uv kläder och veg mat!

japp som rubriken lyder sitter jag i detta nu och söker lite UV kläder inför utlandet. Ska inget köpa riktigt ännu men vill se om de ev finns lite erbjudanden nu när hösten är här! Tycker de e svårast till Saga. Hon lär bara ha storlek 68 när vi åker (ja vi har en 74 uv dräkt hemma och den hade Amanda i USA, dvs 1 år och 8 månader=) Dom är gigantiska! Amanda har 98 på både baddräkt och uv dräkt ännu o de sitter bra=)
Ja storlek 68 är utbudet betydligt mindre men vill helst hitta en med UPF 80 och HELA ben och armar, inte 3 kvarts som många har.. priset är ju därefter! Typ 500-600 kostar dom.. jaja, de får de ju vara värt!
denna är storlek 68-74 (vilken bra storlek va!) och +80 i UPF samt som man ser hela ben och ärmar! Vill ju slippa smörja så lite som möjligt när dom e såhär små... ja ho hinner ju bli 9 månader men ändå=) räcker med att ansikte och händer/fötter inte är skyddade känns de som!
 
 
Ja veckans vegetariska blev morotssoppa med sting! Mumma, den var riktigt god! Supernyttig och morötter är ju bara sååå gott! Amanda åt en hel tallrik hehe=) När hon var lite gillade hon inte alls soppa men nu älskar hon ju ärtsoppa och köttsoppa bla!
nä en te kopp, grapefrukt och en smörgås innan sängen väntar!
Ja första ska jag se idol på play och lite hockey hahaha.. aldrig i säng före midnatt var de!
 

jo just de!

Jag har ju glömt o säga att USA resan är bokad nu! och hotell/hus första 18 dagarna! Återstår några dagar med lite ?? vars vi vill och så! men vi har ju ett bra tag på oss o fundera=)
Oj vad vi längtar! Amanda längtar mest! Hon vill ju träffa Rapunzel! och åka karuseller! Och köpa disneyklänningar.. och bada! Och.. äta hamburgare;) Hon längtar typ efter allt tror jag! Hon pratar om USA varenda dag! Japp o lära sig engelska gör hon "för de måste man prata i USA mamma". Så hon har lärt sig lite färger hittills hehehe=)
3 bilder från förra USA resan: IHOP pannkakor, Magic Kingdom och Fort Lauderdale beach!
 
Ja och våran viktnedgång går utmärkt efter typ 2 veckor! Äter nyttigare, veckoplanerar matinköpen (billigare, nyttigare och lättare få överblick på vad man ätit!)
 
En gång i veckan är det fisk som gäller. Nästan alltid Lax! Varierar mellan lax i ugn med romsås till laxknyten eller laxgryta! Vi är inga fiskälskare och nästan bara lax jag tycker är okej god. Ja fiskpinnar är gott MEN de e ju bara skit i dom små filurerna! Ska ta o göra egna tror jag! med spenatstuvning till, mums=)
 
En gång i veckan kör vi soppa! Soppa är underskattat, ofta nyttigt och innehåller nästan alltid mycket grönsaker! Förra veckan var det ärtsoppa och denna vecka köttsoppa med massor av goda morötter, palsternacka, purjolök, selleri, och en nöt bog som fått koka i flera timmar:)
 
En gång i veckan (försöker vi) äta vegetariskt! Ingen av oss är ett fan av detta men det ÄR hälsosamt och bra ur miljöaspekt! Dock ska tilläggas att om alla blev vegetarianer på jorden skulle de också gå åt helvete! En balans är de bästa helt enkelt! Denna vecka gjorde jag Quinahamburgare med skivad mozzarella på! Faktiskt gott!!
 
En gång i veckan försöker vi köra vilt! Det är också väldigt bra för miljön och klimatet och viltkött (typ ren/älg) är mycket bättre kött än icke vilt=) Denna vecka blev de renskav med potatis och blomkålsmos! Satte i extra mycket svamp och även morötter i renskavet samt hade vegetabiliskt matlagningsgrädde (iMat). den är både god och bättre för hälsan och miljön!
 
Shit snart är ni less på mitt klimat och hälsovetande=) Men jag tycker de är intressant och rätt roligt att försöka tänka på ett ekologiskt, miljö och klimattänkande och även ett hälsonyttigt perspektiv! Visst köper jag falukorv på kampanjpris och dyl. MEN jag köper ALDRIG kyckling, nötfärs och dyl. som inte är svenskt!
 
Två bilder från Quinoahamburgaren! först hur själva hamburgaren såg ut och sen med surdegsbröd, skivad mozzarella och tomat på! smarrigt, nyttigt och vegetariskt!
 
Håller även på med en matöversikt, dvs hur mycket vår familj handlar mat för varje månad. BARA mat.. inte blöjor, tvättmedel mm utan enbart mat! Jag anser att runt 4000:- borde vi klara oss på. Dock drar priserna rätt fort iväg när man köper kravmärkt och ekologiskt! Men de tycker jag de e värt! Ska bli spännande se vad summan för september blir! Till detta räknas även ALLA luncher och all utemat in. Niklas har dock varit duktig på matlådor och tror han bara ätit lunch ute 2 ggr denna månad (brukar alltså vara 4-5 dagar/veckan=)
ska göra samma uträkning i oktober och även november för att få ett mer tillförlitligt resultat! Blir spännande se vad summan landar på!
 
Nä dags och knoppa!
Imorn är de kalas (elsa på dagis) och även på söndag är de kalas (kusin Josefin)
 

min stora lilla tjej och min lilla lilla tjej=)

Ännu en vecka sprang iväg! Helt slut är jag, ska faktiskt försöka sova FÖRE kl 23.00 idag.. de har hänt 1 gång sen Saga föddes=) Usch vilken hemsk nattuggla jag är! men älskar kvällarna.. de är så mysigt o bara sitta och surfa runt, se en film, dricka te och njuta av det där lugnet när det är tyst i huset=) Fast visst är de konstigt, när barnen väl somnat kan jag inte låta bli o gå in flera gånger till dom och stryka lite på kinden, bara titta på dom och helst vilja plocka upp och bara krama om.. o en timme tidigare har jag tänkt "snälla rara somna nu fort mamma e helt slut i hjärnan;)"
Saga föddes nyss.. i tisdags blev hon 5 månader! Hallå tiden!!!!!!
 
Denna vecka har vi varit på BVC, Amanda på sin 4 årskontroll och Saga 5 månader!
Min stora (lilla) tjej är numera 104,5 cm lång och väger 15,4kg! Hon hör alldeles utmärkt och ser bra med båda sina ögon! Är väldigt väl utvecklad i sin kreativitet då hon ritade väldigt invecklat tyckte BVC sköterskan=) Hon ritar ju inte en huvudfoting utan de e ju en människa med hår, ögon, näsa, mun, öron, givetvis även armar och ben, tår och fingrar och ett måste att färglägga;) Talet var bra, det är ju "R" framförallt vilket nästan alla har problem med så de trodde hon skulle vara borta av sig själv så småningom!=) Herregud, 4 år och så klok och snäll!!! Sover numera i sitt rum igen! Vaknade en natt av att hon hostade så mkt att Saga vaknade.. så då gick både Amanda och Niklas till hennes säng och sov färdigt och natten därpå sov hon själv i sin säng och så sa vi att "du får ropa på pappa om du vaknar så kommer han!" Och de gjorde hon. Vid 04 hörde jag en hes liten stämma ropa "pappa... pappa" så då fick Niklas traska över (guuud vad skönt att jag ammar va, får ligga kvar i min sköna säng=)
Men efter den natten har hon sovit själv och inget uppvaknande och nu hostar hon inte mer så vaknar hon får hon bara traska över själv till oss.. men hon brukar vara duktig på att sova hela nätter utan uppvak!
 
Nog om det! Min lilla (lilla) tjej blev ju 5 månader i veckan, och hon e betydligt mindre än syrran.. Amanda var 67cm lång och vägde 7780 gr vid 5 månader.. Saga hon mäter 64 cm och ynka 6285 gr=) Drygt 1,5 kg lättare (haha tittade på Amanda som liten och shit vad knubbig hon var=) Saga är långt ifrån lika knubbig! Roligt hur olika de kan vara.. både har ju helammats och har samma föräldrar och hyfsat samma födelsevikt! Hon följer ju dock sin egen lilla kurva och det är ju de viktigaste=)
 
Denna helg har de varit ponnytävlingar på ÄRF! grymt kul! Har varit hoppdomare i vanlig ordning och de e ju superkul men herreguuud vad de tar på krafterna=)
Nä nu ska jag snabbt surfa runt lite.. sen ska jag faktiskt sova! Känns nästan som om jag har morfin i kroppen.. så slut e hjärnan.. helt mosig..

wish

Hej o hå! Trevligt med måndag och framförallt fullspäckad vecka med BVC besök både med Amanda och Saga, storhandling till ÄRF, matmarknad i Luleå, hopptävling till helgen samt lite fix på gården med en boda bla!
Passar på o snabbskriva lite nu medan lilla tjejen sover och Amanda har stängt in sig på sitt rum sen 1 timme tillbaka.. hör hur hon leker med sina barbiedockor=)
Gjorde en beställning från wish för nån vecka sen.. shit dom hade typ 1000 miljoner saker men är lite skeptiskt till om de ens kommer fram, kvaliten och även storlek typ! Men beställde iaf 3 olika saker för totalt med frakt 111:-, de kan jag slösa bort utan att jag gråter floder om grejorna inte kommer eller är helt urdåliga! Idag kom första varan!! Ett usb minne i form av en häst, hahaha! rymmer en jäääääkla massa så nu håller jag på o lägga över ALLA mobilbilder jag hart både på datorn och i min mobil till detta lilla minne som en liten säkerhet!

Sen har GNEIS overallerna kommit så när Saga vaknar ska vi gå upp till ICA och handla lite samt hämta ut paket.. lr så hämtar vi paketet imorn.. tror inte jag vill gå med det hela vägen hem för kan tänka mig de är större än korgen under vagnen=)
Gud älskar att internet handla.. jag och min massör (för er som inte visste går jag ju till Erik en gång/månaden och justerar rygg/nacke, akupunktur på min dåliga fot samt massage av ryggen! Insåg att man behlver de för o må bra och 1 gång i månaden är alldeles lagom faktiskt! Vi diskuterade iaf den här känslan av att beställa någonting.. att alltid ha nått som är på G, att få hämta ut paket, osv.. de e nästan som en drog. Ni vet nog gör jag ett par beställningar/månaden. Bara förra månaden blev de två böcker från cdon, 3 beställningar från wish, en beställning från lekmer.se, en beställning från apotea, samt en beställning från mailingbags =)
Och denna månad har jag redan hunnit beställa från GNEIS=) MEN nu ligger jag lite lågt en vecka lr så tror jag! Vet faktiskt inget vi behöver NU (fast de ändras ju dock fort=)
 
Nä nu ska jag ta och plocka ihop lite hemma, herregud Saga har sovit i 2 timmar nu! + att hon sov 1 1/2 timme på förmiddagen! Fast då gjorde vi ju morgon (hör o häpna 07.07=)

vinterkläder och nyttiga veckan=)

Hej hopp!
1 september, hösten är här och sommaren är officiellt slut! Har beställt vinteroveraller till barnen. Ska testa GNEIS som faktiskt verkar riktigt bra både via "bäst i test", men även när man kollat runt lite på facebook! Spännande!
Amanda fick ju givetvis välja färg själv.. ingen kan väl gissa hon valde den lila:p Saga däremot hade bara två alternativ (lite tråkigt men men) så de blev en rosa (fanns rosa o blå). Dock stort + att den har övervikbara händer/fötter och var till ett väldigt bra pris! Typ 50% rabatt!
Tycker dock den till Amanda var riktigt snygg! Fina fäger och ser ju ut lite som täckbyxa + jacka=)
 
 
Annars så rullar allt på här hemma. Jag försöker fixa ute på dagarna, hur lätt de nu är med en liten tjej hängades som en apa vid halsen=) Amanda hon e ju mest hos grannarna eller så roar hon sig med mig, väldigt enkel att ha o göra med=) Gräsmatta har vi sått in på typ halva tomten. Har köpt en boda som ska föyttas, sen ska resten få gräsfrön oxå.. slänten med men vi inväntar kokosnät för tillfället!
Ja och sen har vi bestämt oss (ja jag o min sambo) att vara lite ekonomiska (vi är sämst på de) samt nyttiga och börja träna! Ja herregud! Det ekonomiska handlar bara om en sak egentligen: Planera matinköpen, och göra lunchlådor! Sen har vi börjat laga lite hälsosam mat, dvs bort med sockret, minska ned på mjölprodukter som pasta, limpmackor på kvällen och morgonen, äta mer vilt istället för fläskkött, mm! Totalt godis och fikaförbud, TOTALT! i kanske 2-3 veckor. bort med sockerbehovet! ja allt snacks har vi strypt! Inte för alltid men tills nivån i kroppen är normal.
Så här hemma finns inget godis, inget fika, ingen saft eller dricka. Här äter vi gröt eller fil med hemmagjord musli utan socker till frukost, vi äter rester till lunch och lagar hälsosam mat med mycket grönt på tallriken! Resultatet återstår. om 15 veckor, den 15 december ska niklas ha lyckats droppa bort 7 kg, jag 5 kg! 
2-3 ggr i veckan ska vi ut och motionera oxå, jag har tänkt rida 1-2 ggr i veckan, jogga 1 gång och simma 1!! Det är dags att ta tag i gravidkilona och börja tänka på sin kropp! 
 
japp på tal om detta med nyttigt, gjort eget fröknäcke helt utan gluten och med bla chiafrön, linfrön, pumpakärnor mm. blev riktigt gott! och hemmagjord musli var sååå enkelt och sååå gott! och 0% socker! Det är faktiskt sjukt vad de e mycket socker i allting.. till och med i falukorv, färdiga köttbullar, ja de e sjukt!
 
Nä nog om detta! Kanske lägger upp nått recept nån dag! Har ätiti riktigt gott fastän de varit nyttigt, kycklingfile med mathavre och kokta minimorötter åt vi en dag, ärtsoppa åt vi igår! Alla i vår familj älskar ärtsoppa=) och Idag åt vi en jättegod laxgryta med tomat och dill, och istället för grädde använde vi Imat (vegetabiliskt, nyttigare och ett bra miljöval=)
Imorn blir det lyxfredag, oxfile, hemmagjord potatisgratäng och rödvinsås! Japp man kan inte äta superduper mat jämt om än just detta inte är superonyttigt=)
 
Nu ska jag hoppa i säng, minime är säkert hungrig strax :p

RSS 2.0