gick fint på kliniken idag!

Japp.. så nu ska vi börja trava på igen=) Ha,ha dom gav mig (ja min häst) en burk lugnande som jag ska ge INNAN ridtur då dom inte ansåg de lämpligt att hon bockade omkring;) kan faktiskt hålla med o tycka de e lite skönt, sist var hon ju helt baki flötet så!

Q fick oxå kolla tänderna, dom var mkt fina.. knappt nå vassa alls.. däremot en liiiten rest på vänster sida så vi drog ut den när vi likaså höll på=)

Ja just de.. fick ju veta att min hästs namn inte riktigt är vad jag sagt.. eller jo, men OTL är en förkortning så hennes hela namn är Quibbl Of The Lowlands Z! Hallå, de blev ju rätt snyggt om jag får säga de själv=)

Här har vi alltså ett dagsfärskt kort (taget av min iphone) på min lilla Q=)



/Emma

denna helg!!

Hej hej!

Helgen går mot sitt slut.. eller tja, hela söndagen återstår men ändå=) helgen enligt mig är fredag o lördagkväll=)
I fredags hände det som INTE fick hända.. min bil bestämde sig för att gå i strejk.. nu e de inget allvarligt motorfel.. utan de e rätt säkra på att de är bensinpump? ja hur som helst lär den vara fixad imorn kanske! Jag hoppas då på de=)
Dessutom har halva stallet åkt till skåne, och annas son blivit sjuk så de e kul nästan jämt o fixa in o ut hästarna utan bil! Jaja.. lite kondition har väl inte skadat=) Men gå upp både morgon o kväll kändes grymt drygt så jag hoppas verkligen jag har en bil imornkväll! Annars så kan man ju se de positivt.. drygt 3 km (3.1 tror jag) enkel väg.. herregud de blir ju 12 km på en dag i såfall! =) Nästan ett halvt maraton!=)

Igår var min häst hur jobbig som helst o rida.. jag hoppas verkligen hon kan få gå i en större hage snart för de här går ju bara inte! energin bara sprutar ur kroppen på henne:)

i fredags (om vi återgår till fredagen) så var erika, tommy, sara, henke, malin, simon, andreas, jag o nicklas här hemma hos oss o hade de nice! Hyrde två skräckfilmer/thriller som ingen höll någon jättehög klass, men sen ska man inte se skräck med så många.. för de e ju alltid nån som surrar o de förstör liksom skräckstämningen lite=)
Vi såg iaf






Tror egentligen 2:an hade vart bättre om man sett den 2-3 pers för den bygger såååå mkt på att de måste vara tyst hela tiden! Men håller ju definitivt inte samma klass som 1:an! blev lite "för mkt" i denna film, men en mkt snygg sammanlänkning till första filmen ger ett stort + i kanten=)


Igår lördag så såg jag, malin, simon o nicklas 2 komedier.. 2 BRA filmer.. alla tjejer ni måste ju se denna rara film:



och så en helskön komedi rakt av med Adam Sandler i huvudrollen (bla)




Idag har jag bara hunnit vara o fixa frukost till hästarna.. ska se lite VM nu, och så slka Q duschas ikväll då de e ATG återbesök imorn!

/Emma

Sänder en tanke till de två personer som miste livet i en frontalkrock utanför Älvsbyn igår..

"Jag kände pressen på mig=)"

Karin ville ju sååå gärna att jag skulle fylla i denna (hahaha) så jag gör väl det då=)

♥ Hur länge har du bloggat?
december 2009 så 1 år och 3 månader drygt då...

♥ Hur många bloggar återvänder du till regelbundet?
Inte så många faktiskt.. runt 10-15, följer bara mina närmaste vänner inprincip.. skulle ta för mkt tid o kolla på en massa andra.. har jag däremot tråkigt så kan de hända att jag kikar runt lite mer=)

♥ Av de bloggar du läser, hur många är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?
Det är nog nästan uteslutande dagboksbloggar!

♥ Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Ja de tror jag.. allvarligt jag skriver ju adlrig nått intressant, haha!

♥ Har du hittat en gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Japp.. som jag skrev.. jag lämnar aldrig ut för privata saker, de får vänner o familj veta ändå..

♥ I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse?
haha här är det fattigt med kommentarer! så verkligen inte. jag skriver mest för mig själv, tycker de e kul o se tillbaka på tiden om nått år. precis som min lunarstormdagbok.. herregud jag kan sitta o läsa den bara för att de e sååå roligt att höra sina egna tankar/åsikter på den tiden!=)

♥ Har du träffat människor irl, efter att ha träffat dem via bloggen?
Jag har nog nääästan alla :)

♥ Tror du att det är skadligt för vissa personer att blogga?
Det är jag helt övertygad om!


♥ Hur ser bloggandets nackdelar ut för dig?
Många större bloggar får ju riktiga påhopp, men mitt syfte är inte att ha 10000 läsare så... 

♥ Tror du att du fortfarande bloggar om 2 år?
Grymt osäker.. lutar mer åt ett nej.. beror väl oxå på mkt hur livet ser ut om 2 år=)


skolan!

Är över för denna gång!
Har haft båda grymma föreläsningar och hela urkassa.. haha den sista idag tog nog priset som den värsta=) jag smet tsm med alla som skulle med flyget så jag slapp sitta kvar hela tiden.. haha, tror ta mig fan nästan alla drog då! herregud.. jaja.. ibland är inte föreläsningarna ett dugg intressanta!
Igår hade vi iaf den absolut roligaste föreläsningen någonsin! Ja under alla mina år i skolan har jag aldrig haft en föreläsning där man skrattat och haft så sjukt kul! Det var Dan Svärd som var teaterdirektör som kom och förläste om kroppspråk och den sociala vardagen!
Helt sjukt (både intressant, men framförallt så skrattade man ungefär 50% av hela föreläsningen!!) det mest störda är att vi "Lyssnar mer på flygvärdinnorna än på våra nära och kära.." de e bevisat! hahaha.. å andra sidan de stämmer nog..;)
Idag har vi fått spela teater i klassen vilket också ledde till en hel del skratt! åå jag tänker tillbaka så mkt på teatertiden när man gör sånt!

Annars har inte så mkt hänt.. de e fortfarande åt helvete för kallt! SUCK!

Bjuder på ett riktigt härligt kort på en teatertid för fleeera år sen! Fatta hur många år sen de är nu!!


Herreguuuud hur man såg ut.. både i frisyr och kanske framförallt klädvalet=) fast när de e teater ska man väl ändå bjuda på sig själv;)

Lilla Q ville oxå få vara med på kort.. dessa har jag faktiskt aldrig ens lagt upp på bloggen trots att de är tagna i maj av Erika Grönlund=) hade helt glömt bort dom.. så nu får ni fräscha kort på Q som ändå är gamla=)
de e som synd att jag bara har kort på små hinder med henne.. nog för att jag inte hoppat så många stora språng men alla kort jag nästan har med hinder är just dessa gymnastik/lydnasövningar!






Härlig galopp! Nu blev jag mkt galoppsugen på lilla Q=) hon ser så mysig, mjuk och härlig ut på denna bild=) haha, kanske för att hon e de oxå:)


Nej nu får de vara nog för idag!
Imorn tänkte jag försöka trotsa vädret o traska ut med Q!!! gärna minst 60 minuter.. mitt på dagen kan man ju hoppas temperatur ligger på ENDAST -15;)

/Emma

Grattis!!

Herregud, här är det över en vecka sedan jag uppdaterade sist!
Har nog inte hänt allt för mycket e jag rädd.. kylan som hela förra vecka höll ett järngrepp på hela norrbotten gjorde att man inte direkt var ute.. tror de var -35 i korsträsk som kallast.. runt -40 i älvsbyn som kallast.. usch..  tyvärr håller de ju fortfarande i sig (fast dagarna e ngt varmare) för tillfället -27 grader! skulle dock bara vara vid 15 på dagen imorn=) haha de e illa när man tycker 15 e varmt!

Nog om väder.. skrivit sjukdomläratentan i fredags.. kändes väl okej. Inte nått strålande resultat från min sida tror jag, men ska nog ha klarat G gränsen iaf=)

I helgen har brorsan varit hemma, så vi har ätit gomiddag hos mamma och sen på kvällen for jag till Erika o Tommy, spelade spel, surrade och hade de supermysigt!!

Söndagen gick helt och hålelt åt till repetitionskurs för hoppdomare.. så nu e man berättigad att vara domare ytterligare 2 år framöver=)

Ny kurs påböörjades idag! och vi har en hemtenta över internet och en inlämning.. ingen normal tenta alltså! FÖRSTA KURSEN UTAN DET!!! Skööönt, så nu slipper man sitta o nöta in en massa svar=) haha

Idag är det den 21 februari.. det betyder ju att Nicklas fyller år!!!! Har varit full rulle i huset hela kvällen så har hunnit trycka i mig både en o annan tårtbit o bulle=)
Bjuder på 2 bilder på världens mest underbara människa:





 
/Emma

Helgen i det stora hela!!

Fredagkväll bestod av lite filmkväll hrä hemma! Stina, Malin, Simon, Erika och Tommy kom förbi! Såg en skräckfilm som jag glömt namnet på, hahaha! BRA Emma!
lördagkväll hyrde vi oxå film, jag Nicklas, Simon, Malin, Stina och Andreas! Såg en grymt bra rysare (mer mot thriller hållet) med bla one three hill skådisar med så de var mkt mkt bra! Avslutade kvällen med en härlig disneykomedi i förtrollad (simon ville inte erkänna att han tyckte den var asbra;)

Har vart hoppkurs på ÄRF i helgen så har suttit på läktaren typ 3 timmar både lördag o söndag o kikat=) Sen har jag haft stalljour oxå! Så skönt med bara 5 hästar.. de e faktiskt skillnad=) Tråkigt dock med denna kyla. ikväll när jag skulle ta in de små liven så stod samtliga vid grindarna och stampade.. förstår jag de.. fan -29 grader nu, de är inte roligt!

Pluggandet har blivit lite lidande i helgen.. måste verkligen ta tag i det nu mån-tors så de går bra på tentan på fredag! Shiit alltså, när man läst pararellkurser hela hösten känns en kurs på 7.5poäng o 4-5 veckor som om man knappt hinner ha föreläsning innan tentamen kommer!! Skönt att sista två kurserna i vår är tsm så man får läsa i 9 veckor=) myckket skönare om än de blir större (eller fler) tentor sen!

nej nu ska jag kolla vad Sigge och Hubbe gör.. vi e ju barnvakt ikväll åt lilla huttan=)

/Emma

Luleå idag!

Idag åkte jag, syrran, mamma och Elias till luleå o shoppade lite smått! Köpte egentligen mest the på theshoppen! ha,ha för 250 kr=) men då älskar jag ju o dricka the oxå=) Sen blev de lite smått till skolan, skurmedel o sånt tråkigt + en film (hitta Nemo, hihi) och ett träningsprogram med Wii!!

Plugget har gått trögt idag.. när jag kom hem från luleå satte jag o nicklas igång en film.. o sen somnade vi både 2 minuter senare i soffan.. BRA emma, mkt BRA! suck.. så jag kommer ju med andra ord aldrig lyckas somna före 01.. i värsta fall 03.. jag får INTE sova middag när jag har kommit in i en sånhär bra dygnsrytm!! jaja.. inget göra åt!!

Kallt e de oxå.. eller kallare iaf! gillar inte när de e kallare än -15!

Hm.. en kopp the, beverly hills och en kvällsmacka nu då!

/Emma

den fördjupade anatomin..

.. fick tillbaka resultatet idag! trodde vår kära lärare skulle dröja ännu en vecka för han e inte känd för o vara snabb på o rätta men icke. och tja.. jag hade på nått sätt lyckats gode bra, fick för tusan VG! Tror jag hade endast runt 7 fel av totalt 80 så man kan inte annat än o vara sjukt nöjd!

Idag har jag annars lunchat med syster och sen såg vi sista piratfilmen=)
Johan har vart o fixat gullans små fötter så hon e fin när hon ska in på kliniken om ungefär en 2-3 veckor!
Sen har jag pluggat gode bra!

Nu är det bara ladda för nästa tenta som är nästa fredag!

Jag o Nicklas pratade om utlandet lite igår.. oj,oj.. vad jag vill bort lite=) tyvärr är ekonomin gode begränsad med studiebidrag o lån, så någon florida resa blir de inte.. finns inte en chans i världen o få ihop de pengarna! ska bara hitta en lucka oxå.. =) men, men.. jag får "sommarlov" 4 juni ca och om jag får jobb på polar brukar man ej börja före midsommar så där finns lite tid!
Vi får se.. har lite planer på var vi ska åka! Skulle iaf vara kul att se ett nytt land eller ett nytt ställe iaf=)


Såg film ikväll oxå, en komedi: Trubbel i Paradiset! STÖRTSKÖN komedi som fick en och dra på smilbandet mer eller mindre hela tiden=)




Nu ska jag sova!! Luleå o shoppa loss imorn!

/Emma

Några dagar!

Några dagar har gått sen sist!
Jag fick ju tillbaka 2 av de 3 sista tentorna i slutet av förra veckan.. o jag fick VG på farmakologin och spikade läkemedelsberäkningen! Guud så skönt.. nu inväntar jag "bara" resultatet från fördjupade anatomin!!

Just nu har vi ju sjukdomlära.. LÄTT de mest intressanta! herregud jag kan sitta o läsa i böckerna bara för att liksom! De är så intressant o veta vad som orsakar det ena och de andra.. sånt som nervsjukdomar, cancer, och dyl! Mycket plugg blir de men som sagt, just nu e de otorligt intressant! Nästa vecka (när de e tentavecka) kommer jag inte tycka de e lika kul, haha!

I lördags var jag och mamma och såg musikalen Snövit i Luleå.. inte "barnversionen" utan versionen av bröderna grimm! GRYMT BRA och jätteduktiga på att sjunga! Jag bara älskar musikaler.. mycket trevligare än vanlig teater!!

På kvällen så hyrde jag och Malin o Simon film.. och eftersom vi inte sett denna sjuka skräckfilm så var vi ju tvunga.. Herregud.. jag trodde fan inte jag skulle våga sova sen (då nicklas jobbade natt) men Simon o Malin var kvar till 02.30 så jag var gode trött (men sov med taklampan tänd.. ha,ha,ha! Tycker inte om sånna psykiska skräckfilmer.. men tja.. den hade ju de en riktigt rysare ska innehålla, förmåga att SKRÄMMA en så man nästan mår lite dåligt efteråt! Ska bli kul o se tvåan men de tar jag gärna när Nicklas inte jobbar natt;)
Ha,ha.. filmen har nog de flesta hunnit räkna ut var: Paranormal activity!!


Nej nu väntar sängen!!

/Emma

sådärja..

.. nu har jag klickat hem både säsong 3 och 4 av Beverly Hills! Blev 2 andra filmer oxå så jag kom upp i gratis frakt, hahaha=)
Nu ska jag äta äppelchips, dricka the och se ett avsnitt av.. just de, beverly hills=)

fy faaan..

.. vad jag pluggat idag! De var bara de jag ville säga.. jag är totalt dödende nu! men har fått gjort nästan alla frågor (tror jag letat rätt o svarat på runt 70 frågor idag.. o de e inga små frågor så jag har inte jobbat så lite bra!) men tänkte vara lite ledig i helgen från plugget så=)

På lördag blir de teater i Luleå med mamma!
nu... SÄNGEN!

En låååång pluggdag!

Idag har jag pluggat så otroligt bra! Jag e nästan lite i chock över hur mycket jag pluggat denna dag! Började dagen kl 06 och åkte iväg till luleå där jag, Linda, Lina, Johanna och Josefin pluggade på till strax efter 14. tog 14.50 bussen hem, käkade lite middag, åkte till stallet och gick ut med gullan! Sen när jag kom hem satt jag mig ned o pluggade vidare. har suttit här över 2 timmar nu! Ja ibland e man duktig på att få nått gjort=)
Börjar dock bli lite trött i ögonen nu, så tror jag ska börja avrunda kvällen=)

Måste bara säga att om jag varit född runt 1970-75 då hade jag ÄLSKAT serien beverly Hills! Herrgud, började se den förra veckan då jag köpt första säsongen till supererbjudande. Har aldrig lockat mig förr, men guud.. jag önskar jag var med på den tiden då serien gick på tv.. tyvärr var jag bara 3 år 1990 när den började visas! Hur som helst.. har bara sett några avsnitt men den e ju superrar.. och hittills iaf INGA cliffhangers i slutet så man ska bli galen;) nu kan man se ett avsnitt och sen lämna och se nästa avsnitt 1 vecka senare i lugn och ro! =)


Ska kanske tillägga att jag tycker tp alla serier jag börjar se är bra! ha,ha.. det finns 2 serier jag inte klarar av.. VÄNNER och SATC! Inte mina typer för 5 öre.. men de e ju tur vi alla e olika!

/EMMA

1 februari!

herregud vad tiden springer iväg..  igår och idag har jag ridit lille elvis och gått med gullan! Känner att jag måste ta tag i mitt träningsliv lite så minst 45 minuter promenad per dag + trampa på maskinen + rida.. japp! Nu jävlar!

Ikväll har det varit kick off på AbNian med alla tjejor! Blev skönhetsbehandling från VEJM make up från Piteå och så supergod middag med semlor till efterätt och en massa planeranden! Supernice!!!!!=)

Igår beställde jag förövrigt nya gardiner till vardagsrummet och köket! Ja jag var så less på mina andra alternativ så julgardinerna är kvar! ha,ha,ha.. nästan så de e lite piiinsamt, men om en vecka e de förmodligen ändring på det! å andra sidan e de ju mest de "gamla" vanliga folket som kommer förbi och dom känner man ju så väl så då e jag inte så brydd;)

Har även bestämt oss för att fixa upp "gula rummet" som vi så fint kallar det! tänkte Nicklas supersyster som jobbar med o tapetsera o måla ska få göra om där inne så är tanken att de ska bli lite av ett kontor för Nicklas företag typ! dock ett snyggt kontor!  De e ju rätt stort så jag tänkte mig även en bäddsoffa (eller liknande) därinne + kanske TV:n från vardagsrummet så kan vi köpa en 48 dit istället.. våran tv känns nästan för liten för storleken på vardagrummet.. de e ju som nästan gigantiskt!=) Skulle gärna ta tag i vårt mysiga rum i källaren oxå men nä... de får bli en annan historia!

Ja just de.. har kanske glömt och säga att Nicklas köpt ännu en bil i Luleå Taxi. eller de e ju en buss=) så nu har han 2 bussar och 1 bil! och jag tror han redan e ute efter fler... jag tror han verkligen trivs i att ha lite o tänka på + lite pappersarbete.. han behöver hållas sysselsatt=)

Nu ska jag vänta in min käre sambo som lär vara på ingående här runt midnatt! sen  måste jag hinna med några timmars skönhetssömn och imorn blir det plugg inne i skolan = upp före tuppen!=)

/Emma


RSS 2.0