Separation!

Ja igår var det separation för min kära hästar! Den lilla fick flytta upp till ÄRF och den stora fick stå kvar.. drygt 1 mil mellan.. slipper dom stå och gnägga dagarna i ända..=)
Gick jättebra och lasta lillan själv utan sin mamma, hade kamera i transporten och hon var riktigt lugn därinne.. inte minsta svettig ens!
Lite ledsen igårkväll och idag har hon fått stå med syrrans häst.. som inte varit så snäll.. haha eller rättare sagt visat vem som bestämmer i hagen.. brukar ju gå till sig på några dagar då rangordningen är avklarad men det gör lite ont i hjärtat när man ser sin lilla häst se så ensam ut.. utan sin mamma, själv i stora världen!
Kanske är för att jag själv är mamma och ammar och sådär, men det kändes verkligen i mammahjärtat! Ikväll var hon dock superglad och åt på hur bra som helst i boxen.. skönt!!
Hoppas vi att Q:s juver går ned bra av sig själv och att vi slipper nå inflammation eller liknande!
Äkta kärlek mellan mor och dotter!
 
Annars har vi haft lugna kvällar här hemma. Jag har varit själv både fre och idag lör.. ovanligt men sant! Eller okej amanda e ju hemma såklart och niklas har åkt till jobbet vid 21-22 så helt själv har jag ju knappast varit men annars brukar de ju alltid vara lite fint folk på besök under dessa kvällar!!
 
Nä nu ska jag gå och läsa lite, dricka en kopp te och varva ned innan sängen väntar!

Glad Lucia!

 
Ja idag är det ju luciadagen, och Amanda har fått fira sin första Lucia.. som tomte!
Haha, ärligt så nää... hon hade inga speciella kläder på sig men Linda fotade henne för någohn vecka sedan när hon fick agera tomte!
Mammas sockertroll, vill ju bara äta upp henne!!
 
 

Shopping, shopping, shopping!

Ja senaste veckan har bestått av mycket shopping!
Förra fredagen var ju jag till Luleå och handlade julklappar, både i stan, på barnens hus och ute på storheden! Blev en heldag verkligen men hittade rätt mkt fint!
I tisdags var jag på byn och fortsatte julhandeln...
Igår åkte jag med min mamma till Umeå (eller jag körde ju=) Hon skulle på återbesök till sin läkare vilket hon är 3 ggr per år! Trevligt med lite kvalitetstid med sin underbara mamma (och Amanda såklart!)
Hann med en lunch med bästa Karin oxå (hon sitter förövrigt på ett plan till Thailand nu.. ååå vad jag e avis!!=) Sen blev det shopping på stan och middag ute innan vi körde hemåt.. blev en grymt lång dag då jag satte mig i bilen vid 07 på morgonen och hemma var vi först vid 22.00 på kvällen.. Amanda skötte sig otroligt bra och sov rätt mkt både i vagn och bil.. detta bidrog dock till en PIGG dotter kl 22.00 igår.. hon somnade först 01, hahaha! Jaja, smällar man får ta! Det är skönt med henne för trots att vi tog sovmorgon idag så hade hon inga problem att lägga sig i tid ikväll=)
idag då.. jag och syrran drog till Luleå på lite shopping! Jasi, nu kanske de dröjer en dag eller två innan jag sätter mig och kör mot stan igen! Julklapparna är iaf så gott som klara! Men det blir mycket julhandel då det ska handlas både till min och Niklas familj! Fast roligast är ju helt klart syrrans grabbar! Underbart att handla julklappar till barn=)
 
Nä nu ska jag lägga mig i soffan och läsa lite innan det är läggdags, har ju (precis som alla andra) börjat läsa 50 nyanser av honom.. bara hunnit 1 kapitel men den verkar lovande (fast jag har hört både rid och ros så vi får väl se..=)
 
//Emma
 
 

Julbord, lilla julafton och Nalle Puh!

Gårdagen var en fantastisk dag! Jag var för andra gången sen lilla mandisen föddes iväg på lite "roligheter" eller vad man ska kalla det! Mamma fick vara barnvakt mellan 14.30-18.30 då jag och Niklas tillsammans med våra vänner åkte till storforsen på julbord!
Jag säger bara det: VILKET FANTASTISKT JULBORD!! Sååå gott! Kändes som man rullade ut därifrån=)
Efter julbordet åket vi förbi mamma och pappa och hämtade upp lilla Amanda, sen bar det hem till oss för en lilla julafton, spel och filmkväll! Mycket lyckat och trevligt! Karin och Sara hade bakat julfika och godis, och så hade vi lilla julafton (bara tjejerna, haha) jag fick Linneas paket vilket innehöll te!! Ha, sååå perfekt för te beroende lilla jag=)
Sen fick jag även ett paket av Karin (för att jag alltid var värdinna=) Det var Filmen om Nalle puh!!!! Å jag som är Nalle Puh fan uti fingerspetsarna!! Så klockrent!=) Kommer jag och min lilla dotter se många gånger!!=)
 
Var en underbar lördag och jag är nog mätt fortfarande!!=)
 
Idag har det varit en lugnare dag här hemma, vi har mest myst och skottat snö;) Middag hos Niklas föräldrar (söndagar är verkligen en "äta borta dag"=) Vi äter ALDRIG hemma en söndag!!
 
//Emma

Jag blev ju aldrig så stor..

nä, jag är ju en sån där som får skatta mig lycklig över min graviditet..
hade ett rätt normalt mått på lilla magen, slutade på 33cm i vecka 35, sen han jag faktiskt inte få en till "check" innan Amanda kom=) rätt stort mått med tanke på hur liten magen faktiskt var=)
Inga bristningar och har inte kvar det minsta lilla hud på magen som blivit slappt efter graviditeten.. det sa liksom "slurp" och så var det som vanligt..
 
Haha, nä inte riktigt så, men drygt 3 månader efter kan jag ärligt säga att ärret inte alls känns mer, magen är exakt som förr.. hann bli lite orolig att ärret skulle ha den där "obehagskänslan" föralltid.. inte att det gjorde ont men det var på nått sätt obehagligt att ta på sig byxor exempelvis!
Nu gick jag ju upp förvånansvärt lite, och det kan jag också med handen på hjärtat säga var otroligt jobbigt.. det fanns absolut en oro att mitt barn inte fick den näring den skulle, men eftersom alla mått, hjärtljud och prover alltid var på tipp topp var det nog mest jag som nojjade mig över den lilla viktökningen=) Nu i efterhand kan jag känna att det var jättebra, och framförallt med min skada som säkerligen inte uppskattat en allt för kraftig viktöknig.
Jag minns innan jag blev gravid hur jag läste runt på en massa gravid- och mammabloggar och vissa som bara gick upp 5-7kg tänbkte jag direkt "dom har ju svält sig själva.. så tragiskt att inte kunna acceptera att man faktiskt går upp i vikt när man är gravid!!"
Men, nu vet jag att det inte var så självklart.. jag har inte kunnat påverka min viktökning alls.. jag gjorde allt för att äta ordentligt och minns att jag till och med brukade trycka extra mycket vatten precis innan MVC för att jag hatade att se vågen gå upp så lite.. jag åt 5 mål mat per dag, en vanligt person hade med all sannolikhet gått upp rätt rejält men inte jag.. nää, och när Amanda väl var ute visade vikten på minusresultat direkt. Jag frågade på MVC under återbesöket VARFÖR det kunde bli så, och fick till svar att vi alla är olika och kroppen reagerar olika på en graviditet. Det vanliga är att hormonerna gör att kroppen tar upp mer mat, min kropp reagerade exakt tvärtom och det bidrog att den i slutet av graviditeten faktiskt "åt upp mig lite".. Det handlade ju inte om några stora mängder som försvann från min kropp men ändå.. tänk så olika vi alla fungerar!
 
Tog ju som sagt inga medvetna gravidbilder.. jag vet inte.. men det är inte sån jag är helt enkelt.. men hittade ändå några kort.. på lilla magen.. dock omedvetet tagna..
men här bjuder jag på ett från Florida.. i v17! Det e jag och mina polare "albatrossarna"=)
 
//Emma

Äntligen!!!

Sådärja, igår kom så min efterlängtade åkpåse! Har velat fram och tillbaka vad jag ska ta.. ville inte ha en för tunn, och inte för tjock.. det skulel vara bra yttertyg så den stoppar vind och så gärna snygg och även en bra färg... haha inte rosa eller gul typ;)
Så efter mycket letande ramlade jag över The Buppa Brands collection och när Camparade hade jättebra erbjudande var det bara att slå till!
Så Amanda fick en lite för tidig julklapp av mina föräldrar då det var dom som betalade åkpåsen!=)
Är mycket nöjd över både kvalitén och tjockleken!! och färgen,  white circle heter den=) Mkt nöjd=)
 
I eftermiddag ska jag till Erik på akupressaur igen! Sen blir det ett uppehåll någon vecka för att se vad som händer med foten.. men han "passar ju på" att massera axlar/nacke/skuldror under tiden nålarna är i ben, fot och öra och kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig mått så bra i ryggen på väldigt, väldigt många år!!=)
 
Ikväll är det match mot Skellefteå, så om bara min sambo hinner hem i tid tänkte jag pumpa ut får han ta läggningen ikväll! Just Skellefteåmatcherna är ju lite speciella!!=)
 
Annars då.. kylan har släppt sitt grepp ganska rejält.. bara -10 grader ute idag! Härligt, framförallt då jag MÅSTE till Luleå imorn för julklappshopping=)
 
//Emma

Greveholm!

Ja jag läser runt på mina vänners bloggar och årets julkalender skapar verkligen nostalgi!! Jag tänker tillbaka på skolans allra bästa tid.. den sista vårterminen med klassen när världens härligaste gäng valde att göra Greveholm som projektarbete! Underbara minnen!!
Måste ju faktiskt få säga att än så länge har dom knytit ihop 1996 års kalender med 2012 på ett förträffligt sätt! Dels pratar dom om familjen Olsson och varför dom flyttat, slottet och miljön detsamma som 1996 OCH viktigast att spökena är samma! Det gör ju att det verkligen känns som en riktigt del 2! En äkta uppföljare!!!
 
Skulle ha åkt till Luleå på shopping idag men när mätaren visade på -20 kändes det inte okej att traska runt med lilla Amanda..=) Så vi åker nog på fredag istället! Hoppas på liiite varmare iaf!!
 
Igår var jag och Amanda på Body Flex! Tjihoo.. sjukt intressant.. lite flummigt men jag köpte verkligen hela konceptet!!
Klädde även granen och bakade saffransbullar med madelmassa! Blev om jag får säga det själv: DET BÄSTA JAG NÅGONSIN BAKAT!!!!!
Följde ett recept från gomorron Sverige (jag e ju lite tantig och ser sånt på morgonen nuflörtiden=) och det var massa bra tips om jäsning, lite andra ingridienser och såvidare! Så fortsätter vädret vara lika kasst kanske jag bakar lite mer imorn med, haha=)
 
Hunnit städa hela huset nu på förmiddagen, min dotter har varit riktigt trött och sovit i 2 timmar nu! Har nog inte hänt hon sovit så mkt på förmiddagen förutom när hon var riktigt nyfödd! Fast hon e lite förkyld så..
 
Nä, passa på och starta en tvätt kanske!
 
Sist: Tacka vet jag JULRADION!!! Underbart=)
 
/Emma

Quinta

 
 
 
 
 
 

Stora GILLA knappen just nu!

1. December månad!! Måste nästan klassas som bästa månaden på året, mysigt och sån fantastisk stämning år efter år!!

2. Julkalendern!! Har nästan alltid sett julkalendern trots att den ofta varit riktigt dålig, men iår lär sen hamna i topp! Mysteriet på Greveholm 2 kan väl inte annat än skapa nostalgi!

3. Fritidsresor kommer fr.o.m. 2013 köra charter från Luleå direkt till Mexico!!! Det var väl på tiden utbudet från norr blev bättre!!!


Det e tur man e söt...

Ja nog e de tur man e söt när man bestämmer sig för att göra morgon 05.30 en lördag!!;)
Just nu har vi nedräkning till 08.45 då julkalendern börjar, och före de roar vi oss med Laban och hand vänner;)


RSS 2.0