Jag känner mig väldigt nöjd!

Ja jag måste erkänna detta. Nöjd är jag verkligen över att denna graviditet (så långt) gått exakt som jag ville!) Jag jobbar ännu heltid (vecka 34 nu) och uppnådde mitt mål att jobba till 1/3! Eller ja.. de e en arbetsdag kvar i februari men tror knappast jag lär vara sååå dålig på måndag=)
Sen har jag faktiskt ändrat från heltid till 75% från 1/3 och 2 veckor framåt! Så två första veckorna i mars hade jag tänkt jobba mån-fre 09.00-15.30! Grymt sköna tider, lite sovmorgon och så hinner man sluta före 16 då rusningstrafiken är som värst=)
Sen får vi se.. mår jag bra jobbar jag ännu en vecka dvs 14-20 mars men det tar vi då! För då är jag ändå i vecka 36 och går i slutet av veckan in i 37.. dvs under denna tid kom ju typ Amanda ;p
 
Ja jag säger de igen: mår man bra fattar jag inte varför man ska vara hemma=) 
Annars så är ju allt som sagt bra. Var till spec mvc inför planering av snitt och det kommer att ske 1a veckan i april, dvs 4-8/4!! Det blir bra. jag vill inte ha barn före vecka 38=)
Var till mvc igår för lite mätningar och som med lilla Amanda ser värdena väldigt lika ut:
 
v33 med bebis i magen
Blodtryck: 103/65
Järnvärde: 125
Vikt +1 kg (totalt 3,6 kg)
Bebis hjärtslag: 140
Magmått: 30cm
 
v33 med Amanda
Blodtryck: 105/60
Järnvärdet: 125
Vikt: + 0.1kg (totalt 3.6kg)
Bebis hjärtslag: ca 156
Magmåttet: 32cm
 
Ja som synes är de vääääldigt likt förutom att magen faktiskt ÄR mindre denna gång! Jag följer min kurva perfekt men bär denna ännu mer innåt. Hon sa de igår att när man trycker och känner så känns det att livmodern är ganska stor men du bär största delen innåt. och jo.. jag mår bra men de jag märker av är att min mage inte är så happy=) Tarmarna har väl ingen plats där inne och magsäcken är ungefär 10 cm stor.. dricker plommonjuice för att hålla magen i schack vilket fungerar bra men är de nått jag ska klaga på så är de väl de =)
I övrigt har jag noll problem med fogarna, sura uppstötningar eller ryggont. Visst känns de.. men hallå de gör de för alla. Man är lite trött i kroppen, ländryggen får slita lite och bebis tar mycket energi men det upplever ju inte bara jag när man är höggravid, de upplever ungefär 99%!
 
Annars har jag långhelg så gick av igår och börjar jobba först 11.30 på måndag! Nice då hinner jag fixa lite här hemma! Hade tänt till piteå då barnens land har nyöppning där men de var så tråkiga erbjudanden så jag sket i de!
Beställt tv bänk hart jag däremot gjort! Från mio! Perfekt kan man svänga förbi boden på väg från jobbet, tar inte mer än 15 min extra typ o köra över boden så den anländer i slutet av nästa vecka till butiken! 
Såhär ser den ut för er som undrar:
 
Passar ju bra till vårt tv bord som oxå är från mio:
 
 
Ja och mer då.. vi har skaffat oss hemlarm: Sector alarm! Så nu är de kameror i huset och rökdektektorer och magnetlås vid dörrarna! Känns bra! Får man ned självrisken på huset till 0:- och dessutom sänker man kostnaden på villaförsäkringen då man har hemlarm! Tycker ffa rökdektektorerna känns bra. jag har alltid haft en viss oro för brand och varje kväll innan jag går och sover måste jag gå in till amandas rum och stirra på den där förbannade brandvarnaren till den blinkar rött (vilket den gör var 60:e sek..) jag måste veta att den fungerar innan jag kan somna.. visst är de sjukt! Så nu har vi ett grymt skydd här hemma och dessutom med nybyggt hus och alla dessa inbrott känns de bra att ha ett hemlarm!
 
Nä nu ska jag gå och se vad dottern gör! Gissar på att hon bygger halsband eller pärlplattor.. ungefär de bästa hon vet och pyssla!=)
 
 

God kväll!

 
 
Ja då var de fredag igen! Jag har långhelg och är ledig tills på tisdag! Har även vart ledig idag! Grymt skönt med 4 hela dagar ledigt! Sånt uppskattar kroppen!
Har tagit mig i kragen äntligen och skickat in lite papper till försäkringskassan! TACK för att jag fick tummen ur va=) Har sökt gravpenning från 1 mars så får vi se om jag behöver de eller inte. Veckan som varit har gått bra men idag har jag lite mer ont. Börjar känna av ryggen.. ni vet den där lilla bebisen väger väl en 1700gr nu (!!)
Ja vecka 32 har det blivit.. igår hade jag kunnat ta mitt sista spadtag på jobbet för en tid framöver, hehe men de struntade jag blanka fan i=)
 
Lite beställningar har det blivit (igen..) känns som jag har tusen saker att köpa in men dom hade ett sååååå bra erbjudande på en babysitter som både vibrerar, gungar, har melodier mm så jag kunde inte låta bli. Vi äger ju faktiskt ingen och har sökt på nån beggad bättre sak (ville helst ha Mamaroo men den kostar typ 3000:- och seriöst så är jag inte miljonär=)
HAHA på tal om miljonär. Fick uppgifter från lönekontoret i förrgår och min mammapenning kommer ju öka med mer än 50% denna gång=) Det lönar sig att jobba och utbilda sig inser jag;)
såhär ser babysittern ut:)
 
 
Annars då.. ja jag jag ser framför mig hur min tavelvägg i hallen ska se ut. Jag ska fixa den under mars månad! Och sen e jag ganska säker på hur bebis rum ska se ut med väggdekorer. De enda jag inte vet är färgerna på några hyllor men de tar vi efter födseln tänkte jag=) Lite han och hon känsla kan jag ju få ha! För själva dekorerna och gardinen är 100% könlöst vilket jag även körde med Amanda som liten.. men andra småsaker kan ju få ha en liten blå/grön eller rosa/lila ton! Jag gillar ju typ dessa färger rätt mkt så!
Ja och vårt sovrum kommer också bli helt 110% klart när bebis har kommit ut! Även där väntar en tavla och nått väggord på att komma upp men de får vänta ett par veckor till=)
Ja så snart kanske mitt spartanska hem börjar likna något mer hemtrevligt!
Ja förutom de där kontoret.. känns som jag totalt "gömt undan" de rummet och de lär få vara så åtminstone fram till hösten!
Någon av dessa väggdekorer blir de nog till bebisen=)
 
 
På tal om hösten.. vintern.. semester... utlandet!!! Vi har kikat en del på USA i årsskiftet eller januari/februari nån gång (typ 1 år bort alltså) dock vet vi ju inte hur ekonomin ser ut till hösten.. de e mkt som ska göras på gården till sommaren och tyvärr tjänar ju jag som mammaledig inte storkovan och har inte planerat att ta ut 7 dagar/veckan bara för att kunna åka till usa sen.. dagarna ska ju gärna räcka ett tag!
men vi hoppas ju såklart, och även att dollarn går ned lite! för till USA kommer vi att åka igen de är jag ju helt övertygad om men nu är prio ett att anlägga en gräsmatta, bygga ett soldäck, göra färdigt isolering i garaget samt koppla golvvärmen, kasta upp ett par buskar och måla färdigt huset! Sen hoppas jag de finns några slantar kvar till hösten=)
 
nä nu ska jag mysa med dottern lite. Hon ser Hitta Nemo för det är senaste boken från disneyklubben ;)
 

RSS 2.0