imorn händer det!!

Ja imorn är det första december.. årets julkalender startar och detta år är det MYSTERIET PÅ GREVEHOLM II - grevens återkomst! Tro mig, jag kommer älska de (hoppas jag!) har egentligen inga förväntningar alls.. blir bara besviken då, men har sett en trailer och både jean och staffan (dvs stina och jag) är ju samma som sist=)
 
Nog var det tider detta.. underbara minnen!!!
 
 
Idag har jag annars hunnit med en snabbshopping i Piteå med min syrra! En sväng förbi Hanzens barn som hade superpriser, upp till 75%.. och dom har ju så fina märkeskläder!! usch, känner att min syster är påväg att omvandla mig till en märkesnörd på barnkläder.. tur det var REA idag då=)
Så jag fyndade lite till lillan.. en del i storlek 74 men hon har ju rätt mycket 68 kläder nu så 74 lär bli perfekt under vårkanten=) Hittade ffa en sååå fin fleeceoverall i 74 som jag bara lääääängtar till att hon ska få på sig, från Mee Too!! Perfekt när vårkanten och solen börjar värma på!! En typsik overall som man ända så älskar eller inte alls gillar!! Själv tycker jag den e sååå cool (och med 70% rea så att den kostade 120:- var det svårt att motstå;)
Annars blev det lite VILLERVALLA (ett riktigt favvomärke) och så lite dregglisar och basic kläder!
Ett besök på barnens hus blev det oxå! Min syster köpte en lekhage och jag köpte två ursöta pyjamasar och en tjock supergo filt att ha när man bär till/från bilen i babyskyddet när vintern börjar komma!
 
Ett besök hos Erik Jonsson har jag oxå hunnit med.. han stack mig återigen i örat men denna gång reagerade mitt öra mkt aggressivt och "kastade" ut nålen 2 ggr!! ont gjorde de, ja ta mig fan vad ont de gjorde;) tyckte nog örat oxå!!! Amanda fick under min behandling vara hos sin farfar i Nybyn då Niklas var tvungen att jobba, tur vi har gott om villiga barnvakter när det krisar för en timme eller två (och med kort varsel dessutom:)
 
Amanda äter ju annars små smakportioner nuförtiden.. några teskedar 1 ibland 2 ggr per dag.. i början var det verkligen bläää, men nu sista gångerna har hon suttit i sin stol (ja hon sitter ju själv vid matbordet nu, stora tjejen) och lett med hela ansiktet och sagt "mmm" när maten kommit i munnen... och bara gapat efter mer.. haha, fast hon får inte så mkt.. skulle Amanda få bestämma skulle hon gärna äta ännu mer, men det blir inget av de förrän hon närmar sig halvåret! Fast hon tycker nog att mammas mat ändå e den bästa=)
Tänk vad konstigt det är.. i början avskydde jag att amma.. det var inte alls "jag", men nu kan jag tycka det är så mysigt och få ha dom stundernamed henne.. just nu känns det lååångt bort att sluta amma, men vi ser väl;)
 
Nä nu ska jag hoppa i säng med min lilla dotter, pappan jobbar natt så jag tror lillan får sova i storsängen inatt=)
 

det e kul nu!

Ja luleå har ju gått och blivit Kuleå! herregud.. 3 matcher och 17-1 i målskillnad.. 17 mål på 3 matcher??!! Herregud, snacka valut för pengarna!!
2:a i tabellen.. känns bra inför uppehållet om nån vecka!
 
Annars då, dagarna springer fram.. hinner knappt med!
 
I söndags var det ju skyltsöndag.. fyndade en mössa till Amanda på Kleda för 20:-... skulle ha kostat 200 så då e de väl bara slå till=) Supersöt, och borde sitta gode perfekt på lillans huvud fram mot våren=)
Ett par dregglisar på nya barnaffären fick Amanda oxå och så passade jag på att köpa ett till doftljus på floristen! Har använt över halva redan.. det är tänt dagligen från ca 16-22 (om vi e hemma alltså, hehe=)
 
I måndags var jag på mammaträff på folkan! Massa surr med mammor (och bebisarna såklart) och lite snack om träning och dyl efter förlossningen! Nästa vecka ska vi ha gympa tillsammans med våra små barn! HUR KUL BLIR INTE DET DÅ!! jag längtar då massor!!=)
 
I tisdags var det först ATG med min häst som varit ruskigt halt sen en vecka tillbaka. Visade sig "bara" vara en hovböld så johan har skott på en sula efter att kliniken fått skära upp halva hoven på stackars Q!! Efter en snabbdusch hemma var det BVC träff med genomgång om tal och språk! Därefter middag och hockey hos mamma och pappa.
 
I onsdags hände de inte så många knop! Jag gjorde lite ärenden på byn (köpte fler dregglisar.. haha dom används som kräkisar här hemma, för värre unge till och kräkas har jag sällan skådat;)
 
Och så idag, torsdag! Har varit en sväng till ÄRF och tittat på lite löshoppning, sen blev det middag hos min syrra och så hockey på det! Amanda fick somna i vagnen och sen vaknade hon inte ens när jag tog henne från vagnen till bilbarnstolen och sen barnstol till säng! Haha.. skönt när dom sover så bra!!;)
 
Imorn blir det ett besök till Erik för lite akupressur.. tänkte boka en gång till efter denna oxå.. 4 ggr så får vi se sen men jag känner faktiskt en viss skillnad i foten.. inte jättemkt men litegrann!
Sist jag var där satt han ju nålar i hela benet och foten MEN även i örat.. japp.. ni hörde rätt, en nåljävel i örat! haha.. men de hjälpte.. SJUKT NOG.. det onda i örat finns pga av problemet i foten.. de ni! Denna kropp alltså=) slutar aldrig förvåna en!
 
Nä nu väntar sängen.. det e ju en dag imorn med!
 
//Emma
 
bjuder på en 9 år gammal bild på mig och min första häst Motiv!
 
 
 

En riktigt pappadag!

Ja idag har Amanda fått ha en riktig pappadag! Jag har nämligen varit till kliniken med min häst på morgonen och nog kändes det ju skönt när Niklas var ledig och kunde vara hemma med henne.. dels för att det blir betydligt besvärligare att ha 2 hästar och 1 barn på 2 vuxna.. men sen rent säkerhetsmässigt.. så då tackar jag pumpen.. nog är det smidigt att kunna pumpa ut och sen i lugn och ro kunna fixa det som ska fixas!
 
På eftermiddagen tog jag och Amanda oss till BVC för träff! Hade en trött tjej som somnade efter drygt 1 timme, och sen sov hon till kl 16.30, då hade hon ännu mer pappatid och mys och sen pumpade jag ut igen och nu sitter jag hos mamma och pappa och ser hockey! försenad sådan.. så Niklas har gjort nattningen ikväll oxå! Ringde och kollade om det gått bra och ja.. hon sover då iaf så!!=)
 
Känns skönt, och det tycker ju såklart även min kära sambo, att kunna vara mer delaktig och kunna ge mig lite egen tid ibland.. var faktiskt drygt 2 veckor sen jag såg hockey (jag brukar ju ALDRIG missa en match=)
 
Fast efter en dag då jag inte varit med min dotter heeeela dagen känns de lite i mammahjärtat... ett sånt där sug efter att bara hålla om henne en liten stund=)
 
Nä nu ska jag se hockey!
Ja just de min häst på kliniken.. vi tar den historien en annan dag!
 
/Emma

Middagsdags hos mamma!!

Ja i veckan har jag ätit middag med mamma både mån, tis och idag tors!! Både jag och mamma har varit själva mest hela denna vecka så då kan de väl vara trevligt med lite sällskap vid middagsbordet då männen e på språng!! Niklas har jag slängt iväg till Stockholm på grabbsemester! Dom är och ser AIK-Napoli (fotboll..) ska bo på hotell och säkerligen dricka en massa öl;)
Måste bara få ge en STOR tummen upp till barnbutiken som öppnat på byn (eller öppnar ju egentligen på sön men man kan kika redan nu) superbra sortiment och MKT kläder!! Kul med både vardag och fest, och roligt med lite annat än storkedjorna i Luleå/Piteå! Såg dom bla hade Lundmyr, kids koncept och Pippi!! Ja verkligen GILLA knappen!!! Så jag tänkte shoppa lite på söndag då de ju är skyltsöndag här hemma!! Mysigt!
Nä nu väntar sängen på mig! Imorn ska jag till Erik Jonsson för lite akupressaur!

//Emma


En riktig soffpotatis!!

Hahaha sötaste Amanda softade i amningskudden i eftermiddags och såg lite TV med mig;) sötare får man ju leta efter, och RUND och GO har hon allt blitt;)


Mammaledig förevigt!

Nu har jag bestämt mig!
 
ja om man kunde få vara hemma huuur länge som helst vore man lycklig! Haha, nä kanske inte, men har verkligen velat fram och tillbaka hur jag ska göra, men jag känner verkligen att jag vill vara hemma så mkt och så länge de bara går! Först var jag ju inne på att sommarjobba lite för att få in en fot och sådär (i röntgenlivet) men nä.. jag ska vara mammaledig fram till september 2013 med ett ev undantag för en praktik på 12 dagar (som isåfall kommer att göras i maj)
Det var faktiskt min mamma som fick mig att inse att småbarnstiden inte går i repris.. hon sa till mig "NJUT nu Emma.. Amanda är bara liten en gång och den tiden kommer inte igen. Jag hade nog ångest när du skulle börja på dagis och då var du ändå nästan 2,5 år" :)
Och ja... iaf Jag känner verkligen som så många säger "dom är bara små en gång" och jag vet att jag skulle ångra om jag valde att börja för tidigt! Skulle egentligen se att hon fick vänta med dagis fram till januari då hon är 1,5 år men vi får se om det går att lösa.. jag pluggar ju på distans och Niklas har ju eget företag så vi kanske kan lyckas med de!! Eller jag TROR vi kommer kunna lösa det!
Är ju ett tag bort men det känns skönt att redan nu ha tagit beslutet att inte jobba/plugga någonting före september nästa år, för det är detta jag känner är det bästa för mig och då Niklas redan nu är rätt mkt hemma med oss får han ju oxå lite pappatid om än de inte är lika mkt som mig (fast jag helammar ju än oxå så, och det lär jag ju göra ett tag till=) E ju inte direkt så att hon är redo för att börja käka middag med oss;)
 
Men vi är ju alla olika!!! Känner flera mammor som börjat jobba efter 6 månader, andra som varit hemma 3 år så de e ju otroligt individuellt, men jag förstår inte vad JAG egentligen stressat över? Vad är de värsta som kan hända? Att ekonomin blir lite sämre? Att jag inte blir färdig i skolan så tidigt som jag tänkt? Nää exakt.. inget av det är värt min dotters första levnadsår, för det är ju hon som nu betyder nått i mitt liv!
 
Nu ska jag ta och städa upp lite här hemma, lillan somnade i min famn helt slut efter? Ja.. de e inte lätt att vara liten=)
 
/Emma
 
 
 
 

Besök på spec mödra!

Ja i torsdags var jag ju på besök på spec. mödra! Samma överläkare som jag hade under graviditeten! Fick en kommentar om jag "kanske var gravid igen" haha men så är inte fallet kan jag lova! Det handlar kort och gott om att när jag var på återkoll hos min BM ville dom ej ge mig några p-piller eller spiral innan jag kollats upp då det finns ganska mycket bröstcancer på min mammas sida..
Ja inte direkt lite heller.. det går liksom på ett led bakåt.. först mormor, sen min moster, sen min mamma och så mammas kusin... så jag är ju mkt väl medveten om att min risk att få bröstcancer efter 40 lär vara större än andra (men det är ju 15 år dit och forskningen går framåt så det är ju inget jag går och tänker på just nu direkt!)
Hur som haver fick jag träffa denna Åke för att prata och gå igenom lite om både p-piller och hormonspiralen! Så mer än det var det faktiskt inte. Kändes dock jättebra att träffa honom och att han förklarade allt hur läget såg ut så har man det svart på vitt!=)
Han avslutade iaf med att säga "så ses vi väl inom nått år igen när du ska skaffa nästa barn"=)
 
//Emma

idag är det ingen vanlig dag..

nä för idag är det Malins 25års dag!
Stooort Grattis vännen!
OCH snart ses vi, för världens bästa Malin ska ju fira nyår med oss!!!

4 underbara månader..

4 underbara månader har Amanda funnits i våra liv! De 4 absolut bästa månadern i mitt liv, älskade lilla dotter!
På sin 4 månaders dag fick hon göra ett besök hos BVC för lite vikt och längd, lilltjockisen fortsätter att växa (iaf på bredden) men längdmässigt hade hon bara ökat 0,5cm! Å andra sidan kanske de inte är så konstigt då hon växte 1 cm i veckan första 14 veckorna=) Nån gång måste ju kroppen pausa och ta igen sig lite;) Ligger faktiskt PRICK på kurvan vad gäller både vikt och längd, och huvudet 1cm större=)
 
 
I och med 4 måanders dagen fick hon ju äntligen prova på en liiiiten tesked mosad potatis utspädd med lite flytande (mjölkfritt) margarin och bröstmjölk.. det smakade, BLÄ! Haha, jag höll på att trilla ned från soffan för att jag skrattade sååå mkt åt hennes grimaser! Haha, men hon åt faktiskt upp sin tesked om än de var mycket, mycket konstigt!!;)
 
Hunnit med lite ärenden på byn, bla bokat en klipptid lagom till jul, veckohandlat och köpt ett fantastiuskt gott doftljus från floristen! Sara hade det hemma hos sig och jag insåg direkt att DET DÄR SKA JAG HA! Luktar sååååå gott (och är dessutom billigare än party lite=) Tror nästan jag ska in och köpa ett till, måste lagra upp, hehe=)
 
Nä lite kvällsfika och sen en tidig kväll!
 
/Emma

Halta Lotta!

Ja Q är just nu Halta Lotta.. sååå jävla tråkigt (ursäkta) men vette fasen vad hon lyckats med.. mest troligt fläkt sig i hagen´+ hovöm ggr 100..
jaja, halta lotta är ute på foderannons och ev har jag redan en MKT intresserad.. får väl se, bara hålla tummarna (min kravlista är 1 mil låååång;)
 
Idag har jag varit på Projekt Q som de heter (på folkan) och idag var det verkligen "spädbarnsgruppen"=) inga 1åringar direkt.. typ 6 månader och yngre;) Fast de e kul.. man har ju mest gemensamt ju mindre de skiljer mellan barnen!!=)
 
Imorn BVC för 4 månaders koll, sen lite ärenden på byn=)
 
NU, sängen!

biofredag, piteålördag och myssöndag

Vilken underbar helg (undrar hur ofta jag skriver så=) Men har man världens bästa vänner, världens bästa familj och världens bästa dotter kan det väl knappast bli dåligt!!
 
I fredags var jag ju på bio i Luleå! Första gången jag lämnat henne för att åka längre än ned till byn.. kändes lite konstigt men hon e ju otroligt van och vara med pappa sin och hon sov ju för natten när jag lämnade huset strax före 20.00 så var aldrig orolig.. de kändes bara underligt.. men det var faktiskt jätteskönt! Koppla bort tankarna, se en töntig kärlesfilm som får en att må bra! Filmen (ja det var ju Breaki8ng Dawn) var helt okej, jag är inte sååå såld på twilight serien men den e helt klart sevärd!
När jag väl vara hemma igen vid 00.30 låg Amanda och lekte i sitt babygym, hahaha... hon hade vaknat vid 00.00 och de e väl typiskt att dom känner på sig att man inte är hemma, så sova skulle hon INTE göra, så tillslut fick Niklas ta upp henne för att hon skulle vara nöjd. Ingen fara skedd, jag gjorde mig klar för natten, sen fick hon äta och då sov hon då så bra sen och gav mamma sovmorgon till 09.00=)
 
Lördag var det namnkalas för lilla Melissa i Piteå så då packade vi in oss i bilen och for dit! Trevligt och med mycket gott fika (tur Sara tänker på mig som är "mjölkallergisk" för tillfället=)
När vi kom hem från Piteå vid 18.00 (hade min kära dotter såklart sovit i bilen och jag insåg snabbt att kl 19.00 låär hon knappast acceptera att sova.. men vi ser ju=)
Blev faktiskt en oplanerad tjejkväll hemma hos mig på kvällen där Amanda tog all uppmärksamhet fram till hon somnade.. jag har sagt till dom flesta att "Amanda pratar inte såååå jättemkt med tanke på vilka föräldrar hon har.." hahaha, årets skämt.. hon höll det ena talet efter det andra, var på rikgit bra humör och idag (söndag) har hon hållt igång lika mkt... det var som att slå på en ON knapp, söta lilla tjejen min!
Ja efter att Amanda somnat (kl 21.00) så såg vi lite så mycket bättre, x factor och hade lite surr här hemma! Alltid lika trevligt och kul att få träffa Erikas lilla Kodjo!! Sååååå sööööt=)
 
Söndag tog Amanda (hör och häpna) sovmorgon till efter 10.00! Hon kom ju i säng rätt sent så, men kan säga att det gjorde inte mig nått, fick jag ju sovmorgon=) Åkte ned på byn och tog en promenad med mamma i det fina vädret innan det blev middag hemma hos mina föräldrar med hela familjen (dvs jag, Niklas, Amanda, syrran, Tommy, Elias, Isak, mamma och pappa=)
Nu sover Amanda sen kl 19.30, var liiite orolig det skulle bli svårt att "vända tillbaka" dom där timmarna men inga problem alls.. sköönt, för ibland händer de ju att man är borta eller dyl så att man inte har mjölighet att lägga henne till 19!!
 
Ska ta och ladda upp lite kort som ska iväg på framkallning, sen väntar sängen efter en mycket bra helg!!
 
hahaha, jag bjuder på en GRAVIDBILD! Detta är prick 1 vecka före lilla Amanda kom till världen, så "större" än såhär blev jag faktiskt inte.. inte sååå mkt iaf=)

Amanda

 
Min älskade lilla dotter, snart 4 månader!
Vars tar tiden vägen? Hon föddes ju nyss!!

nu har jag bestämt mig!

japp för att låna ut Quibbl under nästa säsong så att säga.. så någon annan lyckligt lottad får ta ett föl av henne! Känns dock lite vemodigt men det blir nog de allra bästa! Så får jag mer tid för Quinta! Det kommer ju behövas tid.. hon ska ju liksom läras upp med allt från grunden, och det går fort så är dom 2 och ska ridas in!!
Så känner ni för att ta ett föl efter en fantastisk mamma nästa år så är de bara skriva en rad eller två till mig=)
 
för vem vill inte ha en sån här liten guldklimp?=)

mammaträffar och massagegubbar!

Igår var jag på en mamma/barn träff som folkhögskolan höll i!! Det var supertrevligt att få träffa lite mammor och barn, och lite extra kul att det bara var "unga mammor" 25 och yngre! Ska hålla på varje måndag så då lär ni veta var ni ser mig de flesta måndagarna framöver! Dessutom kul med lite annat tänk oxå, bla skulle de anordnas matlagning tsm och det ser JAG verkligen framemot!!=) Superkul som sagt, speciellt för översociala lilla jag=)
 
Idag har jag varit till Erik Jonsson på massage för första gången.. eller akupunktur OCH massage och tillfixning av bäcken, kotor, benlängd och höfter.. haha,grymt spännande får jag ju lov att säga!
Jag var då förhållandevis rak i ryggen och de var ju bra.. även rätt lika benlängd!! Däremot hade jag ju ett vridet bäcken på höger sida.. åt ett konstigt håll.. och en av de sista kotorna i ryggen var ganska kraftigt vriden men annars så såg de inte så illa ut (med tanke på skadan)
Fick akupunkter från ändan och ned till foten.. intressant men gjorde inte så ont.. var lite sådär halvsköntl.. och så mkt massage på spända delar.. typ axlarna, skulderbladen och nacken.. jag säger då det, vissa människor KAN massera!! Så nu ska jag tillbaka om en vecka och fortsätta med akupunkturen på foten och så arbeta mot min spändhet i nacken!
Förhoppningarna är ju att klanske få nerverna i lite bättre balans i foten.. slippa lika mkt senadrag och smärta samt att kanske få tillbaka liiite mer känsel.. och så fortsätta "knäcka" tillbaka bäckenet så de förhoppningsvis stannar i rätt läge=)
 
Sist tillägnar jag en extra stor tanke till min mormor som skulle fyllt 80 år idag!! Och ett stort grattis till hennes tvillingbror Hans på 80års dagen!! Nu tar vi sikte mot 90:)
 
/Emma
 

fars dag

nu har ju vi blivit föräldrar och med de ska nicklas få fira sin allra första fars dag.. jaha, de firar han med att jobba 05-16.. kul kille=) hahaha, nä men vi "firade" lite igår istället. Hade för en gångs skull en myskväll bara vi två, beställde hem mat, såg film och åt ost och kex på kvällen.. sådär lagom mkt.. lite kvalitetstid tillsammans är så mkt mer värt än en blombukett typ, ffa då han ofta jobbar både fred och lördagkväll/natt.
strax slutar då min bättre hälft att jobba så då ska vi iväg till hans föräldrar på middag! sen blir det nog en lugn avslutning på denna dag, som mest varit lugn! Förutom stallet har jag och Amanda mest myst här hemma, sett så mycket bättre och så sovit.. hon  somnade på mig i soffan så då passade jag på att ta mig en tupplur oxå;) Nu sover hon sen 3 timmar tillbaka ute på altanen.. går nog inte att säga nog många gånger hur skönt det är att hon sover middag så otroligt bra! som igår när jag var så trött efter den långa fredagen sov jag middag i 3 timmar med henne=)
 
sist.. hade väntat så på att få höra magnus uggla sjunga på engelska, vad händer? Jo han översätter låtjävlarna till svenska... gaaaah! Fast jag kan hålla med om att den blev grymt bra ändå=)
 
/Emma
 

vad ska jag göra??!!

Som de flesta vet har jag ju två hästar just nu i och med att mitt sto fick ett fölk här under sommaren.. före fölningen var jag rätt inne på att sälja och behålla mamman men nu vette sjutton.. ut kom ju det jag önskade mig till 100%, ett sto, snygg och svart (men bli skimmel!) såå fin, och när hon dessutom vann fölvisningen här uppe i norr så är de ju ett kvitto på att den e bra=) Samtidigt älskar jag ju mamman sååå mkt, hon är verkligen speciell för mig, men jag måste vara ärlig mot mig själv och inse att det inte finns tid till två hästar.. iaf inte just nu..
så frågan är vad gör man? Finns enligt mig 4 alternativ..
1. sälj fölet
2. sälj mamman
3. låna ut mamman till sällskapshäst eller avel nått år..
4. ha kvar mamman och fölet (betäcka mamman men ha henne uppstallad på helpension så att någon annan tar hand om henne (kanske liiiite väl dyrt;)
 
alternativ nr 2 känns längst bort, enklast kanske skulle vara att låna ut Q på foder till nån som vill avla en eller två säsonger.. är mest inne på nr 3, MEN samtidigt.. att lägga på en riktigt bra hingst nästa år, vad skulle de kunna ge??!!
Inte lätt..
Q med underbara Quinta, bara 12 timmar gammal=)

begravning och fest..

ja gårdagen var en märklig dag! Det hör knappast till vanligheterna att man under samma dag både går på begravning och sen på kalas.. men igår blev det en sån dag, kan säga att det blev en dag i släktens tecken..
men, det låter ju som sagt rätt knepigt.. så jag tar det från början!
 
Min underbara mormors tvillingbror Hans fyller 80 år här i dagarna! Därför hade de sedan länge planerats in en underbar middag hos ena kusin med den delen av släkten.. och på pappas sida av släkten gick hans syster bort för 2 veckor sen.. inget oväntat då hon varit otrolig sjuk i många år.. det är tragiskt att en så pass ung människa ska måste lämna detta liv (67 år..) men för hennes skull och för alla anhöriga är det ändå en lättnad, för vem vill leva det liv hon hade sista åren? Det var så jobbigt att se henne sista åren, men jag minns henne som en underbart glad och sprallig faster på den tiden då hon fortfarande var frisk.. livet är inte alltid rättvist..
 
så när begravningens datum kom blev det typiskt nog samma dag som denna 80 års fest.. vad gör man? Ska man vara ärlig är det väl inte så troligt att min underbara extra "morfar" lever i all evighet och när han fortfarande är så pass fräsch vill man verkligen passa på att njuta och få fira honom, så det blev en låång dag! Steg upp kl 06.00 och sen begav vi oss till jokkmokk för begravning, lämnade strax före 15 och kl 17 åkte vi från Älvsbyn mot Luleå (tro mig, det var bara att byta kläder, ge amanda mat och så in i bilen igen..) kl 18 träffades vi hos min mammas ena kusin och där blev det firande för Hans och en fantastiskt god 3 rätters middag en massa surr och skratt hela kvällen lång.. hemma strax före midnatt.. jag stupade rätt i säng! Min kära dotter var oxå rätt slut.. hon har ju aldrig åkt bil längre än till Luleå tidigare men sov mest i bilen så de gick då jättebra!) Hade även med mig vagnen och pyjamas till Luleå så hon fick sova i normal läggtid för hennes del=)
Däremot var kyrkklockorna och orgeln i kyrkan INTE någon hit.. mamma tog henne och smög ut en stund, men sen somnade hon och de var skönt..
 
En speciell dag där man först fått träffa släkten på pappas sida (under lite tråkigare omständigheter..) och sen släkten på mammas sida (under betydligt gladare omständigheter..) fast de fälldes faktiskt en tår där oxå under kvällen då Hans höll ett så fint tal och såklart nämnde hur mkt han önskat att hans tvillingsyster (min mormor) oxå fått bli 80 år.. livet är inte alltid rättvist och därför gäller det att njuta av alla ögonblick man får tillsammans.. man vet aldrig när det tar slut.
 
Vila i frid underbara Faster, Hälsa till farmor och farfar att jag saknar dom varje dag! Älskar er alla!

Lite färg i håret!!

Japp sitter hos mamma och pappa med färg i håret.. Verkligen på tiden!!! Usch, hur tråkigt de varit!! Men nu blir de förhoppningsvis bra!!
Dagen idag har varit en lugn dag... Skönt, hunnit sova lite Middag till och med! Och så har jag och Amanda slagit in lite julklappar.. Eller hon har tittat på;) lilla sköna bönan!!


TACK!!

Ja tack kära medborgare i USA för att ni så troget röstade fram Obama för ytterligare 4 år! Det känns fantastiskt bra! Vi "politik nördar" i detta hus har smått följt valet inatt. Nicklas steg upp där vid 02.30 och satt vid tv:n en stund, jag ammade lite extra länge så jag oxå kunde se.. haha, sen var det skönt att vakna vid 06 och se att det var över och att rätt kandidat vunnit!!
 
Idag har veterinären varit upp till hästarna och gett dom vaccination.. för Q hennes årliga och så fick lilla Quinta sin första spruta av tre! Så duktig lilltjej, reagerade knappt!! Lika cool som Amanda!! Jag fick riktigt tuffa brudar jag, haha=)
 
Annars då.. har förbannat ont i min rygg.. red ju förra veckan och 4:e dagen kände jag att det högg lite i ryggen då jag red och mot slutet kunde jag knappt andas utan att de gjorde ont.. jaja, träningsvärk tänkte jag.. men sen dess har det blivit värre.. fram till igår, då kändes de något bättre igen.. men bra? Nä.. kan knappt lyfta min dotter i vissa lägen, och skjuta en vagn gör riktigt ont.. däremot går det bra att gå, stå, sitta.. konstigt.. Jaja jag har bokat tid för en genomgång av kroppen hos akupressur Erik Jonsson på tisdag så är det inte bättre då får jag väl se vad han kan hitta på!!=)
Har faktiskt lämnge velat gå till denna kända massör på byn, och fick ju presentkort förra julen för att kunna gå till honom, men då var jag ju gravid och sen snittad.. men nu känner jag att det inte är nån fara på taket längre! Spännande ska det bli och intressant att se vad han säger om min skada.. kanske kan göra nått åt foten? ja.. har ingen förhoppningar men samtidigt har jag ju aldrig gått till en sån här person med mitt skadeproblem!
 
Ja på tal om nästa vecka.. En ny mammaträff ska starta upp för "unga mammor" vilket jag var lite sugen på att besöka på måndagen!! Kul att träffa anndra barn och mammor=)
Sen ska jag till spec. mödra i Piteå på torsdag (FRÅGA MIG INTE VARFÖR!!!) ska träffa Åke (som hade hand om mig och "mitt fall" under hela graviditeten..) kanske du har tid att ses då Sara?=)
Ja, och fredagen bjuder ju på BIO i Luleå och lördagen namnkalas för Melissa! Mycket rännande men det är väl bara fantastiskt kul!!!
 
Ja dag

smakportioner och gröt!

ja snart fyller ju Amanda 4 månader.. då får man även så smått börja ge smakisar och även sakta introducera gröt!! I början (när Amanda var mycket mycket liten) så längtade jag sååå till detta, ÄNTLIGEN få trappa ned på ammningen, men nu med facit i hand har jag insett (och lärt mig) följande:
1. Inget mål ska ersättas av mat förrän barnet är MINST 6 månader.. smakportioner är till för att barnen ska få börja känna på nya smaker och inget annat.. det rör sig alltså om typ nån tesked bara..
2. Med tanke på hennes känsliga mage (mjölkfritt, minifom, m.m.) känns de inte längre lika bråttom.. för VAD har jag bråttom till egentligen? att få en förstoppad bebis? få tillbaka magknipen som äntligen variot frånvarande i över 1 månad!
3. Hon är knappast i behov av att äta gröt eller liknande.. dels går hon upp bra men sen nattetid så sover hon ju superbra.. att äta 1-2 ggr per natt är definitivt inget att klaga på och ingen anledning till att börja ge gröt.. hoppas faktiskt kunna vänta och istället ge välling direkt (vilket man inte ska ge direkt vid 4 månader..)
 
Ja man blir väl klokare hela tiden och växer in i mammarollen.. i början när jag nyligt kom hem från BB var jag rätt säker på att det skulle vara slutammat senast vid 6 månader.. nu har jag insett att så inte är fallet, isåfall måste jag ju börja ge ersättning och nä tack.. de klarar jag mig bra utan..=) Dessutom växer man väl in med amningen oxå för jag tycker liksom inte de är lika jobbigt längre!
 
Nog om detta, tycker bara det är så kul hur man tänker och vad man vet före man fått barn och hur mycket det ändras under bara ett par månader!

det där med USA!

ja idag är det val.. faktiskt rätt intressant om ni frågar mig! Är inte speciellt intresserad av politik men just när det är val i Sverige och i USA är det rätt intressant att följa.. inte för att jag tror jag kommer sitta uppe till 05 imornbitti för att se vem som vinner i USA men ändå;)
Frågar ni mig är det ett självklart val detta år.. Obama bara måååste vinna detta! fast jag tror han gör det oxå!
 
Annars då.. lillan slocknade för 20 minuter sen.. känns som hon bara somnar tidigare och tidigare.. brukar försöka ha henne vaken till runt 19.30-45 iaf men nu slocknade hon redan 19.15.. helt slut, men då sov hon inte så mycket middag då vi varit på föräldra/mamma utb idag! Kul och intressant, gick igenom mycket om mat och snaaart får ju Amanda börja äta smakportioner! Inte för att det kommer förändra nått.. det är ju som sagt bara smakisar och ingen mål ska ju ens ersättas förrän tidigast vid 6 månader så vi kör på med amningen, men ska bli kul att få ge henne lite potatis/morot/majspure typ!
 
Hm, undrar om man skulle ha tagit sig en kvällsmacka, japp de tror jag på!
 
//Emma
 

Julklappspapper!!

Ja alltså de här med julklappspapper, det är nästan roligare än själva paketet;) älskar mysiga motiv och FRAMFÖRALLT Disney!! Vad vore världen utan Disney liksom? Och nu när de börjar bli några barn i släkten har jag införskaffat mig lite härliga Disney julklappspapper!! Fast jag kan ju erkänna att jag gärna oxå skulle se att mina paket oxå var inslagna med Disney motiv;)


BIO!!!

Ja som rubriken lyder ska jag på bio nästa fredag! Har bokat biljetter till sista Twilightfilmen, underbart! Egentligen hade de kunnat vara en annan film oxå, de ska bara bli kul att åka iväg med vännerna och se bio och inte "bara" vara hemma! Så då får nicklas vara hemma med lillan medan mamman i familjen åker till Luleå och roar sig för en kväll=) Det tycker jag verkligen att jag är värd!!
 

Första julklappen

Ja nu är första julklappen inslagen!! Åå får så mkt julkänslor! Kan det inte bli advent så man får julpynta!! Älskar verkligen julen!!
Paketet är faktiskt till Amanda, hon kommer väl knappast få speciellt många paket från mig och Nicklas detta år (blir ju bara jag som får öppna dom ändå;) men nått paket från oss ska hon självklart få! Fast hon får saker mest hela tiden ändå;)
Känner mig riktigt nöjd med de julklappar jag hunnit köpa (läs beställa..) förutom från jultidningar har jag beställt lite nu under helgen och vet näääästan vad jag ska handla till allt och alla!! Känns bra när man e ute i god tid!!:)


Sååååå mycket bättre!!!

nu har vi haft myshelger flera helger på rad! Våra superfredagar och lördagar har återupptagits på allvar känns de som!
I fredags var de ju i sedvanlig ordning x factor! Haha, kalla mig nördig om ni vill men jag bara älskar de programmet! Lördag bjöd på filmkväll då nicklas för en gångs skull var ledig! Så vi bjöd in lite trevligt folk, hyrde the woman in black! helt okej film får jag väl ändå säga, men "harry potter" är verkligen ingen toppskådis!!!
i går såg jag reprisen av så mkt bättre! egentligen anser jag ju att det är ett pensionärsprogram men då magnus uggla är en av mina favorit artister i sverige (även de kanske lite nördigt, men så är de!!) Ja ugglan e ju med i årets upplaga oh herregud vad ska man säga! han är bara så sjukt grym!!!
Hans version av "jag och min far" är redan en klassiker som miss Li sa! Kan inte annat än att hålla med! Den berörde verkligen.. måste förövrigt säga att Magnus Uggla och Darin är dom klart lysande stjärnorna! Vilka härliga tolkningar dom gör! Hits av varenda låt typ;)
 
Nu ska jag ta och äta lunch, har scones i ungen som strax är färdiga, sen blir det att städa huset! Bara passa på då lillan sover middag=)
 
//Emma

Det är som ett mirakel..

Det är som ett mirakel
när ett barn har blivit fött.
- ut kom en liten mänska
som ingen förut mött!

Ett spädbarn är så vackert
och dess doft helt underbar.
Och det är nåt visst med blicken
som är sällsamt vis och klar.

Från den stund man tar emot det
blir inget mer detsamma.
För ett barn förändrar livet
för sin pappa och sin mamma.

Ett sånt hav av ömsint kärlek
som plötsligt väller fram
för detta lilla under
som ännu vägs i gram.

Det är som ett mirakel..

Det är som ett mirakel
när ett barn har blivit fött.
- ut kom en liten mänska
som ingen förut mött!

Ett spädbarn är så vackert
och dess doft helt underbar.
Och det är nåt visst med blicken
som är sällsamt vis och klar.

Från den stund man tar emot det
blir inget mer detsamma.
För ett barn förändrar livet
för sin pappa och sin mamma.

Ett sånt hav av ömsint kärlek
som plötsligt väller fram
för detta lilla under
som ännu vägs i gram.

RSS 2.0