pengar är aldrig fel=)

igår fick jag in drygt 6000:- på kontot. från min skola!!! ja när vi gör praktik bort så får vi söka bidrag för bostad och bensin. det roliga var att jag trodde (för det står på blanketten EN resa tur och retur) så jag räknade med att få betalt för en resa till gällivare och en resa hem från gällivare på 7 veckor.. MEN det visade sig att jag har fått ersättning för SAMTLIGA 7 veckor tur och retur!! Tjihooo, inte tråkigt, och famförallt när det ändå kostar lite och åka dit upp;) så nu blev jag lite rikare, mkt gladare men fortfarande inte frisk!
Jaja.. nu ska jag städa upp här hemma innan Niklas kommer hem från Luleå, sen ska bilen besiktas, men jag är då inte så orolig.. lilla buzz e ju bara 4 år ju och varken tjorvat eller varit konstig så det går nog utmärkt!

/Emma

23 december!

Idag är det dagen före julafton.. klockan har nyss passerat midnatt, jag är pigg som bara den! Kan hända de beror på att jag tog en p-nap på typ 2 timmar ikväll.. hade sån hemsk huvudvärk så tog en alvedon o lade mig för o vila.. sen small jag av..
ja frisk e jag ju inte.. senaste dagarna har jag snittat minst 10 timmar per natt.. inte normalt för mig som vanligtvis trivs som bäst med 6.5-7 timmar!
En positiv sak när man inte e så jättefrisk e att de e superskönt att se tv o ligga i soffan med en kopp the och två mysiga katter! Ser O.C så det bara sprutar ur öronen! Kanske inte i samma tempo som Simon för han är ju varken normal vad gäller O.C tittande eller the drickande, hahaha sorry men det e sååå kul Simon så jag måste bara få skriva de här oxå;)

Ikväll fick jag ett supersuuuug efter löjrom så 15 minuter före coop stängde slirade jag in på parkeringen och köpte.. jo just de LÖJROM! Sååå gott, om än det är såååå dyrt! så då gjorde jag löjromstoast med avakadocreme till mig och niklas ikväll. inte så dumt sådär 2 dagar före juleafton=)

har packat ned alla julklappar i ikeasäckar ikväll.. ska till mamma med dem imorn, och så en säck till niklas föräldrar så det blev mycket! Länge sedan de vart o köpa såhär mkt paket.. många kronor har spenderats men det är ju bara såååå kul!
Vårt gula eller fula rum (kalla de vad ni vill) är TOMT på möbler, lister, ja ALLT! nu ska det bara skrpas till på tapeterna så kan de börja måla och tapetseras där inne! Tjihooo! Dessutom är niklas ledig 27-31 så lite borde vi få gjort då!! måste ju bara hitta en supersnygg tapet o beställa oxå.. sen blir det en IKEA tripp i början på januari för lite inhandling av snygga kontorsmöbler. Ska hitta en snygg hissgardin dit in oxå, men jag ser heeeela rummet framför mig. kommer bli ett supersnyggt kontor och så skönt o slippa se alla dessa papper i kök o vardagrum..

Ska passa på och be om ursäkt för att jag ej vill ha fest här på juldagen oxå.. men när jag varken är frisk eller har "barnvakt" åt mina små hjärtan vill jag inte ha fulla, stumliga, jobbiga och nedkletande folk hemma hos mig.. har lite fobi sen kräftskivan då jag städade sååå jävla länge efteråt.. hittade gräs inne i huset bakom soffan och i gästrummet flera veckor senare.. skurade typ 3-4 ggr och diskade ungefär 10 maskiner.. nää det var jätteroligt, men det är inte kul efteråt...

Idag har jag även gjort årets julköttbullar. Fick en klar 10 av 10 poäng! Shit, alltså jag kan inte baka eller laga mat speciellt bra, men just dom där julköttbullarna gör jag magiska!! riktigt stolt över att jag faktiskt e bra på nått i köket;)

en rapport kvar men jag orkar inte ta tag i den nu.. har gjort 4 av 5 som e inprincip klara.. småputs men de ska ju in runt 9 januari så de e lugnt! jag tar tag i sista rapporten (som jag ändå gjort 1/3 på) efter nyår.. någonting roligt att se framemot ska man väl ha runt 3-4 januari oxå, hahaha!


Sist men inte minst, idag fyller världens bästa syster år!!!! GRATTIS!!!!!
(om jag inte är helt fel ute så fyller syrran faktiskt 28 år, shiiit det e fan nästan kärringvarning på den åldern;)

/Emma



inte så frisk var det..

ja jag som trodde jag var frisk, men har haft feber o huvudvärk till o från nu sen torsdags.. suck.. just nu känns de bra, lite kola i huvudet bara, men det var inte såhär jag ville att min hemma-pluggar-vecka skulle se ut! Jaja, mycket slapp framför TV:n har det blivit!
På tal om TV.. SHIT vad julkalendern e bra! Den e nästan sinnessjukt bra, topp kalender.. tror bara mysteriet på greveholm o sunes jul slår detta!! KUL!!!
Alla julklappar utom en är klar.. det e mycket paket under granen, nästan helt fullt, undrans var de kom ifrån egentligen=)
* På torsdag blir det lilla julafton med kära vänner
* På fredag är det uppesittarkväll hos mamma o pappa med bingolotto såklart
* Och lördag vankas julafton!
* Fram till torsdag (det vill säga tis och ons) ska jag verkligen försöka plugga.. verkligen, verkligen, verkligen...

Trodde inte jag skulle säga detta, men faktiskt e jag lite skoltrött nu.. lite less på o plugga.. jaja.. snart är 4 av 6 terminer avklarade, rätt bra gjort! O sista terminen är ju näääästan bara förberedande för C-uppsats + c-uppsatsen så egentligen är det bara en skoltermin med tentor o sånt plugg kvar! Tjihooo!!=)


Nej nu ska jag smurfa runt på nätet en stund o se om jag kan hitta nått spännande, sen blir de lite TV och hoppas på o komma i säng vid midnatt (men steg upp kl 12.00 idag så vet ej hur de kommer gå!) Ja jag är förlåten, brukar ej sova så länge men har haft så problem med högerbenet inatt, störda smärtor i hela benet, stötvis och med en ryckande fot!! nerverna hade på nått sätt hamnat galet.. vet ej hur jag ska förklara.. Väckte Niklas kl 07.00 så fick han massera ryggslutet (kände nämligen en punkt därifrån smärtan kom) och efter en 20 minuter släppte värsta värken så jag kunde somna vid 08.00.. så därför sov jag till 12;) har man varit vaken hela natten så kan man ju få sova en stund på förmiddagen istället! Nu är de då helt bra (eller normalt iaf) i ryggslutet och benet så jag hoppas jag slipper detta mer!

//Emma


vart tog tiden vägen?

shit vad tiden går fort.. inser det ibland.. det är snart 2012! Herregud vad hände med 2011 liksom?
jag har gått skola i 2 år snart.. vi har bott i vårt hus över 3 år! Men vad händer egentligen?
Dessutom fyller jag 25 nästa år! 25 ÅR!!!!!!! Fan alltså, ungdomens tid är verkligen förbi! Det är bara inse, när man är 25 år är man verkligen vuxen på riktigt, då ska man ha hus, familj och karriär.. jaha, och här satt jag och hade? Ett hus iaf=) hahaha, nää de e faktiskt liiiite obehagligt att tiden springer iväg, men jag tror inte heller det går att komma ikapp tiden.. för det kommer hela tiden nya mål, nya planer och visioner..

En av de saker jag insett att jag inte någonsin kommer bli färdig med är resandet..
En annan sak är hästarna..
En tredje är Luleå Hockey...

ja ni ser ju själva.. herregud, jag skulle behöva vara 24 år i ungefär 24 år till tror jag=)

ET semifinalen mot Jokerit idag gick.. inte så vidare bra.. vi förlorade i övertid och får spela bronsmatch imorn istället!

Nä plugg var det egentligen som stått på tavlan, tor och fre.. men då jag inte öppnat en bok sen onsdags får jag skylla mig själv och inse att sena timmen en lördagkväll och hela söndagen får gå åt till just pluggandet... förbannade rapporter, jag är så less.. 5 rapporter, en seminarium och 1 hemtenta väntar och ska in strax baki nyår.. på de har vi redan haft en rapportinlämning + en redovisning.. tro mig de är lite för mycket för en vanlig kurs på denna nivå.. jaja, vi får väl bara le åt helvetet!

Vecka 4 drar jag åter till GÄLLIVARE!!! tjihoooo jag saknar de söta röntgensyrrorna däruppe, och 21 jump street, och larssons goda mat=) ska bli trevligt med 4 veckor till i Gällivare, för sen blir de inget mer där!

Nej plugg var de ja...=)

//Emma

ET slutspel!

Ibland kan man fundera vad man får för typ av sjukdomar.. igårkväll/natt hade jag sån sinnesjuk feberfrossa, huvudvärk mer lik migrän och en mage som vändes ut o in (dock utan att spy, hade bara sånna obehagliga kväljningar för mig) och sen lyckas man somna 1 timme vid midnatt och efter de är jag.. frisk? Ja jag tvingad emig själv att ligga i sängen till 13.00 idag (hahaha) var livrädd för o stiga upp o känna denna känsla i kroppen, men nä.. jag har vart hur pigg som helst, kunnat äta och fixat på som vanligt.. Ja ibland förstår man inte vad som händer.. men jag e glad jag bara behövde vvara sjuk en dag.. det räcker! För förkylningarna som går fram o tillbaka orkar jag ej räkna in på "o vara sjuk listan" för känns som man e förkyld till o från jämt under vintertid!

Nej åter till nått roligare, Luleå spelare ju ET slutspel! SHIT vilken rolig grej, och sååå kul att vi vann kvartsfinalen! Imorn väntar semifinal mot Jokerit!!

Jag har tagit lite kort oxå.. ja med mobilen då, men jag lägger upp dom en annan dag, nu ska jag ta en lgn o skön lördagskväll och mysa med mina älskade små barn (Sigvald och Felicia) ja vi kallar Sigge för Sigvald för han ser ut som en bitter liten sigvald helt enkelt=)

MEN för att detta inte ska bli ett bildlöst inlägg (vilket jag ofta gör) så lägger jag in några bilder på världens vackraste pärla, min älskade häst som tog mig tillbaka till ridningen efter olyckan.. han kommer alltid vara speciell lilla Pelle!










Lillhjärtat mitt! Man får glädjas åt att pärlan åtminstone fick ett par fantastiska sista år i livet med mycket kärlek, om än han lämnades oss alldeles för tidigt!

//Emma

jag blir så irriterad!

Jag är en mycket planerad människa.. okej jag VILL vara en mycket planerad människa. Tycker om att planera både för 5 år framåt och för morgondagen eller bara en timme framåt.. därför finns det ingenting som är så irriterande som när ens planer inte går att genomföra..
Vaknade idag med faber och huvudvärk som slår det mesta.. ar inte ens orkat se TV, då är det illa.. just nu känns de iiiite bättre, men lär ju dö igen när tabletterna går ur kroppen! Alvedon e bra, men de lurar en oxå att man e frisk. Fick faktiskt lära mig av vår överläkare till mentor att när man har feber ska du egentligen inte ta febernedsättande (såvida de inte blir hööög feber då) för det bästa är om kroppen själv får arbeta ur all "skit", för tar man tabletter blir det faktiskt inte så! Intressant va!!
Ja åter till det som är irriterande.. min plan för dagen var o skriva massor på en av rapporterna.. helt enkelt bli klar med en av dom idag.. nicklas jobbar och hade möten o skulle fixa saker så han skulle ju vara borta heldag verkligen! och så blir det såhär.. inte en rad har jag skrivit.. suck.

Jaja, bara inse att det inte går att planera så mkt, de blir ju ändå aldrig som man tänkt sig, eller hur??!!=)

//Emma

P.S Idag åker Sara och Henrik till Indien 2 veckor! Hopaps ni får en fantastisk resa (vilket ni såklart kommer att få!!!=)


Jag är en förvirrad tjej som säger hej!

hej hej!

Händer mycket just nu, jag är mest förvirrad och upp i det blå tror jag=) Praktiken är över för denna gång.. nästa sväng blir till gällivare v4-7 dvs 4 veckor=) Då blir det CT placeringen=)=)=) och efter det drar vi (ja som de ser ut just nu) till Florida.. slutet på v.8-början på v.11=) ja de e ju helt underbart detta!!

Men åter till min förvirring.. dee är nästan roligt.. har gjorde mycket knas på sistone men de finns vissa saker som ändå tar priset..
Förra veckan när jag skulle snabbdammsuga i vardagrummet tog jag våran sladdlösa dammsugare.. den e ju ändå rätt stor, ca 1 meter hög. Efter jag dammsugit färdigt ska jag ställa tillbaka den i städskåpet, men istället för att ställa den där kommer jag på mig själv med att stå o svära över att dammsugaren inte går in i KYLEN! haha, jag skrattade nästan så jag grät för mig själv när jag insåg vad fan jag höll på med!

Igår skulle jag platta till håret efter jag duschat.. satte i plattången och skulle ta mitt BED HEAD after party som värmeskydd.. tar en klick i handen och smörjer in i håret.. då inser jag att jag tagit en HUDLOTION för extra torr hy, hahaha vad säger man.. kan inte annat än o skratta!

För drygt en vecka sedan när jag skulle borsta tänderna (kvällen) kommer jag på mig själv med att stå o trycka ut handdessinfektionsmedel på tandborsten.. ja men ni hör ju..

FÖRVIRRAD, ja men nånting!! men Glad och Pigg och har lyckats plugga på bra=)
Ska dock bli skönt med jullov, tror jag behöver det!!

Har faktiskt varit duktig och pluggat idag.. har 2 rapporter kvar (och liiiite på en 3:e) så har skrivit nästan 5 sidor på en av rapporterna redan!! Känns bra! Ska ta itu med 2-3 punkter till imorn, med det tempot borde jag vara färdig med en av rapporterna på fredag=) Så fixar jag den andra och de lilla på den 3:e under nästa vecka= LEDIG JUL!! får ta tag i pluggandet runt 3 januari igen, men ska bli skönt om man kan få vara lite skolfri 23 december-3 januari! Det behöver man, och framförallt megaförvirrade Emma=)

Nej nu ska jag skriva julkort, fick mitt första idag av söta Karin och Steffen=)

Ha en underbar kväll!!

/Emma

tänk om..

Tänk om man både kunde få kakan och äta upp den.. då hade valet varit lätt!

Ibland måste man stanna upp o fundera lite.. idag är en sådan dag! VARFÖR finns det så mkt val.. varför finns det ingen som bara kan säga åt en VAD man ska göra eller HUR man ska göra..

En klump i magen..

har sett filmen "The Last Song" ikväll.. den är så fin.. älskar den, har faktiskt sett den ett par ggr, men varje gång måste jag liksom trycka ned den där klumpen i halsen.. den växer sig bara större o större, så nu sitter jag här.. med en nedtryckt klump i magen;) Nää riktigt så illa är det inte, men den e sorlig!

Har innevecka i veckan.. eller innevecka via internet! Så lyssnar på liveföreställningar på datorn.. ser läraren i ett rum o så föreläser hon/han! Jättebra och smidigt! Innebär att man kan göra en hel del annat oxå.. jag har hunnit rensa kyl, frys, skafferi, städskrubben och städat till lite här hemma! Japp, detta samtidigt som läraren pratat om Genus och bemötande.. så här har jag stått med händerna fulla med saker o pratat högt för mig själv: "Japp, så tycker jag med.." eller "Nej, där jag var.. där var de faktiskt annorlunda.." Haha.. kom på mig själv med o stå där o surra... ja tur ingen hörde mig=) MEN.. detta bevisar ju bara att jag är en fantastisk människa som kan göra flera saker samtidigt!!

Imorn är det föreläsning från 08-16.30, undrar vad man skulle hittat på o fixa här hemma då?

--------

Innan jag stänger ned sajten för ikväll, måste ju bara berätta och CHOCKERA samtliga som är här inne o läser att Emma har bakat! Japp, JAG har bakat.. herregud, med måttstock och väckarklocka! Men.. de blev ätbart! Tänk... de trodde man inte om mig!!
Kanske skulle ge mig på o baka imorn.. eller, nää.. såå jävla kul är de ju knappast!

//Emma

julkalendern.. eller kalendrarna=)

Hur många har sett årets julkalender? Jag var mkt bestämd att jag skulle ge årets kalender en chans, så nue jag fast! Känns rätt bra faktiskt! Och så som vanligt har jag ju tradition att se ett avsnitt/dag av Mysteriet på greveholm (för den e ju kultförklarad!!=) detta år valde jag även att se Sunes jul.. så varje morgon (ja ibland kväll) ser jag alltså:

*Tjuvarnas Jul
*Mysteriet på Greveholm
*Sunes jul

FANTASTISK underhållning=)

Nej nu sängen, imorn ska vårt schema för vårterminen soikas.. dvs jag får veta var jag ska göra praktik!! Hoppas på att kunna få iaf MR i Piteå, men men.. återstår o se!

//Emma


Jaha, december är här!

JAG vill ha snö! Ge mig snö, helst NU!!! herregud, jag har insett att nej de blir verkligen ingen jul utomlands.. jag har ju redan ångest över denna snö som aldrig infinner sig!
Det är INTE normalt att det är +3 grader i början på december o snöfritt!

Jaja.. nog om detta!

Skolan, rullar på! Har varit på 3 veckor praktik nu. totalt 10 veckor denna termin! De börjar kännas.. de e rätt drygt o plugga och ha praktik samtidigt! det blir liksom 100% + 100%..= lite för mycket för o hinna njuta av annat! Nu är det dock innevecka + seminarium till veckan o sen e de bara plugga på (3 arbeten) fram till 9 januari + en hemtenta, och en 30 min redovisning!=) så jag har de jag gör=)

Julfint har det blivit här hemma.. och nya tv:n har kommit upp på väggen.. dock kändes de ungefär som om vi kunnat ta 60 tum för vår vägg slukar liksom allt man sätter upp där=)
Lite planer på o göra nått åt fulrummet finns oxå! Rätt mkt.. nu ska vi bara få tummen ur och KANSKE (ja mkt kanske) slipa golv och väggar (10lager tapet) och så måla/tapetsera! Vet ju EXAKT hur det ska se ut.. nu ska vi som sagt bara få tummen ur!

Julklappsinköpen går bra! Har inte allt för många kvar.. ska in en sväng imorn då vi ändå har lektion mellan 13-14.30, kan jag handla bort lite mer... sen har jag de mesta klart för mig.. inte alltid jag ids åka in till stan bara!

Luleå Hockey ångar på.. Näää, jag ljög.. eller? Jag vet inte vad jag ska säga.. ser man till statistiken så är de inte så pjåkigt.. vi har tagit poäng 9 matcher i rad.. min kära pappa sa då "jo, men 1 kanske 2 poäng de räcker ej.." så jag var tvungen att sätta mig ned och räkna lite på detta..
På dessa 9 spelade matcher har vi skrapat ihop 17 poäng.. låter inte så mkt men det är faktiskt dryga 1.9 poäng per match..
slåt du ut dessa 1.9 poäng per match i 55 matcher är Luleå uppe i 104 poäng.. det är faktiskt 16 poäng mer än förra säsongen (då tog vi 88 poäng) och mer än vad det lag som tog flest poäng förra säsongen (96).. så..
Min slutsumma: Luleå är nog inte så förbannat dåliga just nu ändå!
Ser man ännu en gång på statistik så slutade vi på 88 poäng förra säsongen.. PRICK 1.6 poäng per match alltså..
Just nu med 27 spelade matcher har vi skrapat ihop 1.62 poäng per match (alltså med denna skörd skulle luleå sluta på 90 poäng denna säsong!
Ja det är väl sant, statistik ljuger aldrig, vi e alltså bättre än förra säsongen!!!=)
Okej.. Luleå ÅNGAR på i elitserien!!!;) Där har ni det, facit i hand!

//Emma

RSS 2.0