sjukstugan fortsätter!

Oj,oj,oj.. jag blir nog gråhårig i förtid så fjantig som jag är... natten som var vaknade jag av att amanda låg i spjälsängen och gnydde.. kände på henne och hon var verkligen kokhet.. detta trots att hon inget täcke hade på sig, och endast en kortärmad/kortbyxor på pyjamasen.. tempen visade på 40,2 grader..
ja efter de sov jag knappt mer.. var mest och kände på lilla tjejen.. för varm? för kall?
som tur var gick ändå tempen ned lite efter alvedonen hon fick.. 39,3 på morgonkvisten.. på tok för mkt men över 40 grader.. det är liksom nån obehaglig gräns om ni frågar mig!
Hoppas dock det är mot bättringshållet.. ikväll låg det bara på 38,5 utan alvedon sen lunch.. vi får väl se, hon sover då i vårat sovrum till all feber är helt borta, punkt!
 
Nog om det, sommaren är snart slut.. skolan börjar om på måndag och efter drygt 1 års mammaledighet ska det bli lite kul! Fast jag är glad jag fick vara hemma heeeela sommaren med min prinsessa och kanske än mer glad att jag fått vara mammaledig så länge! Eller fått och fått, men att det har gått att lösa så bra! 
Skolan har löst sig ganska bra! Dom har fixat min praktik till Piteå (JIPPI!!!) däremot så måste jag skriva uppsatsen själv = Tuuungt.. gruvar mig redan nu, men har ev ett intressant ämne på G, det är nog det viktigaste.. att ämnet jag väljer verkligen intresserar mig OCH att det såklart finns nått att skriva om..
men tänk.. i januari är jag klar! 3 års studier på universitetet är då gjorda (och definitivt inget jag ångrar!) Att studera har både varit roligt, lärorikt, och sen är det ju så att i dagens samhälle krävs mer och mer studier för att få ett jobb.. och jag hör väl till den gruppen som (sorry alla ni outbildade) men jag som utbildad skulle verkligen bli förbannad om någon UTAN utbildning fick/hade mitt jobb.. jag tycker det är bra att det krävs, och att man inte bara "tillåter" outbildade att fortsätta jobba för att dom haft jobbet i många år.. VISST är det ju så att många är otroligt duktiga på det dom gör, och att många kanske är bättre än en som gått på universitet.. men det är ju rätt svårt och veta vem och vilka av alla dessa outbildade som verkligen ÄR bra.. det finns inget möjlighet att kolla upp sånna saker.. och  faktum kvarstår ju.. JAG har fortfarande studerat, lånat pengar och kämpat i flera år för att få jobba inom en viss bransch.. 
och visst kan det bli fel.. en av dom bästa lärarna under gymnasiet hade inte rätt utbildning.. medans den klart sämsta hade många års studier bakom sig..
 
Jaja, nu spårade detta.. kvällstrött och slöddrar i nattmössan!
 
Godnatt på er!
 
(denna bild är inte tagen igår direkt;)
 
 

Liten sjukling

Ja igårkväll kl 23.00 vaknade Amanda och grät i sitt rum.. Ovanligt värre, men när vi kom in var hon kokhet.. Kudden var blöt i svett och då hade hon inget täcke ens haft på sig.. Stackarn.. Tempade och de visade 39,9.. Lilla hjärtat:(
Vi tog över henne till vårat rum (tacka vet jag TVÅ spjälsängar) så fick hon sova därinne (svalt och skönt) och så hade vi lite koll, tempade och kollade henne ett par ggr under natten, och på morgonen hade de sjunkit lite.. 39,3.
Nä usch inte kul när dom små är sjuka.. Fastän hon är på ganska bra humör så är hon ju helt glansig i ögonen, blek om lilla nosen och sover mkt.. Däckade för lunch redan 11 (normalt vid 13.30) och sover än.. Helt slut!
Fast de är skönt hon kan sova mkt, så tillfrisknar hon säkert snabbare..
Nä nu ska jag gå och titta till mitt lilla hjärta så hon inte är för varm eller kall:) känns som att Hönsmamman som bööööörjat släppa taget drog i handbromsen totalt och blev ännu hönsigare än förr;)


Hurtiga Emma fortsätter!

Känner jag har kommit in i en bra känsla just nu! Peppad att röra på mig, det är ju såååå otroligt skönt! Så igår cyklade jag både till och från stallet! Totalt nästan 1,5mil! Inte så illa för en ovan cyklist som jag.. Har dessvärre lire skavsår idag, hehe:)
Vågen fortsätter SAKTA nedåt.. Har som mål att nå min målvakt till 1a december.. Med andra ord ganska långt borta!:)


Livet har sin GODA stunder!!

Ja helgen som var blev en riktigt trevlig helg med trerätters middag både lördag och söndag! På lördagen gick jag, Sara, Simon och Stina ut och åt middag på köpmangatan 16 (var annars liksom;)

Förrätten: Cognacsgravad oxfilé med ört och palsternackscreme.

Varmrätten: Rosastekt reninannlår, potatiskaka smaksatt med Västerbottenost och murkelsås.

Efterrätten: Brülé, Smaksatt med stjärnanis och smultronsorbet.

Shit alltså! Kan lova att de smakade bra:)

Efter maten gick vi på bio och såg Mortal Instruments -city of Bones, en riktig toppfilm som kändes mkt mer vuxen än både tex Harry Potter, Twilight mm som man kanske mest kan likna den vid! Ska lätt ta och beställa dom böckerna, tror de kan vars toppläsning på hög nivå! Hoppas definitivt på en tvåa på filmen:)

Söndagen åt vi kräftor, vi och några kompisar.. En liten festligare middag (ute dessutom i det strålande vädret)
Såg dessutom Gladiator på kvällen en film jag inte sett faktiskt:)

Nä en härlig helg med god mat och 2 bra filmer! Ja och sällskapet ska jag inte heller klaga på! Tummen upp med andra ord:)



Hurtigt värre!

Vilken fantastisk dag de varit! Är så glad jag fortfarande är mammaledig och får njuta då sommaren kanske vill hålla i sig ännu nån dag! Mitt på dagen var de över 25 grader i skuggan och inte ett moln på himmelen, så jag tog Amanda i vagnen och så gick vi ut på långpromenad över 1 mil:) riktigt härligt! Lilla damen sov större delen (vilket även var tanken!) sen gjorde vi middag och åt ute på altanen, tänk sista 3 dagarna har vi ätit ute till middag i bara t-tröja och shorts:)
Ikväll har jag fixat i stallet, min häst kom ju tillbaka från betet i söndags så nu blir de automatiskt lite gratis motion med mockning, bärande av vatten/Hö mm:)
Från stallet cyklade jag sen hem, dryga 7km! Så känner mig ganska nöjd över mig själv idag! Trevligt med motion och framförallt trevligt med så bra väder:)


LOST

Ja serien LOST, supersuccén från USA som vunnit sååå mkt priser har jag nu tagit mig igenom hela vägen! Nästan varje kväll och till frukost på morgonen har jag sett ett avsnitt.. Perfekt på kvällarna att varva ned till och passa på under sommaren då de bara är skit på TV ändå;)
Har tidigare sett till säsong 4 men att se ett avsnitt/vecka är inte att rekommendera om man ska hålla sig uppdaterad i alla vändningar serien gör.. MEN den ÄR bra.. Riktigt bra och tycker dom fick ihop slutet fint om än jag var riktigt förvirrad under sista avsnittet!!
Absolut värd och se, många bra skådespelare och ja den är häftig helt enkelt:)
Vissa svar fick man dock aldrig men dom allra flesta!

Nä hopp i säng! Imorn är det fullspäckat schema och likadant på söndag! Tjihoo


Mitt nya liv=)

Jag har aldrig varit en person som brytt mig om vad jag ätit, vad saker innehåller eller hur mkt onödigt gotta man stoppar i sig. Efter min graviditet gick jag ned direkt till under den vikt jag hade när jag blev gravid, och vräkte i mig de mesta (jag ammade ju rätt länge..) när amningen väl avtog gjorde inte mitt frosseri det vilket bidrog till en gigantisk viktökning på över 6 kg på 2 månader! DET ÄR HEMSKT! 
När jag ställde mig på vågen var det bara 2 kg ifrån när jag vägde som mest med Amanda i magen.. då insåg jag att NÄ såhär vill jag inte leva!!
Jag mår inte bra av att vara överviktig (okej, övervikt är att ta i, ett BMI på 24 (när jag startade (23 just nu) är definitivt ingen fara, men ska jag bli nöjd, ska BMI ned på 20.. dvs jag måste droppa inte mindre än 8-10kg..
Det ni.. 
Ja och de där med diet, banta, olika metoder.. jag blir sååå less!
Så jag började med att:
A: bort med allt socker (godis, dricka, fika) under 2 veckor bara för att få bort begäret! inte för alltid liksom, men man kan inte äta godis 3 ggr i veckan.. det är inte okej!
B: Det är ganska skönt att röra på sig. Att gå ut och gå med barnvagn en timme är inte fy skam.. sen har vi en sån orbitrech (eller vad de heter) framför TV:n.. man behöver inte mala ned sig kl 20.00 och dega för att se IDOL eller liknande.. man kan ju trampa lite samtidigt=)
 
Japp, efter 2 veckor med motion och noll onödigt socker drog jag till med mitt nya liv:
 
ATT VARA MEDVETEN OM VAD JAG ÄTER.. dvs, hur onyttigt/nyttigt nått är.. det här med att räkna kalorier..
enligt en app bör jag äta runt 1800 kcal per dag, för att gå ned i vikt runt 1300kcal per dag.. så det har jag gjort!
Och det går att äta hur god och bra mat som helst.. 
krämig laxpasta, kassler med pasta i grönsaksfräs, kryddiga grytor, hemmagjorda hamburgare, m.m, m.m.
däremot följer jag recept från kokböcker (som räknar kcal) och från nätet..
På så sätt kan en dag se ut:
 
Frukost
1 1/2 dl A-fil + 45gr flingor (JA JAG VÄGER det jag äter, och följer recepten NOGA!
2 delikatess hårdbröd med ost på
1 kopp te
 
Lunch
Tonfisksallad
 
Middag
krämig laxpasta 
 
Kväll
2 hårdbrödmackor med ost och 2 skorpor och en kopp te
 
Tex.. totalt är detta ca 1200-1300 kcal, och det är dessutom både mättande och gott!
Det som är lite jobbigt är att jag är van att vräka i mig på morgonen, (och istället skippa lunchen) men det är slut med frossandet i onyttigt vitt bröd, och annan skit..
SEN har jag dagar då jag äter vad som helst.. går vi ut på restaurang en kväll så skiter jag i kalorierna.. samma att jag nån dag kan äta godis eller så.. tanken är att jag egentligen mest att få in en bra vardag med nyttig mat!
och.. ja det går faktiskt bra! 
-3 kg på vågen, wihoo=) Har absolut inget mål med att gå ned fort, utan skynda långsamt och må bra under tiden!
Ja jag behöver väl inte säga att jag slutat dricka saft/läsk=)
 
Däremot är det skrämmande hur mkt kcal vissa saker innehåller..
 
går du på MAX och äter ett maxmål med en coca cola/fanta och en smält ost är vi uppe i 1200 kcal.. ungefär mitt dagsbehov!
 
en påse  grillchips OLW (300gr) innehåller 1600 kcal.. lägg till en dipp och du passerar fort 2000 kcal.. 
 
en Felix tacopaj innehåller över 600 kcal.. 
 
helt sjukt egentligen vad mkt kalorier för ingenting=)
 
NOG om de.. det är mkt snack om vilken diet som är bäst, jag vill som sagt få in en nyttigare och hälsosamare vardag... min kropp behöver inte äta 4000 kcal per dag=)
 
 
 
 

13 fantastiska månader

Japp, idag blev Amanda 13 månader, tycker det har hänt mycket på bara 1 månad.. ja kanske det där med att hon börjat gå gjorde det hela att det kändes som att mycket hände=)
Ja går gör hon som jag skrev i ett tidigare inlägg.. men förutom att gå är hon en hejjare på att klättra. För några dagar sedan klättrade hon upp på köksbordet.. hon har börjat dra stolar mot möbler för att ta sig upp eller nå dit hon vill.. mycket irriterande;) måste snart göra som min syster, hon knöt fast alla stolar runt bordsbenen i bordet hahaha=)
Fast förutom att klättra på stolar, bord, soffor och allt som går älskar hon när man öppnar grinden till trappen så hon får klättra upp.. vi tycker det är ungefär liiiika kul (not) att gå där bakom henne upp och ned.. upp och ned... upp och ned.. och sååå arg när grinden stängs och hon inte får gå i trappen mer=)
Har faktiskt börjat komma mer humör när hon inte får som hon vill, men å andra sidan är hon riktigt sjukt bra att roa sig själv.. en favorit är bobbycaren som hon kör runt i vardagrummet med hur mkt som helst, men förutom den älskar hon sin "prata nalle" som hon går och bär med sig för det mesta! Kommer nog bli en sån där snuttis nalle är jag rädd, den snackar ju 24 timmar om dygnet, hahaha jag kan alla sånger utan och innan=)
 
Sömnen är bra, riktigt bra.. 19.30-08.30 i snitt (äter välling vid 06-07 på morgonen och somnar om en stund sen) och middag drygt 1 1/2 timme! Däremot har hon börjat bli lite mer gnällig att lägga.. inte hysterisk men lite ledsen (den där medvetenheten märks den kommer mer och mer)
 
Äter bara vanlig mat nu, mjölk är vl sådär att dricka men till pannkaka och plättar brukar det gå bra! Äter det mesta, fast räkor är ingen hit.. inte heller broccoli, fast övriga grönsaker (framförallt tomater) skulle hon kunna äta ihjäl sig på=)
 
8 tänder fortfarande, vassa jävlar som ibland råkar bita mig i fingert om jag ska ge henne nått smaskigt=)
 
Pratar mest gogga fortfarande, det är HEJ, MAMMA, PAPPA, TITTA, DÄ som används mest, tycker mig höra en form av TACK ibland, men det är som sagt mest gogga i munnen på henne=)
 
Ja som höres, fortfarande en sånt snällt och enkelt barn, fast när hon är trött är hon inte att leka med=)
Faktiskt har hon börjat lämna katterna ifred.. ibland får hon för sig att sigge är en häst, hon sätter sig grensle på hans rygg och sliter i nackskinnet på stackarn som lägger sig platt mot marken och spelar död.. haha, det är faktiskt liiiite synd om honom=)
det är den här nallen som är superfavorit här hemma=)
 
 

Helgen som var och helgen före de:)

Haft 2 fantastiskt trevliga helger nu! Och helgen som kommer blir nog oxå perfekt:)
Förra lördagen hade vi kalas för Nicklas pappa som fyllt 60 år tsm med släkten! Mkt trevligt, 3 rätters middag (catering från köpmangatan :)
Mycket gott med Skagen och löjromstoast till förrätt, oxfilé till varmrätt och 3 olika tårtor till efterrätt! Jag rullade hem sen;)
På söndagen blev det mer oxfilé (herregud vad de är gott med oxfilé!)

Helgen som var har jag spenderar i Gällivare från fredag kl 21 till söndagkväll (hemma 21.30)
Varit domare i hoppning för både ponny och stor häst! Jättetrevligt och lördagskvällen åkte vi (jag, Lydia, Adam, Jonas och Thea) till Olearys och åt middag! Blev oxfilé igen (en pepparstek med pepparsås och potatisgratäng! Fy fan vad gott! Hade glömt hur helt sjuuuukt bra pepparsteken i Gällivare är! Det är lätt den bästa jag ätit (och den är alltid lika bra!!:)
När jag kom hem hade Amandas farmor och farfar (som förövrigt haft Amanda själv hela helgen i deras stuga i Arvisjaur!) dom hade shoppat en massa kläder i 80 och 86 till Lillan, bl.a. En pyjamas, 2 strumbyxor, en body, sockar, byxor och en tröja!:) en hel lilla julafton tror jag:)


IDOL 2013

Äntligen!! Jag säger bara Äntligen!! Som jag längtar efter IDOL!!
Något att slötitta på, att ha fredagsmys till! Ett helt perfekt program som man inte behöver följa slaviskt varenda minut!
Dessutom har jag alltid gillat det! Det är trevligt att lyssna på nya stjärnor, höra bra låtar med andra röster än originalen och vem älskar inte Bagge!! Han är sååå go;)
Nä stor tumme upp för att IDOL racet äntligen är här igen!!


De där med att gå!

Jag tar tillbaka de där med att vara en snigel.. Haha har tidigare varit så imponerad av barn som börjat gå för många är så stadiga och snabba direkt! Men de e nog så de är för dom flesta. Amanda har ju gått i dryga 2 veckor nu och snart springer ju ungen fram!;) kryper gör hon inte alls lika mkt heller de försvinner mer och mer, skulle säga hon kryper 10% och går 90%.
Även ute traskar vi numera om än hon inte är ett fan av varken strumpor eller skor!
Fick iaf ett par nya skor förra veckan som är lätta att ta på och av, smidiga och mkt neutrala. Gillar att de är dubbla dragkedjor så man nästan kan öppna hela skon och bara sätta i foten! Dom gillar hon faktiskt hyfsat mkt och kommer flera ggr per dag bärandes på dessa i hopp om att få gå ut! Så vi är ute allt som går när bara vädret tillåter! Fanns ett likadant par fast röd/rosa men nä, svart/grå passar ju till alla kläder och liiite genustänk kan man ju försöka ha:)


Amandas rum

Insåg ju att jag glömt visa Amandas rum här på bloggen! De flesta har väl iof instagram men här kommer en bild tillsvidare! Ska fixa upp ett par före-efter bilder oxå men dom är på datorn och jag har bara paddan just nu:)


Vinterkläder-check!

Ja vintern är snart här och overaller, mössor och dyl ska snart börja införskaffas.. Trodde jag;)
Igår kom jag på att jag för tusan fick några overaller av en tjej i stallet och en lärare på skolan förra året! Då kändes kläderna mycket avlägsna men jag sprang och hämtade upp lådan och tjihoo vad glad jag blev när jag såg att 3 overaller hade storlek 80! En kappa i storlek 86 och ett regnställ (jacka och galonisar i storlek 80!)
Haha såååå perfekt! Återstår ju att se om hon kan ha 80 heeeela vintern men provade kläderna och dom var ganska stora nu (ytterkläder är ju ofta rätt stora) så jag tror nog de!!
Och så en bild på vinterutrustningen:)
Mössor blir nog dessa 2! Den rosa har jag redan köpt, den svarta tänkte jag beställa snart, måste bara maila och kolla storlekarna så de blir rätt:)
Såhär ser två av overallerna ut! Den med prickar är tänkt som hennes vanliga overall och den röda att ha i stallet (om hon hakar på dit i vinter:) sen e de ju bra och ha en extra kan jag tänka mig:)


Förbannade skola!

Ja idag är en sån dag då jag är grymt less på skolan.. det har nämligen visat sig att jag glömts bort trots att jag anmälde mig redan i mars att jag skulle återuppta studierna i höst.. problemet är absolut inte att jag inte får börja för hej och hå så välkommen jag var! Problemet uppstår när jag inser följande:
 
1. Ingen har tänkt på att jag ska göra praktik.. vars tror ni de finns nått ledigt? suck.. inte nära där jag bor om vi säger så.. veckopendlade 12 veckor för att SLIPPA de under sista terminen..
 
2. c-uppsatsen som ska skrivas ska skrivas 2 och 2, problemet blev bara att ALLA bildat par eftersom jag inte fanns med på några listor.. resultatet blir att jag tvingas skriva själv.. kul när alla andra får jobba tillsammans..
 
3. Har fortfarande ingen info fått om ämnen inom c-uppsatsen, om kurser vi ska läsa i höst, jag är ungefär helt jävla LOST...
 
suck.. hade god lust och skita i att gå klart, men nä det är en termin och det är väl bara pina sig igenom de, men jag hoppas dom har någon lösning på de som uppstått...
 
Förhoppningsvis får jag lite mer svar under nästa vecka då SYO tanten är tillbaka..
 
 
NOG OM DET...
 
Jag försöker (trots detta tjorv) njuta av sommarens sista dagar.. ja för hösten är ju på ingående! Idag har det ändå varit en bra dag med sol och hyfsat varmt så jag och Amanda drog till mina föräldrar då Nicklas skulle sova då han jobbar natt! En promenad upp på byn och vidare till östermalm blev det! Härligt! Fyndade lite fina kläder till Amanda på HAPPY (´70% REA liksom) hahaha fy fan vad kul de är och fynda, fast jag håller med er som läser (som säkert tänker, men herreguuuud kan hon bara ge sig snaaart med sitt REA hit och REA dit=)
Idag blev det två tröjor och en klänning till det fantastiska priset 120:- =) Hade en jättefin kofta från Noa Noa som jag är riktigt sugen på att köpa, men vi får se.. trots rabatten kostar den ju ändå ganska mycket=)
 
På tal om nått annat så fick jag då rätt i när Amanda skulle börja gå. mellan 12 och 13 månader och mycket riktigt, fredag 2 augusti traskade hon iväg=) blev ju ganska prick mellan 12-13 månader med andra ord! 
Går ungefär lika fort som en snigel, hahaha.. verkligen försiktig tjej utan att vara feg!
 
Jaja nog om de, lite dagsfärska bilder på en tuff liten brud med "emil i lönneberga keps" och onepiece=)
 
 
 
 

Fynd igen!!

Tycker jag blivit bra på och fynda på REAn vilket jag aldrig brukar lyckas med! Följde med min mamma till Luleå idag då hon skulle kolla synen och beställa glasögon!
Själv följde jag som sagt bara med som sällskap men de där shoppingsuget tar liksom över! Och när man hittar fina saker på REA måste man ju bara passa på!
Fyndade en bikiniöverdel till mig för ynka 30 spänn! Som jag dessutom var NÖJD med! Riktigt fin och att det fanns en ynka kvar och i min storlek.. Ja sånt händer ju aldrig;)
Amanda fick ett par byxor, ett par mockasiner och en tunika, även detta på superrea, betalade totalt 80:-, :)
Känner mig nästan som värsta snåla tanten när jag ska betala hehehe men ibland har man tur:)
Annars (förutom the på theshoppen) var det stopp och shoppingförbud men är gode nöjd över mina fjantigt billiga inköp och en lunch på Fantastiska köpmangatan 16!! Ja bättre blir de inte! Världens bästa restaurang:)

Bilden är från Florida.. Ressuget har åter kommit och då vi planerar en ev resa vinter/vår 2014 till detta fantastiska ställe är de lika bra och börja drömma sig bort redan nu va:)


RSS 2.0