Underbara tävlingar!

I helgen har den årliga ponnyhoppningen gått av stapeln på byn! Som vanligtr lockar det mycket folk trots både sm i rallycross OCH piteå summer games! Har haft långa dagar då jag varit hemma mellan 18-19 både igår och idag (med uppstigning före 07..) men de e ju så fantastiskt kul! Se en massa fina ritter, umgås med hästfolk och sen är gemenskapen för alla i vår förening ett stort steg åt rätt håll=)
Trött är jag dock, min dotter har smittat mig med både feber och förkylning så får väl se nu när jag slutar knapra ipren om kroppen går i totaltstrejk=)
Nu är jag inte inbokad som domare igen förrän i mitten av augusti, sen blir de 2 helger i september också innan jag tror att denna säsong är till ända! Perfekt och lagom mycket! De ska ju vara kul och vara domare och då får de inte bli för mycket av det goda=)
 
 
ÄRF ligger verkligen vackert till!

Mumin!

Beställde lite söta mumin kläder för några dagar sen (eller Lilla My) och idag låg dom i postlådan ! 1 klänning och en pyjamas i storlek 80 och en tunika i storlek 86! Klänningen kunde hon ha redan nu, men övdriga kläder får nog vänta nån månad=)
 
 

 
Ganska söta, med härliga färger!
 
Dessutom fick hon den här klänningen och shortsen förra veckan från Lekmer.se
 
 
 
 
Men nu är det färdigshoppat för ett tag! Saknar lite kläder i storlek 80 men de e inte aktuellt riktigt än så vi avvaktar och ser hur mkt sommar eller höst de är när den storleken ska börja användas mer flitigt än nu (använder kanske 5-6 plagg i storlek 80, resten i 74!)
 
 
 

11 månader med dig!

Fatta att min lilla lilla tjej redan blivit 11 månader! Snart är det 1års kalas som står för dörren! Sååå mysigt!! För att göra en "kort" sammanfattning av hennes utveckling senaste tiden så är jag lite förvånad över hur mkt hon fortfarande utvecklas! Känns som att man som skulle trappa ned därefter krypandet och sittandet, men nä de fortsätter hända grejer varje dag känns de som!
 
Sömnen är som vanligt helt problemfri. Runt kl 19.30-20.00 får hon pyjamas och välling, därefter borstar vi tänderna och lägger ned henne i sin säng, pussar God Natt och lämnar rummet - KLART! Hon somnar alltid själv och sover hela nätter (äter frukost mellan 06-07 (vilket hon gör i sängen sin, ibland somnar hon om, ibland inte) så morgon görs mellan 06-08.
Sover 2 ggr per dag, ca 1 1/2-2 timmar totalt, även där oftast i sin säng, men ibland i vagnen om vi är ute (fast hon sover gärna inte i vagnen mer.. för nyfiken för sånna saker=)
 
Maten är bara bra, hon äter mycket som vi äter och känns som att barnmaten snart är ett avslutat kapitel. Jag är ju lite fjollig med saltet och stekt mat men i övrigt knaprar hon i sig precis allt! ÄLSKAR mat, och äter med bra aptit, men säger ifrån när hon är mätt vilket Tack Gode Gud äntligen började ske! Detta har ju inneburit en enorm skillnad vad gäller de där med att spy.. Nu snittar nog Amanda endast 1 liten spyfläck dagligen.. kanske en matsked stor (på sin höjd) Oj vad de är skönt att se ett slut! Dregglisarna är undanstoppade (HURRA!!) och klädombyten sker inte 14 ggr per dag längre!
 
I övrigt är Amanda en ganska snäll bebis (jag har som insett att hon nog är jättesnäll och icket så krävande) visst är hon energisk, men ingen du går och bär dygnet runt, inte rädd för främlingar eller för att sitta i sitt rum och leka själv.. Oftast på morgonen sitter hon därinne i uppemot 30 minuter och filosoferar med sina leksaker (och blöjor!) Ja det finns nog inget så kul som att studera blöjor (oanvända alltså=) Efter att vi barnsäkrat hela huset med grindar, bort med sladdar och alla vassa kanter på bord och dyl kan hon krypa omkring bäst hon vill här hemma.. trodde vi! dessvärre lärde hon sig nyligt att ta sig uppför soffan.. och nu klättrar hon på.. ALLT! Det är soffbord, tvbänk, soffor, katternas klätterställning och så sent som i förrgår hittade jag henne i barnvagnen! Japp dit hade hon klättrat upp och satt sig! Haha, de e bara se upp!
 
Talet är ungefär som ett barn på 11 månader, det är mycket sitt "eget språk", mamma och pappa säger hon ofta, och mycket dä-dä-dä och pekar på "vad som helst"=) Hur mycket av det hon förstår av det hon säger vet jag inte. Läste en barnbok för nån vecka sedan och där stod det att många barn kunde säga flera ord före 1 års ålder men att de allra flesta inte visste vad dom sa utan härmade någon annan eller sa något dom lärt sig! Lite så känns de väl oxå, hahaha=)
 
Titta på lampan är kul när man frågar vars den är, och klappa händerna.. men nåde dig om du klappar händerna tillbaka.. då blir det sura miner, hehehe!
 
Går gör hon inte, och har sagt länge att de gör hon inte före 12-13 månaders ålder.. tror de stämmer bra, för nu har hon börjat stå mer och mer själv, och ibland ställer hon sig upp helt självmant ochg har tagit 1 steg innan hon försiktigt sätter sig på rumpan! Balansen är väl lite sisådär, så 1-2 månader bort är nog en ganska bra gissning tror jag=) 
Enda sedan hon lärde sig krypa blev ju de där med att gå otroligt ointressant, fram till för 2 veckor sen ungefär.. så vi får väl se=)
 
 
 

Midsommar 2013

Ja nu är midsommarhlegen över! Vi har haft en fantastiskt bra helg som startade redan torsdag och tog slut nu ikväll!
I torsdags smygstartade vi genom att hyra film och surra alldeles för länge! haha, jag börjar bli en pensionär tror jag! Andreas kom även förbi med jacuzzin som skulle användas midsommar!
Filmen vi såg var väl ingen höjdare direkt (typ sämst) men de e alltid kul och bara ses=)
 
 
Midsommarafton firades med trevliga vänner (och Amanda!) Vi åt en 3 rätters bestående av löjrom till förrätt med gärddfil, rödlök och hårt tunnbröd! Mmm kan äta ihjäl mig av löjrom!!!!
Varmrätt grillade vi (såklart) och åt en hemmagjord potatissallad och greksallad till de och efterrrätt en rabarberpaj!
Mellan måltiderna spelades de spel och badades i jacuzzin!
Amanda hon hakade på till efter varmrätten, då gick hon och la sig och sov som en stock trots både skratt/högljudda samtal och musik=) Hon e bara för bra=) Sååå skönt!
Stackars Karin däremot som skulle komma och fira midsommar med oss fick åka till sunderbyn då hon fått en blodpropp i benet! Ja herregud.. men hon och steven dök upp vid 23, och hann surra lite med oss iaf.. stackarn, ena benet dubbelt så tjockt som andra:(
Kvällen rundades av vid 01.30, och jag var i sängen runt 02=)
 
 
 
 
 
 
 
Lördagens tillbringades oxå i jacuzzin men denna gång fick Amanda oxå bada, vilket hon definitivt uppskattade=) Fast trött blev hon! Hyrde två filmer och såg de på kvällen tillsammans med nicklas, andreas, simon och sara! 
 
 
 
Igår söndag steg amanda upp 06.15... en madröm då alla nätter blivit för korta! Så kl 09.30 fick Nicklas stigha upp så gick jag och la mig och sov till kl 12!! Hur skönt som helst!
Eftermiddagen tillbringades hos min syster då Elias fyllt år (eller han fyller 4 år på tisdag men då jobbar ju alla) middag hos mina föräldrar och på kvällen lite tjejmys hos Sara (då även den nygifta bruden dök upp=)
 
En härlig helg om än INGEN av filmerna var några höjdare.. tyckte både skräckfilmerna var MESIGA och fantasyfilmen var inte riktigt som jag tänkt mig.. men men, då vet man ju de=)
 
//Emma

Amandas rum!

Ja nu ser jag ett slut=) haha, låter som de varit förjävligt men tar ju alltid mer tid än man räknat med! Nu är då samtliga väggar målade, detsamma gäller lister, element och tak! 
Lite saker börjar komma på plats men väntar faktiskt på 5 (!!) paket från olika internetsidor med detaljer och prylar till hennes rum!
Kan väl avslöja att grunden i hela rummet är vitt. Av en enkel anledning och det är att det är den mest neutrala och lätta färgen att ha på väggarna.. behöver man inte tänka på övriga möbler och övriga färger utan kan kasta på det mesta! därefter går det mesta i gult, grönt och (såklart) rosa=) Försöker hålla en ganska neutral ton men visst kommer de synas att de bor en tjej där (men utan prinsesskrona på huvudet=)
 
Annars är det lugnt och skönt.. vi båda är lediga och tiden är i överflöd, fast ärligt gör vi inte många knop förutom busar med Amanda och degar i soffan=) ibland behöver man dagar då man inte gör så mkt.. vädret gör ju inte heller att energin flödar över;)
 
Nä nu ska jag poppa lite popcorn, dricka en kopp the och se.. Vampire Diaries! Haha.. jag är en störd person, men bra serier ser jag gärna om och om igen.. så i väntan på att en ny säsong av VD ska komma ut har jag börjat om från början.. man ser ju alltid fler detaljer och upptäcker mycket nya saker andra gången man ser en film/serie!
Nån gång ska jag dra igenom LOST igen.. mer sammanhängande än vad det tidigare varit.. kanske.. men bara kanske man förstår och häner med i alla vändningar den serien tar!!
 

Den är här!!

Japp äntligen har min robotdammsugare kommit! Senaste modellen av neato xv-25! Jag har redan blivit kär! Den dammsuger fan bättre än mig och verkar ha ett bättre minne! Det är ingen robot som far slumpvis runt och dammsuger utan den lasrar av rummen ett efter ett och kör sedan runt schematiskt, när batteriet tar slut åker den själv tillbaka och laddar och sen fortsätter den där den slutade!
Att den dessutom känner av trappor, klättrar över trösklar under 3 cm och "pratar" gör inte saken sämre! Haha stackarn måste bara få ett namn;)

Sist, kom och tänka på ett tips till er söta gravida vänner där ute, köp pyjamasar med dragkedja och inte knappar! Detta mest i början då dom flesta äter en eller par ggr per natt och i samband med de brukar dom vara ganska bra på att bajsa;) att böka med knappar kl 03 på natten är med andra ord inte att rekommendera (iaf inte om ni frågar mig;)

https://cdn3.cdnme.se/1575450/6-3/pic_51bb61099606ee240c734ae6.jpg" class="image">


Shopping, renovering och mys hos Sara!

Ja sista dagarna har mest bestått av renovering.. Tar av nån jäkla anledning alltid mkt längre tid än jag räknat med;) haha fast att riva tapeter, spackla, måla väggar och dessutom lister och element är väl inte gjort på en dag (då man inte har så många timmar att jobba på (då Amanda sover) per dag;)
Men en bit har jag alltid kommit, måste dock göra en beställning på lite inredning (förvarings boxar från kids koncept och lire krokar till rummet!
Gardiner är iaf beställt (från Tyskland!!) haha de var INTE min mening trodde sidan var svensk men men;) de blir nog bra de med!!
Igårkväll var jag hos Sara i Piteå på kvällen! Hade nog kunnat stanna hela natten och bara surra! Nu dröjer de ju nån vecka innan vi lär ses igen då hon åker till Grekland på lördag OCH nästa gång vi ses är hon inte längre sambo med Henke utan hans FRU!! :)
Idag har jag och mamma och fröken troll gjort Luleå osäkert! Har shoppat loss både till mig, Amanda, huset, katterna och blommor till trädgården!! Amanda fick lite nya kläder i storlek 80, är ju lite stort än men borde bli ganska bra runt 1 års dagen/augusti!
Nästan alla kläder var ju på rea oxå! Cubus hade 30% på ALLT i butiken just idag! Åhléns hade rea och kappahl alltid nått erbjudande;)
Här kommer lite bilder på Amandas kläder (4 pyjamasar, 2 kortärmade och 2 långärmade, en body, ett par shorts och ett par byxor!) dessutom fick hon sin UV dräkt från nätet igår (mumin såklart!!)


Nu är det renovering på G!

Ja idag så slet jag ut sakerna från Amandas blivande rum och började riva tapeter.. har ju lääänge tänkt fixa hennes rum, men nu när vi båda är lediga och de dessutom var dåligt väder så var de bara hugga in! Gick MKT lättare än jag räknat med.. har redan rivit klart och allt e jämt och snyggt! Var "bara" 3 lager tapet tills man kom till väggen så de gick snabbt och smidigt!
Hade tänkt hinna spackla ikväll men de visade sig att spacklet visst var slut;) Jaja gårdings öppnar ju på morgonen imorn så!
Måste dock beställa lite saker till rummet nu! SÅ KUL!!!
Har länge varit lite av en dröm att inreda ett barnrum.. dock har jag valt en budgetvariant.. är inte intresserad av att lägga ut flera tusen kronor på ett rum som (om vi mot all förmodan bor kvar om 2-3 år) ändå ska göras om!
Svårast blir dock gardinerna.. vad fan för typ av gardiner, ska de sys själva lr färdiga? Dessutom vill jag ha nått färgglatt och trevligt! 
Ja såhär såg rummet ut tidigare idag.. 
 
 
 
 
Ja ska bli kul och se hur de blir sen när de e klart! Fast de lär ju ta en 2 veckor lr så=) Ska jag sy gardinerna lär ju bara de ta 5 år.. haha, jag och symaskinen har aldrig variot några närmare vänner=)
 
//Emma
 
Sist: Amanda fick YTTERLIGARE en tand ig
 

Sommarlov!

Ja nu har jag sommarlov! Jag kallar de så.. eftersom jag inte jobbar har jag ju inte semester så då heter de sommarlov! Låter ju i mina öron sådär ljuvligt som när man var liten! Ååå vad sommarlovet var härligt! Vilka tider va!!=)
 
6 veckors praktik sprang iväg! KUL har de varit, helt fantastiskt roligt.. nästan så jag börjar vara sugen på och jobba!   Men, nu är det 1 termin kvar innan dess! =)
 
Min lilla häst har fått komma iväg på unghästbete i Böle! Underbart med stora hagar, bra betesmark och mycket kompisar! Rena drömmen för en häst skulle jag tro=)
 
Annars då.. vi både är lediga rätt mkt nu.. eller jag helt och hållet men även nicklas mer eller mindre helt fram till 1 juli, och sen lite jobb i juli och ledig augusti (tror de ser ut så, haha=)
Både idag och igår har jag kastat ut honom på kvällarna! Han har nästan aldrig tid och umgås med sina vänner och eftersom jag e ledig på veckorna kan vi ju umgås då istället! Så jag har haft lugna hemmakvällar här, sett TV och slappat vid datorn.. beställt lite mörkläggningstyg till kontoret då vi snart flyttar ned för och sova där! Ska bli skönt, för de blir sååå varmt på loftet dom varma sommardagarna! 
 
Dottern mår bara bra, växer och står i.. har sen ett bra tag passerat 9 kg och både äter och fortsätter växa bra! Idag åt hon jorduggbar till efterätt, mamma hade handlat på coop och Amanda slukade flera stycken, mmm tyckte hon=) Läste förövrigt så sent som igår att jordgubbar är jättebra till barn då det innehåller så mkt antioxidanter, järn och c-vitamin! Så Amanda och jag lär med andra ord sluka vårt jordgubbsland denna sommar=)
Annars äter hon ganska mycket mat som vi äter, pasta, grönsaker, potatis, ris, potatissallad, ja de mesta av basmaten, oftast får hon äta med oss först och sen en halv burk på de.. vill inte ge henne stekt kött/kyckling/fisk än..
OCH hör och häpna.. Amanda spyr mycket mindre nu!! Wihooo man mäker en stor skillnad jämfört med typ 1-2 månader sen! Dessutom äter hon inte alltid upp välling på morgon/kväll så äntligen har hon lärt sig känna av när hon e mätt (tack, tack kanske hon e nästintill spyfri till sin 1 års dag då=) 
 
Nä nu ska jag hoppa i säng, idag fick jag sovmorgon till kl 09.00, kan ju hoppas lilla busan har ro och sova lika länge imorn=)
 
10 1/2 månad.. kändes som hon nyss var en vecka gammal.. lilla filosofen!
 
//Emma
 
 

Bröllop

Hej!
 
Ja idag har ju prisessan gift sig! Vackra Madde! Åååh vilken underbar klänning hon hade, och shiiit vad fin hon var!!
Jag blev sugen på att gå på bröllop! Det är så otroligt vackert och är det nån dag i livet då man verkligen är vacker så är det just vid ett bröllop!
Så nu alla kära vänner tycker jag gott ni kan ta och gifta er (nån iaf!!!) JAG VILL GÅ PÅ BRÖLLOP, helst typ NU=)
 
 

RSS 2.0