Saga 3 månader!

Underbara Saga, våran lättsamma och nästan alltid lika glada solstråle! Vad fantastiskt att vi fått två så otroligt nöjda och glada barn under spädbarnstiden! 3 1/2 månad har den lilla tjejen hunnit bli! Lite mer rutiner har vi fått in, natt gör hon mellan 21-22.30 och enstaka fall lite senare/tidigare. Just nu när de är sommar o varmt och man vill vara ute och njuta av värmen på kvällskvisten gör de oss inget. Även Amanda har snurrat dygnet nån timme galet och somnar runt 21-22 på kvällarna... men vadå egentid, herregud de kommer bara säga swish så är dom självgående och tonåringar=) Så vi njuter och tar sovmorgon till 9-10 istället=)
Till hösten blir de ju förskola igen för Amanda och då ska vi väl försöka snurra till båda barnens klockor så de somnar någon timme tidigare!
 
 
Annars då, amningen fungerar hur klockrent som helst och jag ska definitivt helamma minst 6 månader! Kanske vi börjar introducera nått sen, men jag trivs otroligt bra denna gång och vill bara Saga så kommer vi nog att amma i 12 månader (ja inte helt då) men tänkte slippa ersättning eftersom de ändå fungerar så bra med att amma, och vill hon inte äta välling så då får hon väll amma istället! Hon känns dock precis som Amanda som en väldigt aptitlig tjej som är nyfiken och tar flaska lika bra som bröstet (har pumpat 4 ggr sen födseln, senast idag! Får känslan hon kommer o älska mat/gröt/välling fast bara för de blir de väl motsatsen:p
 
Sover i egen säng gör hon om än hon ibland somnar bredvid mig när vi äter där på morgonkvisten vid 06. Fast jag brukar vara duktig och sätta på det lilla blöjlarmet om jag vet av att jag e trött, hahaha! De där med samsovning kommer ta länge för mig o acceptera men jag verkar ju ha tur med barn som trivs bra i egna sängar (om än Amanda just nu är inne i en period då hon ska sova med oss.)
 
 
 
Ja alltså försöker hitta något "jobbigt" eller "krävande" med vår lilla Saga men de e faktiskt svårt, jag kan äta precis VAD jag vill utan att hon reagerar, hon sover bra på dagen och sover bra på natten... nästan så man skäms av att skriva ut sånt då man vet att andra har betydligt mer "krävande" barn.. tänk så olika de är!
 
Ja faktiskt finns de en sak: hon spyr ju ungefär lika mycket som syrran sin.. vi kan tydligen inte göra barn med utvecklad magmun hahahahaha!
 
Längd och vikt är något mindre än Amanda, inte några stora siffror men skiljer drygt 700gr och ca 2 cm vid samma ålder! Verkar bli en superblond tjej (vilket inte är förvånande för vi båda var ju superblonda som små.. mest fascinerad att Amanda fick så mörka drag, fast de finns ju också rätt mkt hos båda våra familjer så!
 

Kolmården, Bamses värld och Muminlandet!

Ja drygt halva sommaren har gått, en väldigt bra början på sommaren måste jag säga! Helt okej väder, visst har de regnat en hel del men de gör de ju alltid! Den riktigta sommarvärmen burkar ju komma ganska precis i mitten av juli dvs nu=)

Njuter till fullo i vårt hus, underbart med ett soldäck på över 50kvm att njuta på! Sol från 09 på morgonen till efter 20.00 på kvällen! Kan knappast bli bättre va! Jo.. man slipper se några grannhus därbak i vinkeln=)

 


Annars har vi hunnit vara iväg på utflykt i en vecka till södra delrna av landet, och även finland, det har badatas i piteå havsbad, åkt karuseller både i piteå och på hamnfestivalen i luleå. Vi har varit till Niklas föräldrars stuga i arvidsjaur, haft massor med spel och filmkvällar, grillat med fina vänner mm, mm.. ja ni fattar själv. har knappt haft en enda långtråkig dag=) Det jag älskar med sommaren, att man gör så mkt spontana saker!

Ett till + med vårt nya boende är att de bara är en dryg kilometer till dalen och där är det såå vacker natur och massor med får och deras små bäbisar som går o betar där under sommaren!!

 

 


MEN NU Till våran tripp söderut. Vi hade pratat under våren om att det skulle vara kul för amanda att få se Bamses värld, eller muminlandet... jag var dock inte så på men då Saga väl var född och visade sig vara minst lika snäll och lättroad som sin syster blev väl intresset betydligt högre från min sida. Så när prognosen visade på en rätt tråkig, kall och mulen vecka här uppe i norrbotten och en soligare sida i södra sverige tog vi beslut på måndagkväll att "vi åker söderut" och tisdagmorgon kl 05.10 rullade vi ut från gården: Målet: Stockholm!
Vi bokade hotell strax utanför Arlanda, smidigt från E4an när man har bil och fräschare hotell till bättre pris! Resan ned gick otroligt bra! Vi stannade i Docksta (efter drygt 40 mil) för att sträcka på benen 20 min, Saga fick sig en matpaus och sen åkte vi drygt 1 timme till så var vi i sundsvall där vi planerat för lunchstopp på Ikea! Jag skulle även komplettera några småsaker jag glömde från senaste IKEAtrippen! Där fick Saga sträcka ut ordentligt i vagnen, och efter lunchen drog Niklas och Amanda på ett lekland på Birsta medans jag och Saga gjorde IKEA i lugn och ro (ja hon sov =)
Efter drygt 1 1/2 timme fortsatte vi köra och hips vips vid 15 var vi i Stockholm! Hade trott vi skulle vara framme först vid 18-19 på kvällen men med två supersnälla barn som varken grät, gnällde eller surade EN ENDA GÅNG under hela bilresan gick de betydligt smidigare än vad vi planerat för=) Så då checkade vi in, sträckte ut oss en timme och sen drog vi in till Mall of Scandinavia i Solna ochj shoppade fram till de stängde klockan 20! Åkte till hotellet och ställde väckaren på 06 för onsdagen skulle spenderas i Norrköping på kolmården och Bamses värld!

Amanda inne i Mall of Scandinavia

 


Uppe med tuppen och rullade iväg till Norrköping efter en god hotellfrukost! Gick i parken från 10 tills de stängde kl 18, då åkte vi in till Norrköping och åt middag innan vi gjorde en rätt tidig kväll=)
Torsdagen spenderades oxå på Kolmården! Alltså vilken underbar djurpark! Vi kände båda att Lycksele inte lockade och med Bamses värld inne på Kolmården blev ju val av större djurpark rätt enkel! Väldigt nöjd över valet! Hit kommer vi åka igen när Saga kanske är 3-4 år och kan njuta av parken lika mycket som Amanda gjorde! Så fick hon ju se alla sina favoritdjur: Giraff, Zebra, tiger, delfiner och LEJON!!! äntligen fick hon "träffa simba" som hon själv säger, och såklart krama Bamse och alla hans vänner=)

Utanför Kolmården

Bamses värld!
 
 
Alltid lika Glada Saga=)
 
Åker Skalmans bilar=)
 
En av tigrarna! Fotade djuren rätt lite, man vet ju hur dom ser ut ändå, hahaha!
 
Delfinexpressen! TAGGAD tjej!!
 
Bamses staty!
 
Brummelisas leksaksaffär! Här shoppade vi lite kläder till barnen, bamse godis mm=)
 
Kramkalas!!
 
Och snälla Saga såg mest ut såhär=)

Förutom detta så finns ju lite åkattraktioner som är gratis inne i parken! Superbra! Amanda åkte delfinexpressen typ 100 ggr (var väldigt lite kö) och alla attraktioner inne på bamses värld såklart!
Torsdagkväll satt vi oss ned och funderade ut vart vi skulle härnäst och bokade en ny natt i stockholm för lite shopping inne i stan! Bokade samtidigt färja över till Finland ochj Åbo för ett besök till Muminlandet!
Så fredagen spenderades inne i centrala stockholm med lite shopping, vi klörde runt lite med bilen och tittade på slott, besökte kaknästornet och åt lunch på en grym thairestaurang!
 
Utsikten från Kaknästornet!
 
 
På kvällen hoppade vi på färjan till Finland! Åt världens godaste Buffé ombord, fanns ungefär ALLT! Shoppade lite taxfree och sov sen gott i hytten hela natten=)
 
 
Gick i land i Åbo strax före 08 på morgonen och åkte drygt 3 mil till Nådendalen där Muminlandet ligger! Tillbringade sen hela lördagen där. Amanda var i extas och skulle aldrig åka hem! tror hon hann krama mumintrollet minst 20 ggr och det var vääääldigt spännande att besöka hattifnattarna och morrans hus=)
 
Teater med Mumintrollen!
 
Ansiktsmålning=)
 
Muminpappans båt!
 
Och snälla Saga=)
 

Söndagen spenderades i Vasa på äventyrsbad innan vi hoppade in i bilen och begav oss hem! En fantastisk vecka, med supersnälla barn! Ja Saga måste ta alla priser i världen för hon har varit glad hela tiden, i vagnen, i bilen, på hotellen, sovit fantastiskt bra i sin vagn alla nätter! Amanda har oxå skött sig utmärkt men hon är ju i en lite mer trotsig hehehe!
 
Saga trivdes bra o bo på hotell=)
 
Ja de var den resan! Ser framemot att resa söderut någon mer gång, ett besök till Göteborg, Ullared, Astrid Lindgrens värld.. ja finns ju massor, men de blir en annan gång=)

RSS 2.0