Yes vi klarade milstolpen!


 
Ja idag är det vecka 36 + 6, klockan är drygt 22 på kvällen så jag törs faktiskt garantera att lilla bebis inte kommer födas förrän hen beräknas som fullgången dvs från måndag då vi är i vecka 37+0! Det känns skönt! Det närmar sig dessutom planerat snitt, imorn är det bara 10 dagar kvar och jag är sååååå gärna gravid 10 dagar till och tar ett planerat snitt i vecka 38+3! Hehe de e rätt komiskt för många vill ju liksom att de ska sätta igång men jag är sååå tvärtom. beror till största del på att jag är rädd att det kommer gå fort om det sätter igång före, och ev komplikationer är givetvis större vid ett akut snitt! 10 dagar (vilket de ju är imorn då) kan jag gott mysa med magen. Mår grymt bra, och sen jag slutade jobba mår jag ju som en prinsessa förutom mitt blodtryck då=) Sen har jag haft förvärkar till och från i en vecka men de kan man ju ha i 20 veckor före förlossning så är inget jag tänker på så mkt. de e så pass få varje dag och så pass lugna så jag anser att de ska till nått mer innan de drar igång=)
 
Ja ett besök hos Bm har vi hunnit med i vecka 36, ett besök som aldrig gjorde med A för då var hon redan född:)
 
Lite siffror då v 36+3
Blodtryck: 95/63
Järnvärde: 118
Vikt: + 0,3 (totalt 4kg)
Bebis hjärtslag: 157-163
Magmåttet: 33cm
 
Ja jag står stilla i vikten, men magen har växt på sig lite och mitt järnvärde har dippat rätt mkt! Shit har aldrig haft så lågt! Ska bli intressant höra vad värdet är när jag snittas, förlorar jag mkt blod lär jag ju tvingas få de också! Jaja sånt har jag fått förr och sist tappade jag väääldigt lite blod i samband med snittet så! Bebis var vild och busig vid besöket därav de något högre siffrorna än jag legat på=)
Ja ska bli spännande se vem som kikar ut.. dock är det svårt med namn tycker jag. Amanda var så given och mellannamnen med, men nu är jag lite velig.. äh de löser sig nog när man väl får se det lilla livet!
 
Nog om det!
Påsken har tillbringats hemma i lugn och ro. Vill inte ränna omkring så långt från sjukhuset ifall nått sätter igång så vi har haft mysiga dagar med familjen på gården. Njutit av solen och Amanda har åkt madrass och byggt snökojor med sin pappa (jag har suttit på en stol och filosoferat ;p)
Lite påskbuffe blev de såklart hos mina föräldrar med syrrans familj! Grymt gott med lamm och rotfrukter samt lite småtugg som snittar och dyl!
Imorn ska vi försöka njuta av vädret och en sista ledig dag allesammans! Ska ju bli supervarmt och skönt och strålande sol så vi kanske måste ta och grilla lite pinnbröd lr nått=)
 
Ja Amanda har ju givetvis fått ett påskägg! Såå förväntansfull över påskharen, men vi fick gömma de lätt för hon e ganska dålig på o söka ;) Eller ska säga att mamma gömde de lätt för påskägget fick hon ju från mommo såklart=)
I ägget fanns de givetvis lite gotta men även en My Little pony, pärlor och pärlplatta samt en klänning från villervalla som kommer bli superfin till sommaren!
På tal om sommarkläder insåg jag att mkt i Amandas garderob inte kommer att passa henne till sommaren. Hon äger några klänningar i storlek 104 och kanske nån 104/110 men inga shorts, leggings och knappt nån t-shirt! så blir lite shopping här i maj/juni när alla sommarkläder kommit in! Men har redan nu hittat ett par favoriter bla dessa shorts från villervalla:
och även dessa klänningar från polart o pyret! Så retrostil så jag nästan dog! Vet dock inte vilken färg ännu för båda två var ju superhärliga om ni frågar mig!
Ja klänningen från villervalla är samma färger som shortsen därifrån, men den e redan slutsåld så den fanns inte kvar på hemsidan ens =)
På tal om nått helt annat, jag insåg att de e ju sååå länge sen vi hade blöjor i detta hus! A blev ju blöjfri sådär normalt vid 2,5 års ålder, dvs februari förra året, och både dag och natt direkt! Kom att tänka på de för den enda olycka som skett de var just påskafton förra året då hon glömde bort sig, annars har hon ju varit helt fenomenal på att säga till och idag så behöver man inte ens fråga om hon varit på toa för hon e ju typ lika duktig som mig på de=) Men nu är de snart över, för nu har vi inhandlat både blöjor i storlek 1 och 2, både vanliga libero och libero touch! Har fått massa kuponger från just libero så de passade ju utmärkt att börja fylla på förrådet igen=) Fast nog måste jag ju säga att de e skönt med blöjfria barn! Jag hoppas nästa kids ser o lär av syrran, hehehe!
 
Nä nu ska jag hoppa mot sängen, eller kanske surfa runt lite först=)

nu har jag jobbat färdigt!

Japp i fredags sa jag tack o hej, då var det ynka 20 dagar kvar till mitt planerade snitt. Japp datum har jag fått: den 7/4 smäller de visst=) Återstår att se om den lille filuren i magen vill stanna kvar så länge till! Visst är de underligt, ibland får jag känslan att den kommer ut typ snaaart och ibland känns de som att den kommer stanna därinne föralltid! Men idag är det söndag, det innebär 18 dagar kvar.. herregud 18 dagar är ju ingenting! =)
 
Men min ledighet ska först tillbringas med ett påsklov! Jag och A ska fixa påskris och pynta ägg och göra söta kycklingar! Haha, eller så köper jag de mesta färdigt och så pyntar vi bara ;)
 
Var ju hos BM också, haha.. de e bara typ 1 1/2 vecka sen. Då såg de ut såhär:
 
Vecka 35 med bebis
Blodtryck: 93/70
Järnvärde: 127
Vikt: + 0,1 kg (totalt 3,7 kg)
Bebis hjärtslag: 135
Magmåttet: 31 cm
 
 
 v35 med Amanda
Blodtryck: 107/70 (det ökar sakta sakta lite!)
Järnvärdet: togs aldrig då det inte ens varit i närheten av risk under nån del av graviditeten!
Vikt: + 0.9kg (totalt 4.5kg)
Bebis hjärtslag: ca 140
Magmåttet: 33cm (1 cm på 2 veckor, följer den s.k "magkurvan" precis på linjen faktiskt!
 
Ja magen är ju mindre denna gång, så också vikten... blodtrycket är åt fanders och de märker jag av.. dricker ändå litervis med vatten dagligen men puuh de känns verkligen! Bebis tror min bm är en rätt liten en.. huvudet är inte speciellt stort vad hon kan känna. trodde på max 3000gr, kanske även under! Själv tror jag på en mindre än A men ändå kanske 3100gr.. beror ju på när bebis tänker anlända också=)
Fått känslan av att de är en liten tjej därinne.. spännande och se om jag har rätt :)
 
Annars då.. ja Amanda längtar och frågar ofta "kommer bebisen imorgon mamma?"  hon längtar precis som vi vääääldigt mkt nu!
Har även beställt väggdekor till bebisens rum, samt spjälskydd, och till Amandas rum en rullgardin och en födelsedagspresent till henne också!
Nä nu ska vi fixa lite våfflor till lunch och sen njuta lite av solen!
CIAO!
 

RSS 2.0