Städa och packa!

Ja just nu städas de och förbereds för lite packning här hemma! Hade tänkt storstäda innan vi åker så de är fräscht när man kommer hem:)
Men de tar sin tid;) dessutom har ju semifinalerna i hockey dragit igång! Och de får man ju INTE missa!!!!
Igår när jag dammsög i vardagsrummet lekte Amanda på golvet.. Ett par sekunder senare hittade jag henne såhär! Herregud toka, hon hittade en egen gåvagn;)


Att packa!

 Ja herregud, det är ju en miljon saker på Amandas "ta med" lista!! Är verklige ingen lek att packa till ett barn..

Håller på med en lista, känns inte som att de är så lite direkt, allt från kläder och nappar till termos och vätskeersättning!

Det blir nog bra, bättre ha med sig för mycket än för lite iaf!!

 

Idag har det varit strålande väder.. ni vet, superhäligt väder så jag gick till byn och lunchade med min mamma, sen gick vi vidare (jag och Amanda alltså) till NTM och surrade med Anna och Hilda en stund! Nu ligger Amanda ute i vagnen och sover, jag känner mig nöjd över dagen så långt med mycket frisk luft!

Ikväll väntas privathästägarmöte på föreningen och sen ska jag förbi sara V och surra lite! Avundas hennes bränna lite, hehe=)


Let's Dance!

Ja ett av mina favorit "slö-titta-på-program"
Perfekt att varva ned till, man kan surra samtidigt eller surfa runt! Ett superhärligt program! Idag avslöjades vilka deltagarna är!
Ja vad tycker ni?
Robinson Robban
Maria Montazami
Anna Brolin
Markoolio
Oscar Zia
Erik Segerstedt
Jennifer Åkerman
Anette Norberg
Håkan Dahlby
Sofia Wistam

Bra startfält.. Den enda jag inte kände till var Jennifer Åkerman (tydligen syster till Malin Åkerman!)
Tycker väl även att Oscar Zia, 16 år gott kunde fått stanna hemma men annars är de ju ett bra gäng med mycket roligt folk (Montazami, Markoolio, Robban, och Sofia Wistam är ju rätt roliga personer:)


Quizkampen

Det är så roligt!!!
man man har ju efter ett tag insett vilka ämnen som inte är ens starka sida!! Säger bara TV-serier, film på bio och data spel! Har ta mig fan noll koll på detta (fast då brukar jag istället tänka: "äh jag har ju ett liv iaf, dom som spikar sånt här kan ju inte ha så rolig fritid") hahaha;)
Nä roligt nöje fast jag gillar själv ämnen som är mer hjärngympa som labbet, jorden runt och historia!:) ja och kropp och knopp fast jag har ju ändå läst liite ssk ämnen så en hel del kan man ju gratis där:)
Ha avslutar med min senaste lista, brukar inte direkt se såhär bra ut så får väl passa på och njuta när den är såhär snygg och vinstrik;)


På besök!!

Ja idag har vi varit hos min mamma nästan hela dagen! Pizza hos syrran till middag och nu ska vi sova över här! Passa på och vara med bästa mamma (och mormor) när Nicklas ändå jobbar hela sön och mån:)

Imorn väntar mammaträff och förhoppningsvis bra väder så vi kan vara ute i det fina vädret!! Det är så härligt med denna vår som börjat komma!! Underbart att gå promenader med barnvagnen och njuta i solen!! Är extra tacksam att jag är mammaledig just nu för våren är verkligen härlig!! Fast snart tar Nicklas över ett par veckor (i maj) då jag ska göra färdigt praktiken från i våras! Det ska bli roligt om än jag tycker de känns konstigt att inte vara med Amanda hela dagarna!

Förövrigt har vi nästan bestämt oss för att låta Amanda börja dagis efter jul istället för till hösten! Tycker personligen man e väl liten när man tvingas börja redan vid 1 år.. Och som förälder ska man väl hinna njuta lite av småbarnstiden och alla framsteg! Så Nicklas blir nog hemma rätt mycket under hösten oxå vilket jag och Amanda ser framemot!!:) ja jag ska ju plugga men de e ju ändå på distans så jag lär nog oxå vara hemma rätt mkt och få mysa med dom bästa!!

Nä nu ska jag sova, är dunderförkyld och måste ju vila så jag e frisk till Italien!!:)


6 månader!

 
Linda fotade Lilla bruden när hon fyllde 6 månader.. de är alltså 2 månader sen nu.. känns som hon har växt ENORMT mycket när jag ser korten..
Min lilla tjej.. usch vad tiden går fort!!!!
 
 
 

Om en vecka!

ja om prick en vecka lämnar vi norrbotten för vackra Italien! Helt underbart!!
Att dessutom kunna unna sig över 8 dagar i Rom (med omnejd) känns ännu bättre!! Verkligen hinna se så mycket som möjligt!
 
Minns när jag och Nicklas reste till Paris, då var vi ändå borta sön-fre men fan att man då inte hann med allt man ville!
 
Spännande och resa med lilla Amanda oxå! Är dock inte så orolig.. skulle väl inte bege mig på en solsemester med ett allt för varmt resmål när hon är såhär liten men i Rom just nu är ju inte dagstemperaturerna speciellt höga! Är ju extra skönt då barn under 1 år inte bör använda solskyddsfaktor (visste jag då inte ens om, men på apoteket var dom MYCKET noga med att informera om detta! Var ju bra att veta.. känner faktiskt dom som smörjer in sina barn med solskydd, men då vet ni de: det ska inte göras!!=)
 
Ska bli härligt att komma iväg hur som men de är mycket extra att tänka på att ha med sig när man har småbarn!
resväskan lär ju vara lättare på vägen hem än på vägen dit, hahaha.. med all barnmat och blöjor osv som ska med och som inte följer med hem sen;)
 

städmorgon!

Ja idag har jag haft en städmorgon. Vi gjorde morgon kl 07 och sen har mamman i huset bara städat efter frukosten! Nu är huset skurat, diskmaskinen tömd, borden dammtorkade så nu får de vara bra=)
Ska strax bege mig mot stallet, mormorn ville gå ut och gå på promenad med lilla damen i det fina vädret. själv ska jag och syrran gå ut och gå med våra hästar, haha!
 
I eftermiddag blir de grabbafton (med mig.. ja och amanda!) för då ska vi se hockey här hemma, och verkligen hoppas att Luleå kan ta sig till semi!! Vill inte ha en 7:e och avgörande match tack!!!
 
Igår beställde jag förövrigt min fotobok från Florida förra året! Tror det blev bra! Har lagt in Musse Pigg på vissa sidor, kikar fram från bilderna, hahaha!!!
Bjuder på en bild från just Florida.. Hagrids stuga i Harry Potter världen=)
 
Ha en fantastisk lördag gott folk!!!

8 månader!!

Tänk att det gått 8 månader sen Amanda föddes nu.. det är helt sjuuukt.. 8 underbara och helt fantastiska månader!
Mycket har hänt sen den dagen hon bestämde sig för att titta ut, och mycket händer just nu!

Det är en bestämd liten tjej med fasta rutiner, sover 2 ggr per dag (känns dock som att det är nära till 1 gång per dag.. idag sov hon faktiskt bara en gång så..) vi får se, tänkte hon får fasa ut de själv som hon vill ha det! Tar ju hellre att hon sover en gång vid lunch runt 2 timmar än 2 kortare stunder, men vi får se.. är ibland ett jäkla liv och gorm där vid 16 då hon ska sova sin andra gång.. ibland gråter hon helt hysteriskt så ja.. hon kanske inte behöver så mycket sömn!
Å andra sidan är de ju få barn som sover nattetid som lilla tjejen gör! Förstår inte hur det kunde bli så bra men vi sover jämt helt nätter! Från 20.00 till ca 07.30, ibland vaknar hon runt 06 och vill äta frukost (välling) och ibland efter 07. Vaknar hon runt 06 somnar hon ju alltid om så före 06.30 gör vi då aldrig morgon (än så länge!)
Annars vaknar hon inte nattetid för att få tutten eller liknande utan hon sover som en klubbad säl! Skönt de för både mamma och pappa=)
Sover i egen säng gör hon oxå alltid och somnar varje kväll själv. Efter vällingen lägger vi bara ned henne och lämnar henne själv så somnar hon av sig själv utan gorm eller gråt. Skönt! Hoppas de håller i sig!

Jaja nog skrytet om sömnen, men hon var ändå lite bökig när hon föddes och tyckte hon åt många nattmål länge innan de gav sig (hon var ju inte extrem men jämfört med andras barn tyckte jag hon åt mycket=) Jag tar igen de nu kan jag väl lugnt säga!!!:)

MAT är GOTT! Allt är gott, precis allt! Från att ha varit en kräsen liten tjej som bara ville ha fruktpuré är det gott med både fisk, kyckling, kött, m.m! Välling är ändå favoriten vilket hon äter morgon och kväll. Amningen går... sådär.. mest för att Amanda kort sagt inte är så intresserad mer.. så det är ibland lite ersättning som gäller, vissa dagar är verkligen nästan omöjliga. Jaja, vi kämpar på ett tag till, iaf tills vi varit till Rom.. då kan vi sakta fasa ut dom sista 2 målen till ersättning lagom till 9 månader!

Ja en glad tjej med bra rutiner och inga problem med magen (förutom att hon spyr vilket hon säkert kommer göra till vuxen ålder, hahaha) nä det har blivit bättre, men det handlar ju mycket om att känna av HUR mycket jag kan mata henne.. hon säger inte direkt ifrån när hon är mätt utan skulle lätt kunna äta det dubbla.. och ja.. då fattar ni ju alla vad som händer sen=)

Storlek på kläderna är 68 och framförallt 74. Mycket 68 börjar bli undanstoppat, så snart måste jag nog dra en liten sväng på stan och inhandla några fler pyjamasar i större storlek då 3/4 är i storlek 68 just nu=)
Följer sin kurva (som även är själva medelkurvan ganska precis) liiite längre än snittet men annars bara bra!

Är det nått denna tjej däremot INTE gillar så är det att bli påklädd och att ligga på skötbordet! Herregud det är en kamp varje dag, men får hon någon spännande leksak att studera går det att lura henne ett par sekunder iaf!
Att bli lämnad själv när man är nyvaken är inte heller poppis, då vill hon helst att man ska sitta bredvid henne på golvet en stund. Att åka i vagnen är okej, men inte i hundra timmar.. det är lite för mycket energi i denna lilla kropp för att bara sitta still!!
Att sitta i knät är verkligen jobbigt.. som en liten mask, ingen mystjej här inte!

Tar sig fram gör hon, fort går de.. inte! haha, ganska skönt så länge de går i snigeltempo!
Drar sig upp mot möbler, vissa till knästående andra till stående på fötterna (i sängen i sitt rum blandannat;)
Sätter sig upp själv från liggande utan problem och ramlar inprincip aldrig när hon sitter nu.. märks hon har betydligt mer kontroll på kroppen jämfört med bara ett par veckor tillbaka!

Gillar sin gåstol väldigt mycket! Jagar omkring på dom stackars katterna, och tuggar gärna på gardiner och mina blommor lever ibland ett farligt liv!

Annars är hon en enkel tjej, jag hinner med mycket på dagarna då hon gärna roar sig själv långa stunder! Lite bortskämd är man just nu känner jag, men bara njuta man vet ju aldrig när det vänder!

Pratar gör hon mer än gärna.. ungefär dygnet runt.. haha lär knappast bli en blyg tjej om hon fortsätter såhär..
Första riktigt ordet har även kommit.. inte fan var de mamma, hahaha.. nä du pappas flicka upp i dagen så givetvis blev det pappa (baupa) säger hon ungefär 100 ggr per dag! men inte gråter jag floder för de;) Även mamma har hon ju sagt (ma-ma-ma-ma) och något som kanske kan tydas som ett "Hej" men vet inte riktigt än om jag kan klassa de som det;)

Nog talat, kan väl avsluta med att det känns som man är inne i en riktigt bra period just nu.. fasta rutiner, duktig på att äta/sova, snäll och glad för det mesta.. ja vi får väl se när och om det blir ändring på detta! För är det nått jag lärt mig så är det att allt går i vågor!!

/Emma


Muminkläder!!

Är de nått jag är svag för är de vissa kläder, typ mumin, nalle puh, kläder från villervalla och vissa bamsekläder!!:)
Igår före hockeyn var jag förbi barnens hus och köpte Supersöta byxor och body med mumin! Hade i rosa och grönt, valde de rosa setet mentor fan jag ska köpa den gröna bodyn oxå!!:) bra pris och Supersöta!!

Trevlig kväll igår förövrigt, vinst och god middag före tillsammans med pappa!!

Idag har jag och Amanda varit ute på promenad flera timmar, hämtat ut paket, postat brev, handlar och varit på BVC för 8 månaders koll! Allt var tipp topp och hon fortsätter följa medelkurvan så fint (förutom längden där hon dragit ifrån lite, 4 cm på 2 månader, herregud på BVC har dom inte bara en gång frågat om pappan e lång, hahaha!!!

Nu ska Lillan snart nattas, jag ska krypa upp i soffan och däcka där!


Lite sovmorgon!!

Ja idag sov jag och Amanda till strax före halv nio! Mycket skönt!!!
Annars vet jag inte om förmiddagen har så mycket planerat.. Lite mys och bus i väntan på att pappan i familjen ska sluta jobba:)

I eftermiddag blir de däremot lite ärenden i Luleå, Middag och sen hockey!!!

Ååå längtar såååå mycket efter min fina Vän Sara, men lördagkväll kommer hon äntligen hem från Thailand!!!:)

Ha en bra dag!!


Trassel/Tangled

Såg denna helt underbara Disneyfilm idag!! Verkligen en av de bättre Disneyfilmer som gjorts senaste åren!! Blev mkt positivt överraskad!!
Så har ni inte sett den, GÖR DET!!!!


8 månader!

Vet inte vad jag ska säga.. Tiden går så fort!! Lilla Amanda är redan 8 månader!!
Tänkte återkomma någon dag om lite uppdatering i hennes utveckling! Känns som de händer så otroligt mycket hela tiden!!

Just nu i skrivande stund ser jag hockey.. Slutspelet e sååå jäkla roligt och fast inte ens Luleå spelar ikväll är de ändå kul och se!!

Nä fortsätta se denna spännande match, dricka lite te och varva ned för kvällen!!
Känner mig nöjd med dagen då jag städad och skurat hela huset samt tvättat hela 5 tvättar:)

Avslutar med en bild på Amandas nya favorit.. Att stå på händer och fötter med rumpan i vädret! Haha vad hon tänkt åstadkomma med de vet nog bara lilla tjejen själv;)

/Emma


Hönsmamman

Undrar om jag alltid kommer vara en Hönsmamma..;) min dotter har jag nu på sista tiden 2 ggr hittat sovandes på mage.. INTE okej om ni frågar mig;) Haha så jag vänder henne till rygg igen! Usch får lite ångest.. Fjantigt jag VET och framförallt när hon ändå är närmare 8 månader;)
Men.. En gång Hönsmamma ALLTID Hönsmamma! Den där navelsträngen tänker jag aldrig klippa bara så ni vet;)


3:e tanden!

Ja liten börjar verkligen bli stor, den tredje tanden har precis börjat spricka igenom (denna gång uppe) så nr fyra lär ju knappast heller vara så långt bort då!
Däremot vet jag inte om de är av tanden eller nått annat men har haft en allmänt hängig tjej idag som sovit middag totalt nästan 5 timmar!!! I vanliga fall sover hon ca 1 1/2 timme under hela dagen så.. Spytt lite mer än normalt och lite lätt feber.. Stackars liten! Jaja förhoppningsvis är de bara den lilla tanden som spökar så hon mår bättre snart igen:)
Så idag har jag jobbat med Nicklas kontorsgöra.. Var så otroligt rastlös när Amanda sovit i 1 timme så jag satt mig ned och började fixa lite pappersarbete.. Haha de blev rätt mkt gjort innan lilla tjejen vaknade:)

Åååå imorn börjar slutspelet för Luleå!! Som jag längtat!!

Nä hopp i säng, dom där sovmornarna blir ju bara färre och färre;)


Utkast: Mar. 10, 2013


När jag trodde de var över..

Ja då föll Nicklas dit.. Tycker man brukar åka dit snabbare.. De tog ju 5 dagar innan han oxå blev magsjuk! Jaja NU är vi båda på benen och Amanda verkar ha klarar sug bra (tacka amningen för de:)
På tal om amning så är då produktionen så gott som återställd! Se där vilken bra kropp man har! Mycket nöjd att jag inte bara gav upp utan kämpade på ett par dagar! Nu ammar ju jag bara 2 ggr per dag otroligt skönt för man e ju ganska så fri:)
Nog om de.. Har inte hänt speciellt mycket här sista dagarna.. Vi har ju mest varit sjuka:)
Till helgen däremot kommer ju Karin hem!! Så då lär vi ju definitivt styra ihop nått skoj!! Och på onsdag börjar SM slutspelet!!! Pappa bokade biljetter idag till första 2 matcherna! Underbart!!!! Egentid med sin pappa, middag och Luleå hockey kan väl knappast bli trevligare!!!

Nä nu måste jag sova..
En bild på min nya blomsabotör.. Hon är ju rätt duktig på att nå de mesta med sin racerbil nuförtiden;)


Det finns hopp om livet!!

Magsjukan förlorade till slut.. Om än de satt hårt inne!! Nu är jag äntligen på benen igen.. Eller okej, jag spyr inte mer iaf! Är fortfarande miss bendarr och har inte ätit mycket idag (första dagen jag kunnat äta nått alls) men nu orkar man ju med nått annat än att bara stirra in i väggen!
Herregud hoppas de dröjer ungefär 50 år till nästa gång! Usch och fy!!

Tors och fredag var alltså inte så roliga dagar.. Pga all vätskebrist fick jag självklart huvudvärk delux så inte ens att se TV fungerade.. Igår och idag har jag åtminstone kunnat slappa vid TV:n och bla sett den häftigaste 5 milen någonsin!! Jävlar vad Johan Olsson var grym! Jag grät när han kom till upploppet! Ja är det nått som får mina känslor att svalla över ibland är de fantastiska idrottsprestationer!!

Ikväll gjorde jag även en beställning från HM.. Inte nå speciellt men dom hade gratis frakt + 10% så lite basplagg till mig och Amanda fick de bli!!:)

Nä nu ska jag hoppa i sängen så jag hinner sova ett par timmar innan dottern bestämmer sig för att göra morgon! Idag fick vi minsann sova till 08.45 men när hon gör morgon imorn återstår ju att se:)
Bilder på en nybadad tjej ikväll!


RSS 2.0