Lutar mycket åt denna hingst nu!







Så ja vi får se!
Men har mycket bra BLUP där han ligger 5:a i sverige, 5:a i Tyskland och 3:a i Danmark!
Viktigt för mig är ju att hingsten ger okej ben.. vill inte ha en under normalindex.. även hoppteknik och temperament känns viktigt då jag vill hoppavla.. och såklat totalt hoppindex! Och där ligger han bra till på 158!

Ja.. nu e de bara fundera nån timme till. hade tänkt bestämma mig innan dagen är slut faktiskt!=)

/Emma


PARIS resan!

Hej!

Till Paris resan våran!
Landade ju söndagkväll, tog tunnelbanan (lätt o hitta till stan men sen var det bara ta taxi=) så vi gick rätt omedelbart och lade oss!
MÅNDAG
Upp måndagmorgon och med en karta över Paris i högsta hugg straskade vi iväg! Lätt och hitta med en bra kartläsare som Nicklas, efter dryga 1,5km kom vi till floden Seine och därifrån såg vi Louvren! VÄRLDENS största byggnad.. eller längsta byggnad iaf!
Var otroligt vacker och gå därinne, se alla målningar, statyer, skulpturer och dyl!














Vid lunch var vi dock less och begav oss ut och till Notre Dame!!
Häftigare kyrka får man nog leta efter!!!
Ja och efter Notre Dame så gav vi oss hem till hotellet, duschade och sen blev det middag!







Jag tänder ljus för alla som gått bort från denna tid..



TISDAG
Tisdagen blev gångarnas gå dag! herregud vad vi gick, började med att gå till eifelltornet och såklart upp! Vi gjorde de klassiska och GICK trapporna upp! Herregud vad benen var trötta innan man var uppe, men de ska vara äkta så då fick det bli så!









Efter tornet gick vi mot Triumfbågen vilken var en vacker liten pryl mitt på vägen;) Gick sedan efter Paradgatan Champs Elysees och sen hemåt! Ja de lät ju inte så mycket men vi gick utan problem över 2 mil under tisdagen=) Middagen blev på en mycket fin fransk restaurang!=)







ONSDAG
Disneyland!! Tjihooo! Som jag längtat.. och som jag blev.. besviken?! Ja lite besivken.. Dock enbart för att man jämför med DisneyWorld! Det är en HELT annan sak.. som sagt jämföra ett LAND mot en VÄRLD.. så tja.. dåligt var de ju inte och abslout att det är ett måste om man nu väl reser till Paris! men de var ju så lite figurer som sprang omkring och rätt få bra åkattraktioner! Dock hade de ju tower of terror=)=) Hela dagen på disney world och disney hollywood studios!!









Kanderade äpplen.. som i snövit=)





Här är inne i min favoritaåkattraktion: The Twilight Zone: TOWER OF TERROR!!









TORSDAG
Gick mest okring runt i stan! Shoppade lite, de e så dyrt så du köper inte så mkt.. gick och åt på kvällen på en mycket mysig restaurang vid eiffeltornet, de var som härligt då de lyser upp så fint på nätterna!!
















FREDAG
Hemgång!!


Summa kardemumma vilken fantastisk Stad!! Vi hann ju med alla måsten och ändå gå okring och bara slappa, äta glass och njuta av vädret som var soligt och varmt alla dagar!

Lite tips om man tänkt resa dit:
* Bo centralt.. det är bättre att betala lite mer och bo i "smeten" annars får man ta taxi, buss, tunnelbana och de blir ju i slutändan lika dyrt! Vi bodde inte på ett jättebra hotell, men mycket centralt och fräscht!

* Det är DYRT i Paris! De e sviiindyrt i Paris, 1 liter vatten kan du lätt få betala 30:- för, att åka taxi till7från flygpalsten runt 500:- för 2-3 mil, unnar du dig en god baugette så kostar de 100:-, de e liksom inte gartis.. dessutom betalr du skatt på hotellet trots att du redan betalat de så de e mycket pengar som går åt!

* Åker man till Paris ska man ha BRA skor, vi gick som sagt 1,5-över 2 mil per dag och tro mig de känns i fötter och ben!

* Notre Dame, Louvren, Eiffeltornet, Alexander den III bro, Triumfbågen och DisneyLand är MÅSTEN om man väl tar sig hit! Det är dock rätt enkelt och ta sig överallt/hitta!

*Det är nästan alltid långa köer till eiffeltornet, Louvren, Disney Land, Notre Dame så var beredd på att köa upp till 2 timmar...

/Emma

Avslutar med en sån där klassisk hoppbild som alla mina vänner verkar tycka är ascoola;) Denna gång är det Nicklas som visar sin galna glädje över att vara på Disney Land!


Älskade lilla Q...

Ja de var den hästern känns de som.. suck, just nu är hästlivet INTE kul! Jag köpte inte häst för att den skulle stå i en hage och vara söt.. jaja, de blir inte alltid vad man tänkt sig och med tanke på att hon är halt IGEN efter bara 7 veckors igångsättning där vi inte ens hunnit trava över en bom eller gjort några avancerade saker så lär hon knappast bli bra inom en snar framtid.. fan hon stod i boxhage från juli-mars.. började skrittas i januari.. så ja.. vad ska man säga.. hade gärna slutat med hästar när Pelle dog typ! Sluppit allt detta som bara kostat pengar och jag har inte fått ut nått av de.. :(
Nu älskar jag verkligen denna häst så jag ångrar inte att hon kom till mig.. så nu lägger jag av med ridningen och ska låtsas vara nått så roligt som uppfödare!
Hahaha tänker ni alla, jo tack de tänker jag med! Men, men har en duktig syster som nog tycker detta är roligare än vad jag tycker så hon tittar på hingstar, räknar foderstater och priser o allt möjligt! Tur de, för utan henne skulle jag inte ens försöka ge mig in på detta!
Ska ringa ATG för en Ul undersökning då hon ej visar brunst så vi ser var hon ligger, sen förhoppniongsvis kan hon åka iväg redan om en vecka eller max två för betäckning!
Ja de var bara välja hingt då.. bland ungefär flera hundra stycken! Inte lätt.. i alla prisklasser oxå, från en språngavgift på 2000 till 200000, men har väl inte tänkt lägga ut riktigt de största pengarna första året då hon aldrig haft föl. Dock vill man ju ändå ha en bra hingst med lite meriter och som lämnat gärna rätt bra.. så ja vi får se.. kikar på Stakkato, Heartbeat, Camaro M, Stalypso, Kannan, mfl.. är ju en hel vetenskap detta=)





suck, jag saknar redan o rida denna prinsessa...

Nä nu ska jag plugga vidare!

/EMMA

Hemma från Paris!

Ja vad ska man säga.. VÄRLDENS coolaste ställe eller??!! Herregud de fanns så ooooootroligt mycket att se, det var så sjukt vackert och allt var så mäktigt!
Hela stan är liksom mäktig!
Ska skriva ett betydlligt längre inlägg sen med en hel del bilder!!
Har iaf hunnit med och se det man kanske ska se på en Paris resa.. Eiffeltornet, Notre Dame, Triumfbågen, Champs Elysees, Louvren, Grand Palace, Alexander III brigde, Disney Land och mycket mer=)
Nu ska jag och pussa på min pärla i stallet!

/Emma

En bra lördag, en bra fredag..

.. och jag tror att söndagen blir ännu bättre!
Ja igår blev det filmkväll här hemma som så många gånger tidigare! Vi skulle se Rec2, men allvarligt efter 20 min gav vi upp för de var en KATASTROFALT dålig uppföljare.. tror vi såg totalt 27 minuter.. bara en massa "pang-pang och blod o störda människor". Ettan är ju liksom MYCKET bra så man kan inte annat än o bli besviken!!
Vi såg istället Harry Potter och dödsrelikerna del 1!! Ja de flesta hade ju sett den på bio men en gång e ju ingen gång och framförallt gäller detta med Harry Potter filmerna!!!

Idag red jag min häst oxå, riktigt riktigt fin om jag får säga det själv=)
KUL, KUL.. hoppas vi det håller hela vägen!

Ikväll har jag varit ute på Tresco och ätit middag med bla Sara V, Simon, Stina, (och 8 personer till=) Ett helt gäng med andra ord! Sen blev det tårta uppe hos Moa! Mycket trevligt!!

Nu ska jag ta och packa, städa, VILA och fixa lite.. har inte ens kollat upp vad vi behöver ha med oss och vi åker imorn! herregud.. känner nääästan (men bara nästan) en liten panikkänsla, hahaha!

/Emma

Skolveckan är över för denna gång!

Hej hej!

Trött är jag idag, och inte så lite.. jag känner mig helt döende! kanske för att jag sovit i snitt alldeles för få timmar hela veckan, mellan 3-4 timmar per natt sen söndags.. de e inte okej! Lär sova gott ikväll hoppas jag!!

Grattis FBK till guldet, de var ni värda.. kändes bra att SAIK åkte på så rejält stryk oxå;)

Min häst var inte rolig ikväll. hon som skött sig så bra, de barkade för henne, så jag fick hoppa av o longera.. dock såg hon fräsch ut så de e ju positivt!=) Imorn lär hon kanske vara lite lugnare, men jag tror jag kör några skopor lugnande efter Paris, så slipper man sitta på en bockmaskin!

Hotellrummet i Paris bokade jag idag med;) haha här har man inte bråttom direkt! Har sökt o kikat o verkligen funderat, man vill ju bo rätt centralt i förhållande till både louvren, eiffeltornet och notre dame! De e ju liksom centrum.. tyvärr är dessa hotell oxå liiiiite väl dyra för min plånbok. Känner inte för att betala 5000 per natt liksom! Nu har jag iaf hittat ett mysigt hotell dryga 2 km från louvren, och mindre än 3 km till Notre dame åt ena hållet och eiffeltornet åt andra! Perfekt med gångavstånd, får man se lite mer av stan samtidigt som man inte behöver gå ihjäl sig=) dessutom bara 1 km till närmaste tunnelbanestation som tar en ut till DisneyLand=)

Nä nu måste jag sova, annars komemr jag inte orka upp o rida före jag har tid hos frissan kl 11.00:)

/Emma

Studiebesök med skolan!

ja idag började dagen TIDIGT! redan kl 07 på sunderbyns sjukhus för studiebesök på Nuklear, mammo och MR! Jätteintressant o gå runt och få veta lite mer om utrustningen av en sjukhusfysiker!=)
Har ju 2 kurser nu fram till sommaren, i den ena ska vi göra ett projektarbete, ska jobba med Linda och fördjupa oss i MR! Grymt intressant om jag får säga de själv.. helt SJUKT intressant!! jag förstår faktiskt inte alls hur det KAN fungera så=)
I den andra kursen ska jag vara med Lina, Linda och Josefine och göra nå journaler!
Känns verkligen jätteroligt, bra och intressanta kurser!

Idag efter studiebesöket då vi slutat shoppade jag lite smått på stan i väntan på att Nicklas skulle sluta! Blev bl senaste Harry Potter filmen som släpptes idag=) Lite smink och hårvårdsprodukter!

Nej nu ska jag hoppa i säng!
Upp 06 imon för sista innedagen i skolan!

På fredag blir det myskväll här hemma, likaså lördag då även Sara kommit hem och Söndag drar jag iväg till lite roligare äventyr än Norrbotten!

/Emma

Kollade vädret igår +22 grader på dagen hade de varit i Paris.. herregud, jag måste ju gräva fram lite svalare kläder o ta med mig=)
En annan sak jag ALDRIG reflekterat över är detta Eiffeltorn.. de e ju stort, de har man ju förstått men att det var 324m högt!! Allvarligt över 300m.. de e ju SINNESSJUKT! Jag kommer o dö på toppen av höjdskräck;) Vid bra väder kan man se över 7 mil!! Ååå vad häftigt alltså!!! (fast man kan inte "gå" hela vägen upp.. högsta punkten du kan vara på är på 280m, fast de räcker gott o väl för mig;)




Denna helg..

.. har mest legat framför soffan eller i sängen.. är inte alls så kry som jag hoppats på.. knaprar lite ipren men den vidriga hostan vägrar släppa taget om mig.. dessutom typiskt har vi innevecka i skolan.. dvs obligatorisk närvaro på de flesta lektioner... :(

Min häst går de bra med.. fick vila en dag här under helgen så jag kunde vila ordentligt.. har ju galopperat några gånger nu och det tar sig sakta men säkert! Fin är hon då.. så i veckan ska vi börja trava lite bommar och så!
Har börjat gå i stor hage oxå=)
Tänkte försöka köra lite "hårdare" här tors-sön med henne så får hon vila sen mån-tor (ev fre) då vi e i Paris.. åker ju sön em så då hinner man före.. däremot tror jag vi inte e hemma förrän fre vid 20-21 så tja, vi får se=)
Har planerat att åka in måndag den 2 maj iaf.. för ett litet sluttest! gruvar mig redan!!

Nej nu ska jag ta en kopp the och se lite TV.. sen blir de en tidig kväll. är helt färdig trots att jag inte gjort allt för många knop idag!

/Emma

ÄNTLIGEN Paris!

Japp jag o Nicklas bokade en resa MYCKET spontant idag! Bara sådär "Nu drar vi till Paris"=)
Åker redan om en vecka (söndag 17 april) och så e vi borta till fredag den 22 april! PERFEKT!!!
LÄNGTAR så mycket=) Tur de e nära tills man åker så man slipper längta ihjäl sig=)
Få se Eiffeltornet, Louvren, Notre dame och så en dag på Disney Land såklart!!






Åh vad kul de ska bli=)
Dessutom skönt med lite sommar, de e ju en dagstemperatur på dryga 20 grader där nu så!!

/Emma

tji fick jag!!

Var ju så duktig o sprang igår.. okej inte allt för mkt, men var då färdig efteråt så! Fick inte allt för ont.. däremot kände jag ju själv hur stört orytmiskt jag springer.. jag måste se lite lätt handikappad ut för de som ser mig.. haha, men de kan jag väl bjuda på.. de e som att högerhalvan e "klumpig" så tja.. vet ej hur jag ska förklara men de går ju.. o fast de inte ser så snyggt ut så kan jag leva med de. Det ända som e jobbigt är att jag aldrig kommer kunna springa som för igen.. fast jag ska kämpa för o bli betydligt bättre än nu iaf!

Hur som haver drog nog denna joggingrunga igång ett helvete i kroppen. vaknade med feber, huvudvärk o en hejdundrades förkylning idag! Har bara legat i sängen (till 14!!!!!) och sen framför soffan... ska strax till stallet en snabb sväng o sen försöka sova tidigt! Som tur är brukar jag inte vara sjuk så länge om jag bara tar hand om mig.. så kanske e på benen imorn redan, eller iaf till fredag!

kul med nya sedlar till 2014-2015 nån gång.. Tycker verkligen det var TUR att vi slapp Zlatan och blev så glad över att Astriid Lindgren fick pryda 20:- sedeln! Kul med en 200 lapp oxå!!!=)

Nej nu ska jag lägga mig o vila 1 timme och sen upp o säga hej till hästarna!

/Emma


Varför ska det vara så hemligt??!!

Ja alltså, tycker de flesta verkar tycka att de är så hemligt de här med hur mycket man fick tillbaka eller ska betala tillbaka i skatt! Herrgud känner jag.. de e ju bara för att ens arbetsgivare dragit fel skatt, inte direkt nått annat! Så nej suck så tråkiga människor är. Själv ska jag få tillbaka 7769:- så vet ni det!!!

Nu ska jag städa upp lite här hemma och sen ut och springa (??) lite, ja vi får se.. ska försöka iaf!

/Emma

Fy fan vad tråkigt!

Ja det här med ledighet.. de må vara när det e hockey, tävlingar, eller sommar o sol.. men NU liksom.. skönt första dagarna.. idag har jag suttit och suckat hela dagen.. försöker dra ut på de mesta.. jag e lääääänge i stallet, jag städar jag e ute o går, umgås med vänner.. men nää jag e inte gjord för o vara hemma helt enkelt. Jag har insett att fast man kan vara less så vill man jobba eller plugga!!! Det kliar verkligen i fingrarna på mig, vill ha en massa skoluppgifter.. de är så, man inser de inte men det är KUL med skola!

Beställt böcker från CDON som sagt till nästa kurs.. fick en del av paketet idag, men de innehöll säsong 4 av beverly hills och En Shopaholics bekännelse!=)

Förra veckan handlade jag ju faktiskt lite på ABnian, inte att glömma. Blev en snygg röd/vit tröja till skolan, ett par supersköna mjukisar och en ridskjorta! Allt från KINGSLAND såklart!!!!=)

Nä nu ska jag gosa lite med mina två katter (ja hubbe e ju här när mamma o pappa e utomlands!=) Får jag hoppas nicklas kommer hem snart så jag får någon att surra med!=)

/Emma

utlandet!

Ikväll har jag kört mamma och pappa till kallax, dom åker ju till Kap Verde öarna imorn kl 07 så flög ned till sthlm ikväll! Är inte så liiiite avis (fast jag unnar dom verkligen denna resa!!) Jag vill oxå iväg.. dessutom har dom bokat ett så fint RIU hotell så jag bara vill dö!!

Nu ska jag oxå sätta mig ned och planera en härlig utlandssemester!! Italien, Frankrike, Grekland, Spanien, USA? ja de e frågan vars de bär iväg denna gång!!! Den som lever får se!!=)

/Emma


RSS 2.0