Magsjukan från helvetet!

Fått magsjukan from Hell idag!! Fy Faaan säger jag bara.. Har spytt en gång i timmen sen lunch och de bara fortsätter.. Finns ju absolut ingenting kvar att spy upp längre..
Ligger just nu i kontoret, nära till toan!
Suck, hatar att ha magsjuka.. Man mår så förbannat dåligt!
De värsta är dock amningen.. Har ju redan sinat lite.. Lär ju få pumpa utav bara fan för att få igång det sen.. Men jag ska kämpa på.. Ammar gärna 2-3 månader till tack!!

Snälla gode Gud.. Låt kräksjukan ge med sig nu!


Ute på promenad i det fina vädret!

Ja Gud vilka vackra dagar de varit senaste tiden! Flera +grader och sol!! Igår dissade jag dock vädret för skid VM och de var ju tur för Sverige tog ju två silver!!!
Idag däremot, uppehåll på skidorna så jag och Erika gick ut på promenad! Underbart väder och nöjda mammor och barn:) efter promenaden bjöd mamma på våfflor då de ju faktiskt är våffeldagen idag:)
Nu ska jag leka lite med Amanda och sen börja med lite middag, frågan är bara vad?!
En bild på Amanda i sin nya bilbarnstol!! Tror den fick godkänt av dottern Oxå;)


Kläder av pojkvännen!

Lilla hjärtat hade ju sin "pojkvän" Ragnar här i torsdags då Nicklas fyllde år! Dom e så söta tillsammans:)
Och Ragnar hade ju med sig en present till Amanda som den gentleman på 6 månader han är;)
En jättesöt body och ett par jeans fick hon och det tackar vi allra varmast för!!


Svar till anonym!

Fick en anonym fråga tidigare idag om lilla Amanda ställer sig upp själv och om hon kryper.
Nej hon ställer sig inte upp själv mot möbler men mot en människa tar hon gärna tag och drar sig upp.
Nix inget krypande här och handen på hjärtat kan jag hoppas de dröjer:) känns som att de blir jobbigt och ha koll på denna aktiva lilla tös och vara orolig för allt så hon kan få vänta ett tag till.. Dessvärre tror jag inte hon lär vänta så värsta länge till för hon står rätt ofta på alla 4 fast har inte förstått hur man tar sig framåt än!!


Titta vad jag hittade!!

Världens gosigaste lilla rumpa!!:) klättrandes på soffan:)


Födelsedagskalas!!

Ja igår fyllde ju min underbara sambo år! Första födelsedagen som pappa!! Kan säga att Nicklas inte är rolig att köpa presenter åt.. Han önskar sig aldrig nått och det han vill ha köper han själv.. Kul kille.. Men nu, nu kan man ju tänka lite "åt Amanda" så att säga! Så jag Och Amanda har köpt presenter som verkligen är från oss båda! Och faktiskt så blev Nicklas riktigt glad Och stolt över presenterna! Visade upp dom för alla som var förbi:)
Ja vad köpte jag då?
Jo jag köpte faktiskt 2 bodys (till Amanda) MEN den ena med ett färdigt tryck på och den andra från villervalla (enkel rosa) son jag lämnade in till NTM butiken på byn för eget tryck!
Sen fick han även 2 tavlor och en bukett med blommor! Ja ni får ju själva se på bilden nedan:)
Älskar bodyn jag själv fixade.. För är det nått Amanda är så är det faktiskt pappas flicka!


Spara till någon du bryr dig om.

ÄNTLIGEN har vi tagit tummen ur röven och fixat en sparfond till Amanda. Har länge tänkt göra de men har bara glömt hela tiden, men förrq veckan när jag var till banken kom Katarina (hon som vi har kontakt med via banken) Ja vi ränner ju på banken konstant känns de som..ja i och med nicklas företag då:) Hon frågade om vi inte skulle boka möte för detta! Så de gjorde vi och igår var hela familjen (ja även Amanda) med till banken och pratade om olika sparsätt/fonder och dyl. Vi valde Kapitalspar Barn vilket innebär att det varje månad dras pengar från vårat konto till hennes fond fram till hon är 20 år!
Det känns jättebra och som dom sa på banken, "en av det bästa investeringar du gör, att spara till ditt barn och verkligen ge denne chansen att lyckas." Som studielån, bidrag till bostad, en bil eller vad som tänkas kan behövas..
Tycker det är skönt att det även dras varje månad och inte engångsinsättningar då och då.. självklart kommer de säkert komma in engångsbelopp men nu vet man ju vad den minsta summan kommer vara den dagen pengarna ska betalas ut:)
 
Nä tycker ni alla med barn faktiskt ska öppna ett sparkonto/fond för att spara till den viktigaste i mitt liv är iallafall en självklarthet!

Jag tycker synd om er...

Som inte har Apple!! Fy fasen vad kul quizkampen är!! Jag är sååå fast och vill bara spela mer och mer!! :)

Ikväll har det varit föräldrautbildning, sista gången. Ambulanspersonal var på plats och i formerade lite om krupp, feberkramper, drunkningstillbud, första hjälpen och sätta i halsen! Jätte bra att lyssna och få tips och råd!!
Efter föreläsningen gick jag till Nicklas mormor på lite fika och nu är jag hemma och slappar! Har fortsatt med min fotobok och de blir såååå bra!! Fast det är inte hälsosamt att titta på alla dessa bilder.. Blir sååå sugen på att åka tillbaka! De e tur vi ska dit på mindre ön 1 år.. Drygt 11 månader bort.. De går ju fort!!:)

En bild på Amanda och hennes farmorsmor!!


Jag spelar quizkampen!

Tjihoo vad kul! Jag som älskar spel!! Lite seg i starten e jag ju (har ju som funnits ett tag) men bättre sent än aldrig (precis som med instagram;)
Så utmana mig!! Jag heter Emma.nord


En fotobok, lite scrapbooking och en massa bak!

Ja dagen idag startade klockan 07. Då gjorde lillan morgon, men blev så trött så nu sover hon hårt sen 1 timme tillbaka=) Det positiva när hon stiger upp tidigt är att hon alltid sover klockrent på natten.. jag vaknar oftast inte en enda gång fram till runt 07 då hon börjar tjattra i sängen bredvid!:) 
Jaja lite trött är jag.. hade gärna sovit en timme till.. kom isäng på tok för sent igår.. fastnade på internet hahaha.. fick ett erbjudande om en fotobok till mycket bra pris och vad passade då bättre än att skaffa sig en från florida 2012! Så nu sitter jag och överför bilder, skriver texter och har så skoj här på nätet! Lär bli bra (och lär bli en tjock bok:)
Scrapbookandet till Amandas album går helt okej. Gjort 4 sidor, kanske 5 till och med?=) Lite skönt och pyssla en stund framför tv:n!!
Annars är det en bakdag idag (fast bakar gör jag ju med Amanda för hon älskar att sitta och titta på:) Min sambo fyller ju år på torsdag och för första gången tänkte jag försöka mig på att baka lite själv till "kalaset":) Ska testa en maräng tårta med hallon, lite morotskaka, snickerkaka, chokladbollar och kanske något mer. Lite färdigbakat blir det oxå, beställt tårtor från ekbergs bla!
Ha, och bästa presenten ska han få.. inte så lätt att handla till honom då han aldrig önskar sig nått, men nu har jag själv kommit på nått lite roligt som jag (och Amanda är nöjd över=) Vad får ni se på torsdag för det finns alltid en risk att han råkar läsa detta (om än han nästan aldrig e upp på bloggen:)
 
Nä fortsätta med fotoboken till Amanda vaknar!
 
CIAO!

Den perfekta morsan!!!

Kan bli måttligt less alla bloggar man läser där mammorna tar åt sig all ära för hur deras barn ÄR! Känner bara irritationen växa mer och mer.. det skryts över hur BRA dom lyckats för att just deras barn sover så bra, äter så bra, aldrig är ledsna utan jämt på bra humör. Ja dessutom är dom ju GIVETVIS snabbare på att både gå, krypa, sitta och rulla runt..
suck..
 
Jag tycker de är jätteroligt att läsa att man har ett barn som sover bra, eller äter bra.. det är väl allas dröm att barnen ska må bra och äta/sova bra och utvecklas i en normal takt! Men när man som förälder får det att framstå som att det är dennes förtjänst.. nä då har det gått för långt!
Som att vi kan påverka hur vårat barn är.. vissa sover hela nätter när dom är 3 veckor.. andra när dom är 3 år.. det är väl knappast min förtjänst att mitt barn sover hela nätter 20 dagar gammal??!
Samma med mat, vissa barn äter ofta andra mindre ofta.. många snuttar, andra inte..
Visst finns det en viss påverkan hos oss. Ger vi bröstet som tröst jämt lär dom sig, samma sak om du tillåter ditt barn artt äta mat på natten 5-6 ggr vid 8-9 månaders ålder.. visst blir det ju till viss del vad vi gör det till, men allt går inte att styra över och alla individet är ju olika!
 
Själv tar jag inte åt mig äran för 5 sekunder över att Amanda nuförtiden sover hela nätterna.. (vaknar omkring 07.00 och somnar alltid om 1-2 timmar efter de.. morgonpigg är då inte denna dam än så länge:)
Inte tar jag heller åt mig äran att hon äter och tydligt älskar mat (ja de tvärvände.. och inte fan gjorde då jag nått som kan göra att jag överhuvudtaget tar åt mig äran för de..)
Nä jag har gjort de jag tyckt varit mest humant och försökt lyssna på henne. Sen har allt bara gått framåt.. det är inte jag som börjat vakna senare och senare för nattmålen, de har hon själv gjort...
Det enda jag INTE tillåtit är snuttandet.. Tror nog det nästan alltid gått runt 3 timmar (minst) mellan amningarna och det berodde mycket på att om hon åt tätare så spydde hon värre än en fjortis på fyllan!!:) Ja spyr gör hon än.. betydligt mindre men nog märks de fortfarande av.. värsta spytiden känns dock som att den passerat och nu ser jag mest framemot att det ska avta helt (eller ja, till normalt för en bebis=)
 
Nä, njut av era barn och hur just dom är som individer.. för det är ju just det som gör våra barn unika!

Min nya favorit!!

Idag har det varit strålande trevligt väder! Runt nollan och sol gör ju att man bara måste ut och njuta lite! Tog en promenad med syrran och alla barn upp till byn, hamnade på floristen och köpte 2 par nya gardiner till vardagsrummet (pinsamt värre men julgardinerna är kvar där än..) ville inte sätta upp de gamla gardinerna så därför har jag dragit på de.. Men nu.. Japp nu hittade jag ett par jag tror blir snygga:)
Blev sen bjuden på middag och hockeysoffan hos min syster! Alltid lika trevligt och alltid lika trevligt med vinst (6-1!!!)
Kvällen avslutades i stallet och sen blev de schlager lite i efterhand.. Jag älskar den inspelningsbara funktionen på boxern.. Tror minst 50% av alla program jag ser går via denna boxer.. På så sätt kan jag se när JAG vill och så kan man slopa reklamfan:)
Ja schlagern.. Första programmet för iår jag såg.. Är ju verkligen ingen schlagerfantast.. Men kvällens bidrag EN RIKTIG JÄVLA SCHLAGER var ju kungligt roligt! Påminde rätt mkt om markoolio och Linda Bengtzings låt VÄRSTA SCHAGERN och jag gillar att dom liksom gör en rolig grej av hela denna på tok för tråkiga show!!! Dessutom är ju texten klockren..
Japp med risk för både påhopp och aggressiva mail men nä här har ni årets vinnare enligt mig, hahaha!!!

Shit måste sova! Det är inte okej att vara vaken efter 01...


Ooooops...

Jag bara råkade klicka hem lite kläder från villervalla idag!! Insåg igår när jag kom hem att lite nya byxor inte skulle sitta fel och vad passar då bättre än att beställa lite därifrån!
Blev 3 byxor, en pyjamas, en body och ett par sockar! Mamma skickade oxå iväg en filt till Amanda, som hon ska få ha när vi reser utomlands;)
Lite bilder på byxorna och pyjamasen!


Shopping, pass och nödvändigheter!

Ja idag drog jag in till Luleå med min mamma (tsm med Amanda såklart!) vi fixade nytt pass till mig och Amanda fick sitt allra första (de ska väl börjas i tid!) ska bli kul och se hur de blev sen:)
Shoppade lite kläder till lillhjärtat oxå, hon börjar ju ha 74 lite smått och i den storleken har vi inte jätte mycket kläder så då får man med glädje shoppa lite mer:)
2 klänningar, 2 body, 2 tights, en tunn sommarmössa, en Pippi tröja (älskar dom!) samt en fuskpolo!
Sen blev de även ett par höga vinterskor till mig! För en gångs skull hade jag tur och fick SISTA paret som fanns till Mega REA.. Från 999 till 199 kronor tycker jag känns mycket bra i plånboken:)
Ja sen blev de lite nödvändigheter på barnens hus.. Nu när vi byter till bilbarnstolen har vi skaffat både spegel, sparkskydd och en babydyna till stolen (perfekt när dom e såhär små och upp till typ året!:) Amanda fick oxå av sin söta mormor en jättefin nalle puh matte till hennes blivande rum och klädsel till tripp trapp stolen!
Ja just de.. Fick ju mina scrapbookinggrejor idag!! Guuud vad fint.. Nu ska här fixas och trixas!!:)
Avslutar med bilder på kläderna till Amanda och den fina stolklädseln, färgglad och uppiggande om ni frågar mig:)


Vi gjorde en äkta Svensson!

Ja idag var vi tydligt en av de många % som gjorde de klassiska på alla hjärtans dag förutom blommor och choklad: vi gick ut och åt middag!! MYCKET SPONTANT.. Brukar inte vara så spontan nuförtiden då lilla Amanda oxå ska med i beräkningarna men Nicklas sa på eftermiddagen:
"kan vi inte gå ut och äta på typ trescorna ikväll?"
Ja jag var inte sen att haka på så medans jag duschade ringde Nicklas min mamma och självklart ville hon ta hand om Amanda en stund så vi fick gå ut och äta tillsammans! Tror inte vi varit ute och ätit bara vi två sen hon föddes.. Shit drygt 7 månader alltså:)

Så lite god middag ikväll, lite kvalitetstid med min sambo och så gjorde jag stallet sent på kvällen vid 22.. Trevlig dag, men de bästa måste ha varit syrrans sambo.. Var förbi en snabbis före stallet till dom och då han får veta att de är alla hjärtans dag idag utbrister han:
"Men Johanna, varför har du inte sagt nått? Jag kan ju inte komma ihåg sånna saker.. Äh.. Du fick ju en pizza av mig idag iaf!!:)"

Tog en bild på Amandas overall utan henne, kommer färgerna fram liiite bättre! Den e helt röd på baksidan och fleecefodringen på insidan i orange! Köpt på Hanzens i Piteå:)


Alla hjärtans dag!

Ja idag är det alla hjärtans dag! Frågar ni mig en av de mest överskattade dagarna på året.. Visst, de e väl jätte trevligt att få blommor/choklad/middag eller vad de nu kan tänkas vara, men handen på hjärtat är de väl trevligare att bli överraskad en helt "vanlig" dag!
Ja enligt en undersökning skulle hela 53% av tjejerna som levde i ett förhållande göra slut om det ej fick någonting på alla hjärtans dag.. Fattar ni.. 53 jävla procent!! Shit pommes (som Karin skulle ha sagt;)
Haha jag sa ju detta till Nicklas och han tog nog mig som en av de 53 % då han köpt både blommor och choklad:) haha nä han brukar köpt nått på alla hjärtans dag om han inte e borta eller så! Första hjärtedagen firade vi ju faktiskt i Dom. Rep och de var fantastiskt romantiskt!! Hela restaurangen var fylld med hjärtan och all mat formad som hjärtan! Dessutom stod det ett gäng och sjöng och applåderade när man gick in i restaurangen! En äkta Lady och Lufsen snubbe gick runt med gitarr och sjöng vid borden och ja.. De var otroligt mysigt!! Lite så skulle jag gärna fira alla hjärtans dag om jag ska fira de ordentligt så att säga! Å andra sidan kan jag ju hoppa över denna dag oxå.. Är ju synd om dom som ingen har tycker jag!
Men nog om de..
Idag har jag och Amanda varit ute på promenad 2 timmar! Stannade på centrum för lite fika med min mamma och så fick Amanda både testa sin sittvagn OCH sin våroverall! Var ju så varmt idag.. Köpte den på superrea under juldagarna och tanken är att hon ska ha den från mitten av mars ungefär.. När våren börjar komma! Var ju lite stor nu men jag bara älskar den!! Mycket färger så man blir bara glad av att se den!!

Avslutar med bilder på overallen (är dock mer röd och mindre rosa i verkligheten.. Men färgerna smälte kort sagt ihop!) och så mina blommor från min sambo:)


Liten blir stor

Ja visst märker man av att min lilla tjej växer på! Nu har vi bytt från liggdel till sittdel på vagnen! Ja dels var de rätt trångt och sen vill ju denna lilla tjej se omvärlden nu när hon kommit på det här med och sitta!!
Hon fick sitta i den inne idag och var SÅ nöjd.. Sötaste!

Bilbarnstolen ska oxå bytas! Måste bara invänta att sambon e ledig så kanske tors eller fredag! Vi köpte ju en ny på babykvällen och de var nog bra de för de var som att hon tvärväxte efter de! Ja dessutom rekommenderar dom ju att byta då bilbarnstolen är mycket säkrare än ett babyskydd!:)

Ja liten blir stor..
Avslutar med en bild på Amanda i min favorit pyjamas (från villervalla!) älskar det lite retro 60 tals mönstret och så är den ju superskön!!!


ja just de..

för och kunna scrapbooka är de bra och beställa lite bilder:) Har faktyiskt två album jag tänkt scrapbooka och har ideér till 2 album till! Shiit pommes va:) Dom två album som finns hemma ska ett fyllas med bilder på dom hästar jag ägt, och de andra med Amanda.. får vi väl se hur kul jag tycker de är, isåfall drar jag kanske igång fler projekt;)
en bild på min första häst.. lilla MOTIV :)
 
och här e jag och Motiv oxå.. tänk.. där var jag 15 år!!

Mammaträff idag!

Ja idag var de ju mamma träff som vanligt! Trevligt, trevligt! Vi gjorde avgjutningar av händer och fötter så nästa vecka får vi se resultatet=)
 
Annars tog jag en tur till mamma och pappa ikväll (och här är jag nu oxå i skrivande stund!) skönt med lite egentid och se hockey, haha! Ja och så beställde jag från nätet.. lite scrapbookingprylar.. liiite.. eller ganska mycket.. haha, jag känner att jag e lite störd ibland men ska bli kul och börja scrapbooka ett Amanda-Album=)
 
Någon som har bra tips på scrapbookingsidor på nätet?
Nu beställde jag från www.kristinasscrapbooking.se vilket såg bra ut, men vad fan vet jag:)
 
//Emma

en liten sulky rikare!

Japp, la ju ut en annons på facebook (måste ju vara de bästa!!) om att jag sökte en begagnad sulky till utlandet, dvs inte för dyr! Är inte så sugen på att köpa en vagn som ev går sönder efter en resa för över 1000:-
och napp fick jag.. 3 stycken.. =) Har sökt på blocket några veckor både norr och västerbotten UTAN resultat..
TÄNK VAD BRA FACEBOOK ÄR IBLAND:)
Blev iaf en Babytravel Bangkok! Lite mindre och lättare modell:) och de bästa.. EXTRA stor förvaring nedtill så man kan shoppa mycket, haha:) Blir perfekt till Rom!
Såhär ser den ut:)
 
Mycket nöjd.. funderar på och söka en till sulky så har man.. vi lär ju åka iväg fler gånger till utlandet:)
 
Jag är ju annars rätt EMOT sulkys då jag anser att ett barn SKA sitta vänd mot mamma/pappa under första 2 årsen.. MINST! Det är något som det pratats om både på föräldrautb, bvc träffar och dyl.. det här med att barn ska se sina föräldrar och prata med dom om det dom ser.. sen tycker jag själv det är en trygghet att se sitt barn.. men utomlands känns de då både för VARMT och för bökigt med min emmaljunga citycross så då passar ju en sulky perfekt!
 
Jaja, nog om de!
 
//Emma
 
 

Grekafton!

Ja de e ju typiskt att de jämt ska vara kallt när de e Jokkmokksmarknaden! Hade ju planerat att åka upp iår, bo i stugan då ändå pappa var där.. Men nej.. Mamma febersjuk och ute visar tempen på över -25.. Så vi blev hemma! Men inte hänger vi läpp för de, jag Sara och Stina ska ha lite grekafton här ikväll med grekisk sallad, tzatsiki, vitlöksbröd och kycklingspett! Och som grädde på moset en chokladfondue!! Tänkte hyra film oxå (taken 2 om den finns tillgänglig) så de blir nog en rätt bra kväll dehär!!

Beställde från jollyroom idag oxå, två grindar, en mössa, pipmuggar och bokstäver i trä till hennes rum!!:)

Nä nu ska jag städa ihop lite innan gästerna anländer!!


50 böckerna..

ja nu har jag läst ut dessa 50 nyanser triologin.. får väl säga att det var en okej serie, men mer får den nog inte. Stundtals värd 5 solar av 5 möjliga.. men sen kom vi till de jag avskyr med böcker.. dessa klyschor.. suck jag blir så less..
men, men.. klart läsvärda. Bok 2 var den bästa, 3an klart sämst!
Undrar vad man skulle ha läst nu.. ja just de, fick ju "den tomma stolen" av Sarta i julklapp.. ska lägga in den i mobilen och lyssna på.. tror den kan vara bra.. J.K Rowling har då med Harry P serien imponerat på mig så:)
 
 
Någon annan som har ett bra boktips i vintermörkret?? Gärna nått mysigt/spännande.. inte sorgliga, hemska självbiografier:)

Ibland hänger man knappt med själv..

 
för nån vecka sedan började Amanda visa tydliga tecken på att de här med att sitta inte var så svårt nå mer! Och nu.. ja nu känns de ibland som att hon kommer börja krypa.. än är de en bit bort, hon förstår överhuvudtaget inte hur man går FRAMÅT, men när de kommer lär hon definitivt ta sig just framåt:)
Börjat kolla på lite grindar. Vi har ju ett hus som kräver 3 grindar och då 2 är rätt "i fokus" är jag ute efter några snygga (vita) i trä är väl tanken. Någon som har tips på några snyggare barngrindar?:)
 
Såg förövrigt att Jollyroom hade 10% på hela sortimentet.. hmm, blir lite sugen på en liten beställning. Är i behov av lite småsaker.. och dom hade rätt mycket BRA rea.. ska fundera imorn med.. rabatten gällde ju till på måndag så!
 
haha, så här ser de ut när Amanda lyckats brotta ned sin pappa i soffan.. tagen på bar gärning av morsan!!
 
 
 
Annars då.. har gjort en rensning bland stallgarderoberna och hemmets garderober.. Blev 7 påsar med kläder från min och Nicklas garderob.. då tog jag ändå bara översta som jag var less på.. skulle nog kunna samla in några påsar till! Kläderna åkte iaf rakt till Myrorna! Tycker jag är trevligt. Så länge det är fräscha, hela, rena och fina kläder är det ju bara kasta iväg dom dit, gör man en god gärning oxå!
Stallgarderoben fick oxå en rensning och sen tog jag facebook till hjälp och sälja lite täcken och dyl som ändå inte används. Några kronor rikare har jag redan hunnit bli (för att vara exakt 1300:-, det bästa är att det känns som pengar man bara "får" då det liksom inte är inräknat i ens budget för månaden:)
Skulle dock behöva rensa igenom Amandas "sänggarderob" känns som att de är lite väl mycket örngott.. ja vi snackar säkert 20-25 stycken.. haha, har fått från en massa olika människor och de e bra, men när ungefär 99% av dessa är helt vita känns de tillslut som att dom oxå kan få tjäna någon annan.. =)
Ja våran egen byrå med sängkläder ska få sig en urrensning snart.. känner att våren är påväg snart.. för de e väl då man kör sån här totalrensar städning=)
 
Nä slutsnackat om detta!!
CIAO!
 
 
 

Barnnamn!

Listorna för 2012 är ju färdigställda och jag tycker alltid det är lika intressant att se vilka namn som toppar listan 2012..
Ja såhär tyckte svenska folket att sina barn tydligen skulle heta förra året:
 
RangFlicknamn

Antal

  RangPojknamnAntal
1
Alice
985   1
William
1 035
2
Maja
743   2
Lucas
973
3
Elsa
723   3
Oscar
957
3
Julia
723   4
Hugo
863
5
Linnéa
720   5
Elias
837
6
Ella
712   6
Oliver
758
7
Ebba
683   7
Liam
748
8
Molly
675   8
Alexander
740
9
Wilma
657   9
Viktor
731
10
Emma
641   10
Emil
700
 
Är ju inte en så stor skillnad motför 2011.. tycker dock de e lite konstigt att Emma legat topp 10 i ungefär 1 miljon år nu:)
 
Och här är namnen som ÖKAR mest (i % under 2012)

Flicknamn tend upp

Placering Namn Ökar % Antal
1 Sigrid 42.00 209
2 Majken 32.00 181
3 Elise 28.00 231
4 Alicia 26.00 531
5 Lykke 19.00 148
6 Ronja 18.00 201
7 Juni 17.00 227
8 Svea 17.00 206
9 Siri 16.00 335
9 Melissa 16.00 217
11 Edith 14.00 283
12 Saga 12.00 489
13 Stella 11.00 512
14 Ellie 11.00 381
15 My 10.00 205
16 Ester 10.00 384
17 Sofia 10.00 342
18 Astrid 9.00 459
19 Hedvig 9.00 140
20 Lisa 9.00 193
21 Signe 8.00 393
22 Isabella 8.00 422
23 Tyra 8.00 361
24 Greta 7.00 150
25 Leah 6.00 342
 

Pojknamn tend upp

Placering Namn Ökar % Antal
1 Ebbe 71.00 230
2 Henry 53.00 164
3 Elvin 30.00 202
4 Charlie 27.00 717
5 Julian 26.00 151
6 Matteo 26.00 135
6 Valter 26.00 356
8 Elton 24.00 227
9 Edward 24.00 163
10 Mohamed 21.00 300
11 Otto 20.00 171
12 August 20.00 237
13 Jack 19.00 311
14 Noah 18.00 532
15 Aron 17.00 175
16 Sixten 16.00 431
17 Colin 15.00 140
18 John 15.00 188
19 Svante 14.00 163
19 Alfred 14.00 495
21 Adrian 14.00 341
22 Elis 12.00 196
23 Daniel 11.00 202
24 Jacob 11.00 365
25 Levi 10.00 135
 
 
 
 
Haha, den allra roligaste listan måste ju vara den över barnnamnen som folk röstat fram som FULAST:

Pojknamn

1. Sme
2. Conny
3. Rune
4. Osvald
5. Raul
6. Sören
7. Götrik
8. Petros
9. Xuân
10. Perry
11. Sigmund
12. Erling
13. Luther
14. Orvar
15. Rafael
16. Rutger
17. Rambo
18. Börje
19. Bengt-Arne
20. Cesar

Flicknamn

1. Tonia
2. Inga
3. Jolanta
4. Zana
5. Gotthild
6. Rauni
7. Gurli
8. Marina
9. Sanel
10. Tatianna
11. Cissela
12. Britta
13. Desideria
14. Morgana
15. Elga
16. Gertrud
17. Ritta
18. Rose-Marie
19. Tarja
20. Carina
ALLVARLIGT, jag kan då fasen hålla med över att namnen är rätt fula, hahaha:)

Bland tandtroll och serier!

Ja sjukstugan går mot sitt slut! Efter 2 dagar med feber gav de sig lika fort som de kom! De tackar jag gott för! Halsen är ävl värre än värst, känns knappt som de går att svälja så jag dricker te och honungsvatten ungefär dygnet runt!:) I övrigt mår vi alla bra och Amanda hon verkar då klara sig från de mesta:)
 
Missade ju mammaträffen igår vilket var lite tråkigt då de var en tjej som sålde barnkläder där bla! Hade ju varit skoj att få se om de fanns nått snyggt till Amanda!
Idag däremot var det BVC träff och en tandläkare skulle komma på besök så de var intressant! Lite info som alltid är bra att få och så fick vi ju även både tandborste och tandkräm till det lilla livet! :)
Nu har vi bara en BVC träff kvar, det är med ambulansen och första hjälpen på spädbarn! Så då ska Nicklas oxå få följa med (får mamma vara barnvakt!!) Måste faktiskt ge ett stort + till Älvsbyn som håller så innehållsrika BVC träffar! Visst, de kanske inte alla gånger varit jätteintressant men att få lite info (framförallt om dagis, och tandläkaren.. även första hjälpen) känns jättebra!
 
Nog om det, våren är ju här och i och med julen slutade ju alla serier och såpor jag följt.. suck.. våren brukar ALLTID vara sååå mycket sämre än hösten, men nja... jag e rätt nöjd än så länge!
 
Ser faktiskt rätt mycket på tv (fast de mesta spelas in direkt på TV:n och så ser jag de på morgonen eller så istället!!=)
Det som för tillfället följs av mig är:
 
Farmen (jag vet.. jag skyller definitivt på att jag har lite att göra:)
Dicte (superbra dansk serie!)
Familjen Annorlunda (allvarligt de är såååå roligt!!)
Mobergs (svensk dramaserie som är rätt tragisk, men gripande OCH bra!)
Svenska rivieran (ser jag dock inte alla gånger, tycker det är lite väl överdrivet:)
Mia på Grötö (underbart program!!)
Gladiatorerna (bra underhållning i brist på annat=)
Familjen Holstein/Gottorp (haha, håller ju nästan samma klass som Solsidan!)
 
Något jag missat som jag borde se??:)
 
//Emma
 

Riktigt lyxig egentid!!

Igår var Niklas hemma med Amanda från 15.30 så då åkte jag, Sara och Stina in till Luleå och åt middag!! Det blev Köpmangatan 16!! Har ätit lunch där och var riktigt nöjd då!
Middagen var nog bland de bästa jag någonsin ätit! Heeeelt fantastiskt.. Jag längtar redan till nästa gång jag ska äta där😉
Jag tog löjrom till förrätt vilket var så snyggt dekorerat och sinnessjukt gott! Bästa löjromsförrätten jag ätit!
Och middagen.. Oxfilé! Den smälte bara i munnen!!
Nä shit vilken restaurang!!!
Efter middagen åkte vi hem till mig (var här vid 20.30) och såg film, hypnotisören!!!
En helt fantastisk eftermiddag och kväll!! Önskar man unnade sig lite riktigt god mat ute på restaurang oftare! Det är så avkopplande att sitta ute och äta!

Idag däremot är jag inte lika uppåt.. Vaknade med feber, huvudvärk och sååå jävla ont i halsen! Tur Nicklas e ledig, han städar huset och sköter Amanda och jag ligger nedbäddad och hoppas detta vänder snart:)

//Emma


Det blev ett kort uppehåll!

Ja jag ser ju här att IDOL börjar om till hösten!! Där ser man! Var ju ett av mina favoritprogram när det startade men sista säsongen kändes inte sååå "hot" om vi säger så:)
Ska bli intressant att se vem juryn blir.. Lär ju vara rätt avgörande för om jag kommer se eller ej.. Som jag hört ska de vara helt ny jury.. Så tja..
Jaja lär ju vara bättre än X factor som började på topp men som dalade totalt och i slutet verkligen var såååå dåligt!!!!


RSS 2.0