Räkfrossor och Cookies!

Ja om räkan blir NHL spelare ska han spela i New York Rangers, bli superproffs, så ska vi bo där i ett snyggt hus med stall o jag ska ha 2 superhästar=) Så då vet ni de.. har vi bara några problem på vägen, men de tar vi då:)

Slutsvammlat!

OS är över, jag e lite deppig de e nog de som gör detta:) Eller okej, OS för sverige är över, än återstår 1/2 hockeymatch som e rätt spännande om än man inte känner nå speciellt för nått av lagen!
Totalt blev det 11 medaljer..
Guld till:
Charlotte Kalla
Markus Hellner
Björn Ferry
Skidstaffetten herrar
Curlingen Damer

Silver till:
Anna Haag
Sprintstafetten damer

Brons till:
Johan Olsson 2
Anja Pärsson
André Myhrer

ETT FANTASTISKT OS med många som verkligen imponerat och såklart några floppar, Helena Jonsson och Hockeyn bla!
Men jag är så nöjd.. de här med längdskidor är ju verkligen hur skoj som helst!
Tack Sverige för ett underbart bra OS med fantastiskt härliga medlajer!

IMORGON är det skola som gäller och sen ska jag på date med Emelie, äta middag ute och så blir de hockey! Måste nog tyvärr köra bil (om inte vädret är urkasst för då vette fan om jag inte sover i luleå:)
men de är morgondagen de!

Ha de´

//Emma

SEGER!!!!!

Ja men äntligen.. efter detta långa OS uppehåll kom luleå till spel och såg piggare ut än någonsin! Vann välförtjänt mot serie2:an linköping med 4-1! efter snygga mål av både olausson o fransson.. ja ska väl inte klaga på abotts friläge oxå (med brorsan som passade såklart!=)
Skönt skönt, fortsatte avståndet till modo vara lika "långt" eller kort beroende på hur man ser på det! håller ju även samma poäng som frölunda så jo tack.. de känns bara bra! Ska nog in o se på måndag, måste snacka med Simon.. någon mer som vill följa o se??

Ja annars har jag joggat ut lite med min häst idag, ca 45 min skritt o trav!  Imorn ska jag o syrran rida ut på förmiddagen:)

Nej nu ska jag fortsätta se 3milen för damer o plugga en liiiiten stund, ta o gå igenom radioaktivt sönderfall lite djupare så vet ni de!

Någon som är sugen på o hitta på något till veckan?? Ska bara till skolan måndag som de ser ut nu=) hör av er vettja!

//Emma

snart är OS över...

men.. ett till GULD kom i hamn inatt då Damerna i Curling försvarade sitt guld från 2006 i Turin! Vilken bragd av dom!!!
Sen ikväll är de herrarnas bronsmatch i curling (18.00)
Snowboard, slalom (19.00)
masstart 30 km för damerna, skidor (20.45)
Ja och LULEÅ spelar ju äntligen igen:) kl 16.00!

Har blivit bjuden på middag av syrran o tommy ikväll! Blir nog älgfilé tror jag eller något åt de hållet:) Mmmm!!

Annars så steg jag upp ganska tidigt.. 08.30, har hunnit bet alla räkningar nu på morgonen, sen har ja städat hela huset och pluggat en hel del! ska ta o plugga lite ikväll oxå, ska ju ses på måndag i skolan o plugga lite tsm (sen blir de hockey på kvällen i luleå:) vilken härlig dag va!!


Igår kom maria öhman och kollade på min häst! de var mkt bra.. hon sa lite som jag själv tyckte ang lite låst i bogen så mkt övningar som Lena gett mig gäller:) Sen måste vi in till kliniken för de verkar som om gullan har en vargtand kvar, eller en rest! så då ska jag ringa dit till veckan för en tid under nästkommande vecka!
Shoppade igår  oxå, en kingslandtröja (kunde inte låta bli:) sen blev de en gelpad, linfröolja, ett schabrak från hansbo, sporrar o efter de tog mina pengar slut:) ha,ha!

Nej nu ska jag fortsätta plugga, se lite OTH och sen får vi se när pappa komme och hämtar mig så vi kan åka o äta hos syss! (mamma e i sthlm o nicklas e på skotertävling för er som undrar:)

Är ju kattvakt till lilla huttan! Så de har vart livat här fram tills nu.. för nu gick nog båda o dog... =)

 

//Emma


Torsdag!

steg upp 05.30, kokade the o gjorde frulle, sen skulle jag njuta av sveriges promenadseger mot slovakien! Suck, de vet vi alla hur de gick!
åkte upp till stallet vid lunch efter en stund pluggande, red ut med min häst som var otroligt pigg idag!
men snäll ändå.. lite väl mkt motor.. inte konstigt med tanke på att jag ökat fodret + att hon gått typ varannan dag sista veckan pga av denna jävla kyla!
Sen när jag stod o lagade middag hörde jag hur de forsade vatten i källaren.. gick ned o då forsade de vatten från nån grej (tank lr nå) som tur e är de ju sånt bra golv o en brunn men nicklas rigde anders så han o nina kom (felet fixades på typ 1 sekund, ha,ha) tur man har rörmokarvänner:)
Så då stannade dom kvar några timmar! de var trevligt o få surra lite med Nina.. har inte träffats sen januari på larssons fest!:)
så ikväll har jag inte gjort så mkt alls.. ser OS, nicklas har traskat iväg på möte.. är för seg för o plugga nu (tror jag)
fortsätter med OS alltså, tjejrnas bronsmatch i hockey i herrarnas semi i curling!

Ja o så har ju tjejerna tagit sig till final i curling! tjihoo vad skoj!=)

//Emma


herregud jag tar tillbaka allt..

Ingen har väl undgått späckhuggaren som dödat sin tränare under en show på Sea World!
Jag var ju där i nov, dom var så otroligt söta och jag tänkte.. hur faaan kan dessa djur heta Killer Whales liksom! Men jag tar tillbaka de.. dom e nog inte riktigt lika keliga o söta som delfiner!
Men när vi såg showen.. åh vilken häftig upplevelse.. man satt där o tänkte "tänk om jag fick uppleva detta med dessa enormt vackra djur".. men jag skipapr nog de.. en Killer whale är alltid en Killer Whale och o det har nog fått sitt engelska namn av en anledning!:)
Här nedan är lite egna kort jag tog under showen.. ni ser ju, hur mkt skulle man inte själv vilja vara den där personen som har sån kontakt med en 5 tons val!







//Emma




Några resesammanställningar!

I denna kyla, pluggar o ser OS. tänkte samanställa några resor jag gjort här i livet:) dock inte alla...

För en äkta drömsemester krävs så otroligt mycket, man tänker egentligen inte på de men jag satt mig ned idag och funderade. Vad jag tycker är otroligt viktigt för en perfekt semester är följande:

  1. Strand och badmöjligheter

  2. Mat/restauranger

  3. Gästvänlighet/befolkningen

  4. historiska sevärdheter

  5. Nöjen, aktiviteter

  6. Shopping

  7. Prisvärt (att leva)

    Betygsätter 1-5 där 1 är mycket dåligt och 5 är fantastiskt!

Grekland:

Kreta 2 ggr och kefalonia 1 gång

  1. Helt okej stränder utan att sticka ut. Ganska många klippor i vattnet, men klart vatten och lagom stora vågor. En 3:a

  2. Grekisk sallad, pasta o dyl är hur gott som helst. Bra efterrätter och trevliga och mysiga restauranger. En 4:a

  3. Vet hur ”turister” ska tas:) Bra på engelska, inte för påflugna, de allra flesta otroligt trevliga! En 4:a

  4. Grekland har ju massor i historisk väg! Har själv sett olympos och Knossos, MÄKTIGT! En stor 5:a, (här får man historia när den är som bäst utan att åka hela jorden runt!)

  5. Anordnas mycket turer till vackra stränder, grottor och dyl. Har även ett fantastiskt roligt badland och nattlivet går inte att klaga på. En 4:a

  6. Grekland har det mesta i shopping, men man måste bort från turistorterna för att komma åt de mer ”vardagliga” kläderna. Finns mycket söta klänningar o även småkrafs som alltid är roligt att ha med sig hem. 3:a.

  7. Tyvärr är Grekland lika dyrt som hemma i Sverige. Du unnar dig inte en 3:rätters middag under hal semestern, eller kan shoppa en hel väska full med kläder utan att de kostar mer än det smakar, tyvärr! En 2:a

TOTALT: 25 (av 35)

Bjuder på två bilder från Grekland här nedan. Första på mig och Sara och den andra på Sara och Karin!

 




Kenya:

Mombasa

  1. fina stränder, men alldeles för mycket försäljare för att kunna göra stränderna bra. Är nästan bara poolen på hotellet som gäller, men vattnet är klart, riktigt varmt och sanden är mycket trevligt. Så tål man att ha försäljare över sig hela tiden finns de inte något att klaga på. Tyvärr klarar jag inte av de, därmed endast en 2:a

  2. Indien inspirerat. Gott men blir lite för mycket curry o ”Indien” smak över de hela när man varit på samma ställe mer än 1 vecka:) Dock är ju Indisk mat helt okej så de blir en 3:a.

  3. Ett otroligt fattigt land vilket innebär mycket gatuförsäljare, tiggare och en engelska som knappt existerar. 2:a

  4. I Mombasa finns Fort Jesus där Vasco da Gama faktiskt mellanlandade på sin väg till Indien. Helt klart finns de historia i detta land! 3:a

  5. Dom lever helt och hållet på sin fantastiska Safari rätt ut i Savannen! Häftig och helt otrolig upplevelse som egentligen bara MÅSTE upplevas under sin livstid! Fantastiska snorklingsmöjligheter! 5:a

  6. Shoppingen är tyvärr inte allt för häftig! 2:a

  7. Priserna utanför turistfällorna är obefintliga, något dyrare i turistorterna men helt klart ett prisvärt land! 3:a

TOTALT: 20 (av 35)

Två bilder från Kenya, första på Fort Jesus och det andra på savannen!

 



Thailand:

Phuket, Phi Phi, Koh Samui, Krabi och Cha Am

  1. Thailand lever på sina fantastiska stränder, med turkosfärgat hav, silkeslen strand och en fantastisk temeratur året om i vattnet! 5:a

  2. Thailänsk mat i Thailand är fantastisk, hade kunnat ha mer salt och vitlök i sin mat samt större utbud på efterätterna men annars, dom KAN verkligen laga mat! 5:a

  3. Otroligt trevliga och gästvänliga! Ibland lite påflugna, men inte otrevliga på något sätt. Engelskan är sådär, sämre utanför Phuket och de andra stora turistfällorna. 4:a

  4. Nej här har inte Thailand så mycket att komma med i häftig historia om man jämför med Grekland och Kenya! 2:a

  5. Nöjen finns, de är mycket elefantridning, apshower, snorkling, dykning, båtturer och dyl. Tyvärr inget som sticker ut i mängden då detta är något som nästan erbjuds i alla mer exotiska länder. 3:a

  6. Shopping finns de massor av, tyvärr inte allt för mycket i bra kvalite. De allra mesta är fuskmärken och kläder som tappar färg eller form efter en tvätt. Vackra lampor och tavlor däremot finns de gott om, men slösa inte allt för mycket pengar på kläder. 2:a

  7. Helt klart hu prisvärt som helst! Du kan unna dig allt i nöjen, mat och utflykter! Har börjat bli dyrare i turistorterna, men fortfarande är de fantastiskt lågt jämfört med Sverige! 5:a

TOTALT: 26 (av 35)
Två bilder Från Thailand då. Första från Koh Samui och de härliga vågorna, de andra från våran lilla bergsklättrning på Railey Beach!

 



Dominikanska Republiken:

Punta Cana (Bavaro beach) och Costa De Ambar (Maimon)

  1. Fina stränder där Bavaro Beach klassas som topp 10 i världen! Varmt vatten, och vackra fiskar precis vid stranden! Lite smal strand för högsta betyg men vackert med alla Palmer! 4:a

  2. Här är de nästan bara All Inclusive som gäller men dom vet hur man gör det bra! Fantastiskt god mat med alla möjliga smaker! Man blir absolut inte besviken och det finns mat som passar alla! 5:a

  3. Tyvärr inte så bra utanför turistorterna. Mycket trevlig på turistorterna däremot! Fattigt land som innebär språkbarriärer som inte är allt för lätta. Inte otrevliga men de sker rån om man inte är försiktig och du är inte ute och vandrar själv på kvällar och nätter! 3:a

  4. Inte allt för mycket sevärd historia, men finns några fästningar o dyl. 3:a

  5. Finns rätt mycket annorlunda nöjen, såsom valsafari, hästridning i djungeln, Totalt outstanding vad gäller naturen som är helt magnifik! Det grönaste landet i världen brukar de kallas och man kan bara hålla med! Simma och även dyka med delfiner erbjuds! Klar 4:a

  6. Åk till någon av de stora städerna och shoppingen är fantastisk! Amerikainfluerad, bra kvalitet och stort utbud av det mesta. 4:a

  7. Helt klart prisvärt! Du kan shoppa bra kläder till samma priser som Thailand (skillnaden är att detta är kläder med kvalitet.) Vill du äta utanför hotellet är priserna låga och utflykter kostar inte allt för mycket! 4:a

TOTALT: 27 (av 35)

Två bilder från Dominikanska Republiken! Första är jag och Nicklas på en ritt ute i djungeln, det andra kortet från den otroligt grööööna ön!

 





Florida:

Fort Lauderdale, Miami, Tampa Bay, Orlando och Key West

  1. Bra stränder som städas och sladdas varje morgon! Bra med livräddare var 100m samt varningssystem för hajar o dyl! 4:a

  2. Inte är det som i Dominikanska eller i Thailand. Ska du äta gott får du verkligen betala för det! 3:a

  3. Otroligt trevliga och hjälpsamma! Inga försäljare på stränderna, man får shoppa i lugn och ro utan någon som flåsar en i nacken! 5:a

  4. Inte något Knossos tempel här inte, tyvärr. 2:a

  5. Du har inte en enda dag där du funderar vad du ska göra! Det finns gigantiska Zoon, du kan se NHL hockey, baseball, rugby och liknande. Det anordnas utflykter till Bahamas, krokodilsafari på Everglades och så Disney World, Sea World, Universal Studios och så vidare! Ett ställe som passar alla oavsett intressen! 5:a

  6. Ska du shoppa ska du åka till USA! Dom har allt och lite till! Ta inte med er någonting på resan, här köper man lätt en helt ny garderob utan att bli ruinerad! 5:a

  7. Hur prisvärt som helst! Inte lika billigt som Thailand, men du hittar samma kläder som i sverige för max 1/3 av priset! Sen finns allt att shoppa, dock inte speciellt exotiska prylar, men de behövs inte då allt annat redan finns! 5:a

TOTALT: 29 (av 35)

Två bilder från Florida, den första från Disney World och även den andra från musikalen Skönheten och odjuret som var på Disney World:)

 




Ja så då ser ni!

1:a Florida

2:a Dominikanska Republiken

3:a Thailand

4:a Grekland

5:a Kenya

Nu säger ju inte detta allt, men en liten fingervisning är de ju alltid:) OCH kom ihåg, detta är ju vad JAG tycker, andra kan ju tycka precis tvärtom!


kallt o förjävligt!

ja de e dessa dagar man önskar man inte hade häst:) dom här dagarna när termometern visar på -30 grader! JAG VILL INTE UTANFÖR HUSET!
jaja, ska strax pallra mig upp till mitt lilla hjärta, men de tar emot o öppna denna ytterdörr, brr!

Nog för att februari brukar vara kall, men detta slår ju alla rekord! såhär kallt har februari inte varit på hur många år som helst (dom tog upp de på nordnytt..) och morgondagen ska bli lika kall.. likaså dagen därpå.. får hoppas helgen bjuder på bättre väder!

ha,ha.. fast jag har hellre kyla än snökaos som e södra sverige! snöoväder är om möjligt ännu värre!


vi njuter av en bild från Miami så länge.. hit skulle jag kunna tänka mig att resa igen:)



//Emma


barbackaritt!

För första gången på Quibbl för mig.. kanske första gången för henne oxå:) har svårt o se zangersheide rida barbacka, ha,ha,ha! Men hon var bara snäll. skrittade drygt 30 min i snön bara!=) skulle nog ha ramlat av om jag skulle försökt galoppera, hi,hi:)

Pluggat har jag oxå gjort, lite informationsvetenskap och strålningslära. har börjat ta itu med alla 120 instuderingsuppgifter:) hunnit med dom 6 första.. tänkte försöka göra 10 idag (men alla e inte riktigt sååå lätta så de tar sin tid och räkna ut elektroners rörelseenergi och dyl:)
Har sökt sommarjobb på polar oxå! e ju lasad men skickade in en ansökan ändå.. dumt o chansa o inte skicka in!

Ikväll är de OS som vanligt:) tjejerna kör damstafett i skidskytte! såg nyss reprisen från prisutdelningen när kalla och haag fick silver! dom e sååå grymt sköna människor!

Nej fortsätta plugga här innan OS drar igång med skidskytten o så ska jag upp på träningsmaskinen 30 min=) Nu ska sommarkonditionen börja nötas in:)

//Emma

söta Quibbl!
Malin Bengtsson som varit fotograf!
Visst har hon ett gulligt ansikte:)



Ännu en medalj!

JAG FATTAR INTE MIG PÅ MÄNNISKOR SOM INTE SER OS!!!! ha,ha.. tur man e olika.. själv e jag så sååååld.. men nicklas, tja han sitter hellre o gör något annat:) Åh jag bara älskar de! och ikväll fick vi ännu en medalj! SILVER till tjejernas sprintstafett! Grymt bra gjort.. dom e ju så unga än.. fatta om 4 år.. då e dom e sin allra bästa ålder! redan 2 medaljer för båda tjejerna! Åh vad man e imponerad!
sverige spelar oxå semi mot usa i damhockeyn! ligger under med 5-1 i början av 3:e.. lär ju bli förlust MEN vi får ju spela om bronset hur om helst:)

Annars har jag knappt gjort någonting idag känns de som. steg upp 05.40, tog med mig täcket ned till soffan och såg hockeyn! sen åt jag frukost, såg 2 avsnitt av OTH och sen upp till stallet och rida. red ut i skogen med lilla gullan.. hon fick ha huva då hon avskyr då de snöar i öronen.. ha,ha dom e ju för de första urrakade och sen e d dom rätt stora:p på pelle hängde "öronen" på huvan.. på Quibbl så satt dom som en smäck, hi,hi! Provade även mitt "western bett" superbra då de inte e starkt (om man inte spänner kedjan mkt då) men jobbar en sida åt gången... o de e perfekt då hon gärna blir lite låst i vänsterhanden.. så idag var hon superfin. glpa rätt mkt, i slutet var hon som ett gummibband, lyssnade så fint fram o tillbaka, låg kvar i en låg form och var rak och hur loss som helst:)


visst e hon ganska sööööt:)

Födelsedagsfirande!

Idag fyllde min älskade sambo år!
Har haft besök hela dage=) så de har vart fika,fika,fika och så stallet däremellan (då jag har jour i helgen) men de har vart trevligt, nu e de dock rätt lugnt men väntar på larsson som skulle dyka upp senare ikväll!:)
SÅ alla grattis till dig Nicklas!
Älskar dig så otroligt mycket!

Allt för mig idag!
Nu inväntas skidskytten och imornbitti blir de hockey (swe-fin) kl 06.00=)

//Emma

Vilken laginsats!

HERREGUD!!!
Jag vet inte vad jag ska säga.. igår tog vi GULD och BRONS i samma gren.. marcus hellner och johan Olsson! Åh man ryser.. per elofsson gråter.. ja de säger de mesta! men hur dom offrar sig för johan olsson.. nej herregud.. man gråter när man ser reprisen..
Oj,oj,oj!
Se loppet ni som inte gjort de.. de e sinnessjukt hur man offrar sig själv för en annan svensk.. !!!

3 guld
1 silver
2 brons

o än är de nog inte slut:) Ikväll e de ju skidskytte, sen ska vi inte glömma varken dam eller herrhockeyn, samma i curling o så sprintstafetter, skidskyttestafetter, osv.. ja jag tror nog på någon mer medalj för underbara SVERIGE!

//Emma

Snälla!!!

Kan vi inte lägga ned melodifestivalen? Hör TV:n i bakgrunden just nu.. de e ju verkligen bara SKIT! Spårat totalt! herregud, kan Sverige ge upp... ingen vill se detta mer!

här surrar jag om att vara sliten hit o dit!

ha, vilket skämt va.. jag vaknade av mig själv kl 05.50! så då steg jag upp, käkade lite frukost och sen Åkte till stallet, fixade morgonjouren! Så grymt skönt o bara vakna sådär av sig själv före 06! de händer ju inte varje dag:) Då ska ni ändå veta att jag släckte efter 00 så jag somnade ju inte kl 21 igår precis:)
Ja jag står fast vi de jag brukar säga.. vänjer man kroppen att bara sova ett visst antal timmar så lär man sig att sova ordentligt! de tar ju typ nån vecka men sen kommer man in i de.. helt ärligt minns jag inte sist jag sov speciellt länge.. förr sov jag ofta till 11 sådär.. de HÄNDER inte nu!:) Undra om jag börjar bli gammal?:p Fast de roliga e ju att jag går o lägger mig lika "sent" som vanligt.. runt 01 för de mesta! men min kropp har vant sig vid 6-8 timmar och INTE mer.. för de e ju bevisat att alla sömn efter 8 timmar (inte barn då) endast e "lathet" och att man blir tröttare av att sova mer än 8 timmar! jag tror faktiskt på de.. för de e nuförtiden jag e pigg.. förr när man sov till 10-11 de var då man var seeeg o trött när man steg upp!

Nog om detta.. kallt e de idag - 25 imorse här hemma. nu e de bara -18! de e skönt att solen faktiskt värmer upp rätt bra!

Gårdagens OS var en klass för sig! Anna Haag tog silver i dubbeljakten! Åh vad skoj för henne som annars alltid får stå i skuggan av Charlotte Kalla! De både e ju helt fantastiska så de var hon verkligen värd.. Kalla blev förövrigt "bara" 8:a! I hockeyn tog vi en till vinst 4-2 mot vitryssland.. men ni får säga vad ni vill.. detta är INTE bra hockey vi presterar.. får se hur långt de räcker med både vitryssland och tyskland ska vara en ren lek om vi ska ha chans mot ryssland, canada och usa sen!
Bara hoppas de blir bättre helt enkelt:) För laget är egentligen helt klart ett topp 3 lag!

Jag tror jag ska vila på soffan en stund, typ se OTH lr nå.. sen bär de upp till stallet o rida (om de inte e för kallt) och efter de tänkte jag faktiskt sammanfatta lite från veckans föreläsningar i mitt lilla koellegeblock.. renskriva min fantastiska stil:)! Kvällens OS tänkte jag se hos mamma o pappa som e lyckligt ovetande om mitt planerad besök:)

//Emma

Börjar bli sliten..

.. efter natten OS och sen skola hela dagen. hemma efter 16, upp till stallet o rida o nu e de OS igen! dock e de bara Anja Pärsson kvar och så herrarnas skidskytte med förhoppningar på framförallt Björn ferry! Så ja.. de blir att hålla sig vaken till ca 00 inatt! Men då får jag ju 6 timmar innan jag måste upp! De e ju hur lugnt som helst:)
SÖMN E ÖVERSKATTAT:)

Sista föreläsningsdagen imorn.. sen e de bara sätta sig ned och försöka sammanfatta detta:)

KRAMAR /Emma

jag måste bara få skriva lite till..

om OS såklart:)
Denna gång lite irriterande ton. jag e grymt besviken på vancouvers satsning på detta. hittills ett ända jävla stort fiasko! Okej vädrets makt kan vi inte styra över, att slalom o dyl blitt uppskjutet de e ju inget konstigt, men de har strulat på tok för mkt i ett I-land som detta.. som ska ligga så långt fram i utveckling o teknik..

1. Damernas jaktstart.. AKO blev fast i starten 13 sekunder för länge.. de FÅR inte ske..

2. Herrarnas jaktstart.. där startar några killar 30 sekunder för tidigt.. har dom ingen koll???

3. Petra Majdic fall på träningen i klassisk sprint.. hur kan man i en sån skarp sväng inte ha skyddsnät.. herregud, hon föll flera meter ned o de hade kunnat gå rent åt helvete!

4. Störtloppet damer.. okej ingen kan säga nå om att anja pärssons fall, MEN att man inför en störloppstävling inte ens får prova banan innan  är INTE okej.. dom åker i hastigheter som är sjukt snabba.. de e ju livsfarligt!

o de som e skrämmande e att vi inte ens avverkat halva OS än...

Ja vi får hoppas att anjas OS inte är över i o med detta men fallet såg inte roligt ut!

//Emma

OS-jag kommer aldrig sova!

Herregud, detta OS håller på ta knäcken på mig.. som nu ikväll har de nyss vart sprint kval.. ja o nu e de störtlopp för damer, sen final för sprint och inatt kl 01.30 börjar hockeyn! Ja sen ska emma upp kl 06 som vanligt! Kommer på sin höjd hinna med 2 timmars sömn:) Herreguuud hur ska jag orka??:) tur de bara e OS vart 4:e år! De e ju så grymt kul! jag har inte sett annat sen OS börjat än just OS:) tänk om de kunde vara en gång per år eller nå (skulle ju inte bli samma sak, men ändå:)


Skolan idag gick mycket bättre än igår. gick igenom hur strålning är farligt och dödsfall o dyl. rätt intressant men lite coolt att man får MER strålning som flygvärdinna än som röntgensjuksköterska! och bli aldrig austronaut.. för då lär du dö i cancer från strålning!:p
nej som sagt, de e rätt intressant detta.. lånade en bokpå stadsbiblioteket idag oxå.. grundläggande strålningsfysik heter den! Intressant va??=)

Quibbl som var  superfin igår fick välförtjänt vila idag! rätt kallt oxå (suck) ja hon var grymt fin igår verkligen.. lätt bästa känslan jag fått på henne! riktigt skoj:)

Undrans om man skulle åka till ridhuset lite i helgen med henne.. har ju jour så jag kommer ju ändå bo i stallet mer eller mindre:)

 

//Emma

GULD igår igen, men ingen har väl missat de!
Här har vi iaf BJÖRN FERRY!! Vilken fantastisk människa!






Ny kurs!

Idag startade vi vår nya kurs! den e INTE lätt.. vi håller på med formler och sånt där som tillhört typ Fysik E eller nå! 

E = q ⋅U = 1e ⋅150 kV = 150 keV.

F = k * Q1 * Q2 / radien2 där k~8,988 * 10 Nm2 / As2


Ja vad säger ni?? visst ser de LÄTT o roligt ut, ha,ha,ha!




GUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUULD!!!

OS guld, OS guld, OS guld! Fy fan vad skönt! GUUUUULD i vancover, tack, tack Charlotte Kalla!! Vilken kvinna!

Tentamensdags!

Ja men så var de ju måndag, innebär tentamen! shit, lite orolig i morse, men när vi väl fick provet så kändes de rätt bra! Har räknat fram o tillbaka o inte lärarna helt störda så ska jag ha klarat tentan! men, men.. de återstår ju o se.. kändes som sagt bra, bara 2 frågor som jag e liiiite osäker på om jag lyckats pricka in allt.. annars kändes de andra ganska lätt. de var de jag kunde så!!:)
Nu kan man nog lämna detta bakom mig, ska ta o läsa in mig på nästa kurs som startar imorn 08!
De e nu det börjar bli intressant! Våran kurs heter Strålningslära och radiologiska modaliteter! Vi har bara en bok i denna kurs, heter Medicinsk Fysik!!! ha,ha, låter hårt värre, men de känns så sjuuukt intressant! man vill ju bara lära sig!

Just nu nser jag 10km damer i skidor.. de e så spännande Charlotte Kalla före Anna Haag, två svenskar i tät efter första mellantiden! guuud vad späääänande detta är!! KOM IGEN NU, fixa en medalj (helst den bästa varianten) åt oss, men ALLT e bra:)

//Emma

Alla hjärtans dag!

Hej hej!

Då var det 14:e februari, alla hjärtans dag.. de har vi firat med Lena kurs och middag med tårta hos mamma! Ja jag o nicklas har inte firat alls:) Lite tråkigt kanske vissa tycker, men varför ska man fira just en påhittad dag som denna? vi kan väl fira att vi har varandra när som helst så denna dag har jag faktiskt ALDRIG firat:) de ni!

Jo red ju för Lena idag, steg upp rätt tidigt åkte upp och duschade Quibbl! Det klart negativa med vita hästar e att smutsen syns:) så vårt superschampo med blekmedel fungerade mkt fint! Sen drog vi iväg till ridhuset då och Lena tyckte jättemycket om henne! Det var så skönt o höra för på nått sätt e Lena en person jag lyssnar så otroligt mycket på! och när hon tyckte om Quibbl ja då var de ju helt strålande skönt! fick lite tips så nu e jag sporrad och träna, träna, träna för o kunna visa upp ett strålande resultat till nästa gång (om typ 6 veckor!!:)

Plugget hänger annars över mig.. de känns som jag kan de mesta.. alltså, man kan ju inte behöva kunna ALLT o lite till för o klara tentan, jag kan de som står att jag ska kunna i studiehandledningen, så jag hoppade de går bra imorn! känns som jag inte vill plugga mer nu.. de ska bli så skönt o komam till tentan, skriva den o så att de känns bra! bara kunna släppa allt sen! så håll tummarna för mig imorn nu gott folk!

//Emma

Tyvärr ingen bild, tog med mig mammas kamera till stallet, men batterierna var de nå fel på.. suck! aldrig blir de nå kort tagna:) får ta o anlita Linda Karlström tror jag=)

lördag innebär vadå?

Jo min lördag började imorse kl 03. ställde väckaren och såg invigningen, tyvärr somnade jag efter dryga timmen.. egentligen är inte invigningen så kul, de e mer "man måste se den" grej!:) Så ikväll startar de på allvar, ska se slalom och skidskytte.... melodifestivalen SLÄNG ER I VÄGGEN nu är de OS som regerar i TV-soffan närmsta tiden:)

ja efter invigningen slummrade jag lite till 07, steg upp och åkte till stallet o red! de e så skönt när man inte behöver mocka eller bry sig på helgerna, allt fixas så jag var hemma redan 09, o då hade jag ridit o allt:) gode skönt ibland o ha de "bortgjort" så tidigt! är hela dagen fri till annat! Somnade mellan 10-12 i soffan, och sen har jag pluggat lite drygt 1 timme! nu sitter faktiskt nästan allt, jag känner mig rätt säker på de här med olika etiker, människovärden, kompetensbeskrivningen, livssyner, o sen alla förespråkare (aristotelse, platon, sokrates, charles darwin, immanuel kant, Jermeny Betham, osv:)
De e egentligen rätt coolt, de e först nu.. med dessa filosofi och etik böcker som jag verkligen börjat förstå VEM dessa egentligen var.. vi alla vet ju vem platon var men de här mer förståelsen och allt.. jag har fått en helt annan syn, blir fan sugen på o läsa historia nu.. ha,ha:) jag har sagt de förr, jag säger de igen: Jag kommer sluta som min mamma, 50 år och kan inte sluta plugga trots fast jobb o färdigutbildad!
Och de är ju först nu, när man har fått en helt annan förståelse för allt detta (filosoferna, om etik och moral och VAD de egetligen innebär, de e NU jag lär mig någonting, de är NU jag utvecklas! shit, de e nästan obehagligt:) Men jag tror ibland att som under hela din grundskolan och gymnasietid så läser du 190 olika ämnen typ. här har vi en s.k kurs, Omvårdnades grunder som innebär ett par ämnen i sig, filosofi, omvårdnad o forskning o lite till.. fattar ni, för första gången fördjupar man sig i fördjupningen!:) invecklat kanske men så är det! Mamma sa oxå: "De är en mognadsgrej att börja se och förstå på ett annat sätt..." oj så sant, men oxå ett tecken på att jag e mogen för detta.. tror de e svårt att kunan gå på universitetet direkt efter gymnasiet och få in detta. vi e fortfarande så "små".. e glad över mina 3 1/2 sabbatsårs med sjukskrivning, jobb o resor!=)

Ja nog om detta. har hunnit med en ca 6km härligt promenad med nicklas efter aträsk vägen! solen sken och de var 0 gradigt ute! UNDERBART!

Ikväll blir de som sagt lite OS men även pluggande. ska ta in de allra sista så de verkligen sitter nu (vetenskapsteori och vetenskapsprocessen) de klart tråkigaste i hela kursen här.. ha,ha, men risken att de kommer på tentan känn rätt hög så de e bara trycka in i de hjärnceller som känner sig utmanade:)

//Emma

OS invigning inatt!

ja jag funderar starkt på o snoooooza nu så jag orkar upp 03 o se de.. foppa som fanbärare, coolt!

Dagen började tidigt (06) med att åka in till luleå och så pluggade jag o en hel del till (8-9 pers var vi nog) tillsammans, gick igenom de senaste 3 tentorna, pratade och analyserade alla frågor så de känns helt okej just nu.. hade tänkt plugga lite ikväll men lade de helt åt sidan. imorn blir de lite repetition mellan OSprogrammet, och så ska nästa kurs börja förberedas!
Efter pluggandet var över (hemma 16) så lagade jag o nicklas middag tsm och sen så åkte jag till stallet. kände mig så trött o seg så jag o gullan skrittade bara ut en stund, grymt bra träning på en häst som gärna alltid går i en högre gångart:) sen var de skönt o bara sitta på långa tyglar o känna hästkrafterna under en, de e som bara ren njutning, ha,ha=)

Har sett lite lets denace, ätit godis och slappat nu ikväll, e grymt trött då jag pratade med sara viklund hela vägen hem i bussen, (ja jag brukar alltid sova på väg hem från luleå, världens bästa power nap!) vi hade en hel del att snacka om.. tyvärr dog min telefon efter 1 timmes samtal, hade nog blivit de dubbla annars! Jaja, bara en anledning o ringa till henne igen då:)

Nej jag tror jag drar mig mot kojan nu!

//Emma

Ja svar på kommentarerna om att ebba ej var min första häst och vilken bil min syster har, så var ebba min första tävlingshäst (lägg märke till att jag skrev de) och vad min syster har för bil vet jag ej faktiskt.. men den e grym o dra med.. har aldrig problem med min mega stora häst uppför ÄRF backen fast de e halt o snö o så! eller med något överhuvudtaget, känns inte ens svårt så en sån ska vi nog själv införskaffa oss till sommaren:) men hör med min syster om märke o modell för sånt har jag inte riktigt koll på:)

Dagen som gått!

Idag har jag haft en mycket bra dag:)

Började med o hoppa med lilla gullan i ridhuset! De gick fint, hoppade en serie på medellinjen, inte så högt.. mer träna att dom måste tänka lite själv och även ligga kvar! Så de kändes bra! Hon e så otroligt snäll o nu har hon lärt sig att en transport e likadant som lastbil så nu traskar hon galdeligen in direkt utan tvekan ens! kan nog börja lastträna själv här snart! Måste bara tillägga att jag älskar syrrans bil (måste skaffa en likadan!) totalt outstandning! superstark o 4hjulsdrift OCH de bästa får dra typ 1500kg på B-kort! Gaah, måste vara den bästa dragbilen i världen för oss hästmänniskor som bara har B-kort o inte har råd med minilastbil!

Ja sen så har jag sett ett avsnitt av OTH, plyggat nån timme, inte så mkt.. max 2 skulle jag säga! Lagade en god middag o nu sitter jag hos mamma! Sigge var tvungen o få komma ned till sin morbror Hubbe:) Så har jag fått massage o druckit the, nu tänkte jag surra en stund och plugga lite till. så kommer nicklas o hämtar mig vid 22.. han jobbar nämligen:)

Tänkte bjuda på lite bilder här, passa på när jag har en normal uppkoppling!




Här ovan: Detta är ju då Min första häst Ebba (Rebora) Ni får ursäkta att jag kanske inte har en optimal sits men de var ju min första tävlingshäst!=) Rar var hon iaf, vi startade rätt många 110, och någon 120 men aldrig med något toppresultat! Var rätt feg och försiktig men ett hjärta av guld! Är idag triangelmärkt och ägs av en privatryttare i Älvsbyn!!




Ovan: Detta är ju då Upper Ten, min andra tävlingshäst! Köpte honom under tiden jag var utomlands, via ett sms! Ha,ha så kan de gå! Totalt fantastisk, grym kapacitet, ur häftig o rida! Hade honom dock bara i någon månad. kom i juni och jag var med om min olycka i augusti.. så då kan ni själva räkna ut hur mycket jag han rida honom! 3 tävlingar kom vi runt med, alla med rosett (unghäst) upp till 105, han var bara 5 år.. efter min olycka så blev han halt och skickades tillbaka till förra ägaren där han dog (pga av ett bakknä) i maj som 6 åring.. synd för det var en otroligt fin häst!



Ovan: Pärlan min, den underbara lilla Pelle! Visar lite bilder som inte visas så ofta.. annars blir de lätt man slänger ut dom vackra som Linda har tagit:) Men nu visar vi dessa istället! Pelle kom ju till mig efter olyckan i december när jag precis kommit hem från sjukhuset! Han var helt fantastisk och tog mig tillbaka till tävlingsbanan och hela ridningen! Hann starta 120 och L:a dressyr med placeringar innan han bröt hovbenet och tyvärr fick nödslaktas. Hade säkert tävlat högre med honom men han var tyvärr lite bränd i hoppningen o tyckte de där med tävling inte var allt för skoj alla gånger! sadlades om året innan han dog till dressyrhäst och OJ vad han blev snygg!:) Önskar man hade fått lite mer tid med honom men nu blir de inte alltid som man tänkt sig!

Ja o så min nya pålle.. ha,ha, jag ska fixa bilder, ska fixa kameran oxå! kanske snor mammas tills vidare. känner själv jag vill ha lite vanliga bilder på henne oxå! sen e hon ju så söt! men de ska fixas:) Tills dess får ni njyta av mina förra hästar o lite hoppebilder på dom:)

/Emma

oj då!

Starka reaktioner på mitt förra inlägg!
Tyvärr står de att de e fel så jag kan inte svara på allt.. suck, irriterande!
Jaja, de jag vill säga är att JAG tycker såhär om att vara vikarie, tycker någon annan de e underbart så e de ju lysande!! för vikarier behövs! Sen om folk e nöjda med o tjäna 10000:- i månaden istället för 20000:- så e de ju oxå jättebra, men klaga aldrig över att ni inte har pengar! Att ni inte har råd med den ena eller andra, sätt er på skolbänken (vilket snart kommer vara ett krav vad du än ska göra i livet, lika bra o göra det nu..) så har ni ju genast ett bättre bet jobb, om ni inte ääälskar polar, ha,ha!
Herregud, kan ni inte istället njuta över att JAG trivs med mitt liv?? Kan inte unna någon någonting.. Om jag mår bra kan jag väl få göra de ISTÄLLET för att få påhopp direkt??
Alturism eller utilitariism, försök tänka så istället gott folk:)

//Emma

Byta liv??

Tack för frågan men nej tack! trots smärtor och handikapp så e jag så sjukt nöjd med mitt liv just nu! För första gången (ja på hela mitt liv) så känner jag att jag hittat rätt. tagit tag i mig själv, börjat plugga och leva ett liv! Slutat klaga på "vad ska jag göra, vad ska jag bli, jag har inga pengar osv.." ni vet ni känner alla igen er, ha,ha! Så nej detta känns bara fantastiskt! Underbart, de e såhär ett liv ska vara! O sen om något år då e jag utbildad röntgensyrra! Hur roligt som helst!
Så kom ihåg de gott folk, vi e fan inte unga längre (okej vi e inte pensionärer direkt) men ändå, vi måste ju börja fundera på vårt liv o vår framtid!
Så just nu känns allt så bra, jag känner mig lite äldre o mognare, med sambo, hus, studerande och en seriös vardag! Jag saknar inte ens utlandet just nu!!! DET är nog första gången, men ett tecken på att jag verkligen trivs med mitt liv här hemma:)
Så ta tag i er själva, sätt er på skolbänken, fixa er ett bra jobb, nått, men jag har själv insett att man mår pyskisklt dåligt av att bara jobba som vikarie.. ALDRIG veta när man ska jobba eller inte jobba.. aldrig veta hur ekonomin för månaden ser ut! USCH! de e påfrestande!

Sen måste jag ju bara tillägga att jag råkade hamna i universiums BÄSTA klass:)

Nej nu ska jag fortsätta med middagen, bakad potatis med löjromssås för dom som vill (jag) och rökt kött med keso för dom som känner för de (nicklas:)

//Emma


Mitt livs första seminarium!

Ja iaf på högskolenivå.. på gymnasiet hette de väl typ redovisning, kan inte direkt svara på vad som e skillnaden, kanske de e lite mer seriöst med seminarium!=) Hur som helst lyckades vi bra och blev godkända:) fick även veta att vi e godkända i grupparbetet (sammanfattning/rapporten) så nu e 2/3 av kursen klar. Nu när vi läser på universitetet så e de ofta kurserna bara har IG lr G faktiskt.. tentan kan man få VG på men annars var det bara IG eller G som gällde på seminarium och arbetet! ganska skönt på ett sätt kan jag tycka! Bara tentan kvar då! Dock e de ju den svåraste delen så de blir mycket plugg här tors, fre, lör och sön! Men på fredag ska vi träffas (typ alla från fyrkanten) och tentaplugga tsm! Ha,ha, erkänn att vi e en grymt seriös klass som läser på distans men ändå e inne på skolan typ 2 ggr i veckan:p Att vi dessutom frivilligt vill tentaplugga ihop, tja.. jag tycker bara de e skoj så, vi e ju en underbar klass, 2 hockey/sportfreak förutom mig! Båda lulebor, inte illa!:)

Jag hade ju tänkt mig och rida ikväll när jag kom hem.. det ville inte vädret tydligen, -23 visar de ute och nej.. min gräns går stenhårt vid -20! och med tanke på den frusna häst jag har tror jag hennes gräns går vid -15, ha,ha! Så hon fick vila idag, får rida fram lite hårdare imorn innan vi börjar hoppa bara så blir de nog bra!
Lilla gullan fick ju ett nytt RAMBO innetäcke idag! De med halvhals, 550gr fodring så nu har hon verkligen tjockistäcken.. kommer se ut som en bulldozer i hagen, men viktigast e ju attt hon inte fryser!=)

Nej jag tror jag ska ta och plugga en timme nu faktiskt.. om jag orkar, annars får jag plugga lite extra mycket imorn, vi får se.. känner mig lite trött i huvudet efter seminariet och allt runt ikring! Kanske läser lite i filosofiboken innan jag går och lägger mig, det låter som en bra idé va?=)

ÅH just ja, jag såg ju klart O.C igår.. heeeela serien alltså.. jag tror jag började i hm augusti så de har tagit sin lilla tid:) typ 6 månader:P men igårkväll innan jag slumrade in såg jag sista avsnittet! Och summeringen lyder faktiskt att jag tycker serien var bättre andra gången jag såg den! framförallt 4:e säsongen.. sist tror jag att jag var så besviken över att marissa försvann, nu såg jag allt ur ett annat perpektiv! Så är det! Så nu ska jag ta tag och se One Three Hill en gång till då:) Äger ju säs 1 och 2 så jag får väl se när jag har råd o köpa de 2 sista säsongerna.. dock lär de ju ta någon månad innan de blir aktuellt, men de e rätt skönt o ha en serie och kika på.. ett avsnitt någon gång i veckan, ibland bara 10 minuter.. de e mer avkoppling för mig!!:) Ja och JAG vet att OTH har fler än 4 säsonger men de spårar ut totalt efter 4:e som dessutom har ett fantastiskt slut så tack, men nej tack jag anser att den serien borde ha tagit slut efter 4:an! så jag kör på de jag:)

Oj vad jag skriver idag.. o ingen bild.. nej jag e ledsen, ni får leva utan de! Tills de mobila bandet e igång igen! Vi måste skicka in de..:/ Suck, jaja de här modemet e ju bättre än inget alls!

2 dagar till OS!!!!

//Emma


Vilken pluggardag!

Oj,oj,oj.. idag har jag verkligen plugggat! har ju seminarium imorn så de e bara sätta sig in i de! sen måste man plugga på till tentan! Så just nu sitter jag o läser en text som jag ska redovisa imorn samtidigt som jag försöker lära mig alla olika etiker (herregud hur viktigt kan de vara att veta ALLT:p) etik är etik, måste de finnas 100 miljoner olika etiker??!! Jaja, nog om de.. har som sagt pluggat flera timmar o känner mig riktigt flitig!=) På nått jäkla sätt e de ju kul o plugga:)

Ridit har jag oxå gjort! Snögalopperade först lite så hon fick av sig värsta energin (ha,ha) och sen red vi lite halvseriöst o tränade på o gå rätt, avslappnat och med lååååånga steg i traven! Hon börjar kännas bättre o bättre! De e så kul för de e ju inget "hopplöst fall" de finns ju inget stopp i vad som går att lära henne:) sen låg hon kvar helt okej i högergaloppen! Så nej shit vad jag gillar denna häst! Helt otrolig på alla sätt o vis! Dock ska jag ej till boden o tävla. de känns fel att visa upp en häst som e så omusklad o mager än.. hon har tagit sig riktigt bra men vill inte skapa massa snack i onödan.. så jag åker till luleå i mars istället. då ska förhoppningsvis några till kilon kommit på plats!

Storhandlat gjorde jag oxå ikväll.. man blir som galen när man sitter i böckerna då e de grymt skönt o ta lite "större pauser". så då handlade jag o sen åkte jag förbi mamma en 30 min så fick hon massera mig lite. Hade sjukt ont i korsryggen idag när jag vaknade.. de bara högg o högg gång på gång när jag gick.. suck irriterande men e nog inget o vara orolig över. nu har de nästan helt gått över så jag hoppas de bara var att jag sovit konstigt.. annars e de inte positivt! sen har foten börjar krångla lite, småkrampar hela dagarna.. nu e jag ju så van vid de men när de sker mer eller mindre varje timme så blir de rätt jobbigt! Så nu vill jag ha lite sommar så kroppen mår bra:)

Läste en kompis blogg idag, hon skrev att hennes lår blivit mycket mindre än de andra efter operation.. de e faktiskt så att man ofta har ett lår som e större än de andra men efter min olycka (3 år efter) så är mitt högra lår flera cm mindre.. 7-9 cm.. de SYNS med blotta ögat faktiskt.. och vaden e de ca 4 cm skillnad på:) Tänk så olik ens kroppshalvor är om än de e så lika:p

Nej åter till etik och värderingar i omvårdnaden!

CIAO

//Emma

(Ursäkta att de inte kommer upp bilder men med detta modem går de för trögt för en sån sak:p)

suuuck!

Det mobila bredbandet vill inte fungera så här sitter jag med världens sämsta internet! Japp, de som sitter fast i en sladd från datorn till den där lilla dosan (vad de nu är:P) grymt segt, går lätt 10 ggr långsammare än de mobila!
Jaja, nog om detta.. har vart i skolan mellan 08-14 idag, vi gjorde klart o lämnade in rapporten! Så på onsdag är det seminarium och om en vecka (måndag) så skriver vi första tentan! Snabba ryck vettni:)
Så de e mycket plugg just nu.. ska försöka få in en text i huvudet som ska framföras på seminariet och sen måste jag ta tag o börja plugga ordentligt inför tentan! Shit de kommer ta sin tid detta.. men, men.. bara dela upp o plugga på under dagarna!=) Känns ju ändå rätt skoj och nästa tisdag börjar vi ju den nya kursen STRÅLNINGSLÄRA!!! de om något gott folk som bli grymt intressant!
Hästen min har fått vila efter ett par dagar i snön med mig.. hon var nog rätt trött i huvudet ändå så! På torsdag tänkte jag o maria hoppa lite och på söndag e de lena träning! ska dock fösöka byta bort körningen jag har då (hämta/lämna på flyget) då jag känner att jag måste hem o plugga lite!
Ja annars så förlorade luleå ikväll igen.. åh vad de e jobbigt just nu! Indragna i streckstriderna.. suck! Hur ska detta sluta?? Nu e de ju iaf OS uppehåll.. kanske man kan få njuta av lite bra hockey, slalom, curling eller skidskytte!! Någon medalj tycker jag vi ska lyckas ta:) FREDAG är det invigning för er som inte vet! Jag hoppas ni sitter klistrade framför TV:n nu som jag, OS får verkligen INTE missas.. årets stora höjdpunkt LÄTT!!! (Du e smart sara som åker utomlands efter OS e slut, tänkte till goooode bra där:) ha,ha,ha!

OCH, jag höll på o glömma, mitt shoppingberoende på hästaffärn e farlig!! Shit alltså, man går förbi, rider eller kör bil varje dag, man ser in i butiken o den bara draaaar en till sig! Så idag köpte jag en Back on Track tröja, 4 svarta lindor (till lena kursen) och ett equipe schabrak!! sånna sjukt snygga schabrak, har ett svart sen tidigare, nu även ett marinblått! De e så kul o ha en häst där man kan ha mörka färger utan att dom bara försvinner! Vitt e ju egentligen de ända som går feeet bort, ha,ha:)

//Emma



helgen så långt!

Ja då var det redan söndag, lördagen bara sprang iväg. Tanken var att vi ev skulle ta oss till jokkmokk men -20 nej tack! är bara idioter som frivilligt går på marknaden när det är kallar än -10! De e ju som ingen speciell marknad, mer bara en tradition! Så vi skippade jokkmokk helt enkelt, jag pluggade istället! Var riktigt flitig och skrev en massa, känns bra inför tentan. dessutom skrev vi färdigt rapporten! Ja sen var de ju hockey. tyvärr förlust borta mot brynäs.. 2-1.. känns surt då raffl o abott båda träffade stolpen och lavander missade öppet mål! Ja så kan de gå.. synd, vi gör en grymt bra match o ändå faller!!

På kvällen hyrde jag o nicklas en film (Management) med Jennifer Aniston bla i huvudrollen. riktigt rolig film, om än lite flummig:) klart sevärd hur som helst! Melodifestivalen avverkades tillsammans med lite pluggande.. har ju aldrig vart någon stor hejjar på tramset men nån bra låt brukar komma ut från de så.. Ola var ju den enda som gick o lyssna på.. som tur var gick han oxå raka vägen till final!=)



Red ut i skogen med Quibbl.. riktigt skönt, tog en glp sväng på ängen o tränade på o ligga kvar o inte byta galopp titt som tätt! Var riktigt fin o arbetade grymt bra! Sen skrittade vi drygt 25-30 minuter o tränade lite sidvärtsrörelser längst vägen o halvhalter-halter.. hon var riktigt loss o fin i slutet men de e verkligen något vi måste träna på!
Nu ska jag dra på mig stallkläderna o åka upp och rida medans solen kikar fram o de e ljust ute! De e så skönt att gå mot ljusare tider.. man märker verkligen skillanden varje dag just nu!!!

//Emma

Fredag!

Steg upp kl 09, tog en mkt härlig sovmorgon! De förtjänar man ibland:) Har städat huset, bytt sängkläder o varit otroligt flitig nu på förmiddagen! Sen har jag även pluggat lite och skickade precis ned nicklas på byn för o handla! Middagen ikväll blir hemmagjorda vitlöksfyllda köttbullar med en god gräddsås till!:) Hör ju inte till vanligheten att jag gör köttbullarna men sen i julas då jag stod för julköttbullarna har jag känns en viss press på mig då jag lyckades så bra!:)

Imorn blir det ev jokkmokksmarknaden, hälsa på farmor och så! Men vi får se vad de e för väder!! Sen e de ju hockey på kvällen!:) Brynäs borta! Viktig match då det bara skiljer 2 pinnar mellan lagen!

Min häst fick en longering på ängen i djupsnön idag, ha,ha,ha.. de e bra hon får arbeta lite på egen hand, hon e ju rätt överambitiös när det kommer till snö:) Dock har det lilla djuret tagit av sig sin andra sko så nu e hon helt barfota.. suck, hon e på tok för vild o busig i hagen just nu! Fast dom verkar ju vara grymt bra kompisar electra, quibbl o vatine! de e ju jätteskönt men jag hoppas de blir lite lugnare från hennes sida, känns som att de inte e någon ide o slå på skorna om hon fortsätter såhär...:p

Nej nu ska jag ta plugga en stund innan middagen ska tillagas!

Ha en bra fredagkväll!

//Emma

The man behind the mask!

Idag finns de bara en snackis.. Jarmo Myllys! Mannen, myten, legenden var tillbaka i luleå! Fick (såklart) stående ovationer från hela hallen.. man bara stod där och rös i hela kroppen! Shit vilken kille de var på den tiden han lirade (eller stod i mål!) Han var min första idol i hockeyvärlden o sånt sitter kvar. Åh jag e så glad jag åkte på just denna match, bara för att få se myllys igen.. åka in genom björngapet och åka ett litet ärevarv! Tror inte folk förstår vad den målvakten gjorde för svensk hockey och för Luleå!!!
Till matchen då, ha, ha,ha vi vann över MODO som dessutom har FOPPA i sitt lag:) Inte illa, känns otroligt bra! Fick vi liiite andrum ned till ingemanslandet!
Ja som sagt just nu myser jag bara, Myllys och vinst på samma dag, mm denna dag går till historien tror jag:)



Annars blev det plugg för hela dagen, tog 9.25 in till luleå och så pluggade vi till kl 18! Fick man en hel del gjort! Ja och sen e de så bra för e man student i luleå betalar man 5 (!!!!!) kr resan, japp de e sant, 200:- för 40 resor till Älvsbyn! hi,hi,hi.. Älvsbyn e allt bra!!

Nicklas e på taximässan idag och imorn så jag ska sova själv.. hade planer på att natta hos mamma o pappa, men jag struntade i det, hatar ju o sova själv.. minns inte sist jag gjorde de typ:) Det är inte de att jag inte somnar, de e mer att jag tycker de e fruktansvärt tråkigt!

//Emma

Luleå idag!

Sitter o äter frulle, har varit o gjort färdigt hästen! Snart bär de av till luleå o flera timmars pluggande:) sen som belöning hockey:)

Hästshopping!

Kom ju på att jag shoppat lite till gullan (o även mig) idag! De har ju kommit ett par nya back on track paddar (figursyddan med bättre kardborre) så dom fick hon. Sen även ett sprenger bett, 3 delat får vi se vad hon säger om de! Blev även reflexer, en gramantygel, rånarluva att ha i kylan när man rider ut, blixtlåsspray och så det bästa av allt, skimmelschampoo från Veredus! Tydligen använts de på alla stora tävlingar då de innehåller blekmedel så hästarna blir otroligt vita. Inget som är farligt men grymt bra då vita hästar annars har en tendens o vara lite skitiga jämt o ständigt!:)

Bjuder på en bild här på back on track paddarna (dock e detta inte nya modellen..)

 

och så en bild på det fantastiska skimmelmedlet! Får vi hoppas de fungerar lika bra som de säger:)


Nu får hästshoppingen vila en vecka eller två tror jag, annars går jag i personlig konkurs:)

//Emma


Sista jobbdagen...

Sista jobbdagen idag.. de var ju tråkigt, har egentligen inte tid och hålla så mkt lektioner, de e ju typ en halvtjänst o de e lite tngt o jobba till 22 när man ska upp 06.. var ska man hinna duscha o äta middag liksom??=) Men jag kommer sakna en massa underbara o roliga elever!
Kanske ska hålla nån tors eller fredag en hoppspecial de pratar om att starta!
Ja o annars har jag tänkt starta en styrkemix! japp, lite kondition, styrka och smidighet kan vi ryttare allt behöva:) Och så e de ju kul med sammanhållningen!

Imorn blir det tidigt för mig, måste upp o ta hand om Quibbl före 08 för sen ska jag in till universitetet och blir kvar där till drygt 18! Då bär de av till Coop o hockey! Som vi saknat de, har inte gått på en hemmamatch på 3 veckor nu! De känns, tro mig!

bjuder idag på en bild på Pärlan och mig! Den dyker upp här då och då, men tycker bilden e så fin o så får man inte glömma den fantastiska hästen som jag hade äran att få äga i nästan 3 år!


Nej nu väntar sängen så jag orkar med morgondagen!

Tjing!

Varför?

Ja är det inte kyla så är det snöoväder! Igår var det bara -8 men då snöade de huuuur mkt som helst! och idag då snön äntligen gett med sig visar termometern på -22!
Suck detta väder! Jaja, de e bara klä på sig och trots kylan!Tänkte ut på en liten ritt med pållen min.. en ganska snabb tur.. kanske på ängen lite bara! Hon lär ju bli trött ganska fort då hon int e van vid flera dm med snööö!

Börjar känna mig ganska klar med min del av rapporten. Det är ju mycket egna tankar och värderingar, men vi får väl se. ska bli skoj o se vad de andra tänkt o skrivit på sin del! Imorn blir det skola från 09.30-18!!! Så de e snabba ryck till stallet direkt på morgonen! och imorn tänkte jag se hockey oxå! på PLATS i coop!! Kanske räkan kan ta o göra ett mål eller två!


OS böjar snart, någon mer som e lika laddad som jag???=)
Och så hoppas vi på GULD till hockeyn som 2006 i Turin!!


//Emma

Rapportskrivning!

I skrivande stund (okej jag tog en liiiten paus) så sitter jag o skriver rapport om sjuksköterskan och etik och moral! Japp, rätt intressant o ganska kul. Är faktiskt nästan klar med uppgiften. så ska vi sätta oss ned på torsdag i luleå och försöka klistra ihop allt (vi e ju 4 st som ska skriva en rapport tsm liksom..)
Min häst har fått lite vila idag och även igår.. kan hon behöva tror jag. Idag fick hon ju komma ut i stora hagen! Oj så skoj de var, men hon e verkligen jätteutmobbad av alla.. stackars liten.. så hon fick en egen liten hög med hö då dom andra smaskar på bollen! ska ta in henne innan jag börjar jobba strax före 16! då får hon inte vara ute mer (fryser säkert snart ändå..)

På torsdag är det prick ett år sen vi kom hem från Thailand! Känns som igår:) jag har verkligen hunnit vara utomlands och njutit förra året.. thailand, florida och dominikanska! Åhh så trevligt! Fast mättad blir man nog aldrig, ha,ha.. inte för att jag e så sugen på utlandet just nu, allt här hemma e så roligt och livet går lite dit jag vill:) Sen går vi ju mot ljusare tider.. de e ju som sagt bara februari kvar! Sen börjar ju sakta vårvindarna komma in i mars nån gång!
Men man vore ju dum om man sa att man sku tacka nej till o resa..=) Fast de lär dröja. Jag vill till New York eller L.A nästa gång.. (ja de vill nicklas med så:) Problemet e bara ekonomin när jag pluggar!

Disney World saknar jag däremot varje dag..


Nej nog surrat om utlandet! Åter till rapporten!

//Emma

1 februari idag då!

Hej!!!

Då var det måndag, ny vecka och nya månad:)
Februari redan:) Känns bra för nu går vi snart mot våren! Bara denna vecka kvar sen börjar ju de ljusa och mysiga dagarna rulla in i mars!!
Idag steg jag upp 06 och åkte till skolan frivilligt! Ja där ser man, så kul tycker jag de e o plugga! Vi var 4 stycken som träffades och pluggade tsm och fixade lite på gruppuppgiften! Tänkte man skulle åka in på torsdag igen då och sen stanna till hockeyn!! För på torsdag måste jag bara dit och se.. sista hemmamatchen innan OS liksom! OS som förövrigt startar nästa vecka!!!!!
Ja och så har jag hållt lektioner på stallet, 17-21.30! Skönt de e värme i ridhuset så slipper man frysa.. var nästan -30 däruppe nu ikväll! Alltid så kallt just där, konstigt då man tycker man kommer upp en bit från älven men nej tydligt inte.. för de skiljer ofta minst 5 grader från mamma och dit och drygt 10 hem till mig.. så många km e de ju inte direkt liksom:)
Hästen min har fått vila idag! Hon var nog rätt trött efter kursen. Imorn tänkte jag jogga lite i skogen och ta de lite smålugnt! Hon behöver ju fortfarande de mesta av sin mat till o bygga på sitt hull:) så man får inte ta de allt för hårt ännu!
funderar på om jag ev sku ha tävlat i slutet av februari! kanske bara en 0.90 eller 1m klass! grymt sugen e jag men jag väntar någon dag till! Känns inte så bråttom och anmäla sig.. e ju ett par dagar till! Hade gärna hoppat henne en gång till innan jag bestämmer mig så!

Och min syster ska sälja underbara älskade lilla Ella;( Jag blir så ledsen, de e ju en så fantastiskt mysig häst som funnits här rätt länge nu.. men jag förstår henne samtidigt till 110%.. men alltid tråkigt när hästar ska säljas. dock e ju lilla electra kvar o tur e väl de:)

Ella...



Imorn ska lilla Quibbl få gå ut till stora hagen (på med skydd o boots, ha,ha) ska ju gå med electra, sluggo o vatine så de e ju snälla hästar men vi får väl se vad hon säger! e ju så tråkigt för henne nu o gå i boxhagen, stackarn! fast hon lär väl frysa ändå fast de e storhagen!

Nej nu ska jag läsa lite i filosofiboken, och sen väntar sängen!

//Emma

RSS 2.0