Min älskade lilla dotter!!

För precis en vecka sedan den 20 juli kl 20.00 föddes vår efterlängtade lilla dotter Amanda, 3285gr och 48 cm lång! Vilken obeskrivlig kärlek! Jag lovar att skriva mer en annan dag, just nu känns inte prio 1 att blogga direkt:)


Idag är det onsdag..

Ja och onsdagar är bra.. För de innebär att det idag är exakt 14 dagar kvar till det älskade lilla hjärta som ligger i min mage senast kommer titta ut.. Det är faktiskt helt obeskrivligt hur mkt man längtar nu.. Det är så nääära och jag bara vill att tiden ska gå, snälla ge mig 1 aug nu!! Men.. 14 dagar går fort.. Fatta prick 2 veckor!!


Årets "första" dopp!

Oj vad sommar de blivit ute!! Tycker synd om de stackare som haft semestern färdigt nu.. Första perioden var ju inte direkt strålande.. Idag har jag tagit första doppet här i Sverige! Har ju badat i Florida i februari och mars men ny blev de premiär även upp i norr.. Dock kanske det inte räknas till 100% då det faktiskt var på sikfors camping så de var en utomhuspool men de räckte gott och väl! Kändes ändå bra att bada i en pool med klor än typ lillstrand som e grymt skitig.. Ja och säkert mkt kallare oxå!!! Förutom jag följde även Nicklas, mamma, syrran och hennes två barn med så de var härligt om än vi bars var där en stund!! Nicklas agerade snabbt lekfarbror och badade med Elias goode länge.. Lite imponerad då Nicklas är lite av en badkruka, fast han älskar verkligen min systerson så de väger väl upp de hela;)


Måndag var de igår!!

Ja en riktigt varm och härlig måndag!! En lugn dag, rensade lite ogräs och fick äta min första jordgubbe från mitt jordgubbsland!! Nu är de nära tills man får fylla en hel skål med dessa underbara bär!! Middag ute på byn unnade vi oss oxå, det är skönt sommartid då Nicklas ofta bara "kan" jobba halvtid då bilarna går ned så mkt i tid då skolor och flygresenärer (affärsfolk) har semester/lov!! En riktigt god räksallad år iaf jag på café Storgatan! Färsk och med mkt räkor, de gillas!!! Äntligen kom så gaveln till spjälsängen så igårkväll vid 21 när de blivit lite svalare ute kastade jag ihop hela sängen och sen var jag ju bara tvungen att bädda och göra färdigt;) Ja.. Såhär ser de ut.. Jag kan oxå tänka mig och sova där!! Så mysigt!!


11 fårgor!

Karin har utmanat mig med 11 frågor så här kommer alltså svaren!!!
 
 
 
1. Du hamnar på en öde ö med antingen Thorsten Flinck eller Björn Ranelid, vem väljer du?

Alla ggr Thorsten Flinck!! får rysningar av Ranelid...;)
 
2. Aldrig mer glass eller aldrig mer godis?

Är inget superfan av glass om än de är gott ibland så valet är enkelt: aldrig mer glass!
 
3. Hur var du som barn?
 
Envis, bortskämd och pratglad. Gillade att sitta i karlar/mäns knän, oavsett hur mkt jag kände dom, hahaha!

4. Vilken skådis skulle få spela dig i en film om ditt liv?
 
Å herregud, tror faktiskt de blivit den söta och (enligt mig) rätt jordnära tjejen Amanda Seyfried, men hade jag varit gammal idag så hade valet LÄTT varit Meryl Streep!! Ååå vad jag avgudar henne, så underbar skådis!!!


5. Om du bara fick äta en sorts efterrätt för resten av ditt liv, vad skulle det bli?
 
Blåbärskaka tror jag!!

6. Vad är du rädd för?
 
Det finns mycket man kan gå och oroa sig för.. man kan vara rädd att den ska hända sin familj något eller att det ska bli världskrig och jordens undergång.. men jag är en person som inte försöker vara rädd för sånt, för det är ju inget jag kan påverka eller göra något åt..
Något jag däremot är väldigt rädd för är spindlar.. fy faaan!

7. Favoritbok?
 
Harry Potter böckerna helt klart! Tror nästan att 3:an eller 5:an är dom bästa!

8. Drömresa?
 
Jag har faktiskt redan gjort min drömresa till Florida och allt vad det innebär.. en drömresa sen jag varit liten.. efter 2 svängar dit är suget bara större till nästa gång!
Men förutom florida måste jag nog säga att nästa drömresa är New York, LA, Bahamas eller någon härlig karibisk ö! Jag kan lätt säga att jag till 100% fastnat för utlandet på andra sidan pölen och inte asien som så många andra!

9. Tror du på ett liv efter döden?
 
Ja, någonting tror jag på.. jag tror inte bara allt tar slut.. jag är övertygad att det fortsätter på nått sätt!!=)

10. Om du var tvungen att gå på Idol-audition, vilken låt skulle du sjunga?
 
Hahaha, jag skulle lätt ta en Magnus Uggla låt då han är min stora idol inom musikens värld i Sverige.. vilken? Skulle nog bli "Första gången" för den e verkligen vacker om man lyssnar på texten!


11. Slutligen en klassiker - hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
 
Envis (jag har mycket svårt att bara ge upp, för mig är de en självklarhet att man kämpar sig tillbaka och det är nått som följt mig hela livet, vilket har stor förtjänst att kom tillbaka så bra efter min olycka bla.. för mig fanns de inget annat!)
 
Glad (jo för de mesta är jag rätt positiv inställd om än jag såklart kan vara både grinig, sur och bitter ibland=)
 
Energisk (det här med att sitta still och rtulla tummarna är inte min melodi.. nä jag gillar när de händer mycket och när man har fullt upp dagarna i ända.. de e ju först då man faktiskt uppskattar dom små stunderna av stillhet oxå!! och sen finns det ingen skönare känsla än att få gå och lägga sig när man har "gjort sig förtjänt av de"=)
 
//Emma

Jag förstår vad folk menar med less..

Ja nu förstår jag alla som i slutet av graviditeten säger "ååå vad jag är less.."
Jag är egentligen inte less, tycker fortfarande de mesta flyter på så bra, men det som gör att man känner att man längtar tills de är över är denna begränsning som infinner sig i slutet.. Jag känner mig enbart klumpig och energilös.
Förut så orkade man med så mkt, och det var mysigt att ligga i sängen på kvällarna och känna lilla bebis sparka.
 
Det är fortfarande mysigt att ligga och känna bebis röra på sig därinne, och tycker väl inte magen är så mkt ivägen, men när du konstant har ont i ryggen, du vaknar ungefär 1 gång i timmen av att du har ont när du sover och så upp på toa minst 3-4 ggr under natten med en kropp som protesterar varje gång du rör för mycket på dig, då blir man lite less!
Även känslan av att aldrig vara hungrig.. matsmältningen går såå segt! Mitt bäcken har sagt upp sig och skulle nog helst vilja vandra vidare och så denna ständiga trötthet.. så jo, jag förstår dom som e less..
Jag ska inte klaga, det är inte länge kvar och det är ju verkligen först här i slutet som hela "korthuset rasade samman" men de e ju så de ska vara, och allt är ju egentligen bara i sin ordning!
Man får försöka leva på som vanligt ändå, det går rätt sakta och utföra sina sysslor men de fungerar och det är huvudsaken!!
 
 
Igår hade jag ett tjejgäng här som surrade och hade trevligt! Vi såg film (nobels testamente) som faktiskt var riktigt bra för att vara svensk! Så nu måste vi se nr 2 (är tydligen en serie) vid tillfälle!!
 
I fredags bjöd jag mamma, syrran, tommy och Nicklas på thailändska vårrullar och sen bananpannkakor på de! Var mkt uppskattat och roligt att fixa ihop lite middag som tar lite tid.. ffa när de är sååå gott!
 
Idag ska jag nog mest ta de lugnt faktiskt, lägga mig och vila en stund, kanske hinna med och tvätta två svängar och så stallet ett par vändor!
 
//Emma
 
 
 
 
 
 

Aj aj..

Igår sattes soffan ihop och jag e så nöjd och glad att det är fixat!! Nu vill jag bara ha delen till spjälsängen men de går då sakta.. Tagit tag i lite saker nu på morgonen.. Sånt som helst skulle behövts göras för ett tag sen (bla skicka in Moderskapsintyget till försäkringskassan..) Jaja nu e de gjort, och om en stund åker jag och Nicklas ned på första träffen i föräldrautb!! Ska bli kul om än jag inte har så höga förhoppningar om att det kommer sägas allt för mkt nytt;) Igårkväll gjorde jag något dumt.. Jag traskade upp på byn från mina föräldrar och sen tillbaka! Tog oss en glass på turklövern oxå, Mmm:) Men att gå runt 3,5km i mitt tillstånd är icket att rekommendera.. Idioti!! Har så sjukt ont i fötterna (av alla ställen) än idag.. Ändå hade jag mina bästa skor och vi gick verkligen sakta.. Jaja, bäckenet var inte heller på ditt bästa humör inatt så hädanefter får de nog vara slutpromenerat båda vägarna fram och tillbaka till byn!! Nej nu ska jag göra mig klar för och åka ned på byn!! En liten bild på soffan och spjälsängen mitt i vardagsrummet före ihopbyggandet;)


den 1 augusti..

idag är det prick 3 veckor kvar till onsdagen den 1 augusti. Det är den dagen jag (som det ser ut) kommer få träffa det lilla liv som legat i magen i drygt 8 månader nu.. helt fantastiskt, och så otroligt lite det blev kvar helt plötsligt=)
 
I måndags var det dags för ett besök hos BM. Allt var så så fint, men hon sa att min mage var rätt proppfull nu! Mmm, det är verkligen hårt åt alla håll och kanter=) Kan ju bero mycket på att bebis inte sjunker ned i bäckenet som den ska.. vilket börjar kännas då andningenverkligen är pverkad av diafragman som tryckts upp rätt ordentligt!
Lite siffror v35 + 3
Blodtryck: 107/70 (det ökar sakta sakta lite!)
Järnvärdet: togs aldrig då det inte ens varit i närheten av risk under nån del av graviditeten! Jag är visst duktig på att få i mig järn (och de e ju skönt!)
Vikt: + 0.9kg (totalt 4.5kg)
Bebis hjärtslag: ca 140
Magmåttet: 33cm (1 cm på 2 veckor, följer den s.k "magkurvan" precis på linjen faktiskt!
 
Nästa möte hos Bm är om 2 veckor och som de ser ut blir de ju sista mötet.. känns lite tråkigt faktiskt, jag tycker verkligen de är trevligt! Fast nu väntar ju 3 ggr med föräldrautb med start imorn och de ska bli kul!
 
------
 
Igår tisdag var det då dags för besök hos Åke på spec mödra i Piteå! Jag fick själv läsa utlåtandet från röntgenläkarna och ja.. det låter verkligen som att jag borde ha mer ont än vad jag har;) Skönt de, för jag har verkligen inte så stora problem med mitt bäcken (tycker jag..) Sen kan man ju bli härdad och lära sig koppla bort smärtor och problem men ändå..
Snit blir de ju som sagt så jag fick träffa både barnmorskor, narkosläkare och överläkare för att gå igenom hela processen, fylla i papper om allt möjligt och så fick jag ju mitt datum: 1 augusti kl 06.45! Tidig morgon=)
 
Hos åke gjorde även ett UL i 3D!! Det var faktiskt superroligt och så fick man se att det faktiskt var en liten människa där nu.. inte en liten "groda" som tidigare=) Åke tyckte jag verkade ha en mycket glad liten bebis för den låg och smilade hela tiden och svalde fostervatten! Skönt oxå att se att jag hade bra med fostervatten inne i livmodern och att min moderkaka var mycket stor och fin! sånt vet man ju inte annars, utan får ju bara gissa att det är som de ska!
Tror fortfarande på en pojke, inte för att vi såg nått kön alls igår, men det e min känsla!
 
Efter mitt besök på Piteås sjukhus åkte jag och mamma för att kolla på soffor på MIO. En bäddsoffa till kontoret, och se på fan att vi hittade en direkt.. eller, jag hittade en jag gillade till ett bra pris, men då sa försäljraen att den tyvärr inte fanns inne.. levernastid ca 8 veckor..
däremot fanns en annan inne, men gillade inte färgen.. då sa försäljaren att det finns nog en till färg av denna modell i lagret om du vill följa med ut och kika!?
Sagt och gjort, och väl på lagret så fanns ju för tusan den soffa jag först hittat fast i en mörkare färg (den i lokalen var mörkgrå och denna svartmelerad) HA ännu snyggare. tog inte många sekunder att bestämma sig, så vi fick låna släp på MIO och sen körde vi hem soffan och så tillbaka med släpet! Blev ett par turer till Piteå men hem kom vi med en bäddsoffa som under em och kvällen ska ta och monteras ihop! MKT nöjd är jag iaf!
 
Idag är det onsdag, har haft "lite energi dag" hittills då en tur till stallet mellan 07.30 och 09.00 är de ända jag lyckats med.. sen har jag legat i sängen och halvslumrat fram till nu! Skönt och det behövs verkligen, har blivit 3 dagar på rad nu när jag inte hunnit vila middag och ja.. de låter konstigt men jag mår nästan illa av trötthet och värk i kroppen när middagsvilan blir lidande! Nu ska jag dock ta på mig lite stallkläder och så ska Linda komma och fota lilla bebisen i hagen! Sen blir det att montera en soffa och även kanske en spjälsäng om bara ena kortsidan behagar att komma!=)
 
//Emma
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snaaart så!!

Ja snart har jag faktiskt egna jordgubbar färdiga på gården!! Ååå så gott! Och det bästa av allt, mins plantor bara älskar mig för det e drösar av jordgubbar som snart är redo att ätas!! Mmm:)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1575450/images/2012/pic_4ff9e381e087c32b09000051.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1575450/images/2012/pic_4ff9e3c5e087c32b0900005c.jpg" class="image">


Härlig lördag!!

Gårdagen var en härlig dag!! Gick helt och hållet i hästar och vänners sällskap så de var väl inte så dåligt?:) Började dagen som vanligt med att fixa mina små hjärtan i stallet, bara älskar min lilla fölis!! Så söt och tuff liten brud!! Kommer bli en kaxig häst (säkert snäll som mamma) men med lite mer humör om jag får gissa:) Efter stallet åkte jag och min syrra till Piteå och såg nationell hästhoppning och efter de åkte vi förbi och fixade lite med syrrans häst Electra! Väl hemma var kl runt 17, en snabb power nap och sen var de bara göra sig klar för fest i Piteå hos Sara!! Kom dit runt 20.30 och jag var hemma först 02.10!! Gooode trött i kroppen och i lilla hjärnan, men hade en supertrevlig kväll och även dag så se var absolut värt de!! I veckan ska jag både på besök till BM, till specialist mödra och på föräldrautb!! Dessutom är det ponny hoppning i Piteå hela helgen vilket jag var sugen på att se lite av, och sen ska vi och fixa oss en bäddsoffa på MIO eller antnäs möbler (tror jag iaf!:) Förutom de ska jag hålla lite hästhoppning på tisdag på föreningen och Sen Kanske jag hinner städa ur bilen lite oxå, har en sambo som inte är allt för förtjust i alla hästprylar som samlas där inne, hehe!! Nä nu ska jag starta en tvätt och sen Väntar middag hos mamma och pappa ikväll!! //Emma


Idag onsdag!

Härligt med så fint väder! Jag och Sara tog oss en lunch på centrum och sen Har jag varit uppe på marknaden en snabb sväng idag och kikat. kom hem med nya lakan till sängen.. sånna dra på lakan som sitter fast! är så less alla andra för man får ju justera och fixa till jämt! så 2 nya lakan och 2 örngott fick de bli=)
 
En promenad på dryga 2 km oxå.. var dock goode tungt i slutet och nu snackar vi att syrrans barn var med och elias går ju inte så fort direkt;)
 
Fölis växer så de knackar! och stabil har hon blivit, supersocial och snäll liten filur, fast tror hon besitter ett jävla humör;) Imorn ska hon borstas och börja träna att sitta fast.. ingen rast ingen ro, men man måste verkligen ta tag i dom när dom e SMÅ för försök få en stor häst på dryga 500kg att lyda dig;)
Mamma Q mår bara fint, nu har hon börjat återfå aptiten oxå! Skööönt! Inte så nojjig när jag går in i hagen eller boxen heller, har börjat slappna av och de är skönt! Slog lite gräs med lien till henne ikväll när de kom in för att sova! Stackarn måste ju stå i vinterhagen ett tag till då de e stålrör som är vita och väl synliga där.. inte så skoj när hon gått på bete i över en månad innan!! Men hon blev rätt glad över gräset och valde till och med de före sin krafft i krubban (då e man suuugen=)
 
Har hunnit rensa lite ogräs oxå, och så skulle jag sätta ihop spjälsängen nyss, men se på fan att jag fått två likadana kortsidor.. suck.. så måste ringa barnens hus imorn och höra hur jag ska göra för att få två olika så att den ena sidan ska gå att lossa och haka upp/ned!
 
Sålt min sadel har jag gjort oxå! Skönt, Q kommer aldrig kunna ha den igen och jag tänkte köpa en bäddsoffa för en del av pengarna och resten får jag väl spara tills de dyker upp nått annat=)
 
Nä nu ska jag äta lite kvällsmat och se lite TV. sen blir de sängen!
 
//Emma

Ett väntat men oväntat besked..

Hej!
 
Tisdagen är till sin ända..denna dag sprang verkligen iväg. Steg upp rätt tidigt (06.30) för att åka till Piteå och göra MR över bäckenet. Var betydligt jobbigare än jag trodde att ligga så stilla på rygg i 30 minuter.. satan vad ryggen värkte, men fick de ju överstökat och dom var nöjda över bilderna så=)
 
Väl hemma (10.00) åkte jag till stallet och tog ut mina hästar i hagen, fixade och pysslade på i stallet till kl 13.00, sen åkte jag hem till mamma och åt lunch! En räckbaugette och hemmagjord rabarberkräm, mmmm=)
Såhär söt var fölis idag:
 
Väl hos mamma runt kl 15.00 ringer min mobil och det är överläkare och spcialist på MVC Åke som ringer mig.. hinner verkligen fundera vad han vill då jag ska till honom om prick en vecka.
Han säger att svaret på MR undersökningen kommit och kort och gott finns det inget att diskutera. Mitt bäckenmått ligger på 29 cm.. normalt är minst 34. Dessutom är det så mycket förhårdningar kring fogarna och på många delar av bäckenet att det inprincip är helt otöjbart. Förutom detta är även svanskotan fastsatt i ryggraden och inte längre rörlig.. så ja det finns verkligen inget alternativ, Det blir kejsarsnitt.
Kändes tråkigt samtidigt som jag kanske förstått de rätt länge.. Men det viktigaste är ju faktiskt inte HUR barnet kommer ut utan säkerheten för både mig och min bebis. Dessutom kan jag väl skatta mig lycklig som faktiskt kan bli gravid med tanke på vilka smällar denna skada bidragit med.. så jag ser ljuspunkten i detta fastän jag såklart önskat att jag kunnat föda normalt!!
 
Kvällen bestod av en supergod 3 rätters middag hos bästa Susanne med Nian gänget!! Såå trevligt!
 
Så nu sitter jag här, kl har passerat midnatt, jag är rätt trött i knoppen och ryggen så ett par timmars sömn innan jag drar till stallet är väl bara på sin rätt tror jag=)
 
//Emma
 

Quibbls älskade lilla bebis!

Ja igår skedde det äntligen.. det jag väntat på sen augusti förra året: Q fick sitt såå efterlängtade föl! Ingen är gladare än jag och dessutom blev det en liten tjej vilket jag såååå mycket hoppats på så just nu är jag nog överlycklig!
Fort gick det oxå.. 10 minuter så var hon ute, Q är världens bästa mamma och bara älskar sitt barn så otroligt mkt! Det gör mig verkligen så glad. Q betyder mycket för mig, en häst är mer än ett djur.. en häst är ju faktiskt en riktig vän, och därför blir det speciellt när dom får ett föl oxå.. jag blev ju "mormor" och nervös var jag! Sara fick agera barnmorska och jag var den stöttande nervösa föräldern som klappade på Q och berättade hur duktig hon var;)
 
Ska bli spännande att se vilken färg denna lilla flicka blir i slutändan.. det är lite 50/50 vad folk tror, blir den samma färg som den är (dvs brun) eller kommer den bli vit??!! Ja jag har ingen aning, tror på brun men har inga argument till varför;)
 
Trött är jag iaf, efter 10 nätter på en träsäng skriker kroppen efter sömn så jag lär gå och sova strax baki 22 tror jag=)
Imorn är det MR i Piteå på morgonen, sen ska jag hem till mina prinsessor och tillbringa rätt många timmar i stallet=) Dels ska stugan städas ur (som vi bott i) och sen ska ju övervakningssystemet kopplas ned och skruvas bort=)
 
Bjuder på lite bilder på lilla bebisen, håll med om att hon är så otroligt söööt=)
Här är hon inte många minuter gammal..
 
 
Utslagen hjälte dryga timmen gammal!
 
12 timmar gammal.. "Titta jag rymms ju och gå under mammas mage!!"=)
 
12 timmar gammal "Bara för att jag är så söööt!"
 
Fler bilder kommer komma.. tänkte ta en stund i hagen imorn och se om jag kan lyckas få något fint kort=)
 
//Emma
 

RSS 2.0