En tenta gjord, 3 kvar..

Ligger i sängen och väntar på att mitt min sambo ska komma hem från jobbet och så väntar jag på att lilla hjärtat ska stänga ned sin nattklubb för kvällen:)
Ha avsaknad av energi finns då icket här:) ganska mysigt måste jag säga!! Ska bli kul och se vad alla värden är på måndag då det är dags för ett besök hos min söta barnmorska!

Ja tenta 1 är ju gjord! Har aldrig varit med om en så hektiskt online tenta!!! På 40 minuter skulle 13 skrivfrågor besvaras! Shiit alltså, hade nästan skrivit färdigt på sista frågan då en liten ruta ploppar upp "tack för dina svar, provet är sparat och skickat till oss för rättning" ja sen klickades jag bara ned;) haha så de kan vara!! Kändes iaf helt okej ändå.. Tror jag ska ha klarat den!

Imorn väntar verkligen heldag tentaskrivning.. Eller från morgon till 14.00 då skrivningen slutar.. Lär ju sitta hela tiden tror jag!
Sen ska jag, syrran och manna iväg på en shoppingtur och äta lite go middag ute!!
Söta Sigge får synas på bild så livar de kanske upp mina annars rätt bildlösa inlägg!!:)


Nu är det nära!!!

Imorn startar denna termins tentor.. första stoppet blir angiografin (faktiskt online) sen på fredag är det dom andra 3 mardrömstentorna! MEN det är nära nu.. att detta så ska vara över.. jag tycker själv jag pluggat så bra jag bara kunnat! Det jag själv anser att jag ska kunna sitter nu.. nått mer kommer inte att tryckas in i skallbasen utan nu är det lätt repitition imorn som gäller efter att första tentan är klar!
Jag har gjort vad jag kunnat, jag hoppas verkligen det räcker, men jag är iaf nöjd över att jag lyckats plugga in allt så otroligt bra! Bara hoppas lärarna skriver bra tentor och inte hittar på frågor som inte existerar i kursmålen!

På fredag kl 14 (senast 14.00) tar jag sommarlov/semester/ledigt/ KALLA DET VAD NI VILL!! Det ska bli så jäkla skönt! drygt 12 månaders ledighet låter inte så fy skam va??=)

Idag har jag förutom pluggandet hunnit med en sväng ned på byn.. 2 rum & kök ska ju stänga ned och hade 50-70% på allt. Fyndade lite härligt småkrafs till mig själv! Passade även på att ta ett besök på apoteket för inhandling av ansiktscreme, sminkborttagningsmedel och tyvärr även halsbrännatabletter! Är en tidsfråga innan dessa måste intas.. känns som att maten är kvar i halsen flera timmar efter man ätit, så då är det bra man är förberedd här hemma när det väl bryter ut=)

Nä nu ska jag unna mig en kopp te, se lite TV och glutta en sista gång på papprena inför morgondagens tenta!

//Emma


var tog värmen vägen?

Ja helgen har ju varit strålande varm.. vad hände sen? typ 12 grader och kalla vindar hela dagen.. jag vill ju ha sommarvärmen tillbaka!!!

Dagen idag har ju annars mest bestått i att plugga.. torsdag skrivs första tentan och fredag restrerande 3! Känns som att jag verkligen ha detta över NU! Är (ja jag är tjatig) men ni förstår inte hur less jag är nu.. ska bli skönt med uppehåll sen, för ärligt vette tusan om jag fixat 1 termin till.. total noll motivation fastän det är både intressant och ett roligt ämne..

Har även följt syrran till Böle för dräktighetskoll av hennes häst, och jo då.. nog var Electra dräktig.. på 24 dygn (och inte 16!) så hon är nu beräknad till 1 april!! Hehe, ett litet aprilskämt kanske kikar ut=)

Trött är jag oxå.. MKT trött.. varit det i ett par dagar! Tydligen rätt vanligt vid denna tidpunkt på graviditeten, men kan ju även ha att göra med detta intensiva pluggande eller lågt järnvärde. Jag ska ju till BM på måndag så då får vi se! Har sovit middag två dagar i rad trots 8 timmars sömn under nätterna.. det är inte normalt för och vara mig=)

Nä nu ska jag gå igenom olika sekvenser på en MR=) Alltid lika intressant, hahaha!

//Emma


Slutspurten!!

Hej!!
Haft en otroligt bra helg med jobb, födelsedagsfirande och schlager som för en gångs skull gick Sveriges väg!! Superskoj tycker till och med ett icke schlagerfan som jag!!:)
Har faktiskt inte pluggat nått alls lördag och söndag!! Sååå skönt.. Låta de man lärt sig sjunka in lite, för nu är det intensiv plugg ett x antal timmar per dag fram till fredag!!

Till rubriken kanske;) har ju äntligen gått in i en ny vecka.. Wihoo vecka 30 är här!! Svårt att begripa.. Undrar om jag har nå fel på mig själv men tycker jag är sååå liten än;) tycker ibland de knappt syns, haha!!
Mår som tidigare, hur bra som helst! Visst börjar de väl kännas att det är ett liv i magen både dag som natt, min bebis (precis dom de flesta andra) gillar ju inte när mamma är för stillasittande/liggande så det är full rulle drygt 1-2 timmar när man släckt! Liiite jobbigt då jag inte fixar och somna under tiden som det hoverar runt men samtidigt är det lite mysigt och gör ju inte på nått sätt ont:)
Börjar däremot få ett rent helvete med senadrag! Har ju sen olyckan lätt och få senadrag i ffa höger fot och ibland vaden.. De sker ju i vanliga fall ca 1-2 ggr per dag. MEN nu.. Kan vakna flera ggr per natt och måste stiga upp och försöka stå på tå (vilket jag inte kan) i ungefär 1 minut innan de släpper.. Skulle tippa runt 10 ggr per dag nu.. Ökar hela tiden så lär ha lagom mkt om ett par veckor om detta fortsätter;)

Sammandragningarna har börjat uppstå, känns på nått sätt som något bra;) konstigt kanske men kroppen ska ju förbereda sig inför det som kommer så! Mest lyckas jag med de när jag vänder mig för snabbt i sängen, vrider kroppen eller sträcker på mig:)

Annars känner jag mig som vem som helst ännu som inte är gravid.. Så det känns skönt!! Konstigt hur bra man ändå kan må, att kroppen fixar de mesta fortfarande och att både sömn, mataptit, osv är på topp!!

Imorn väntar lite plugg i Luleå på LTU, därefter en snabbvisit till storheden för och köpa lite kattmat till de små barnen här hemma och sen är det plugg på hemmaplan som gäller:)
Kastar in en bild på en av tårtorna från helgens kalasande, så blir det inget bildlöst inlägg iaf:)


Skellefteå!!

Hej hej!!

Idag (och hela helgen) är jag med Sara i Skellefteå för lite jobb!!:)
Lyx och bo på hotell "bara sådär" oxå:)
Har ätit god middag på en kinarestaurang och nu ligger jag nedbäddad i sängen och slötittar schlager! Är än så länge helt katastrofalt dåligt!!
Nä fortsätta se schlager och invänta Sveriges bidrag.. Kanske går och se på iaf;)


25 år:)

Ja idag blev jag ett år äldre;) inte för att de känns så speciellt att fylla år mer, men de e ju alltid kul med lite besök och få unna sig en massa tårta;)
Önskade mig en enda sak faktiskt och det var en amningskudde med motiv laban eller mumin;) haha!! Fick oxå den (med mumin;)
Fick lite andra fina saker oxå, men jag tänkte ta kort på de och hänga ut på bloggen som en riktig bloggnörd, hehe;)

Nu ska jag faktiskt Trycka mig ned i soffan med knattarna och se Lets Dance!!
Här ligger dom och har mysfredag redan;)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1575450/images/2012/pic_204047697.jpg" class="image">


Dagen idag!!

Fått en hel del gjort idag.. Har krattat så nu e strax gården färdig.. Har ju varit så blött men med denna ljuvliga värme på över 20 grader sa det vara SLURP och allt slog ut.. Gräs, träd, buskar ja allt blev levande igen:)
Även rensat och gjort i ordning i jordgubbslandet!!
Sen har jag såklart pluggat.. Som om det aldriiiig jag slut:)
Syrran har varit här med barnen ett par timmar och nu ikväll GICK jag och mamma till byn (från mamma och pappa) köpte en mjukglass och gick hem.. Dryga 4km.. Låter futtigt kanske men det tog säkert det dubbla av vad de brukar;) däremot gick det överraskande bra, lite ont men helt okej.. Kanske fixar och gå 1-2 ggr i veckan kortare turer om det går i lunka tempo:) ingen risk för svettringar under armarna iaf!!:)

Nu kanske ni undrar varför jag e så tokig och bara SKA röra på mig dagligen.. Ja dels mår jag ju bra av det MEN sen har jag och min BM knåpat ihop ett träningschema till mig som vi ska utvärdera om drygt 10 dagar!! Superpeppande att få visa "resultatet" för någon och kul med en så engagerad barnmorska tycker jag!!:)

Sist ang kläderna så tycker jag väl inte det är så pojkinspirerat:) vitt är ju världens mest neutrala färg, jeans är ju "alltid" demin blå.. Så okej bodyn är blå och vit MEN som jag skrivit tidigare ser jag inget problem att klä en tjej i blått.. Jag ser nästan mer problem i alla som väntar ffa tjejer som inhandlar rosa kläder, klänningar i minimala storlekar, spets och dyl på kläderna osv.. Som om det stackars barnet på 50 cm vill ha klänning? Eller chockrosa kläder!:) Nää mjukt, skönt och bekvämt är mitt motto.. Ev klänningar passar kanske till jul eller nästa sommar:)

Nä nu väntar en kopp te, en Kvällsmacka och lite tv tittande!!

OCH jag bjuder på en MAGbild denna kväll.. Drygt 4 veckor kvar för min lilla Quben.. Om ni bortser från den fantastiskt motiverande och glada häst jag fångade på bilden så kan ni ju fokusera på tjockmagen som sticker ut istället:)


Nästa väggord!

Tack för positiv respons på förra väggordet!! Tycker själv verkligen om det!!
"Mitt" väggord tog jag av anledningen att det var först när jag började gymnasiet som jag faktiskt fick ett bättre självförtroende! Många tror kanske jag alltid varit trygg i mig själv, men hela högstadiet hatade jag att stå framför klassen.. Satt helst helt tyst! Därför förändrade gymnasiet mig! Framförallt teatern som verkligen fick mig att våga stå upp och trivas med mig själv! Herregud jag stod upp och sjöng helt själv, hade huvudroll i någon uppsättning och insåg verkligen vem JAG egentligen är!!
Så detta väggord är egentligen en påminnelse om hur ett litet val kan ändra en hel person från en tyst mus till någon som faktiskt vågar stå upp och vara stolt över sig själv idag!!
Så tack teatern, alla klasskompisar i drama gruppen och fantastiska teaterlärare!
Ja även tack William Shakespeare för att du skapade detta klassiska citat som nu även pryder en vägg i vårt hem!!


Till Erika:)

Ja då Erika, bara för dig slänger jag upp bilder på En del av de jag köpte till mini i magen:)
"jeansen" är i storlek 62, pyjamas och body 56 och mössa/vantar 0-6 månader!


En bild på kontoret:)

Hej!!
Puuh tog mig en rejäl cykeltur ikväll.. Var så trött i slutet att jag hade mjölksyra upp till hjärnan.. Fick stanna två ggr sista backen (från lillstrandskorsningen och hem för att mjölksyran dräpte mig!!!;) men nu börjar jag komma tillbaka.. Bebis tycker om när mamma cyklar.. Nu är den sur för att jag ligger i soffan istället;)

Ja det ordspråk jag satt upp "till mig" kommer imorn.. Kan ge er ledtråden att det har med något att göra som förändrade mig som person;)

Har ju lovat i 300 år nu att lägga upp bilder på kontoret.. Här får ni en före och en efterbild ur ganska samma ställe:) liiite skillnad blev de väl?:)




Väggord!

Det här med Väggord är ju superinne verkligen!! Och det är ju helt sjukt snyggt om ni frågar mig!! Eftersom vi nu gjort om i kontoret passade jag på att beställa 2 Väggord i vinyl.. Såå enkelt att sätta upp och blev Jättefint!!
Är däremot ingen fans av väggord med massa kärleksdravel! Tycker istället om Väggord som kanske beskriver dig, eller som har en bra och betydelsefull mening!!
Därför beställde jag två olika ord, ett som beskriver Nicklas sätt att leva och så ett som känns lite som en del av mig:)
Det Nicklas fick tycker jag beskriver hans sätt att leva så mkt! Han har alltid trott på sig själv och vågat göra de han vill.. Idag sitter han i styrelsen i Luleå taxi, är BC ansvarig, jobbar med avtal och schemat och äger 5 bilar! Jo jag kan säga att jag är rätt stolt över min sambo som verkligen vågat satsa och tro på det han gör!!
Så därför sitter nu detta Väggord på sidan om hans skrivbord, för att påminna honom om att fortsätta leva som han vill och gå sin egen väg!


Mobilblogga??

Sent ska syndaren vakna va??:) provar på nått så spännande som att blogga från mobilen:) kan ju hända de kommer upp fler bilder då, för jag fotar såå gärna med mobilen;) Visst kvalitén e ju inte den bästa MEN hur ids man använda vanlig kamera och sen sitta och överföra till en dator?? Slöseri med tid om nått va:)

Kastar in en bild på test här på mina underbara små barn i huset:)


Plugg på LTU!

Japp på förmiddagen idag har jag varit i Luleå på universitetet och tentapluggat med lite klasskompisar! Skönt och diskutera, reflektera med varandra lite.. känns som jag är på rätt spår i mitt pluggande! Ska jag bara försöka mata in det jag skrivit ned och så i lilla skallbasen oxå.. DÄR kom problemet;)
Nää.. faktiskt ser jag ett ljus i tunneln.. det är inte kul och plugga så här intensivt men när man börjar förstå och fatta nått då blir man ändå peppad att fortsätta! Som MR tentan.. det är mycket om T1, T2 och Pd bilder.. gradienter, RF-pulser och spinneko.. JA ni hör ju själva vilken JÄVLA rapakalaja.. men nu börjar poletten sakta trilla ned och ett litet ljus i tunneln finns;)

Precis hemkommen är jag nu (kl 14.00) for in en snabb sväng till stan oxå, var tvungen och köpa ett par supersöta mjuka "jeans" till bebis... ja jag "fyndade" även en body, 2 pyjamasar, 2 mössor och ett par vantar.. såå sött och neutralt och fint! Fast jag nu bestämt att det är en liten kille (så kan de ju dels komma ut en tjej) men sen gillar jag verkligen de neutrala färger som finns! Okej, bodyn är faktiskt deminblå och vit MEN det ser jag då inget som helst problem med (oavsett kön=)

 

Nä ut i det fantastiska vädret och plugga lite! Skönt med eget hus så kan man sitta i solen i sin egen trädgård och plugga ostörd och lugnt!!
Nu börjar våren vara här.. gräsmattan e ju typ halvgrön och små knoppar i alla träden!

//Emma


Träna och äta som gravid!

Herregud, ibland kan jag inte låta bli och fundera i vilken värld vi lever i! Jag hör så otroligt många som ändrar om sina matvanor totalt under graviditeten.. HALLÅ hur illa ställt måste det då ha varit? Pizza 5 ggr i veckan eller? Alla som gått skola och haft hemkunskap har väl lärt sig tallriksmodellen? Min kost har knappt ändrats nått.. försöker byta ut godis/chips mot frukt (men jag äter ju knappt godis 1 gång i veckan i vanliga fall..) Annars äter man ju bara normalt.. ni vet proteiner, vitaminer, mineraler, kolhydrater, m.m... en helt normal kost!
Skrämmande hur det ser ut..
Har inte ens föräldrar lärt en att äta rätt och nyttigt? Som att grönsaker ingår i maten, läsk dricker man inte till middag och till frukost ska man äta ordentligt och nyttigt såsom fullkornsbröd, gröt, m.m... Är det bara jag som är funtad på det sättet?
Däremot förstår jag att många har problem med att dricka rätt.. för vatten idag verkar ju ingen tycka är gott? Ja förutom jag då!!=)Jag dricker lätt 3 liter vatten per dag + att jag försöker tänka på och få i mig mjölk (kalcium till barnet) så flingor, gröt eller dyl brukar fungera bra!!
Inte konstigt kanske att många går upp mycket i vikt under sin graviditet (jag drar inte alla över samma kant, det är så individuellt) men dricker du läsk till maten eller äter fel så binder ju kroppen sååå mycket mer än i vanliga fall.. Bara en liten fundering!!


En annan sak som många verkar vara rädda för är att träna om dom är gravida! Som att man har en sjukdom och inte får anstränga sig!! Det finns ju många som får problem med foglossningar och förvärkar om det anstränger sig, men dom som mår bra och är friska under graviditeten, vad är de rädda för??
Det finns inget som säger att du inte kan träna som gravid, lyfta tungt eller jogga.. Faktiskt visar forskning på att de personer som tränar bra under graviditeten får en lättare förlossning, lättare att komma tillbaka sen och framförallt mår dom bra, är mindre trötta och både fysiskt och psykiskt mer välbefinnande!

Så därför drog jag fram cykeln och sen bra de ut på cykeltur.. herregud vilka benmuskler jag har.. NOT!=) Må vara att cykla plant eller nedför men backar.. meter efter meter med uppförsbacke.. du bara trampar och trampar.. mjölksyran var fan upp till öronen tror jag=) När jag väl hoppade av darrade benen.. haha, men det var sååå skönt! 30 minuters vila på det och min kropp var som vanligt igen! Nästan så jag är sugen på och fara ut igen, men näää ska ju inte överdriva=)
Skönt att jag hittat ett bra motionssätt då jag ska undvika promenader! Sen i höst då jävlar ska jag dra med mig Erika ut på maratonpass med barnvagnarna!! Hehe hon kommer ALDRIG komma undan.. så blir de när man bor för nära mig;)


Nä nu har jag fått skriva av mig för stunden.. och alla som läser, ni som varit gravida, ni som är gravida och övrigt folk: Detta är vad JAG tycker och jag är inte ute efter att "sätta dit" nån.. snarare peppa till att fortsätta leva på som vanligt.. Graviditet är ju ingen sjukdom=)

//Emma

Vilken trevlig helg!

Ja det har varit en mycket bra helg än så länge! och då är det bara lördag=) Känns som det blev extra långt när det blev röd dag redan torsdag!

Ja i torsdags passade lilla gänget på och se Swimfan, en film från början på 2000-talet som var grymt bra och spännande!! Kul när man hittar "äldre" filmer som man ej sett och som är bra (och med bra skådisar!!)

I fredags träffades nästan hela klanen från förr, då både Erika och Karin var hem från Umeå och Sara S kom från Piteå!! Så då hade vi riktig surrafton hos Stina, spelade spel och åt Stinas helt fantastiska cupcakes!! Fick även med mig ett par stycken hem, vilket verkligen uppskattades av Nicklas som jobbat natt!! Han (precis som jag) avgudar Stinas cupcakes, dom är verkligen bland det godaste som går att äta (tycker bebis oxå;)

Idag är det lördag, jag har pluggat på till tentorna och slötittat på semifinalerna i hockey vm!! Imponerad av både Slovakien och Ryssland..  Ryssarna lär ju vinna stort imorn, men det är inte en så liten bragd slovakerna lyckats med för o ta sig till final.. så hatten av=)

Lilla bebis mår bara bra i magen, märks verkligen att det växer mycket just nu.. känns som att det på ett par få veckor dels har bildats en liten kula på magen och dels börjar det vara hårt runt om.. förr var det mest en massa fostervatten, nu kan man känna av det lilla livet hela tiden bara genom att stryka på magen, häftigt men det är ju faktiskt en liten bebis på över 1 kg därinne nu!! Lite ofattbart på sitt sätt=)

En tråkig nyhet är ju att jag tyvärr börjar känna av min skada nu.. kommit mer och mer sista 2 veckorna, men nu fixar jag inte att gå ens 15 minuter innan smärtorna dyker upp.. tråkigt, men det är bara försöka lyssna på sin kropp! Har fått tips om att prova på och cykla så det ska jag göra till veckan.. måste nämligen laga ett däck först! Hoppas det går bra, för kommer inte må bra om jag blir stillasittande i 10 veckor liksom=) Hoppas, hoppas.. annars har jag ett litet hopp till varmvattensbassäng men i och med att sommaren är påväg hade ju motion utomhus varit att föredra!!

NÄ nu ska jag strax bege mig mot stallet och ta in de små liven för kvällen! Lilla Q börjar känna av sin bebis oxå.. inte ofta man ser henne vara irriterad men det piskas mycket med svans och lyfts på bakben så det rör sig nog rätt bra därinne=)

//Emma


ett besök hos MVC

Ja hör o höpna, jag har fått en stark känsla nu.. sista veckan.. helt övertygad att det är en liten grabb därinne! Jag vet inte vars jag fått det ifrån men det är bara känslan jag har! Höll på o köpa ett par riktigt pojkiga kläder på barnens hus och lindex, haha men höll mig från de;) Så nu kan det sluta grubblas.. hahaha=)
Skämt å sido men sin egen känsla brukar väl vara den bästa?=)

Besöket hos BM idag gick strålande bra.. Hon tyckte jag såg så otroligt pigg och fräsch ut! Det lyser bara glädje och massor med energi om dig! Och jo.. jag känner mig hur välmående som helst!
Även hjärtljuden idag verkar peka mot att det är en liten kille.. idag låg dom så lågt som 128!

Annars så hade jag ju ett järnvärde på 120 sist jag var där.. då sa hon åt mig att jag kunde prova äta järntabletter varannan dag i 2 veckors tid för att kolla om mitt järnvärde börjat sjunka eller ej.. så det inte sjunker för lågt, är ju inte hälsosamt! MEN jag får verkligen i mig nog med järn i min suveräna kost jag tydligt äter! För TOTALT 6 små piller under 12 dagar resulterade i ett järnvärde på 129!! Och det hade jag inte ens på inskrivningen.. så det var bara gömma undan tabletterna för dom skulle jag verkligen INTE äta mer;)

Annars kände hon lite på bebis, och den lille låg med huvudet uppåt på höger sida, min BM tyckte gott bebis kunde fortsätta ligga med huvudet uppåt, slapp hon oroa sig för en förlossning.. ;)
"-Jag brukar inte hoppas att barnen ska ligga i säte, men i ditt fall vore det fantastiskt skönt om så var fallet!" haha, låt mig säga att jag älskar min BM, hon är såå söt och omtänksam.. dessutom sitter hon och pusslar en massa redan nu för att göra det så bra som möjligt för mig under hennes semesterperiod juni/juli! Skönt hon kommer tillbaka när jag är i v 36+0!!!

Lite siffror från idag:

v27+5
Blodtryck: 96/60
Järnvärdet: 129
Vikt: + 1.2kg (totalt 2.8kg)
Bebis hjärtslag: ca 128
Magmåttet: 27cm.. 4 cm på mindre än 3 veckor;)

Nu blir nästa besök om dryga 3 veckor till.. ska bli roligt och se alla värden, tycker alltid det är superspännande! Då blir det blodprover oxå=)

Nää nu ska jag plugga, kratta och städa.. tur jag är kvinna så jag fixar allt samtidigt;)

//Emma



trögt med tentapluggandet!

åå vad less jag är på o tentaplugga.. o har 15 dagar plugg kvar.. ja jag måste nog plugga dagligen för o förstå nått av detta;) säger då det.. det känns INTE roligt att skriva HELA terminen i slutet.. bättre och dela upp.. nu känns de mest såå grötigt och man blandar mest ihop alla undersökningsmetoder..
Jaja.. bara bita i det sura äpplet och kämpa på.. försöka trycka in en lite bit i hjärnan dagligen, haha=)

Imorn blir det både besök hos BM och sen fixa lite på gården.. behövs ju krattas och rensas i rabatterna!! Ja och mellan detta en hel jädrans massa plugg!!!

Känns ibland bra att Q inte ska föla förrän i slutet av juni.. tänk om man gått o fölvakat nu.. hade ju kuggat på alla 4 tentor direkt;)

Älskade lilla Pärlan..

en liiiten beställning!

Har länge velat läsa denna bok som Karin tipsat om på sin blogg!


Har dock inte hittat den på nån bokhandel och när jag inte velat ha så mycket annat inte velat klicka iväg nån beställning.. men igår när jag inte hittade denna bok blev jag less! Så idag klickade jag hem den på CDON då dom dessutom hade gratis frakt=) Och förutom boken blev det även en av mina absoluta favoritfilmer från förra året:


Bra rea priser var det oxå! Inte ens 100:- för både en bok och en film, som hittat!! Tycker om när man kan fynda lite=)

Ätit 3 rätters lunch idag oxå på hotellet! Riktigt gott!! Sista gången för iår dock.. tråkigt, men men.. till hösten börjar det väl om igen;)

//Emma

En trevlig helg och en trevlig fortsättning!

Har varit en mycket bra helg!!
I lördags åkte jag in med Stina till Luleå där vi mötte upp Simon och så gick vi och såg bio! Kl 18 såg vi denna härliga komedi:

Härlig film, kanske lite väl överdrivet ibland, men följde på sitt sätt serien som kom på 80 talet med Johnny Depp! Ett stort + för att självaste Mr. Depp var med ( + 2 av de övriga huvudrollerna från serien..) visst bara någon scen men ändå=)

Efter 21 jump street gick vi på max och åt lite kvällsmål=) Sen drog nästa film igång! En underbar drama.. riktigt 10poängs film!!!!

Superbra film alltså!!! Tror det är den bästa film jag sett under 2012 såå långt=)
Hemma var vi först runt 01.30, däckade snabbt i sängen, jag brukar ju sova före midnatt jämt=)

Söndagen bjöd på kalas hos Sara! Tyvärr ingen fiskedamm och inget godisregn heller!! Men det var trevligt ändå, hahaha=)

Idag måndag har jag vart till Luleå och gravidshoppat med Sara! Kul och titta på bebiskläder och mammakläder tsm=) Köpte faktiskt lite till de lilla livet i magen, men absolut mest till mig själv! HM har kanske inte årets häftigaste kläder men för dryga 1000 lappen fick jag:
* En klänning
* 2 par tights
* 2 par hipsters
* 1 kjol
* 1 par shorts
* 1 långärmad tröja
* 1 kortärmad tröja
* 1 skjorta
Ja inte så illa som sagt!! Allt i MAMMAstorlek såklart! Superskönt, slippa ha för trånga kläder på sig=)

Unnade mig lite nytt te på theshoppen, 2 burkar med olika ansiktsmasker från Lush och nån hudscrub!! Kändes bra och få shoppa loss lite ändå.. var länge sen jag gick på stan i rent "bara shopping syfte"=)

Nu ska jag börja varva ned för kvällen.. har varit duktig och pluggat ett par timmar nu ikväll, är ju bara 2 1/2 vecka kvar till alla dessa 4 tentor ska skrivas.. PANIIIIK!!!!! men, men.. nu äntligen känns de ändå som att jag börjar få lite samband med de mesta! Ska bara orka plugga på dagligen fram till sista maj nu oxå! Har gått trögt på den fronten=)

//Emma

Jag längtar verkligen..

.. efter vår egen lilla bebis efter mitt besök hos Erika och Robin idag! Lilla Samuel var sååå liiten och så go.. herregud, hur kan man vara så liten och söt.. Känner att dessa veckor som är kvar gott kan få springa iväg för nu är jag sådär supersugen på och själv få ha mitt lilla hjärta i famnen!

Ja idag är det ny vecka.. v 28!! Shit va.. tiden går=)

Stort grattis till världens finaste vän Sara som fyller år idag!! och ett stort grattis även till syrrans häst Electra som oxå fyller år denna härliga fredag!

Nu ska jag fortsätta se lite hockey med pappa! Imorn blir det bio x 2 med Stina och Simon!!!!=)

//Emma

En ganska grå helg..

ja denna helg går knappast till historien som den bästa! Har vart hoppdomare i Råneå under lördagen vilket förvisso var superskoj, men utöver det så bestod lördagskvällen av att jag mest satt och väntade på att klockan skulle ticka iväg till godtagbar sovtid;) Trött har jag vart.. så söndagen har gått i det trötta tecknet.. sov 9 timmar under natten, ytterligare 2 timmar middagslur och sen har jag mest suttit och stirrat in i väggen.. inte uttåkad, bara så mycket utan energi! Nu börjar jag dock känna mig lite mer vardaglig, men det är jobbigt när all energi bara rinner av totalt och det blir jobbigt att ens göra sig nått att äta..=) Då är det tur man har underbara föräldrar som bjudit på middag både lördag och söndag.. grillat igår och lax med pressad potatis och romsås idag=)

Imorn är en ny dag, då ska jag in till Luleå och plugga med lite klasskompisar, på tisdag åker vi ev till IKEA (ska kolla så de jag vill ha finns inne först via nätet) och på onsdag väntar en 3 rätters lunch med mamma bland annat=) Tänkte försöka se om inte Erika och Robin är redo för ett litet "Emma besök" lite senare in på veckan;)

Nä nu ska jag masa mig mot TV:n och se mästarnas mästare! Sen ett besök till stallet för och ta in de små liven och pussa på underbara lilla Q!

Sitter på den stationära datorn så bara därför bjuder jag på lite bilder från Dom.Rep första gången vi var där.. Alla bilder är från hotellområdet.. och tja.. jag förstår verkligen när jag ser dessa bilder varför vi valde att åka tillbaka till denna helt otroligt vackra ö i karibien!!! Underbart!!





//Emma


Lite ordning här hemma!

Igår städade jag upp nästan hela huset.. ser mer ut som ett hus och inte ett kaos nu iaf! Känns skönt! Nu ska bara barnrummet börja tömmas.. det är sååå mycket skrot och saker därinne så vet inte riktigt vars jag ska börja! Idag tog jag iaf tag och gick igenom ALLA papper från skolan.. det är 2 1/2 år.. pappershögen var utan att överdriva 3 dm hög, nu när jag rensat återstår bara ett par cm;)

Fulrummet börjar komma iordning. skruvade ihop TV:n och slängde upp den igår (ja stativet som den ska stå på.. den hängde ju på väggen förr=) Installerade skrivaren så nu har vi äntligen laserfärgskrivare som fungerar dygnet runt här hemma!

IKEA blir det till veckan IGEN, haha.. hurtsen till skrivbordet måste inhandlas, nån form av bokhylla (har två förslag) en smal byrå till walk in closet garderoben och en matta.. kanske nått mer men det k'nns nästan AKUT att få dessa saker så vi får göra färdigt! typiskt att det var slut sist man var in och att mycket inte går att onlinebeställa.. jaja, en anledning att besöka Haparanda, kanske barnens hus oxå=)

I helgen har jag jour i stallet och sen ska jag även vara domare i Råneå på deras ponnyhoppning (på lördag!!) KUL!! Ska försöka träffa lite vänner man inte hunnit se på nån vecka oxå=)

Annars e allt bara fingemang! V 26 är snart avklarad vilket innebär v27! Märks att det börjar växa ordentligt därinne nu! Jag har ökat både i vikt och magomfång rätt rejält;) Fast jag tänker fortfarande inte på att magen är där.. än så länge är det inte ivägen eller tung/jobbig.. fast jag tror det beror mycket på att min livmoder är så stor.. när jag böjer mig ned eller sitter på huk så kan bebis liksom förflyttas och inte "klämmas" vilket gör att magen känns liten. Bara min egen teori, men ibland nä det sitter nått litet ben eller huvud och trycker mot sidan av magen, läggger man handen där så "vips" är det borta och helt mjukt igen;) SÅ jag vet att det finns mycket gott om plats!=) De är rätt sällan jag känner annat än vätska då jag känner på magen!

Ja just de.. tvåsiffrigt har vi traskat ned till! Herregud.. man är gravid 280 dagar (normalt alltså) jag är nere under 100 dagar nu!! Tjihooo säger jag bara=)

Näää, dags och hänga en tvätt!!
//Emma

måndag!

Jag ska börja med att säga att jag hoppas alla fattade att jag var rätt ironisk när jag sa att folk klagade över sin graviditet! Jag har ju en fantastisk graviditet än så länge!! Vet ju av flera som har haft så sjukt jobbiga graviditeter med så mycket smärtor och problem men mår man som jag mår har man inte rätt att klaga tycker jag;)

Sen ett stort grattis Till ERIKA och ROBIN som blev föräldrar inatt! Såååå roligt, och det innebär att jag inom en mycket snar framtid kommer få snusa på en alldeles nykläckt liten bebis! Ååå vad mysigt!!!=)

Måste bara få göra reklam för en helt fantastisk febertermometer som mamma köpte åt mig idag! Det är en infraröd febertermometer som är perfekt till just bebisar och dyl! Du kan dessutom kolla vällingtempetarturen med denna, eller temperatur på rumstempererat vatten, m.m! Den är ju helt kontakt fri! Suverän!!! Känns som en MYCKET bra investering med tanke på vad som väntar! Tusen tack Mamma!!!

Vår kyl har oå bestämt sig för att ge upp! Så idag var jag och fixade en ny! Dom trodde dom skulle kunna fixxa så den kom hem till oss nu tors-fre!! Vore ju strålande!!! Känner mig mycket nöjd då jag tycker den e superfin, digital och med hela 5 års garanti=) Fast.. den var ju knappast gratis heller, hahaha=)

Nä nu ska det pluggas och sen måste jag städa och byta gardiner i vardagsrummet! Nicklas är på bolagsstämma så jag är helt själv ända till kl 21.00 ikväll, riktigt skönt då jag e bättre på ta tag och göra saker då inte han e hemma, haha;)

//Emma


Mora!

Hej hej!

Helgen har ju som jag skrivit tidigare spenderats i Mora på deras ponnyhoppning! Superkul!! Långa dagar med massor av fina ponnys och bra med försäljning! Kul kul!
Vägen dit var ju däremot inte den bästa (ja de var samma väg hem) men vi trodde verkligen vi var så fel! Efter Huddik svängde vi av mot ljusdal och efter det så var det verkligen skogsvägarnas skogsvägar.. herregud, trodde aldrig vi skulle komma fram men de gjorde vi=)
Kul och se lite av dalarna, Mora verkar mysigt och superbra mat både på hotellet vi bodde på och på tävlingsplatsen!=) De gillas=)

Sen måste jag ju säga att herregud vad folk klagar då dom är gravida.. eller klagar men jo man hör de klagas lite till höger o vänster! Själv satt jag i en lastbil 85 mil på fredagen, jobbade 12 timmars pass där man mest stod upp hela tiden, lyfte och baxade grejor både lör och sön och så måndag jobb ett par timmar innan det var 85 mil hem igen! Nu snackar vi lastbil där det inte går att fälla bak sätet eller ligga ned lite. Men nog fan gick de bra!!  
 
Var ju till barnmorskan i fredags och hon trodde mycket av att jag mår så bra i ryggen (som många känner av) är att jag har hållt igång muskultauren ordentligt! Gällde även magen då hon alltid haft svårt o känna livmoderväggarna då jag har så mycket muskler i vägen! Måste skratta varje gång för jag är ju verkligen INTE tränad;) Men de e ju bra man har en bra grund att stå på iaf;) Måste ju få skryta upp mig själv ibland då jag själv anser mig jävligt otränad men tydligen finns det nått där ändå=)

Ja annars hos BM såg allt så bra ut!
Mitt blodtryck är ÄNNU lägre nu, nästan sinnessjukt lågt tycker jag;) Min BM tyckte de var strålande fint!
Järnvärdet låg kvar på samma som sist, vilket var positivt på sitt sätt.. med rätt mat kan man hålla värdet uppe!! Vikten var lite uppåt och magen var go och rund fast den fortfarande känns sååå pytteliten=)

Lite siffror kommer iaf här:
v11+2
Blodtryck: 100/60
Järnvärdet: 125
Vikt: inskrivningsvikt så 0.0kg
Bebis hjärtslag: ca 160

v20+5
Blodtryck: 100/60
Järnvärdet: 120
Vikt: + 0.4kg
Bebis hjärtslag: ca 140-144

v25+0
Blodtryck: 100/55
Järnvärdet: 120
Vikt: + 1.2kg (totalt 1.6kg)
Bebis hjärtslag: ca 152
Magmåttet: 23cm

Som sagt allt var bara bra, vikten var ju rätt "liten" men hon tyckte de var fullt naturligt med tanke på att det bara är lilla magen som växt och att lilla bebisen tsm med moderkakan och fostervattnet absolut inte väger mer än detta! dessutom som hon uttryckte det "ser jag ju att du är hälsosam och frisk, så jag tycker det är helt normalt att du inte gått upp mer"=) Skönt, hoppas jag inte går upp så jättemycket då! Kanske klarar mig på dryga 10-12 kg med lite tur=) Det är ju dehär med vätskan som kan göra en gigantisk=)
Nu är det drygt 2 1/2 vecka till nästa besök.. spännande och se vad som hänt med alla värden då=)

NÄ nu ska jag städa ihop lite här hemma!

//Emma

RSS 2.0