Niklas har bakat!

Ja herregud, igår bakade Niklas chokladbollar!
Jaha kanske ni tänker, MEN han har aldrig under de drygt 5 1/2 år vi varit tsm bakat! Laga mat gör han och är duktig på de (fasen bättre än mig) men baka.. så jag blev faktiskt riktigt paff när jag kom hem från stallet=)
Haha, kul när nya sidor fortfarande kommer fram efter så många år!
hehe, och jag kunde väl knappast vara sämre så idag har jag gjort kanelbullar!=)
 
Duktiga Amanda har ännu en natt sovit bra! blir bara längre och längre... snart kanske de är heeeeeela nätterna om hon fortsätter såhär! idag vaknade hon först 04.20 (och somnade 19.30!)
 
Nä nu ska jag svamla runt lite på nätet medan lillan sover middag ute på altanen=)
 
//Emma
 
 

En gång är ingen gång..

Men nu har faktiskt Amanda sovit till nästan 04 två dagar på rad!! Igår från 19.30-04.00!! Jag är mkt imponerad och man blir verkligen som en ny människa när det bara är ETT nattmål! Som det sett ut två dagar på rad har hon ätit kvällsmål vid 19.00 och sen ett nattmål vid 04 och så vaknar vi runt 07.30 och då äter hon frukost vid 08.30! Sååå perfekt:) återstår att se om denna fina rytm håller i sig!
För tillfället sover lillan ute i vagnen, hon borde nog sova 30-60min till så man kanske skulle ha kastat ihop dagens middag, Japp så får de bli!


underbara helg!

Oj vilken fantastiskt trevlig helg detta varit! Från fre-sön fullt upp, så har då knappast hunnit skriva!
I fredags började vi dagen med att Amanda skulle få sin 3 månaders spruta samt vägas och mätas!
Lilla tjejen var så duktig och grät bara i ett par sekunder, fick lite feber sen på em men skötte sig så otroligt bra! De e en tuff brud vi fått tror jag (känns som de, mkt attityd redan nu=)
Lång hade hon blivit, 62cm.. innebär att hon vuxit 14 cm sen födseln och 5 cm sen 2 månaderskollen! Hehe dom skämtade på BVC och frågade om hon tänkt bli mannekäng, jag kontrade bara med "ja inte är de då vi som är föräldrar i sånna fall;)"
Vikten var 5945gr så nääästan 6kg! och "lilla" huvudet 41cm! Ja hon växer som sagt!
Här väger hon hälften av dagens vikt.. detta var samma dag som hon vägdes in som prick 3000gr (hon gick ju ned ganska mkt efter födseln, från 3285gr till 2940gr innan de vände SPIKRAKT uppåt;)
bodyn på bilden är ju uppvikt i ärmarna.. nuförtiden ligger den i en kartong med urväxta kläder...
På fredagsem var A-J här med en massa kläder och dyl till lillan! Såå fina saker! ffa en massa söta klänningar och pyjamasar=)
Ja och så fredagkväll kom Karin och Simon hit! Var ju rätt länge sen jag träffade Karin över en "vanlig" myskväll så vi surrade på här hemma till klockan nästan var 02.. såå trevligt att bara få surra och ha de trevligt, men herregud de var en trött morsa som steg upp kl 08.00 på morgonen kan jag lova! fast jag kan oxå lova att det var SÅ värt de! Ibland får man offra lite sömn:)
En ngt äldre bild.. skönaste smajlet hos världens bästa Kareeen (som Niklas säger=)
 
Lördagsförmiddagen bjöd på ridning på hästryggen! Ja men herregud.. 11 månader och 15 dagar, men där tog de stopp! Och förbaskat kul var det! Jag satt nästan och skrattade mig genom passet, sååå roligt var det verkligen! Svante/Satan/Santano.. ja kalla han vad ni vill, en helt gudomlig gentleman i sina bästa år! Trevlig och välskolad herre, påminner mkt om min förra lilla Pärla!
Fina Santano med sin söta ägare Hilda! 
Sen var det bara åka till mamma och pappa för att duscha och byta om (mamma var barnvakt oxå så lillan var där redan) och sen såg jag eftermiddagens hockey tsm med pappa och Simon (vinst såklart) innan vi drog till Sara på inflyttningsmiddag! Supertrevlig kväll med bla bästa Malin och Karin på plats! Ja hela gänget samlat från norr till söder! Inte var dag direkt!!! Så det blev en supergod middag som Sara knåpat ihop och surr hur länge som helst.. jag (och Amanda, som sov i vagnen) tackade för oss vid 23.30 för då orkade min hjärna knappt tänka mer.. så det var bara hoppa i säng, men dessvärre blev de inte allt för många timmars sömn innan det var dags att kliva upp igen=)
 Hihihi, lilla Sara för typ 4-5 år sen=)
Söndagen bjöd på födelsedagsfirande i boden hos Niklas syster Evelina som fyllt år tidigare under veckan, sen var det middag hos mina föräldrar innan denna dag oxå gick mot sitt slut.. ganska tidigt för jag hade en ganska kraftig huvudvärk av sömnbrist, förkylning och träningsvärk.. så kl 18 blixtrade de bara när jag tittade.. värsta huvudvärken jag upplevt på år och dar.. så när vi kom hem kl 19 gick jag och Amanda upp, hon käkade kvällsmat och sen stöp vi båda i säng före kl 20.00.. haha, lillan var såå duktig och lät mamman sova till 03.30 innan hon ville äta! vaknade ju självmant ett par ggr före de men fick ju rejält många timmars sömn, så när vi steg upp och gjorde morgon där vid 07.30 var det för en gångs skull en pigg och utvilad morsa!! Kan säga att sist jag sov bra var i maj nån gång för sen började magen bli ivägen och kroppen göra sig påmind så de var verkligen helt underbart!
Tror fasen jag ska gå och sova strax igen.. ska bara hänga lite tvätt och starta diskmaskinen!
 
Men en underbart trevlig helg med familj och goda vänner som sagt!
 
/Emma
 
 

Reslusten inom mig..

jag är en person som är född med en egenskap att jag bara älskar utlandet! Jag har alltid älskat sol, bad och värme och ffa att se någonting nytt! Jag tycker det är så otroligt häftigt hur olika miljön, luften, ja allt är på olika platser i världen! Behöver inte alltid vara så stor kontrast, men nog är det häftigt att stiga ur planet på dominikanska med en gigantisk luffuktighet som nästan slår andnöd på en första sekundrarna.. att se palmerna svaja i vinden, alla vackra byggnader utan isolering då kylan aldrig infinner sig.. kilometerlånga stränder, dofter från okända kryddor och vågorna som slår mot ens fötter! Helt otroligt!!
Fast lika otroligt kan jag tycka Paris är, vädret är nästan som i Sverige, såklart lite varmare men inte den kontrasten med luftfuktigheten. I Paris imponeras jag istället av dom helt otroligt vackra och gamla byggnaderna som finns längst hela stadens kärna. Att se mäktiga byggverk som eiffeltornet eller louvren, att gå på alla kullerstensgator och se kyrka efter kyrka dyka upp, här kan man verkligen bara vandra timme efter timme och aldrig sluta imponeras av all konst som staden är uppbyggd av!
Och så medelhavet, fantastiska underbara trygga medelhavet, här finns både Grekland och Spanien som med sin trygghet att "du vet vad du får" alltid kommer ligga i topp hos mig när det gäller att åka utomlands. Framförallt grekland med sin helt otroliga mat..
 
Ja utlandet är magiskt, något jag alltid kommer att sukta efter och framförallt nu när hösten är här, snart vintern (kanske klassas som vinter nu).. då kommer reslusten fram i mig ännu mer!!
Vem vet när nästa resa blir.. får väl se fram emot våren, eller hösten (med syrran) det beror ju mkt på lilla Amanda! En sak är jag iaf säker på:  Jag ska verkligen göra allt för att mina barn oxå ska få uppleva världen lika mkt som jag fick av mina föräldrar.. Det är ju faktiskt dom jag har att tacka för att jag varit till så många länder idag och att jag är både resvan och trygg på främmande platser! Det är en självklarhet för mig att ta med mig mitt barn (eller om jag nu har mer än ett) oavsett var och när jag reser! Resmålet får ju helt enkelt anpassas till hela familjen, det e slut på alla spontana äventyr på resande fot.. det är slut på egoisttiden! Fast.. en ännu bättre tid är ju här! Att få uppleva utlandet ur ett barns ögon längtar jag verkligen efter!
 
Fast just nu är jag mest avis på Karin och Steven som bokat en resa till thailand över jul! sååååå underbart!!!
 
 
 //Emma

Hästar hästar hästar!

Gick tillbaka i bloggen idag för att kolla när jag senast satt på en häst.. visste att det rörde sig om oktober/november förra året och mkt riktigt.. 14 november förra året var sista gången jag satt på en häst! Inte för att jag inte ville rida när jag precis blivit gravid (visste då inte ens om de förrän i början av december då jag var i v.5=)
Nä då min egen häst var dräktig, syrrans skulle säljas och det var kallt och mörkt.. ja då lockade de inte att rida så mkt.. sen kom julen och efter jul var jag på praktik i gällivare och sen blev de USA och sen.. ja då var de mitten av mars och på tok för långt gången för att riskera nått genom att rida!
Så.. snart 1 år sen alltså..
men i lördags gick äntligen den här "magiska" 3-månader-sen-snittet, så nu FÅR jag ju rida! Då kom ju nästa problem, min egen häst är ju för tusan "mammaledig" och syrrans häst är på tjocken! Hahaha.. det bara sprutar bebisar och fölisar just nu!!
Då är det tur man har underbara Hilda och Anna som måste hört min bön för fick ett sms av Anna igår om jag inte villë rida deras stjärna när Hilda åker till kanarieöarna på fredag!
INTE behövde dom be mig direkt! TJIHOOOOO!!!! Lite terapi på hästryggen sitter inte helt fel! En hel vecka oxå! Lär väl knappast orka rida varje dag men om jag fixar 5 av 7 dagar är jag mer än nöjd! Ska bli intressant och se vad min gamla skada säger nu oxå.. den har ju verkligen fått "vila upp sig" om man säger så!!
Ååå vad jag längtar!!
denna fina (santano) är det jag ska rida på=)
 
Jag har faktiskt (helt ärligt) knappt hunnit reflektera över att de nästan gått 1 år sen jag red.. backar man bandet ett par år tillbaka var det ju en omöjlighet! Jag har varit hästägare i över 10 år nu och tävlat och tränat för fullt fram till Q:s skada.. där tappade jag ALL motivation verkligen.. att hitta sin drömhäst på alla plan och sen inträffar det som bara inte får hända.. nu känner jag däremot att ridsuget kommit tillbaka som tusan! Längtar till jag får sitta på min egen häst igen.. fast de lär dröja.. Q blir nog mamma på heltid som de ser ut, så de beror väl på Quinta då, eller någon annan framtida avkomma! Q kommer då inte säljas, den saken är klar.. om det innebär att jag får bli avelstant på heltid så får de så vara.. Q är och kommer alltid förbli den mest speciella och fantastiska häst jag någonsin ägt. PUNKT!
Jaja, jag vet jag får rida Hildas hästar och så har vi ju fina Budda så rida kan jag nog göra dagligen om jag vill, hästbrist är de då inte=)
 
Nä nu ska jag hoppa i säng och hoppas på att lyckas somna direkt=)
 
//Emma
 
 
 
 
 

sömnbrist...

har börjat få svårt att somna om efter nattmålen med lillan.. ganska jobbigt ffa när man går och är trött resten av dagen.. droppen var dock igår då jag var så trött att jag gick och upp för att sova redan kl 22, men lyckas inte.. så övertrött att jag låg vaken till 00, och när Amanda vaknade för att äta vid 01.30 var jag mer död än levande! Suck.. har väl aldrig varit någon som kan sova "när och hur och var som helst" men nu har det blivit en ond cirkel av det hela så idag när Amanda somnat i vagnen gick jag upp och sov middag i 2.5 timmar! Så skönt! Ja alltså Nicklas var ju hemma och hade koll på lilltjejen (om ni undrar=)
Kan säga att jag längtar till den dagen det bara är 1 mål/natt eller ännu bättre INGET nattmål alls;) Jag vaknar till så mkt (klarar inte av att bara "sova mig genom") som många gör när dom nattammar!
Jaja nog om de..
 
Har slutat äta godis! Japp skulle ha börjat i fredags men då såg vi ju film i lördags och tror ni inte sara OCH Simon hade köpt med sig en massa gotte??!! Suck, inte kunde jag ju låta bli;) Haha, hur kunde de gå såååå fel med godisätandet? När jag var gravid åt jag knappt godis och nu är jag totalt galen!
Jaja, inget godis sen i lördags och det får väl ses som en BRA sak (för och vara mig..) lär bli jobbigare på fredag då det är fredagsmys med x factor och så lördag och inflyttningsmiddag hos Sara!
 
Nä nu ska jag kika på lite bebiskläder, det är alltid lika roligt;)
 

Barbafamiljen!!

Ja den e populär hos Amanda! Hennes mobil ovanför sängen är nämligen med barbapappa och dom andra!
Och ja, bilderna nedan talar väl sitt tydliga språk över hur rolig denna familj bara måste vara:)


filmmys!

Igårkväll blev det filmmys här hemma med Simon, Sara och Stina! Kan säga att de var ett ganska bra tag sen så de var trevligt! Såg en film som definitivt inte är MIN typ av film, PROMETHEUS hette den! Måste ändå säga att jag ger den godkänt! Ja, hade jag fått välja ahade jag ju aldrig ens slagit på den (och försökte övertala dom andra att stänga av "skiten" efter 5 minuter..) men nää, efter dryga halvtimmen var jag fast och att den var över 2 timmar kändes då inte (så då måste jag ju gillat den=)
Och på tal om mys, på fredag kommer MALIN hem!!! ååå vad myskvällar de blir de! Saknar henne otroligt mkt verkligen!
 
Sötaste lilla tjejen har börjat avguda sin vagn tror jag! Eller så är de kylan;) men nu sover hon middag varje dag i den i 3-4 timmar! Värsta lyxen för mamman!!! Första dagen var jag nästan chockad och igår när hon hade sovit över 4 timmar tänkte jag att de här får jag igen ikväll men näää. så mellan 13-14 tiden och fram till runt 17-18 sover hon ute! Ganska perfekt, men då sover hon ju inprincip inget mer under dagen, en liiiten powrnap på 15 minuter strax före lunch bara! har räknat ut att hon är vaken runt 8 timmar per dygn nuförtiden, ganska normalt med andra ord (ganska mkt till och med..) men de gör då inte mamman nått;)
 
Nä nu ska jag väcka min sambo som jobbat natt för jag måste upp och luncha mina hästar!
 
//Emma

Trevlig fredag!

Då var fredagen slut och jag trodde faktiskt inte den skulle bli såhär trevlig! Tanken var ju att den skulle tillbringas i Piteå hos Sara men då lillan är lite förkyld ville jag ej riskera och smitta ned hennes tjej!! Så jag trodde de skulle bli en riktigt ensam dag och kväll här hemma men nä då! Började med en över 2 timmar lång promenad med Erika och Samuel:) härligt värre och fint väder!! Sen blev kvällen riktigt trevlig ändå! Såg hockey (i hockeysoffan) med syrran, Tommy, pappa och Simon!! Så jag ska ju inte klaga:)
Nä nu väntar verkligen sängen! Lillan ligger redan här bredvid och sover:)
liten börjar bli stark i nacken och gillar få man lägger en filt eller handduk under bröstkorgen så hon kommer upp en bit från backen! Då ser hon ju golvet och ev intressanta föremål mkt bättre:)


Fy fan!!!

Såg kalla fakta ikväll om sanningen om Parken Zoo! Jag e fan helt mållös! Det var bland de värsta jag sett! Hur man kan behandla utrotningshotade djur (djur överhuvudtaget) på ett sånt sätt och dessutom stå och ljuga om de!!
Blir ännu argare när deras logan är "räddar världens djur" och så är det precis tvärtom! Nä usch!! Jag kommer då ALDRIG besöka parken zoo så länge dom har den ledningen dom har just nu!!
Usch, jag blir verkligen upprörd.. Så tragiskt!


Bullbak!

Ja idag har det bakats kanelbullar här hemma! Sen har jag och lillan myst en massa och nu sover hon ute i vagnen sen 2 timmar tillbaka! Tror hon tycker de e skönt när man får gosa ned sig i vagnen och perfekt temeratur på runt nollan ute! Skulle nog jag oxå sova gott=)
Haha, en kul sak.. jag fick ju en babyvakt av mamma som jag invigde idag.. en del här inne och en ute i barnvagnen som  står på altanen.. nu till de roliga.. när jag står och bakar för fullt hört jag röster från babyvakten.. tittar ut på altanen och ser 2 av grannarna stå och prata typ 25 meter bort! HELT SINNESSJUKT!!!
"kommit mycket snö.."
"ja, undrar om det stannar?"
"Nä de försvinner nog"
"jo är ju rätt varmt ute.."
ja osv.. haha, jag höll på att dö av skratt.. dom pratade inte ens högt, utan normal samtalston! Ja, värsta tjuvlyssnarapparaten.. hehe.. Får väl säga att jag e mkt nöjd över babyvakten! Och inte alls farligt dyr på barnens hus (under 600:-)
Nä, nu ska jag passa på att städa, för lillan lär väl inte sova huuuur länge till som helst (tror jag iaf=)
 
//Emma

barnvakt för första gången!

Ja som rubriken lyder har jag för första gången lämnat Amanda till sin mormor och så åkte mamman iväg på klippning och ögonbrynsplockning! Åååå så underbart med lite äkta kvalitetstid, att få lite ompyssling utanför huset! Var dock lite nojjig och hade bråttom hem sen (var borta 1 1/2 timme totalt) men när jag kom låg lillan och sov! Sååå skönt!!
Härligt att få plocka dom vidriga buskarna till ögonbryn och att få bort lite nött hår! Nu ska det bara färgas så de inte e så dassigt i färgen=)
Annars har dagen idag bestått av mamma träff, vilket var mysigt! De sötaste var när alla barnen låg på en madrass tsm, då ville jag äta upp dom allesammans!
Tog en sen tur till stallet och duschade Q och pysslade med Quinta oxå! VÄLBEHÖVLIGT och skönt med lite pyssel i stallet.. blir svårt att hinna med alla ggr då man har lillan som än inte sover helt bra i vagnen (om än de sakta börjar komma=)
Ja ingen har väl missat första snön heller, tycker de e rätt mysigt faktiskt, och hellre snö än vidrigt regn!
 
En riktigt bra och härlig tisdag med andra ord! Gårdagen var inte heller så dum, då var Erika här med lille Samuel och sen bakade jag lite på kvällen!
Imorn ska jag baka bullar och se om jag lyckas med de (fram med måttstock och tidtagarur=) Sen är det hockey på kvällen, och torsdagen bjuder på fotografering av lilla hjärtat i Lindas studio! Kul och få se deras hus oxå! Känns härligt med lite lagom mkt planerat.. så hinner man med en massa mys oxå men inte så de blir långtråkigt=)
 
Nä hoppa i säng nu va! kl har passerat midnatt (vilket min dotter för ovanlighetens skull inte verkar ha fattat.. hon vaknade för drygt 20 min sen och ligger och "pratar" med sina händer.. hahaha, lite roar små var de va=) De e tur hon e snäll och inte vaknar upp och skriker, hon fattar nog att hon egentligen ska sova, men jag vet ju själv hur de är ibland.. då man är så där superpigg och inte kan sova fastän man borde=)

tiden går!

Min lilla tjej har ju passerat 12 veckor och på lördag blir hon 3 månader! Shit alltså, känns som igår, men när man ser tillbaka på kort från mobilen på BB och första tiden hemma och jämför med idag så.. ja man ser skillnad;) Kan ibland fundera om de e möjligt man kan växa och ändras så mkt på så kort tid!
 
Amanda
Har blivit lite mer än 12 veckor, magen börjar kännas mkt bättre och jag hoppas och tror att mjölkproblemen ska börja ge med sig allt eftersom nu.. dom trodde då det på BVC! Annars är jag rätt bestämd av mig, ja herregud.. pappa upp i dagen, kan aldriiiig tänka mig att mamma var såhär tjurig=)
Mat och sovvanor börjar smyga sig på.. Vill gärna sova vid 20.00 på kvällen (är länge sen jag var vaken efter 21 "frivilligt"=) Sover ungefär till 09 på morgonen, ibland lite längre men inte tidigare (än så länge iaf=)
Nacken börjar bli rätt stabil och ligger jag på mage kan jag lyfta huvudet så man får ögonkontakt med mamma eller pappa, dock inte allt för ofta (för att ligga på mage OCH lyfta huvudet är inte så roligt...)
Älskar mitt babygym på morgonen! Då ligger jag gärna i 30-45 minuter och sprattlar med ben och armar och pratar/skrattar med spöket laban (en riktigt schysst filur!)
Har verkligen börjat gilla min vagn, ååå vad det är mysigt att ligga nedbäddad (ffa om mamma bonar om ordentligt, då kan jag ligga i timtal både sovandes eller vaken och vara såå nöjd!
Spyr gör jag fortfarande, herregud mamma får ju skylla sig sig själv som har för mkt mat.. jag äter ju tills det är slut och sen får överflödet komma upp=)
 
Mamman
Äntligen har dessa 12 veckor gått.. nu anses snittet helt fulläkt och att träna är inga problem så från och med nu ska jag försiktigt börja träna upp magen och hela kroppen såklart med både lite situps och lite träning hemma på cross trainern (eller vad den nu heter!) Efter nyår blir det att lösa gymkort men vill ta det lite lugnt så länge jag helammar!
Känns overkligt att jag varit gravid och nu när man fått lite distans på det hela känner jag ett sug efter nästa gång man får vara gravid.. underbart! Om än de nu kommer dröja.. japp kommer inte bli 1 år mellan barnen direkt=)
Amningen flyter fortfarande på bra.. längtar dock tills hon blir 4 månader och för börja med lite smakisar och gröt.. och ännu bättre vid 6 månader då dom ska börja äta mer typ av mat och välling! Amningen är fantastiskt MEN det är inget jag gör för att det är mysigt, utan det är enkelt, går snabbt och smidigt och är väl att föredra om möjligeheterna finns=)
 
Lilla hjärtat idag i bilen på väg till mormor och morfar för lite middag!
 
/Emma
   
 
 
 
 
 

fantastisk lördag!

Ja gårdagen bjöd på en överraskningsfest för Sara! Eller fest och fest, kalas/middag snarare! Supertrevligt verkligen om än jag hade en tjej som vid 19.30 började bli gode trött och efter de var gnällig mest hela tiden.. hon e ju van att somna vid 20.00 och alltid i soffan eller sin egen säng (inte famnen) så de var en riktigt övertrött tjej igår kl 23 när vi var hemma.. somnade i bilen på vägen hem men vaknade hemma igen och trött och grinig! Ja de smällar man får ta, jag tycker inte de e så jobbigt själv, men man tycker ju lite synd om dom små liven däremot!
Idag har det därför varit en gnäll-dag för lilla tösen! Fortfarande trött efter gårdagen så var det en tjej som somnade 19.30 (orkade knappt äta färdigt, och då har jag en tjej som i vanliga fall bara trycker utan stopp;) Nu sover hon gott med pappa uppe på loftet, ska strax göra dom sällskap för jag är själv rätt trött efter ett par nätter med på tok för lite sömn!
Men gårdagen var helt underbar och kul att få överraska och göra något annat än bara presenter och fika liksom=)
Sara, tror du är 19 här (skulle fylla 20=)

shopping!

Ja gårdagen bjöd på en heldag med shopping i Luleå! Underbart! Min lilla tjej (som förövrigt blev 12 veckor igår) var hur snäll som helst och sov eller låg och filosoferade i vagnen från kl 10-19!!! Vi han med att både äta på exotic och fika på ett cafe!
Köpte faktiskt en hel del (mest till lilla tjejen då=) 4 strumpbyxor, 2 par tjockare sockar, 2 pyjamasar, en "mitt första år" bok med nalle puh (såklart!) ett par byxor, en mössa, en babyvakt, och 2 nappar!
Sen passade jag på att införskaffa en massa presentpapper och julpapper! och så fick katterna en massa ny mat och kattsand! Perfekt, har man för ett tag framöver!
En riktigt härlig dag med andra ord! hade dock fortfarande gärna skaffat 1-2 pyjamasar till i 62 eller liten 68 men, men kanske beställer de från nätet istället=)
Nu ska jag göra mig klar för lite nya äventyr! Berättar mer om det imorn!!!=)
 

Det är ju bara hockey

gårdagens incident i matchen mellan luleå och hv71 var verkligen obehagligt.. det är då man känner "det är ju bara hockey.."
den sporten som (förutom ridningen) ligger mig varmast om hjärtat.. man sitter framför tv:n, eller på plats i arenan och svär, skriker, slits mellan hopp och förtvivlan.. och så händer detta och helt plötsligt var det verkligen "bara hockey.."
Nu verkar de ju som tur är ha gått bra för Oscar, och att det "bara" är en mycket kraftig hjärnskakning.. men bilderna var obehagliga.. usch.. ble en olustig känsla och tyckte de var bra att dom bröt matchen.. det tyckte nog alla spelare oxå.. tankarna går liksom inte kring hockey när något sånt händer!
 
Idag ska vi och gratta Nicklas minsta lillasyster som blir 16 år! och sen är det ju säsongsavslutning av DALLAS!!! Oj,oj.. det slutade ju så spännande sist! Kan knappt bärga mig=)
 

Idag är det ingen vanlig dag!

Nä för idag är det min bästa brors födelsedag! Stort grattis på 27 års dagen Daniel!!
 

det här med vampyrer...

ja både jag och Nicklas älskar faktiskt serien vampire diaries! Bland de bättre serier som gjorts faktiskt på senare tid (okej nya Dallas är fasen bättre, hahaha) men nu när vi snart sett färdigt säsong 3 och inte har så mkt mer att se innan 4 släpps tog nicklas saken i egna händer.. igår när han kom från luleå hade han nämligen varit och köpt säsong 1, 2 och 3 av TRUE BLOOD! hahaha.. jasi de här med vampyrer alltså!
Så snart får vi ta och se den serien oxå, hoppas den är bra.. har aldrig sett mer än 5 minuter då TV varit på så vet knappt vad de handlar om=)
 
Nä nu blir det att baka lite! Nicklas är i Luleå och det regnar ute så vad passar då bättre åän att köra ungen varm och baka lite mjölkfritt=) Tror jag ska köra på mjuk pepparkaka med lingon, chokladbollar och kolakakor! Japp så får de nog bli!
 
//Emma

Ett par tips för en mjölkfri vardag!

ja de är inte lätt att gå från att kunna äta precis allt till att helt plötsligt bli "mjölkallergisk".. i början hittade jag knappt något som smakade bra, och det var bökigt att både laga mat och baka.. för att inte tala om att få en god frukost...
men efter mkt letande och efter att ha provat sig fram har jag hittat ett par produkter som jag själv gillar riktigt mkt och som inte smakar så annorlunda!
 
Min favorit är Carlshamns SOYGURT (en yoghurt gjord på sojabönor med ananas, mandarin, passionsfrukt och apelsin!) Det låter inte helt fel va? Jag tycker den e godare än vanliga yoghurt som är gjorda på mjölk!!
 
En annan bra produkt från Carlshamn är deras margarin som är toppen att baka med! Man märker kort och gott inmgen skillnad! Dessutom mkt rik på omega 3! Haha, jo då jag har läst på vad sakerna innehåller.. blir ju lite nyfiken oxå=)
På mackorna fick jag tips av Sara att prova Floras mjölkfria smör och det smakar superbra!! Nästan som bregott/norrgott! Är mkt nöjd och kan utan problem äta smör på brödet igen!
 
 
Istället för mjölk kör jag med Oatlys havredryck.. klarar dock inte att dricka den som den är (eller ens till gröt/flingor..) men i mat, bakning, till te/kaffe fungerar den utmärkt. Finns ju dessutom i 25cl förpackningar och håller i 6 dagar när man öpnnat den så det är ganska lagom!
 
Och i maten använder jag oxå oatlys produkt! Istället för grädde/matlagningsgrädde/creme fraiche, m.m. används Oatly imat! Blir supergott att göra korvstroganoff, olika grytor, såser, redningar, m.m.! En riktig hit.. både nyttigare och ofta krämigare än matlagningsgrädde eller dyl!
 
 
Ja de var lite tips i vardagen från mig=) Det är faktiskt inte så bökigt när man väl lärt sig och så länge jag skippar mjölken helt har jag en njöd och glad bebis och det väger ju upp det mesta!
 
//Emma

Finbesök!!

Igår var de finbesök till lilla Amanda! Min mormors syster och hennes ena dotter, dvs mammas kusin!! Kul, då det var ett tag sedan jag träffade dom! Lillan var poppis (som alltid) och fick två Supersöta klänningar med tillhörande tights/leggings! Dessutom lite "vinterstuk" på klänningarna så de passar ju perfekt nu när kylan börjat komma! Den ena var dessutom härligt julröd och i storlek 68 så lär bli perfekt att ha mot december!!
Den andra klänningen är den hon har på bilden nedan med matchande leggings! Sötaste lilla tjejen min!:) pappa upp i dagen;)


Härlig natt!

Duktig liten tjej som somnade vid 20.00 igår och vaknade sedan för att äta först kl 02 och sen 06.30!! Underbart:)
Jag har precis kommit från stallet och nu kryper jag nog ned i sängen med mina hjärtan igen (Amanda e ju knappast morgonpigg så hon lär nog sova en timme till eller så innan de e dags för lite frukost;)
liten bara 1 vecka:)


Kul kille!

Nicklas gick upp för att natta Lillan vid 20.00, hon somnar nämligen otroligt bra om man ligger i sängen bredvid henne eller att hon helt enkelt somnar i vår säng.. sagt och gjort, upp gick han.. och ned? nää han somnade oxå! haha.. kul kille! Vi som skulle ha en myslördagskväll tsm=) Jaja, han var ju säkert rätt trött=)
 
Jag har då passat på och städa upp lite här hemma och nu sitter jag och kikar på lite barnkläder på nätet.. är grymt sugen på och beställa lite så vi får se, kanske gör det=)
 
Ha en fortsatt underbar lördagskväll/natt alla!
Nicklas i dom.rep första gången vi var där=) shiit de e typ snart 5 (!!) år sen vi åkte på vår första resa tsm!
 

Lite solsemester hade inte suttit fel..

nä efter veckor med regn är utlandssuget enormt.. tittade på lite bilder från när jag och Sara var i Thailand.. man kan ju inte annat än att bli grymt sugen på att åka tillbaka! Det var en helt underbart rolig semester med min bästa vän!
här är vi i ovanför hua hin i den lilla orten Cha Am! (utsikt från vår balkong=)
 
fantastiska Railey Beach i Krabi!! (ser nästan ut som en katalogbild, men de var ju såå vackert på Railey så det var inte speciellt svårt att få fantastiska bilder!)
 
 
Här har vi fantastiska Koh Samui!
 
Railey Beach!
 
 
Underbara Thailand med sina fantastiska stränder! 

man blir fasen deppig!

av detta väder kan jag verkligen känna mig deppig.. så less på regnet som öser ned.. mina hästar simmar snart i hagen:(
Som lite tröst på detta väder köpte jag en ny vår/höstjacka igår (typ sportjacka/fritidsjacks.) Tycker personligen sånna är både snyggare och mer funktionella än snygga modejackor. man ser fräsch och hurtig ut, haha.. så kan jag ju låtsas vara hurtig helt enkelt=) Ett par mjukisyxor, ett par vinterhandskar och en ljuslykta fick oxå följa med hem! Ja och så nicklas.. han handlade minst 5-6 tröjor, en vinterjacka och en mössa! Så har vi fått lite nytt och fräscht i klädväg här hemma oxå! Lillan däremot, fick vara utan denna gång;)
 
X factor premiär igårkväll! Sara och Simon kom förbi=) Grymt bra program om ni frågar mig! Känns lite amerika över det och mkt mer modernt än IDOL.. så jag vet ju att dom närmsta 10 fredagskvällarna är räddade=)
 
Idag får vi se vad som händer.. tänkte passa på och tvätta lite, kanske renbädda och städa oxå.. kändes ju lagomt skoj men å andra sidan bjuder ju inte vädret på så mkt utomhusaktiviteter!
Tror faktiskt min kära sambo är ledig ikväll (han jobbar ju ofta fre och lör natt i vanliga fall) så kanske skulle passa på och ha filmmys.. var ett tag sen man hyrde film nu!
 
underbara och älskade lilla Sigge!

11 veckor senare..

japp idag fyller lilla hjärtat 11 hela veckor och igår kom så ÄNTLIGEN föräldrapenningen! Sinnessjukt vad tjorv de varit bara för att jag studerat och nicklas är egen företagare. hade vi vetat hade vi sökt i januari typ! men, nu är de i rullning vilket känns gode nice!
 
Nu kan man ju ta och shoppa loss lite till lillan igen! Är grymt sugen på och köpa en rejäl bärsele (som ger avklastning även på höfterna..) och en åkpåse måste införskaffas inför vintern=)
 
Ikväll: X FACTOR!! spännande och se hur de lägger upp konceptet! Förmodar det kommer påminna mkt om IDOL fast de är inte bara popstjärnor som söker utan rappare, grupper, m,m.. iaf den känslan jag fått!!
 
/Emma

Ett par trevliga dagar!

Ja senaste veckan har varit en trevlig och mysig vecka där jag och Amanda hunnit hänga med Sara och Melissa en hel del=) Förra veckan (onsdag) var vi på besök hos dom i Piteå och i veckan har Sara och Melissa varit här både måndag och onsdag! Såå supertrevligt med finbesök=) Dom e så söta våra tjejor tsm!!
 
Det annars så tråkiga vädret har bidragot till en hel del filmtittande med både Nicklas och lite vänner! Hoppas verkligen på sol snart för jag e less på detta tråkiga väder!
Lite bakande har jag faktiskt hunnit med (hör och häpna!) Amanda fick vara med på ett hörn (på en filt på golvet..) hon var mkt nöjd och jag förklarade allt jag gjorde så hon kanske blir en bättre kock i köket än sin mamma;) Har dock inte gett mig in på något avancerat, chokladbollar och sockerkaka men jag e nöjd jag lyckas med även de lättaste=)
 
Annars har dom ringt från bvc ang familjeutb som ska starta nu i oktober! Kul kul! Se ännu fler bebisar=) Hade tänkt ta mig på lite sånna träffar kommunen anordnar (kyrkan eller vad de e, men hon får bli ett par veckor till först=)
Shopping skulle jag oxå behöva hinna med snart.. det är inte många veckor innan typ alla pyjamaser är urvuxna! Tror jag bara har 2 i storlek 62 nämligen.. och 56 börjar snat vara litet!
 
Nä nu ska jag göra min sambo sällskap i soffan.. det är fotboll och han vill väldans gärna att jag ska låtsas intresserad över AIK, hahaha vilket skämt...
 
/Emma
 
 

RSS 2.0