hej hopp bland blåbärsriset!

Ja man kan ju nästan tro att jag varit ut i skogen o plockat bär.. men nä, de har jag icket! Däremot har vi sått in stora delar av vår gräsmatta nu! Dessvärre kom de världens skyfall av regn idag.. lite små pölar på gården.. får kolla sen om våra från simmat iväg på vissa små platser.. som tur är bara några små pölar så oavsett går de nog rädda upp=)
En Boda har vi fått också! Just nu står den väldigt knasigt vid huset men vi ska gräva ned plintar och sen flytta den till tomtgränsen typ! Stor och rejäl 15kvm, rymmer vi alla sommarprylar (studsmatta/pool/cyklar) samt julprylar, barnkläder urväxta mm.. de e de negativa med detta hus.. jag saknar ett "inomhus förråd". Å andra sidan blir jag duktig på att sälja iväg saker! Japp håller på att ta tag i mig själv och sälja en massa urväxta kläder i 50/56, lite i 62. ska göra en STOR rensning sen när bodan ska få alla grejor från vinden.. ni vet när Amanda växte ur sina kläder kastade jag ned dom i en kartong men insåg redan när jag tog upp första kartongen till Saga att vissa kläder vill jag inte ha=) hahaha jag veeeet, slöseri och blablabla men jag älskar att shoppa till mina barn och då säljer eller skänker jag bort de! Kan någon med sämre ekonomi använda fina kläder till bra priser, bra va:D
en bild på saga från 3 månaders fotograferingen hos linda=)
 
Sommaren är över för detta år. Den har varit bra, absolut godkänt väder, badat rätt många gånger och Saga hon följer med som en liten vante överallt hon=) Har kommit in i en liten gnällig period.. sover katastrofalt dåligt på dagen = gnällig och övertrött bebis på eftermiddag/kväll. Idag har hon dock sovit två ggr på 30 minuter och 1 1/2 timme och shit vilken glad unge vi hade här hemma=)
Betydligt snabbare än syrran är hon också hittills, vänder åt båda håll, kan snurra runt hela kroppen i babygymmet och nästan så att hon drar sig framåt när hon ligger på mage! Greppar saker och tuggar lite på dom, sliter i babygymmets små figurer och älskar både hoppgungan och sin jumperoo. Ja den köpte jag faktiskt till henne, de andra prylarna har ju Amanda också haft! Men denna härliga gunga var jag bara tvungen o ha! Väldigt färglad och rolig! Så kommer hon ju upp en bit och får sitta lite vilket hon ju älskar!
här i sin jumperoo=)
 
 
Ja lite om stora dottern då. Växer så de knakar, gjort ett litet ryck nu under sommaren. trodde i våras hon skulle ligga på 1 meter vid 4 år men hon är nog 103.. kanske 104 till och med. Har funnit en massa vänner på kvarteret! Idag kom en av tjejerna förbi vid 10 och blev här till middagstid! De e så härliga barn på detta kvarter alltså! När en av tjejerna kom hem från utlandet förra veckan kom hon bara ut från bilen och sen sprang hon till Amanda som var ute då! Och sen såg jag inte henne mer förrän middagen;) Underbart skönt när man bara kan släppa henne också. de är ju som sagt max 2 hus bort och väldigt liten väg (som snart blir återvändsgränd!!=)
Ja visst är de fantastiskt, jag är så glad hon har kompisar som bor i grannhusen och grannar som är bra, enkla och trevliga, ja jag har ju insett nu att ha bra grannar är ungefär lika viktigt som hela huset=)
fick bli en bild på saga här med=) Söta lilla tjejen som snart har lika stora ögon som sin syster;)
 
Annars då.. ja vad händer annars? En massa saker.. planerar lite inköp för hösten, bla ett vitrinskåp, en klocka (stooor), vinteroveraller till kidsen och utlandsresor.. De e mycket resor nu.. först vill jag ju till usa (vilket till 99% också kommer bli av men före de e bokat tänker jag inget ta förgivet.. man vet aldrig vad som händer=) men förutom denna resa var jag ju sugen på en tjejresa med oss som fyller 30.. till typ London.. och sen då, jo då ska mamma och pappa till London på friidrottsVM till sommaren + se staden och hallå jag blev gode sugen på och följa... SISTA stora showen med Usain Bolt.. men sen då, ja då ska tydligen min syster gifta sig.. UTOMLANDS! 2 veckor i Kroatien..
okej vi tar de från början:
USA
London
London + friidrottsVM
Kroatien
MAMMALEDIG = kanske måste fundera hur jag ska ha råd med detta=)
Haha nä vi (jag och niklas) sa ganska snabbt att Kroatien såklart är givet och så även USA. Det blir nog övriga resor som får strykas för har väldigt svårt o se hur jag ska ha råd att åka på 3 eller 4 resor nästa år.. varav 2 är något längre än weekend. Åker vi till USA blir vi ju borta ett tag typ=)
 
fantastiskt vackra Florida! Världens bästa resmål! För här finns precis ALLT!!
 
 
Sist började IDOL ikväll, ny jury men annars samma koncept! Jag diggade nya juryn direkt! Kändes bara SÅ RÄTT att ha slopat dom andra.. de hade liksom suttit ett år för länge kändes de som!
 
Nu väntar sängen, men jag är kass på att komma mig  i säng (fast barnen dom jäklar har jag pli på nu! Klockan 20.00 ligger dom nästan alla dagar i veckan i sängen, sen får jag surfa runt en stund för Saga är en sån som gärna ligger och snuttar både en, två och tre gånger så burkar ligga i sängen och läsa en saga för Amanda kl 20.00 och så äter saga samtidigt och sen snuttas och sövs de till typ 21. Har försökt lämna sängen tidigare vilket resulterar i att hon vaknar efter 5 minuter och vill äta.. så den där timmen den får hon. ska vi se film då får hon den framför tv:n istället.. för hon sover och äter i sömnen kan man säga, hehehe=) Bara hon får äta färdigt och bli ordentligt mätt sover hon jättebra sen fram till ca 01-02 nån gång. Ja hon sover bra på natten överlag men vaknar 2-3 ggr/natt för att äta. Gör morgon vid 08-30-09.00 för de mesta. Längtar till sömnen blir lite bättre samtidigt som jag inte ska klaga! hon är ju inte jättestor (väger drygt 1 kg mindre än Amanda vid samma ålder) så hon behöver äta. Får se nu på 5 månaderskontrollen vad som hänt. Hennes kurva har planat ut liiite liiite mer hela tiden, hade hoppats helamma till 6 månader men har den planat allt för mycket kommer jag givetvis lägga in 1-2 mål ersättning/dag, för hennes skull såklart. Men vi försöker amma på och de går sällan mer än 2 timmar mellan målen på dagarna, och runt 3 timmar på natten (förutom första svängen som brukar bli 4, ibland upp mot 5 timmar.)
OJ blev visst en hel story om mat och sömn här, haha!
 
Nä nu ska jag göra mig klar för sängen!
 
 

RSS 2.0