fest i helgen??!!

Hm.. Nicklas tjatar o tjatar.. jag får se.. lite sugen, men ändå inte... beror väl på vem mer som ska med såklart, men, men.. vi får se..

Onsdag idag!

Ja idag har jag gjort rätt lite om jag får säga de själv, drog upp Q till ridhuset precis som igår. Hon har faktiskt varit "fin" för att ha stått så länge. grymt mjuk och så.. de som känns är att dee lite jobbigt med takten (springer gärna iväg lite under en) och så orkar hon inte riktigt balansera upp sig fullt i hörnpasseringar.. hör ju liksom ihop med de här med takt och vila lite på stegen som jag o lena jobbade så mkt på! Dock känns hon fräsch, och de är det allra viktigaste!
Imorn blir det ännu en dag i ridhuset men sen ska hon få vila fre och ev lör. ska ju bli bra väder så kanske man kan rida ut, och sen e de nog ej så långt bort innan paddocken e framtinad=)

Igår hämtade vi hem Electra (syrrans ena häst) från Böle! Så kul med en till i stallet, o så har man saknat henne lite=) Får man ju se syster lite mer oxå! Perfekt kan min o hennes häst gå ihop sen när min ska ut i stor hage!=)

Har annars städat och skurat hela huset, sett 2 disneyfilmer i form av djungelboken och peter pan (otecknad version) och tagit de rätt lungt!
Har även beställt nästa kursböcker, inte roligt.. kalaset gick på 1900:- :( jaja, bara le och betala!
Fick ju förövrigt tillbaka pengar på skatten, roligt med lite extra slantar, dom kan komma väl till pass när jag varken har hunnit få sommarjobbspengar eller får studiebidrag i juni/juli typ! de e de som e dåligt.. jag får en bra lön som sommarjobbare i augusti och september och en massa bidrag.. haha tror jag hade runt 27000:- förra året en av månaderna.. liiite fel, bättre o få mindre portioner!

Nu ska jag ta en kopp the och sen ska jag nog sova (eller tja.. läsa en timme först=)

/Emma

Veckans hiss och diss inom "slaget i norr"

HISS

3. De röda tröjorna!! Det är så snyggt när arenan e färgad röd med slutspelströjor, så våga inte kom med annat än de röda slutspelströjorna imorn allesammans (finns ju på arenan för er som ej har=)

2. Alla på sittplats. Ja stå är redan inräknat för de gör oftast ett mkt bra jobb, men när hela arenan e med.. herregud vilken stämning! Man får gåshud!!

1. Luleå Hockey såklart! Att ha tagit sig såhär långt e sååå stort!


DISS

3. Jonas Falhman.. sorry, men är du så trög så du går förbi luleåklacken ber du ju nästan om att få stryk. Att sen vara en "expertkommentator" när du är SAIK supporter uti fingerspetsarna gör ju inte saken bättre när man ser bortamatcherna på tv.. du ser ju fa bara gul/svart..

2. Alla som står på ståplats utan att sjunga. Förra matchen var bra då ledarna gick ut och sa att "alla som inte tänkt sjunga och skrika, snälla ställ er ut på kanterna för att göra plats för de som faktiskt vill sjunga." Ja för vad gör du på fans läktaren om du inte är ett fans? Nä boka en sittplats istället.

1. Alla medgångsupportrar! helt plötsligt har hela facebook börjat hejja på luleå, folk ska o se matcherna och alla låtsas vara sååååå luleåfans fastän de fan knappt vet vad en spelare i laget ens heter. Suck.. gå tillbaka till era lyor och stanna där..

Slaget om Norr del 4..

Känns som vi tappat greppet om matchserien lite.. 2-2 nu i matcher efter dagens bittra förlust! På plats som vanligt.. usch vad tråkigt de kändes, jaja nya tag på tisdag! MÅSTE match känns de som!

Alltså, fick just mitt schema för nästa kurs.. vi har innevecka med uppstart måndag den 11 april kl 13.00! Hallå, de e verkligen 2 veckor kvar! Shit, nu ska jag verkligen ta tag och börja träna dessa veckor, kanske passa på o hitta på nå extra skoj!!

Filmerna som sågs i helgen var:


Mycket bra, intressant och sevärd film!!






Denna film var lite speciell, men ändå helt okej!

Nu ska jag hänga upp en tvätt, och plocka ihop lite här hemma!

/Emma

Slaget om Norr del 3..

Tråkigt när en match av görs pga av dåliga domare.. Jag brukar inte vilja skylla på domarna men allvarligt LULEÅ har under hela säsongen varit det snällaste laget i elitserien (genom alla tider!!) Säger inte de nått? helt plötlsigt blev vi det "fulaste" som åker ut gång på gång..
Läste just expressen ang utvisningen som inte blev en utvisning på styrman stackarn.. en LHC supporter hade skrivit följande:

"Luleå 17 utvisningar, SAIK 6 utvisningar. Dessa siffror säger inte allt men nog är det märkligt att SAIK som mot LHC drog på sig mängder med 'skitutvisningar', särskilt herrarna Lindström och Jimmie 'Hästen-Jävel' Eriksson, plötsligt verkar ha blivit snällare än någonsin.

Eller är det DIF:s skitsnack om 'filmningar' i Luleå samt medias favoriserande av SAIK som ligger bakom dessa minst sagt underliga siffror. Domare är ju också människor och blir de sondmatade med skitsnack om Luleå från morgon till kväll vilket nu sker så är det klart de påverkas.

Att en Västerbotten-repporter, d v s Luleåhatare, dessutom sprider lösa rykten som sanningar är rent utsagt pinsamt.

Är LHC-supporter så jag borde väl inte bry mig men nu kommer jag hålla tummarna för att Luleå ger hockeysverige fingret och slår ut SAIK och sen knäcker Maffia BK i finalen."

Tycka vad ni vill såklart, men att domarna inte är på Luleås sida känns rätt självklart!!

Ikväll har de vart trevligt här hemma med främmande;) Före de hockey och middag. Imorn mera bortbjudningar i form av lunch och sen hockey igen=)
De e som bara hockey just nu i min lilla hjärna.. ja och så får de förbli förhoppningvis nån vecka till. sen e ju säsongen över o hockeysnacket döör liksom ut fram tills augusti nån gång!

Ja just de.. jag var med min häst till ridhuset o red idag, gick mycket bra men då hon e så pigg e de lite svårt att få henne att skritta fram så jag brukar leda henne första 10 min.. inget mer med det, förutom att Q helt plötsligt blev rädd och hoppade åt sidan, landade på min HÖGRA fot och jag dog! hade de vart vänstra foten så hade de vart lugnt, men eftersom jag har ont i högerfoten 24 timmar om dygnet, och klarar knappat av att någon ens berör den.. tro mig att de svartnade för ögonen!
Suck.. kan säga att jag lär vara halt imorn efter en natt helt stilla med detta.. min högra sida e ju som sagt inte så vidare bra!!

Här e min otroligt vackra fot.. som ständigt är svullen och för dagen även en aning blå/lila!


Glöm nu inte ställa fram klockan tills imorn/idag!!

//Emma

Kampen om norrland del 2!

Kampen om norrland? Allvarligt, norrland e typ till gävle långt! Hm.. kampen om Norr passar bättre på nått sätt=)
Semi 2.. var på plats på Coop, slutsålt och mycket rödklätt förutom alla svarta SAIKare ;)
Matchen.. bättre har jag sett.. luleå var inte riktigt på tårna, MEN vi VANN! Ja vi vann och har 2-0 i matcher mot SAIK nu!
Stod på ståläktaren och när målet i förlägningen kom exploderade arenan, jag flög till golvet o sen låg det en hel drös med luleåsupportrar i en hög o sprattlade! DET BJUDER JAG PÅ!

Har precis lämnat in mitt slutarbete till denna kurs! Ska ta o beställa böcker till nästa oxå, men de gör jag under nästa vecka då de e "lov" nu i 2 veckor!

Tråkigt med denna kyla som kom tillbaka, inte för att de e så kallt snarare för att de e isgator överallt! Suck.. fick dra upp Q till ridhuset igår.. gick dock bra FÖRUTOM att hon var pigg så in i bomben! Försökte sig på o galoppera ungefär 20 ggr, dock gjorde hon inte så mycket mer, de var mer en PIGG häst! Kändes då otroligt fräsch och mycket mycket bättre i steget nu! Idag ska vi bara ut och skritta och imorn drar vi upp till ridhuset igen (om inte vädret tvärt ändrar sig o blir super mega varmt)

SNART får vi börja galoppa lite igen!!!=)

Ikväll blir det mysfredag med Stina, Malin, Simon och Linnea! Ska nog strax blrja förbereda det, städa och så ska vi äta middag tsm!
På återseende!

/Emma

Rastlösheten skriker över mig!

HEJ!

Just nu är skolan väldigt lugn. Ja så lugn så att de känns som om jag just nu inte går skola utan har lov eller semester! Har ett arbete men eftersom jag (flitig som jag är) redan gjort detta arbete som ska in på fredag är det just nu lugna gatan. Ska såklart läsa igenom o kanske lägga till en rad men det är som sagt klart till 99%. Mer stavfel och så som måste checkas av!
Och då tänker ni alla att en ny kurs startar på måndag.. nej men se så fel man har.. för vi har typ "uppehåll" i 2 (!!) veckor sen.. fattar ingenting, men de e nå omtentamensperioder o sånt!
SÅ lugna gatan här! Rastlösheten skriker över mig!! Hade tänkt mig ut och springa idag! Jag och Nicklas var nämligen ute och gick över en timme igår och sista 1 km joggade vi. Jag blev så sugen så jag bara drog iväg.. i vinterkängor, hahaha! Det roliga var att de kändes bra, åtminstone för stunden. Nog får jag bita i det sura äpplet då jag e så trög att jag inte springer i mina specialskor så igårkväll högg det som de kan göra ibland när jag gjort nått jag inte får göra. Dock var smärtan i både bäcken o höftkula + led borta imorse.. är bara lite stel så de känns bra!
Ja tillbaka till att jag SKULLE springa.. ja vädret var ju inte kul.. KALLT och storm! jag vill ha sol och vindstilla.. de blir så halt oxå när de e kallt då de ligger kvar is på vägarna än.. jaja, fredag kanske jag kan dra iväg o jogga lite!

Utlandet skriker efter Emma! Mamma och pappa drar ju iväg här om bara ett par dagar (10 lr nå) unnar dom verkligen detta! framförallt mamma, så får hon njuta av sol och bad och god mat innan denna helvetesbehandling ska starta! nästa vår (då behandlingarna e över) då ska jag o mamma åka till Paris eller kanske Rom och njuta av alla sevärdheter och livet i sig!! Låter trevligt va??!! Jag längtar då redan;)

Igår var det dags för semifinal nr 1 att dra igång.. kampen om Norrland som den så fint kallas! Borta spel för luleå mot ske-å alltså, dessutom med endast 4 ordinarie backar + en junis. Trodde på klar förlust till Luleå i o med att super niniimaa (fråga mig inte hur mång aaaaa och iiiiiii det ska vara i namnet) han var iaf borta!
Hör och häpna då luleå med ett hjärta och en vilja av stål VINNER!!! Herregud vilken känsla!! Innan denna säsong var ja NÖJD om vi skulle ta oss till kvarten.. de har liksom vart så senaste åren.. kvarten eller ingemanslandet! Nu är vi i semi och dessutom VINST i ske-ås borg! Det får en att börja hoppas.. börja tro att vi kanske kan nå en FINAL!
Herregud.. det är sinnessjukt, och hur det än går.. ja exakt HUR den än går har Luleå gjort en fantastisk säsong med dessa spelare.. VÅRA bästa spelare är så "dåliga" att de inte får vara kvar i HV71 (niinimaa) eller är 29 år och alltid spelat i allsvenskan (elias fälth) eller en tränare som aldrig stått i ett bås i elitserien eller högre (Rönnqvist) eller en Jonas berglund som vi kastar in direkt från Piteås jävla div1 lag eller vad dom nu spelar!
Förstår ni själva nu vilken bedrift herr Jonas Rönnqvist gjort!!! Han har fått ett gäng allsvenska spelare, några avdankade föredettingar, och ett par unga skägglösa grabbar att tillsammans slå ut lag som förra året var i en final.. lag som tjänar faaan så mycket mer än luleå, lag med stjänor med en lön på 300000 i månaden.. Luleås hjärta visar inga gränser och jag är bara så imponerad över hela laget!!! Luleå har förstått innebörden av att hockey är ett LAGBYGGE där alla ska dra sitt strå till stacken, där ingen är rädd för att kasta sig o täcka skott, där man stårupp för varandra och offrar sig för sitt lag!! Tack Luleå för detta!

Det är mycket hockey nu.. ni får ursäkta mig för det men med denna säsong och att vi är i semi får man helt enkelt stå ut med detta!!

Nu ska jag hjälpa nicklas med lite papperarbete.. jag säger bara det "Bli aldrig egen företagare.. fy fan vad mycket papper o skit=)

/Emma

En helg jag sent kommer glömma!

Denna helg innehöll nog det mesta en helg ska innehålla! Ja fredagen var filmfredag då vi åt fruktsallad och såg Quarantine! Grymt bra film (trodde jag inte, jag inser mina misstag Simon=) Som vanligt är våra fredagar (ja framförallt fredagar) bara bäst! Alltid lika trevligt!



Lördagen bjöd på stallfest.. de e faktiskt kul o umgås med lite hästfolk ibland - dricka cider, äta gott och surra häst!=)

Söndagen bjöd på hockey.. och ja.. inte vilken hockey som helst! Århundradets häftigaste match! Ja herregud, läs alla krönikörer på aftonbladet, expressen, m.m. dom e ju lyriska!
Var nervpirrande, sinnesjukt och helt underbart! Att i 7:e avgörande matchen vinna.. i förlängning, ja de e inget för svaga hjärtan=)
Jag skulle kunna skriva 3 sidor om bara denna match.. hur otroligt de var, men de får räcka såhär: De var 10 år sen vi var i semifinal sist! Fy fan! Nu jävlar ska vi ta ske-å!!!!
Avslutar med denna underbara bild på Sandström och Burra! En bild säger mer än tusen ord och för er som vet vem Thomas ROS är och följt hans blogg, ler säkert rätt mycket åt detta=)


Ja har ju självklart ridit oxå i helgen.. Gullan har skött sig mycket bra! Längtar så tills vi ska få börja gloppera lite=)

/Emma






Jag var FÖRST!!!

Japp, ngt stolt kan jag berätta att jag var först att få träffa Isak av alla (utom hans mamma o pappa då) följde nämligen med till BB idag när syrran skulle hämtas hem. då det går vinterkräksjukan får inte syskon följa med upp så Tommy hämtade upp mig på LTU (var inne o pluggade) så följde jag med till sunderbyn för o ha Elias under tiden dom skrevs ut! Jag vet inte vars jag ska ta vägen.. han e såååå söööt!
HELT ÄRLIGT.. jag trodde inte jag skulle känna såhär men jag blev faktiskt sugen på o själv få en liten en! Lilla mammahjärtat slog lite extra, och ikväll ville jag helst bara sitta o titta på honom istället för matchen! ;)
NU KAN VI GENAST SLUTA SPEKULERA för jag har ändå inga planer på o skaffa några barn än.. jag kan ju vara med mina systersöner hur mkt jag vill=) Det är tur man har syster nära och att man har en sån bra kontakt med henne.. jag kommer ju o hälsa på henne typ varje dag framöver, hahaha! hon lär ju skjuta mig tillslut;)

Här ligger en liiiiten kille och sover på BB! Allvarligt.. han e ungefär lika stor som ett mjölpaket tror jag;)


/Emma

Moster IGEN!!!

IDAG (den 12 mars) blev jag ÄNTLIGEN moster igen! En veckas övertid blev det! Ut tittade en liten Isak, 3870gr och 51 cm lång!!
Allt har gått fint så nu väntas dom hem imorgon! Längtar så efter att få hålla i en liten nyfödd bebis, det finns ingenting som slår den känslan och så luktar dom så otroligt gott=)
Här är förövrigt Isak, alldeles nyfödd=)


//Världens stoltaste moster=)

Kvartsfinal 1!

Och Luleå gick segrande ur striden efter en darrande match (för min del) skönt iaf att vinna med 2-1 mot djurgården! Nu är de bara ladda för torsdag fast då är det borta i sthlm!
underbart väder.. +10 idag här i korsträsk! Ibland är de allt bar varmt och se syns för all snö från taket bara for iväg direkt=)

Nej med detta säger jag god natt! Imorn är en ny dag!

/Emma

Underbar dag!

Haft en underbar dag i Kåbdalis med Linda, Lina, Johanna och Josefine!
Ngt trött i benen så nu ska jag bara slappa resten av kvällen!
Imorn ska Q äntligen få börja ha bett igen efter sin utdragna tandrest=)


/Emma

en mor och döttrar dag!

Japp, idag har jag vart med syrran o mamma nästan hela dagen. åt lunch med dom (jag tog en pizza, var ett tag sen o shiiit vad de satt gott=) sen blev det och se skid-vm och skidskytte-vm, ett silver för tjejerna i stafetten! GRYMT KÖRT av alla 4! Imorn är det herrarnas tur.. försvara sitt guld från OS! Kör ju med exakt samma lag så det ser jag framemot=)

Sen blev det middag hos mamma och efter de for jag till syster och spelade wii och såg luleå vinna i säkert en av årets tråkigaste matcher.. inga mål.. men vi vann på straffar (ja de blev ju mål där då..=) Nu e vi klara för 4:e platsen! E grymt glad jag ej for ned o såg.. känns som vi går lite o spar till slutspelet 8eller jag hoppas de för de ser inte riktigt så bra ut;)

Nej nu e jag hos mamma (o pappa e oxå hemma) inväntar att nicklas ska sluta jobba o komma o hämta mig=)

Tycker förövrigt min syrra kan ta o åka in på BB snart! Herregud.. tiden går ut om 2 dagar;)

/Emma

Hemtenta!

Japp hade en tenta över internet 9-12 idag! Världens fummigaste tenta, men ta mig fan jag fick VG och bara två poäng från fullt! Ja vi fick igen svaren redan i eftermiddags=)
Nöjd kan man känna sig över det!
Såg ääven skid-VM (som alltid) imorn börjar ju dessutom skidskytte-VM så herregud, de e nästan lite tur att Q ska vila veckan ut för jag måste ju sitta framför TV:n hela dagarna! ;) Grymt roligt att kalla och Ingemarsdotter vann guld i teamsprinten! å jag grät nästan i soffan av glädje, jag blir så glad!!!
DET ÄR INTE LÄTT O VARA SPORTFANTAST!=)

Annars är det så varmt här just nu att de bara rasar från taken o rinner vatten överallt;) hoppas all kyla e över.. våren e så underbart härlig tycker jag=)

Igår gick jag (ngt ofrivilligt) 1.4 mil! ja jag gick från syrran o vidare direkt till stallet o sen hem igen.. ngt mör i benen, men hade ingen bil och hästarna skulle ha kväll så då var de inte mer att göra=) grymt skönt väder o så med en iphone där man kan lyssna på allt (valde rix och lugna favoriter) så går allt tokfort ju!=)

Annars har jag hittat detta (roliga?) hus med biosalong, hahaha.. dessutom till ett mycket bra pris i luleå! ja hade jag inte haft hus här hade jag lätt åkt och kikat på det!









hahaha jag ska ha en biosalong i mitt nästa hus;)


/Emma





RSS 2.0