Jag hittade några kort...

några ÄLDRE kort!! Ja inget sitter säkert! detta e väl några år sen som sagt:)
Håll tillgodo!!

Nathalie med hennes älskade singstar...:)

 

Hm, jag undrar om Linus kör kycklingdansen o robban har tänkt nita kameramannen??=)

 

 



Ha,ha,ha,.. karen:)



Festglada flickor!!!



hi,hi.. klockrent fejksmile karin:)




Jag o Sara på studsmattan!




storrökarn ERIKA:)




Nathalie e ju som hon vart!

//Emma:)


Anders kurs!

Ja så var helgen snart mot ända! Jag sitter just nu och försöker plugga lite. ska in o träffa min seminariegrupp imorn de ska bli skoj! Har faktiskt lyckats plugga rätt bra! några timmar har de rent blivit och ord som metaetik, caritas, holism och ontologisk böjar ju fastna rätt bra uppe i knoppen:)

Ja kurs i helgen! Superskoj o få rida för anders igen! de har man verkligen saknat!! dag ett red vi en lydnadsövning med lite serie och några enkla hinder!
Här har vi en skiss på de...
Man började med att rida över de "röda" hindren, sen svängde man åt nått av hållen (ja man fick inte bestämma då) och hoppade de "blå" eller de "lila"


De var jätteskoj o min häst skötte sig jättebra! jag däremot har ju en del o lära:) ha,ha hon hoppar mig nästan ur sadeln vissa språng! men helt gudomligen för den har så mkt power o mäktig galopp! superkul!!!

Dag två blev liten "kombinationsbana" typ! även lydnad med här i form av sockerbitshindren! Hoppade hur bra som helst i kombinationerna! de var skoj:)

 

Nej jag e jättenöjd med helgen o med min häst! de känns fortfarande jättebra med henne! ev kommer ju anders upp i början av mars igen:):)

 

Nu måste jag forsätta plugga lite.. se om vi kan filosofera på lite mer här innan jag blir allt för trött:)

//Emma


Hoppkurs!

Åh idag har de vart hoppkurs för Anders! Lite tjorv o ta sig till ÄRF men de löste sig! Väl där så var de så otroligt kul o rida. första gångerna var en ren katastrof från min sida men sen blev de bättre o bättre! Jag har en helt fantastisk häst så några språng till i kroppen, lite mer ridning i kroppen så ska vi se att detta blir rätt bra:) Jag älskar ju o hoppa henne, ja rida överhuvudtaget! Ger en trevlig känsla!!:)
Måste bara ge massor av beröm till både Erika och Cecila som jag peronligen tyckte gjorde dagens klart bästa insatser!!!

Robinson e klart nu! Äntligen vann inte en paktare! en skelleftebo för tusan! Hur kul som helst! Alla grattis till HANS!!:)

Nej nu väntar sängen och sen blir de tidigt upp imorn för o rida!

CIAO!

//Emma

uppdatering igen!

Känner jag e rätt tråkig men har för mkt i min vardag för o hinna med detta!
Har iaf vart och hoppat med min lilla pålle i ridhuset i torsdags tsm med maria! Gick, hm vad ska vi säga.. hon hoppade ju så kraftigt (jag höll på o flyga av ibland) men den kändes jätte trevlig på hinder verkligen! Ska bara muskla sig lite mer och äta upp sig ett par kg typ:)
Imorn ska jag rida kurs för Anders (som jag köpte hästen av) och även på söndag! De ska bli grymt skoj!!!

Brorsan e ju förövrigt hemma:) Kom idag! så de e ju alltid skoj o se honom!! om än bara för ett par dagar:)

Jag o Nicklas har haft en mkt lugn o skön fredagkväll. Lite Lets Dance med plugg (för min del) och sen hyrde vi Sommaren med Göran som jag verkligen diggade:) Låg skön humor på rätt nivå!!

Nej nu ska jag gå till sängen o sova en stund. lir och plugga imorn fm och sen iväg på kurs:)

Bjuder på en bild idag på min kära bror!

 

//Emma

Åh visste ni att jag står i världens bästa stall??!!=) Tänk om alla kunde vara så trevliga och hjälpsamma som på nian!!  ÄRF har mkt kvar att lära, tro mig=)


ha,ha jag ÄR verkligen trött!

förra rubriken.. de var ett tag sen jag pluggade skulle egentligen vara.. de var ett tag sen jag bloggade!:)

Det är ett tag sen jag pluggade...

... och de har hänt alldeles för mkt för att jag ska kunna skriva det här!

Kortfattat så är allting i topp just nu! Har ridit min häst och jag e totalt kär. den e så grymt lätt i handen, rör sig super i galoppen och härlig bakbensaktivitet! Dessutom e den så lätt o ha och göra med. skodd utan problem, snäll o rida, pyssla med och lasta! Den e fortfarande en riktigt guldklimp:)
Red i ridhuset igår tisdag och idag ut i skogen! Helt obrydd! Mkt energi men inte het på något sätt!
Åh vad de känns bra:)

Så har jag vart på röntgen och haft fältstudier 3 dagar! De har vart otroligt skoj men man längtar till man får börja göra lite mer. nu e de mer "se o lära" jag vill ju ta hand om patienterna o styra o fixa:) men intressant med alla plåtar, om än jag själv tyckte skelett var roligast för där förstod jag ju någonting iaf:) magnet var ett ända stort tjorv och CT med.. när de blir så många bilder så nje, då blir de svårt o läsa dom!
Men helt klart intressant o man blir motiverad o vilja lära sig mer!

Imorn ska jag till ridhuset om vädret tillåter! ska hoppa lite. måste ju innan kursen så man vet vad man har att vänta:) Sen blir de plugg för heeeela slanten! Tänkte verkligen ta o plugga mkt nu tors ooch fre så man kan vara ledig o njuta av kurs o festligheter i helgen!

nej nu ska jag se tv och sen blir de sängen före kl 23. har sovit mindre än 5 timmar hur länge som helst nu. jag vet inte helt ärligt vars energin kommer ifrån.. men imorn tänkte jag ta sovmorgon till kanske 09 eller nå! bara sooooova (om de då går vill säga:)

Ha de så bra!

Bilder kommer på Quibbl men min kamera e trasigt. linskyddet har gått sönder så de går ej o starta kameran o den andra kameran har jag tyvärr ingen batteriladdare till (elle jag har men vet ej var. ska söka ngn dag när jag har tid!)

//Emma

Lördag!

Lördag innebär jour, jobb, hockey och pluggande!
Japp en fullspäckad dag. steg upp 07 (sovmorgon för fasen!!:) åkte till stallet, hade jouren, gick jättebra. sen städade jag och fixade lite ordning i skåpen! Sen åkte jag hem vilade lite, sen blev de hocey! Tyvärr förlust i sudden.. :( Hem, snabbduscha, kasta in hästarna och sen till jobbet! Jobbar ju i växeln ikväll! Så de har vart en stresig dag, ´försöker plugag lite nu oxå då jobbkvällen ser mkt mkt lugn ut!

Imorn blir de o ha jour, sen ska jag väl röra på hästen lite (jobbigt när stackarn ej har borddar eller skor med borddhål.. de e gooode halt:(

Och sen börjar mitt stressiga schema till veckan.
Stiga upp 06
Åka till piteå, vara på röntgen mellan 08-17
Hemma 18
Hålla ridlektioner, hemma ca 21.
Ta hand om sin egenn häst
SOVA

Ja och så fortsätter de fram till onsdag! He,he.. sen ska jag väl ev till luleå o träffa pluggkompisarna lite i slutet av veckan. o i helgen är de anders kurs! Guuud vad roligt, äntligen får jag ett schema i mitt liv! Som jag längtat!

Nej nu ska jag gå och surra med alla här inne.. de e ju som inga körningar så chaffisarna e ju inne på station:)

God natt

/Emma

Min lilla Q!

Hej!

Skolveckan är slut. Nu ska vi inte in i skolan förrän seminarium v.6! men vi ska ju träffas (jag, johanna, linda o några till för o plugga tsm!)  Jag gillar faktiskt pluggandet! Om än de är MKT, för de är verkligen mkt så e de ju så roligt! Så nu ska jag läsa lite böcker om omvårdnad, etik och dyl under helgen! ska jobba på taxi så då tänkte jag göra lite arbete mellan telefonsamtalen:)

Ja annars så har jag ju fältstudier under nästa vecka. bara 3 dagar men ska bli grymt skoj. PÄS gjorde att jag verkligen kände mig välkommen, dom blev verkligen så glada när jag ringde! Sånt betyder mkt!

Ja annars så min underbara häst! Ja den e så otroligt underbar! SNÄLL, och TRYGG i sig själv. Älskar och gosa.. har fortfarande inte sett den röra öronen minsta bakåt. den e verkligen bara glad, glad, glad! och hur cool och lugn som helst! Det känns verkligen jätterätt! Sen står jag ju i världens bästa stall, fick en inflyttningspresent av susanne o maria.. ett par esakdron boots!!!=) hur gulligt som helst!!
Så just nu dansar livet fram! Om än de är mkt så e de bara underbart!:)

Ska ta några fina bilder någon dag på lilla Q, men hon e ju så smal och så efter resan.. men otroligt att man ändå kan vara så snygg:) ha,ha fast syrran tyckte den hade stora öron:p

//Emma

Ser Lets Dance just nu. skönt och bara ta de lite lugnt ikväll och kommer säkert sova före 23:)

Min häst har anlänt!!!!!!!!!!!

Den e jättesnygg!:) men mager, massor efter resan.. snälla ögon, fint huvud. snygg. så får vi se hur de ser ut sen när vi ska rida:)

sätter in någon bild från mobilen bara.. ser inte så mkt men liite:)

 



och titta, den har ju pannlugg, hi,hi:)


Skola igen:)

Ha,ha,ha.. de här livet e ju underbart! Jag tycker de e roligt och plugga verkligen, ni kan inte förstå.. de känns som man blivit vuxen, jag vet inget bättre ord men jag känner mig för en gång skull nyttig, seriös och mogen! Japp så e de! Klassen e dessutom underbar! nu e vi några som hittat varandra så vi tänkte ha lite studiedagar inne på universitetet tsm då vi läser på distans, för att prata och reflektera lite med varandra! typ en gång i veckan/varannan vecka bara.. de känns otroligt bra!


Nu ska jag beställa en bok från cdon, dricka en kopp the och sen ska jag sova före kl 23 ikväll:)


Tjiiing!

//Emma, den vuxna seriösa människan!

IMORN kommer QUIBBL!!!!!


men ser man på.. vem e detta, räkan kanske emelie??:p

Slalom, skola och hästar!

HEJ och go kväll!

Idag har jag hunnit med en massa nyttigheter, älskar när jag får så mkt gjort. steg upp redan kl 08 av mig själv, pigg o utvilad! tänk om man alltid kunde komma sig i säng i tid!
Sen har jag vart upp o lämnat en massa saker i stallet, och så skola såklart! har börjat göra ett liitet schema åt mig själv nu.. men de blir mer seriöst nästa vecka då vi inte har skola hela dagarna! de e ju då man MÅSTE göra sig sitt eget schema för o fixa plugget!
 Idag slutade vi 14.40 ca så då var skönt.. hem, äta middag och så till slalombacken! Eftersom jag inte skulle jobba nå alls i veckan så tänkte jag att de kunde vara skoj o vara lite social med sara o karin som åker till malmö (sara) och thailand (karin) söndag, resp fredag! karin blir ju borta fan 10 veckor! sjukt tråkigt kommer de bli här hemma måste jag säga!!! och så Sara, hallå.. oschysst beteende kallar jag de:)

Men de var skoj med slalom, tror jag räknade att detta blev 4 eller 5:e gången i mitt liv.. ha,ha, har blivit typ 1 gång per år på sin höjd från de jag var 18! Men jag kör med mottot "jag kan flyga" för de e bara satsa, så några ggr ramlade jag men de går ju som för de mesta bra! Lite dum e man ju, lite för orädd när de gäller vissa saker. så nu har jag lite ont i högerfoten, men de e ju inget mer med det! En tablett eller två så e de nog bra till imorn, smäller man får ta:) Efter regn kommer solsken!

Åh min häst e ju i skåne hos anders nu!  Den åker uppåt imorn så på torsdag! shiiit kan hon inte komma typ NU!

Nej nu ska jag se lite tv, dricka en kopp the och sen ska jag sova! upp 06 imorn och till 7 timmars föreläsning, puuh!

Första skoldagen!!

Oj.. vad ska man säga.. i början kändes de.. hm lite jobbigt! kanske mest för att jag genast blev kompis med några som skulle gå sjuksköterska. vi surrade i drygt 2 timmar om ALLT.. och sen, nej då skulle jag gå till min grupp röntgensyrrorna.. då kände jag bara: neeeej! Men jag insåg att med min sociala kompetens blir detta inget problem så jag hittade snabbt några nya vänner:) så dom hade jag minst lika skoj med, ha,ha! kändes jättekul om än jag är bland de yngsta i klassen:)
Har fått massor med info idag och imorn drar de igång med liten mjukstart. sen e de föreläsning hela ons, tors och fre!
Har beställt 2 böcker idag, saknar bara 2 nu och en fanns inne på biblioteket i luleå:) så ska dit imorn före skolan tänkte jag! Jag har faktiskt sovmorgon till hela13! Så då saknar jag endast en bok och den tänkte jag köpa begagnat på blocket då ALLA verkar sälja den, ha,ha.. är nog en bok som följt med i många sjuksköterskors utb!
Men de ÄR dyrt med dessa material.. och vi som dessutom byter kurs 4 ggr.. de kommer bli många inköp av böcker kan jag lova!
Men shit vad skoj de ska bli! Jag älskar mina lärare jag fått träffa. sådär halvunga (eller hur man säger) glada, och roliga! de är lite skämt och hörligt stämning och de gör ju att man blir mer taggag!
Dock börjar jag bli sugen på att plugga nu. så ge mig lite uppgifter snart:)

Åh just de ja.. vi har inte någon mjukstart. från och med ons är det fullt ös medvetslös! Har seminarium  v.6 och första tentan v7.. de är mindre än 4 veckor tills den e avklarad! OCH redan nästa vecka ska jag ut på praktik till PÄS (piteås sjukhus) ska gå tsm med en röntgensjuksköterska! Coolt värre men som sagt, här kastats man in i hetluften:)


Detta är en av mina huvudböcker (såklart på engelska, men de ska bli en rolig utmaning coh ta sig igenom)



Shit vad jag e trött, blev 1 1/2 timmes sömn (jag har psykiska problem vad gäller att kunna somna på söndagar...) men ska fixa o vara vaken till 22-23 iaf! så akn jag stiga upp runt 08 imorn hade jag tänkt! Hinner jag fixa lite hemma oxå, och så ska jag ta lite saker till korsträsk. Q anländer ju på torsdag (mitt i allt pluggande:)

Nicklas är dessutom sjuk, tycker otroligt synd om sig själv:p varför ska alltid killar mesa ihop när dom e lite förkylda o på gränsen till feber?;)

//Emma

Imorn smäller det!

Ja imorn börjar jag mitt nya liv! ska stiga upp redan 06, ska vara i luleå på skolan till 08 så! ska bli sjukt spännande! e lite nervös dock, helt nytt och konstigt men kul ska de bli!
Ikväll har jag, nicklas, syrran, tomy, elias, mama o pappa ätit 3-rätters i luleå på waldorfs och sen gick jag, nicklas mama o pappa och såg Snabba Cash! Den var faktiskt rätt så bra tycker jag=) Går några filmer just nu som jag skulle vilja se men vi får väl se hur tiden räcker till:)
Igårkväll/Natt åkte jag till erika och surrade lite. var jättekul o träffa Malin (o do andra oxå såklart!) Karin, kan vi inte åka slalom på typ onsdag kväll???

//Emma

Grattis MAMMA!

Idag fyllde ju min älskade mamma 50 år!!!
Så då har vi varit där och uppvaktat henne, hon ville ju dock ha de lugnt så de fick hon! och eftersom min mamma e den bästa så fick hon tsm med mig o min syster en lyxspa weekend till havsbadet (av oss då alltså) och av pappa en VALFRI resa (mamma har snackat mkt om dominikanska så vi får väl se vart de bär iväg!) Ja så fick hon lite annat sådär men just dessa två presenter tyckte jag själv verkligen var trevliga:) 
Så nu ska vi äta massor med smörgåstårta i helgen:)
Ja och fyller man år så måste man vara med på kort så mamma fick gott ta och le in i kameran idag:)

 

och söta Elias fick smaka tårta för första gången:)



och så tårtorna, smörgåstårtor och prinsesstårtor!



Annars idag har jag mest suttit i telefonen och fixat transport och försäkring o lite annat till Quibbl! Som faktiskt betyder Slingra på hollänska! då vet ni de:)
Imorn blir de fortsatt firande hos mamma och sen hockey tror jag:)

SNART börjar skolan, ÄNTLIGEN!! Emmas nya liv:)

//Emma

Och ni, Quibbl kommer ju på torsdagkväll som de ser ut nu. hon lämnar holland imorn lördag:)


DIF-LHF!!

Ha,ha,ha.. vilken underbar seger.. sthlms lag känns alltid extra bra att vinna mot, framförallt trycka dit dom på deras hemmaplan!
3-1, två mål från chabi (bra arbete från heeeela kedjan verkligen! Fabbe börjar oxå hitta sin roll och raffl går ju inte att klaga på som vanligt:)

Min häst åker från holland på måndag.. så nu närmar de sig:)

//Emma

Otto är senaste förslaget.. synd Quibbl e ett sto bara:)

En lugn dag!

Tur är kanske de, jag e inte alls så frisk. ska inte säga jag e sjuk men förkyld och förösker verkligen bara ta de lugnt här idag o imorn (ja o även helgen) jag vill INTE vara sjuk på måndag när skolan börjar!

Idag har jag faktiskt fått mina första studieböcker: Hon var ingen Florence Nightgale: Människan bakom myten och Rapporter och Uppsatser! Så där ser ni!  Jag e verkligen så peppad till och börja plugga! De känns helt otroligt underbart roligt!! Hm.. de enda som oroar mig i detta är att jag börjar bli mer o mer lik mamma som trots fast jobb o allt fortsätter plugga.. oj,oj,oj.. jag kommer säkert sluta på exakt samma sätt, utb röntgensyrra med fast jobb o ändå sitta på skolan allt tid som bara finns! Nej herregud.. jag hoppas jag e lite lugnare=)

Ikväll blir det palt till middag och sen ska man bänka sig i hockeysoffan hos syrran och förhoppningsvis njuta av 2 timmars underhållning:)

//Emma

så har man haft första träffen med sin lärare då:)

Jepp, värsta daten med webcameran och headset! vi var 7 st totalt. var så roligt vi fick berätta lite om oss själva, varför vi sökt o så var vi kom ifrån.. ja ni vet! o de e av dessa 7 (med mig inräknat) bara 3 från norrbotten, annars var det stockholm, östersund o nå annat! men jag från älvsbyn, en annan tjej från kalix och en från boden! Så nu har man sett en del av klassen "live" ha,ha,ha!
mötet gick förövrigt bra men chockades av att vår lärare såg grymt ung ut??!!:) ja kan ju ha vart webcameran som gjorde att han såg ung ut (eller så färgar han håret, ha,ha)

nej nog o detta! Imorn ska jag till biblioteket och låna en bok som ska finnas där. sen skulle mamma se vad hon kunde kirra fram åt mig via skolan! de finns många fördelar med att ha en mamma som gymnasielärare OCH många nackdelar, ha,ha:)
nu kommer hon dessutom läsa detta imorn (ja sara, du e inte ensam om att ha en snokande mamma:)

Pratade med anders idag oxå och min häst är i sverige senast om en vecka precis. så förhoppningsvis i älvsbyn på torsdagkväll/natt!

Idag blev de bara halvtid och jobba! ganska skönt så nu e de bara börja förbereda för nästa veckas lektioner (ska ju ha de jag hinner då jag e lite i skolan o så..)

//Emma

Trött, sliten men glad!

Ja fast de är 200% just nu så trivs jag verkligen som fisken i vattnet! såhär såg de ju ut under gymnasiet, man höll lektion, jobbade på forsen, hade häst o pluggade i samma veva.. men vet ni, man sover fantastiskt bra när man väl lägger huvudet på kudden:)
Idag har jag hållt lektion för några av mina förra favvisar, ha,ha dom vet nog vem dom är om dom läser detta=) de e så kul med begåvade elever som tar in vad man säger och omvandlar orden och sen händer det ju något!! Tjihoo säger jag bara:)
Nu e jag dock trött.. de var länge sedan jag höll så här mkt lektioner så de snurar nästan i huvudet. tur de bara är 3 imorn för fötterna värker lite lätt när man får stå och stampa ridhusbotten i drygt 5 timmar:)
dock körde jag med min back on track korsett ikväll och den e ju lysande. har inte alls ont i bäcken/korsrygg som jag hade igårkväll! tänk så fantastiskt lite specialtyg kan vara för kroppen:) mer Back on track, tack!

Annars väntar o väntar jag på min häst men de ser tyvärr ut som jag får vänta en vecka till.. jaja kan vara skönt o slippa ha häst när introduktionen o allt e på LTU nästa vecka!

Ja just de, imorn kl 10.00 ska jag sitta på datamöte här på nätet med min webcamera och headset och snacka med min lärare johan kruse.. hm, de känns ju lite piiinsamt:) men dom ska kolla så att våra grejor fungerar och så ska man få nå program och sådär, de blir säkert jättebra!

nej nu ska jag ta mig en kopp the och försöka varva ned lite. kanske läsa lite ur den smått fantastiska boken: Live to Win! Gud köp den ni som inte har den, den e ju sååå snygg oxå, he,he,he:)

//Emma



Jag ber om ursäkt...

men följande 4 veckor framåt kommer mitt liv gå i 190 knyck! Jag börjar plugga 100% på måndag, vikarierar på ÄRF 50% i 4 veckor framåt, får upp min häst förhoppningsvis i veckan eller nästa, och sen ska jag hinna med o sova, äta och umgås lite med  nicklas o lilla siiiiigge:)
Så ja.. ni får ursäkta men så många ggr kommer jag inte hinna ses innan pluggandet satt igång, jag har kommit in i rutinerna och vikariatet på ärf slutat! Jag lovar dock (dyrt o heligt) att hinna hälsa på karin innan thailandsresan.. de var 22 eller?=)

Nej nu ska jag byta kläder, hoppa in i bilen och åka till ÄRF för kvällens ridlektioner!

//Emma

De jävligast e ju att hockeyn i allt detta är det som blir mest lidande:)


Emma har blivit en fjooooortis!

Ja men så e de ju. jag har nämligen inhandlat mig en webcamera idag! ha,ha.. nej förklaring e den att när vi läser på distans så har vi ju visa seminarium, föreläsningar o dyl via internet.. med webcamera och headset! så just nu håller jag på att installera detta men ajg e inte så grymt tekniskt så vi ser väl hur de går:)

//Emma

Moster måste bara få visa upp..

sin underbara systerson!!





//Emma

jag e totalt slut!

Oj,oj,oj.. för de första var det ju ett bra tag sen jag jobbade och framförallt länge sedan man höll lektion! Lite ringrostig sådär, men några lektioner till så e man varm ikläderna igen!
men roligt e de ändå! ja för er som ej vet så går jag som vikarie under 3 veckor då de nya ridläraren ej börjar före februari! men det ska nog gå bra det med!
Ja A-J som e här o snokar, tänk för att de ska jag bli! skoj som fan!

//Emma

Snart börjar Emma plugga:)

Ja shit, nästa måndag (dryga veckan) börjar jag mitt "nya liv" som studerande till röntgensjuksköterska! Åh nu när man läser kursplanen för första veckorna låter de jättekul! Min första kurs känns ganska bra "starta kurs" eller vad man ska säga, de är Omvårdnandens grunder, sen är det omvårdnad: hälsa och de är efter det som de roliga kurserna kommer in ha,ha.. vad sägs om Strålningslära och radiologiska modaliteter eller Medicinsk vetenskap Anatomi och Fysiologi inriktning radiologi! Ja gud nu längtar jag lite efter att börja! sen e de skönt man e inne lagom mkt i luleå.. typ var 3-4 vecka och bara någon dag eller någon timme sådär!!:)
och sen läste jag just de bästa av allt, de e ju olika från universitet till universitet men i luleå är ca 1/3 av utb praktik! Fatta 1 av 3 år är enbart praktik på sjukhus/vårdcentraler där de finns röntgenapparater, de gillas skarpt!!

Nej imorn ska jag införskaffa mig en webcamera och ett headset, sen ska jag checka in mitt nya distansprogram Adobe Connect!

En annan rolig grej jag upptäck (ja jag upptäcker mycket just nu) som röntgensjuksköterska läser du rätt många kurser tsm med sjuksköterska så skulle jag vilja bli de istället behöver jag inte plugga flera extra år och de ser då jag som ett stort +!! Nog för att jag tror jag kommer älska röntgensjuksköterska men om så inte är fallet går de att byta utan att börja om från början:)

Livet leker! Äntligen ska jag börja plugga och bli seriös!

Nu vill jag bara att min "Quibbi" "Q" eller vad hon nu än ska heta kommer upp!

//Emma

30 års kalas!

Igår var vi på 30års kalas! allas vår Larsson firades med dunder o brak i Nystrands Byastuga! De var jättetrevligt, en mkt lugn och skötsam fest på ca 45 personer! Var skoj o träfa Nina igen, sen hann vi med o spela lite kort och även de fantstiskt störda spelet Helt hysteriskt! Karin måste jag bara säga är klart roligast.. man ler bara hon öppnar munnen:) Ja och så  spelade vi  ju rundpingis. tog mig till final 2 ggr men tyvärr ingen vinst! Ha,ha, jag kan knappast påstå att jag har en bra bollkänsla:)
Kom hem efter 01 någon gång! Så idag har jag vart på tävlingsmöte och sen suttit i valberedningen för ÄRF! Ja de gick ju helt strålande alltihop!=)
Just nu e jag hos mamma. Ska äta middag här och sen ikväll ska jag ut o rida Vatine med Maria!

//Emma

Sett New Moon igen!

Ja men idag hade vi våran sk Twilight kväll! Såg först den första filmen (okej såg o såg är att överdriva, den rullade på tv:n, vi surrade:) sen åkte vi på kvällsbio här på byn! Såg New Moon! Åh vad filmer e bra! Har jag bara sett den andra en gång och de i USA.. så nu blev de med svensk text, ha den hade dom kunnat skippa, jag e ju en fena på engelska:)
Imorn blir de en riktigt riktigt riktigt rolig dag OCH kväll!!

Här har vi den viktigaste kuggen i filmen- Robert Pattinson (Edward Cullen för er icke insatta)



//Emma


Nu är julen borta..

Idag åkte julen ut! kändes ganska bra.. de e mysigt ett tag sen blir man galen o vill ha tillbaka sina normala saker i fönster o bänkar:)
Ska strax till systemet o inhandla lite dricka. alltid bra o ha ni vet:) Måste även köpa några lampor till fönstren i vardagrummet för båda e visst trasiga visade sig nu:/
Såg Ice Age 3 igår.. fan vad dessa filmer äger! jag bara älskar dom!=) Kom gärna med en 4, 5 ,6 oxå!!

//Emma

Hittade lite info om min häst. Varit med i final i zangersheides championat för 6 åringar o lite annat! känns som den haft en bra uppväxt oxå då den fortfarande stod i zangersheide 2008=)


Jag har ett namn på min häst!

Ja men gott folk! jag fick ett namn idag!
Så nu jävlars kan de bli en liten stamtavla på detta!
ja nu till hennes namn.. bland de mest knasiga jag hört. går ju inte ens o uttala, ha,ha! håll i hatten..
Quibbl Otl Z
Ja de var de.. vad i helvet ska en häst med detta namn kallas, förslag snälla någon??
Det roliga med det hela var ju att de var en Zangersheide häst:)





//Emma


Och dom säger att klimatet håller på att ändras?

Till vadå? Ja inte till de varmare en dag som denna. Idag åker nog polarisen tillbaka där den hör hemma..
Shit, vi har ändå "varmt" hos oss i Korsträsk -29 just nu! På altuna e de -33, norrabyn -35 och i Alvik -37!? Herregud, får de vara såhär kallt verkligen???!!!
Vi som skulle på hockey, men de får nog bli tvsoffan.. vet inte hur många bilar som e sugna på o kallstarta efter matchen i -30 grader! och hur många som e villiga o stå ute i kylan o hjälpa alla bilar som gått i strejk:p nej.. när de år såhär kallt e man glad man inte går i skolan lr nå! vi slipper ju faktiskt vara ute! Jag ska ned till syrran eller mamma för o se hockey o så ska jag hämta posten, mer än de få minutrana kommer jag inte att vistas utomhus var så säker!
En dag som denna skulle man ha varit utomlands.. tänk er Bavaro Beach, Dominikanska Republiken +30 i skuggan, inte ett moln på himlen och +28 i vattnet:)







Ja vi får drömma oss hit idag! Grand Palladium Bavaro Resort o Spa (Punta Cana, Dom. Rep)

//Emma


JAG HAR GÅTT O BLIVIT HÄSTÄGARE IGEN!!

Oj så nervöst detta varit!! Hela dagen gått o väntat men nu för drygt en timme sen ringde så äntligen Anders, Hon gick igenom.. helt klockren! Suuuperfräsch verkligen!
Åh en sten lossnade från mitt hjärta! så om drygt en vecka då kan detta lilla djur berkänas anlända. Max 2 veckor!!
Shit alltså, har man köpt ännu en häst på postorder! grymt spännande och se vad det är!
Ja förlåt A-J, jag e mkt hemlighetsfull av anledningen att jag knappt nå vet!
Det jag vet är att de är ett sto, skimmel, 8 år, e Quinar Z - Atlantus Z, ca 170 (i anders värld inebär detta att den lika gärna kan vara 165 som 175, ha,ha,ha)
Går 130 som en klocka, en häst av internationell klass, snygg, bra glp..
Inte ens ett namn har jag på de stackars djuret! :)


Trettondagsafton?

Ja alltså, kan ngn förklara för mig varför vi firar denna dag??!! Nej okej, jag VET varför.. men ärligt jag har aldrig firat denna högtid ngt speciellt alls! Hm, känner mig som en dåligt kristen människa nu:p

Idag har jag ridit Vatine för Lena.. gick ännu bättre faktiskt än igår. Höger glp riktigt, riktigt bra.. gjorde början på lite öppna/sluta oxå, och hon e ju så arbetsvillig, en riktigt arbetsmaskin! Sen var hon så snäll o lasta o vara själv i stallet! Verkligen blivit en helt annan häst! tror hon var rätt nöjd efter 2 lite tuffare dagar i ridhuset så nu blir de vila ett par dagar!

Faaaan vad kallt de e ute. man kan ju inte göra nått! tänkte gå ut och gå men i -25 nej tack! Ska ju bli lakalt upp till -43, men de ser ut och passera utan att dyka ned i älvsbyn:)

Snart är det bronsmatch JVMm ska självklart se och hoppas (o tror ) på svenska brons!

//Emma 



Star Quality!

Anders har hittat en häst, den ska röntgas och beskitas imorn, så nu håller jag verkligen tummarna för det!
En grymt snygg häst (enligt anders alltså) med riktigt star Quality! Har topp, topp stam med Quinar Z som pappa. Han i sin tur är efter Quidam de Revel!!! Och morfar är Atlantus Z som är efter Athlet Z!! Inte tråkigt=)

Slänger in 3 bilder, första på Pappan Quinar Z, andra på Farfar Quidam De Revel och sista på Morfar Atlantus Z!=)






Håll tummarna tillsammans med mig nu:)

//Emma

Oj, nu e jag trött..

.. jag har ju sett hockey ikväll! Luleå vann 3:e raka 3 poängaren! INTE ILLA!=) fan vad skönt, borta mot FBK dessutom!

En fullspäckad dag med djuren=)

Dagen började ju riktigt tidigt för mig, steg upp 02.50 efter sisådär 0 timmars sömn! suck! irriterande. Såg JVM semifinalen mellan Sverige-USA, tyvärr blev det förlust och imorn ska de spelas bronsmatch! Känns lite surt faktiskt måste jag säga! Trodde på final och vi var bättre än USA! jaja, 5.30 gick jag o sov 2 timmar. sen var de bara upp för lilla Sigge skulle ju kastreras idag! Då vi kom fram visade de sig dock att sigge var kryptorkid (ja dvs en av kulorna satt kvar uppe i buken typ...) så sigge fick opereras och har ett ärr på magen idag! går med strut och tycker mkt, mkt synd om sig själv! Men nu e han en det och förhoppningsvis ska han lugna sig lite med "skrikandet", ha,ha=)
Efter detta åkte jag till stallet, gjorde klart hästarna och så åkte jag o maria o red för Lena! Hade lilla Vatine.. gick riktigt bra måste jag säga. förstra gången i ridhuset, men jag gillar verkligen hästen. supertrevlig verkligen!
Imorn blir de nog oxå och rida för Lena! är grymt taggad om än trött efter totalt 2 timmars sömn så jag tror faktiskt de blir o sova för kl 23 idag!!

//Emma


Jag ska få rida för Lena!!

Tjihoo! Maria ringe o frågade om jag ville rida för Lena imorn och på tisdag!! Vilken dum fråga, klart jag ville de:) så imorn ska jag upp till ridhuset, ska bli superskoj o få rida för henne=)
Så ikväll har jag vart upp o motionerat lilla V, efter 4 dagars vila var hon kräkpigg, men lugnade sig ändå ganska fort så de gick o arbeta lite!!!:)
Så nu e jag grymt laddad för morgondagen (måste bara fixa mig ett par stövlar=)
Imorn ska även Sigge kastreras, ÄNTLIGEN!!! Och inatt är det semi mellan Sverige-USA, kl 02.55 kommer emma sitta klistrad vid TV:n tsm med pappa??!! Japp, faktiskt.. sover hos mina föräldrar inatt då nicklas åkt till Göteborg! Kan jag lika gärna vara här, de e så kul o surra med dom, och så grymt tråkigt o vara helt själv! För en kväll lr så går de ju bra men inte flera dagar! Nej jag e alldeles för social för det! Dessutom älskar ju Sigge o Hubbe varandra så!!:)

Nej nu ska jag kvällsfika lite, dricka the och läsa Midvinterblod av Mons Kallentoft!!!

//Emma

Jag mår så förbannat bra!!!

Åh, jag vet inte vars jag ska börja egentligen. Luleå spelade match i eftermiddags mot Ske-å som vi haft otroligt svårt för under årens lopp! Var ett tag sen jag varpå ett derby och de kokade i hallen redan innan nedsläpp! Sådär så man får gåshud!
Matchen var otroligt bra! Inehöll allt som en match ska innehålla, fart,tacklingar,snygga mål, slagsmål, osv, osv... Man blir så stolt och heeeela laget gjorde en hejdundrades insats! Men jag måste få lyfta fram ett par spelare lite extra. Till att börja med så har bröderna A verkligen hittat tillbaka, grymt form, superläckert mål! Fransson är en gudagåva. Han är så otroligt duktig och begåvad. Han åker skidskor på ett så naturligt sätt, han fintar, trixar som ingen annan OCh då ska vi veta att killen inte platsade i Linköping??!! Hm, ibland förstår man ingenting.. han är utan tvekan vår bästa back! Chabada verkar ha vaknat till liv och ser otroligt pigg ut tillsammans med Raffl som verkligen har ett skott att frukta. Läste en intervju med Mattias modig där dom frågade vem som hade de hårdaste skottet, han svarade att det nog var sandström men att Raffl verkligen vet var pucken ska sitta för att de ska kännas, ha,ha,ha! rätt roligt tyckte jag! Raffl gjorde ju dessutom ett riktigt snyggt mål framspelade av just  Chabada! Sen har vi lilla junisen Styrman.. han kommer vi ha sååå mkt nytta av i framtiden! Håll hårt om honom luleå!!! Hedström kräver oxå sitt namn här, han kämpade och vann ett slagsmål ikväll, inget annat att säga än att han är på G!! Och sist, Mattias Modig! Nu har du förhoppningsvis de flesta  fans med dig igen! Fan vilka två toppmatcher han radat upp!

Måste bara ge 2 minus till Skellefteå, det första till Hagos som totalt tappar kontrollen i utvisningsbåset, PINSAMT och sen till klacken som skanderar "Hejja AIK" hallå? hejjar ni på AIK lr skellefteå? ni  heter faktiskt SAIK och det finns bara ett ändå AIK och det ligger nere i Solna? Hm, intelligensfaktorn är inte speciellt hög:)

Har förutom hockey hunnit vara hos Karin o blev där till efter 00 någon gång! Trevligt o träfffas, surra, fika och spela lite kort!

CIAO!

//Emma

Pratade just med Anders!

Han åker till Holland ikväll. så under närmsta dagarna kanske jag får mig en häst! sen tar de ju ett tag för den o komma hela vägen upp i sverige men de e nog de minsta problemet! Jag sa till honom, hittar du något så ta det, då svarade han: Jag kommer o hitta för mkt.. kommer bli svårt för dig o välja:) de låter ju inte så illa va??=)


Jag säger som Sara..

Jag säger som Sara, eftersom alla verkar göra denna lista får jag väl oxå ta och plita ned den!:)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, men det gör man väl alltid?!
2. Höll du några av dina nyårslöften? Japp, jag skulle resa utomlands och det lyckades jag ju med, dubbla ggr!
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Jepp min underbara syster!!
4. Dog någon som stod dig nära? Ingen människa men min älskade lilla Pelle!!
5. Vilka länder besökte du? Thailand, USA (Florida), Dominikanska Republiken och Finland (fast de känns ju som sverige:)
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Hm, ja då får jag väl fixa det om jag kommer på ngt, men 10 miljoner kanske??!!
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 25 juni då Elias föddes och 20 Augusti då Pärlan gick bort..
8. Vad var din största framgång 2009? Ha,ha, framgång? det måste ha varit att jag lyckats träna upp mitt högre ben riktigt bra och nu kan man nästan inte se att de e skillnad i storleken mer:)
9. Största misstaget? Att jag inte började plugga i januari 2009 då det egentligen var planerat så! Det kan jag ångra med tanke på att arbetslösheten som råder.. Så alla som går i funderingar på att plugga eller som bara är vikarier. Till er vill jag bara säga, det finns abslout inget attt vänta på, ta tag i ert liv o sätt er på skolbänken!!!
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej, lite problem med foten o förkylning men sånt hör livet till!
11. Bästa köpet? Sigge!! Han är den abslout underbaraste katt som finns (påminner mer om ett litet barn, totalt outstanding!)
12. Vad spenderade du mest pengar på? RESOR!! 3 veckor i thailand, 2 veckor i USA och 2 veckor i Dominikanska Republiken kostar!!
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? När Pelle kom upp och var så otroligt fin, man fick värsta heorinkicken:p
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Nej jag lyssnar alltid på det som är inne för tillfället och har svårt att hitta låtar som betyder mycket. Alla betyder ngt på sitt sätt!
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare såklart! Jag hoppas inte man ska bli ledsnare med åren, man ska njuta av livet!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Tagit tillvara på tiden med pärlan. Hade jag vetat han skulle försvinna efter 2 månader hade jag BOTT i stallet den sommaren och njutit av varenda sekund på hästryggen!
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Sluppit vara arbetslös! 
18. Hur tillbringade du julen? Morgonen tillbringades i Nybyn med Nicklas familj och eftermiddagen i Älvsbyn med min familj! På så sätt ficck vi träffa alla och så slapp jag o Nicklas dela på oss:)
19. Blev du kär i år? Jag är väl alltid kär, annars skulle jag göra slut! Ett förhållande bygger på kärlek!
20. Favoritprogram på TV? Idol, Bonde söker Fru, Playa Del Sol, Robinson.. ååh jag älskar alla dessa program!
21. Bästa boken du läste i år? Mons Kallentoft - Sommardöden!
22. Största musikaliska upptäckten? Ingen...
23. Något du önskade dig och fick? Ja en hel del!
24. Något du önskade dig men inte fick? nej, jag kommer nog inte på något!
25. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Blev firad av släkt o vänner o brorsan var till och med upp från Sthlm! Var bara hemma och njöt!
26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? det som sker det sker och så var det tänkt från första början! Man får leva utifrån det!
27. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Otroligt normal och tråkig:)
28. Vad fick dig att må bra? Alla människor runt omkring en!
29. Vilken kändis var du mest sugen på? haha, fjoooortiiiis Emma svara: Raffl, Den mooogna Emma svarar att hon inte var sugen på någon med att Chad Michael Murray är grymt snygg! hm, det finns ju många snygga kändisar bara erkänna:)
30. De bästa nya människorna du träffade? Har inte träffat så många som jag har så pass bra kontakt med att jag kallar det nära vänner!

Nytt år, massor med löften?

Ja nu är det ju som bekant 2010, innebär detta en massa löften? Nej usch, varför ska man ställa massa negativa löften till sig själv. för det är ju det dom allra flesta löften är! Jag ska banta, jag ska börja motionera, jag ska äta nyttig mat, jag ska spara pengar, jag ska och ska och ska! Ni hör ju själv hör otroligt negativt detta är! Varför inte avge nyårslöften med lite possitiv anda!? Jag ska ha ett förbannat bra 2010, jag ska resa, jag ska leva livet! För det är väl ändå de man ska göra?! NJUTA av detta underbara liv vi fått!
Så det är exakt vad jag ska göra.. njuta och leva livet tillsammans med dom i min närhet!!

Förövrigt blir det nog röntgensjuksköterska för min del.. programmet känns lite svårare men de lockar. Dessutom är jag klar och intagen där vilket känns bra. man vill liksom inte leva i nån ovisshet utan hinna börja förbereda sig på vad som väntar! Egentligen, jag vill ju inte jobba med gamla i vården o så.. är abslout ingen sån människa, och kan inte förstå hur man kan tycka de är trevligt egentligen? Men TUR vi e olika.. och sjuksköterska är mycket gamla om man inte specialiserar sig och då har jag minst 1 år till.. nej ju mer jag funderar ju mer lockar röntgen.. samtidigt har just ambulans och akut sjuksköterska lockat en längre tid.. Oj vad detta år svårt! Det som är lite bra är att några av kurserna är gemensamma vilket innebär att jag ganska lätt kan plugga upp kurser o bli behörig som både röntgen och sjuksköterska och de vore ju de optimala (fast då e de ju 5 år i skolan...)
Nej jag ska lyssa på mig själv här i någgra dagar till sen får jag se!
Tråkigt dilemma för er som läser, för mig - min framtid!

Idag har jag mest sovit, blir lätt så då man e uppe mer eller mindre hela natten! Har blivit bjuden på middag hos mamma med en riktigt god fisk (fråga mig inte vad) pressad potatis och löjromssås! Och en fantastiskt god efterrätt som säkert var sjukt onyttig:)
Imorn ska jag se hockey! Längtar riktigt mkt (som vanligt då) och imorn åker även Anders till Holland! Hoppas han hittar ngt:)

//Emma

Året som gått-2009!

Jaha dags och börja sammanfatta detta år då!






Jag kan ärligt säga att de ända jag kommer ihåg från januari är min och Saras fantastiska thailandsresa! Vi åkte den 15 januari och var borta i 3 veckor! Åkte runt och bodde i Cha-Am, Koh Samui och Railey Beach (Krabi) Det var en underbar resa med god mat, massor med sol och bad och vacker natur! Nu har jag ju varit i Thailand 2 ggr i mitt liv och sett stora delar av landet så de lär dröja innan jag åker tillbaka, men det är ett resmål där man alltid vet vad man får så att säga:)






 






Nicklas fyllde 30 år vilket firades med pinsamma uppdrag på byn, lasergame i boden och på kvällen hade vi hyrt relaxavdelningen på storforsen + middag där uppe! Otroligt bra arrangerat och skoj med mkt folk!=)




Vi målade om i Vardagsrummet och tapetserade i köket! Resultatet blev mkt bra och vi slapp de obehagligt fula tapeterna i vardagrummet!
Luleå Hockey tog sig till slutspel men i kvarten tog de som de sett ut sista åren stopp! Men en helt okej säsong av norrbottens krigare!
Åkte ned till Stockholm för provridning av en ponny åt Hilda, alltid kul o komma till storstan!









Åkte till Sthlm med Nicklas. Detta var hans 30års present från mig, en weekend till Sthlm på 5 stjärningt hotell, AIK match, Musikalen "Det våras för Hitler" och massor med god mat!! En underbar och romantisk helg med den allra bästa i mitt liv! Var rätt skoj och se fotboll oxå, fast lite kyligt:)
Påsken firades bara hemma med familjen, vilket jag själv tycker är de skönaste! inte ränna omkring överallt!












Fölvakade då lilla Ella skulle bli mamma, 3 gången gillt dessutom! den 11 maj kom lilla Prinsessan Electrify till världen, helt bedårande!!
Jättefest med flera som sov över (slocknade stämmer nog bättre) grymt kul fest måste jag säga, lätt den bästa detta år!!  Vi bestämde oss för att köpa katt och tingade lilla Sigge! Jag bestämde mig oxå för att ta hem Pärlan min från Lena istället för o försöka sälja honom! ja och så blev jag ett år äldre! Börjar kännas som de kan räcka nu!!:)








Pelle kom så äntligen hem! Underbar, tillriden och helt fantastisk! Jag blev verkligen störtförälskad i min häst igen! Han var såååå otroligt trevlig! Vilket fantastiskt jobb lena gjort! ofattbart!! Lilla sigge anlände också, en liiiten krabat var han verkligen!!:) Åkte in till Sunderbyn för att kolla upp nerverna vilket visade sig var rätt dött på många ställen i benet och foten:( Michael Jackson gick bort vilket faktiskt berörde mig mer än jag trott.. var lite chockad i flera dagar, hans musik har verkligen betytt så mkt för världen! och så det bästa sparar vi till sist: Jag blev ju MOSTER åt världens underbaraste Lilla ELIAS!!















Målade om huset från gult till blågrått, tog bort alla björkar och stubbar på gräsmattan och hade en riktigt rolig maskeradfest hos Erika och Tommy! Jag stod för och vara djävul (hade väl egentligen inte ens behövt klä ut mig:) Rallarsvängen (heter ju numera sommarröj i parken) kom och även detta år blev det lyckat med stor föfest hos nina och proppat öltält utanför älvåkra!! Jag bara älskar sommaren!!!









Hade min allra bästa helg denna månad, tävlade för första gången sen pelle kom tillbaka och slutade 4:a. han var helt fantastisk lyhört och mjuk! Efter det drog vi en MAX drive-in och sen hade vi 50 min på oss att bli festklara! utgång på Western Farm! Vilken dag, och sen på söndagen hade vi (jag, sara, nicklas, joel och simon) våran sk slappardag i a-träsk! man äter gott, solar, badar och flyter på flotten! UNDERBART!
Tävlade även en gång till med pärlan och blev 2:a i båda klasserna!!
Kräftskiva i a-träsk hade vi oxå, faktiskt blivit en tradition detta med kräftskivan vilket jag verkligen tycker är roligt!

Förutom den mest fantastiska helgen denna månad så kom även den värsta dagen på hela året! Min Älskade lilla pärla bröt hovbenet i hagen och fick nödslaktas! Åh vad hemskt det var! Jag har nog ännu inte fattat det.. flera månader efteråt kan jag fortfarande inte förstå att han är borta föralltid. min älskade pärla finns inte mer..
Det är han som tog mig tillbaka till ridningen. den trygga, genomsnälla, rara och alltid så förlåtliga hästen.
Jag har sista 3 åren levt i ett helvete.. folk kanske inte förstår vilken smärta jag genomlidit varje dag.. vad jag fortfarande genomlider.. jag ignorerar de totalt, jag har gjort allt som står i min makt för att komma tillbaka till livet. jag har lyckats. för bara någon månad sedan kände jag hur lycklig jag verkligen var igen.. jag bröt inte ihop på kvällarna av smärta efter ett ridpass, jag hade hittat min drömhäst som Lena lyckats forma perfekt till mig.. Allt kändes så perfekt, och så händer detta med Pelle.
Det kändes så otroligt orättvist, aldrig för ens ett litet tag fick man njuta.. Man har fått ta så mkt stryk.. 3 år i ett helvete. smärtor, tårar och kramper! Aldrig har man ens gett upp för en sekund.. men när Pärlan dog, då var det nära att jag totalt försvann från ridsporten! Motgångarna hade blivit för många, kostat för mkt i smärta!

R.I.P













Tröstade mig genom att boka en 4 veckors semester med Nicklas, hockeysäsongen började om och RÄFFLAN var med i luleås lag!!:) Började även simma 2 ggr i veckan istället för ridningen så jag skulle hålla mig i form! Blev arbetslös för första gången i hela mitt liv och fick gå till förmedlingen o stämpla!




Anders fyllde 30 vilket firades i Sågfors byastuga med middag och karaoke! Jag och Joel ägde i karaoke, tro mig:) Halloween blev ganska lugn, med utgång på Tresco!





Vi reste Utomlands! 2 veckor i USA (Florida) och 2 veckor i Dominikanska Republiken! Den mest händelserika, roliga och häftiga resa jag någonsin upplevt! Kommer bli svårt att bräcka Disney World vars man än reser i världen! Var som sagt en supercool resa där vi i Florida hyrde bil och hann se både Key west, miami, Fort Lauderdale, Tampa och Orlando! Var på Disney World, Universal Studios, och sea World! Såg även NHL hockey Live (Tampa Bay-Los Angeles Kings!!) Mäktig upplevelse och ett betydligt tuffare spel jämfört med elitserien!
Dominikanska bjöd på 5 stjärnigt All Inclusive Hotel vid en av världens bästa stränder! Hade Jacuzzi i rummet och åt 3 rätters varje dag! rena rama Lyxen!


















Var utomlands till 2:a advent! Kom hem lagom till jul så att säga! Hade lilla julafton med vännerna, åt julbord på western farm och så tog jag tag i ridningen igen! Har fått rida Marias häst Vatine här under dec vilket vart helt underbart, och det bästa var att jag verkligen insåg HUR mkt jag saknat hästlivet!
Julafton firades först hos nicklas föräldrar och sen på em hos mina föräldrar! Fick en massa trevliga klappar!
Nyåret firades först i korsträsk med 3 rätters middag som vi verkligen lyckades sååå bra med! sen åkte vi in till Luleå till Emelie och hade de trevligt! kl 23.30 for vi till Norra Hamn och skålade in nya året!





Då återstår det bara för mig att säga: VÄLKOMMEN 2010!!!


//Emma


RSS 2.0