MVC vecka 25

Ja idag var de besök hos MVC igen! Tiden går otroligt fort. herregud, de e ju liksom vecka 25 redan!
Jag mår fortfarande prima. har lite känningar av min skada men inget som jag just nu är döende av. jobbar fortfarande heltid går både kvällar, helger och jourer vilket får klassas som grymt bra då jobbet i sig kan vara rätt stressigt och många steg på stegräknaren varje dag ;)
Är in princip precis som med Amanda helt oberörd över att vara gravid, hahaha.. känner mig knappt gravid förutom att de är en liten en som sparkar på rätt vilt därinne vissa tider på dygnet=)
Järnvärdet var uppåt igen vilket är chockerande, men givetvis grymt! I övrigt kan jag inte låta bli att le åt hur otroligt lika de är i både viktuppgång och storlek på magen! Med barn 2 är de ju vanligt med större mage men jag låg på 24 cm vilket inte var så mkt större än Amanda!
 
v25 med bebis i magen
Blodtryck: 101/65
Järnvärde: 133
Vikt +1,7kg (totalt 1,7kg)
Hjärtljud: 148
Magmåttet: 24cm
 
v25 med Amanda
Blodtryck: 100/55
Järnvärdet: 120
Vikt: + 1.2kg (totalt 1.6kg)
Bebis hjärtslag: ca 152
Magmåttet: 23cm
 
Sitter just nu och funderar på att beställa lite bebiskläder. Kikat igenom storlek 50 och 56 och nått mer plagg lär behövas men inte speciellt många ;) kanske 2 till pyjamasar och 2-3 bodys och samma med byxor! Fast när det inte behövs så många plagg kan man ju unna sig lite finare märken, typ mini rodini eller kanske nått från molo =)

dessa 2 söta elefantbodysar ligger i kassan just nu men jag har inte klickat på bekräfta än, hehehe=)
förövrigt har jag äntligen beställt Amandas nya bordslampa till fönstret. har lääänge kikat på nått som ska passa in i rummet då hennes söta "gula kyckling lampa" vi köpte i Italien ska hamna i nya bebisens rum. Och den som söker han finner.. till slut;p
så här är resultatet, blir ju kanoners i hennes rum för färgerna matcher bla dokhushyllan, och bokhyllorna/vägghyllorna perfekt!
 
Nä imorn vankas nyårsafton och vi blir ett härligt gäng på 10 pers här hemma hos oss! så nu e de bara ta och börja fundera på sängen.. morgondagen lär bli låååång och Amanda lär vara vaken huuuur lääääänge som heeeeelst ;) ;) ;)
 
GOTT NYTT ÅR!

2015

Den årliga listan, dags att sammanfatta året som gått!
2015
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja vi byggde ju hus (om än inte vi gjorde de och de var ju nytt så att säga=) grymt roligt!! alla borde göra det nån gång! lukten av nybyggnad, alla vitvaror, tapeter, golv, ja precis allt är nytt och fräsch!
2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga löften detta år.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Sara och Linda!
4. Dog någon som stod dig nära? Nej.. våran katt Sigge dog men han e ju ingen människa.. om än de var sjukt jobbigt;(
5. Vilka länder besökte du? Inget! Första året sen 2007 jag inte varit utomlands (!!)
6. Är det något du saknat år 2015 som du vill ha 2016? Nä! Lr ja de skulle ju vara ett litet syskon till amanda då=)
7. Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas? Är sämst på datum men 31 juli +ade jag med lillasyster/bror=)
8. Vad var din största framgång 2015? Jobbet kanske. Har fått möjligheten att jobba heltid i över 1 års tid nu och de är ju såå kul! Att dessutm få joura och komma med i datorteamet är ju rätt kul de med va =)
9. Största misstaget? inget alls...
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? nix!
11. Bästa köpet? HUSET!!
12. Vad spenderade du mest pengar på? vårat hus, hahaha! svårt o bräcka liksom!
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Min dotter såklart! och ja familj, nära o kära!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2015? Lucas Graham - 7 years och Adele - hello!
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? gladare!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Hunnit med en semester till utlandet.. fast ja pengarna gick ju till ett nytt hus och trott eller ej men vi e inte multimiljonärer :p
17. Vad önskar du att du gjort mindre? vet faktiskt inte.. 
18. Hur tillbringade du julen? Hos Niklas föräldrar på förmiddagen och mina föräldrar + syrran, brorsan, Tommy, Elias. Nästa år har vi 2 kids till att fira julen med!
19. Blev du kär i år? Jag är redan kär!
20. Favoritprogram på TV? IDOL, solsidan, Welcome to Sweden och Boymachine!
21. Bästa boken du läste i år? Om jag ändå hunnit läsa nått... vette tusan... men nästa år ska jag läsa mkt när jag e mammaledig!
22. Största musikaliska upptäckten? Lucas Graham!
23. Något du önskade dig och fick? Ja typ allt!
24. Något du önskade dig men inte fick? Nej, det har varit ett grymt år! Trivs med jobbet, trivs i vårt nya hus, trivs med min underbara familj och ja.. jag bara trivs över hela min tillvaro!
25. Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Jag gjorde inget speciellt, uppvaktad ooch åt gott fika och tårta.
26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? ja de skulle varit den där utlandsresan då =)
27. Hur skulle du beskriva din stil år 2015? mjukisbyxor!!!
28. Vad fick dig att må bra? Amanda!!!
29. Vilken kändis var du mest sugen på? Josh Duhamel utan tvekan!!!!!! (han kommer vara med här jämt) men Norman Reedus och Ian somerhalder e två bra kandidater oxå=)
30. De bästa nya människorna du träffade? Alla jag lärt känna i sunderbyn på jobbet!!!! 

världens bästa tjej!

Ja idag är mammahjärtat stolt! Våran lilla tjej har slutat med tutten! För en vanlig person som inte känner Amanda kanske detta låter simpelt men detta barn har varit så besatt av denna tutte sen födseln och nu har hon alltså slutat! 
Hon är tokig i lejonkungen och därför föddes idén att "lejonen skulle komma med Simba till henne när hon slutade med tutten". För de vet ju alla att lejonen ser och hör allt ;)
Sagt o gjort, vi köpte ett simba-mjukisdjur från Disney (utan hennes vetskap såklart) och sen så började vi försiktigt fasa ur med att somna utan tutten och få på natten tills att ta bort helt. Gick så bra! Visst kom de någon tår vid läggdags och första natten helt utan tutte så vakande hon vid 03 och grät efter tutten... men sen har de gått bra och 3:e natten utan tutte smög jag in till henne vid midnatt och la denna simba bredvid hennes kudde! 
Vaknade sen vid 07.00 av en dotter som tjöt av glädje i sitt rum och kom sen inspringades med simba under armen mäkta stolt! Så i 1 vecka har vi nu varit helt utan tutten och nattningarna går snabbare och snabbare. Första kvällen tog det minst 2 timmar att somna (puuuh) men ikväll gick de på under 30 minuter! 
 
Och ja Simba är hennes klart bästa vän just nu! =) och hon somnar alltid med honom vid kudden eller under armen!=) 
Nu är vi utan tutten i detta hus oxå :D

december månad!

Det går verkligen fort men snart är ju julen här! Julklappsinköpen går lite sisådär.. haha jag vet exakt vad jag ska köpa men har inte hunnit införskaffa allt! Å andra sidan är jag ledig från den 18 december så då tänkte jag ta en dag in till stan o fixa de sista. mkt beställer man ju idag. både smidigt och ofta till bättre priser!
Min egen önskelista är väldigt kort:
Bärsele och muggar (som jag har i en serie)
lite annat smått har jag nämnt men tyckte de var smidigt önska sig en bärsele då det ändå är nått jag tänkt köpa=)
 
Passade på att fynda en pyjamas och en babymössa idag på lekmer, de var 50% på allt reima och jag har tittat på en supersöt pyjamas men tyckt 250 är väl dyrt för en pyjamas i storlek 50, men nu kostade den bara 125:- och med gratis frakt var de bara passa på! Var sååååå sugen på att köpa en supergullig rosa babymössa också men insåg snabbt att om det är en kille så vill jag inte ha en rosa mössa till honom.. Sorry alla "hen" fanatiker men jag körde på neutralt och beställde en grå istället ;p
 
Finns ju en "nackdel" att få barn under olika årstider, ffa när Amanda föddes på sommaren.. äger ingen overall, vintermössa eller dyl före storlek 68 och gissar jag inte får en knodd på 5kg direkt.. snarare nått i Amandas storlek=) Så då måste man börja se sig om efter lite sånt också! Tänkte faktiskt försöka fynda mkt på mellandagsrean och januarirean också! Sen är de inga gigantiska mängder kläder/ytterkläder som måste köpas men litegrann blir de ju alltid:)
Denna mössa och pyjamas från REIMA blev de iaf idag:
 
 
Nä en kopp te, lite TV och sen hoppa i säng för imorn är det dagjobb och uppstigning 05.30 som gäller =)
 
//Emma

RSS 2.0