sängar...

Sängar... sängar.. sängar... borde finnas en miljon sängar. Ja det finns en uppsjö av sängar att välja bland men när det kommer till sänggavlar till enkelsängar.. där sket det sig totalt!!
Ja vi är i framtiden (läs till sommaren) ute efter en säng till Amanda. Var väldigt mkt inne på juniorsäng men efter rådfrågan till både föräldrar med äldre barn samt kollegor och min mamma och syrra så har jag förstått att det där med juniorsäng/växasäng inte är så smart ändå.. "Satsa på en 90x200" har precis alla sagt.. och JA det e ju skönt.. kan dom ha sängen fram till det ska ha tonårssäng typ 120 eller nått :p
Men jag vill ha en säng med lite "roligare" sänggavel som har förvaring samt en säng med förvaring under (lådor.) Trots att hennes blivande rum blir på över 14kvm + två infällda garderober som inte tar massa plats så tycker jag att sänglådor är en grym uppfinning! Snacka smart förvaring! Får du mer yta till annat och vad har man liksom annars unde4r sängen??!! Kan säga att vår nästa säng kommer vara med förvaring under=) LÄTT!
Hur som.. åter till sänggavlar till 90cm sängar
Har hittat 2 stycken..
Hallå av 1 miljon olika sängar finns endast 2 sänggavlar med lite förvaringsmöjligheter!
 
Här nedan visar jag dom. Tycker egentligen valet är enkelt då iaf jag tycker den första är betydligt mer stilren än den andra.. å andra sidan skiljer ju priset därefter också.. man får vad man betalar för eller hur de nu var=)
Första sänggavel, grå och vit och bilden nedanför tsm med Sängen med lådor under.

Jaja.. kanske hinner kommer ut nån annan snygg sänggavel.. Finns ju hur många som helst i storlek 160-200cm men riktigt så stort vill jag kanske inte ha de =)
 
Ja eller så får jag skita i sänggaveln och köra på nån typ av dagbädd från tex ikea med lådor under?

Ja.. har ju länge på mig att fundera som sagt.. blir nog bra till slut hur som=)

Vi var alltid beredda..

läser just nu en fantastisk bok. Min mamma beställde denna som handlar om en familj som förlorar sin äldsta son Sam, 11 år. Den är så otroligt vacker, sorglig men ändå med en gnutta humor och värme. Trots att det rinner en tår ibland så ler jag ändå, och i det sorgliga finns så mycket att istället se som något positivt! Grym bok.
Heter precis som titeln "Vi var alltid beredda" och precis som med min systers son fanns det någonstans i oss en vetskap om att han inte skulle leva lika länge som oss..
 
Utdrag ur boken:
 
" Jon: Vi Måste skaffa så många barn som möjligt, för barn kan ju dö!
Jag som varit skräckslagen inför tanken på att bli mamma tänker att Jons idé är den enda rimliga. Ett barn räcker inte, för barn verkar ju kunna dö. Ett till räcker ju inte, för om Sam dör någon gång så är det ju bra om syskonet inte blir ensamt kvar, Två till? Eller blir tre lagom? Räcker fyra barn? Hur många hinner vi?"
 
 
---------
 

"vi sitter med sam i källaren i mina föräldrars hus i Hjälme. Det är en varm sommardag och Sam har hög, hög feber och vi försöker kyla ned honom i den svala källaren och se om febern ger med sig. Vi väntar in i det sista med att ringa till sjukhuset i Göteborg, men vi blir ändå tvungna att göra det.

Läkarna säger: »Det är bäst att ni kommer in med en gång.«

Vi säger: »Men vi är trettio mil bort.«

Läkarna säger: »Sätt er i bilen och åk.«"

 

 
Jag och Amanda har varit till graven idag. Oj vad det är sorgligt.. vackert men sorgligt. På Isaks grav är motivet en pool. Det är inte en ängel, bamse eller Mumin, för det han älskade mest av allt det var att bada och självklart skulle han få en pool på sin gravsten! Vi tände ljus och fällde några tårar. Inte Amanda, hon blev mest ledsen då mamma var ledsen..
P.S. Sara, din farmor ligger bara en grav bort från lilla Isak :)
 
 

Att bygga hus...

Ja att bygga hus är ju helt fantastiskt skoj om än det är ungefär 1000 år bort.. men jiiises vad mycket val man ska göra. När man flyttar till ett färdigt hus kan man ju inte välja till eller välja bort saker. Då får man istället acceptera hur huset ser ut och renovera och fixa i efterhand. Men nu.. nu ska VI helt plötsligt välja golv i hela huset, tapeter, fönster, m, m.. Det är tillval till 1000 och hur fasen ska jag veta VAR jag vill ha mina eluttag??!!
Haha, ja det är ju en rolig situation och jäkligt spännande. Lär hinna ändra mig ett par ggr men tur man har ett tag på sig att fundera iaf så att besluten förhoppningsvis hinner kännas väl genomtänka.
 
Det jag vet redan nu är att det blir ett ljust trägolv i hela huset. Vi var lite inne på det mörka men insett att ljust golv (typ ek) är väldigt mycket enklare att hålla rent och matcha till övriga prylar!
Det andra jag vet är att det nog genomgående kommer vara ljusa tapeter i kök/vardagsrum och passage. Sovrummen vette fan, men hos Amanda tror jag att vi lägger in vita tapeter (som hon har nu) och istället själva smäller upp en fondvägg alt dekaler för att göra det till ett riktigt barnrum! Vitt är världens bästa grundfärg på en vägg och så smidigt att inreda och få färgglatt i möbler och via dekaler istället för en rosa eller lila vägg som hon (och jag) kommer tröttna på efter 3 månader ;)
 
Men sen förutom detta är det mycket funderingar kring just eluttag och olika typer av fönster.. Det ingår ju rätt bra med uttag i husets standard men man måste ju ändå fundera och se framför sig vars man kommer behöva uttag för det är väääldigt mycket billigare att göra det före hela huset kommit (ett par hundra kronor) istället för att i efterhand ta dit elektriker som ska förstöra tapeter och dyl för att dra ström;)
 
ja det är mycket att fundera på..

En säljarbild från Älvsbyhus. Tanken är detta golv, samt att vi också tänkt sätta in kamin. Kanske inte första veckan vi flyttar in men när tillfälle ges. Har ritat in det i vår planritning på huset iaf så är det förberett=)
 
Hehe jag lugnar mig nog med hussnack snart (eller så inte=)
 

Amanda

Underbara älskade lilla dotter. Passerat 2 år och lite därtill, börjar bli så mycket barn och så lite bebis. Känns underligt att man inte behöver hjälpa med lika mycket längre.. förstår det man säger och försöker hela tiden säga som man uttalar om än det inte rä så lätt med vissa bokstäver (typ S, R och F=)
Pratar 24 timmar om dygnet, och har ett hiskeligt humör när hon inte får sin vilja igenom! Ibland känns det som att jag sliter mitt gråa hår, hehe=) Älskar Bamse, Nalle Puh och Mumin! Även färgen rosa.. väljer hon själv kläder ur garderoben blir det oftast en kombination av rosa sockar, byxor och tröja.. även bilar går bra! När vi köpte vinterskor förra veckan (kouma såklart) fanns det svarta och rosa. Amanda skulle HA dom rosa men se där gick gränsen så vi packade ned ett par svarta och hon har accepterat dom nu=) Även hennes vinteroverall blev helt "tjejfärgslös", ja även extra/stalloverallen så lite genustänk finns i mig, eller jag låtsas iaf=)
Extraoverallen kom jag över via facebook köp/sälj sida. En didriksson använd en vinter, som ny för 200:- Riktigt fynd! Svart med röda detaljer (snygg och stilren!)
Hennes overall denna vinter är grå, svart och orange från remia tsm med två olika matchande mössor, en grå och en orange! Ja se bilderna nedan! Rätt tuffa färger, snyggt med orange som inte är allt för "vanlig"=)
 
 
 
Ja jag känner mig nöjd.. men shit vad dom växer mycket.. förra årets overall var en söt liten 80, nu är det 92 som gäller.. och den i storlek 80 hade hon ända tills april i år.. och skorna.. från storlek 23 till storlek 26! Tyckte storlek 26 lät sååå stort men tur man har duktiga Anna som både mätte Amandas fot och sen skon.. och ja.. storlek 25 blir för liten (om man tänker att de ska kunna ha en tjocksocka i skon..)
Klädstorlek är bara 92, nått undantag på vissa knasiga kläder i storlek 98 men under 90 finns nog inget kvar längre!

Sover klockrent, men är en riktig nattuggla och nu när hösten kommit och även mörkret är det sällan vi gör morgon före 08.30 på helgerna. Idag var jag ledig och Amanda kom till storsängen vid 06 och där sov vi till nästan 09.30! Bortskämda nått så kopiöst med sovmornar=)
 
Tutte och välling som jag trodde skulle bli ett stort problem att sluta med (nej vi har inte slutat) ser ut att lösa sig själv! Tutte har hon aldrig förutom är hon ska sova.. spelar ingen roll hur trött hon är på kvällen eller i bilen/vagnen, den har vi bara när vi sover och hon hjälper själv till att sätta dom på hyllan direkt på morgonen. Hittar hon en tutte under tex sängen mitt på dagen kommer hon springades med den i handen och säger "mamma titta, jag hitta tutte." sen får jag den så jag kan sätta undan den=) hehe fråga mig inte vad som hänt för det har varit en riktigt snuttetjej sen födseln=)
Välling gissar jag vi avvecklar rätt snart. Intresset har väl delvis svalnat lite och äter numera bara kvällen och vissa kvällar vill hon inte ha. En morgon då hon skulle på dagis lite senare var jag lite stressad och gjorde välling till frukost.. inte poppis "Inte vällin mamma".. fick dock i henne det.. nästa morgon var det första hon sa när hon vaknade "Inte vällin fukost mamma" hehehe=)
 
Betecknar sig själv som jag och min, och har nästan hel kommit bort från att det är Amandas.. vet inte, men hör många barn som länge betecknar sig själva med sitt namn, men hon slutade automatiskt och minns faktiskt inte ens när;)
 
Någon mer bild blir det inte. vi har ny dator och här finns inga bilder ännu=)

Husbygge!

Ja äntligen är alla papper klara med både bank och Älvsbyhus. Kunde för någon dag sen helt gå ut med att vi ju bygger nytt hus till sommaren! Känns overkligt, fantastiskt och smått magiskt!
 
Vissa (jaja jag vet att det sticker i ögonen på folk, men sorry.. jag bryr mig inte). Har fattat att vissa tycker vi e tröga som bygger nytt i Älvsbyn. Jo då, jag e varken döv lr blind :p
Men som sagt, alla får tycka och tänka vad dom vill. Att det inte är ett ekonomiskt kap det vet vi alla, men att bygga nytt behöver inte vara så dåligt, bara för att det är på byn!
Men oavsett om ni vänner eller ej tycker det är smart eller inte så är vi sååå sjukt glada över detta och jag googlar varenda dag på olika möbler, tapeter, lampor och dyl.. snacka om att man får leva i en dröm!
 
Planlösningen är helt fantastisk (ja jag är själv lite chockad över att detta är ett Älvsbyhus..) men även dom har visat sig hotta upp sig rätt mycket på slutet!
Drygt 150kvm på ETT plan! Hallå källaren du kan slänga dig i väggen!! Haha ALDRIG mer, lover er: ALDRIG MER källare!!!! Fy fan, är verkligen inget fan av källare har jag insett!
Dubbelgarage (ja de är Nicklas inte jag som ville de..)
Hörntomt med inga grannar varken rakt framifrån eller till höger! Ja just nu inga alls men de lär nog byggas på tomterna till vänster i framtiden gissar jag=)
Öppen planlösning! Ännu en dröm!! Har i väldigt många år insett hur trevligt det vore med en öppen inbjudande planlösning mellan kök och vardagsrum! Nu får vi en jättehärligt stor umgänges yta på drygt 55kvm att dansa runt på!
Sist: Jag älskar vinkelhus.. mmm=)
 
Avslutar med några inspirationsbilder på ett hus som ser ut som de vi ska bygga=)
Planlösning! Syns inte så bra men är 4 sovrum varav 3 väldigt stora (gillas!!) Vårt sovrum är nästan 18kvm och det bredvid är på över 16 kvm. Amandas sovrum kommer att bli på dryga 15kvm så hon får lite yta att leka på (har ju bara 9kvm just nu;)
Såhär ser huset ut i själva vinkel! Gaaaah jag älskar det=) (Vi kommer ha dubbelgarage, typ som översta bilden visar!)
 
Köket. Kommer vara lite ändrigar (såklart) men själva skåparna sitter där dom sitter på bilden! Och ugnen inbyggd (Inbyggnadshäll? heter de så?) jag tror det, hahaha!!!
Vi har valt vita plattor på väggarna, samt spegelskåp och dusch (ja det blev inte badkar om än jag var sugen=)) Men dusch är mer praktiskt och kanske även lite mer hygieniskt så det fick bli dusch.. sen ska man aldrig säga aldrig.. kanske kommer in ett snyggt hörnbadkar i framtiden=)
Sist men inte minst, och om ni frågar mig bland det skönaste med hela huset: Tvättstugan!! NÄRA (inte i en jääävla källare) och snygg, ljus och fräsch! TACK!!!! :)
 
 
 

Det var inte igår..

Känns ibland som att min blogg inte överlever så länge till. Haha, jag har verkligen ingen tid över till att blogga!
 
Mycket har hänt sen sist.. väldigt mycket... Har varit en riktigt bra sommar jobbmässigt då jag äntligen fått jobba på riktigt som rtgssk!
Annars har denna sommar varit den absolut värsta jag någonsin upplevt.. Att min syster förlorade sin yngsta son går inte med ord att förklara.. dom som känner mig har pratat med mig om det, och för er andra är det inget jag kommer skriva om här.
Du är föralltid älskad och saknad lille vän.
 
 
 

RSS 2.0