Dop idag!

V.35 är det nu.. herregud v 35!!! De e ju sjukt.. sinnesjukt. Folk säger att graviditeter går sååååå sakta, själv tycker jag ibland de går för foooort Tror aldrig en vinter/vår och början på sommaren sprungit iväg så fort, men de e väl så.. tiden går fort när man har roligt och njuter av livet och de e väl så det är oxå!!
 
Idag ska jag på dop, Lilla Samuel ska döpas!! Såå mysigt!
 
Igår blev de en tripp till Luleå, handlade spjälsängen, täcke, kudde, madrass, madrasskydd, en muminfilt, ett par byxor till bebis och lite saker till mina katter på djurmagasinet! Nu känns de (peppar peppar) som om jag har köpt de mesta.. kläder börjar de finnas rätt bra av! Kanske någon body, men de e ju de där med att man ofta får en hel del oxå så ska nog avvakta;)
 
Nä guud vad lycklig jag är just nu! Livet är verkligen helt och hållet på topp!!! Kan säga att jag redan nu vet hur mkt jag kommer sakna den här magen den dagen bebis ska ut.. jag älskar lilla magen! Hur go som helst!=)
 
//Emma

Äntligen...

ja Äntligen har jag fått tid för att kolla upp mitt bäcken lite mer innan förlossning. Nog för att detta inte kommer säga allt, men en hel del lär man väl få veta!
Känns jobbigt att i dagsläget gå runt och inte veta, jag vill kunna börja förbereda mig.. förlossningsplanering ska ju ske i v32.. jag kommer skriva min efter v 36.. ev först v38 då jag har möte med BM före slutbedömningen v36.. tjorvigt.. Jaja det löser sig nog!
Så på tisdag blir det en MR bäckenmätning ocg tisdagen därpå bedömning oc´h sen även samtal hos SMVC!

På frågan vad jag tror så är jag kluven.. 50% är rätt säker att mina mått är små, men den andra halvan säger verkligen att "varför skulle de vara så?"
Jag har även ett minne att Per Berg (som opererade mig på akademiska sa efteråt att de komplikationer som mest troligt kommer uppstå är att du nog måste snittas vid en graviditet för ditt bäcken är ganska trångt.. det var det även innan olyckan!
MEN hur vet han de?? han opererade ju? inte mätte dom ju bäckenet? Aaa, jag förstår faktiskt inget alls. I min operationsberättelse som jag fått hem står det inte heller nått om det utan bara att skruvarna måste bort innan graviditet/förlossning typ!

Nog om detta! Äntligen har man fått tider iaf!

Skulle beställa spjälsängen igår men då var den "tillfälligt slut.." så vet inte om jag åker in på barnens hus och handlar istället då den finns där.. liite dyrare men börjar ju ändå kännas som att de e bra om jag hinner få hem den och montera ihop den inom en rätt snar framtid..=) Imorn går vi som sagt in i v35..

Q är sveriges tråkigaste häst.. varannan natt är hon orolig och irriterad, det slås med ben till höger och vänster, hon vandrar och är allmänt otillfreds.. men varannan natt ligger hon eller står och sover inprincip konstant.. Inatt var en sån natt.. Jaja, jag tar ingen skada av att fölvaka.. blir ju lite mindre sömn på nätterna men går ju bra och sova på morgonen när man kommer hem 2-3 timmar så!

Nä nu ska jag ut och klippa gräset, sen ska jag göra laxfileér i ugnen med bakadpotatis och äkta kalixlöjromssås till! Mmm=)

//Emma

Sist.. fick veta på senaste besöket hos MVC att jag visst hade en hjärtformad livmoder! De ni=)


Ett besök hos BM

Ja nu är vi ju i v.34 (eller 33+3 tror jag=)
Har varit på besök hos BM idag och då min ordinarie är på semester fick jag besöka den andra idag!! De var kul, få höra vad en annan säger!
Allt var bara bra! är imponerad över mitt järnvärde som ligger på 125 utan att jag ens anstränger mig för att äta järnrik mat!
Lilla bebis ligger fortfarande nedåt, men är inte helt fixerad för det var rätt så ruckbart på lilla huvudet!
Lite siffror:
v33+3
Blodtryck: 105/60
Järnvärdet: 125
Vikt: + 0.1kg (totalt 3.6kg)
Bebis hjärtslag: ca 156
Magmåttet: 32cm, 2 cm på 3 veckor.. den knogar på och växer! Hör många vars mage står stilla vissa perioder men här knogar de på och växer!

Ang vikten så vet jag inte vad jag ska säga, BM ansåg att det var helt normalt och att jag "bara skulle vara glad att jag var en av de få som inte gick upp så mycket under min graviditet!" ´Tycker fortfarande det är konstigt men när båda BM säger exakt samma sak och då magen traskar på och växer i en hiskeligt tempo tar väl kroppen inte upp mer än vad som behövs! Skönt för mig är det iaf! Känner mig ju inte som en flodhäst dirket, haha=)

Blodtrycket hade ju ökat lite sen sist, inte speciellt mycket men har varit mindre yr så peppar peppar kanske gjorde susen men den lilla ändringen=)

---

Ja annars då, Vi (jag och Sara) fölvakar för fullt.. ingen bebis i sikte änu, tiden går ju ut imorn! Spännande=) Får gärna hända nått NU=)

//Emma



Heldagshopping och fölvakning!!

Ja idag har jag och mamma varit in till luleå för en SNABB sväng förbi barnens hus! Jo tjena.. kom hem typ kl 18.00 och då åkte vi ändå runt 10.00 snåret! Ja så kan de gå! Var ändå BARA på storheden + barnens hus men nog fasen lyckas man shoppa på!=)
ÄNTLIGEN har ju vagnen kommit (eller äntligen, jag beställde den ju till mitten/slutet ¨på juni) onödigt att den ska stå och samla damm hemma före de! Men nu är den här! Och sååååå snygg! Jag säger bara det: Emmaljunga är OUTSTANDING! Fast jag har aldrig hört nån som sagt att ett annat märke e bättre!
Dessutom supersnygg i Jeans Black.. typ lite mörkgråaktig, svårt och förklara! Och självklart en emmaljunga skötväska till de!
Ja och så har ju bilbarnstolen till bebis kommit oxå! och så köpte jag täcke och kudde till lilla vagnen och min mamma köpte en supersöt liten filt till bebis i bomull då fleece kanske blir varmt om de e supersommar i augusti!=) Ska visa bilder på allt sen!
 
Ja och min söta lilla häst närmar sig nog fölning.. kanske kanske blir en midsommarbebis ändå! Fölvakningen börjar imorn då det ska riggas upp övervakningskamera och flytta in i Sollas stuga=) Spännande spännande.. men inatt får Emma ställa alarmet typ 2-3 ggr och åka till stallet och kika till henne.. blev som väl oförberett detta, tur man iaf bor rätt nära.. tar inte ens 3 minuter och köra bil dit så=)
 
Ja midsommar imorn (eller idag är de ju!) Hoppas ni alla får de trevligt! Själv hoppas jag ju på en midsommar bebis till Q, skulle vara en fantastisk midsommar!!=)
 
Nu ska jag hoppa in i bilen och köra till stallet och kolla in Q för sen måste jag få en timme eller två med john blund innan väckarn ringer!!

//Emma

Tisdag!!

Dagarna springer verkligen iväg.. Tisdagen går mot sitt slut och jag känner mig nöjd med dagens arbete! Klippte heeeeela gräsmattan (vår gård är ju inte typ som vanliga villakvarter 900kvm) utan betydligt större!! Men de gick så bra!! Tog en paus i mitten bara:) har även gått med trimmern där det behövdes och påbörjat ogräsrensning av jordgubbslandet!! Det kryllar verkligen av blommor och små små kartar så de e nog inte allt för långt bort innan man kan börja plocka sina egna jordgubbar!! MUMS!!!
Hunnit med och springa lite ärenden på byn och självklart en tripp till stallet och finaste Q!!
Kvällen avslutades tsm med min sambo en massa jordgubbar, chips och fotboll!! Nu ska vi sova, ny dag och nya äventyr imorn!!

Åå förresten min barnvagn och babyskydd har kommit till Luleå nu!! Tjihoo så kul och få hämta hem de!! Ett tecken på att det faktiskt börjar närma sig!!

Slänger in en bild på mina små hjärtetroll:)


Bra avslutning på söndagen!

Ja blev en riktigt härlig söndag som avslutades med middag hos mamma och pappa och sen lite filmmys hos stina med Karin, Simon och Steffen (ja och Stina såklart!!=)
Vi såg denna underbart härliga svenska komedi!! Får många + av mig!! sjukt rolig utan att bli för överdriven "hey baberiba" humor=)


I veckan har jag lite planer, bla ska jag anmäla mig arbetslös hos af imorn.. skolan e ju slut och då jag inget fast jobb har måste jag väl dit.. känns träligt för dessa veckor men å andra sidan har jag ju knappast nå bättre för mig=)
Fixa och pyssla på gården behövs.. gången ska göras färdigt, jag måste göra klart en av rabatterna med kantstenar och fixa lite mer blommor!!=)
Sen kommer nog ev barnvagnen och babyskyddet denna vecka så då blir de en tripp till Luleå för och hämta ut det!!
Lilla Elias fyller ju år oxå och sen kanske det händer nått med lilla Q! Väntar med spänning men är nog ett litet tag kvar än tror jag=)
Så lite och göra har jag ju! Känns bara bra!!! Rastlösheten skriker!! En cykeltur eller två ska väl oxå kunna tryckas in i schemat, promenader är det sämre med, fast klippa gräset går rätt bra (i lagom tempo vettni) så jag kanske drar en sväng med gräsklipparen oxå!!
Ja och sen var de ju midsommar oxå! Herregud, det känns bra det här.. massor med projekt och saker att göra! Går dagarna fort och hips vips är vi i v34 (ja på midsommarafton blir de ju de!) shiiit vad nära de börjar bli nu=)


Nä nu ska jag hoppa i säng!

//Emma

Tentaresultat, födelsedagskalas och griniga hormoner!

Ja denna helg (fre-sön) har innehållit de mesta känns de som!!
I fredags hade jag verkligen såå mkt rubbningar de gick och ha.. Låg och grinade i sängen typ hela förmiddagen för?? Ja jag vet inte själv.. Jag var bara allmänt deppig utan att förstå, Nicklas fattade ingenting stackarn och jag satt mest och skrek och gormade på honom!! Hahaha de här med och vara gravid är inte alltid en dans på rosor;)
Men när kl var runt 13 så kände jag bara "nä ända så ligger jag här och tycker synd om mig själv resten av dan eller så tar jag tag i mig själv och gör lite nytta!!"
Ja jag valde de senare och fredagsem och kvällen blev en bra dag med massa gjort på gården, sen tog jag cykeln ned till byn och handlade lite kvällsgotta till mig själv:)

Lördagen var en varm och bra dag!! Jag klippte gräsmattan, fixade i rabatterna och satt och njöt (i skuggan!!) av värmen!! På tok för varmt för och vara i solen med dessa värmehöjningar i kroppen:)
På kvällen åkte jag och grattade Stina som fyllde precis lika mkt som jag;) blev kvar där och surrade till efter 01!!!! Ja herregud, var så trött när jag kom hem att jag somnade typ stående i hallen;)
Kul och träffa Karin som dök upp från Umeå bara sådär;)

Idag har jag legat i sängen länge;) med då här toktråkigt väder kan man ju inte vara pigg så efter att hästarna fått frukost blev de ett par timmars sömn till:)
Och tentorna har ju kommit tillbaka!! Jag klarade 3 av 4!! Är faktiskt jättenöjd över det!! Så både angion, DT och MR klarade jag galant, tyvärr inte nuklear men de hade jag ju inte räknat med så!! Har än inte hört nån i klassen som klarat den (och då har jag pratat med typ halva klassen!!) så Nää jag känner mig supernöjd!!

Nu blir de strax middag hos mina föräldrar, får vi se vad kvällen har att bjuda på!! Kanske lite film då bästa Karin är hemma tills imorn!!:)

Sätter in ett par bilder på lite blommor och träd på gården! Börjar ju bli liiite myskänsla här iaf;) men har en hel del kvar och fixa nästa vecka:)

//Emma


Äntligen lite sommarvärme!!

Ja äntligen kom det lite sol till lilla byn!! Både igår (tisdag) och idag har det varit mkt skönt ute, rätt lagom! Och imorn är det oxå bara stor sol på kartan här uppe!! Det tackar vi för!! Har äntligen kunnat börja göra nått på gården!
Igår skurade jag och gjorde rent hela altanen med trallrent, jag målade blomlådorna körsbärsfärgade, trimmade med trimmern runt hela huset och började sätta kantstenar runt en av rabatterna!! Ja herregud så flitigt de blev.. Av bara farten städade jag huset, tvättade och kastade ihop lite middag;) sov rätt hårt tis-ons:)

Idag har energin inte riktigt varit på samma nivå.. Har oljat in hela altanen så imorn borde den vara helt klar!! Sista varvet målat på blomlådorna oxå så de ska upp under fönstren imorn då!! Annars har jag faktiskt mest drällt utan mål på byn med min syrra och barnen! En mjukglass har jag hunnit avnjuta i värmen och lite inhandling av sommarblommor och små prydnader till rabatterna:) känns rätt skönt då kroppen nästan var väl slut igår kväll!!

Så imorn ska förhoppningsvis dessa projekt jag drog igång i tisdags bli färdiga, dvs altanen, blomlådorna och kantstenarna!!:)
Får se vad jag tar itu med sen.. Kanske klippa färdigt den där gräsmattan som bara är klippt 3/4;)
Nää nu ska jag åka till hästarna, se om Q blivit nå större sen igår;)

//Emma


Em i fotboll??

jag tycker verkligen inte om fotboll.. skit tråkig sport verkligen! Men är det EM eller VM så kan till och med jag tycka det är kul (iaf om sverige spelar!)
Nu är ju Sverige tyvärr ungefär sämst.. ja alltså de e ju knappast så att vi ens kommer gå vidare från gruppen.. så jag kan ju offra dessa 3 matcher, finns ju inget bättre på TV ikväll ändå=)

Fick tillbaka online tentan idag!! Trodde ju att den skulle gått vägen, och de hade det oxå! Fick faktiskt VG (39 av 42 poäng!) Inte så illa, är mkt nöjd! Så nu kan jag som mest måsta göra om 3 tentor.. puuh.. lär ju få vänta minst 1 vecka till innan nästa resultat trillar in på LTUmailen..

Haha de e faktiskt rätt kul de här med hur min kropp verkligen avböjer från godis/chips och sånt onyttigt.. inte att jag inte tycker om de, äter så gärna men idag när jag gick in på Coop för att handla nått gott till ikväll till fotollen kommer jag ut med Plommon, nektariner och körsbär!!!
Så det är det som ligger i en skål här bredvid mig!! Körsbär ffa är ju verkligen supergott om dom är sådär perfekt mogna!!
Ett riktigt frukt och bär monster har det blivit av mig!!=)

nää jag kanske skulle se på TV:n lite.. 3 matcher var de ju som sagt;)

//Emma

En upptagen helg!

Ja i helgen har jag ju varit domare på ÄRF då dom anordnat ponyhoppning både lördag och söndag! Långa härliga dagar, igår började jag 09.00 och var hemma 19.30 och idag 08.00 och var hemma 17.30! Sånt gillas, får jag göra av med lite damp jag har i kroppen! Dock helt slut i hjärnan, är ju inte bara en sak att hålla i huvudet men roligt som tusan är det verkligen och vara domare! Sen gillar jag ju speakerrollen, hahaha.. tror de har nått med mitt "teater behov" att göra=)

Ja annars har vi raskt traskat in i v32.. och jag springer runt som om inget hänt.. haha okej då.. lika snabb e jag inte längre, men fixar de mesta som vanligt ändå=)
Har dock drabbats av det förjävliga gravidklådan.. det är INTE kul.. beror tydligen på förhöjda östrogennivåer i kroppen och är rätt vanligt från ungefär v28 och framåt.. Kan säga att ibland vaknar jag på nätterna av att det kliar hysteriskt (på händer och fötter) även lite på vaderna.. Blir de värre måste jag nog ringa MVC så man får ta blodprover.. vissa gravidklådor beror tydligen på en leversjukdom och i värsta fall om klådan är allvarlig kan barnet drabbas och då måste igångsättning göras.. Nu e jag ju inte så orolig för de.. för dom gravidklådorna är liksom värre än värst.. där snackar vi att man kliar tills det är typ köttsår på kroppen;)
Fick tips från BM om att smörja med mjukgörande lotion, helst parfymfri och "seriös"=) Så fick en av min mamma som är köpt på apoteket för torr och känslig hud samt eksemproblem!! Perfekt.. ÄLSKAR apoteket, det är min nya bundis! Dom har verkligen outstandning produkter!!=)

Imorn tror jag det blir en liten tripp med cykeln ned till byn! Måste inhandla några blommor, lite färg och kanske ett par kg jordgubbar! Haha, har ätit jordisar dagligen 1 vecka i sträck! Säckert runt 0.5kg per dag.. totalt hysteriskt! Men det e ju faktiskt både nyttigt och gott=) Vill att mitt eget land ska ta och komma igång med jordgubbsproduktionen snart, jaja ett par veckor till så=)

Nä nu ska jag trycka ned mig i sängen och sova.. är faktiskt rätt trött och det är skönt. Gillar känslan av att gå och sova för att man e trött av ansträngning från fysisk aktivitet och lite hjärnarbete och inte bara pga av liten i magen eller de katastrofala vädret! Sommaren är INTE på min sida...

//Emma

Tänk vad tiden går..

Ja herregud, igår firade jag och Nicklas 5 år tillsammans!! Vem hade trott de för 5 år sen liksom, att jag skulle sitta här i vårt hus och vänta vårt barn?:) Helt otroligt hur man kunde träffa så rätt och jag blir bara lyckligare för varje dag med min blivande man (?!!) vid min sida;) Ja då, vi kommer nog gifta oss tids nog.. Men först kanske vi ska ta och förlova oss, hehe;) bråttom har vi då inte.. Vi vet var vi har varandra och en förlovningsring på finger eller ej ändrar ju inte vårt förhållande på nått speciellt sätt direkt:)
Nä nog om de.. Jag hatar ju själv och läsa om alla kärleksförklaringar på alla olika bloggar, känns som en självklarhet att man älskar varandra om man är tillsammans/gift/särbo/sambo.. Och är nu inte fallet så, så kan jag inte annat än tycka de är tragiskt!

Vår 5 årsdag bestod av shopping i Piteå + fika på småstaden innan det blev shopping i Luleå och middag på Olearys!! Mycket trevlig dag där vi inhandlade lite småprylar till lilla hjärtat i magen, blomlådor, och en massa provsittande i både soffor och bäddsoffor:)

IDAG har varit en taskig dag.. Vädret lovade sol, jag steg upp till REGN och har mest gått och surat över vädret.. Städat och donat inomhus men de f ju UTE jag vill vara!! Nu är de däremot fint väder ute, men lite sent och dra igång nå projekt på gården 21.30;) Nä jag ska krypa ned i soffan och slå på en typisk Emma film och äta färska jordgubbar, melon och vindruvor!! Perfekt uppladdning i för helgens domaruppdrag!!:)


En dag i Luleå!

Idag har jag ju varit med mamma till Luleå där hennes ena katt kastrerats! Gick bara bra för honom, men under tiden som han var på djursjukhuset passade vi på att shoppa lite både på storheden och inne i stan!
Själv fyndade jag inte så mkt, tittade på lite barnkläder men inget som föll mig i smaken.. helt ärligt har jag också en hel del nu (vi överlever liksom första veckorna=)
Ett te på theshoppen fick däremot följa med hem! Stinas The heter det och är sagolikt gott. Köpte bara 1 hg av det sist men trots överflöd av tesorter i detta hem kunde jag inte låta bli och köpa 2 hg till! MAGISKT=)

Köpte även denna olja, som är till för lilla magen.. börjar ju vara lite spänt ändå, och den växer ju på i rasande takt så satsade på och köpa en ordentligt olja framställd just för gravida! Har hunnit smörja två ggr på magen och känner redan hur mkt mjukare huden blivit=) Smakar de så kostar de ju oxå tyvärr. tyckte denna lilla burk var väl dyr men å andra sidan så kan de väl få vara värt de=)


Annars blev de bara lite småkrafs=) Lunch åt vi ute på en restaurang som heter Köpmannagatan 16! Kan starkt rekomenderas! Suupergod lunch åt jag (Stekt strömmingsflundra med potatis och nån sås/sky!) En mkt fräsch och fin restaurang med supergod sallad till maten och en trevlig atmosfär! Inte så gigantiskt stort eller hysteriskt med buffé!

Hemma på byn igen svängde vi förbi gårdings och handlade Trallrent, träolja och verktyg så nu jävlar e jag redo att rengöra och olja in både altan, bron och utemöblerna! Så snälla sol-kom fram!!!

Nä nu ska jag göra något jag inte gjort på minst 1 år.. jag ska slå igång Sims 3 på datorn, hahaha ska faktiskt bli grymt skoj=)


//Emma

Var är värmen??

Just nu saknar jag verkligen värmen!! Var är sommaren? Lite sol? Jag vill inte sitta inne och hänga mer nu, jag vill vara ute hela dagarna och njuta av den svenska sommaren!
Hade jag inte varit en liten smällkaramell nu hade jag verkligen övervägt en sista minuten till Medelhavet, helst igår!!
Men nu får jag istället hoppas på att vädergudarna tänker om och kommer med sommaren hit!!
Under tiden drömmer jag mig bort med egen pool och villa i Orlando.. De var tider de;)


En regnig måndag..

.. och där tog energin slut! haha, nä inte riktigt men det e tråkigt med detta regn.. dessutom har jag haft en pissdålig natt med bara 2-3 timmars sömn=) Nog om de, jag överlever!
Kontoret är färdigstädat.. återstår en stol och en kontorsmöbel där inne, men den måste ju monteras ned så jag ska avvakta med det tills jag vet om den ska till källaren eller till nått kontor som Nicklas surrar om=)

Ett besök hos min BM har jag hunnit med idag.. Allting var (som det varit än så länge) bara bra! Toppen värden men jag skulle nästan önska att mitt blodtryck ville stiga liiiiite.. blir otroligt lätt påverkad av hur barnet ligger i magen då trycket e så litet, och börjar känna av yrsel lite, men mitt blodtryck vill tydligt stanna kvar på en riktigt låg nivå. Min BM tyckte de var positivt för det tyder på att man är tränad och mår bra i kroppen om det ej stiger så jag får väl vara glad ändå!!

Ja mina värden i siffror:
v30+3
Blodtryck: 90/60
Järnvärdet: 125
Vikt: + 0.7kg (totalt 3.5kg)
Bebis hjärtslag: ca 148
Magmåttet: 30cm, 3 cm sen sist för lite mindre än 3 veckor sen!

Lite snabba jämförelser från de ggr jag varit på besök visar ju på ett stabilt och låg blodtryck som inprincip legat stilla:
100/60
100/60
100/55
96/60
90&60

som sagt.. inga tecken på höjningar direkt=)

Bebis hjärtljud däremot... varierar kraftigt (vilket dom säger är bra för de ska ju ändras rätt mycket beroende på om dom sover eller ligger stilla=)

160
140
152
128
148

Så någon uträkning av kön utifrån hjärtslag som man säger att man kan göra känns ju omöjligt med denna filur=)

Ja min vikt.. skrattar nästan åt att det bara är 3.5 kg! Shit vad lite! Men BM tyckte de var fullt normalt om hon såg till mig som person och så.. hon trodde jag skulle sluta på en vikt runt 8kg totalt om jag inte drog på mig en massa vätska då förstås! sen väntade jag ju inte någon bebis på 4000gr direkt.. ganska liten kändes den när hon kände efter hur den låg i magen! Har ju alltid varit inne på att den ska vara liten.. typ 3000gr och det verkar ju stämma nu oxå!
Däremot hade den lilla i magen vänt sig nedåt och fixerat sig där oxå.. så där ser man!

Ang förlossningen så kände jag verkligen för någon dag sen att beslutar specialist mödravården att jag har ett fullstort bäcken och att mätningarna ser bra ut då hoppas jag och tror själv på en vanlig förlossning. Jag är inte ett dugg rädd, känner mig mer peppad inför en sen grej.. för dom som fött normalt säger ju att det är världens grej.. en riktig upplevelse! Så jag litar fullt och fast på vad läkare, specialister och barnmorskor vill göra.. vården idag är så långt utvecklad och visar det sig att det inte går kan en förlossning avbrytas och snitt göras utan problem så!

Nä nog snackat om detta! Mycket om denna graviditet skriver jag ju för min egen skull, tycker de e jättekul och se hur värden och allt ändras under dessa veckor!

Hopp i säng! Mamma hämtar upp mig före 07.00 imorn så!

//Emma




Var kom min energi ifrån?

Regnet öser ned, jag blir så ledsen.. varför kan det inte vara sol och lite värme.. har ungefär 1000 projekt utomhus jag tänkte dra igång med! Ja ingen överdrivt att jag lätt har 1-2 veckor jobb på gården! Och just nu har jag energi nått så kopiöst, och bra mår jag! Undrar om de e normalt att man e såhär opåverkad i kroppen, är ju ändå i v31 liksom!!=)
Idag har jag börjat tömma det gamla kontoret på ALLT skrot och skit.. blev ungefär en 30 vänder ned till källaren! Men nu är de nästan helt tomt! Känns sååå bra, börja komma iordning där oxå, då barnvagnen ska hämtas om en ca 3 veckor och även spjälsängen måste inhandlas. Sen blir de förbi syrran och hämta skötbordet om nån vecka så jo de var nog bra jag började tömma de idag! Lär göra färdigt kontoret imorn, ska ju ändå regna så=) Tänkte även lacka om vardagrumsbordet och så väntar ett besök hos min söta BM! Spännande och se vad som hänt sen sist!
Annars så njöt jag av ledigheten även denna dag då jag och Nicklas beställde hem Pizza och sen åt lite ost och kex på kvällen! Mys på hög nivå MEN nu är det slutfrossat, och tillbaka till vardagen och lite normal husmanskost!

På tisdag ska jag och mamma in till stan en heldag! Min ena mammas katt ska kastreras men är lite av ett specialfall så då måste han vara kvar hela dagen! Så då blir det shopping, lunch ute (herregud frossande fortsätter ju inser jag..) och sen ska vi och hälsa på min mormors syster så det blir nog en riktigt trevlig tisdag!

Ja ledigheten är här men inte har jag tänkt lägga mig ned och se TV för de;) Ons, tors och fre MÅSTE de vara bra väder så jag får fixa ute, sen e jag ju hoppdomare både lör och sön så veckan känns rätt spikad=) Fast, jag e ju alltid öppen för en massa förslag, haha=)

Ansökt om studieuppehåll har jag oxå gjort.. så nu e jag inskriven att fortsätta skolan hösten 2013!=)

//Emma

Cravings!!:)

Åå vad det är underbart att vara lite ledig! Inte titta på skolarbeten på ett rätt bra tag! Känns såå skönt! Ska ju ändå jobba lite i sommar, dels brukar jag ju hjälpa Nicklas med lite pappersarbete och så ska jag ju agera hoppdomare lör och sön nästa vecka!! Sen blir de kanske nått annat oxå, kul och strö jobba och hjälpa till lite:)

Igår var jag syrran och mamma till Boden, shoppade lite och åt Muddag på en Kina restaurang:) Mmm älskar Thai och Kina mat!!
Idag har det också blivit och äta ute på båten (BBB) i Luleå med klassen! Blev en trerätters och shit så gott:)
Förätt: vitlöksbröd med mozzarella och aioli!
Varmrätt: oxfilé med pepparsås, färsk sparris och nån spec potatis;)
Efterrätt: varma hjortron med glass!!

De e verkligen livet och äta riktigt god mat!!

Har hittat ett Cravings.. Vet inte om jag ska kalka det just Cravings men jag har aldrig älskar jordgubbar såhär hysteriskt mkt!! Haha jag gillar ju jordgubbar i vanliga fall men inte sååå häääär mkt! Köpte 1/2 kg igår kväll och har varit hysterisk i dessa jordgubbar så idag när jag åkte hem från Luleå vid 20.30 blev de en sväng förbi storheden och införskaffa sig lite mer!!:) mmmm vad gott;)
Nää nu TV och lite jordgubbar:)


Vilken mardröm!!!!!

Herregud.. vilken förjävlig natt jag haft!

Ja som ni alla vet skulle de ju skrivas tenta idag kl 09.00 på morgonen. Allt kändes mkt bra, jag hade pluggat de jag kunde plugga och var nöjd över att jag kände mig säker på de allra mesta.
Gick och lade mig runt 23.30, somnade ganska prick vid midnatt och vaknade upp 1 timme senare, dvs kl 01.00.. var liiite pissnödig så tänkte "det e väl lika bra och gå på toa, annars vaknar jag inom 1 timme igen och måste ändå upp.." sagt och gjort.. hann inte mer än resa mig upp ur sängen förrän jag känner hur det vrider om i hela magen.. In på toa där jag på ren svenska hade den värsta jävla rännskita jag någonsin stött på (ursäkta att inlägget e lite kräkframkallande=)
Satt på toan i typ 10 min, men hann inte mer än till vardagrummet innan det vred om IGEN.. tillslut satt jag bara och skakade i hela kroppen av utmattning, det gjorde så förbannat ont i magen och varje gång jag lämnade toan vred sig magen ännu ett varv..
tillslut tog jag mig tillo gästrummet och sängen där (är ju bara 3-4 meter från toan) där jag låg och hade sån hemsk feberfrossa..
Det var min natt.. sov ytterligare 40 minuter på morgonen sen ringde väckaren.. steg upp och sen satt jag på toa IGEN..
höll på att börja grina.. kände bara att gör jag inte dom här förbannade tentorna nu har jag ingen möjlighet att skriva om förrän i December!!
jaaa, runt 08 på morgonen kände jag ändå att "nu är nog tarmen rätt rensad" och de kändes rätt okej, illamående, trött, utmattad och totalt slut i kroppen men mot tentasalen drog jag..  gick bra och mår bra nu.. syrran kom med vätskeersättningstabletter för gravida och jag lyckades äta lite till lunch efter tentorna..
Nu känns de nästan som vanligt.. trött är jag, inte så konstigt kanske, men jag är glad att jag lyckades skriva tentorna.. hade dom legat 2-3 timmar tidigare hade de aldrig gått.. men uppladdningen blev ju inte den bästa!

Ja till tentorna kan jag säga att de var nästan mardröm 2;) var ju 3 tentor och 71 (!!) frågor!! Mastigt värre.. skrivkramp deluxe!
DT:n kändes bra, MR:en var svår då det var mycket bilder och jag som ej varit ute på praktiken har ju inte hunnit se så mkt bilder tyvärr.. men jag tror den kan ha gått vägen (om läraren inte är hård i sin rättning) men Nuklear.. haha årets skämt.. var nästan bara fysik hela tentan.. inte som vi i klassen uppfattat att den skulle vara.. chansade på ungefär 60% av frågorna.. 40 % av tentan kanske jag kunde.. det krävs 70% för att få G.. så nja... nog är det dundertur om jag lyckas med den.. herregud.
Jaja, jag är ändå nöjd. Jag gjorde det jag kunde och jag hade inte kunnat göra MR:en bättre utan praktik! Så nu är det bara invänta svar, drygt 3 veckor bort!

Nä.. nu är jag TRÖTT! Nicklas jobbar natt så jag och kidsen sover själva i sängen inatt=) Eller Sigge och Flis har ju sina korgar nedanför sängen! Rätt fantastiskt att dom aldrig sover i sängen.. verkligen ALDRIG men alltid (95% av nätterna) i sina små "hundkorgar".. haha, jag har ju inga katter till husdjur de hör ni ju själva=) Älskade älskade små vänner.. dom är verkligen så underbara mina katter, så personliga och så unika!
Sigge tex vet alltid när man e ledsen, då kommer han och lägger sig tätt tätt intill eller när man kommer hem om man varit borta, sitter dom vid dörren och vill gosa! Sigge ska man ju helst bära runt på som ett litet barn! Haha, får se vad dom säger när det kommer en riktigt liten bebis till hemmet! är inte så orolig, dom är så snälla och så kloka, men visst kommer det nog ta ett litet tag för dom att vänja sig!

Bjussar på en ngt äldre bild på ett par riktigt härliga brudar!!!


Nä sängen var det!!

//Emma

RSS 2.0