18 månader

Ja nog går tiden fort.. Lilla tjejen har passerat 18 månader.
BVC idag visade på en längdökning med 7 cm sen sist! 83 cm över havet och 11295gr. Haha jag som gissade på typ 10500gr hehehe=)
Allt var grönt, hon följer sin utvecklingskurva bra, och har vilket jag sett bra kordination och motorik=) Nä nu är det lääänge till nästa besök.. 3 år! gaaah de e typ 100 år bort känns de som=)
 
 
 
 
Ja en liten update att gå tillbaka och kika på. Jag blir nästan lite chockerad över hur mkt "barn och lite baby" det är kvar av min dotter.. herregud vad det går fort!
 
Sömnen är som tidigare bra. Blev bättre (hur de kan bli bättre haha) sen dagis. Hon somnar nästan före du lägger henne i sängen.. helt slut och sover riktigt hårt och bra. Vaknar tidigare dock.. runt 06.30 men sover ju 19.00 så är väl inte så mkt mer med det=)
 
Maten går bra. Älskar pasta.. formligen avgudar pasta! Dricker helst bara mjölk vilket är positivt för det tog faktiskt ett tag innan hon bröjade tycka om det! Därtemot är hon inte duktig på att äta med bestick. Haha jag var tydligen väldigt grisig som liten och det är då dottern med... ser ut som ett slagfält ibland efter maten=)
 
Pratar mkt sitt eget språk men inte så mkt man förstår. Känns dock som att det ibland kommer gå fort när hon väl börjar för man ser hur hon klurar på ord ibland=) Däremot förstår hon ju allt man säger inprincip. Väldigt häftigt hur barn förstår så mkt så tidigt!
 
Hon är väldigt duktig på att stöka ned i köket men man behöver bara säga "Nu måste vi städa ihop härinne" så städar hon upp allt och sätter det på rätt plats. Älskar att duka bordet inför middagen och ska vi gå ut sätter hon sig i sin overall och drar benen genom så att fötterna sticker ut=) Längre än så fixar hon  inte än med overallen men skor och mössa tar hon oxå på själv=) Däremot positivit tar hon gärna hjälp. Hon blir absolut inte arg om jag matar henne, hjälper att klä på eller liknande och det är skönt vissa stressiga mornar=)
 
Älskar att lägga pussel och har blivit mycket mer lugn jämfört med tidigare.. Börjat intressera sig för böcker mer och sitter gärna och pysslar/leker för sig själv i rummet om än hon ibland kommer ut kör lite race med sin rosa bobby innan hon går tillbaka=) Ja hon älskar även sin bobbycar=)
 
Såhär såg det ut för ett år sen.. 5,5 månader satt hon helt själv och vid samma tidpunkt kom första tänderna.. NU är det inte två gaddar längre. Tror jag räknat dom till 16 stycken=)
 
 
tänk.. detta är över ett år sen nu! plutten=)

Liberoklubben!



Tjihoo libero kom med fina erbjudanden om duplolego idag vid olika antal blöjkoder! Jag som sparat hela 10 koder i väntan på nått roligt erbjudande slog ju till direkt:) så för 8 koder fick jag denna duplokartong med totalt 29 delar:) inte så dåligt att få gratis bara sådär:)

Tänkte få ihop 2 paket till sen och beställa zoo-paketet oxå för 4 koder:) haha:)





Godissuget..

Jag har ju gett ett nyårslöfte om att inte äta godis.. hur länge vet vi inte än (är ju jag och syrran) men ett par månader, kanske fram mot sommaren.. dvs dryga halvåret.. Har gått prick 4 veckor nu.. och när man e hungrig är sötsuget stort. Insåg att mitt sötsug var väl stort en dag när jag bakat cookies och dom var slut 12 timmar senare.. haha.. så nu är det NOLL fika och godis ett tag framöver. Bara för att bli av med sockerbehovet! 
Vikten går åt rätt håll. Utan allt vidrigt socker behöver jag knappt tänka på vad jag äter för det blir ju rätt nyttigt ändå. Ja givetvis använder jag inte fetaste grädden i maten dagligen och har bytt ut mina mackor på morgonen mot Pauluns Gröt! Den är såååå god!
 
Muuuums=) Testa den ni som inte gjort det!

USA!!!

Äntligen!
 
I torsdags bokade vi flyget till Florida! Tjihoo! 6 veckor kvar!=) Åh vad jag längtar! Blir längsta trippen till bara Florida. Förra gången var vi där i 17 dagar (16 nätter) och första gången (jag och Nicklas) var vi där i 14 dagar. nu blir det att vi är borta 20 dagar (19 nätter) och åker hem sista dagen kl 21.30 vilket är perfekt för då får man ju ytterligare en heldag=) med flyg inräknat är vi borta ganska prick 3 veckor vilket kommer bli sååå underbart!
Lite gruvensamt för flygresan med Amanda, men skönt slippa 100 mellanlandningar. Dit åker vi ju direktflyg från sthlm, superskönt! Dock är en flygning på 10 timmar rätt häftigt, men vi har försökt planera så att hon ska vara trött till flygningen=) Lär ju förvisso vara nog mkt intryck på flygplatsen, flyget och allt så när de väl lägger sig somnar hon förhoppningsvis ganska enkelt=) Ja man får ju ta det som det kommer helt enkelt. Inget att egentligen fundera på nu för jag har verkligen ingen aning hur de kommer bli! Skönt är iaf att vi är 7 vuxna så blir hon rastklös får hon väl hoppa runt lite mellan oss=)
 
Nog om de. Har någon tips inför långa flygresor med barn under 2 år mottages det iaf gärna=)
 
 
Första jobbdagarna har passerat och fy bubblan vad trött jag är! Amanda som vaknat av sig själv både 06 och 06.15 tors och fre överrasskade med sovmorgon imorse till 08.30! Det tackar vi och bockar för=) Hon är nog ungefär lika trött som jag. Märks på humöret.. vissa kvällar är hon verkligen grinig;)
 
Annars känns de fantastiskt att inte plugga! Det är ungefär en fantastisk befielse för när jag slutar jobba så slutar jag. En hemtenta eller ett arbete kunde du ju sitta med hela dagarna.. och lite till.. och lite till. Här är det liksom "nu är klockan slagen, jag slutar.. lämnar allt och åker.." typ iaf, haha=)
 
På onsdag ska Amanda på 18 månaders kontroll! Spännande se hur mkt damen vuxit sen hon var 1 år! Jag gissar hon ligger på runt 82 cm, och väger runt 10500gr. Isåfall om det stämmer har hon gjort en viktökning på drygt 125 gr i månaden och 1 cm i längd. Ganska rimligt på en 18 månaders men vad vet jag=) Ska bli spännande hur som helst=)
 
Nä nu ska jag ta en kopp te och läsa del två i Mortal Intruments serien=) Väldigt bra serie de där=)
 
 
 
 

Jobbelijobb!

Ja imorn ska jag jobba för första gången på väldigt väldigt länge. Minns inte sist alltså! Men de e liksom drygt 2 år iaf=) Jag ska nämligen rycka in som vikarie på ÄRF så jobbar 15-21=) Lillan är på sista inskolningsdagen och på torsdag har jag första jobbdagen hos Nicklas om allt går bra på förskolan=) Fast de gör det nog! Hon är då så obekymrad över att bli lämnad och nästan lika obrydd när man hämtar hem henne, hahaha! Idag sken hon upp, sprang mot mig för att en meter ifrån vända skratta och springa iväg=) hehe, hon e rätt trygg i sig själv!
Däremot märker man sååå mkt tröttare hon är kvällstid.. jiiiises.. förr var hon vaken till ca 20.00, och kunde ofta surra i sängen i 30 minuter. Nu lägger vi henne 19.00 och hon har somnat före man lämnar rummet haha!=)
tänk, snart är vi här.. igen=)
 
Nä, ska kika runt lite på resor, sen se TV innan det är läggdags!
 
CIAO
 
/Emma
 

Examen!!!

Ja igår tog jag examen!!
Tjihooo!!!
Blev dessutom nominerad till bästa arbete! Så jäkla roligt! Dessa dagar man faktiskt är stolt över det man gjort! och att lärarna ansåg att MITT arbete, att MIN c-uppsats var bland dom absolut bästa gör ju inte saken sämre=)
 
Efter examen for vi in till stan och åt lunch (Kycklingpanini och budapestrulle) innan vi drog hemåt=) 
Sara V fick vara barnvakt och de verkar ha gått hur bra som helst! Första gången någon som inte är släkt med Amanda får ta hand om henne!=) Ja vi e ju lite sjäåpiga ibland hehehe=)
 
På kvällen kom så Sara tillbaka, och äve Stina, Andreas, Kajsa och Linus. Så lagade vi (läs Sara) musslor i vitvinsås till förrätt och oxfile med potatisterrtiner och honungssteka morötter samt en rödvinsås till varmrätt. Jga behöver inte tala om hur sjukt gott det var=)
 
Av Sara och Stina fick jag dessutom blommor när de kom, och 10 minuter senare mer blommor av Andreas! Jag ÄLSKAR blommor och det var verkligen uppskattat att dom valde att gratta min examen på ett sånt fint sätt!
Bättre examensdag kan man knappast få!
 
Fick även detta fina halsband från märket "Anges och Astrid" samt LTU-broschet för ssk och rtgssk=)
 
Idag fortsätter firandet med tårta hos mamma och pappa, samtr firandet av mamma som fyllde år i onsdags! Ja usch, onyttigheterna byter av varandra men jag överlever!!=)
 
SIST: Nu är det nära bokning av utlandsresan!!!!!
 
 

Tji fick jag!

Amanda somnade först av alla barn!! Hahaha så har gjort lite ärenden på byn och nu e jag tillbaka och inväntar dottern:)

Inskolning!

Sitter på förskolan just nu! Idag är första dagen vi lämnat henne under drygt 1 1/2 timme! Gick bara bra! Hon skrattade typ när jag sa hejdå i dörren:) så nu e jag tillbaka för nu är de vila.. Frågan är hur de kommer gå! Hon har nog mkt energi som de är.. Är ju en sån tjej som tidigt kommer sluta sova middag gissar jag! Men ska bli spännande! Fröknarna skulle försöka utan mig (ja lär knappast gå bättre med mig haha) 
Ja jag återkommer med resultatet så småningom! Personligen tror jag inte hon kommer somna men fel har jag haft förr:)

Förövrigt trivs jag väldigt bra på denna förskola! Trevlig personal, väldigt litet och familjärt! Kul oxå att de är en manlig förskolelärare och inte bara kvinnor! DET uppskattar jag! 

I sitt nya nattlinne för en vecka sedan:) bara så de inte blir bildlöst;)




Jobbsituationen...

Jag går ju som de flesta vet ut skolan nu på lördag.. då är pluggandet slut! Tyvärr (eller tyvärr och tyvärr jag var medveten om detta) rosar inte marknaden med jobb för röntgenssk i norr och västerbotten. Vill jag få jobb är det flytt mot södra sverige som gäller.. något som varken är hållbart rent "vi tar familjen och flyttar" men det som framförallt sätter käppar i hjulet är min sambos företag som är låst i Luleå. 
Så därför erbjöd han sig (ja han anser väl att det e hans fel, hahaha skämt å sido) att jag fick ta över hans kontorsjobb och han får gå ut och köra taxi igen=)
En bra deal, dessutom inte heltid vilket passar perfekt då Amanda skolan in nu och jag vill inte ha henne på dagis 07-16 under denna första termin!=)
Så from måndag börjar jag jobba på kontor med löner, kvitton och en jäkla massa papper! Dessutom ska bilar fixas till verkstäder, bilar ska limmas av dekaler, besiktas, m.m., m.m. Så ni som tänker "fan vad slappt, hon sitter hemma på gräddfilen och myser" kan kanske börja tänka om! VISST är det ju fantastiskt att den största delen jobba hemma, men långt ifrån alla timmar! Sen är det 15 anställda (ca) som ska ha sin lön utbetald (ansvar=jag.. nervöst=OH JA=)
Nog om det. Till sommaren hoppas jag få sommarjobb inom röntgen (helst Piteå) och till hösten hoppas på att få fortsätta! Kommer söka in lite studier och ev andra jobb, men planen fram till 1 september känns ganska klar vilket är skönt!
JA fast allra först ska vi planera in en utlandsresa i vår.. kanske bokar redan till helgen! Dryga 3 veckor bort från Sverige! Låter inte så pjåkigt om ni frågar mig=)
Bilderna ovan är på ett av hotellen i fort lauderdale vi tittat på! Ser ganska trevligt ut=)
 
Och i Orlando kikar vi givetvis mest på HUS med egen pool=)
 
 
 
 
 
Ja detta är några av husen jag tittat på=) Ganska mysiga va?=)
 
//Emma

Examinationsdagen!!

Då var dagen D över! Fy vilken anspänning de varit! Sjukt nervös men nu e jag såååå nöjd och såååå glad! Gick över förväntan och min examinator +'opponenterna hade inte alls så mkt kritik som jag trodde:) måste ju gjort ett hyfsat arbete ändå:)
I helgen ska jag bara vara ledig och sen ta tag i den lilla revideringen som ska göras för nästa lördag tar jag examen!! Tjihoo!!
Ännu ska jag dock sova, förskolan och inskolning dag 3 imorn för vår lilla tjejja!

För att de inte ska bli bildlöst bjuder jag på 3 rea plagg från mellandagarna, alla med cupcakesmotiv:) hur söööta som helst!


Emma



Vill ha!!

Just nu suktar jag bara sååå mkt efter denna vagn! Vi som reser mkt, tar flyg hellre än tåg och bil.. Skulle passa perfekt!
Dessutom planeras ju utlandsresa under våren så ja.. Nog vore de skönt med denna!


För er som inte är insatt så kan jag berätta att babyzen yoyo är enda vagnen i världen som går som handbagage på flyget!!! Den blir alltså sjukt liten när den fälls ihopVäger dessutom knappt någonting! Har testat köra den på barnens land och jag är väldigt imponerad! Tyvärr är priset väldigt imponerande oxå;) och begagnat verkar svårt.. Har hittat EN enda på blocket och den kostade bara 700:- mindre än en ny!
Men häftig är den, praktisk vid resor och shopping och säkert värd pengarna! Finns i flera färger men tycker svart med vit chassi är snyggast:)
Priset för er som undrar, går ofta att hitta kampanj så man får den för 2900:- 
Kanske inte låter så mkt för en vagn men de e ju bara en sulky.. Men.. Jag ska fundera vidare... Sukta får man ju göra gratis:)



LÄSA LÄSA LÄSA

just nu är jag inne i ett riktigt läsil!! Som liten läste jag väldigt mkt, sen fick jag inte tid, började slappa framför soffan kvällstid istället men nu e jag inne i en härlig period. längtar till kvällarna då jag får gotta ned mig i soffan med en kopp te och slukas in i böckernas värld för en timme eller så! Ja max 1 timme per dag blir de för mer tid finns inte=) och att läsa när lillan är vaken tänker jag inte ens försöka=)
Senaste boken jag läst är Mortal Instruments del 1. riktigt bra och betydligt bättre än filmen som jag tyckte var bästa film 2013!
Ikväll ska jag fortsätta med Inferno av Dan Brown och när den är utläst TROR jag det blir Mortal Instruments del 2=)

Nä nu ska jag hoppa in i bilen och köra till stallet! Tror det finns nån liten häst som vill komma in och äta sin kvällsmat=)

OM prick  dygn sitter jag här och har gått upp med min uppsats.. jag är bedömd och klar.. om det är positivt eller ej det vet jag ju inte.. är gnska nervös inför torsdagen kan man ju säga men jag hoppas min examinator gillar de jag skrivit!

Ciao Ciao!

för att de inte skulle bli så bildlöst får ni en bild på några plagg jag fyndade på byns butik HAPPY under mellandagarna!


/Emma



filmkväll

Igår var Sara och Stina här, vi hyrde två filmer, safe haven och Money! Den förstanämnda var riktigt bra! Med superfavoriten Josh Duhamel i huvudrollen!!=) 
Andra filmen går knappast till historien som den bästa men sevärd iaf=)




Idag väntar plugg plugg plugg.. är totalt omotiverad men måste fan ta tag i mig själv.. på torsdag är de examinationsdag och om mindre än 2 veckor (lördag 18 januari) tar jag ju examen!

/Emma

RSS 2.0