en lägenhet

.. sitter själv här hemma, har tänt ljus och lyssnar på årets julskiva från ica och även förra årets skiva (Måns Zelmerlöv och EMD) Grymt skönt om jag får säga det själv=)
Ska försöka ta tag o plugga lite men just nu njuter jag mest av att inte göra något alls!

Har hittat två topp boenden i Luleå, så när vi säljer vill jag bo såhär. De bästa är att de är rätt låga avgifter, centralt (max 500m till shopping) och enligt mig fina boenden!

I detta hus ligger en 3:a som e supermysig med lite snedtak och fräscha vitvaror och dyl!


Hallen...


Köket...


Vardagsrummet



Vardagsrummet ur annan vinkel..


/Emma

1:a advent

Åh vad de e mysigt med 1:a advent! Nu börjar de bli lite julstämning känner jag!
Har hunnit vara duktig och räknat lite läkemedelsberäkning på morgonen=) Nu ska jag strax ta itu med lite fördjupad anatomi och senare i em blir det o gå på skyltsöndagen!

Gårdagen bjöd på en lååååång sovmorgon! Sist jag råkade sova sådär länge var nog när jag jobbat natt på polar, haha! Jag skyller på att jag var vaken till 04 så! Nu ska jag dock vända tillbaka dygnet så har bara sovit drygt 6 timmar inatt så kommer jag mig isäng i tid ikväll!
Efter min långa sovmorgon, lite plugg och stallet så blev det middag hos mamma och pappa och så hockey hos syrran där Luleå vann rätt enkelt över timrå borta med 4-1!!!=)
När hockeyn var slut var kl runt 21. Jag var ensam hemma då Nicklas jobbade natt så Simon och Stina kom förbi och spelade spel (jippi!!!) och surrade till efter 02!=) Blev några omgångar Cluedo och Vem vill bli miljonär!;)

Imorn är jag ledig från praktiken (går tis-fre i veckan) så då ska de julhandlas lite i Luleå om inte vädret tänker vara suuuuperkallt! Efter de tänkte jag se hockey i stan när jag likaså är där. Vi möter ju frölunda så de blir nog en spännande drabbning!

/Emma

En riktigt trevlig fredag!

Ja fredagen, eller gårdagen var mycket trevlig måste jag säga! Steg upp redan 07 och släppte ut de små liven i hagarna, sen bar de av hemåt för julpynt! Fram med adventsljusstakar, stjärnor och julgardiner i alla fönster! En massa tomtar och annat smått o gott! Älskar och julpynta de blir så mysigt i huset då! Däremot ska de inte bli för mycket.. de ska vara stilrent och lagomt om jag får bestämma=)

Åkte till byn och handlade till idolkvällen på em.. en massa gott! Sen hade ju Simon (ja hör och häpna) bakat liksom Erikas mamma! Så vi hade de gott ställt med fika, glögg, the och julmust!!=)
IDOL var bra.. helt rätt att Linnea åkte ut. Jag gillar Minnah och Jay så nästa fredag får vi hoppas Olle åker då=)

Efter IDOL så blev de monopol till efter kl 02! och gissa vem som vann!!!!!=) Jag hatar o förlora och jag var bara såååå nära och göra det men nä.. lyckades ju vinna och nöjd e jag över det! Hm.. jag e grymt sugen på o spela spel ikväll med så har pratat med syster och simon så vi ska träffas och spela lite före hockeyn ikväll=)
Men före de blir det middag hos mamma och pappa!
Har precis räknat lite läkemedelsberäkning, börjar förstå detta utan problem just nu! Känns BRA!=)

Nej åter lite skolarbetet!

/Emma

Raffl lämnar;(

Inte ett öga torrt ikväll. Raffl lämnar lukeå.. ;( Ha,ha.. skämt å sido. jag tycker de e jättebra! För han e en jätte duktig och kompetent hockeyspelare men har inte fått ut allt i luleå. Bättre han åker någonstans där spelsystemet stämmer bra med hans eget spel. skönt att han dessutom åker tillbaka till österrike.. jag vill inte att han blir en bra spelare i ett annat lag i ES, he,he=)

Nu måste jag hitta en ny "favorit" för de e lag på o ha de varje säsong. Tror nästan de blir tvillingarna för dom har länge vart mini favoriter för mig;)

Ja annar så har jag haft praktik idag.. rätt skoj, men skulle behöva få träna mer på PVK och sånt.. så vi får se.. förhoppningsvis blir det mer under nästa vecka!

Imorn är jag "ledig" så jag tänkte försöka hinna julpynta och städa innan idolkvällen. Har man jultema så är de ju en fördel om de e lite juligt i huset oxå=) Sen e de ju faktiskt 1:a advent på söndag då de e verkligen i rätt tid o dra fram pyntet;)

/Emma


Fan vad jag är bra!!!

Ja på ren svenska är jag grym! Jag skrev för någon vecka sen om alla dessa 4 mardrömstentor varav en jag var helt säker på att jag kuggat på.. fick tillbaka alla tentor idag och jag fick VG på ALLA!! Herregud?? hur gick de till?? ALLVARLIGT! Jag e fan bääst!
Ska njuta av detta ikväll nu=)
Har haft min första praktikdag. Ngt seg dag då de var rätt lite patienter, men, men.. de blir säkert mer o göra!! Imorn går jag eftermiddag så börjar kl 14!

IDOL på fredag med adventstema! Alla som vill är välkomna bara jag vet de så fixar jag allt fika, glögg och sånt gott=) Ska bli så mysigt med lite juligt på IDOLkvällen=)

Ska fortsätta se Bonde söker fru nu!


/Emma


Det här med en spel.

.. Jag har alltid älskat att spela spel. Alla möjiga spel (pratar om brädspel/sällskapsspel) är mkt lite vid en dator och spelar eller ett PS3.. men att sitta och spela spel med kompisar/familj är bland de bästa jag vet! Kortspel, monopol, hjärngympaspel.. de kvittar liksom! Har funderat om jag inte ska ta och köpa ett spel jag tittat på länge nu! Vi får se=) På fredag (efter idol) ja här e folk kvar så länge så.. då pratas de om att de nog blir lite monopol.. de hoppas jag verkligen på=)

Och på tal om spel.. När vi var små (eller ja mindre) så fick jag och min syster ett spel av våran dåvarande granne Marie.. Det var inte helt intakt.. fattades nått kort, och inga spelregler.. men vi lyckades klura ut det mest om detta spel som tro mig är det roligaste spel jag någonsin spelat! Helt OUTSTANDNING!!! Så... igår började jag och syrran prata om detta spel (som tyvärr slängdes då de "hade gjort sitt") Vi pratade om hur kul de skulle vara att spela det igen.. Sagt och gjort.. Emma gick upp på datorn googlade om spelet som visade sig vara från 1983!! Herregud.. Tyvärr såldes de ej mer.. Ledsen över det gick jag och åt middag då min syster plötsligt utropar "Emma, de kanske finns på Tradera!!" Upp på tradera och mycket riktigt finns där 2 stycken exemplar av detta spel i mycket fint skick! Herregud vad glad vi blev och tro mig när jag säger att de är vi som kommer ro hem budgivningen på ett av dessa under slutet av veckan!
Sen till jul.. ja då ska jag och syrran spela århundradets roligaste spel ever:
DRAKBORGEN!!!

Ni som aldrig har spelat detta.. herregud GÖR DET!!!:)

/Emma


Farmakologi och läkemedelsberäkning!

japp, de e exakt vad jag sysslar med just nu och det jag även gjorde under gårdagen! Läkemedelsberäkningen är faktiskt rätt skoj om jag får säga de sjäv! Nu kommer jag säkert ändå att kugga den dagen de blir tenta då man måste ha minst 90% rätt.. de e så lätt att man bara råkar skriva ml istället för mg eller så.. glömmer ett ,-tecken och så förvann poängen helt. Jaja, de e kul ändå=)
Farmakologin däremot tycker jag e lite tjorvigare.. de e mkt om receptorer som binder hit och dit och gud vet vad;)

Imorn böjar min praktik! ska bli såå kul, men jobbigt och måste stiga upp 04.45! Känner att jag gärna hade börjat senare, ha,ha! Å andra sidan slutar jag ju redan 15 och är hemma till 16.30 ca så de e ju skönt!

Igår var det final av Biggest Loser Sverige 2010! Måste bara säga att jag e så grymt imponerad av KF så de finns inte.. herregud han hade ju tappat 75kg!



ALLTSÅ vilken skillnad på mannen här.. jag blev riktigt rörd.. och inspirerad till tusen! Inte för att jag behöver banta 75 kg (ha,ha då förvsann jag visst helt och hållet + en massa till) men just de här med att allt går och viljan.. dom har ju liksom bara bantat i 5 månader totalt tror jag de är! Herregud.. mäkta imponerande!

Annars på måndagar så har jag börjat följa ung och bortskämd på SVT! Hade inte tänkt se de alls så jag inte har tid med massa TV och passa och så.. men efter en massa inlägg på Facebook om denna störda dokumentärseriesåpa och eftervatt min mamma och syster suttit och pratat om hur sjukt de är så var de bara in på svtplay och se de avsnitt man missat! Och tro mig.. de e bland de sjukaste jag sett., HUR kan man bli så bortskämd? ALLVARLIGT?? De är helt omöjligt i min värld hur man kan leva som dom gör och vara 23 år typ! Men de e iaf grymt intressant och ska bli kul och se hur de 2-3 som är kvar i slutet efter så många veckor klarar av sitt liv!

Nej om jag skulle ta och påbörja lunchen och sen fortsätta räkna lite!

/Emma

Självbiografier!

Har läst två självbiografier senaste veckorna här. Har blivit på tok för lite läsning men har vart så trött på kvällarna efter inneveckan och då blir de inte så många sidor innan ögonen faller ihop=) Får väl se de som positivt, att jag har en massa annat o göra än o typ läsa;) ha,ha!
Självbiografierna var iaf Carolina Gynnings Ego Girl och Ego Woman! Efter att ha läst Magdalena Graafs självbiografi ändrade jag totalt uppfatting och personen i fråga och tänkte därför att Gynnings böcker skulle bidra till samma slutsats.. gjorde dessa böcker det då? Näää, tyvärr (?) inte. Hon är den person som hon framställs på TV och i tidningar.. Blev personligen lite besviken, framförallt på andra boken som inte kändes som att den gav direkt så mkt.. det stod inte så mkt nytt så nää.. dessa två böcker hade jag kunnat klara mig utan!
Nu väntar en deckare. Har ingen som helst aning vad de är för nått kjag lånat. Jag drog en bok snabbt och lustigt ur hyllan på biblioteket så vi får väl se om de är bra eller ej=) Jag brukar nämligen ofta hitta riktigt bra böcker genom att "blunda och dra en";)
Annars känns de som att Harry Potter måste läsas om snarast! Herregud jag är så såld på hela serien;)

Inte de bästa jag läst alltså..



/Emma


Vilken trevlig söndag..

Idag har de vart en sån här BRA söndag som man ALLTID skulle ha.. Söndagar är annars rätt "tråkiga" dagar enligt mig=)
Vaknade rätt sent, vid 10! Har vänt dygnet helt tokfel efter den där idolkvällen tro mig=) Åkte till Stallet vid 12 och red ut i skogen med Ellinor! Var supermysigt och kul o rida storhäst oxå=) Jag sitter ju mest på en liten b-ponny nuförtiden, ha,ha=) Kan säga att jag e glad att ponnytiden ändå är över.. de e skoj o rida ponny men de e fan så mkt roligare med häst=)
Efter ridturen (vi var ute lite mer än 1 timme faktiskt) var det bara hoppa i duschen och sen åkte jag, Malin, Simon och Stina till Boden (?!!) ja hör och häpna va.. BODEN?? ha,ha.. vi skulle ju se bio! Började med en 2 rätters på restaurang Ming (kinesiskt) mkt gott om jag får säga det själv! Sen bio då, HARRY POTTER! Vi satt sjukt bra.. på "balkongen" så ingen framför oss och mkt sköna stolar. Kan varmt rekommendera Boden, iaf före Piteå för denna salong var ju jättestor och härlig!!;)

Efter Harry P (som var helt grym) så var de hem och här sitter jag. Kl passerar strax midnatt.. ska dricka en kopp the och sen krypa i säng! Måste upp med Nicklas för o lämna bilen på 12 mila service (ha,ha den har gått 14;) men fungerar ju än så.. sen efter de e min bil såld.. herregud min älskade skrov! hur ska detta gå??=)

/Emma

De här med idol..

.. vad vore livet utan idol?
Jag älskar allt med hela programmet! Jag är så såld på de och denna höst har jag faktiskt sett alla avsnitt direkt och inte behövt spela in eller se på reprisen! Är jag rätt nöjd över om jag får säga det själv!
Ikväll hade vi tema GLASS så vi gjorde Marängsviss och Malin hade med sig tårta eftersom hon fyller år IDAG!=) Så mkt grattis till dig!!:)

Kvällens Idol här hemma var nog faktiskt den bästa TV-soffan-kvällen på hur länge som helst=) De var länge sedan jag skrattat och haft såhär trevligt!! Nästa vecka kör vi på jultema då det är 1:a advent. Har redan planerat in det mesta så boka in er hos oss på en gång allesammans=)

Har haft jätteroligt i skolan hela veckan. I torsdags så fick vi träna på sätta syrgasmask, sätta PVK och lite annat.. och självklart fick vi även agera patienter=) Tror jag har hamnat i århundradets bästa klass... Den halvan jag är i (vi är uppdelade i två halvor) den halvan känns som kompisar man kännt hela livet.. hur skönt är inte det??!!=)

Fått schema för min första praktikvecka som startar till veckan. Går bara ons, tor och fre dena vecka men rätt jobbiga tider. Måste ta bussen 05.30 från Älvsbyn och är inte hemma före 17, men, men.. de ska bli jätteroligt och komma ut på praktik iaf måste jag säga=)

Harry Potter biljetter är bokade! Vi ska faktiskt och se i Boden (de e ju norrbottens största biograf=) hade mkt bra platser kvar jämfört med stora biografen i Luleå.  jag vet redan nu att den kommer och vara helt fantastisk! =)

Nej nu väntar sängen.. herregud kl är över 3 på natten (eller ska jag säga att de är gryning??=) Jag skyller på dessa tokiga vänner som aldrig har vett och ta sig härifrån, ha,ha,ha;)
Tur man har sovmorgon hela helgen=)

/Emma


4 års sen utskrivningen

..ja herregud, igår var det 4 år sen utskrivningen från sjukhuset.. nästan 3 månader (totalt 78 dagar på sjukhus i rad.. )
Vad tiden går fort..

Har inte hänt så mkt speciellt idag. Haft skola hela dagen och när jag kom hem bjöd mamma på middag. sen var de järet upp till stallet, rida Elvis (söta Ellinor var med o hjälpte mig:)) nu sitter jag här. Imorn är en ny dag.. då ska vi blöa få sticka varandra och sätta PVK, andas lustgas o syrgas, ha,ha.. nej jag har inte riktigt koll men kul ska de bli!

Slänger in ett inlägg som skrevs dagen innan jag skrevs ut! Herregud.. jag blir så glad av att läsa detta.. för är de nått jag är imponerad över mig själv är det hur otorligt positiv jag är i nästan alla inlägg! "Hallå, idag kunde jag sitta upp utan stöd" (herregud ibland tar man livet förgivet!)

imorgon är jag åter fri...

2006-11-15 12:15

.. Åh så underbart! de går verkligen inte att beskriva med ord. och ändå när man ser tillbaka på alla dessa dagar jag faktiskt tillbringat på sjukhuset så var det inte så lång tid... nästan 3 månader eller 1/4 år! Men ändå... olyckan känns fortfarande som igår.

........

Har kunnat gå ca 10 m idag utan stöd eller nå... och haltade inte alls så där sjukt mycket som jag brukar! Bara det är ju helt otroligt! Tänk... för 11 veckor sedan akutopererades jag... för 11 veckor sedan hade jag en trasig korsrygg och ett krossat bäcken.. NU är jag hel. är det inte egentligen helt fantastiskt! Visst finns de smärtor som jag länge kommer få dras med... medicin som regelbundet måste ätas en tid framöver men jag är ju ändå tillbaka!



hade tänkt försöka mig på hästryggen nästa vecka... bara sitta litegrann på carola eller clements... någon söt liten snäll ponny! åh vad jag längtar!



Åhh idag slog jag in första julklappen (till farmor) och shit vilka julkänslor man fick... Mmm nu är det snart dags för julbak, pyntning, advent och mysiga jullåtar! Juletiden är snart kommen och jag välkomnar den mer än mest!



Nä om man skulle ta och börja dra sig tillbaka till rummet.. softa, se en film, lyssna på musik och kanske försöka njuta lite av sista dagen på sjukhuset för imorgon bor jag inte längre här!!



Ha en fortsatt trevlig dag, kväll och natt!



//Emma



Jag säger då de.. med tusentals tabletter, flera operationer, nästan 3 månader på sjukhus, smärtor som är obeskrivliga.. men lika glad är jag för det!!! De e väl då man uppskattar livet som människa;)

Innevecka i skolan!

Japp i veckan är de obligatorisk innevecka mån-tors! En otroligt rolig innevecka då vi BARA har praktiska moment.. Idag har vi tränat på sondläggning och katetisering, imorn blir det Subcutana & intramuskulära injektioner (eller de är ju idag) ska bli jätteskoj! Sen torsdag väntas blandannat PVK som vi även ska sätta på varandra=) Hur kul som helst!

Idag åkte jag hem med Nicklas efter skolan! Grymt skönt, slippa bussen och så få komma hem direkt o inte vänta o passa tider hit och dit;)

Gick upp till stallet ikväll! Nicklas jobbar så jag hade inget annat för mig. Kände att en promenad skulle sitta fint så passade jag på o göra kvällen i stallet oxå=) Sen traskade jag hem! Otroligt skönt väder.. får passa på då det bara är -5 grader för vid 23 års ålder har jag insett att.. ja just de, vinter blir både lång o kall! bara  dra in alla luft som går de dagar som är milda=)

Nej nu ska jag sova.. herregud jag ska ju upp om mindre än 7 timmar!

/Emma

Helgen..

Ja helgen i det stora hela har bestått av jobb=) Kul, kul, kul men är rätt trött i huvudet nu!!;)
Fredagen blev ju typ IDOL för hela slanten. vi åkte från Älvsbyn 16.30 och var hemma där mitt i natten nån gång;p
Lördagmorgon -eftermiddag blev de jobb, sen åkte jag till Sara V där vi surrade och såg en film (Remember Me) GRYMT bra, om de hade skippat sista 5 minutrarna. En helt sjukt... ja helt otroligt fin, sorglig, romantisk, tragisk film på en o samma gång och så sabbar dom ALLT genom ett så "dåligt" slut. Ska inte avslöja för er som ej sett den men den är abslout sevärd alla gånger om=) Vi valde att låtsas som att filmen slutade lite tidigare.. så blev de inte så "töntigt" eller vad jag nu än ska kalla de;)

Kom hem efter midnatt, bara hoppa i säng o så jobb idag söndag från morgon till em.. hemma vid 17 då var de middag hos mamma och sen har jag bara förberett för skola imorn, duschat och sett lite TV. Snart väntar sängen.. skulle behöva runt 7 timmar känner jag då de blivit alldeles för lite sömn i helgen. Totalt 9 timmar, de e fööör lite!

Nej, lite bokläsande innan sängdags då!

CIAO!

/Emma

IDOL!!!!!!!

Ja men shit, Idol i fredags var så sjukt grymt! Jag vet inte vad jag ska säga=) För de första var våra VIP biljetter KUNG värda då vi dels fick en (dålig) middag, ha,ha.. de var inte så vidare gott.. men jag drack red bull, coca cola och champagne.. dock inte tsm=)
Efter de så såg vi själva programmet.. Mkt bättre live och så var ju alla utröstade idoler fortfarande med! dom kom i alla puser och sjöng varsin låt=)
I puasen (mellan prgrammet och utröstningen) så fick vi VIp gäster mingla runt med juryn och alla idoler.. de var inte så lite tråkigt (fast jag tyckte de var pinsamt så jag agerade fotograf så fick Kajsa vara med på lite kort istället!)
Nej jag kan inte skriva så mkt mer än att de var helt grymt och bjuder på några bilder till er alla:









/Emma

Älskade Q

Fick bilder från Anders träning på Quibbl idag av Jenny! Ååå vad jag saknar o rida henne, för att inte tala om att hoppa=) Kan inte min prinsessa få bli frisk snart??!!
Slänger in några kort iaf på världens fiiiinaste häst!!







har lunchat med bästa Sara idag, sen shoppade vi på ABnian, pussade på Q och så har jag äntligen fått klippa av mig lite hår;) blev drygt 10 cm, så liiite kortare hår har man nu.. måste ha haft oändligt långt före alltså;)

/Emma


Onsdagen blev en riktig TV dag!

hej o hå! Igår var jag rätt flitig på förmiddagen om jag får säga de själv. Hade ju föreläsning i matte (läkemedelsberäkning) och så lyssnade/tittade jag på lite förinspelade filmer inflör examinationerna nästa vecka!
Efetr de.. tja, då ansåg jag mig själv ha gjort tillräckligt mkt nytta för dagen så då fick mamma färga mitt hår och sen åkte vi upp på byn och akutbeställde en klipptid till mig! Fick en idag redan;) Ibland har man tur!!!=)

Film ja.. åkte till min syster vid 14 och så såg vi Pirates of the Caribbean, sen åkte jag hem såg clueless innan jag drog till stallet. Kom hem därfirån och då började Bonde söker fru, sen berg flyttar in och så till sist Välkommen Åter! herregud.. och som inte de vore nog kom Nicklas hem och hade hyrt 3 (!!!) filmer! Ja nu såg vi bara en (man fick hyra i flera dagar nämligen) blev Beck-Levande begravd!
Så tja.. 3 långfilmer och 3 tvprogram.. blev dryga 7 timmar framför tv:n igår.. vet faktiskt inte när jag senast hade en sån slapp dag men trevligt var det=)

Nu ska jag göra ig klar för en lunch med Sara och sen ett besök på världens bästa hästaffär AB NIAN och i eftermiddag väntar som sagt en klipptid för mig;)

/Emma

En bra vecka detta!

Ja.. förutom skolan (fast den är ju egentligen rätt skoj) framförallt läkemedelsräkning och så fördjupad anatomi! Jag har väl alltid gillat matte när de e på lagom nivå.. de ska vara tal som GÅR att räkna ut på ett normalt sätt, och tal som "existerar" inte en massa formler bara;)

Idag kommer Sara hem så de blir ju o se henne dagarna framöver här! ska shoppa på nian bla, och sen lär vi väl hinna med en massa annat, filmkväll, lunch/middag.. och framförallt SURRA lite;)

På fredag ska jag på IDOL.. VIP platser dessutom med underbara Stina=) Hur kul ska inte de bli??!! Och jag som ÄLSKAR idol så sjuuukt mkt:)

I helgen blir de o sälja på kurirenspelen! så min vecka känns planerad och mkt rolig om jag får säga det själv:)

Nu ska jag lyssna på lite förinspelade föreläsningar som finns på fronter=)

/Emma

Föreläsningar...

.. Hela dagen lång!
Herregud från 08-16 på NÄTET! Dessutom lektionerna fram till lunch i farmakologi med en föreläsare på engelska.. sjukt jobbigt.. och efter de sista lektionerna fördjupad anatomi! Tro mig att min hjärna fått nog för denna dag! Så ikväll har de vart slappt. Var upp till stallet såklart.. annars har jag mest slappat framför TV:n och datorn.. Nicklas skulle upp och ta en powernap.. hm.. de var kl 18, den stackarn sover än. ha,ha,ha! så kan de gå;)
Imorn har vi lektioner fram till lunch.. farmakologi igen.. och samma föreläsare så än en gång på engelska.. jaja.. bara ta ett besök av John Blund så man e pigg imorn kl 08!=)

/Emma

New York..

Ja.. kanske de blir nästa stopp för mig?? Känns som att de är en stad som M-Å-S-T-E besökas! Dock är hotellen grymt dyra (om man vill bo nära Broadway-times square-central park....)
Å andra sidan.. ska man åka till dit känns de som att man gärna vill bo i smeten för ska man åka tunnelbana/buss/taxi för o ta sig så blir ju summan rätt mkt ändå + all tid man åste lägga ned! Ja dit ska jag åka.. fast de blir ju först i vår.. typ slutet av april eller nå! Vill ju gärna ha lite sommar om jag åker över pölen och inte gå med vinterjacka, ha,ha=)
Som vanligt (ni får ursäkta) blir jag som uppslukad när jag kommit på nå. Så jag har tittat på en massa skoj o göra.. dock lär man aldrig hinna allt för stan e ju inte direkt liten, men Six flags i New Jersey är ett MÅSTE, likaså en tripp till Washington DC... och ja frihetsgudinnan och alla annat men de räknas inte in för de ungefär som pyramiderna och egypten eller Kina med muren, ha,ha,ha;)
Nej suck.. man skulle ha lite mer pengar, lite mer tid över så man hade råd med allt man ville=) De positiva med Nwy York är ju att de går direktflyg dagligen från sthlm och sånt e alltid smidigt! Tycker inte flygtiden på strax under 9 timmar är speciellt farlig heller.. herregud sist (på väg från dom.rep) satt vi i flyg i ett dygn minst sagt;p först 4 1/2 timme upp till New York, sen 8 timmar till London, sen 2 1/2 till Sverige och så 1 1/2 till Luleå.. ja och så all väntan på flygplatserna.. usch.. jobbigt...;)

FÖRÖVRIGT är det EXAKT 1 år sedan våran fantastiska resa startade!
Först ministoppet i Stockholm med svenska cupen finalen bla!
sen till Florida..
och så Dominikanska Republiken...

En sån resa kommer jag nog aldrig få uppleva igen så de e bara minnas och njuta av det:) Över 4 veckor med bara underbar semester med hela florida, disney world, key west, miami, fort lauderdale, Tampa, NHL hockey, Shopping, m.m.. och sen ett 5 stjärning all inclusive hotell på stranden i Dominikanska Republiken.. ååå vad jag vill tillbaka och uppleva allt igen! och framförallt Disney och alla sjuk shopping!! :) Nästa gång får inte ens tandborsten följa med, he,he=)

 


fortsätta drömma kan man ju alltid!

 

Imorn föreläsningar hela dagen så de gäller o ladda batterierna!

 

//Emma


Rapporter, julafton och hemmafest med Sigge!

I helgen har jag jour i stallet. Så otroligt skönt måste jag säga. Dels för att de e så lite i skolan och så är de så lagom mkt hästar nu så de inte är jobbigt på nått sätt! De enda skulle väl vara o stiga upp, ha,ha=) Har som insett att min kropp klarar av sådär lagom många hästar o mocka och fixa åt.. så därför är de så lagom mkt! O att ha jour en gång i månaden är ju fan inget känns de som=)
Snö har de kommit.. rätt så mkt oxå! Märks att de e november. Nu får dock snön gärna komma lite och stanna! Tycker inte om halkan som blir när de fryser och tinar om vartannat! Då är de bättre med -2 hela dagarna:)

Har fått tillbaka båda rapporterna från förra kuserna och vi behövde inte komplettera eller fixa nått! Hur bar var inte de då??!!=) så nu är examinationerna och rapporterna klara.. bara 4 tentor som ska rättas och få tillbaka! Känns skönt!=) Ju mer man kan lämna bakom sig direkt, ju bättre såklart:D

Snart är de julafton. Shit insåg de för någon dag sedan.. så jag sitter o kikar på lite fina kläder till julafton, juldagen o nyår då såklart=) Har faktiskt inhanldat nån liten tomte och julklappspapper när vi var in till Piteå igår jag och Nicklas! Köpte även min favorit parfym och en bodylotion som luktar UTLANDET:) ha, ha.. kokosnöt och exotiskt utland tänker jag på:) Mmmm fast de är en "after sun lotion" så den får gott vänta tills jag åker iväg!

På tal om resor.. är så sjukt sugen på lite värme.. Kanske de går o trycka in en resa i februari/mars till varmare breddgrader! Hade ju gärna åkt tillbaka till USA men vet inte om jag har ekonomi eller framförallt TID att vara borta 2-3 veckor! Annars kanske en vecka på kanariöarna inte skulle vara fel.. bara lite SOL och värme under de långa vinterhalvåret=) Nej.. tror ej de blir nått.. vi har sagt att vi ska åka i början av juni eller innan skolan börjar om ifall de ej blir nå i vinter typ en vecka till grekland eller spanien bara!! För är det nått man ska passa på och göra när man är ung så är det ju att RESA!! =)

Ikväll verkar de allra flesta ha fest men jag är hemma helt själv med Sigge och har egen fest! Vi ska strax se lite TV och dricka the (sigge ska få sig lite lördagsgodis) och jag ska äta frukt och låtsas vara nyttig:D De e tur man har lilla prinsen här hemma när Nicklas jobbar natt! För hur jag än vrider och vänder på så är jag aldrig ensam när Sigge är hemma! Just nu ligger han och sover här bredvid mig och sen när jag ska gå och sova kommer han ligga i sin lilla korg nedanför sängen:) Han e helt enkelt bara för underbar vår lilla katt!! Sen att han varken ser ut eller framförallt beter sig som en normal katt de var en helt annan sak!!!

Här var Sigge inte ens 8 veckor=)



Sigge med två av sina syskon! Ser ni vem som e Sigge av dom??=)






HÄR korten ovan är när vi hämtat hem sigge första dagarna! Så han var lite mer än 12 veckor alltså=)












och dom två sista är senare kort=) DVS ungefär hur han ser ut nu! han har dock satt rätt mkt vinterpäls (ha,ha låter som jag pratar om en häst) men han har så mkt päls att mina händer verkligen försvinner i den;)


NEJ, TV:n nu! Ha en bra lördagskväll!!


//Emma

Jag glömde ju...

tog en paus i städandet och såg Skönheten och Odjuret.. nä förlåt, jag såg Beauty and the Beast för de var såklart den engelska tecknade versionen!!=) Och de fick såna enorma flashbacks till Florida och Disney world när vi såg musikalen på Disney Hollywodd Studios! Klickar in några bilder från en av de mest magiska ögonblicken på hela USA-resan=)
























/Emma


Illa Luleå!

USCH.. man ska inte förlora mot frölunda.. botten mot toppen och vi förlorar... suck, Ända positiva var att ske-å bara fick poäng i övertid likaså färjestad så de betyder att Luleå Hockey KOMMER att leda elitserien när ppehållet drar igång efter lördagens omgång! Oroväckande var att Olausson saknades och de gjorde att hela kedjan försvann! Det var en katasrof.. faktiskt!

Nog om hockey! Idag har jag vart duktig känner jag! Tog tag och städade upp hela vårt kontor (tro mig.. vi är inte där så mkt och slänger mest in saker, ha,ha! Men nej, nu är den renbäddad, skurat, dammusgit och plockat undan varenda pryl som ej hör hemma! Tog resten av huset oxå, satt igång en tvätt, och lagade en god middag! Dessutom var jag ner till biblioteket och lånade några böcker, bla Carolina Gynnings självbioggrafier och en deckare som såg grymt spännande ut!! Härligt med lite läsning i höstmörket!

DAGENS BÄSTA är dock att min underbaraste vän SARA kommer hem under nästa vecka! Och det passar ju bara sååå bra då jag ej har skola ons, tor eller fre!! Åh vad glad jag blir!!! och sen efter denna snabbvisit hem på ett par dagar så är de ju ganska snart jullov och då kan jag lova att de lär vara mkt planerat för oss=)=)

 

De får avsluta detta inlägg!!=)

/Emma


Just nu känner jag mig..

.. fattig! URFATTIG! De var år och dar sen jag hade så här toklite pengar på kontot (kanske beror på att jag hårdsparat sista månaderna) men dom pengarna e ju på att konto jag ej betalar från så nä.. just nu känner jag mig inte speciellt rik! var ju inte så kul med beställning av böcker till dessa tokmånga kurser men de flesta fanns på biblioteket och så.. men då varje bok kostar minst 300-400:- drar de fort iväg! Tur man köpt anatomiböckerna för dom gick ju på 1000:- st typ!! Usch, fast å andra sidan e de böcker som e grymt fina och som jag tycker om att bläddra i så=)

Idag hade vi föreläsning i läkemedelsberäkning (dvs MATTE) å herregud säger jag bara! De var sjukt länge sedan jag räknade annat än basic matte som +, -, x och / ha,ha.. ska låna mig en mattebok för o fräscha upp minnet för egentligen tycker jag ju om matte men jag kan ärligt säga att jag inte riktigt hängde med på allt med massavolymenheter o sånt=) Ska checka av med min käre sambo som är en klippa på matte (eller typ allt) men annars har jag ju Simon som för tusan läst hur mkt matte som helst och läser de för fullt på universitetet så han lär ju skratta när han ser mina tal och fundera om jag har någon lättare hjärnskada;)

Nog om de. Imorgon är det en ny dag, ska på kursintro i omvårdnadsteknik och sen tänkte jag ta mig upp till biblioteket och låna lite bra böcker att läsa=)

Min häst mår bara fint.. hon fick massage av Maria Öhman förra veckan vilket var mkt bra motför sist.. och de bästa var faktiskt att hon var så fin i vänsterbenet! Nu e de bara hålla tummarna att hon fortsätter läka oxå.. hade gärna lindat in henne i bomull om de gick, fast de känns som jag redan nu fjantar nog mkt med henne;) Å andra sidan innan ett ligament har läkt helt och hållet kan de ju faktiskt slitas upp igen så jag tänker fortsätta med daltandet, hon e ju trots allt min lilla Prinsessa!

Nej nu ska jag se lite OTH och sen väntar sängen (jag älskar när de finns lite tid över för OTH.. jag blir så glad av den serien=)


Nya kurser, nya tag!

Hej halloj!

Här springer dagarna iväg. Förra veckan skrev jag ju som sagt 4 tentor vilket gjorde mitt liv till en mkt ointressant sådant! Kändes som man pluggade hela tiden men nu e tentorna över och de kändes helt okej. iaf 3 stycken.. en av tentorna var inte okej men läraren får ta på sig en hel del då då det kom frågor som varken fanns på föreläsningsmaterial, i böcker eller på gamla tentor.. hallå? hur ska man kunna veta sånt? Vi får väl se hur de går men alla jag pratat med i klassen e tvärsäkre på att ha kuggat så förhoppningsvis lär sig ju vår lärare nått om det! Inte mkt att göra åt iaf, blir de omtenta på den så får man ju bara plugga in de "konstiga" frågorna för alla andra satt ju jättebra=)

Nog tjatat om tentor.. har startat ny kurs i måndags.. och även denna är EN kurs men med massor med "små" (jag kallar dom inte små) kurser i.. så v2 (10 och 14:e) januari skriver vi tenta i:

Fördjupade anatomi
Läkemedelsberäkning
Läkemedelshantering
Farmakologi
Omvårdnadstekniker

Ha,ha.. känns som en rätt spretig kurs om vi säger så men betydligt mer motiverande än en massa bakterier, virus och celluppbyggnader;)

Har även hunnit vara med Sus på tävling o hjälpt till o sälja i Luleå både lördag och Söndag och så igår var det ju 3års jubileum på Nian så då var jag med även där=) Så kul o kunna hjälpa till när man för en gångs skull har lite tid över=) Just nu är livet rätt slappt:) imorn har vi 1 föreläsning över internet och samma gäller torsdag, fredag är vi lediga så förutom lite filmer vi ska kika på självständigt är det just nu lite halvfart i skolan (i 1 1/2 vecka till, så de e bara njuta:)

Nicklas har dessutom börjat i Luleå nu den 1 november och kan ju tyvärr erkänna att jag inte sett så mkt av honom. Han har åkt hemifrån 04.00 varje morgon o på kvällarna när han kommer hem har jag jobbat eller sett hockey (som ikväll=) Får väl se, men känns ju ohållbart i längden att pendla när han ska börja så tidigt eller när han kör delat skift så att säga! Tittar runt lite på en lägenhet att ha som ev övernattningslägenhet för känns inte aktuellt att slänga ut huset idag.. Jag bor gärna kvar i Älvsbyn ungefär 1 år till;)

Luleå går ju som tåget och vann över linköping hemma! Vi är fortfarande serieledare och vi är fortfarande enda laget som tagit full poäng i alla hemmamatcher... Coop arena ska nog döpas om snart, för de är ju rena rama skräckarenan för motståndarna! Som ankan sa på Canal+ "När man spelar mot Luleå i Luleå är dom så otroligt jobbiga att möta att man till slut bara vill att matchen ska ta slut så man får åka därifrån"=) Då tycker jag att man gjort de rätt bra om man lyckas med nått sånt!!:D

mamma har köpt ett superliniment.. de e helt sjukt! jag smörjde in de på både smalben och fötter kl 16.00 idag.. nu (kl 22.30) bränner/hettar de fortfarande för fullt.. De triggar tydligen igång blodcirkulationen ordentligt och de e ju bra för min blodgenomströmning i högerfot är ungefär lika med 0 ibland:) Dock tycker jag de e lite obehagligt ibland och säker dopinklassat, ha,ha,ha!

Nej om man skulle göra sig lite te, sätta sig framför tv:n och se ett avsnitt av underbara, älskade OTH:)

/Emma


RSS 2.0