Renovering, packning, SMVC, m.m.

Ja sista dagarna har mycket hänt.. golvet är klart, likaså lister och tapeter. Lite möbler har kommit upp, samt gardiner och två blommor.. Nu måste vi hitta en soffa omedelbart, sätta upp TV:n och lite annat så blir de bra=) Bilder kommer=)

Packar för fullt gör jag oxå. Åker ju till MORA imorn på morgonen och är hemma måndagkväll/natt sen igen=) Ska bli superkul=) Men före jag åker till Mora ska jag till BM imorn på morgonen! Kul och se om järnvärdet är bättre samt mäta magen och kolla vikten! Jag känner mig så liten om lilla magen än.. inte alls som en valross, fast samtidigt när jag tittar mig i spegeln ser jag verkligen en bebismage och inget annat.. ska bli kul o mäta.. vanligt är ju just runt 25.. de känns som jag kommer ligga på 20, men bara för det ligger jag säkert på typ 28 och är gigantisk fast jag inte ser de själv, hahaha=)

Fått svar från specialistmödravårdcentralen (SMVC) att det inte gick att göra mätningar på mitt bäcken från bilderna från olyckan. Så nu har jag en MR inbokad i början av juli.. dvs runt v36, samt träffa specialister för samtal, bedömning.. får vi se vad detta leder fram till.. Min BM lär ju bli lagomt glad när jag berättar detta imorn.. hon anser ju nämligen att allt annat än snitt är totalt uteslutet!! Själv är jag kluven i två delar.. inte fan vill jag snittas om jag inte behövs, MEN.. allvarligt har jag svårt o se att detta tilltryckta, sneda, och allt annat än stora bäcken ska klara av att trycka ut en bebis.. Ja... det som känns bra är att dom gör allt seriöst iaf.. och tar en på allvar!

På tal om nå sjukt.. vår kyl slutade fungera igår.. ni vet bara dog! Vi drog fram den och kollade.. men nä den var stendöd.. har ju som knäppt och låtit lite till och från ett tag men kul med en icke fungerande kyl kl 19.00 på kvällen... Pappa trodde det var generatorn = smidigare och köpa ny.. så jag drog ur sladden, tömde de som gick att tömma ur kylen i frysen och mjölken fick sova ute, haha=) MEN nu till det störda.. imorse när jag klev upp fick jag en konstig känsla, jag tar sladden och trycker in den i uttaget och se på fan att kylen börjar fungera igen! Han var nog överhettad, haha.. Nä.. den snurrar nog på sista refrängen ändå, men nu blev de ju lite mindre panik och byta kyl idag! :) hinner man kanske köpa nån på bra erbjudande eller liknande om denna kan tänka sig fungera ett par veckor till! Vi hoppas på de=)
Den är ju ändå bara 6-7 år gammal så den är ju inte köpt på stenåldern iaf=)

Fantastiskt väder bjöd gårdagen på.. då gjorde Emma sitt dummaste misstag hittills.. jag fick för mig att promenera till och från stallet.. herregud.. har fan ont i bäckenet fortfarande efter den promenaden! Inte för att det är sååå långt.. 7-8 km MEN då jag i vanliga fall brukar känna av bäckenet efter denna promenad UTAN att vara gravid fattar jag inte hur jag kunde göra detta i v25.. suck.. Jaja, är mycket bättre idag så med mycket vila och inga promenader ska jag nog vara helt "återställd" imorn på morgonen!

Nä nog skrivet.. nu ska jag sätta igång en tvätt och städa ihop lite här hemma!

//Emma

25 är nått bra va=)

Ja för det är ju så att IDAG går jag in i ännu en "milstolpe" av dena graviditet, v.25!! om 15 veckor är vi alltså i v40! Shit, 15 veckor är inte mycket=)
Kikat på lite små bebiskläder på nätet sista dagarna, sugen på o köpa en massa men har ju en hel del redan.. nu när kontoret är färdigt ska jag sortera upp och kolla upp vad som behöver inhandlas.. några plagg i minsta storleken vet jag redan nu att jag behöver, men dom växer ju å andra sidan ur de rätt fort så.. men ett par plagg=) Det som är svårast är att hitta neutrala fina kläder och inte bara rosa eller blått.. tycker de mesta går i dessa färger TYVÄRR!!!

Ja annars då, vikten traskar sakta uppåt, och ja.. det går fortfarande sakta men ändå stabilt om man säger så=) Jag mår ta mig fan prima.. lite humörsvängningar sista dagarna vilket var länge sen sist, så då kan jag skratta lite åt det nu.. är dock inte så kul när man blir tvärdeppig utan anledning;)
Rygg, bäcken, mage, ja allt mår bara bra.. känner inte av speciellt mycket alls ännu.. det här med sammandragningar och foglossningar har fortfarande inte ens existerat vilket är skööönt! Jag hoppas jag fortsätter må så här bra så länge det bara är möjligt!

Lugn bebis har jag då (eller så sparkar den innåt för de mesta) men jag tycker den känns så lugn. Ett par ggr per dag känner man dessa buffar men det är inte så mycket som jag föreställt mig.. ont gör det då inte heller (fast de kommer nog säkert;) Bara för att jag OCH Nicklas var energiknippen som små tror jag det blir tvärtom och att vi får en liten snäll tystlåten bebis=) haha, hoppas kan man ju=)

Nä nog om detta.. Jag trivs att vara gravid för det mesta, fast då har jag ju inte så stora problem heller.. är faktiskt förvånad över att det går så lätt.. med tanke på min skada kan jag inte låta bli och vara funderad över att det inte känns mer.. Ja jag klagar absolut inte, men har varit inställt sen dag 1 att få problem och ont tidigt i graviditeten!!

Tja.. välkommen v25! Prick 111 dagar kvar till BF och exakt 60% av graviditeten avklarad=)

//Emma


Onsdag igen!

Ja veckorna springer ju framåt som vanligt! Idag har jag (peppar peppar) betats färdigt det där förbannade golvhelvetet! jag är less och arg på detta golv som gör som de vill! Blir nog bra i slutändan, nu ska de få torka hela natten så er man hur det ser ut imorn.. det suger nämligen olika mycket (trä ni vet..) dessutom trä som säkerligen inte är speciellt behandlat sedan huset byggdes nån gång runt jesus födelse!!

Har även målat färdigt alla lister utom en! Ja alla ryms inte uppe samtidigt i vardagsrummet, då jag bara lagt ut ett sånt skyddspapper på längden.. men nu är det bara en list kvar!
Så imorn hoppas jag kunna lägga ett lager lack (ev får de vila till fredagmorgon) då tar jag och målar elementen istäället.. insåg nämligen när tapeten kom upp (som är typ naturvit) att oj vad gulnat i färgen elementen i detta rum var.. inte alls rostigt eller så, bara att färgen inte är så vit.. =)

Hunnit tvätta, städa upp lite här hemma och baka har jag oxå.. eller jag bakar bröd för tillfället.. har en hel drös i ugnen=)
Undrar var denna baksida (som varken är bra eller konstnärlig av mig) kommer ifrån.. tror det är gravidhormoner;) Niklas e glad, får äta hembakat bröd nästan dagligen nuförtiden=)

Nä nu ska jag gå och kolla till mitt bröd i ugnen och sen ska jag äta nybakat bröd och se Jägarna 2 med min andre hälft! En trevlig avslutning på en renoveringsdag här hemma!!

//Emma

Florida del 3

Ja herregud, insåg att jag lutat uppdatera om vår florida resa.. har ju lovat en hel del folk en masa bilder och ffa från typ Harry Potter landet och sådär..=)

Efter att vi landat i Orlando och sovit en natt så började vi nästa dag med en tur på DownTown Disney!! Ett jättestort shoppingcenter med massor av Disneyaffärer (såklart) restuarnger, biografer, m.m...
Ni får ett par bilder från området helt enkelt..=)

Det stora sjöodjuret helt upppbyggt av LEGO!!!! Ganska häftigt!


Snövits 7 dvärgar oxå byggda av LEGO!


Det är så fint och mysigt uppbyggt med mycket vatten och växter överallt!!


Fick med Stina på ett kort under språng oxå=)


I denna boll gömde sig en av många restauranger=)

Efter drygt halva dagen på Downtown drog vi oss hem till huset och solade lite samt sparade på våra ben då morgondagen skulle bestå av Disney World!!!

Dagen därpå steg vi upp tidigt för att vara på plats utanför magic Kingdom ungefär när dom öppnade! Ja vad ska man säga, det är 2:a gången jag besöker Disney World och 3:e gången jag beöker ett Disneyplace, alltid lika magiskt, men blev såklart liiiite mindre kul då man fick avstå alla dom roligate karusellerna=)
Stina och Kajsa var söta och åkte det flesta barnkaruseller med mig åsom Nalle Puh, Peter Pan, osv=)
Ett par bilder från Magic Kingdom ska jag väl kunna bjuda på oxå=)

Vädret som ni kommer se på alla bilder var inte riktigt med oss, inget regn kom denna dag men det var mulet och inte varmare än runt 23-25 grader! Det gjorde dock inte så mycket då det lätt blir en bastu inne i parkerna=)

Den magisska porten som tar en in till Disney World!!!


Bara jag som fattas på bilden=) men jag e ju kamerakvinnan=)


En ny attraktion var spökslottet, superfint uppbyggd!!


Spökhästen=)


Oj.. en tokig orgelspelare strax före kyrkogården...;)



kyrkogården..=)

Nää nu tar jag o lättar upp med lite gladare bilder=)


Vackraste slottet!!!



Söta Nalle Puh gänget som bukar=) Hade jag gärna haft hemma på gården!!


och sen bjöds det på paradtåg av alla disneyfigurer! Här har vi Piff (eller Puff=)


Långben och där uppe den här lilla kräftan från lilla sjöjungfrun=)


Slottet på kvällen, lyste upp så fint i mörkret!!


Fyrverkerispel!!


Gillar denna bild, lyckades (JAG alltså) få slottet så bra o fokus med fyrverkerierna i bakgrunden! Det är sååå mäktigt detta på riktigt, en hel evighet med såå otroligt vackra fyrverkerier.. Nyår i Sverige kan liksom dö ut i jämförelse=)



Med detta tackar jag för mig för denna gång, men jag LOVAR (ja faktiskt så lovar jag) att det kommer upp mer från Florida inom ett par dagar!! Då tar vi övriga Disney Parker (detta var ju "bara" magic kingdom) och så universal och harry potter landet såklart! För att inte tala om Hästshowen, NHL hockeyn och vårt superfina hotell i downtown Miami med 5 pooler och jacuzzi på 8:e våningen=)
Jag återkommer som sagt!!

//Emma


jaha vad händer här hemma då?

Jo det ska jag berätta, har betsat golv både igår och idag.. ska ju lackas sen men golvet var rätt törstigt så första lagret bets bara "försvann" in i golvet;)

Målar listerna (golv) gör jag oxå för fullt. dom är borttagna från rummet och finns just nu i vardagsrummet som med andra ord oxå ser ut som en byggverkstad.. lägg då till kontoret/nya barnrummet som har fått bli ett "här-sätter-vi-alla-saker-rummet"=)
Ja kort och gott, de är inte kul här hemma.. framförallt inte när man inte kan göra nått ute än.. det blir trångt inomhus=) MEN.. har förhoppningar och tror mycket väl att detta är klart till helgen.. lacken ska ju dock torka ett tag (minst 1 dygn-1 vecka) så vi tar det lugnt med och slänga upp möblerna därinne, iaf dom tyngre!

Bilder kommer förhoppningsvis under helgen (kanske före..)

Nog om det.. förutom renovering och pyssel så pluggas det för fullt.. eller jag har suttit ned hela 3 timmar denna vecka! Ja de e ju bara tisdagkväll ännu så tycker de e rätt bra gjort=)

Ja och så det här med hästnamn.. suck, prova själv och försök döpa ett ofött föl till något fint, som dessutom ska börja på Qu och som helst ska ha en betydelse (om det är på latin/engelska/franska..) Hittade ett som jag personligen tyckte var bra ur synvinkeln att både mamma (Quibbl) och pappa (cartier) fick med sin del i namnet.. det var nämligen Quartier=) Syrran totaldissade detta hårt då hon fick höra att det om man översatte från franska betydde "område".. så ja.. sökandet fortsätter!
Nicklas tycker fölet ska heta Que sera sera vi håller på AIK;) Tro mig, det kommer fölet INTE att heta=)
ja, jag säger väl som så Qui vivra verra - Den som lever få se!

//Emma



Renovering!

Ja idag har det tapetserats här hemma! Herregud, typ 15 minuter så var fondväggen uppe.. det är inget skämt, jag fattar inte hur man lyckass;) Känns bra och ha en blivande faster till mitt barn som är så duktig på och måla och tapetsera! Blir perfekt nästa sommar då barnrummet ska göras=)

Tänkte iaf bjuda på ett par bilder.. än är de ju en byggverkstad, men tapeter uppe (på alla väggar utom en då det fick spacklas mer där pga ett föredetta fönster, men de fixas imorn!!
Så är de golvet som ska finputsas innan det ska bets och lack på de.. listerna ska målas och sen är de bara börja flytta in möbler och göra fint=) Har förhoppningar om att med 2 betslager + 2 lacklager (förmodar de e torktid på rätt många timmar..) borde vi kunna vara färdiga för att sätta dit lister på typ tors-fre.. isåfall är rummet så gott som klart till helgen!! Ja vi får se, är ju inget stress direkt, könt o arbeta i eget tempo=)

Bjuder på lite före-under-efter bilder på väggarna!!




ska bli kul och se resultatet sen.. från skräprum/fulrum till ett kontor/gästrum!





Kan bara säga att jag är mkt nöjd över fondväggen.. har länge sökt efter en snygg randig fondvägg i inte allt för mkt färger.. perfekt=)
Mer bilder kommer nog allt eftersom det händer något nytt! Är ju som sagt en byggverkstad i rummet fortfarande=)

//Emma

Ikea och barnens hus!

Igår var vi så äntligen till IKEA för att shoppa lite möbler och dyl till både kontor och vardagsrum!
Tyvärr tyckte jag både byrån och bänken jag tittat på till barnrummet var supertråkiga så vi köpte inget denna gång. ska kika lite på nätet och på bla MIO, de brukar ha fina saker=)
Till kontoret hittade jag däremot både tv bänken och skrivbordet, både superfina!! Riktigt nöjd!

På lördag kommer dessutom Evelina och tapetserar så under slutet av nästa vecka borde vi börja se ett "slut" på kontoret=) Är ju golvet som ska fixas färdigt + listerna efter att tapeterna kommit upp! Sen är det bara skruva möbler och börja inreda=) Spännande!!
Ska bli skönt o börja tömma andra kontoret och förbereda för barnrummet därinne.. tiden går ju så fort!!

Köpte annars två rullgardiner till både kontor och barnrum, lite prydnader, en tvättställning till källaren, ljus, m.m!

Gick även in på barnens hus i Haparanda och världens bästa mamma köpte då ett påslakanset till vagn och vagga med mumin! Eftersom vi ska ha en vagga till vårat barn kändes det superkul att få ett så fint påslakanset, fint i cappucino oxå, neutralt!
Ja ang vaggan så är det en vagga som min pappa gjorde till oss (eller till syster då som e förstfödd) så känns så mysigt att få ta den till mitt barn! Ska ta kort o visa, för till o med jag e grymt imponerad av hantverket! Min pappa har liten dold talang tror jag=) Gjorde ju även en gunghäst som finns här hemma hos mamma o pappa=)
Här är en bild på påslakansetet=)


Nu ska jag se lite hockey med pappa och hoppas på brynäs vinst! Sen ska hästarna nattas och jag likaså!

Imorn till skellefteå och besikta en ny taxibil, tur jag är världens snällaste sambo=)

//Emma

Jollyroom!

För alla gravida eller för alla med små barn måste jollyroom vara himmelriket! Haha, så sjukt bra hemsida med massor av superfina möbler, sängkläder, mammakläder, barnkläder, m.m. ALLT verkligen=)

Så idag kunde jag inte hålla mig längre, min söta mamma har lovat att jag skulle få ett sånt spjälskydd med Mumin som jag velat ha MEN nu hade dom ju på jollyroom ett med Nalle Puh! Och allvarligt JAG ÄLSKAR NALLE PUH (vem gör inte det!!) och så ingick även påslakan, örngott, en handduk och en filt.. ALLT i Nalle Puh=)
Ja se själva, man dööör ju bara! Och superfint och neutralt när man som vi inte tagit reda på könet=)

Blev även en grej till barnvagnen (och har fastnat för Kids concept som faaaasen!
Titta själv, så fina färger och så mysiga ugglor.. blir nog lite sånt här oxå till lilla barnrummet=)
Framförallt gillar jag det Neutrala i färgerna och att det inte är så "skrikigt" i rött, blått typ..



Nä nu ska jag se lite hockey=)

//Emma

Järnbrist eller Hjärnbrist=)

Ja det här med att vara gravid innebär ju för de flesta järnbrist.. men förr då? Då man inte kunde ta ett järntillskott i form av ett litet piller hur gjorde man då? Ja svaret är väl att man åt så förbannat mycket bättre!
Usch vad vi äter fel idag, får inte i oss de vi ska få i oss, osv..

Mitt järnvärde är ju inte heller på topp, men än har jag sluppit tabletter och därför har jag själv bestämt mig för att försöka dra upp mitt järnvärde (och kanske även hjärnans värde lite;) genom att under de 2 1/2 vecka som är kvar till nästa besök hos BM tänka på vad jag äter.. ja framförallt i järntillskott!

Så därför ska jag testa och se.. Blodpudding kommer jag äta 1 gång i veckan (usch äckligt, men det fungerar ju..) Fullkornspasta och fullkornsbröd är järnkällor så där har vi en till måltid.. broccoli som jag älskar är toppenmycket järn, även kött som köttfärs, entrecote, m.m.. och så avslutningsvis jordgubbar!! Ja jordgubbar är de liiiite järn i (tror du ska äta drygt 2 kg för att få i dig dagsbehovet, men vadå det är ju gott=)
Kanske kan flirta med mamma om lite blodpalt (annars finns ju centrum på torsdagar.) Till detta ska det då drickas juice eller vatten (och gärna med en kiwi till dessert som är fantastiskt bra på att fånga upp järnintaget!)

Så med drygt 3 järnrika mål mat i veckan (blodpudding/blodpalt, fullkornspasta med någon form av broccoli, samt en god köttbit-typ entrecote) ska vi se vad värdet säger om 18 dagar! Det är iallafall värt ett försök! För enligt alla kostvetare och annat folk ska du med rätt kost kunna undvika järntabletter.. haha, så nu jävlar!!=)

-----

Min vikt (för alla intresserade) står ju äntligen lite uppåt.. Eller äntligen är fel ord, men nu droppas inget mer.. vågen går stadigt (om än ganska sakta) uppåt varje morgon=)

----

Vecka 23 är det också.. fatta att det finns barn som överlever och blir helt friska som föds från v24.. helt sjukt, känns som om graviditeten precis börjat, men för vissa är den "över" redan här... Jag hoppas ju våran lilla knatte har vett och stanna inne ett bra tag till, är å andra sidan inte ens orolig då det här med foglossningar, sammandragningar, förvärkar och allt vad det heter inte ens börjat existera än=)

----

Nä nu ska jag faktiskt ta och plugga lite=) Hör och häpna men jag går ju fortfarande heltid på universitetet (om än de nu inte känns så;)

//Emma

Påsken 2012

Ja då är denna påsk över för detta år! Haft en superlugn och trevlig påsk måste jag säga. Umgåtts med vänner varenda kväll tror jag, både Malin och Karin har ju kommit upp så man får passa på och bara umgås allt som går då dessa dagar! Kan ju dröja ett tag innan man ses nästa gång, och framförallt Malin som bor nere i söder;)

Alla bilder är ett par år gamla, men gott folk.. är man med i leken får man leken tåla;)

Skärtorsdag hade jag ett gäng vänner hit och vi satt uppe till nästan 02.30 och surrade! Herregud, det var nog tur jag sov middag hahaha=) Han även med och gå ut på en promenad på drygt 40 minuter! Superskönt och välbehövligt då det inprincip är ända mationsformen för mig just nu;)


Långfredag gick jag ut och gick med mamma i över 1 timme! Kändes dock mot slutet i mitt lilla bäcken så tog en välbehövlig vila mitt på dagen innan jag mötte upp lite vänner för ett besök på Kanis. Där grillade vi och umgicks ett par timmar innan vi åkte hem till Karin! Hemma runt 01.30.. trött som bara den;)



Påskafton var det middag hos min föräldrar men före det traskade jag ut på en promenad.. bara 30 minuter då jag fortfarande kände av mitt bäcken.. På kvällen kom hela gänget hit där vi surrade in på småtimmarna (igen!!) Herregud hur mycket kan det finnas att prata om kan man ju fundera på=)




Påskdagen lunchade jag med lite vänner på byn och sen påskmiddag hos mina föräldrar.. ingen promenad däremot, välbehövlig vila som det så fint heter=) Kvällen spenderade jag faktiskt bara med Nicklas, vi såg film och gick och lade oss redan 23! Puuh slocknade omedelbart=) Är ingen nattmänniska längre=)


Hahaha, detta är ju ändå bästa kortet.. Sigge nyduschad.. man kan nästa undra om han blivit en råtta!!=)


Idag är det annandag påsk. Jag och Nicklas har varit ute och gått i lite mer än 1 timme! Kändes superbra och känns fortfarande bra, så kanske ska börja köra med att gå två dagar och sen vila en, osv... =)


Så min påsk har som sagt kort och gått bestått av god mat, onyttigheter och massor med sällskap av underbara vänner och min familj! Bättre än så kan det väl knappast bli!

//Emma

det här med tiden..

Alltså, ibland kan jag rent känna att det är jobbigt hur fort tiden ofta går..
Vi är redan i april.. jaha, det var den här vintern känns de som.. vars fasen tog januari, februari och mars vägen??
Jag har redan varit gravid i 22 veckor!! Vars tog den här seeeega graviditeten vägen? Jag tycker jag byter vecka så ofta att jag knappt hinner med och räkna själv!
Ja och idag onsdag den 4 april är det ta mig fan prick 4 veckor sen vi kom hem från USA! Men hjälp!!! Det kändes ju som igår!!
Tiden går verkligen sååå fort just nu, varje dag bara springer iväg!!

Denna vecka (så långt) har varit lugn och skön, lite plugg, lite stall, lite städning och mycket planering för kontor och barnrum!
Ska visa bilder på kontoret som sakta men säkert tar sig.. några gula/fula tapeter synns inte längre, nu är det spacklad och grundmålat ett varv med vitt så nu är det bara tapeterna som ska upp!! Förhoppningsvis inom ett par dagar;)
IKEA nästa vecka med massa inköp till det blivande barnrummet och kontoret! SÅ KUL!!!!

Men, först är det påsk och Malin har ju kommit hem! Även Karin var sugen på o komma hem så vi kanske får ihop ett riktigt mysigt gäng några kvällar här under påsken!!:)



//Emma

Sist.. Jag fick min deklaration idag.. trodde för första gången (eller jag var supersäker) på att jag skulle få rest då polar dragit rätt lite skatt och då jag jobbat för andra företag så min slutsumma skulle bli mer än mina 40-50 som det annars blir under en sommar på polar! Men döm av min förvåning när jag öppnar deklaration och inser att jag även detta år ska FÅ TILLBAKA pengar!! Och dessutom den största summa jag någonsin fått, hahaha!! Kommer bli perfekta pengar runt midsommar att inhandla till både mitt barn och Q:s kanske nykläckta lilla bebis!!!=)

RSS 2.0