En shopaholics bekännelse!!

JAG ÄLSKAR MEDIA MARKT!!!!! Herregud vilken jävla affär alltså! jag hat tokshoppat idag på ren svenska.. ja de är inte ofta jag går ut från en affär 3ggr (!!) med en massa prylar..
Nicklas kom förbi en snabbsväng och skådade det jag fyndat, hahaha!
Bla köpte vi:

*En ny TV (46 tum LED tv) istället för 37 som vi har nu!

*En  digitalkamera (supersnygg liten söt lila kamera, passar perfekt för mig som inte är någon fotomänniska=)

*En dammsugare (bra pris och vi behöver en "fast" dammsugare, nu har vi ju bara den trådlösa!

* En CD/MP3 spelare (älskar ju o lyssna på ljudbökcer när jag ska vila/sova)

*En laserfärgskrivare med kopiator (behövs verkligen hos oss!!!)

*Filmer (sista Harry Potter, 3 första Twilightfilmerna och The Last Song)

*4 stycken julklappar!

*USB minne (behövs till mina arbeten i skolan!)

*  Headset och webcam att ha till datorn (ja till min skola framförallt=)

* Ett nytt tangentbord till den stationära datorn i kontoret (behövdes VERKLIGEN!!!)

*och lite andra småsaker som förlängningssladd till usb kabel, sprayflaska till olika oljor, skrapa till spisen, fodral till kameran, ett spel, m.m=)


herregud vad roligt det var!!!!!! Fan bättre än julafton=)

En trevlig fredag

igår var det återigen fredag, tänk näst helg ska de julpyntas=) Hoppas bara på lite snö före dess (men har hört lite svagt att snön ska komma snart så=)
Gårdagen var mycket trevlig, jag o Nicklas åkte in till Luleå och handlade mat till kvällens middag då vi hade valt temat Thailand=) Så då lagade vi mat här tsm, lilla mysgänget o jag=) Sen åt vi thailändka vårrullar och thaipannkakor med banan till IDOL, mkt trevligt!!

En bild på thaipannkakorna, sååå sjukt goda!!!!

Idag är det världscupspremiär i skidor, sitter vid TV och ser detta, kalla ska starta om en stund, de e ju då det blir trevligt=) Ikväll ska jag o Sara in till Lulee och äta middag ute och sen blir det Bio (Breaking Dawn) såklart=)
 

Morgondagen bjuder nog på en hel del plugg, och nästa vecka är det praktik i Sunderbyn som gäller!

Nä åter till TV:n och skidorna=)

//Emma

Vadå VG???

Herregud alltså, fick tillbaka tentan och fick VG! Med fantastisk marginal OCH slog 100poängsmarginalen till o med=) Underbart värre!!! Fick lite pluggenergi nu oxå.. har inte kommit långt idag.. typ 1/2 sida;) jaja.. har skrivit snart 2 sidor och arbetet ska bara vara på 6 sidor så har ju tagit mig en bit framåt iaf!!!
Det är verkligen en kick att klara en tenta och ännu bäättre att lyckas få VG! De kan man leva på ett par dagar (påminner om polarlönen.. varje gång den kom tänkte man "fan jag kan nog jobba en månad till";)

Ikväll blir det och se nystarten av "kär & galen", haha får vi se om de är nått att se eller ej=)

//Emma

det är ju bara såååååå tråkigt!

Ja dessa arbeten på skolan.. just nu känner jag bara mig kräkless på hela skolan o dessa (enligt mig) onödiga kurser.. när vi går ut skolan kommer vi vara bättre på o referera korrekt än att skriva ett VETTIGT arbete med BRA text och analyseringar/funderingar... suck.. är så less på att allt fokus jämt ligger på referenserna.. ALLVARLIGT, kan man snälla lägga energin på lite viktigare saker än om punkten och stor bokstav finns med???
Jaja, 4 arbeten ska göras under denna kurs.. varav 3 är rätt stora.. har precis kommit hem från biblioteket (suveränt bra!!) lånade en sisådär 12 böcker, hahaha=) tur bibblo finns, fatta vilka kostnader o köpa in dessa böcker själv.. skulle säkert gå på några tusenlappar!!

Igår var jag duktig och började på ett av arbetena.. idag tänkte jag försöka fortsätta på det.. motivationen är INTE den bästa, men de e bara ta sig i kragen o börja plita ned ett par rader! Försts ska jag dock till stallet då hästarna ska få på sig vinterskor! Men sen blir de o plugga på (från iaf 17 och framåt..) nicklas slutar 23.30 så han är ju hemma först baki midnatt, perfekt pluggdag om bara motiavtionen varit nåååååågot större!

Igår var jag även mkt seriös och var ute och gick över 1 mil!!! Red även söta Budda och pysslade lite i stallet, rätt bra gjort av mig får jag ändå säga=) Jag försöker verkligen röra på mig, de e ju rätt skönt (om än 1 mil är i längsta laget, iaf för min knasiga kropp=)

min förra kurs hade ju förövrigt 5 delmoment.. har fått tillbaka och fått veta att jag klarat 3 av dom 5 momenten.. nu väntar jag på svaret ffrån en gruppuppgift och så den mastiga tentan.. sen kanske man (förhoppningsvis) får pricka av den kursen som slutgiltig och klar!:)

Nä Emma, nu är de allvar som gäller!
På återseende!

ÄNTLIGEN!!!

Ja men som jag längtat efter detta.. herregud, nästan lika mycket som hockeysäsongen (men verkligen bara nästan). finns de nått trevligare än skidor på TV! Med Hellner och Kalla, Haag och Jönsson.. jag döööör vad underbart! Nu var de ju bara genrep i helgen.. nästa helg drar de ju igång på riktigt!!!
Herregud, varför blev jag en sån sportnörd? Hockey och skidor e ju typ jämt hela vintern.. de innebär LITE fritid för mig.. och mkt tv tittande! MEN.. på vintern e de ju grymt trevligt o dricka te under en fleecepläd i soffan o se sport så varför inte=)

Alla Älskar Hellner!! Ja går det göra annat??=)


Fick akut (och menar akut) reslust! Sådär så jag känner att jag inte orkar vänta till februari!!! Herregud ge mig mitt florida NU.. NU...NU!!  Undra egentligen vad det är som är så trevligt med utlandet, jag har inte ett sug efter och åka utomlands, jag har ett BEHOV av de.. jag tror de handlar (om jag ser till mig själv) att se nya saker och uppleva något annat.. Jag skulle tex jättegärna (och då menar jag JÄTTEGÄRNA) besöka svalbard, hur coolt vore inte det!!?? Utlandet är ju verkligen inte bara sol och bad om än nu de är skönt.. nä de är nog behovet av upplevelser som måste mättas.. tror jag ska satsa på New York eller Italien (Rom/sicilien) nästa resa (ja efter Florida såklart, för dit blir de ju först!!) Man kan nog aldrig resa för många ggr dit.. den dagen jag har egna barn ska dom få åka till Florida fleeeera ggr, borde ALLA barn få göra.. perfekt väder, trevligt ställe, mkt och göra och så Orlando såklart! Måste ju vara drömmen när man är typ 8 år!!!! Ja eftersom de e rena drömmen för en som är 20+ så är det himmelriket för 8åringar, så sant som de var sagt..=)


Imorn blir de och plugga på, ska även rida ut med söta Ellis och fixa kvällen till hästarna så tror hela dagen e räddad;)

Har även inhandlat första julklappen nu.. har ett par till som ska inhandlas när jag gör angiografi-praktiken i s-byn v.47.. perfekt o dra in till stan/storheden när man slutar o småshoppa lite=) Har planerat bra och vet vad de flesta ska få (ja jag låtsas som de..) jag fullkomligt ÄLSKAR och handla inför jul, och då menar jag älskar de.. så mysigt och gå på stan efter 1:a advent, lyssna på julmusik och så julen i sig.. jag har sagt att jag någon gång ska fira den utomlands, men helt ärligt tror jag inte att jag vill de, jag tror jag skulle sitta på julafton på stranden o tänka "jaha, och de här ska kallas jul?" Näää.. MEN jag måste ju prova såklart, hur ska jag annars veta vad jag tycker;)
Fast jag tror de skulle bli ett typ "julland" som USA för där är de ju mer julhysteri än här i Sverige;)



Herregud, brist på annat, ett hoppigt och knasigt inlägg, här saknas det verkligen en röd tråd.. å andra sidan skriver jag ingen C-uppsats just nu heller=)

//Emma

11.11.11...???

herregud vilken hysteri över detta datum igår!! Jag blir alldeles matt!! Ett par siffror.. folk som ska göra en massa speciella saker, det ska betyda så mkt och bla bla bla.. nej tack.. vilket skämt!
Fredagen bestod av plugg (även under det "magiska talet kl 11:11..) sen blev det middag hos mamma o pappa och så idolmys som vanligt! Denna fredag var ju även världens bästa SARA med! Äntligen hemma för ett par veckor=)

Annars har Robinson slutat för detta år, med en sååååå värdig vinnare!! Fantastiskt!!

Florida planeras, spekuleras och surras det om 24-7.. rätt roligt om jag får säga de själv;)
Annars.. ja annars så är det mkt skola.. en vecka till i Gällivare, mkt trevligt! Har en vecka i piteå och en i sunderbyn sen e det ingen praktik för min del före v. 4!=)

Jag ska lägga upp lite förslag på olika boenden här till utlandet (för er intresserade) sjuka priser oxå, japp jag veeeet, jag e sjuk jag med.. kan inte låta bli, jag hänger på nätet och kollar resor, hotell, boende, utfykter hela tiden.. innan vi åkt kommer jag ha spenderat fler timmar vid datorn före resan än vad hela resan är i tid;) sån e jag!


//Emma






Snart ska de julpyntas?

Ja tydligt.. på söndag (dvs om 3 dagar) är de prick 3 veckor till 1:a advent!! HALLÅ!!!! VAR ÄR SNÖN?? De är INTE okej att de är 7 grader varmt i början på november.. okej, jag gillar egentligen inte vintern så mkt, men lite snö kan vi väl för fasen få! Åtminstone inom 2 veckor.. för jag vill ju ha julkänslor när jag pyntar och fixar julmys.. MAN KAN INTE HA JULKÄNSLOR OM DET INTE ÄR SNÖ!
För 2 år sen var vi ju i USa/Dom.Rep till 2 advent.. trots både julmusik och jultomtar överallt (I Florida framförallt) så infann sig då inte någon äta julkänsla.. för julen förknippar jag med SNÖ (och kyla=) Vi kanske är bortskämda här upp i norr men en jul är inte en jul om det inte är snö på backen, säga vad ni vill!


/Emma


Detta vill JAG göra..

Här kommer en 1-10 lista på utflykter/parker/shower/m.m som jag gärna gör under en resa till just Florida.
Jag har dock valt att inte sätta dessa punkter iordning=)

1. DISNEY WORLD!
Ja vem vill INTE till Disney World! Dessa 4(!) olika parker med musikaler, häftiga åkupplevelser, parader, shower med alla figurer, m.m.. Det är ju bara ett måste om man väl har tagit sig till USA och Florida!


2. Universal Studios!
Det är ju här man kan åka alla häftiga åkattraktioner som är byggda mycket från filmer (Som The Simpsons, Mumien, Jurassic Park, E.T, m.m) MEN det är ju även här vi hittar Harry Potter Landet och flera shower spelas in här varje vecka!!


3. Blizzard Beach
Ett jättestort vattenland uppbyggt i "snö landskap".. hur coolt som helst!


4. Wet´n Wild
En av Disneys egna vattenland!!! Klassas som topp 10 av de bästa vattenlanden i världen!


5. Arabian Nights
En superhäftig show med hästar där du äter middag (plankstek, oxfile, m.m) och ser en show på drygt 90 minuter med ren akrobatik, och hästhållning i världsklass! Citat från deras hemsida "Upplev magin och spänningen av att se våran svarta hingst Walter Farley i ett Liveframträdande med Prinsessan Scheherazade."



6. NHL hockey
Är man i USA ska man självklart se hockey, oavsett intresse!=) Mäktig upplevelse och mkt mer underhållning än elitserien!



7. Kennedy Space Center!
NASA:s rymanläggning kort och gott! Här får du en rundvandaring rutn hela anläggningen, se och uppleva en riktigt rymdfärja, museum, bilder och massor att uppleva!


8. Everglades
Ett jättestort naturvärldsarv som skyddas av UNESCO. Är ett sk. träskområde där du kan åka "airboats" och se den vackra naturen, de många krokodiler som lever i området, m.m! Sägs vara en grym upplevelse!


9. Sawgrass Mills
Världens största Outletstore!!!! Ett måste för alla shoppingsugna! Här finns nåt för alla, kläder, skor, konst, smink/parfym, heminredning, leksaker, sportartiklar, elektronik mm. Det finns både riktiga märkesbutiker och outletbutiker. Över 350 affärer totalt!!!!
Shoppa loss i märken som CK, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Guess, Banana Republic, Puma, Victorias Secret, Lacoste, Adidas, Nine West.. Listan tar aldrig slut och du kommer skratta åt det sinnessjukt låga priserna!!!


10. Sol och Bad!
Det är inte för inte Florida kallas "The Sunshine State", här visar sig solen närmare 360(!!) dagar om året med ett härligt och lagomt varmt klimat med en medeltemperatur på 25-28 grader! Känd är även hela kusten (Fort Lauderdale och Mimi framförallt) för den fantastiska stranden som både sladdas och städas varje morgon!!


Ja, sen finns de ju hur mycket mer att göra, men en 1-10 lista blev det!
Key West, bio, museum, Sea World, Miami Metro Zoo, m.m. .. listan kan göras lång vad mer som man kan tänkas göra i Florida men en hel del har jag redan gjort och behöver inte göra igen och sen vet man aldrig vad som väl händer när man är på plats!

/Emma

Ni övriga får ursäkta..

.. men jag lägger upp lite "resa-info" här.. vill bara visa sjukt fina hotell, villor, m.m..

som denna fantastiska villa: SHIIIIIT alltså..





detta hus har 2 badrum, 4 sovrum, kök och vardagrum, jacuzzi imonhus och egen privat pool och garage!
Gångavstånd (100m kanske) till stranden
Priset för en vecka (då kan man ju alltså vara upp till 10 pers) är endast 12000:-.. (de skulle alltså kosta 1200:- per person för 1 veckas boende!!!!!!)

eller detta mysiga hus..










supermysigt hus med 3 sovrum och 2 badrum, plats för 9 personer.  en egen liten rutschkana, hahaha men titta in jacuzzin i "grottan".. ligger drygt 1km från stranden! Pris för en vecka är oxå 12000:-

Hur skoj skulle de inte vara att ha ett eget hus i USA om än bara för en vecka=)

//Emma

En lugn helg-en lugn vecka!

Hej!

Helgen var mycket lugn, efter både rapportinlämning och tentaskrivning fanns de inte över så mkt i min hjärna en dåsiga tvprogram och te drickande! Slutade alltså med en fredagkväll, en lördagkväll och en söndagkväll vid tv:n...;)
I lördags blev det att jag hyrde denna underbara film! Tack Karin de var ditt tips på bloggen som gjorde att jag hyrde den=) Jättebra skådespelare och sen gillade jag att de inte slutade tragiskt o sorligt som i alla andra typiska romantiska draman..


Söndagen däremot, blev det en svensk rolig film nämligen:

dock inte så bra som jag trodde.. helt okej, men inte så mkt mer! Dock älskar jag Glada Huddikgänget!

Nu är det skolvecka, emn vi har all skola via adobe och för en gpngs skull inte mellan 8-16... snarare 13-16 eller 8-12.. herregud så slappt.. =) Jaja på söndag drar jag ju till Gällivare igen!

GLADA NYHETER: min häst är dräktig på 90 dygn! Nu blir de nog inte några fler kontroller på henne.. bara hoppas o vänta.. lääänge, fan midsommar är inte här ännu..

Älskade Q här ovan som 5 åring i Holland!

Utlandet ja.. för er alla (som är intresserade) kommer bara ett par bilder för att göra er än mer intresserade.. checka in detta underbara hotell (framförallt läget) i Miami:




TITTA PÅ HAVET!!!!!!!!!!=)


Och för att övergå till Orlando (dvs Disneys och Universals stad) här kan man billigt hyra en egen villa:


Och sen.. Harry Potter landet på Universal som byggdes färdigt förra året:

slottet...


Hagrids hus=)

och vem kan tacka nej till detta:


Eller ett superhäftigt vattenland:








Säger bara TJIHOOOOOOO!!!

//Emma

RSS 2.0