Tid att andas igen=)

ja för en stund iaf=)
Har ju haft min strålningsfysikstenta idag.. fy fan vad jag pluggat här sista veckan för o få in alla formler och sånt.. men de kändes rätt bra.. känns som att jag klarat de faktiskt=) brukar aldrig känna så.. ha,ha, bara för de kommer jag ju säkert kugga:p
sen hade jag jour i helgen och syrrans tommy fyllde år=)
men NU.. nu andas jag igen.. ikväll ska jag inte göra ett skit!
Imorn däremot ska jag jobba hela dagen=) börja med stallet o rida (budda bla=) sen har jag affären på eftermiddagen! känns jätteroligt.. ska bara komma in i allt men de går nog fint=)
På onsdag blir de att åka till IKEA och i helgen ska jag och sälja på ponnytävlingen i Luleå! Hur underbart roligt som helst=)
Ja sen blir de filmkväll en kväll oxå.. torsdagkväll kanske eller onsdag? ska hlra med de andra hur simon jobbar kanske framförallt=)
Nej nu ska jag äta godis för de e jag värd.. se slutspelshockey och njuta av att inte göra nått!

VEREDUS GUARNIERI är här!!!!

Å äntligen kom ridstövlarna! De stövlar jag varit otroligt skeptiskt över.. som jag perosnligen tyckt sett sisådär ut (för de priset) men nu kom dom.. kan bara säga en sak: JAG ÄR SÅ SÅLD!!!! Herreguuuud vilka ridstövlar! Helt fantastiskt snygga i verkligheten, sköna och hur häftiga som helst! Dessutom är dom ju i läder och de slår ju allt.... TRETORN kan ju dra ett täcke över sig.. dom känns nästan pinsamma nu när dessa kommit!! Åh!!!
Ja så jag provade och självklart köpte jag dom oxå! =)
Blev även ett par snygga nya vita ridbyxor och en ny tävlingsskjorta och tävlingssockar!
Så de blev en dyr historia detta!
Mitt shoppingberoende håller i sig, men jag har ju å andrta sidan verkligen lagt undan pengar för o kunna köpa mig dessa härliga hästsaker!=)

Bjuder på en bild på dessa otorligt häftiga stövlar!!!


//Emma

Min hästs storasyrra!

hej!

Jag älskar ju att forska o luska på här på nätet... tyvärr e de grymt svårt o hitta nå men skam den som ger sig! Jag har FAKTISKT lyckats hitta min hästs syster. Ett sto född 2000, samma mamma men en annan pappa. Dock tycker jag de syns att de finns likheter med min Q i denna!
Hon heter iaf Calavera OTL Z=)
Här har ni en bild med hennes föl vid sin sida som är född 2009 så de e ju en rätt nytagen bild ändå=)


Nu ska jag fortsätta lattja runt här:)

//Emma

En shopaholics (jag) bekännelse!

Hej!

En fantastiskt rolig helg har det verkligen varit! Okej allt har kanske inte varit så skoj, men, men..
I lördags så steg jag upp före 06, åkte till luleå och sålde hästsaker fram till 16! Hur kul som helst och mkt fick vi sälja! Efter det så åkte jag med Simon till Coop För och se luleås avgörande match.. ja ni vet hur de gick.. de var sjuktligt tungt o stå på läktaren, men vi slipper kvala.. de är väl egentligen det viktigaste!
Kom hem 22..
Upp 05.30, åkte till Luleå igen, och sålde.. denna dag faktiskt nästan lika bra som första! Hur bra som helst ju!
Sen när vi kom hem till affären så kunde jag inte hålla mig borta från Kingslands stället.. så de blev ett par sockar och två kortärmade tröjor!
Idag har jag även fått se höstens kollektion.. shiiiiiit, de e verkligen bara börja lägga undan pengar till detta NU! för höstens kläder är bland de snyggaste jag sett!!
Så ja.. jag erkänner.. jag har blivit en riktigt häst shopaholic.. känns som alla mina pengar går till ABnians affär men de e ju bara sååååååå värt det!!
SKOJ var de då och sälja.. så ska iväg igen sista helgen i mars då de är ponny hoppning i Luleå!

Dessa är de två tröjorna jag köpt!


och så dessa sockar!



//Emma


Häst hit och häst dit!

Ja de e som nicklas brukar säga när jag surrar för mkt häst:) Idag har de vart stall o hästinfluerat hela dagen! Började redan 07 på morgonen med o åka till stallet för o ta hand om pållen! Drog iväg till ridhuset för o löshoppa! hon tyckte de var.. hm, knasigt!! men hon skötte sig.. men såg inte ut som min power pingla kan man ju säga.. =) mkt lugn o sansad! Nästan vääääl lugn=)
Dock så bökade hon på rätt mkt i transporten.. hon har ju gjort de lite, krafsat upp mattan under sig o så.. dumma fasoner tänkte man först.. men nu idag när jag körde så tänkte jag bara: "nej hon måste tappa balansen.." Hon är ju nämligen bredåkare sa dom till mig.. de går INTE o köra henne smalt, hon galopperar!
Less som jag var på detta så bestämde jag mig för o prova lasta in henne smalt, låta henne stå en stund o se vad som händer... sagt o gjort, hästen gick gladeligen in.. stod snällt där o väntade.. jaha, ja då provade jag köra 3meter.. ingen reaktion.. så jag tänkte.. nej men då kör vi hela vägen till k-träsk då.. jag får ringa upp till ärf om hon får panik! Men... hon rörde inte en fena på hela vägen. Hon stod som ett ljus.. Ja de var den bredåkaren de.. ha,ha,ha.. stackarn, tvingats åka brett när hon inte vill:) inte konstigt hon bökat runt lite i transporten då!!! Nu kan de ju vara så att de har mindre plats i en lastbil och så.. vårt umeslät e ju rätt brett + att ena sidan ÄR bredare än andra och så är ju halva mellanväggen i gummi.. de gör nog rätt mkt tror jag!!=) Men de känns skönt att man löste detta så enkelt!!

Ja sen idag har jag packat o packat o packat ned minst halva hästaffären:) ska ju iväg o sälja imorn på luleåtävlingen! så¨skoooj! sen blir de hockey där sent på kvällen.. kommer vara helt färdig när jag kommer hem imornkväll/natt!!=) Men de e såååååå värt de!!

Ikväll har vi hälsat på nicklas pappa som fyllde år! Åt en fantastiskt god smörgåstårta!!! mm, jag e så svag för goda smörgåstårtor! Skulle kunna leva på smörgåstårta alltså!!!=)

Nu väntar strax sängen, men första ska jag se solsidan!!

Jag bjuder på detta "valpiga" språng av min lilla prinsessa!!:)


//EMMA

hjärtattack!!!

Ja herregud, vi llyckas ta två pinnar mot rögle borta.. de e bara bra.. nu till dilemmat.. vi måste ju ta minst en pinne mot TIK på lördag.. lagen som de står mellan (luleå och timrå) möts i sista grundserieomgången.. ska de bli slutspel eller ingemansland... herreguud säger jag bara! detta ÄR jobbigt. matchen på lördag kommer ligga på en hjärtattacksvarning! Känsliga människor bör inte se denna drabbning!
Sj tänkte jag boka biljetter imorn.. den börjar ju (som tur är sent) då jag ska o sälja i luleå! passar ju bra att de e i luleå oxå:) som gjort för mig!=) Blir dock en lååååång dag, tur de är helpension på helgerna i stalllet!!:D

Hunnit med o longera min häst har jag oxå gjort. hon var riktigt fin tycker jag, otroligt loss o bogen o fick en riktigt läcker trav till o med!=) Imorn ska vi löshoppa direkt på morgonen... ja shit jag bör nog strax krypa till kojs!
Ja och så har jag hunnit jobba lite. Bara en ridlektion ikväll men de var skoj=)

Men först ska jag dricka en kopp the, äta en hårdbrödmacka (finns de nå godare än havreknäcke liksom:) och så tänkte jag unna mig ett avsnitt av OTH.. har ju börjat på säsong två nu!!=) går fortare än planerat så jag måste nog köpa säsong 3 inom nån vecka:)

//Emma

måndag, tisdag och så onsdag idag då..

ja veckorna flyger fram..
Måndagen tillbringades stora delar i stallet, åt lunch hos susanne och sen skrittade jag o cecilia ut 1 timme med hästarna. efter de var jag duktig och smörjde upp allt + fettade in:)

Tisdag tillbringades i skolan från 10-18, sen blev de hockey med simon och emil! Inte tråkigt då vi vann och återigen har allt i egna händer!

Idag har jag knappt hunnit nå känns de som.. städat iof, gått ut med hästen 45 min och lagat en supergod rensteksgryta! Plugga hade jag oxå tänkt hinna med men vi får se.. tänkte iaf gå igenom effektiv och ekvivalent dos innan läggdags, den omöjiga formeln måste in i skallen nu:)

Morgondagen innebär jobb! Ja jag har ju fått jobb varje tors på ridskolan.. hur kul som helst! hålla lite lektioner:) sen blir det hockey (hinner väl bara se sista perioden.. men, men..)

På fredag ska min häst löshoppas o så ska jag hjälpa sus och packa inför tävlingen och i helgen ska jag vara i luleå och sälja hästprylar hela dagarna! ev blir det hockey lördag kväll, vi får se hur de går imorn:)

Nej om man skulle ta och göra sig en kopp the, ta fram studieböckerna och vara seriös en timme eller så!

//Emma

jag har inte tid med det här!

bloggande hit o dit! herregud, helgen har susat förbi i 390 knyck.. nu e de söndagkväll!! hallå?? jag hade inte planerat det så!!
Jaja, i helgen har det vait andersträning! lördagen gick helt okej.. när jag själv fokuserade så gick de bra! Idag, var de en pigg madame som jag satte mig upp på! i slutet gick de bra men själva banan gick ju som den gick! dock känns de ju att allt sitter i mig, jag trycker ju på henne lite väl mkt ibland och så.. de e bara träna på!!! De e ju en häst med en sjudundrande power!! Något stopp verkar då inte finnas så de känns ju fantastiskt! de bara VILL,VILL,VILL!!!
Hoppade något hinder på 120, annars runt 1m-110!

Visst har hon läcker galopp??=) de syns till o med på kortet här vilken härlig galopp de är!!! MKT luft!:D


o här ett litet skutt:)



hi,hi.. de lilla hindret var otroligt mysko tyckte Quibbl!


De finns ingen storhäst med så vacker ansikte! helt otroligt så fint huvud hon har:D


Lördagkväll var de tacobuffe på kanis med hela stallet! de var skoj, jag blev kvar till drygt 23, då var de bara jag och anders och emma kvar så då fick simon hämta oss (han körde taxin) o köra hem anders och sen mig!!=)

//Emma


Tentasvaret har kommit..

oj,oj.. vad jag varit nervös inför denna dag, när tentan skulle komma tillbaka..
Men shit vad jag är glad nu.. de är helt sinnessjukt, jag SPIKADE tentan! ha,ha,ha.. vilket skämt va??!!! JAG av alla människor lyckades få ALLA rätt på tentan!! 100%! Ja jag är faktiskt sjukt stolt över mig själv just nu.. att lyckas spika ett prov på gymnasiet var en grym uppgift, detta ännu grymmare!! Jag skrev iof otroligt väl och seriöst med bra argument på samtliga frågor men ändå, nästan svårt o fatta:)
Så idag ska jag faktiskt ta och njuta med godis och chips med min älskade sambo och så har vi hyrt film!

//Emma

Imorn är det kurs för Anders och på kvällen middagsbuffe med en cider eller två med stallet! 36 anmälda, hur j*vla skoj kommer inte detta bli:)

Alla the drickare!

i dessa tider (vintern) dricks de ju rätt mkt the! Ja iaf från min kopp:)
Tänkte bara tipsa om mina egna två favoriter av påsthe!
Det första och abslout godaste på marknaden jusu nu är:

Bangalore Palace!!!


Min andra favorit som Sara tipsade mig om är Äppel, kanel och russin the!!

 

De var bara det jag skulle tipsa om!!

//Emma


Dagen igår..

går till historien som en av de sämre! fast den var ändå grymt bra:) hm, låt mig förklara lite snabbt.

Började med att stiga upp redan 07, lite småtrött faktiskt. drog till stallet 20 min för att mocka och tog ingen nyckel då nicklas var hemma. Ja så de slutade ju med att jag blev utelåst! Nicklas var på väg till luleå med kund och reservnyckeln var inne i huset likaså min.. Åkt till mamma som tur var har hon ju sportlov. så jag åt frukost och duschade där.
Nästa problem, jag skulle vara i skolan redan 10.. (skulle åkt buss..) nicklas kom hem frå luleå 11.45! Kl 12 tog jag mig in mot stan i totalt snökaos med icke fungerande vindrutetorkare.. (fick ju lov o köra in) de gick ju bra så länge man inte stod stilla med bilen:p
Kom fram till universitetet 3 timmar sent, hittade endast parkering på betalplats men tog den.. sen skulle jag betala.. då slukar maskinjäveln mina pengar för 5 timmars parkering o jag får en lapp med tid för 40 min! suck.. skrev ett argt brev vid sidan om lappen (ha,ha,ha) som tur var fick jag ju ingen böteslapp..:)
Pluggade till 4, åkte in till stan och träffade Emelie! de var grymt trevligt! åt middag ute då och sen in till hockeyn! väl där.. ja jag såg årets första 3 poängsförlust! MIN svit är bruten! jag har hittills i år lyckats pricka in samtliga matcher där luleå alltid fått minst 1 pinne med sig.. faaan!
Så åkte man hem, själv i snöovädret, hemma 23!
så ja förutom att de var grymt skoj och träffa emelie och även linda o så på läktaren (o sen e ju hockey fantastiskt trevligt) så var denna dag inte min bästa..

dagen idag känns betydligt bättre!!
Har pluggat så flitigt de 60 första frågorna (bara häften kvar nu!!!) dessutom har maria öhman kikat på min häst som är 10 ggr bättre än sist:D en behandling.. ja som vi sa.. INGEN djupsnö med en överaktiv häst som denna!
så de kändes skönt, var ju inte så farlgt sist heller, men lite väl öm tyckte jag nog hon var i länd och gaffelbandsfästena.. idag ingenting:)
Men de var som Maria sa, komma från Holland driekt till djupsnön, inte konstigt hennes kropp reagerar!

Har hunnit fika hos sollan, städat huset, lagat middag o plogat mig fram till ytterdörren i snökaoset:) de e tur vi har Styven som skottar.. fiii fan för o skotta alltså.. de e så värt att betala för att någon ska göra de! sliter bara på kroppen på ett dåligt säätt!

Imorn tänkte jag ev försöka ta mig till det lilla ridhuset och kanske skutta litte!

/Emma

svar..

svar till anonym "tog inte Johan Olsson ett guld oxå?"
Japp de gjorde han e skidstafetten för herrar, ett lagguld alltså, inte ett individuellt!

RSS 2.0