2 dagar sen jag kom hem..

.. o man vill bara tillbaka!
Fick en helt annat upplevelse av Grekland måste jag säga. Nu när man fått landa, smälta lite intryck så insåg jag att GREKLAND-hit ska jag igen!! o framförallt till någon av dessa FINA öar.. herregud de e verkligen en topp 10 av 10 i de som jag söker på resan =
* Bra mat
* Bra stränder
* Sevärdheter
* Shopping
och TREVLIG befolkning! kanske korfu nästa gång? eller varför inte "mamma mia" ön? ha.. de e ju ett tag bort innan jag ens ska planera en resa men känner mig mkt possitiv till att resa tillbak till grekland (bara jag slipper Kreta, för (sorry alla Kreta lovers) men det håller inte alls samma mått som varken Kefalonia eller Zakynthos!

Annars jag jag städat, tvättat o sovit mest sen jag kom hem! Pussat en massa på min häst som jag verkligen ber varje kväll ska vara bättre när jag ska in om precis 2 veckor.. annars e de slutet på min "karriär" hur mkt till karriär de nu blev går ju o disskutera men jag har inte råd med en ny häst om denna måste avlivas eller säljas som avelssto.. då får jag satsa på och bli Schackspelare eller nå.. de e den dystra verkligheten.. jag hade inga lappar undanstoppade i madrassen;)

Har sett Klart One Three Hill oxå.. eller de 4 första säsongerna. e i valet och kvalet om jag ska se säsong 5 som simon äger.. men då kommer jag vara tvungen o se säsong 6 oxå.. o sen blir de ju såååå dåligt har jag hört.. gaah, vi får se.. de e verkligen min stora favoritserie.. den är underbar på alla sätt o vis så, tja kanske skulle ge den "andra delen" en chans ändå.. bara för att liksom:)


12 böcker till de 2 första kurserna.. 12!! usch de e mkt.. har redan hunnit fixa 8 stycken så de var ju bra gjort. Fixat med min praktikplats oxå.. v 36-42 eller nå sånt ska jag vara ute! de ska bli superskoj=)

imorn e de hopptävlingar på ÄRF. ska vara domare lördag men tänkte mig upp o kika o checka läget lite imornkväll! kul med DM för ponny.. måste nästan upp o till finalen söndag.. men ska ev jobba natt på taxi.. aa vi får se, de löser sig!

Inga bilder.. jag har fel på kameran=)

//emma

Hemma från utlandet!

Hej!!

Nu är man hemma igen. 1 vecka i Grekland och Zakynthos.. Känns superbra! Har vart en otroligt rolig och underhållande resa! Hunnit med de mesta man "ska" hinna med på denna ö.. dvs de kända sakerna
1. Blue Cave
2. Vraket "smugglers wreck"
3. Havssköldpaddorna
4. simmat in i grottor ute i havet.. en grotta blev jättemörk och jag fick en mkt obehaglig känsla.. lite skräckfilmsscenario över de hela..;)

Ja o så han vi med 2 vattenland (vi hamnde på fel så var där en stund och sen drog vi vidare med taxi till nästa vattenland=) ni ska få se bilder för de var grymma åkattraktioner=)
Stranden var heeelt otrolig! Nästan bättre än Thailand alltså.. så klart vatten och så fin botten.. man såg botten fast de var hur djupt som helst.. var mysigt o ta trampbåten långt ut i havet o snorkla!=)

Och annars har vi hunnit med o krocka (med bussen på väg till Tsvili) och så har de brinna på ön.. hela berget stod i brand.. jordskalv har de oxå vart! Ni vet de ska hända saker (de e då resor e roliga) ha,ha.. vi kände dock inte av jordskalvet men branden syntes nog på hela ön då de var ett gooode stort område som brann.. dock släcktes de under natten så de var ju skönt dom fick bukt på de!

Maten saknar jag redan.. Tzatsiki och grekisk sallad o Lamm e nog de man ätit allra mest (typ varje dag;) Vi hade ju all inclusive men vet inte hur mkt vi utnyttjade de.. åt då middag ute alla kvällar utom första.. så mkt trevligare. Jag e mkt emot all inclusive på så fina och trevliga länder som Grekland faktiskt är! i Grekland e de ju bara SÅÅÅÅ mysigt att gå omkring på kvällarna, trevliga och mysiga restauranger o mkt shopping o barer=) så ja.. frukost o några luncher intogs på hotellet men annars var vi ute för de mesta på andra upptåg än hotellet=)

Hela skaran e de vänner även nu vid landning.. så de e ju bra man har lyckats hålla ihop hela resan=)

Hotellet var fint.. hela Ön var otrolig.. och jag skulle abslout rekommendera detta ställe till ALLA som vill se ett Vackert Grekland.. dessutom kan man inte klaga på en flygtid på 3 timmar och 10 minuter.. ha,ha känns som ett skämt när man vart iväg på sånna mardröms resor på halva dagar i luften=)

Nej nu ska jag spela lite kort med de andra!

//Emma

Zakynthos!

Nu lämnar vi trista gråa kalla Sverige och beger oss mot varmare breddgrader! ska bli hur skönt som helst!
ha de fint upp i Norrlands skogar så ska jag sola åt er alla=)

//Emma


de här med tabletter och Parkinson!

Jag är för tillfllet mitt upp i ett städ-disk-tvätt-pack race vilket gjorde att jag kom på att jag skulle packa ned lite alvedon o så i resväskan.. väl i skåpet ser jag mina mediciner sen olyckan som bara fått vara kvar.. ha,ha.. tro mig dom är inte använda på länge. Tänkte jag skulle göra mig iväg med dom då de allra flesta gått ur redan, men innan det så blev jag så nyfiken så jag googlade samtliga tabletter för o se vad de var som jag egentligen fick i mig under sjukhuset=)
Jag åt iaf:

* Morfin (6 tabl/dygn)

* Sifrol (3 tbl(dygn)

* BMM Pharma (6 tabl/dyn)

* Temgesic (3 tabl/dygn)

* Tramadol (8 tab/dygn)

* Alvedon (8tbl/dygn)

Ja, de var ju några tabletter per dygn  tro mig.. (dock är temgesic en "ersättningstablett" till morfin så åt inte den samtidigt som jag åt morfin.. de roliga är att alla medel är typ till för en ända sak: smärtstillande typ... utom två.. BMM Pharma hämmar inflammationer och Sifrol används för behandling av parkinsons sjuksom! HALLÅ!!! Har jag någonsin visat tendens på Parkinson eller vad???=) tycker de var lite kul faktiskt.. samtidigt som de känns lite kontigt VARFÖR jag åt dessa tabletter... jaja.. de hade säkert något syfte;)
här är iaf tabletternas funktion lite KORT beskrivet=)

Morfin är ett kraftigt smärtstillande och sömngivande läkemedel

Sifrol används för behandling av Parkinsons sjukdom

BMM Pharma hämmar inflammationer

Temgesic är ett kraftigt smärtstillande läkemedel som ofta används efter operationer

Tramadol används för att lindra måttlig till svårt smärta

Alvedon används tillsammans med tramadol för att lindra smärta


JA de e då slutätet på dessa knasiga tabletter.. tack för de..=)


nej nu ska jag fortsätta packandet och fundera på om jag kanske är på väg att få parkinson:p



//Emma



Grekland närmar sig!

Hej!

Grekland närmar sig med stormsteg! shiit vi åker på måndag kväll till sthlm.. de e liksom 3 dagar kvar! och jag har varken börjat tvätta eller kolla upp vad jag ska ha med mig (bra koll Emma, mkt bra!) de e som konstigt för anars ÄLSKAR jag faktiskt att packa och fixa inför resan men har som inte känt stressen att jag måste börja packa;) börjar väl bli van.. vet ju ungefär vad jag behöver ha med mig.. jag ska ju till och med ha en mkt mindre väska än vad jag brukar.. första gången jag inte kör med en fullstor väska (jag säger ju de.. de e nått fel på mig;)
det berömda vraket på zante! detta ska jag definitivt besöka=) hur coolt som helst att de gått på grund och spolats upp!




Stämplade ut från Polar idag för denna sommar.. tack och på återseende! skönt och ha jobbat färdigt, jag har sovit sjutk dåligt denna vecka.. 5 nätter, totalt 17 timmar, de e drygt 3 1/2 timme per natt i snitt! men jag e inte ens trött just nu.. lite seg men inte trött! Nicklas har ju dock förklarat att man utan problem klarar sig med 3 timmars sömn per natt i över 1 vecka! så vad fan 5 dagar ska man väl inte klaga på i så fall??!!=)

Måste bara få säga att jag och Nina har packat med varandra varje dag hela sommaren och inte blivit flyttade EN ända gång så vi tappat våra platser! DE gott folk, Det bara MÅSTE vara rekord:p

Fick panik förra söndagen och beställde hem 2 bikinis med express brev med posten! ha,ha de blev ju kanske som de blev ja.. den ena e helt okej och kommer abslout och användas.. den andra.. ha,ha låt mig säga att de var bland de fjolligaste jag sett på länge! måste varit trött när jag klickade hem den.. den e nästan gräslig (men var på rea och billig så den får faktiskt stanna kvar.. ha,ha inte för att jag direkt tror jag någonsin kommer visa mig offentligt med den men om man ligger o solar hemma kan den ju duga:p

Annat jag köpt sen sist är ju en SJÄLVGÅENDDE robotdammsugare! hi,hi.. hur kul var inte de då=) den verkar då fungera.. sigge e rädd för den och tror de e en morrande katt:p

Snart börjar skolan.. jag LÄNGTAR faktiskt! nu e jag less på polar.. nu ska jag utomlands och njuta av att inte tänka alls (vilket man förövrigt inte behövt göra på polar heller) vi har iaf dubbla kurser nu första veckorna.. låter rätt intressanta om jag får säga de själv=)

Ser faktiskt Diamond league just nu.. jag e sååååå imponerad av denna Christian Olsson.. som skadad-skadad-skadad till att komma tillbaka ringrostig som fan och hoppa 17.41 och vinna!!! Herregud jag bara ÄLSKAR den mannen=)





DN galan för en vecka sen var sjuuuk! med Bolt och Gay i en kamp där Gay överraskande vann rätt lätt! Jag tycker om Gay.. han e förvisso lite dryg men han e inte alls lika kaxig som Bolt som ibland känns lite väl kaxig och mallig!

OS 2012 i London.. någon som planerat att resa dit?=) jag har faktiskt vissa seriösa funderingar på de.. samtidigt, lättt o veta hur ens liv ser ut om 2 år liksom!!??=)
Jaja.. vi får vänta lite. Biljetter o dyl ska väl inte bokas förrän om drygt 1 år så=)


De som känns ang sommar OS är att närmare än London lär de aldrig mer bli närmaste 40 åren:p


Annars har jag än en gång fastnat i P3:s dokumentärer.. jag rekommenderar dom verkligen till ALLA.. om man går ut och går, har ett jobb där man sitter sj, kör bil eller bara vill sitta hemma i lugn och ro! Jag blir lika uppslukad varje gång.. underbart o ha på polar! Har denna vecka lyssnat på:
Kidnappningen av Erik Westerberg:
"Det började som en vanlig augustidag 2002 för Erik Westerberg. Han ska just till att börja plugga inför ett prov då det ringer på dörren. Efter det är Erik spårlöst försvunnen från sitt hem."
Hagamannen:
"Under sex år höll han staden i skräck med sitt eskalerande sexuella våld. Hans yngsta offer var 15 och var på väg hem från att ha sett "Sikta mot stjärnorna" hos en kompis. Den äldsta kvinnan var 51 år och kämpade för sitt liv för att efter våldtäkten inte dränkas i den vinterkalla Umeälven."
Mordet på Olof Palme:
"P3 Dokumentärs Kristofer Hansson och Fredrik Johnsson synar hur polisutredningen bedrivs idag och summerar 20 års fruktlösa försök att finna en gärningsman."
Polismorden i Malexander:
"Malexandermorden var ett av 1999 års mest omskrivna brott i Sverige. Under jakten på bankrånarna Tony Olsson, Andreas Axelsson och Jackie Arklöv den 28 maj 1999 sköts polismännen Olle Borén (42) och Robert Karlström (30) till döds på nära håll med sina egna tjänstevapen (morden beskrivs som en ren avrättning...) Morden i Malexander begicks sedan de två polismännen följt efter trion, som kort dessförinnan rånat Östergöta Bank i Kisa."


Bilden ovan här är (vidrigt nog) en bild som visar ja.. hela bilden e sönderskjuten inkl polismannen under filten (som är Robert Karlström..) så fruktansvärt hemskt...

Ska jag vara helt ärlig så är Polismorden i Malexander (som jag redan lyssnat på 1 gång) den historia som berört mig mest. den e så hemsk, sinnessjuk och overklig! Jag blir tårögd av tanken på denna historia. De ska finnas en film om detta (dokumentär) som heter Vägen till Malexander.. tyvärr verkar den ej gå att hitta vilket e sorgligt.. jag hade sååå gärna sett den!
Så har ni inte lyssnat på denna eller sett dokumentären.. GÖR DET!!! den berör verkligen!!


Nej nu ska jag ta och göra mig en kopp the, se om Sigge börjar vara sugen på o komma in (han ligger på altanen och sover) och sen blir de väl ettt avsnitt av OTH innan sängen väntar!

CIAO

//Emma

Friidrotts EM!

Hej!

En vecka har gått, i måndags började så äntligen friidrotts EM i Barcelona! Tanken var att jag sku ha vart där på plats, men, men.. min pappa har då vart där hela veckan och jag e inte så lite avundsjuk!!=)
Måste väl bara börja med att Sverige inte direkt haft sitt bästa mästerskap, men vi har nog kanske blivit lite bortskämda med framgångar från alla duktiga idrottare i form av Holm, Kallur, Klüft, Olsson, Bergqvist, osv..
 
Den enda de pratats om ska ha chans på medalj är väl Linus Thörnblad!! och ja, Linus kommer in och gör en fantastiskt tävling! Helt plötsligt var denna dryga skåning en riktigt idrottsman! Han har liksom utvecklats från "Zlatan till Holm" för att sammanfatta de hela.. När denna stackars kille som gör en sån otrolig tävling helt plötsligt hoppar på ett ben, ja då blev allting dystert! Han hade medaljen, kanske guldet i sin hand men efter 2.26 så får han ont.. trots skada lyckas han hoppa 2.29 men sen tar de slut. en snöplig 4:e plats och den stackars killen går inte ut från arenan på två ben.. jag lider så otroligt mkt med honom, men det är en verklig bragd att klara 2.29 skadad.. de är de ju inte ens många som gör trots att dom inte e skadade!
En annan som oxå har tagits in i ens hjärta är Emma Green som stod i skuggan av Kajsa i början av säsongen och efter de, blott 22 år gammal försöka ta tronen sj.. ngt stackarn inte fixade.. inte konstigt, man blir ju så påverkade av att allt psykiskt men nu 25 år gammal är hon redo och ikväll nådde hon drömgränsen över 2 m! att hoppa 2.01 och dessutom ta EM silver (sveriges ända medalj dessutom) de är stoooort!!!

De e höjdhoppsfinalerna jag kommer minnas från detta EM.. och de är 2 svenska stjärnor i mitt hjärta, Linus Thörnblad och Emma Green!! Tack för att ni förgyllde detta EM!


Till något helt annat, har ju varit på Återbesök till ATGkliniken med Quibbl! Dom trodde ju hon hade en mkt gammal hovbensfraktur som irriterade men nähä, de visade sig inte vara de.. hon har tydligen ingen gammal fraktur alls.. Hon var dock mkt bättre nu men inte bra. Nu verkar de dock som dom hittat problemet.. hovledsinflamation vänster fram.. så får vi se om de ev oxå är samma höger.. dubbelsidigt är ju rätt så vanligt så! skönt om problemet e hittat o om hon nu bara svarar på behandlingen! för jag VILL verkligen behålla denna häst!!


Har shoppat lite från cdon oxå.. 4:e säsongen från One Tree Hill, 1:a säsongen av beverly Hills, en deckare till utlandet (höstoffer) och 5 vanliga filmer=) Mkt trevligt!!=)



Sjuk har jag hunnit vara oxå, tappade rösten i fredags, fick feber och blev förkyld. Igår var de ingen feber men hade verkligen knivar i strupen.. men idag när jag vaknade har de vänt.. så nu kan jag svälja iaf=) lite förkyld men de e man ju mer eller mindre jämt så=) har dock försökt prata så lite som möjligt fre-sön.. he,he tro mig de var inte de lättaste!

Jobbar eftermiddag i veckan men jag och Nina är avbytare så ska jag vara helt ärlig längtar jag nästan till jobbet=) kommer ju gå hur fort som helst detta, jag gillar och vara avbytare.. man byter plats typ heeeela tiden och de gör att tiden går så mkt fortare än då man går från linje till linje till linje:)

Nej nu ska jag njuta av sista minutrarna av detta EM

Ha en bra vecka

//Emma



RSS 2.0