Det här med mat..

Amanda är rätt glupsk på de mesta förutom MAT.. riktig mat är inte alls gott.. provade med lite köttfärsås och spagettis förra veckan (en burk från 6 månader) ja, hon gapade så snällt och glatt men sen.. ja hon spottade då ut det lika fort som de kom in...
 
men skam den som ger sig.. fick tips av Emelie om att blanda ut med majspuré så jag blandade ungefär 50/50.. och jodå, det blev en mycket nöjdare tjej som faktiskt åt upp sin mat (fast det nu blev lite spill efter vägen;)
 
 
haha, ja vi kämpar på med vanliga maten, för ser ju gärna att hon inte tänker livnära sig på frukt närmsta 30 åren:)

Lite storlek 74!

vad kul när våren/sommaren kommer komma och Amanda växer i sina storlk 74 och 74/80 kläder! Kan ju gå fortare oxå, men tror nog hon kommer ha 68 fram tills slutet på mars iaf!
dessa 3 söta klänningar=)
 
och lite söta bodys!!
 
 
och 2 bodysuit med korta ben och armar! Perfekt då värmen börjar komma!!

En personlig tavla!!

Har länge kikat efter en snygg personlig tavla till Amanda och hittade en jättefin hemsida http://www.husnrnio.se
Visst kan man göra själv men är jättenöjd över tavlan, kvalitén och var inte alls speciellt dyrt!!:)
Rosa och svart fick de bli.. Två av mina favoritfärger, lite tjejjigt men ändå "tufft" så jag är mycket nöjd!


Man måste passa på!

Igår var de ju babykväll på barnens hus! Med supererbjudanden på lite allt möjligt!! Så vi åkte in och fyndade! Det blev en bilbarnstol som hon ska få börja använda om ett tag.. Är riktigt nöjd över valet.. Ville ha en som är vändbar (ifall att liksom) även en som är "ombonad" och som tar upp till 25 kg! Och så att den går att luta i olika lägen! Och allt detta + en massa mer hade stolen vi hittade så då är det väl bara passa på! Fick 1000:- rabatt på den så😃
Köpte även en äkta tripp trapp med babyinsats! Även den med 1000:- rabatt!! Avskyr verkligen Ikeas fula vita barnstol med snubbelben😉
Kan ju inte vara annat än nöjd idag.. Nu börjar vi ju ha de mesta "basvarorna" till Amanda (och hennes ev framtida syskon!) är en sulky som ska inhandlas till utlandet men det blir en begagnad då dom ändå far så illa av flyg och sol och sånt!!😃
Nä nu ska jag äta frukost!


En nödvändig dag!

Ja idag har de varit en så kallad städa-tvätta-baka-laga mat-beställa-och-fixa dag!! Japp sker väl inte så ofta men maskinen har gått för fullt.. De e verkligen dåligt med att ha en källare, jag glömmer bort och tvätta vissa saker.. Typ sängkläder, filtar, gardiner.. Ja sånt som inte används och behövs NU.. Så idag har 5 maskiner körts, och mellan tvätten har jag hunnit baka en morotskaka och laga mat för helgen!!
Då jag har jour i båda stallen kändes de skönt att slippa tänka på mat utan bara värma på! Blev köttfärssås och spagetti samt en tacopaj (tack Karin för receptet, mkt gott!!:)
När jag likaså var i farten städade jag både skafferi och kyl, dammsög och dammtorkade hela huset! Sen betalades lite räkningar och gjorde även en beställning på en tavla till Amandas blivande rum!!! Känner mig mkt nöjd med dagen!
Lilla hjärtat har spenderat mest tid med pappan sin men då hon älskar och sitta i sin stol bredvid mig när jag lagar mat (ja då de är en blivande kock här tror jag) så fick hon umgås med mamman i köket då Nicklas åkte iväg på kvällsjobb!

Imorn blir de en tripp till Boden med mamma (hon ska göra inlägg i skorna) och sen var de ju dubbla stalljourer så tja.. Helgen ÄR definitivt räddad med sisådär 30 hästar att ta hand om:)

//Emma


Första hela natten!

I förrgår (glömde helt berätta de) så sov Amanda sin första natt utan och äta! Hon vaknade bara en gång vid 02.00 och ville ha sin tutte, och nästa gång jag vaknade hade klockan passerar 07.00! Underbart!! Då fick hon äta (konstigt nog gav jag inte ens tutten först, jag blev väl så chockad då hon alltid äter mellan 04-05..)
Efter att hon ätit där vid 07.30 sov hon vidare till 09.30:)
Natten som var åt hon kl 06.00 så kanske kanske att nattmålet är på väg mot sitt slut!! Vi hoppas på de fast jag har sagt att före 1 maj kommer jag inte att tvinga henne att sluta! Mina förhoppningar och de jag tror är att det ska sluta av sig själv:)
Ja och morgonpigg är då denna dam
Inte!!! Sista veckan har hon sovit med lätthet till minst 09.00... Haha hon skämmer bort sin mamma ibland:)

Nu
Får
De
Vara
Nog
Med
Skryt för denna gång:) men man blir så stolt och nöjd som mamma när sånna saker som en god natts sömn fungerar:)

En liiiiten Amanda, 2 dagar gammal


En liten tripp söderut!

Ja vi bestämde oss ju för ett par dagar sedan att åka iväg utomlands. Jag tänkte först på Kanarieöarna, men ganska snabbt lade vi ned den planen.. Nästan bara bökigt att ha Amanda längst en sandstrand när hon är såå liten! Så då kom vi att tänka på Italien. Vi har länge pratat om ett besök till Italien och huvudstaden Rom!! Kollade lite priser och väder i början av April och direkt blev känslan att detta blir PERFEKT! Inte så supervarmt så jag behöver oroa mig för Amanda! Dessutom har ju inte Amanda ut något av en sol och bad semster (och inte av att åka till Rom heller, haha) men detta kändes som ett toppenval!
Får jag ÄNTLIGEN se denna fantastiska stad, äta god mat och njuta av Italien!
Finns ju en hel VÄRLD med sevärdheter, men frågar ni mig är det några som sticker ut lite mer än andra.. som:
* Sixtinska kapellet
* Colosseum
* Spanska Trappan
* Peterskyrkan
* Fontana di Trevi
* Pantehon
* Vatikanstaten (och dess museer och dyl)
Ja och en massa massa gammal bavarad arkitektur!
Känns som att man lär ha fullt upp under 7 dagar med att hinna se och göra så mycket som möjligt, samtidigt som man ska hinna njuta, slappa och viktigast av allt.. äta GOD äkta italiensk mat!!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagen idag!

Ja idag har vi haft en lugn och skön dag här hemma då Nicklas varit ledig! Efter BVC gick vi till centrum för lite PALT-lunch! Kan ärligt säga att ingen gör bättre palt än centrum.. INGEN!!! Den är så sinnessjukt god, och tror den blir extra god då man inte äter den så ofta!=)
Sen väntade akupunktur hos Erik på eftermiddagen. Försöker boka in varannan till var tredje vecka hos honom.. peppar peppar så känner jag faktiskt en liten skillnad i foten.. jag kanske inbillar mig, men känns ibland som att det inte är riktigt lika irriterat i foten.. vi får väl se.. har tänkt gå 1-2 ggr i månaden fram till sommaren.. det är alltid bra och välbehövligt med lite massage/akupressur på rygg/axlar/nacke så jag ser det inte som en förlust om inte min fot och ben blir bättre!
Ikväll har vi haft de lugnt och skönt, hade en pigg dotter som somnade först vid 20.30 efter en hel del kacklande i sin säng=) Gjorde faktiskt efterätt till middagen (som blev pannkaka) och efterätten blev en knäckig äppelpaj (Sara Viklunds recept=)
Trött är jag nu, men kvällsmänniska som jag verkar vara är det nästan omöjligt för mig att somna före midnatt OAVSETT hur få timmars sömn natten innan blev..
 
haha, har slutat sova middag oxå.. sov ju middag en vecka i sträck för ett tag sen men mot slutet började jag drömma så obehagliga drömmar så kände att jag nog ska skippa middagsluren och satsa på att sova nattetid istället=) Än sä länge går de ju bra då jag verkar ha en morgontrött dotter som sista tiden alltid vill sova till närmare 09.00=)
 
Första bilden på min häst som togs för EXAKT 3 år sen.. ja idag är det faktiskt hela 3 år sen denna guldklimp landade hos mig=)
 
 
 

Ja just de..

Höll på glömma, jag har ju skaffat instagram! Inte för att JAG lär lägga upp så mkt bilder MEN kul och följa andra:) så lägg till mig ni som vill, jag heter
Emmaaanord

;)


Man ser ju nästan hur hon växer!

Lilla Amanda var på 6 månaders kontroll idag, herregud min lilla tjej på Ynka 48cm och som minst en vikt på 2900gr har gått och blivit en riktigt stor tjej!
19 cm har det lilla pyret vuxit på 6 månader! 19 (!!!)cm.. de e ju nästan 2 dm på 1/2 år!!!!
Och viktmässigt har hon ökat nästan 5 kg (7750gr) de e inte så litet mer=)
Och så huvudomfånget.. 8cm sen födseln.. fatta att man kan växa så mycket!! Inte konstigt kropp och knopp inte alltid hänger med=)
I övrigt var allt bra, hon fick med beröm godkänt av läkaren och var ett riktigt busfrö på skötbordet så de knappt gick och undersöka henne=) Rätt typiskt kännetecken för denna dam som verkligen börjat bli en piggelin=)
 
Och stor tjej är hon på mer än ett sätt, för igår fick hon sin första tand!! En liiiten bit av tanden har kommit upp, och det ser faktiskt ut som att tanden bredvid är precis påväg upp oxå! Nu händer de grejer minsann! Lite feber har hon haft men inte gnällig.. däremot kanske lite tröttare, igår sov hon 3 ggr under dagen vilket inte hänt på säkert 2 månader=)
 
Om man tänker efter är det rätt häftigt hur mycket som hänt på 6 månader.. fast nu får vi ta och dra i bromsknappen lite, känns knappt som jag hänger med i svängarna!!=)
 
Välling äter hon till kvällen nu också, har introducerat i 3 veckor och är nu (äntligen) uppe i en normaldos så ett amningsmål är därmed borta! Känns bra att bli friare kvällstid, men övriga mål som hon ammar (4 totalt under ett dygn) behåller jag nog ett tag till.. tycker faktiskt de e trevligare och amma än ge flaskan.. men ju mer mat och frukt och så småningom frukost i form va gröt/välling ska ju amningen börja försvinna av sig själv (vilket är min tanke att den ska göra oxå!)
 
Nä nu ska jag gå och läsa min 50 nyanser bok.. är på 3:e och sista nu!
 
//Emma

När Emma och Nicklas har tråkigt..

ja för några dagar sedan (då det var kallt) var jag och min kära sambo något rastlösa och less på kylan.. så vad händer! Jo vi bestämmer oss för att åka utomlands! Hahaha, så de kan gå!
Dock åker vi inte än, utan om dryga 2 månader=) Hinner lilla Amanda bli liiite större! Ska vi bara hitta ett fint hotell och försöka få så bra flygtider som möjligt (för Amandas skull!!=)
Skönt och komma bort från vackra Sverige ett tag, om än bara för en vecka!
 
 
Vars vi ska åka.. de berättar jag imorn!!

6 månader i bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

6 månader

I 6 månader har du förgyllt våra liv!! Dom bästa månaderna någonsin! Underbara älskade lilla tjej!


Varning för en rosa chock!

Idag har jag och Nicklas varit till Piteå för lite shopping! Nicklas skulle nämligen in med en av bilarna till verkstaden så då passade vi på att följa och shoppa lite!! Blev mest nytto-grejer och lite klipp och klistra saker till mitt nya intresse scrapbooking! Har Dick inte hunnit börja med de så hur mkt intresse de är återstår väl att se!
På EM hamnade vi oxå, dom hade 50-75% på allt pga konkurs så vi hittade en soffa som kändes lite lockande! Nedsatt 75% oxå! Måste dock mäta så den ryms bara:)
Avslutar med bild på dagens tjej.. Ni som inte gillar rosa kan ju skippa och titta för idag var hon verkligen rosa från topp till tå! Brukar inte ha såååå mkt rosa på henne men idag blev de bara så:)

 

 

 


Det där med il!

Ja jag är en sån här typisk person som får olika il och dille på saker! Just nu är jag inne i ett blogg il (undra om de ska stå sär stavat eller ej?=) men de kan fort vara över imorn.. jag kan få riktiga städ il och bak il.. men lika fort som de kom går de över, hahaha!
Och så dille på saker.. oliak bröd/pålägg/maträtter.. kan bli närmast hysterisk och äta samma matbröd i 2 veckor och sen rata de totalt i flera månader.. Just nu ska de vara OST på mackorna och så har jag fått dille på marshmallows, hahaha!
Ja il och dille (sicka ord förövrigt..) något som iaf beskriver mig rätt bra=)
 
bjussar på en mycket gammal bild på min systers äldsta son Elias!
 
//Emma

blä vilken kyla det blev!

Ja usch.. -25 står mätaren på, inte roligt alls! Hade tur och åkte till stallet på förmiddagen (med Amanda då mnicklas jobbade..) då var det bara -16 så hon sov gott i vagnen medans jag fixade hästarna.. men bara 1-2 timmar efter att vi kommit hem var det -20! Tur jag åkte när jag åkte, vill ju inte ha henne ute i hur mycket kyla som helst=) Inte för att jag tror hon dör, men ändå.. jag HATAR kyla (så då gör säkert Amanda de med, haha=)
 
Har ju glömt berätta att jag fick ett fotoalbum i julklapp. Ett sånt där man själv klistrar in bilderna! Superroligt för jag har ju tänkt scrapbooka lite i framtiden.. Inte såååååå mkt, men lite iaf! Göra ett litet personligt album med Amandas första år!
Beställde första omgången bilder från fuiji igår, från dag 1 till 8 veckor! Valde ut och sorterade bort så det blev bara 85 kort. Tycker jag e alldeles lagom, ingen kommer väl orka bläddra igenom ett album med 3000 kort på Amanda 0-12månader, haha!
Beställde även en beställning 75x50.. får väl se om den ev blir föör stor.. blev lite osäker men då får de vara så! Har ju lyckats beställa två förstoringar i panoramafönster och dom blev då inte så snygga, haha! Skam den som ger sig=)
Tycker inte de e så dyrt att framkalla.. tä'nk förr, man visste inte ens hur korten såg ut nöär man framkallade.. och inte var då DET gratis=)
Amanda blir ju förövrigt 6 månader på söndag, så hade planerat att Linda skulle få fotografera henne i studion här framöver så vi får lite snygga 6månaders kort! Nu när hon dessutom kan sitta själv:)
Bjuder på ett par fantastiskt vackra bilder på Quinta Essentia! Självklart fotograf är ju Linda!!!
Http://www.lkfoto.se
 
 
 
 
 
 

älskar VI FÖRÄLDRAR!!

har just suttit och läst denna tidning som jag verkligen tycker har BRA artiklar, repotage, tips, m.m! En sak som slagit mig är att MÅNGA verkar ta åt sig personligt för hur deras barn är.. alltså deras små, små bebisar! Som att vi föräldrar rår för om vi har ett barn som sover hela nätter från 2 månaders ålder eller en som äter 6 ggr per natt! Dvs vissa anser att det är deras förtjänst att dom inte har en "gnällig" bebis, och andra tycker att det är deras fel att deras bebis är "gnällig"..
Ja.. jag tycker som sagt om vi föräldrar, i ett av de senare nr stod de just om gnällighet hos barn vilket var grymt intressant att läsa!
 
Nä alla därute, ni är fantastiska fölräldrar, oavsett om ni har kolikbarn, gnälliga barn, barn med stor matbehov eller helt perfekta barn.. fast de sistnämda måste jag då få säga att inte jag önskar.. för det är ju personligheten som redan nu skiner igenom som verkligen gör just mitt barn unikt!
 
 

Mammaträff, mammaträff och mammaträff!

Ja i veckan har de varit fullt upp med bebisträffar!! Måndags e vi ju i vanlig ordning på Folkan och när man inte setts sen före jul hade man mkt att prata om OCH shiiit vad alla hunnit växa:)
Igår var det mammaträff med BVC och idag har Erika varit här med lilla Samuel!!
Full rulle med bebissnack alltså:) har jag verkligen fått surra av mig lite!!:)

Avslutar med en bild på lilla Amanda som blivit så duktig på och sitta själv:)


Grattis på födelsedagen!!!


Året var 2012

Ja årets som gått, vilket fantastiskt år! Det är ett sånt år som nog aldrig kommer igen.. Många år kommer säkert vara minst lika bra, men de blev ju ett spciellt år på många sätt.. på många BRA sätt! Ett år att minnas, 2012!!
Vi tar det från start med
 
JANUARI
Det var den första månaden på året, vi gick ut och berättade för de flesta (familj och vänner) att vi väntade barn! Ett fantastiskt härligt besked att få berätta. Fick höra lilla Amandas hjärtslag för första gången (tydliga snabba slag på runt 160/minut)
Största delen av Januari spenderades annars i Gällivare hos Andreas då jag gjorde en del av min praktik på sjukhuset däruppe! (och INTE glömma, det serveras fantastisk mat i Gällivare!!!!=)
 
 
 
FEBRUARI
I februari fick "övriga" veta om att vi skulle bli föräldrar.. Detta hade faktiskt inte spridit sig så mycket så det blev rätt mycket grattanden när följande skrevs på facebook den 16 februari:
Har varit till en specialist idag ang min bäckenskada och framtida barnafödande! Läkaren passade även på att göra ett UL och allt såg bara bra ut med lilla bebisen så nu packar jag väskan och drar till Florida på lördag!!!!:)
Ja februari var händelserik, förutom att jag fick se Amanda på ultraljud (heeelt övertygad om att det var en liten grabb) så åkte vi ju även utomlands till Florida tillsammans med Stina, Kajsa och Andreas!
En underbar resa som innehöll sol & bad, god mat, shopping, disney, och mycket mycket mer! ÄLSKAR ju verkligen Florida och längtar till Amanda ska få åka dit med oss!! Herregud vad barnkläder jag kommer shoppa nästa gång!! OCH vad underbart att få åka på Disney med barn!!!!
 
 
MARS
En ganska stor del av Mars tillbringades också utomlands i Florida!
Väl hemma var det ganska mycket skola som hägrade då det både var uppsatser som skulle in samt en obligatorisk innevecka med lab!
Ett rutinultraljud gjordes också. Vi valde att inte ta reda på könet, och mig kan man ju inte lita på för jag trodde (förutom precis i början av graviditeten) att det var en liten grabb därinne;)
 
 
 
 
APRIL
Vi renoverade upp det gamla skräprummet till ett kontor.. var verkligen på tiden att vi fick ett ordentligt kontor med bäddsoffa och extra TV (ja och så kontorsmöbler till Niklas företag såklart!!
 
 
 
 I April åkte Jag och Sara även till Mora och sålde hästprylar för Nian.. sjukt rolig resa (och sjukt att jag orkade sitta i en lastbil på tjocken i 80 mil enkel väg..=) Allra bäst var maten på hotellet.. mmmm=)
 
MAJ
Jag fyllde 25 år, vilket kändes bra! Bli lite äldre och klokare! Firades inte alls speciellt utan med vänner och familj, lugnt och skönt!
Min häst började tjocka på sig ordentligt och faktiskt kunde man ana en liten mage på henne nu=)
Jobbade lite (både nian och som hoppdomare) men annars var det mycket plugg inför sluttentorna (4 stycken terminstentor!!)
 
 
JUNI
Slutetntorna skrevs den 1:a och sen gick jag på mammaledighet!! Ja lite i förväg, länge sen man fick ett "sommarlov" men det var underbart!
Erika och Robin döpte deras lilla son Samuel och överraskade oss alla med ett bröllop i samma veva! Såå mysigt och trevligt, men framförallt enkelt. Ett sånt enkelt bröllop kan jag verkligen oxå tänka mig att ha! Det behöver inte vara 2 års planering och 300 gäster för att det ska bli bra liksom=)
 
 
Fölvakande började oxå.. jag och Sara hade de så trevligt i Sollas lilla stuga fast speciellt mycket sömn blev det inte.. som tur var satte Q vaxproppar då vi vakat i 6 dygn, det var sista juni..
 
 JULI
Ja juli började med ett föl för redan den 1:a tittade lilla Quinta ut! Fort och smidigt gick det för min pärla att få fram min nästa superstjärna!!
 
 
I början av juli gjorde jag oxå en MR för att kolla bäckenet, man kan snabbt fram till att det inte skulle vara möjligt för mig att föda naturligt så ett kejsarsnitt planerades in till den 1:a augusti! Nu var det ju nära!
Den 19:e juli var jag och handlade mat för årets kräftskiva.. den vi tidigare lagt flera veckor för att JAG skulle kunna vara med! Allt var tipp topp, jag hade handlat mat för en sisådär 14 pers och såg mycket framemot morgondagen..
ja den morgondagen blev den bästa dagen i mitt liv.. fast speciellt många kräftor blev det ju knappast! Vaknade med värkar och efter lite övervägande åkte vi in för en "koll" och 45 minuter efter det var lilla Amanda ute!!
Vår älskade lilla dotter som valde att komma ut lite tigare än beräknat, den 20/7-2012 kl 20.00!
 
 
AUGUSTI
Det blev mycket bebismys denna månad! Fantastiskt hur fort man fann sig i rollen som mamma, och hur enkelt och självklart det var! Innan hade jag ändå funderat mycket kring den rollen, svårt att sätta sig in i, men det visade sig att det var nog bara det mest naturliga som bara finns!
 
 
Fölvisninng hann jag också med och lilla Quinta gick ju och vann!!! Bästa hoppföl i norrbotten 2012, erhöll diplom och fick bla 9:a på galopp!! Helt underbart och hon är ju givetvis min framtida stjärna (hoppas jag!!=)
 
 
 SEPTEMBER
En lugn månad, med mycket barnvagnspromenader och surr med kompisar som oxå fått barn!
Hockeysäsongen startade ju upp och givetvis har jag ju fått en hockeytockig dotter (??) ja de återstår ju att se, men jag klär då henne i Luleå hockeys kläder och hoppas hon inte går på pappas sida och börjar hejja på AIK;)
 
OKTOBER
Barnvakt för första gången i dryga timmen då jag äntligen fick klippa håret (hade bokat klipptid den 23 juli.. ja den avbokades för då låg vi ju på BB=)
Jag var nog lite nojjig i början och kände väl inte heller ett behov av att lämna bort henne, hon var ju trots allt bara 3 månader gammal=)
Upp på hästryggen bar det oxå, första gånge  på nästan 1 år!! Fick sinnesjukt mycket träningsvärk, men fick tillbaka suget än mer så ska se om jag inte kan hitta en häsat att rida på typ 2 ggr i veckan här mot våren=)
 
NOVEMBER
Superrolig mammagrupp på folkan startade vilket gör att ALLA måndagar ALLTID är uppbokade=) Tycker de e så kul att få träffa andra mammor och bebisar i ungefär samma ålder!
Biobesök blev det oxå i Luleå med fina vänner!
Min underbara faster från jokkmokk gick bort efter en lång tids sjukdom så det blev begravning och ett av de få mörker under detta år faktiskt!
Min mormors tvillingbror fyllde 80år vilket firades i Luleå, underbara älskade Hans!!=)
 
DECEMBER
Det var julbord på storforsen, lilla julafton hos mig, sedvanliga uppesittarkvällen den 23:e, julafton, underbara mellandagar och ett helt fantastiskt nyår!
Ja december månad var fullspäckad från dag 1 till dag 31=)
 
 
 Ja ett helt fantastiskt 2012 (där det mesta fokus blev på min lilla tjej såklart=)
 
//Emma
 
 
 
 

Underbara älskade lilla tjej!

Amanda, 3,5månader!

Det där med att resa utomlands!

Ja snart är det ett år sen jag var iväg utomlands sist.. kom hem i mars förra året..
Suget har dock börjat kännas av nu... Niklas har under hela hösten sagt att "vi åker När Amanda är typ 3-4 år nästa gång.."
men nu.. nu har nog någon slagit honom med en klubba i huvudet för i förrgår säger han till mig: "Alltså, vad tror du att åka till Florida i januari/februari nästa år?" Alltså om prick 1 år..
Ja jag är ju aldrig den som tackar nej så mycket gärna! Bara vi får vara friska och krya så!! är ju goooode perfekt väder att åka i Januari/februari då Amanda såklart ska med!
Så då vet ni de.. ser allt bara bra ut åker vi till mitt drömresmål (igen, och igen och igen.. ) kommer bli en nörd som har besökt Florida typ 50 ggr innan jag dör=)
 
 
 
 
 
 
 
MEN före de ska ju jag och syrran (med Amanda och Elias) till Grekland till sensommaren/hösten!!
 
//Emma
 

Lite fredagsshopping!

Ja igår åkte jag och syrran in till Luleå för lite fredagsshopping! Både inne i stan, barnens hus och storheden! Blev en självklar middag på Max oxå (min syster har ett visst beroende och måste typ alltid äta på Max om man åker till stan=) Dock är det ju grymt smidigt när man har barn med sig då det går fort, hinner dom förhoppningsvis inte bli less på att sitta still! Är ju grymt skönt nu när Amanda börjar bli lite större, så när vi åt fick hon äta lite päronpuré och 2 majskrokar! Kan säga att hon var nog mer nöjd än oss, hahaha=)
 
Lite fynd gjorde jag oxå, bla en mössa till Amanda för ynka 20:-!! Hon har en exakt likadan som jag tycker jättemycket om då den är varm men framförallt sitter BRA på henne. Så hittade exakt samma fast en större storlek och på halva REA priset (kan ju inte vara annat än nöjd då=)
2 stycken yankee candle fick oxå följa med hem! Har ju dille på doftljus (fast de ska vara milda dofter..) älskar att komma hem till människor (eller hem till mig för den delen) när det luktar lite svagt från ett doftljus i huset! Party Light, yankee Candle och ett ljus från Floristen är mina klara favoriter!!
Ja annars blev det blöjpåsar till blöjhinken (som jag förövrigt avgudar då den är helt luktfri och mycket enkel att använda! en present till mamma som fyller år på tisdag, te på teshoppen och det bästa: denna söööta vällinbox från pumpkin som jag sååå länge spanat in!
 
Är dock mycket nöjd över mig själv som inte slösade (ja om man nu kan kalla de slösa) pengar på barnkläder! Hon har ganska bra med kläder just nu och utbudet på både kappahl, lindex, Cubus, HM, Åhlens känns otroligt tråkigt! Nu vill jag ha in lite NYHETER tack!!=)
 
Idag blir det nog en lugn dag för familjen! Pappan har jobbat natt och sover än, Amanda sitter bredvid mig i gåstolen och sprattlar med benen.. de lär gå undan den dagen hon når ned ordentligt OCH har kraft i sina små ben.. ;)
 
//Emma

Jag kan inte ens försvara det själv..

Alltså, just nu känns de ju som att ungefär 90% av sveriges befolkning (Kvinnor över typ 18-20 år) läser dom här jävla böckerna om Christian Grey! Ja ni vet, 50 nyanser av honom/mörker/ingenting..
 
Själv lånade jag första boken av en kompis efter hårda påtryckningar. Det jävliga är att jag tycker dom är bra.. jag kan verkligen inte försvara att jag tycker de, men någonting i dessa böcker fängslar mig.. får mig att vilja läsa mer.. om man bortser från allt jävla sex (tycker de e anings överdrivet) så finns de en ganska spännande och gripande historia därbakom.. jag tror det är den som håller mig nyfiken. Jag vill ju ha svar på alla frågor!!
 
Ja jag är uppe i bok 2 nu, 50 nyanser av mörker! Hunnit snart halvvägs och här är de (rent deckarspännande, haha, nästan iaf!!) Hinner ju dock inte läsa så mycket som förr. Ett kanske två kapitel per dag, de e liksom inte bara sätta sig och läsa när Amanda är vaken (vilket hon nuförtiden är rätt mycket dagtid=)
 
Nä, ni som inte läst böckerna.. ge dom en chans, jag tycker som sååå många andra att dom faktiskt är bra (inte superduper mega bra) men dom e helt klart läsvärda alla gånger!!
 
//Emma

Fort var det gjort!!

Åkte till min syster ikväll efter att jag gett Amanda kvällsmaten. Såg hockey (vinst med 5-2) och så gjorde vi en beställning från Villervalla!
Dessa kläder blev det (en klänning, ett par tights, ett par vanliga bomullsbyxor, en fleecejacka och en body!)
De mesta i storlek 74 utan klänningen som jag tog i storlek 80:)
Känner mig mycket nöjd! Och framförallt över priserna, hahaha!
 
/Emma

Byta barnvagn!!??

ja de e väl nästan det man gör.. ni vet när man byter från liggdel till sittdel!
Vanligast är ju att barnet är runt 6 månader.. de skulle innebära här i januari för vår del.. Än så länge går de bra att ha henne i liggdelen och jag hoppas hon accepterar den till typ mitten/slutet av februari.. mest för att den är så ombonad och varm! Perfekt om hon kunde ha den till värsta vinterdagarna är över.. Längdmässigt är det ganska lugnt.. åkpåsen gör ju att de blivit lite mindre plats men hon e ju ingen jättebjässe fast hon nu ligger över medel på samtliga mått (huvud, vikt och längd, haha=)
 
Var nyss in på villervallas hemsida.. massor med rea! Är gode sugen på att beställa lite kläder som blir lämpliga mot vår/sommar.. storlek 74 och 74/80! Eftersom hon har 68 nu (och lite 62) så borde de ju bli ganska perfekt! Ja hon behöver ju hur som helst mer kläder i storlek 74 och uppåt! Ska fundera lite under lunchvilan, haha jag har redan bestämt mig för att sova lunch med min dotter idag igen! Hon sover alltid 1-1 1/2 timme runt 12 tiden så de e ganska skönt, speciellt om man aldrig tar sig isäng i tid!
 
Måste leta reda på något snyggt tyg oxå till Amandas rum.. tänkte sy en egen kappa.. frågan är bara för motiv/färg m.m... finns ju grymt mycket snyggt! Tänkte ta mig in till tygaffären här på byn oxå, dom har faktiskt sjuuukt mycket tyger!!=)
 
Nä, lite lunch till mig och Amanda, sen lite vila:)
 

Det där med att ta tag i saker..

Suck jag kan bli riktigt less på mig själv ibland! Idag hade jag bestämt mig för att städa upp ordentligt i kontoret, sortera upp pappren till revisorn (ja jag hjälper min sambo med hans företag, ganska roligt faktiskt när man fattar nått:) jag skulle baka, tvätta och renbädda! Ja.. Allt detta lät så inspirerande igårkväll.. De e konstigt men på kvällarna har jag alltid en massa saker som låter lockande och som jag alltid tänker "det här ska jag göra imorn!!" ja.. Morgondagen kom.. Och jag.. Ja förutom att vara med lilla Amanda så hamnade jag framför datorn och kikade på barnrum, barnkläder och hus till salu.. När Amanda skulle sova lunch, ja då jag jag oxå upp och sov med henne!
På eftermiddagen åkte vi till Niklas föräldrar på middag (palt!!!!) och sen när vi kom hem var det ju läggdags för lillan.. Då hade jag inte ens renbäddat.. Suck, bytte sängkläder till Amanda iaf, jag får ta våran säng imorn..
Ja inte gjorde jag många knop idag inte, fast de gör inte så mycket, jag känner mig mycket inspirerad att ta tag i detta imorn, hahaha!!!

Nä nu måste jag slänga igen mina ögon, det där med sovmorgon existerar ju inte längre:)


renovering på G!

Ja det är väl tänkt att det förra kontoret nu ska få bli barnrum till lilla Amanda. Än så länge är det mest en massa överblivna saker där.. typ förra kontorsmöblerna och en av Amandas sängar! Men, de går ju fort att kasta ut det, och börja inreda!!
Först ska dock väggarna få sig en liten omgång med penseln tror jag! är grå tapet nu, men den är ganska nött så tanken är väl att slipa till och måla alla väggar vita!
Ja, jag har INTE tänkt ha ett typiskt "tjejrum" med rosa överallt. Helst ser jag att det är ett rätt neutralt rum, och vill hon ha rosa så ska hon få det den dagen hon själv kan säga det till mig!
Och vitt på väggarna känns lättast för då kan man istället köpa annat färgglatt, tavlor, "väggdekaler", möbler m.m utan att det ska skära sig mot väggarna!
Sen har jag ett krav att det ska vara ett barnrum och inte en inredningskatalog! Det ska ju inte göra nått om hon råkar rita på väggen.. inte heller för stilrent..
ja inte lätt, men har rätt mycket ideér faktiskt!
Ett av favoritmärkena som e grymt snyggt (enligt mig) är pumpkin! Stilrent och de där med ugglor gillar jag skarpt!!
enda stora minuset är att det tyvärr är rätt dyrt..
men håll med om att de e härliga prylar!
 
ja vi får se..
 
 
//Emma
 

Mums för mat!!

Amanda har ju alltid varit en matfrisk liten tjej.. Hon fattar som inte när hon e mätt tror jag;)
Hon har ju i drygt 6-7 veckors tid ätit smakportioner och är nu uppe i ett par teskedar per måltid! Allt jag provat slinker ned men hon har däremot börjat grisa rätt mkt!
Idag hade jag kokat och mixat ihop palsternacka och morot till henne, ja och såhär ser man ut efter ha själv fått bestämma lite;)


En av julklapparna!

Ja denna fina gåstol fick lilla tjejen i julklapp av sin faster Evelina!! Tro mig, hon älskar sin gåstol fast hon har inte fattat att man ska gå framåt så för tillfället har hon satt in backen;) fast de går ju oxå:)


Herregud sååå pinsamt!

Inte för att så många kanske reagerade (ingen alls för att vara exakt) men jag insåg för fasen att på min "2012 lista" har jag ju glömt att skriva att Erika & Robin blev föräldrar! Piiiinsamt är ordet, så Erika om du läser detta: jag ber verkligen om ursäkt att jag glömde er;)
Jag skyller kort och gott på den totala förvirring som för de mesta råder i min hjärna efter alldeles för många månader utan tillräcklig sömn;)
Bjuder på en bild på Samuel och Amanda från första BVC träffen:) mandisen hade inte ens fyllt 3 månader här;)


Vilken fantastisk jul!!

Underbara jul!!
 
Första året tillsammans med vår dotter, första av många år framöver!! Helt fantastiskt att få fira jul med barn igen! Nu är det ju 3 barn i barnaskaran (syrrans 2 och så Amanda) ja och fler barn kommer väl! Både jag och Niklas har ju ett par syskon så=)
Bortskämda blev vi (som alltid) och fick det som man önskat sig. Jag var verkligen i ett stort behov av ny jacka och skor till vinterhalvåret vilket tomten såklart fattat;)
Även en stavmixer kändes aktuellt till all barnmat som numera ska börja tillverkas och se där.. tomten han e allt bra han=)
Amanda blev oxå bortskämd och det med all rätt;) En gåstol, massor med bitleksaker och övriga leksaker och mycket kläder för framtiden (storlek 74 och 74/80) och bara fina kläder från villervalla, lumdmyr och laban=) Kul oxå med en storlek hon säkert kommer kunna ha ett tag!=) Fast nu vill jag ju helst börja använda kläderna direkt!! Dom e ju så fina!!! =)
Sen hade hon ju sen tidigare fått både åkpåse, fårskinn och hoppgunga, men när man är i hennes ålder är ju inte själva julklapparna något hon bryr sig om, bättre få saker man faktiskt behöver före jul om det är så=)
 
 
Det här med att ta kort på kusinerna tillsammans visade sig vara lättare sagt än gjort!
Jaja, dom e ju söta iaf!=) 
 
 
 
 
 
Juldagen spenderades hos mina föräldrar med middag (julbord igen såklart!!) Jag NJÖT extra mycket detta år av julbordet då jag förra årets dels inte fick äta allt och sen mådde jag ju sådär lagom bra vid denna tidpunkt, hehe!
På kvällen åkte Niklas och jobbade och när Amanda somnat (hos mina föräldrar) åkte jag över till Sara och sa hej till henne och Simon som hade nån liten privat förfest före utgång på sparta!
 
Annandagen bjöd än en gång på julbord, haha hade kunnat äta julbord en vecka tror jag!! På kvällen var sen mamma barnvakt så åkte jag, Niklas, Sara, Stina och Simon in till Luleå på bio, The Hobbit!! Mycket bra film, fast det tvivlade jag aldrig på då jag verkligen gillar Sagan om Ringen!!
 
 
Nä underbara juldagar blev det med mest en massa surr och mys med familj, släkt och vänner - så som det ska vara!!
 

Den årliga listan!

Skriver exakt som förra året, detta är en lista jag gjort sen jag startade bloggen, kul o gå tillbaka o se faktiskt, så gör den allesammans vettja!=)

2012
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja detta år var verkligen händelserna år för mig! Jag var gravid under första halvan (+ lite till) av året, sen blev jag mamma och det har jag ju inte varit förr=) Jag fick akupunktur för mitt dåliga ben//fot och så gjorde jag en magnetkameraundersökning (ja för mig som utbildar mig inom detta var det självklart otroligt intressant!!=)
2. Höll du några av dina nyårslöften? haha, mitt löfte var att inte dricka alkohol och det var ju ett rätt roligt löfte då jag redan visste att jag var gravid=) Dessutom dricker jag knappt alkohol i övrigt men ja det var mitt löfte och det var väl knappast ett problem att hålla de!=)
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja förutom mig själv så blev även Sara Sandberg mamma (bara 10 dagar efter mig) samt en hel del människor jag lärt känna för att jag själv varit gravid!!!
4. Dog någon som stod dig nära? Min faster i Jokkmokk dog efter en rätt lång tids sjukdom..
5. Vilka länder besökte du? USA - Florida (mer exakt Fort Lauderdale, Miami, och Orlando=) 
6. Är det något du saknat år 2012 som du vill ha 2013? Absolut ingenting!!!
7. Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas? 20 juli då lilla Amanda kom till världen (kl 20.00=)
8. Vad var din största framgång 2012? Att bli mamma var helt sjukt stort. Så mycket större än det går att föreställa sig! fast.. om det är en framgång vet jag kanske inte riktigt men ja.. jag säger det ändå=)
9. Största misstaget? Känns inte som att detta år innehöll ett misstag faktiskt! 
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Varit riktigt frisk (graviditetstsymtomer räknas definitivt inte in=)
11. Bästa köpet? haha, får nog säga min Emmaljunga vagn! Den älskar jag verkligen!!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Amanda!!! Det blev mycket inköp då hon är första barnet och det var väl knappast gratis (men sååååå värt det!) Det är så kul att handla bebis/barn saker och kläder!!
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Det var mycket, Amanda såklart! Men även när lilla Quinta föddes, min resa till Florida och när min mamma var färdigbehandlad och tillbaka på benen efter sin cancerbehandling!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012? Magnus Ugglas - Jag och min far!! 
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? MYCKET gladare!!!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Fotograferat! Jag ska verkligen försöka bättra mig! Tycker väl inte man ska ta 10000 kort på sitt barns första år (någonstans får man ju dra en gräns) men lite mer än vad jag gör kan man väl lyckas med! Tur jag har vänner och ffa Linda Karlström som hjälper mig att förgylla vardagen i bild=)
17. Vad önskar du att du gjort mindre? vet faktiskt inte.. ingenting tror jag! 
18. Hur tillbringade du julen? Hos Niklas föräldrar på förmiddagen (med hans föräldrar + syskon) och mina föräldrar på eftermiddagen med syrran, Tommy, Elias, Isak, Kurt, Ewa och såklart Niklas och Amanda!
19. Blev du kär i år? Jag är redan kär fast en annan sorts kärlek växte till då Amanda kom till världen!
20. Favoritprogram på TV? Klar 1:a blev solsidan.. men  i övrigtRobinson, Fångarna på Fortet, Bonde söker fru och Lets Dance!
21. Bästa boken du läste i år? Har läst typ 1 bok så det får väl bli den då.. 50 nyanser av honom!
22. Största musikaliska upptäckten? Att Darin faktiskt inte är så jäkla dålig!
23. Något du önskade dig och fick? Ja precis ALLT!
24. Något du önskade dig men inte fick? Nej detta år fick jag verkligen ALLT jag ville + lite därtill!!
25. Vad gjorde du på din födelsedag 2012? Jag gjorde inget speciellt, uppvaktad av släkt och vänner!
26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nej absolut inte!
27. Hur skulle du beskriva din stil år 2012? Tjock mage med mjukisbrallorna på för det mesta=)
28. Vad fick dig att må bra? Amanda!!!
29. Vilken kändis var du mest sugen på? Josh Duhamel utan tvekan!!!!!! (han kommer vara med här jämt) haha, men måste faktiskt lägga till Ian Somerhalder som är grymt snygg han med!!
30. De bästa nya människorna du träffade? Måste vara folk man lärt känna under graviditeten och mammagrupper m.m.!
 
 

Jag lever!!

Om än uppdateringen varit dålig på slutet.. men just jul/nyår är det alltid så mycket som händer att man knappt hinner sitta vid datorn, än mindre blogga!
MEN, jag ska ta tag och summera jul/mellandagar/nyår så fort jag får tid över!
Ja och självklart en summering av år 2012.. världens bästa år om ni frågar mig!!=)
 
Tillsvidare bjuder jag på en bild på min lilla prinsessa!
 
//Emma

RSS 2.0