Med detta lilla inlägg...

... Vill jag bara Önska er alla ett Gott Nytt År!
Nu går vi snart in på 2010!
Hoppas ni får en bra kväll!

En bild från Disney World:)


//Emma

ÄNTLIGEN!!

tack gode gud för att du räddade denna sista match innan året! eller kanske tack Luleå Hockey som bjöd på lite kämpaglöd. Äntligen gjorde både Modig och bröderna en grym insats och är väl värda sin check denna match! Tack så mkt för det! gentligen är de rätt sjukt, hur ett lag som för 2 dagar sedan spelade så dåligt att till och med Älvsbyn lyckats rubba dom.. idag håller dom nollan på bortaplan och vinner med 3-0! Fantastiskt! Dock är det en bra bit kvar till de där härliga spelet vi visade upp i början av säsongen, men detta var ju alla gånger ett steg åt rätt håll!!
För en gångs skull längtar jag ju till matchen mot skeå! Blir kanske natta oxå, annars Emma o grabbsen som vanligt:) ha,ha.. Emelie du får allt lov o joina oss denna match!!!
Dagen har varit kall, kall, kall! har bara sett tv, handlat till nyår och sett hockey!=)
Nu ska jag dricka the och kanske, hm spela Sims 3? Ja vi får se, måste nog vara vaken nån timme till så man orkar med nyåret!!:)

Räfflan var skadad, hoppas de inte var ngt allvarligt!


//Emma

Ändrade planer!

Många turer hit o dit ang nyår! men nu ska vi iaf äta middag hemma hos oss och sen åka till luleå! De blir nog jätte bra för ingen ska behöva vara ensam på nyår!
Har handlat maten med sara idag! härligt 3 rätters står på menyn!
Nej nu ska jag gå och göra dagens middag, bestående av hm.. köttbullar kanske:)
Ikväll hockey!

//Emma

Är hos mamma..

.. måste bara sätta in ett kort på hennes Hubbe, han e världens charmtroll! guud, jag ska äta upp katten! sigge o han håller just nu på o lära känna varandra men sigge e lite rädd:) ha,ha.. inte för att jag förstår varför sigge e ju typ 3 ggr så stor, men en liten fjant!
Jaja här kommer kortet på Hubbe=) vilken fantastisk päls han har!!!


//Emma

Gårdagen gick inte som väntat!

Igår började dagen på allra bästa sätt, red V på ängen, åh vad jag gillar hästen där! trodde aldrig jag skulle göra de, när den kom var den så grymt ohanterad, spänd, problem med andningen o stooor! Ja stor är den fortfarande men efter massor med arbete, en operation o en hel del mat (ha,ha) så har de ju blivit en häst av henne! o en FIN sådan! riktigt roligt:)
På em åkte vi in till luleå för att se hockey! taggad till tusen, var ju i början av dec sista hemmamatchen var! började strålande, mål efter ett par minuter.. superläcker passning o berglund nätade! Sen.. ja sen hände de nå.. fy fan vad dåligt vi spelade! katastrofalt!!! de var pinsamt att se! matchen slutade tillslut 3-3 och gick till förlängning, och där, ja där vann ju SSK såklart! Luleå är i kris! inte bara kris utan stor djup KRIS! ngt måste ske nu! ändra om i kedjorna, köp en målvakt, byt tränare men gör något innan de är försent! de är dags att börja agera!!
Blir besviken på tränarna när dom i 3:e perioden valt att göra om i första kedjan! de e ju iof jättebra, men man kan inte byta fabbe mot hedström som fan inte gjort en bra grej på hela säsongen! hallå, tänk till lite! prova lavander, albrant eller raffl mellan tvillingarna, men inte hedström liksom!
Satt kvar en stund på läktaren och surrade (så bilkön skulle lätta lite) sen när vi går mot bilen så går jag o snackar om att de måste göra nå, hedström e sämst och fabbe måste prova spela med ngn anna formation, ni vet bla,bla.. munnen går i ett! och helt plötsligt inser jag att de 3 killar som gått mot oss är fabbe, heström o fransson! Ooops, hoppas inte de hörde nått av mitt snack=)

Dagen idag har vart som väntat mkt lugn! red ut med V tidigt på morgonen (hemma redan kl 09!!) så då åt jag frulle och sen sov jag en stund i soffan! Just nu håller jag på och baka en maffig chokladkaka som såg riiktigt god ut! hittade den i min urläckra receptbok jag fick i julklapp av Erika:)
Ikväll hade jag tänkt mig till ÄRf och kika lite på robban träningen men termostaten ute visar på -23 så jag tror nästan de får vara! Inatt är jag grymt ladda för JVM mot ryssland, nedsläpp 00.00=)

Nä nu ska jag fortsätta med mitt bakande!

//Emma



Vad tycker ni om OS truppen??

Ja igår tog ju Bentg-Åke Gustafsson ut OS truppen.. blev förvånad av att se både Homer och Öhlund med på listan! men annars såg de onekligen rätt bra ut!:)


  
//Emma

Häst Shopping!

Ikväll hade dom Julrea på Nians hästaffär och självklart var man tvungen och åka och kika lite! Och nu är det ju såhär.. att har man 40% rabatt på GPA hjälmen tone on tone ja då måste man ju bara slå till! Så jag köpte mig en ny hjälm!!!:)
Ska in ngn dag och köpa en KL ridtröja (lite smidigt, tunnare material) och sen behöver jag ett par ridtäckisar!!=)

//Emma


Det är konstigt..

Ja de slog mig idag, Emelie som sett New Moon kan sitta och säga att hon hoppas på både Edward och Jacob!! Insåg då att om man inte läst böckerna så kommer ju inte allting fram.. själv hatar man verkligen jacob! okej, hata är starkt men mkt hårt ogillande skulle jag definitivt säga! han förstör ju bara (men som sagt de kommer inte med i filmen..) blev lite besviken när jag insåg de. För filmen är helt grym men de e ju inte meningen man ska sitta o älska båda grabbarna!
ha, nog om detta!

Idag har jag haft sovmorgon och sen har jag ridit ut i skogen med Vatine! Lite pigga hästar efter några dagars vila och en otroligt otränad ryttare (jag!!) måste ta och ställa mig på trampmaskinen här hemma nu så länge detta snökaos håller i sig (livsfarligt o gå efter vägarna i snöröken!)

Har även sett JVM Sverige-Österrike som blev onödigt spännande! men sista 2 minuterna gjorde vi ju nått mål så de slutade till slut 7-3, men stod ju 3-3 ett tag där!:) Hoppas det var en väckarklocka för de svenska juniorerna, annars tar nog denna VM tripp slut ganska snart!

Nu väntar sängen på mig med en riktigt bra deckare! Jag älskar formligen Mons Kallentofts böcker!

//Emma

Annandag jul!

Vaknade efter 11 idag!=) blev en underbar sovmorgon! mådde förövrigt som jag förtjänar = superbra!!!:)
Åkte till Vidsel med mamma efter lunch, hon har ju köpt en ny katt idag! En perserunge, riktigt go så vi hoppas på att de blir sigges nya kompis! så "slipper" vi köpa en till katt!

Annars har de vart hockey hos syrran! tyvärr förlust men längtar till måndag då jag, emil, sara, simon och steven iaf ska åka in:) NICE!!!!

Kvällen har tillbringats hos Sara V med Robinson, småkronorna och en massa snack om allt på denna jord!

Imorn blir det stallet och sen ska jag nog ta de lite lugnt! Har knappt hunnit vara för mig själv en sekund sista dagarna!

OCH såhääär söööt är Lilla Hubbe!!!

 

//Emma


JULDAGEN!!!

Hej gott folk!
Idag har de varit en proppad dag (lr igår blir de ju.. kl är en bit över midnatt!) Steg upp runt 09, åkte till stallet och höll lektion för Hilda o Lydia! Emil har börjat bli grymt fin nu verkligen! gud ändå:) man blir sugen på o rida när man ser den ponnyn!:)
Efter de åkte jag till mamma på en sk "efter-dagen-lunch" ha,ha, kan även kallas julmat:) alla dessa rester till förbannelse! men de e grymt gott å andra sidan! Jag har nog svårt att föräta mig på julbord.. mmm, de finns liksom så mkt och välja på!
Efter min lunch så drog jag hem, duschade, piffade (som nicklas så gulligt kallar de) han är så söt när han säger: "hur länge tar det för dig o piffa?" lr "gå och piffa nu så vi kan åka sen!" ha,ha.. de låter bara så kul på nå sätt:)
Ja och sen blev de ju tjejfest hos erika!! Grymt mysigt o gud vad många cider jag fick i mig:) Spelade, sjöng, surrade o hade så gärna suttit där hela kvällen, skvallra, diskutera och ha de bra! Men sen blev det utgång på sparta! grymt mkt folk måste jag säga och de var så skoj o få träffa allt folk, från klassen, stallet osv! rena rama kramkalaset! Man mår som bra av de:) går mest runt o ler! Dansade på till kl nästan var 01, då åkte jag hem (innan rusningen kom igång så nicklas var ledig!) man får ju lov o vara smart!
ja så nu sitter jag här, kl är halv 2, nicklas lär jobba minst 2 timmar till! tror jag ska slå på en film, äta lite godis och dricka massor med vatten så kommer jag må som en kalaspingla imorn!

TACK ALLA FÖR EN FANTASTISK KVÄLL!!

Hade ingen bild från kvällen så Jag bjuder på en från halloween 2009 (joel o karin e såååå söta:)



//Emma

GOD JUL!

Julafton går mot sitt slut, men julen är ju inte över för det! Dagen och kvällen har varit otroligt lugn, mysig och känsloladdad:) Min mamma började gråta när hon fick sin julklapp av oss barn, ha,ha. Vi brukar inte köpa så jättedyra saker åt våra föräldrar då dom säger att dom inte vill de, men mamma har länge suktat och längtat efter en KL dunjacka... så jag, brorsan och syrra´n gick ihop o köpte den, trots att de blev rätt mkt pengar men som syrran sa: de är hon väl ändå värd!!! och mamma, ja hon började ju som sagt gråta, så jag tror hon blev nöjd:)

Började dagen tidigt, steg upp före ottan kändes de som, åkte till Nybyn och åt julfrukost, surrade och fick oss en massa paket och sen runt 14 åkte vi till min föräldrar! Ja vi ville ju inte dela på oss (julen e till för att umgås med nära o kära) så då fick vi irra runt lite istället! Hos mamma, såg vi kalle anka och sen blev de julmiddag! åt tills jag nästan spydde och fick matkoma och somnade i nicklas knä, ha,ha,ha! de ni:) men jag var inte ensam om att somna, Elias sov oxå en stund där efter maten (fast han e ju bara 6 mån:)

Ja efter min lilla powernap på dryga kvarten kom så äntligen "tomten", fick mig betydligt mer än väntat så av ngn anledning måst jag varit snäll även detta år!:)
Det jag fick var bla:

Andreas Carlssons bok - Live To Win

DVD Harry Potter och Halvblodsprinsen

Ja detta var dom två paket jag önskat mig, så de var ju super o få det=) Utöver min "otroliga" önskelista fick jag:

2 spel (Lika par leka bäst 2 och Helt Hysteriskt) så nu får de lov o bli spelkväll här framöver!!

Presentkort på AB Nians hästaffär

Presentkort på köpmannaföreningen

En otroligt snygg dunridjacka
(som jag verkligen behövde!!)

2 par PK ridsockar

En Back On Track kudde (BoT är ju en av mina favoriter vad gäller hjälpemedel mot smärta så jag hoppas denna fluffiga kudde gör susen och får igång min cirkulation ordentligt nu uppe i skallen o nacken:)

En månadskalender med Elias (!!!) , hur sööt som helst!

Pengar

Godis (som alltid hör de väl julen till=)

En Muurikka fick jag o nicklas oxå! de var inte illa:)

och bäst av allt, ett par Dyonchaps!! supersnygga!! riktiga tävlingschaps! var i valet o kvalet mellan dessa chaps lr om tretornstövlarna, men chapsen var ju mer stilrena och "hästiga" än tretornstövlana så gaaah, jag blev galet nöjd! hade aldrig haft råd o köpa dom själv så!:)


Jadu kommer säkert på ngt mer sen men nu väntar sängen. en tidigt morgon imorn med!

Här nedan:

Andreas bok (Live To Win)           Spelet Helt hysterisk                          Supercoola PK ridsockar!!
 



 Dyonchapsen!!!!      Back on Track kudden!        Och så Harry Potter Filmen (fan som jag är:)




God Fortsättning på julen!

//Emma

Hipp hipp Hurra!!

Idag fyller min bästaste syster år! 1000 grattiskramar till dig! ska förbi senare i em och fika lite=) alltid en trevlig start på julen (här äts de inte skinka o så dagen innan, här trycker vi tårta istället:) Har köpt en mkt bra present till henne som hon verkligen behöver och vill ha så känner mig mkt nöjd med de:)

Imorse var jag och red med MZ. hade Vatine även idag.. och idag var hon superfin och avslappnad. låg inte på i 190 turbo som igår (dock hade hon lite vila bakom sig, ha,ha) var supermysigt o rida och så har de ju kommit dryga 10 cm till så de gjorde ju verkligen sitt i "mysfaktorn." imorn blir de bara julfirande men på juldagen ska jag minnsann rida igen:) känns otroligt bra (och en ära o få rida så välridna o fina hästar verkligen!!) Allt tack för det!!

Det som dock känns efter 2 ridpass är att jag har ont i heeela kroppen! känner mig minst som 105 år.. jag trodde inte att jag skulle ha såhär mkt träningsvärk men å andra sidan. har ridit 1 gång sen pelle dog i augusti så tro mig, de känns! ridmuskler e ju lite speciella musklergrupper oxå (dom används inte så mkt i vanliga fall) så jag har nog förtvinat i ridmuskelmassa i höst:) bara kämpa på o komma tillbaka, bättre än någonsin! e grymt taggad inför egen häst o rida massor! känner jag gärna skulle rida 2-3 hästar per dag just nu! de känns som en riktigt nystart med hästarna (att vara borta 1 hel termin gör sitt) o man inser att stallet o dessa underbara individer är de jag verkligen VILL hålla på med!!

Nog med glädjeämnen för idag, ett tråkigt besked är att min mammas katt fick avlivas imorse (planerat men ändå) känns såklart lite jobbigt (o för mamma e de nog betydligt tyngre) men vi har erbjudit henne att ha sigge inatt om hon vill! för sigge är världens bästa och gosigaste kille om man e lite ledsen!

Ha en bra dan före dopparedagen idag!

//Emma 


En underbar morgonritt!

Imorse steg jag upp runt 07, sen åkte jag till stallet (k-träsk) och red ut med maria! jag tog hennes häst (vatine) och hon red Buddan:) De var sjukt roligt, om än sjukt jobbigt! ha,ha var helt död efteråt! men imorn ska jag oxå rida! de var så mysigt o rida efter avaträskvägen, nysnö som låg som ett puder o pigga glada hästar! fick massa bra tips på hur hon skulle ridas oxå, de tackar vi för! var en riktigt skojsig häst o sitta på måste jag säga.. nu när hon blivit så tillriden o trevlig!=) så imorn blir de ännu en ritt! längtar redan!=)

Sitter o väntar på att min katt ska bli en "det", men veterinärens bil har blitt påkörd så jag vet inte om han kommer idag:/

Imorn fyller min syster år, jag ska hinna rida, hålla lektion, gratta syrran,  förbereda maten inför jul med mamma! sen blir de uppesittarkväll med familjen:)

//Emma


Emma & Nicklas smider planer...

Ha, ja de e ju vi de.. idag har vi smiiidit planer (sorry men de e hemligt än så länge) kan bli riktigt bra! hoppas allt går som vi vill nu bara:) Gud jag blev verkligen heelt på detta! hoppas hoppas!

Idag har jag varit barnvakt till bästa Elias, ella har ju vart o löshoppat så vi satt på första parkett i ridhuset o kikade:) sen har jag städat, sett o.c och tagit de mkt lugnt! ja och så har vi ju smidit planet!

Imorn däremot, då ska jag rida:) tjihoo vad jag längtar! jag o MZ (sorry men MN blir så fel) vi ska ut o rida med hennes pållar! jag längtar supermkt! plockade fram alla ridkläder o satt o funderade vad jag skulle ha imorn (ha,ha) men ni fattar inte hur stor längtan är efter att sitta på en riktigt häst (halvblod/stor häst) som dessutom e välriden o trevlig!!

Dan före dan före dan före dopparedagen idag!

//Emma

Brittan död..

oj, vilken chock Brittany Murphy har dött.. 32 år. hjärtstillestånd. otroligt tråkigt!

Min dag idag har mest bestått av snarkande=) vi släckte först 04 imorse så sov till efter 11=) sen lite städande innan jag åkte på julkväll med tjejerna hos erika! grymt mysigt och trevligt! fick man verkligen mer julstämning än innan:) fick även en choklasrecept bok och muffinsformar till de, så nu ska den GALNA kocken fram igen:)

Åh vad de känns mysigt med jul snart!

Kramar på er!

//Emma

Western Farm

Igårkväll var det dags för julmiddag på westernfarm! Oj så jag längtat, och de blev ju riktigt trevligt oxå! bra sällskap, god mat, bra show så vad mer kan man begära? Var mysigt och sitta och bara surra sista timmen i lugnet oxå! och såklart underbart o få träffa sara, som stannar uppe i 3 veckor nu:)
Ikväll blir de lilla julafton med tjejgänget och imorn ska jag vara barnvakt åt elias, hästarna ska löshoppas och så ska jag julstäda hos mamma (jag e ju världens snällaste dotter=)
Julen närmar sig verkligen! känns bra o vara klar med alla julklappar och ändå ha en krona kvar på kontot! de e inte var dag de sker:)


Dan för dan före dan före dan före..

Ha,ha.. de blev för många dan före dan så vi säger kort och gott, fredagen innan jul!
jag har klätt granen (hos mamma då) sen fick alla paket som var framme komma in under den (och bredvid de som inte rymdes) sen har vi julhandlat! och jag har lovat att göra julköttbullarna iår! de blir en utmaning tror jag=) men mamma ska vara med och hjälpa den hopplösa kak och matbakarn!
Ja och på tal om detta med hopplös, jag bakade igår. Blev riiiktigt bra! har nog aldrig lyckats så bra (tänkte de var fantastiska recept) så imorse så bestämde jag mig för att baka saffransmuffins!
Nej, nej, nej.. har ingen lärt mig att man ska vara nöjd när de blivit bra, men mkt vill ha mer som de så fint heter!
Japp, jag snörjde ihop smeten och sen in i ugnen.. och sen. Ja då började jag med ngt annat i huset. Kom på att jag hade muffins i ugnen när brandlarmet gick!
ha,ha,ha.. jag skrattar faktiskt själv. vi har ett grymt bra brandlarm, tack för de. så kakorna blev inte kolbitar.. lite mer åt mega brända hållet:) hi,hi! så gick de med det bakandet!

Ikväll har vi haft de lugnt här hemma. larsson, lulle och joel har vart förbi! och så har jag surrat lite med sara v som sitter på tåget!
Åh vad jag längtar tills imorn! Jag hoppas gott folk ni e taggade för en helhärlig kväll för de e jag=)

Sist, glöm inte och skänka en slant till musikhjälpen.. jag älskar o titta på de på dagarna.. de e så skönt på nå sätt! dom e grymt duktiga som fixar o vara instängda med så lite sömn så många dagar! stor eloge!

God natt

//Emma

Ännu en dag till ända!

tänk.. om prick 1 vecka är julafton över.. tiden springer verkligen bara iväg!
Nej nu väntar sängen, måste orka upp och julhandla imorn + ta in granen! sen ska de bakas en hel del imorn med! Har ju lyckats baka idag, och med bemärkelse på ordet lyckats! ha.. de var inte igår jag gjorde nått ätbart i kakväg:) Stallfolk ska inte vara bra på o laga mat och baka, de intresset tillhör inte oss!=) Iaf inte mig!

Åh på lördag kommer äntligen Sara hem igen! och så väntar julbord med show och pub på westernfarm samma kväll! Känns som de kan bli en riktigt bra helg för min del!

God Natt gott folk! Ta hand om er!

//Emma

Åh vad jag e sugen på häst nu.. kan de fixas fram en häst till mig imorn.. gänra lux z stam, inte mig emot=) Då får den kallas UP JR lr hur emme??!!:)
Nog saknar vi ju alla den här söta klumpen:)

Gårdagen

Jag hann inte skriva ngt alls igår kväll. kom efter 00 och då var det sängen som väntade!
Gårdagen var fullspäckad. började med att åka och titta på en kattunge till mamma. hennes katt ska ju till bättre världar om ett par dagar:/ Var en renrasig perser (alltså en halv sigge, ha,ha) Hubba bubba heter han, otroligt söt, fast grymt kort näsa.. lite uppkäftig med andra ord!
Slänger in en bild här nedan på hubert så får ni oxå se:)

Efter kattbesöket åkte jag och köpte sista julklapparna! Sen kom Marina till mamma och hade massage! Får jag säga att de är det abslout bästa som finns. utb massör som kommer med massagebänk o hela kitet hem till oss och masserar! Vilket lyx:) Som vanligt fick hon knäcka till ryggen i slutet.. jag som tyckte jag var fräsch för en gångs skull:)
Efter massagen kom nicklas med mat från HtH! och efter de drog vi hem till hans föräldrar där vi förblev till kl 00!Otroligt härlig dag med mkt surr och inte en ensam stund:) sånt gillar jag! de ska vara mkt sällskap!

Idag har jag hunnit vara iväg och besikta bilen (min lilla skorv) som gick igenom utan anm. alltid lika nervöst.. fast den har ju känts fräsch o den e ju inte så gammal, men de e ändå psykiskt jobbigt:)
Senare idag ska jag hålla ridlektion, sen börjar Channel One Cup ikväll och så bonde söker fru! Ska hinna med och baka nu innan ridlektionen oxå!
och Imorn ska julgranen in hos mamma och så ska jag o mamma och julhandla! Oj,oj så fullt upp jag fick helt plötsligt!

Nej nu måste jag sätta igång med bakandet!

//Emma

Åh förresten, Anders ringde igår. Han hade massa hästar så han skulle fixa lite video. Jag har fått en, med Lux Z i stammen bla (ni vet alla hästintresserade, de var ju UP:s pappa=) den rör sig totalt outstanding! Åh vad roligt detta är alltså! Jag vill ha en fin häst nu!:)

 


Ett litet tips!

Vill bara ge ett litet tips till er som gillar och läsa=)

1. Jodi Picoult- Försvinnanden






2. Mons Kallentoft - Sommardöden








3. Jenny Downham - Innan jag dör


Min drömresa DEL6

Den sista av Disneys 4 parker är alltså Animal Kingdom. som man hör e de mkt djur i parken och är ganska lämpad för småbarn eller riktigt djurälskare, fast disneys största beg o dalbana finns faktiskt här (expedition everest)
Animal Kingdom hade rätt många rolika attraktioner bla en grym Dinousarie bana där jag faktiskt erkänner att jag blundade ett tag (t-rexen höll ju på o äta upp mig,ha,ha) Sen fanns de en härlig forsränningsbana där nicklas lyckades dränka siig själv (jag klarade mig rätt bra)
En annan rolig grej dom hade på Animal kingdom var en safari tur! Japp ordagrannt ut på savannen. superfint uppbyggt, jag såg inte ens att de fanns staket lr nå typ av inhängnader så djuren levde mer lr mindre fritt! otroligt fint! där såg vi allt från flodhästar och elefanter till giraffer och zebror!
sätter in en bild här nedan på expedition everest! här kommer man ut från berget:) och de gick ruggigt fort!

tjihooo vad skoj de ser ut! Den berg o dalbanan var faktiskt grymt rolig! man störtade både baklänges och framåt, ha,ha=)

Här har vi en bild på Nicklas på väg till Dino-landet:) jag diggar verkligen denna bild!:)


Här är vi på denna berömda safaritripp! en elefant med sitt lilla barn!!!:)


och här dök de upp några noshörningar!!


Nej denna park var rolig med alla djur! och många åkattraktioner med djurtema! Dock var parken inte jättestor (själva området man kunde gå på) så den klarade vi faktiskt av på 1/2dag!

Avslutar med en bild på detta jätteträd som växte i denna park! helt grymt! sånt man bara ser i tecknade filmer:p


Då lämnar vi Disneyparkerna, kan sammanfatta att Disney Hollywood Studios var roligast, Magic Kingdom = Nostalgi och de andra 2 parkerna var helt enkelt rikgit riktigt bra (fast hamnar strax bakom i topplistan=)

2 andra parker som MÅSTE besökas om man åker till Orlando är Universal Studios och Island of adventure! 2 parker som är lite mer tuffa (inte för 8 åringar)
Den första parken (Universal stuidos) är även den förstbyggda! Här åkte vi flera roliga och obehagliga karuseller. Började med Mumien som var så kul att vi åkte den flera ggr! oj vad de kittlade i magen och grymt så bra gjord den var! grym berg o dalbana som åks "inne i en pyramid där mumierna vaknar" åååh! jag vill bara tillbaka och åka den!
Sen åkte vi in i The Simpsons Movie, japp vi åkte in i en film (4D) ha,ha, de var inte tråkigt! som man skrattade och de kändes verkligen som om jag kraschade in i deras hus och allt!
 
Här har vi Nicklas stolt tillsammans med Homer (tror jag de är:)




och här är ingången till Simpsons karusellen:) rätt grym tycker jag!


Ja förutom Dessa 2 karuseller fanns ju Hajen (he,he, blev attackerad av hajar när vi åkte båt:p) sen fanns även X-men, E.T, Shrek och massa massa mer!
En rolig grej vi gjorde var att vi gjorde en film! japp, 5 stycken ur publiken blev tagna upp på scenen resten fick agera statister! ha,ha.. blev en trailer på en grymt cool film, jag har aldrig skrattat så mkt i hela mitt liv! skulle gärna köpt denna lilla trailer men tyvärr gick de ej:( men åker ni hit måste ni vara med o göra en film, he,he,he!

Sen till den häftigaste karusellen av dem alla.. en berg och dalbana som gick 90 grader rätt ned.. sinnessjukt så rädd man kan vara men gud så roligt! ännu roligare var att dom filmade en under första 30 sek.. hm, nicklas ser ut och älska de jag kisar med ögonen och gör den ena fula grimasen efter den andra! Jag ser totalt sönderplågad ut! så filmen NEJ den köpte vi inte:p
måste bara sätta in en bild där man ser en liiiten bit av denna grymma berg o dalbana i bakgrunden (då ser ni även ett av "fallen" och hur barnt de verkligen föll:p


Denna park var hur häftig som helst (dock rätt mkt folk) men efter halva dagen fick vi ta och traska till nästa park då vi bara hade 1 dag på dessa. Hade inte så höga förhoppningar på Island of Adventure men shit.. för de första var de inge folk alls knappt och för de andra förstår jag det inte alls!! Här fanns de grejor att åka av! Fick veta att denna park är en av världens mest tekniskt avancerade parker! här fanns de berg o dalbanor i mängder som gick hur fort och coolt som helst, här kunde du åka bland t-rexarna och fritt fall o en massa massa mer! dock var vi rätt sega denna dag. 4 dagar i rad med parker och åkatraktioner så vi åkte de mesta bara en gång! men de var sjukt kul!
sätter in ett par bilder på några av attraktionerna så får ni själva bedömma hur skoj de såg ut och vara:)
här är en karusell som heter River Adventure. den börjar som en behaglig flodkryssning där man får träffa vänliga dinosaurier, men sedan spårar det ur och man måste fly från en galen T-Rex i ett 26 m fritt fall ned i en lagun. och här kommer man precis ut ur lagunen:) man ser båten litegrann där framme:)


åh här syns Hulken som var en berg o dalbana där man formligen sköts fram från start till mål:p de två tornen till höger är fritt fall och en katapult där du skjuts 50 m upp i luften o sen tillbaka:)


Här har vi "the lost continent" som var mkt snyggt uppbyggt med magiska fontäner och galna människor!:)



Här har vi en annan bild på nära håll hur hulken gick. Läste lite om den i efterhand och de står att man åker från 0-65 på 2 sekunder,  kör sedan upp på 35 meters höjd och effter de slungas man ned i ett 32 meters fritt fall, osv:) lät ju riktigt häftig (de var den oxå iof:)


Och här är en bild från när man gick in i Jurassic Parks värld. åh, man blev nostalgisk (älskar filmerna) och de var samma musik och grymt bra upppbyggt! så verkligt!


Sista bilden.. de höll på o bygga HARRY POTTER världen! alltså hallå! man måste ju tillbaka!!!! de skulle förövrigt öppnas i Maj 2010!!


Ja sammanfattningsvis gillade jag Island of Adventure mer än Universal studios! mkt mkt häftigare! Jämföra alla parker (dinsey med dessa 2 ) är omöjligt för de har alla sin speciella grej liksom! men gillar man inte sagovärldar, tecknat o gulliga världar utan bara vill åka så e ju universal och island of adventure att varmt rekommendera! Själv skulle jag alla ggr åka tillbaka till alla dessa parker om jag åker tillbaka (men de ska jag!)

Hoppas jag lyckas få någon sugen på o följa med, ha,ha:)

Imorn blir de sista stoppet i Orlando (sea world) med späckhuggarshower och ännu fler berg o dalbanor (dom tar aldrig slut:D)

//Emma


så var de dags..

ja lr snart är de dags att sätta fart och få ordning på livet.. börjar plugga den 18 januari (de e mindre än 5 veckor kvar) bara njuta av ledigheten då!!
Känns jättebra fast första veckan ser dagarna ut och bli sjuuuuktligt lång, ha,ha! och så e vi ju på plats hela första veckan! sen börjar själva distanspluggandet!

Idag har jag städat och fixat här hemma. var grymt sugen på o baka men eftersom jag inte får äta annat än flytande kändes de mest jobbigt... man skulle bli så sugen på o smaka hela tiden!:) Får se, kanske bakar imorn om magen e i lag. idag har allt vart bra iaf! skööönt!

Ja sen har jag fått lite besked av Anders i veckan.. och mest troligt så åker jag med honom till holland o köper häst i början av januari! kan hända han hittar nå på egen hand men vi får se. kul o se nederländerna om inte annat:)

//Emma


Min drömresa DEL5

EPCOT (Kallas för framtidslandet) de är mkt om framtiden, energi, rymden, kulturer osv! Lite mer av fakta och inte en massa sagofigurer! Det finns 2 områden i epcots park det är Future World och World Showcase. den förstnämda bestod av just framtiden. Vi åkte bla i en tidsresa och under resan tog dom kort på oss. detta blev sen till en film (där jag körde en flygande bil, ha,ha,ha) de var rätt skoj!
En annan åkattraktion var ett rymdäventyr (nicklas blev utvald till chef, jag till navigatör lr nå) sen flög vi till nån planet.. shit man blev sjukt tung i huvudet av den resan.. som om man tryckts uppåt i den där farten som rymdfärjor har!
En annan cool grej var en kortare bio film som hette: Älskling jag krympte Publiken! Den var i 4D och var riktigt rolig!!
Vi åkte även "test bilar" som gick sjukligt fort på en bana (jag blev nääästen lite rädd där ett tag:)
Annars var de mesta se och lära, en mer seriös park med andra ord!

Här är en bild på en jätteboll (inuti den gjorde vi vår tidsresa)


Det andra Området (World Showcase) var ett område där världens länder var representerade! Varje land bidrar med byggnader som är speciella för landet, restauranger där det serveras landets speciella maträtter, och så kunde man köpa presenter, och annat smått och gott som var speciellt för just det landet. ett av länderna var Norge (tyvärr fanns ej sverige med) men där köpte vi underbart godis!! var faktiskt tillverkat i Gävle (salta sillar) för tyvärr har utlandet ALLTID mkt sämre godis än i norden!
På kvällarna var de härliga raketuppskjutningar o shower över sjön.. otroligt mäktigt!!

här är en bild (tyvärr är de svårt o lyckas fånga ögonblicket på raketer men, men:) de är annat än nyår i älvsbyn kan jag meddela iaf!


Ja efter att vi åkt till "rymden" så ville nicklas bli en rymdhjälte....


Men då var jag ju tvungen att säga till honom, Sorry men de e ju faktiskt JAG som är släkt med Edwin BUZZ Aldrin! För er som inte vet vem han är kan jag bara berätta att han var den första människan som gick på månen (åkte dit tillsammans med Neil Armstrong 1969) han var den andra människan på månen men först med att gå där! Och JAPP de är inget skämt.. jag är ju faktiskt släkt med honom! Inte spec nära utan morfars bla bla bla, ha,ha! kan ta reda på mer exakt!
Men därför sa jag de till Nicklas, ska någon lyckas i rymden e de ju JAG!:) för jag har de ju i blodet.. o vad säger ni om bilden nedan, jag ser ju fantastisk ut i rymddräkt (he,he,he..)


Ja nog om EPCOT! Abslout ett intressant land men man blir ju inte "förtrollad" av disney världen direkt!:)

Då går vi över till den 3:e parken som Disney Har nämligen DISNEY HOLLYWOOD STUDIOS!!
Denna park var nog nästan den bästa vad gäller åkattraktionerna! De hade ju bla Tower of Terror som lätt var en av topp 3 i de roligaste vi åkte! De var ett hotell som var mkt gammalt och obehagligt.. men fick iaf sätta sig i en hiss, sen åkte man upp en våning, hissen öppnades och man åkte ut i hisskorridorren.. helt plötsligt blev allt svart men man fortsatte ändå rulla på framåt.. och sen utan förvarning PANG störtade man 13 våningar ned! ha,ha.. såååå grym!
Här kommer en bild på utsidan av Tower of Terror hotellet:)


och såhär såg de ut när man kom in i hotellet (före hissarna)



Annars fanns de en superhäftig berg och Dalbana som hette Rock N Roll Coaster Starring Aerosmith! Den var riktigt skojsig, och gick sjukt fort! Indiana Jones Stunt nr fanns oxå med, vilket var en häftig upplevelse!
Fanns rätt mkt här att både åka och att se.. men de allra gulligaste dom hade var en Musikal med Skönheten och Odjuret! De är ju min favvofilm av alla disneys så man blev helt frälst! åh lilla skipp (koppen) han e ju bara fööör söt!
Lägger in några bilder i rad på Musikalen Beauty and the Beast!
















Ja de var det! Underbar Musikal!!

Vet inte riktigt mer vad jag ska skriva.. de var en otroligt rolig och mer fartfylld park än Magic Kingdom fast den samtidigt var sådär söööt och rar med disneyfigurer överallt:)

Imorn ska jag försöka skriva ned om sista Disney parken Animal Kingdom och även de två parkerna Universal Studios och Universal Adventure Studios som vi besökte!!

//Emma


Krånglande mage och mattetal!

Julen kommer bara närmare och närmare! Igår hade vi luciamiddag hos mamma, men min mage har börjat krångla IGEN! fick ju nå tabletter och har ätit dom. då mådde jag alldeles strålande. slutade med dom i lördags och igår söndag var helvetet tillbaka! så nu har jag nya direktiv att följa: endast flytande föda i minst 2 dagar! Fil och proviva och the heter min föda, ha,ha.. hoppas de blir bra bara så jag slipper fara in och ta massa tester!

Har köpt julklappar idag... nicklas e strax klar. vet exakt vad han ska få nu! har 2 saker sen innan och nu blev de 2 till! jag e sååå nöjd:) Pappa fick oxå sin julklapp och nicklas föräldrar! så nicklas har bara mig kvar o jag han då! känns skönt!

En liten rolig grej, mamma hade en Matte B bok hemma här en dag.. jag tog boken slog upp en sida och insåg.. SHIIIT jag vill plugga matte! ååhh vad roligt det var! så jag har suttit i
2 dagar o räknat matte, hur roligt som helst! lyckades lösa de mesta utan ens problem! blev nästan sugen på Matte C nu.. kontigt hur man tänker verkligen! matte har jag aldrig tyckt om, fram tills nu, nästan så mamma får låna hem en bok över jul till mig=)

Nu ska vi hyra en Johan Falk film och dricka hinkvis med the till de!

//Emma

PÅ LÖRDAG KOMMER ÄNTLIGEN SARA HEM!!!!!!

Min drömresa DEL4

söndagmorgon den 15 november.. vaknade redan kl 07.. hysteriskt pigg (lr mer förväntansfull kanske) åt frukost innan vi kastade oss i bilen och åkte mot Magic Kingdom!! För att förkara lite kort så har består Disney World av 4 parker, det är Magic Kingdom, EPCOT, Disney Hollywood Studios och Animal Kingdom!
Vi valde att börja med Magic Kingdom som är den allra första parken som byggdes. De är här man träffar Musse, mimmi och alla de andra, askungens slott finns oxå och en massa roliga och mysiga karuseller!

Såhär såg de ut när vi kom och körde.. de ryser i hela kroppen när man kör igenom.. obeskrivligt!


Betalade för 3 dagar med Hopper pass (dvs du får gå mellan alla disneys parker hur du vill! rekommenderar alla som ska hit att lösa de.. de kostar lite extra men är abslout värt de!)
När vi betalat in oss fick vi sätta oss i ett tåg som går i luften.. sen fick man åka dryga 2 km innan vi kom fram till Magic Kingdoms portar! Känslan var magisk! De första vi gjorde var att gå runt lite och bara titta men insåg snabbt att me tanke på storleken på parken är de bättre att åka direkt då vi ser något vi vill åka!
De första vi hoppade på var en töntig Toy story skit som var sjuuukt KUL! ha,ha.. man skulle skjuta ned en mamma monster och jag vann över nicklas!! (Man åkte i en liten vagn in i Toy Story världen och där blev man attackerad av dessa monster. då skulle man ta sitt skjutvapen och döda dom.. jag prickade fler än nicklas och vann alltså! he,he.. =)
Efter de kom vi till Space Mountain som är en berg och Dalbana i mörker! He,he.. jag var liiivrädd i början!! men de var en upplevelse som heter duga!

Här nedan en bild på berömda Cinderella Castle!! MAAAAGISKT:)

Åh allt var så jätteroligt i detta land! Åkte en vattenbana med bror kanin (hette splash mountain) och JA, man blev rätt blöt:) ett tåglok i lite westernstil (en berg o dalbana) som hette Big Thunder mountain railroad! sätter in en bild här på just den sistnämda (här är bara en liiiten del av banan men ni ser hur snyggt uppbyggt allt är! de e så otroligt verkligt:)


Åh de var verkligen magiskt.. ha,ha, upprepar mig bara! känns de som! sätter in lite bilder och skriver lite ovanför dom så får ni själva se och njuta! en bild säger ju mer än 1000 ord!

här har Kalle, Musse och comp ett uppträdande...



och så kom Peter Pan med Kapten Krok och var med i showen..


söööta Mimmi...


sen Åt vi lunch på Lady och Lufsens Restaurang (Tonys Restaurang) jag åt de självklara valet (spagetti och köttbullar) ha,ha.. fast de var inte direkt någon favorit då deras köttbullar inte smakar som i sverige!


En underbart härlig bild från parken.. grönt och härligt med slottet i bakgrunden!

Här har vi Musses hus!


och såhär mysigt var det inne i Musses hus!


avslutar bilderna med denna söta bild på buskar klippta som musse och mimmi=)




Magic Kingdom kan bara beskrivas som magiskt, sött och alldeles underbart! Inte ett speciellt spännande ställe då de är mkt lämpat för små barn men finns ju några bra karuseller för de vuxna, och jag ÄLSKAR ju bara disney och alla deras gulliga figurer så jag Älskade nog denna park mest av Disneys 4 parker!

Imorn ska jag skriva lite om Epcot som är Disneys Framtidsland!:)

//Emma

 


Luciadagen!

idag är de den 13 december, lucia och hela faderullan! De ska firas med en liten julshow i stallet och sen bjuder mamma o pappa på middag!
Igår var de hockey.. tyvärr förlust i sudden (blivit en vana med suddenmatcher tycker jag) dock de som fortfarande e lite roligt är att luleå alltid tagit poäng de matcher jag sett i coop! o då har jag inte missat mer än 1 match före utlandet o ingen efter:) jag åkte utomlands under rätt tidpunkt! ha,ha!
Imorn ska jag o Nicklas till luleå, shoppa sista julklapparna och kanske en liten tomte:) någon gran tror jag vi inte kommer ha iår heller. supertråkiga men känner att de inte är så viktigt faktiskt! sen tycker jag ju plastgranar e mkt snyggare än riktiga:) tråkiga emma!
Sitter för tillfället o ser skidskytte dam! just nu e vi 3:a, kom igen nu Sverige!

Syrran, jag och brorsan den 13 decmber för ett ex antal år sen!


//Emma

Min drömresa DEL3

Resan till Tampa Bay tog inte så lång tid (dryga 4 timmar.) Vi reste ju ändå genom nästan hela florida men de e otroligt fina vägar (om än sjuuukt tråkiga) ni vet när man ser filmer med vägar på flera mil bara raksträcka, inte en bebyggelse bara "öken", exakt så var de att köra större delen av vägen... ha,ha.. så har man testat på de oxå!:)
Väl framme i Tampa hittade vi arenan rätt fort, parkerade i p-huset och så gick vi runt lite i stan i väntan på att ishallen (St times Forum) skulle öppna! Tampa Bay var otroligt fint och skulle gärna se mer av den staden en annan gång!
Här nedan ser man en del av arenan som rymmer över 20000 pers! mäktig om man jämför med lilla coop! till o med globen är liten i jämförelse så då fattar ni hur gigantiskt den var:)


Ja när väl arenan öppnade så var vi snabbt på plats, de första 1000 personerna fick sig ju en snygg lunch/frysbox typ.. blå med Tampa Bay logga på:) så vi fick oss varsin! inte illa!
Sprang runt lite i arenan innan matchen.. toh miljoner år att traska runt (ha,ha) sen hade dom rulltrappar o dyl därinne:) de ni, annat än lilla coop:)
Här nedan är en bild på arenan invändigt! Flera våningar!!


Själva matchen var sjukt grym! hur roligt som helst och se riktigt hockey! NHL, världens bästa liga! dessutom har ju Tampa 2 svenskar (en äkta norrbottning Mattias Öhlund och så Ö-viksbon Vicktor Hedman) de var både jättebra och man njöt mest av alltihop! Publiken var rätt usel, de har ju ingen klack som i elitserien! men NHL hockey är Abslout ett måste för alla hockeyintresserade! skulle vara skoj o se något av de riktiga topplagen (typ pittsburgh lr deitrot) men de får vi ta en annan resa:)
Denna bild här ned prydde en stor del av arenans utsida.. och svenska Mattis Öhlund (från norrbotten) är längst till vänster!


Efter matchen (gick till straffar förövrigt där Los Angeles Kings vann) så fick vi se en sudden match till o med, extra bonus för pengarna:)
Ja efter matchen så begav vi oss mot hotellet där vi skulle bo under vistelsen på Disney World.. de tog dock ett bra tag då vår GPS som vart så bra hela vägen ledde oss till fel Radisson hotell! så efter en hel del mil och snurranden så hittade vi vårat otroligt mysiga hotell! kl var dryga 01 på natten när vi baxade in bagaget i rummet, och stöp i säng:)
Hotellet (Radisson Orlando Celebration) var förövrigt ett jättefint hotell med två dubbelsängar (vilket verkar vara rätt vanligt i usa.. KINGSIZE sängar som de så fint heter!) poolen var superfin med vattenfall, varmvattensbubbelpool och lite åkaktraktioner:) Inte helt fel!


Imorn blir de nog att skriva om Disney World och alla upplevelser där! Lär ta ett tag, måste verkligen gräva i hjärnan för alla minnen:)

//Emma

Idol Fredag!

Igår var de fredag, och ett kärt återseende av de allra flesta med idolkväll hemma hos oss! Var skoj o surra med stina och upplevelserna på Dinsey World när hon var där i sommras! och så roligt o se alla igen! de e ju ändå några veckor sedan!!
Idol gick som jag ville då jag tyckte Erik sjöng vinnarlåten bäst!
Annars var det en lugn fredag då Nicklas var ledig så vi pysslade på hemma och gjorde lite ärenden på byn!

Idag är de lördag, har jaft julbakarmys med mamma och syrran och så lilla Elias fast han bakade inte så mkt, ha,ha! Senare ikväll väntar Hockey på plats i Luleå.. Åh vad skoj!

Imorn väntar Luciafirande på ÄRF och sen bjuder mamma på middag!

Ha en strålande Helg gott folk!

//Emma


En ganska bra torsdag!

Idag var de HOCKEYTORSDAG! Tjihooo! Vad jag längtat (heter kanske SOM jag längtat:) tyvärr skulle modig behöva skjutas tur nilsson spikade igen tot efter den katastrofala starten. 3-3 slutade matchen och de kändes som rena rama vinsten tro mig=) trevligt sällskap steven o simon! De höll igång riktigt riktigt bra, underbart med folk som har känsla med i spelet de gillar jag verkligen:)

Annars har jag städat, och lagat en riktigt helsvensk middag bestående av makaroner, köttbullar och gräddsås! GOTT och enkelt (en av mina favoriter faktiskt.. svenskt och enkelt, gud så simpel jag e:)

Har inhandlat lite till Idolfinalen.. blev lite Tema "Jul" så köpte glögg, pepparkakor och skumtomtar att bjuda på imorn, de lät väl rätt trevligt! får vi hoppas på en mysig idolkväll (fast de vet vi ju redan att de blir:)

Har faktiskt läst lite om Röntgensjuksköterska och insåg att de ju lät rätt intressant.. har tackat ja och kommer iaf och börja om jag ej kommer in på vanlig, men mamma var rätt säker och kollade jag vilka poäng som krävdes förra uttagningen så var lägst 15.4.. jag har ju rätt mkt högre än de så:) de löser sig kändes de som. de som nästan talade för röntgen istäället för sjuksköterska var att de var stoor kris i hela landet och att de knappt var konkurans om att få jobb, under en 10års period från och med nu skulle de råda brist! sen tjänade en utexaminerad nästan 1500 mer i månaden, ha,ha! men de var skönt iaf att veta att de ser ut o lösa sig!

Åh lilla räkan han e såå söt så han måste bara få vara med på bild här (bilden e förövrigt tagen med mobil från tv:n av min syster så jag skulle få se ett äkta snygg-hockey-ansikte under resan så bilden e väl inte den bästa=)


Håll med om att han e söööt:)

och på tal om söta killar, kolla in mosters stolthet Elias här nere:)

Mosters lilla Pudding!!

 

//Emma


Min drömresa DEL2

Efter att vi fått vårat bagage så hämtade vi ut hyrbilen! de blev en ljusblå Chrysler Sebring Cab! Rätt fulsöt på nå sätt, men de jag njöt över var att de var just en cab! Ställde in GPS:en på hotellet i Fort Lauderdale och körde dit utan problem på en gång! Däremot reagerade vi verkligen på trafiken, de var på vissa ställen 12 (!!) filiga vägar 6 åt varje håll... sinnessjukt!
Efter att ha checkat in på hotellet (låg precis vid havet!) var kl runt 20, vi var totalt döda (svensk tid 02 på natten) så de blev bara thaimat och sen stupade vi i säng!

När vi vaknade dagen därpå så blåste de utav bara helvete! Nicklas frågade en av våra hotellgrannar (som dessutom var svenskar) om de brukar blåsa såhär mkt, och då fick vi till svar att stormen IDA var i närheten! Jaja, de var ju varmt ändå, men vid havet blåste de sjukt mkt så vi tog oss en tur med bilen o tänkte vi kunde shoppa. Hittade en hel del affärer och shoppingen var sinnessjukt grym! vi åkte tillbaka till hotellet för mer pengar ganska snabbt:)
Shoppade så enormt mkt, nicklas hittade bla 6 par jeans, 3 par skor, skjortor och tröjor. Jag köpte bara 2 par jeans, en hel del tröjor men gud så mkt annat! julprydnader, julklappar till mamma, pappa, syrran, Sara, evelina, och julia. Elias fick sig hur mkt som helst! han har minst 8 inslagna paket hör hemma:) ljuslyktor, mussehanddukar, hudvårdsprodukter från Victoria Secret, och massor med cdskivor! fynda lite Michael jackson, Disney och blandskivor!!  och massor massor mer! Vi var Totalt galna och under 2 hela dagar såg vi inget annat än kläder, smink och prydnader! Hade kunnat köpa 100ggr mer men bagagaet har ju tyvärr begränsad maxvikt..:p kanske tur å andra sidan!

 Efter 2 hela dagar med shopping började stormen IDA att ge med sig lite, men de blåste fortfarande rätt mkt så vi bestämde oss för att fara till MiamiMetroZoo som är ett av USA största Zoon (tro mig, de tog flera timmar att gå igenom! de var iaf ett jättebra zoo med precis alla djur man ville se! Nu har man ju sett de flesta på Zoo lr i vilt tillstånd (kenya) men jag e alltid lika sugen på och se dom igen och igen ooch igen!:) Jag var ju mest facinerad av dessa zebror. Har ju sett dom i vilt tillstånd i kenya, men jag älskar dom så mkt! sjukt coola djur och SNYGGA!

Ja här nedan e då en av zebrorna!:)




En annan sak som var roliga med detta Zoo var att man fick komma jättenära girafferna! Så vi fick lite sallad i handen och sen fick man traska uppför en liten "kulle" så man kom i samma höjd som dessa gigantiska varelser! och ja, såhär nära giraffer har jag då aldrig vart förr:)





Fanns mkt vidriga djur, gröna, blåa, svarta, gula grodor, stora håriga spindlar och dödande ormar.. sprang nästan förbi hela området och tog mer eller mindre kort i farten, jag tååål inte vidriga djur:) men denna blå groda tänkte jag ni kunde få se.. om jag inte minns helt fel var den mkt giftig!





Gillade även denna snygga vita tiger! flera ggr vackrare än de gula! (ursäka att bilden e lite suddig)




Ja de var väl Zoo i de stora hela. fanns ju på tok för många djur, kommer inte ens ihåg namnen på hälften:)

Dagen efter MiamiZoo hade vi en halvdag på stranden. IDA hade gett sig iväg till Key West (den kom aldrig in hela vägen till oss.. tuuur de med tanke på blåsten när den var på väg) dock såg man att de inte var helt vindstilla för vågorna var underbart stora! så de blev lite volter och omkullkastningar i vattnet när man missbedömde var dom skulle slå, men åh vad skoj de är=)
Fin strand, fin botten, inga försäljare, bra temp i vattnet! med andra ord, en mkt mkt bra beach (Fort Lauderdale)
Sista dagen i Fort Lauderdale bestod av lite shopping, och utforskning. de kändes som man inte ens hade tid och sola!
Jag ÄLSKAR FLORIDA.. tänk er ett Sverige fast med 1miljon ggr mer utbud i affärerna, med snygga kläder, märkesgrejor, och så på de.. BRA PRISER!!! moms ooch skatt i USA e ju hur låga som helst (för låga eg) men man kan shoppa en hel del för 30% av priset i sverige! sen har dom bra väder, och bra mat! att gå ut ooch äta kött (typ en stek och så) e rätt dyrt.. räkna med 400 minst per person! men att äta kina/Thai/grekisk/pasta/pizza är billigare än sverige!
Supertrevligt folk! Inte påflugna med mkt hjälpsamma och vänliga!  



En bild här ovan på Vackra Fort Lauderdale, som även kallas USA:s Venedig! supermysigt med kanalerna efter Las Olas Boulevard!

Dagen därpå hade vi tillbringat 6 hela dagar i Fort Lauderdale och de var dags att ta vårat pick och pack och dra mot Tampa Bay för NHLhockey och senare vidare till Orlando och Disney World!!

Fortsättning Följer... (Moooot Disney!!)

//Emma




















Besked om Plugg!

Idag kom beskedet... jag är bara reserv just nu på sjuksköterska.. fan, de ska krävas 50% VG och 50% MVG för o ta sig in i dagsläget.. de e högt, då de för 1 år sen låg på 100% VG.. de innebär att snittet är över 17.5! fan, snart kan man lika gärna söka till läkare.. de ligger på 18-19!
Jaja, röntgensjuksköterska har jag blivit antagen på, men de e ju helst sjuksköterska jag vill bli. dock kanske någon hoppar av o då kommer jag ju in.. så ja, hålla tummarna! Annars blir de nog röntgen, lr så kanske jag gör något annat (men jag vill ju plugga nu, och de är detta jag vill plugga till!)


Hm, ska ta o fördjupa mig lite i vad de innebär att vara röntgensjuksköterska...
Ha, ha.. detta är mitt bäcken  och höfter som syns på bilden! man kan även se 5 skruvar snyggt inborrade i kroppen (dom e tyvärr inte kvar längre) usch vilken vidrig bild.. ha,ha,ha!

//Emma


En onsdag i December

Hej och Go kväll gott folk!

Dagen idag har varit en mycket lugn och skön dag! Har sett 3 avsnitt av Bonde söker fru (så nu har jag sett alla de avsnitten) och så har jag köpt en julklapp och en födelsedagspresent till min syster! kan säga att de tär på ekonomin att ha en syrra som fyller år den 23!
Har även unnat mig ett par nya skor och ett par ridsockar, de var jag värd tyckte jag!
Sen har min mamma masserat foten igen.. ska se om de kan bli skilland efter ett par dagar i rad med massage.. eftersom de e nedsatt blodcirkulation i hela höger ben och framförallt i foten så är ju massage endast positivt!:)

Förresten börjar min matförgiftning nog ge med sig:D vi hoppas på de. ikväll har magen varit mkt glad och snäll, och HUNGRIG! fast jag har ätit rätt mkt piller så vi får se när de slutar verka om de gett med sig lr ej!

//Emma

Bjuder på en bild från max (halloween 2008) Grymt vad jag e olik mig=) fick nästan en chock, e ju bara dryga året bort:)


Min drömresa DEL1

Hej!
Har lovat mig själv att verkligen skriva ned ett halvseriöst dokument om resan! de hände så otroligt mkt under dessa 4 veckor att man inte kan komma ihåg allt i lilla hjärnan för alltid:) lite bilder bjuder jag såklart oxå på!
Ja men, då e de bara bänka er ned, ta en kopp the i handen och börja läs om Emmas dröm som äntligen blev sann (Disney world, he,he)

Söndag 8 november kl 07.30 på morgonen lyfte så äntligen vårat plan mot London för byte till Miami! Allt flöt på riktigt bra, skulle åka med AA (American Airlines) mellan London och Miami, var grymt nyfiken på hur USA som ska vara värst i allt hade för typ av plan! de var rätt fint oxå:) Stort och så hade man egen TV på stolsryggen framför en! de var inte illa! Så då kunde man välja mellan o se film (fast ett riktigt bra utbud att välja på), lyssna på musik eller spela spel! Tro mig attt flygresan på 10 timmar verkligen flög (hehe) iväg! Harry Potter och halvblodsprinsen såg jag bla.. och sen tävlade jag o nicklas i ett sjukt roligt spel! Finns abslout ingenting att klaga på, så ska ni till USA i framtiden, åk med AA!!:)

                             
                                                        Jag med The Addams Family!

Landade i Miami kl 16.30 lokal tid! hade skrivit under massor med papper och uppgifter om mig själv innan kontrollen. man fick bara gå fram en och en så jag gick först! tog typ 5 minuter, de e sjuuuuk säkerhet in till USA, dom frågade allt om mitt bagage, ville veta exakt vad man skulle göra, vars man skulle bo, om jag packat hela väskan själv, om kameran var raderad på samtliga kort osv... på ett sätt kändes de tryggt, men nästan väl överdrivet ibland oxå!=) jaja, fick min stämplar i passet o en liten lapp som skulle lämnas när jag väl åkte från landet! sagt och gjort. Gick längst en gång och ställde mig i slutet av den för att vänta in nicklas! Efter 5 minuter hade han inte kommit, jaja seeeg, seeeg! 10 minuter gick.. 20 minuter, ingen Nicklas! började bli lite orolig, vad kan ha hänt? han stod ju bakom mig i kön!  efter 30 minuter började jag rota efter pengar till en mynttelefon men självklart hade vi ju bara sedlar med oss! paniiiiken steg! tänk om han blivit tagen för ngt? vad visste jag inte men jag förstod att allt inte stod rätt till iaf! efter 45 minuter var jag mer eller mindre gråtfärdig! började fundera på hur jag skulle ta mig hem själv för han satt i fängelset (ha,ha, hur man tänker) men jag gick fram till en gubbe som jobbade på fllygplatsen och sa:

-Min pojkvän har inte kommit än, han stod bakom mig i kön!

- Ja han kommer säkert snart!

- Men de har gått 1 timme snart!!

- Ja jag kan inte göra något, sätt dig ned och vänta du!

Jaja, ja tack sååå sjukt mkt! gjorde som han sa, och 10 minuter efter de, med en stor klump i magen kom så äntligen Nicklas! ag blev både arg o glad när jag såg honom! Själv log han bara! Jag blev stoppad! de var nog nått stickprov typ! Jaha! men vad bra att dom inte kan informera de stackars anhöriga om de! dom hade frågat om han skulle vidare med ngt annat plan, nej men jag har en flickvän som inte vet vars jag är just nu.. ÄH hon kan vänta var tullens kommentar! Jaja, han hade ju inget olagligt så de ställde lite frågor och sen fick han gå:)
Så allt löste sig ju till slut! men ja.. de var så jag såg min dröm spricka och försvinna ett tag!

                              
     Här Kör vi bil (ursäkta den dåliga bilden) är Iaf In mot Miami och några av alla miljoner höga byggnader:)

Fortsättning följer...

//Emma

Tisdag den 8 Dec

Idag har Emma försökt att tillfriskna. Japp, jag e inte vidare fräsch (blir tyvärr bara sämre) fortsätter de får jag nog besöka vårdcentralen! Jaja, jag e ju inte hängig iaf så jag orkar ju hitta på saker på dagarna!
Idag har jag fått vara barnvakt till världens bästa Elias! Dock e han mkt mkt mammig just nu, så de blev några tårar när mamma gick, men sen gick de bra! Syrran var ju inte borta så länge, hennes häst skulle bara skos så=)

Sen har gulliga mamma försökt massera till min onda fot. tänkte besöka sjukgymnasten oxå, då foten börjat krångla nå så otroligt mkt.. igår hade den krampanfall i minst 30 minuter i sträck kl 2 på natten, DE folk, de är inte roligt! men jag slutar aldrig hoppas att nerverna kanske, kanske någon gång hittar tillbaka till varandra! de är väl drömmen man lever efter:)

Aa, så blev de hockey oxå.. spelade borta så bänkade hos syrran istället! som jag längtat. de e över 1 månad sen jag fick se en hockeymatch! underbart!=) förlorade i sudden, så en pinne fick vi. känns bättre än en förlust men svider då sista målet var årets tavla!

Tänkte ev skriva lite om resan och lägga upp bilder imorn om jag hinner! ska inhandla syrrans present och julklapp, sen har jag bara nicklas kvar.. och han e ju totalt omöjlig!! Har ni stött på en människa som inte önskar sig nått, har de mesta o saknar han nå så köper han de direkt.. sån e nicklas, hopplöst fall på presentfronten!=) Eller okej, han har en sak han önskar sig.. ett barn! Ja, och tyvärr så fick han inte de denna jul, sorry:p


                           

                                 Sigge och Nicklas är djuuupt koncentrerade i datorns värld!:)

//Emma


Välkomna till mig!

Ja vi ska väl försöka ge detta ett försök då!=)
Inte för att jag fattar så mkt just nu (egentligen hur svårt kan de vara) men jag e inte så insatt i de här med dator + teknik:)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0