Tjihoo!!!

Hej!

Äntligen hemma.. 3 timmar och 45 minuter på buss från gällivare och så ytterligare bil 40 min från boden! Men nu sitter jag hemma, själv med mina bebisar.. niklas e på nå möte eller liknande!
Fick idag tillbaka hemtentan som skrevs i början på januari! Fick VG;) Så nu är alla kurser för hela termin 1-4 helt klara och det innebär även att jag nu kan titulera mig utbildad undersköterska med behörighet även på sjukhus! Känns ju rätt bra om än uska kanske inte e nått som lockar allt för mycket, typ hemtjänst och sånt! Dock alltid KUL att jag kan söka jobb och har den kunskap och utbildning som behövs=)

Nej nu ska jag städa ihop lite här hemma, sen ska jag se O.C och äta ett kvällsmål och så sängen runt ungefär 22 snåret!=)

En bra torsdag blev detta!

//Emma

Det är inte så ofta..

Nej det är inte allt för ofta jag nämner min häst här på bloggen, kanske för att hon bara går i hagen och har det bra! Kände bara idag när jag satt och bläddrade bak i tiden och läste inlägg från när hon kom hur otroligt mycket denna häst verkligen betyder för mig! Hon är så otroligt snäll, glad och mysig! En så fantastiskt unik individ och de mest charmerande halvblod jag någonsin stött på! Trots de motgångar som blivit och såklart en hel del pengar som många anser att man kastat i sjön ångrar jag inte en sekund mitt köp. Är det någon häst som ska få mig att brinna för hästlivet och få mig att om 10 år fortfarande rida och älska hästar lika mycket som idag så är det lilla Q:s förtjänst! Jag hoppas, hoppas, hoppas sååå mycket att allt ska gå vägen med bebisen i magen och att det runt midsommar tittar ut en helt unik individ från denna underbara häst. För vad kan vara mer fantastiskt än att få en avkomma efter världens mest älskade lilla Q!!=)




Men jag måste ju fortfarande stå kvar vid att Quasimodo e ett fantastiskt roligt namn till bebisen;)

ett HUS jag vill ha!

Om jag flyttar till Luleå i framtiden har jag ofta drömt om att bo just i Kallax.. jag tycker de e supermysigt och bara 6 km från stan.. e ju van o bo utanför och därför älskar jag detta! Åt rätt håll oxå.. inte rutvik som ligger bort från Älvsbyn och Piteå!
För nån dag se trillade detta hus in på hemnet, just från Kallax! Är ju inte aktuellt att köpa nytt hus JUST nu men vi lär ju flytta en vacker dag=)


Perfekt med GARAGE, niklas behöver de (och jag med;)


Relaxavdelning med bubbelbad=)


Älskar relaxen med bubbelbad, dusch, bastu och en helt egen relax/bar!


Hur lockande är inte detta! och sååååå mysigt!



Fräscht kök med mycket vitt! Gillar vita kök! Ett kök ska vara ljust enligt mig=)


Stort vardagrum med kamin! Jag har allti velat ha en kamin eller öppen spis! DET ÄR ETT KRAV I NÄSTA HUS!



Trevlig stor och inbjudande hall!



ett av sovrummen!!

JAg älskar detta hus... de är så fint, men ändå inte för modernt! precis i min smak! Dessutom är det 4 sovrum, 3 toaletter, 2 duschar, ett bubbelbad, bastu, m.m! Stort och fint! En tomt på 2000kvm är ju inte helt fel om man söker hus i Luleå.. och jag ser ju gärna en liiite större tomt!

Jaja, bara drömma vidare! När jag e klar rtgssk kanske vi drar vidare beroende på var jobben finns!

//Emma

En resa till Florida bokad!

Ja igår äntligen bokades flyget till som (om allt är som de ska med oss alla) tar oss till Florida för en helt fantastisk semester!
Åker redan om 1 vecka och 3 dagar.. ha, 10 dagar bort! Nu har resan vart planerad lääänge, meeeen jag gillar o boka rätt sent för då blir inte längtan lika lång! Däremot är det mycket ska ska fixas före vi åker och med praktik i gällivare även nästa vecka lär de knappast vara allt för mkt dötid på hemmafronten!

Onsdag redan, så fort de gått! Tänk nyss var det söndag och jag hade sån ångest över alla nätter.. imorn åker jag ju hem igen! Dock UTAN att få träffa Niklas som fått för sig och fara på nån utbildning och sova på havsbadet i piteå till lördag! Jaja, vi hinner ju ses lördag och söndag iaf!

Nä nu ska jag packa ihop för jag åker buss direkt från sjukhuset imorn när jag slutat så måste göra iordning allt för morgondagen, ni vet allt för och sova ett par minuter extra!


tänk.. snart kanske jag är på fort lauderdale beach och vandrar längst kända Las Olas Boulevard!

//Emma

En händelsrik dag på datortomografin!

Tjolahopp!
Min hemlängtan har lagt sig lite, inte alls lika jobbigt idag, sen beror de på att jag knappt hunnit göra så mycket mer än praktik och sova;)
En mycket händelserikdag på CT har det varit.. fick bla köra en traumaCT efter en bilolycka och sen gjorde vi en undersökning där du ska följa kontrasten i aorta för att sedan trycka av och exponera bilder i exakt rätt ögonblick.. rätt klurigt och mycket adrenalin pumpade när man sitter och väntar på den exakta positionen.. gäller att inte blinka i fel ögonblick=) Jag lyckades iaf mycket bra och vår överläkare som var i rummet samtidigt sa bara "Oj så fint, det är ju nästan så man blir tårögd";) hahaha;)
När jag kom hem från praktiken vid 16.15 hade jag en mycket jobbig huvudvärk.. för mig hjälper endast en sak vi huvudvärk: vila-helst sova en stund.. sagt och gjort.. jag smällde av och vaknade först 3 timmar senare.. när klockan passerat 19!!! Herregud, undrar om jag lyckas sova inatt?=) Fast jag e redan lite mosig i hjärnan.. det är bra med praktik för man blir slut i hjärnverksamheten och då sover man ju bättre!

Nej nu ska jag ta och tvätta av mig lite, sen blir de och se lite TV och så sängen vid 22 snåret!
Hoppas på en lika spännande dag på CT imorn med;)

//Emma


jobbig vecka..

kommer bli en tung vecka i gällivare.. praktiken kommer vara superrolig men har redan en massa hemlängtan.. tror dock jag kan ta en buss hem på torsdagkväll som det ser ut nu, isåfall blir den en natt mindre.. skulle vara skönt..
tycker de är jobbigt när jag får sån här hemlängtan.. panik nästan, har alltid varit en hemmakär människa eller rättare sagt har alltid tyckt det varit jobbigt att åka iväg utan närmaste.. just nu känns de som jag saknar alla.. men herregud 4 nätter e ju ingenting! Jag ska ju passa på och sova en massa, så egentligen är det ju tiden mellan 16.30-21.30 som kommer bli tung varje dag;) det är ju bara 5 timmar.. herregud vilket svammel jag är;)

Nog om detta! Sj fan har ju ställt in alla tåg upp mot gällivare.. och inga bussar gick heller som ersättning.. Hade bara tur att Nicklas ställde upp och körde mig till Gällivare, stackarn ska upp och jobba kl 05.00 och är nog inte hemma förrän 23.00 ikväll..

Jaja, de e ju bara denna vecka och sen 3 ynka dagar kvar veckan därpå.. det ska jag nog fixa trots mina hemlängtan il som jag får:)

//Emma

shit vad kallt det är!!

Jag fasar för varje sekund jag tvingas vara ute i denna kyla.. idag har det blivit kanske totalt 3 minuter.. från huset till bilen och från bilen till coop.. och så hem=) det var snabba ryck, men det är inte hälsosamt och vistas ute i -30 grader.. ;)
stackars jokkmokksmarknaden.. imorn enligt smhi skulle det vara -41 grader kl 16.00! fatta -41!!!!
Jag som hade lite smått planerat och ev åka upp över dagen imorn men nä... jokkmokk får klara sig utan mig=)

Bakat har jag gjort idag;) Blåbärskakor... gott gott=) tänkte baka nå mer men energin försvann så nu sitter jag här i ett ostädat hus och väntar på en energi som inte verkar vilja infinna sig.. Jaja jag lär ju bli less av och stirra in i väggen oxå, och utomhus e det ju omöjligt att vistas!

Tror jag kikar vidare på hotell och drömmer mig bort till floridas sandstränder och lite härliga + grader=)

//Emma

trött trött trött

Oj vad jag varit trött sista veckorna.. ja framförallt denna vecka.. knappt orkat upp och gå på praktiken.. ska bli skönt med lite utland snart.. tror jag behöver lite vitaminer från solen och lite avkoppling från vardagen=) Inte för att tröttheten kanske släpper helt, men ändå!
Ska bli skönt och vara själv nästa vecka i G-vare, larsson e på konferans i Piteå så då ska jag verkligen passa på o sova, för vad ska man annars göra? Lär ju vara -30 grader så det passar mig utmärkt att sova mellan 21-06;) I övrigt är DT-praktiken så in i helvete rolig!! Bland de roligaste som finns.. trots att jag e så trött vissa stunder så går dagarna hur fort som helst.. har redan gjort halva praktiken och känner att de e tråkigt att den snart e slut, DT kommer definitivt bli min favorit bland alla "avdelningar" på röntgen=)

Nej nu ska jag dricka te och njuta av värmen inomhus.. här hemma visar termometern på -33 ute så jag trivs bra inne.. fasen skiljer ju drygt 55 grader inne och ute;)

//Emma


RSS 2.0