Jobbuppdrag, barnvagnsjakt och filmkväll!

Hej!

Igår var jag faktiskt rätt ambitiös och hann med en massa ärenden, tacka ja jobbuppdrag och så var det den sedvanliga mys/filmkvällen.. ni vet fredagar=)

Åkte in på morgonen till Luleå med mamma för att ta tag i barnvagnsinköpet och även bilbarnstolen (eller babyskyddet som de så fint heter..) Kallar de kort o gott för bilbarnstol, bsbystol.. de e ju för fasen en stol, haha=)

Vagnen visste jag vad jag ville ha! Älskar ju Emmaljunga och efter lite råd från många kändes valet enkelt med citycrossen! Framförallt att den är såååå smidig och LÄTT! Snygg också. Säga vad man vill om priset men Emmaljunga gör dom snyggaste vagnarna OCH tillverkar även allting i Sverige vilket inte tillhör det vanliga idag=)
Så jag beställde och valde att hämta ut först i mitten-slutet av juni! Kände bara att de e onödigt att ha vagnen hemma flera månader innan, ska ju inte användas förrän bebis anländer men nu är den bokad iaf=)
Färgen blev en färg som heter Jeans Black, ser ut som svart med lite färg i.. "levande svart" vette tusan hur jag ska förklara.. Vita kantband och så supersnyggt innerfoder i vitt och silver.. sååå nöjd!

Bilbarnstolen/babyskyddet blev från nått av de kända märkena.. med insats/bas såklart så man bara klickar fast de lilla barnet! Dessutom med 5 punkts bälte.. tycker ju att 3 punkts är rätt kassa, många barn kan ju "hala sig ur detta" hasar ned på armar m,m.. så den e jag oxå nöjd med! Ja det kändes så rätt allt som handlades igår=)
Inget velande utan helt enkelt bara "Ja, detta ska jag ha!"

Åååå hittade ju en helt fantastiskt söt spjälsäng oxå.. inte såå farligt dyr, har hittat en på byn för 6500:- hahaha.. den struntade jag snabbt i! Har varit inne på o köpa från IKEA men tror tusan de blir från barnens hus iaf! För den var grymt snygg! Dessutom i vitt, svart eller natur och jag är rätt inne på en vit säng.. INTE ek/natur för jag har stora problem med trä överhuvudtaget.. FULT och dassigt!=)

Ja och en massa annat fint, som spjälskydd med mumin eller laban, täcke och kudde med dessa.. en amningskudde, söta filtar, små bodys.. mmm så fint. Men jag ska vänta ett par veckor till. Först ett besök på IKEA och se vad dom har att erbjuda.. är ju betydligt billigare där än på barnens hus=)

NOG OM DETTA!

Har ju fått jobbuppdrag som domare oxå! Tjihoo de e ju så kul så jag blir bara glad, en extra slant i fickan oxå är aldrig fel!! Fick såklart domaruppdrag i Älvsbyn på deras ponnyhoppning i början på juni men även i Råneå den 5 maj!=)

----

Ja och så hade vi filmkväll igår.. såg en mycket rolig film!! Bra skådespelare och massor av skratt!



//Emma

det är faktiskt sant..

ja alltså jag måste hålla med alla som skriver om det här med att vara gravid, hur fantastiskt det är OCH Hur mycket kärlek som finns till ett ännu ofött barn..

Det är ingen myt, Jag älskar verkligen att vara gravid. Jag mår ju fortfarande helt okej, det känns men inte så att det ens stör det minsta. Det är så otroligt mysigt och känna denna lilla varelse böka runt i magen, små buffar som blir allt tydligare för var dag som går=)

Och så kärleken till det växande knytet i magen. Det är speciellt det här med att bära ett barn.. vi är två men ändå en.. sammanlänkade till varandra!

Fantastiskt är det! Och såklart helt underbart mysigt!!!

MVC idag då!

Hej hej!

Idag har jag faktiskt inte städat nått alls. har bara packat in skrääp i bilen och kört bort de, men i övrigt har både dammsugare och skurtrasor fått vila=)
Pysslat med lilla Q i stallet, hon däremot hade nog hellre stått i hagen än blivit borstad, lite smågrinig idag (hormonerna som spökar;)

Har varit på mitt v 20 besök hos BM idag på MVC!! Är ju i v20+5 nu (v21 alltså)
Hade mycket fina värden, vilket jag trodde oxå då jag mår så bra!! Mitt järnvärde hade bara sjunkit från 125 till 120 så vi skulle avvakta med tabletter och försöka äta järnrikt istället, får vi se vad nästa besök säger=) Jag tycker ju de e roligt o ta provet, stick i fingret o sånt.. konstigt men jag tycker de e kul=)
Mitt blodtryck har ju grävt sig fast på 100/60 som jag minns att jag hade redan på sjukhustiden från olyckan! Och både vid inskrivningen och nu v 20 ligger det på samma! Är ju skönt att de e bra=)
Vikten då.. ja vad ska man säga, hahaha hade lyckats knapra mig upp till +0.4kg tjihoo=)
Däremot fick jag veta att jag har en MYCKET stor livmoder.. då snackar vi inte liiite större än normalt utan den var tydligen enorm!! Blev lite chockad faktiskt men jo den täcker hela jävla vägen alltså.. REDAN! Så min BM varnade mig för att det finns en rätt stor chans att jag kommer och få en mycket stor mage! Haha, ja än syns de då inte, och jag tror som inte den kommer bli så stor men vem vet... ;)
Bebis mådde bra, hjärtljud på 140-144 ca.. =) Däremot var det (precis som på UL hos specialisten) ett riktigt litet energiknippe. fick flytta ul maskinen som man lyssnar på hjärtat med 5-6 gånger för att den lilla bebisen mest snurrade runt och gjorde allt för att inte vara med;)

Så för min egen skull skriver jag här lite info (kul o titta tillbaka på)
v11+2
Blodtryck: 100/60
Järnvärdet: 125
Vikt: inskrivningsvikt så 0.0kg
Bebis hjärtslag: ca 160

v20+5
Blodtryck: 100/60
Järnvärdet: 120
Vikt: + 0.4kg
Bebis hjärtslag: ca 140-144

Då är det återbesök om drygt 4 veckor, den 27 april! Kul! Då ska magen börja mätas oxå=)

//Emma

Mera sparkar!!

Ja herregud, de sparkas i magar från höger o vänster. denna gång är det dock inte i min mage (nog för att de sparkas/buffas dagligen där) men nu pratar jag om älskade lilla Q:s mage! Fick för första gången känna hennes lilla bebis buffa därinne! Såå mysigt!! Magen har tvärväxt på henne och hela hennes gång har blivit lite påverkad.. de e lite tyngre steg nuförtiden=)
Insåg idag att det verkligen är spännande de här med avel.. superkul ju!! Jag längtar och längtar så mycket till juni och runt midsommar där!
Kände idag att jag skulle kunna tänka mig att "lägga ned" min amatörtävlingskarriär för att avla lite=) Kommer ju aldrig bli mer än en 120-130 ryttare och allvarligt vad ger de? Såklart de e skoj o tävla, men just nu känns de enbart som en gigantisk kostnad!! Tiden spelar ju oxå in.. Kommer knappast ha fler lediga helger till hösten när jag själv blivit mamma! SÅ nää just nu känns de lockande att kanske avla lite.. framförallt om det kommer ut nått fantastiskt ur lilla Q!!!
Meeen, jag ska dock tillägga att jag e sinnesjukt ridsugen. Nu i o med mitt bäcken som gör lite ont har jag bestämt att det ej kommer bli nån ridning före hösten, men då hoppas jag ha hittat gnistan igen! För att amatör rida och träna.. det gör jag så gärna=)
Lilla Q Travar...


Spännande med Föl som sagt.. och ännu mer spännande att få se vad som kommer ut. Kul och se om det blir en skimmel eller brun, hingst eller sto, och ja.. gångarter, extriör. Det är ju så otroligt mycket att se framemot och det finns verklige ingenting som är sötare än små föl på bara några timmar! Såååå otroligt vackra!
Hur söt är inte Electra på detta kort, ett par veckor gammal=)


Jag har alltid trott att det är en hingst därinne.. bara en känsla (kunde jag inte fått den till mig själv oxå:) Men ikväll så ändrades de plötsligt.. ja jag fick känslan av att de var ett litet sto.. haha ja.. precis som för mig blir ju detta en superkul överraskning fast om jag får önska så hoppas jag på ett stoföl=)

Ja och sen gillar jag stammen på detta än så länge ofödda föl=)



Ja de ser ju mkt fint ut detta med känd stam hela vägen=) Efter Calypso II kommer ju oxå Cor De La Bryere och efter Atlantus Z kommer ju både Athlet Z och Alme Z!!=)

Ja blev ett hästigt inlägg detta=)


Förutom stallet har jag hunnit äta 3 rätters thai lunch med mamma på hotellet! Mmm, åt en thaisoppa till förrätt, wokad biff till varmrätt och friterad banan och glass till efterrätt! Nästa tisdag ska jag och mamma inte äta trerätters utan då satsar vi på en paltlunch istället=) Är så mysigt och försöka hinna luncha med sin mamma en gång i veckan=)
Städandet har gått trögt idag, jag har mest sovit middag istället.. sov i över 2.5 timmar, men de behövdes väl. Faktiskt om det är nått jag tycker är "jobbigt" så är det just dessa trötthetsfaser som kommer och går.. kan gå en vecka och jag e superpigg, nästa vecka måste jag sova 15 timmar på ett dygn för annars svimmar jag, däckar.. bara faller ihop i sömnbrist=) Haha, men men e väl bara passa på o hinna sova lite middag nu om kroppen vill de.. snart e sommaren här med både hästföl och en egen bebis och då lär livet knappast gå på halvfart;)

Imorn ska  jag verkligen rycka tag i städandet, torsdag är det besök till barnmorskan och fredag ska jag in till Luleå och shoppa! Insåg att det kanske börjar vara på tiden att beställa barnvagn då jag fick höra att levernastiderna kan vara upp till 3 månader;) måste bara bestämma färg och dyl! Jaja, de löser sig nog=)

//Emma 


Florida Del 2....

inlägget skulle kommit upp igår men verkar ju ej ha gjort de..

Mot Orlando!!!!

Ja efter vår vistelse i Ft.L lämnade vi så kusten och åkte upp mot Orlando för 8 nätter i egen villa!!
På vägen passerade vi denna jättesjö som killarna promt skulle se på! Själv tyckte jag den var as tråkig, men nu kan man ju säga att man sett den iaf;)
Ja sjön är ju denna sjö som syns på kartan, heter Okeechobeesjön, och är tja.. rätt stor faktiskt=)




Ja här är en bild på denna "fantastiska" sjö, stor var den men så mkt roligare än så var de ju inte!!


Efter många mil i bilen (drygt 40 mil) så kom vi äntligen fram, hade då tvingats till "nöd-kiss-paus" efter en öde väg med palmblad o stickande buskar, hahaha.. fy fan vad vi skrattade!!=)

Villan var ungefär sååå fin som man kan tänka sig, eller vad sägs om 5 sovrum, 5 badrum + en toalett, egen pool + jacuzzi, kök, matsal, vardagsrum, garage, tvättmaskin o dyl! Perfekt för oss och billigt o bo verkligen!!!

Ett par bilder inifrån huset..




Poolen och jacuzzin!


Gatan vi bodde på..


och vårat hus såklart!!


Första kvällen i Orlando åt vi på en buffe restaurang som heter Golden Corall. Sist vi var i Orlando (jag o nicklas) bodde vi drygt 5 minuters promenad från denna restaurang som har massor av rätter och välja bland! Och förutom god mat, massvis av desserter och dyl så har dom ju detta:


Ja fy fan alltså, en gigantisk CHOKLADFONTÄN!!!! och i denna kunde man bla doppa färska jordgubbar och lite annat sått o gott! Sinnesjukt gott, ja bland det godaste jag åt i USA.. haha om man nu kan kallas de mat;) Men fantastisk dessert iaf=)

//Emma

städdag!

Ja en riktigt städdag har jag haft och påbörjat detta vårstädande=)
Hallen, garderoben våran och toaletten är klara + halva kontoret! Slängde bla 4 par skor som jag insåg att jag ändå inte använder, vantar och mössor flög åt fanders och det var så skönt o få rensa bort en massa!!
Imorn ska kontoret göras färdigt och sen ska jag ta tag i kök och vardagsrum (e ju betydligt mindre o göra där=)

Imorn ska jag även luncha med mamma och om jag hinner och vädret e bättre än idag tänkte jag promenixa till stallet=)

Bakat har jag ju gjort idag.. mjukkakor för första gången! Blev helt okej, men kunde blivit liiite saftigare om jag själv får bestämma=) Önskar jag kunde göra farmors mjukkakor men vet ej var de receptet finns (om de ens fanns ett) och så bakades ju dom i en bagarstuga.. mmm världens godaste bröd, älskade farmor så jag saknar dig!

//Emma

50% gjort, 50% kvar!

Hej!

Lördag idag! Trevligt med helg! Har varit och grattat Tommy (syrrans sambo) som fyllt år i veckan. Bjöds på smörgåstårta.. mmm så gott! Hade gärna ätit den delen med gravad lax oxå, men men de får jag göra i höst istället=)

Igårkväll beställde jag o Sara pizza, sen såg vi film hemma hos henne tsm med stina och simon! En skräck faktiskt. Mycket bra, typ av film som jag gillar då den kändes verkligen och inte en massa överdrivna monster!


Lördag innebär ju oxå att ny vecka i graviditeten, nu har vi så äntligen passerat 50% av graviditeten.. japp, 20 hela veckor har jag gått och traskar därmed in i v.21!!=)
Ja sen ser de ut som (till 90%) att det blir snitt, min BM verkar inte anse att något annat alternativ är att fundera på... ja vi får se, e ju en bit kvar ännu!

Ikväll blir de och hyra film igen med sara, stina o simon! Tror på en komedi eller thriller.. brukar inte se skräck 2 dagar på rad, fast vem vet;)
I veckan ska här vårstädas! Japp, källaren ska städas och det ordentligt, det ska slängas kläder och städas i våran klädgarderob och ALLA gaderober, byråer, m.m ska renas ut och fixas! Nu är jag less på allt skrot;)

//Emma

Skola i veckan!

Ja skola har de ju vart inne på LTU denna vecka! Riktigt roligt med både seminarium och workshop samt lite föreläsningar! Dock e man ju död då man kommer hem av all info och allt plugg men lite har då gått in=) Nu är det bara börja berarbeta alla 4 kurser inför tentorna i slutet av maj/början på juni! Då är de ju hela 4 tentor så det är nog bäst och börja i tid om allt ska få plats i hjärnan=)

Nu ikväll och imorn ska jag försöka renskriva färdigt ett arbete och sen tänkte jag ta lite helg från skolan! Kanske lite myskväll och så tror jag de e hoppkurs på föreningen så kanske åker upp och kikar lite=)
Tänkte försöka ta mig ut och gå, kanske till stallet men vet inte om jag "vågar" gå så långt kan ju få tväront (vem vet?=) har nämligen (tyvärr) börjat känna av min ex-skada lite nu på den redan dåliga högersidan.. inte så att det stör jättemycket då jag känner av höger sida dagligen, men jag hoppas hoppas de inte blir värre än på ett tag!! Men sånt e livet och inte deppar jag för det=)

På tal om en helt annan sak, jag är totaltsålt på låten: Flickan och Kråkan med Timbaktu! Herregud jag bara älskar den! Jag som egentligen tycker skånska e vidrigt fult bara avgudar denna låt! tycker dock orginalet e rätt kasst, haha=)


Ska försöka uppdatera lite om resan, har påbörjat ett inlägg men de kommer så mycket ivägen hela tiden=)
Bjuder på en bild så länge på oss tjejer en kväll på disneyworld! Det var inte alltför varmt denna kväll vilket kanske syns på klädvalet, haha=)


//Emma

Sist: Visste ni att flygplansmaten (som aldrig egentligen smakar jättebra) beror på att 1/3 av våra smakceller på tungan slutar fungera uppe i luften pga syrebristen utanför planet!! Så de kanske inte är maten de e fel på utan våra smaklökar som e kassa för tillfället;)


Trötter idag!

Ja idag är jag riktigt trött, har sovit säkert 9-10 timmar inatt men likförbannat höll jag knappt på o orka stiga upp kl 8.30! Har legat och vilat lunch 2 timmar också, men nu jävlar har jag tagit mig i kragen och börjat göra lite nytta!

Har ju innevecka i veckan med bla ett seminarium så har knåpat färdigt på det och ska sätta mig ned och läsa igenom ett arbete som ska skickas in (ni vet stavfel o slarv)

Annars e allt rätt bra, min häst är inte längre vit/grå, snarare brun/gul.. suck, och ingen ide är de ju och tvätta när hon ändå e utan täcke och tja.. hon får vara lite skitig ett tag till, jag kan ju inte duscha henne dagligen=)

Nä fortsätta med lite skolarbete nu då!

Tjao!


En bra helg!

Ja helgen har vart bra! Igår ååkte jag till Piteå och träffade Sara o mysmagen=) Vi åt ute på en kinarestaurang och måste verkligen ge maten toppbetyg!!!! Mmmm åt både vitlöksbröd till förrätt och biff med bambuskott och champinjoner till varmrätt, mycket mycket bra!!!!

Idag har Evelina (Nicklas syster) vart här och påbörjat sitt arbete i vårt blivande kontor=) Så nu tar det fart efter ett par veckor i vila;) Ska bli skönt när rummet är klart så vi kan påbörja nästa rum.. vårt gästrum/nuvarande kontor ska ju bli barnrum och ja de behöver ju påbörjas det med.. kanske runt maj iaf, innan jag e helt groteskt stor, hehehe=)
Hockey idag oxå, årets fiasko.. luleå åker ut i KVARTEN.. fan så illa.. å andra sidan har dom gjort en fantastisk grundserie:
* Vann grundserien med 5 poäng, klara redan i omgång 53!
* Enda lag som nådde 100p, förra året nådde inte inget lag detta..
* Det lag som släppt in minst mål av alla lag i grundserien GENOM TIDERNA!!
* Det lag som hållt flest nollor i grundserien genom tiderna!!
Det är starkt, tyvärr kändes de som att man var nöjd med detta oxå.. speciellt spännande kvartsfinaler har det knappast varit på tal om..
Jaja, bara ladda om för en ny säsong, herregud jag orkar faktiskt inte lägga mer energi än detta på hockeyn.. finns så mycket annat här i världen=)

På tal om min vikt, jag har ställt mig på 3 olika vågar och alla visar på -0,2 och till -0,6kg sen inskrivningen.. mysko verkligen då jag är hungrig KONSTANT! sista veckan har jag ätit ta mig fan hur mycket som helst.. igårkväll hos sara åt jag upp typ alla mat, både förrätt och varmrätt och sen godis hemma hos henne OCH till det sjuka, när jag kommer hem runt kl 23 så äter jag 4 (!!) frukter för jag e så jävla hungrig då.. vars är felet?? Undra om min ämnesomsättning slagit slint, hahaha! Jaja, bebis mår ju bra och de e ju egentligen det viktiga, den tar ju maten och näringen före mig, men tycker ändå det är konstigt!
För bara drygt 1 1/2 timme sedan åt jag middag hos min mamma och pappa, två stora portioner med kött, potatis och sallad + fika och efterrätt.. känner att jag börjar vara lite småhungrig nu.. 1 timme till så kommer de fan kurra i magen.. hahaha, jag kan inte sluta tycka detta är sinnessjukt för det ÄR just vad det är.. ska nog göra mig en fruktsallad på en massa frukt här hemma...;)

Imorn ska jag ringa BM och boka tid för koll i v.20, sen blir de lite hemma plugg och så e de skola resten av veckan i Luleå=)

//Emma

Rutin ultraljud idag!

Ja idag har jag och Nicklas varit till Sunderbyn på ett rutinultraljud! Mycket spännande, var lite nervös innan, fastän jag sett lilla bebis för bara ett par veckor sedan. Allt såg då fortfarande superbra ut! En stor fördel o utbilda sig inom vårdyrket (o även röntgen) för hon surrade mycket Latinska termer med oss;) Fast jag hakade på rätt bra!
Kul och se iaf, sist var ju den lilla filuren skogstokig, idag låg h*n och sov drygt halva undersökningen, sen blev de lite fart igen!
Blev flyttat men inte så mycket faktiskt, från 6 augusti till 10 augusti så jag går faktiskt in i v 20 imorn! Känns ju bra måste jag säga=)
Ska ringa min söta BM på måndag och boka tid för koll under nästa vecka.. trodde ju jag skulle bli flyttad typ minst en vecka men icket;)

Haha, ställde mig på vågen imorse, bara för att liksom. och nu ska ni få höra de sjuka, enligt min våg har jag GÅTT NED 0,3 kg sen jag var i v.11.. hm, tror min våg e lite ute och cyklar! Man bör ju ha gått upp typ mellan 2-4 kg så jag tror knappast jag minskat i vikt.. framförallt inte som jag tryckt mat till höger o vänster=)

Nej nu ska jag åka till min syster och hoppa ned i hennes supersköna och duperdjupa bubbelbad (fast utan bubblor då) sen blir det hockey ikväll och imorn ska jag till Piteå och hänga med Sara och snacka en massa bebisstrunt=)

//Emma

Att få dela denna glädje med en annan människa!

Att vänta barn innebär iallafall för mig en helt underbar glädje. Min kropp och mina sinnen skriker av glädje dagligen! Det är faktiskt helt otroligt hur mycket hela jag verkligen njuter av denna tid, och att få dela detta med någon mer än min fantastiska sambo känns än mer fantastiskt.

Jag pratar om att få dela denna graviditet med en vän. Med någon som i detta nu är beräknad exakt samma dag som mig, någon som går igenom samma faser vecka för vecka, samma längtan som man själv bär och samma känsla och nyfikenhet i o med allting som händer med både kroppen och sinnena!
Jag hade den turen att få dela detta med någon mer!

Enda sen gymnasiet har vi "tjejgänget" i klassen pratat om att: den dagen vi skaffar barn kan vi ju som lite snyggt säga till så andra kan haka på. Nu blir det ju inte så. Det är ju knappast så att jag (om så hade varit fallet) ringt mina tjejkompisar från gymnasieklassen och sagt nått i stil med: Hörrudu, vi sätter igång ikväll så ni vet. Nä det är ju inget man ens nämner i första taget för visst är det en känslig del i ens liv och framförallt innan man faktiskt blivit gravid, för det finns ju inga garantier på att just jag kunde få barn...
Därför var beskedet att en vän till mig väntade barn så otroligt glädjande! När hon valde att gå ut med sin nyhet insåg jag snabbt att "hon måste vara ungefär lika långt gången som mig." Ett telefonsamtal senare, mycket skratt, glädje och förväntan inser vi både att vi är beräknade till exakt samma dag!!!!

Så tack Sara för att du och jag får dela detta tillsammans! Känns egentligen som att det är en självklarthet att det är just vi två som ska få dela på detta, för hon är min allra äldsta vän som jag träffade redan under dagistiden på blåbär och lingon!
Nu börjar ett nytt kaptiel för oss båda i livet, ett kaptiel som jag ser otroligt mycket fram emot att påbörja!












Kramar //Emma



florida del 1

Ja är väl lättast att dela upp Floridaresan i ett par delar, de händer sååå otroligt mkt där hela tiden!

Vi började med att hämta ut vår bil.. hehe, den var ganska stor kan jag säga, men bra med utrymme för 5 pers och totalt 7 st stora resväskor + handbagaget!

Började våra första nätter i Fort Lauderdale. Personligen min absoluta favorit av de städer jag sett i Florida, mysig känsla och inte lika ”storstadsliv” som Miami!
Vi hade ett par riktigt sköna dagar med lite cruising och shopping på förmiddagarna och efter lunch traskade vi till stranden för lite sol och bad i 2-3 timmar!

Här är vi ute på promenad längst vägen för o äta frukost=)



en av mina favoritaffärer! Fantastiska bodylotion och dyl, mmmm=)
 

4:e dagen i Fort Lauderdale tog vi en helshoppardag på berömda Sawgrass Mills! Puuh tog oss (precis som sist vi var där) inte ens igenom halva shoppingcentret.. men inte så konstigt då det finns över 350 butiker! Jag hittade iaf det jag framförallt ville shoppa i USA.. nämligen ett par asics skor! Jag ska helst bara promenera omkring i dessa pga av skadan då jag lätt får ont i både fot och även benhinnorna då högerbenet inte kan bygga upp muskler normalt! Tyvärr kostar de skor jag trivs allra bäst med över 2000:- i Sverige.. Men här fyndade jag i en sportaffär så jag köpte två par skor för TOTALT 1600:-!!! Ja jag säger de, älskar o shoppa i USA!!!=)


Som ni ser på bilden är det två likadana skor bara olika färger men nu har jag 3 par asics så borde ju klara mig ett tag framöver!

Förutom skorna shoppade jag faktiskt inte så mkt mer på Sawgrass Mills, var sugen på o köpa jeans men de e svårt när man inte kommer i sina normala och veta vilken storlek som passar..=)


5:e och även sista dagen i Fort Lauderdale steg vi upp och gick till den superfina piren på stranden.. var så vackert sådär på morgonen, och när stranden både städas och sladdas varje kväll hålls stranden så otroligt snygg och ser så orörd ut! Borde fler ta efter=)






Dessa coola fåglar bodde ute på piren;)





Avslutar med en bild på finaste Kajsa och Stina!!=)

Efter strandenpromenaden och en god frukost tog vi och packade in oss i bilen för att bege oss upp i landet mot ORLANDO!!

Fortsättning följer..


en liten spark!

Ja igår skrev jag att jag inget känt, allt var som vanligt och det var ju så. Har ju bara känt att det funnits nått där men inget mer.. haha men här går de undan i svängarna, ikväll låg jag på sängen i kontoret och surfade när jag helt plötsligt känner hur det som "susar till" inne i magen. Svår känsla och beskriva, men automatiskt tog jag min hand och lade på magen och då känner jag två supertydliga sparkar (läs buffar) mitt på handflatan. Jag blev så otroligt chockad över hur tydligt det kändes! Ropade på Nicklas men självklart hade ju bebisen snurrat vidare därinne men efter detta har jag känt detta "susande" i magen en hel del, dock inga fler sparkar utåt men det var en sån magisk känsla=) Kommer sova gott inatt;)

Idag har vi vart förbi Nicklas föräldrar då hans pappa fyller år imorn men Nicklas jobbar så han e inte hemma förrän vid midnatt..
Skön dag för mig imorn med andra ord, ska luncha (3 rätters faktiskt) med min mamma, sen ska jag ta tag i en massa pappersarbeten med Nicklas företag.. inte det roligaste, men är jag bara hemma och slöar kan jag ju gott hjälpa till lite=)
Dessutom har vi fixat vårt internet idag, var en grej som gått sönder men nu har vi köpt ny och intsallerat så nu fungerar äntligen nätet igen=)

Ska försöka börja sammanfatta resan också, kanske kommer ett inlägg med en hel del bilder imorn med lite tur=) Hör o häpna men jag tror jag tog drygt 500 kort på resan, och tja.. jag e ju ingen kameramänniska så för att vara Emma anses detta MYCKET bra=)

OCH bara för att jag känner mig generös ikväll bjuder jag på en bild på mig och Nicklas iförda en helt outstanding Hogwarts kostym! Såklart e vi på olika elevhem för som alla vet sen innan: "Emma är den goda, och Nicklas den onda", hahaha=)
Bjuder även på det otroligt snygga smile vi lyckats fånga på bilden och det faktum at det faktiskt ser ut som att kvasten jag sitter på är påväg upp i luften.. men ni vet, är man på hogwarts så är man, och här är ju magin på riktigt;)



God Natt mina vänner!

//Emma


19 veckor i mitt nya liv!

Hej!
Jag vet faktiskt inte vars jag ska börja detta inlägg.. Som alla vet (ja jag förmodar alla typ vet) så ska ju jag och Nicklas bli föräldrar till sommaren!
Herregud jag blir alldeles varm i kroppen bara av att tänka tanken, lite nervös också. Det är ju till sommaren livet kommer börja på riktigt känns det som. 19 veckor har redan gått av min graviditet, fatta det är nästan halva vägen och de känns knappt som det börjat ännu=)
Men, jag börjar från början, från den där dagen den 6 december som kom att ändra vårt liv för alltid!

Jag kan börja med att vara helt ärlig och säga att detta inte var planerat in i minsta detalj=) Samtidigt ska jag inte förneka att det inte var helt oplanerat, ändå hade jag svårt att tro att det var sant den där eftermiddagen den 6:e december 2011 när graviditetstickan visade två illröda streck!
Allt var ju som vanligt, jag hade varken ömma bröst, mådde illa eller dyl, det som gjorde att jag började misstänka att jag eventuellt var gravid var att min mens inte kommit. MEN då jag ibland har lite oregelbunden mens framförallt om det är lite stressigt köpte jag mest ett graviditetstest för att kunna utesluta att jag var gravid, för jag var ända till den där stickan visade två illröda streck bombsäker på att så inte var fallet..

När Nicklas kom hem från jobbet satt jag som i chock med ett grav test i handen och han fattade ingenting. Jag sa inte heller någonting, jag gav han testet, instruktionspappret och inväntade en reaktion..
Han reagerade såklart som jag förväntat mig att han skulle göra, hela hans kropp skrek av glädje, han satt sig bara ned bredvid mig, kramade om mig och var nog i denna stund världens lyckligaste människa.

Det minsta tvivel som fanns hos mig försvann i samma ögonblick som Nicklas verkligen visade hur mycket han ville bli pappa, han har ju velat skaffa barn i över 2 år nu. Så det fanns aldrig någon tvekan, trots att jag både kännt panik och ställt mig frågor som "kommer jag klara detta" eller "är jag redo" så visste jag att med den underbara människa som pappa till vårt blivande barn kommer jag klara allt!
Jag vet redan nu att Nicklas kommer bli världens bästa pappa, han planerar redan nu för fullt hur han ska lägga upp ett så smidigt schema som möjligt till hösten så han kan vara hemma och hjälpa till allt som bara går! Han ska ställa upp och fölvaka om det behövs, han har lovat och hjälpa mig med Q om det krisar och han är till och med villig och betala stallhyror och hovslagare om det behövs i o med att min mammapenning inte kommer skjuta till miljoner;) Han är verkligen så mån om att jag ska få fortsätta med mina hästar för han vet hur mycket jag brinner för stallivet, och det är jag så otroligt tacksam över!

Efter denna dag började jag läsa om allt möjligt, jag insåg att jag var runt v.6 och ja det var inte så mycket mer med det.. tji fick jag.. bara ett par dagar senare kom illamåendet, vissa nätter låg jag vaken och bara skakade för att jag mådde så illa, fick i mig lite lätta soppor och tänkte att julen kommer vara helt förstörd.. men lika fort som illamåendet kom, försvann det också. Drygt 2 veckor och sen mådde jag som om ingenting hänt. Julen flöt ju därpå rikitgt bra och så även nyår om än de kunde komma någon illamående attack av vissa maträtter;)

Efter nyår ringde jag min blivande BM och skrev in mig. Kom dit redan dagen därpå där vi pratade och diskuterade. Självklart blev det mycket snack om min skada och kommande förlossning. Hon frågade även hur jag mådde och mitt svar var mest att "jag undrar ibland om jag är gravid för jag mår ju så bra!"
För jag mådde verkligen hur bra som helst, var i v.11 och mådde precis som vanligt. Veckan därpå fick både jag och Nicklas komma på träff och efter lite blodprov och frågor skulle vi äntligen få lyssna på det lilla hjärtat. Jag var inställd på att inget höra, men nästan direkt hon satt apparaten mot magen kom dom vackraste små hjärtljud jag någonsin hört. Snabba, tydliga slag.. det fanns verkligen inget tvivel kvar, det fanns faktiskt ett liv därinne!!

Efter att man fått höra hjärtljuden gick vi ut till våra föräldrar, syskon och närmaste vänner och berättade nyheten. Det var bara glada reaktioner, förväntan och glädje! Samma vecka ringde även min BM till mig och berättade att jag fått en tid hos en specialist för att börja kolla upp hur läget egentligen ser ut inför en kommande förlossning. Under denna vecka och även veckan därpå var jag säker på att ryktet skulle spridas men nä, förutom det som jag berättat för var det mycket få personer som fick reda på det=)

När jag så var i v.16 fick jag komma till specialisten i Piteå, vi pratade och diskuterade men tycker egentligen inte vi kom fram till allt för mycket. En bäckenmätning kommer att göras på gamla bilder från olyckan och skulle det mot all förmodan inte gå kommer jag bokas in för en MR undersökning nu under våren. Självklart frågade han om vi inte skulle passa på och göra ett ultraljud när vi ändå var här så det gjorde vi! Jag trodde jag skulle reagera annorlunda, men jag satt mest och log i hela kroppen, det bubblade mest inombords.. världens finaste lilla liv låg därinne och verkade ha fantastiskt kul! Det slogs volter och snurrades runt därinne. Armar och ben fäktade som en liten karatekid och läkaren sa bara "Hörrudu det var inte en så lite livlig krabat därinne" hahaha.. han lyckades knappt få fast det lilla livet för att få en bild eller kunna mäta storlek, men efter lite trixande så fick jag tillslut en bild med mig hem! Han trodde jag var liiite mindre gången men mätte ju inte allt för noga heller men att jag skulle flyttas ett par dagar vilket jag själv räknat med... för jag tycker alla blir flyttade;)
Allt så så bra ut och det kändes så skönt då vi faktiskt bokat utlandsresa bara 2 dagar senare!

Ja så under v 17 och 18 var jag utomlands och kom hem lagom till den dag då jag gick in i vecka 19. Jag mår fortfarande fantastiskt bra.. magen börjar bli lite större, jag känner av ligamenten från sidorna när jag gör dumma saker som att hoppa upp och jubla när luleå gör mål;) Några sparkar känner jag inte av än, att det finns nått därinne känns men inte så mycket mer.
Under veckorna i USA var vi ju och shoppade, gick på universal och disney och promenerade vissa dagar så sjukt många km att benen tillslut bara gick utan att kännas av;) Trots det och trots långa flygresor har jag inte haft minst besvär.. Det är såå skönt och jag är så tacksam över det. Både jag och även min BM har ju trott att jag skulle kunna få en hel del problem ganska snabbt men peppar peppar än så länge är allt som det ska!

Idag är jag alltså i vecka 19, eller om man hellre vill räkna att jag gått 18 hela veckor + 5 dagar! På onsdag går jag alltså in i v20 men ska på rutin ultraljud på fredag så vi får väl se om jag nog backar tillbaka till v19 igen då, återstår att se=)

Sist vill jag bara säga att:

* Några magbilder kommer knappast komma upp här.. har ni tur får ni se en, eller kanske två men skulle snarare tro att siffran ligger på 0! Jag tycker om jag ska vara ärlig att det mest är pinsamt och patetiskt och FRAMFÖRALLT o ta bilder när man är så lite gången. Jag kan tycka det är kul o ha en bild från kanske v27-28 och så såklart en sista bild före födseln så man kan titta tillbaka och skratta åt hur tjock man var=)

* Vi kommer inte heller att ta reda på könet på barnet. Jag tycker att graviditeten ska vara en överraskning hela vägen, att ta reda på könet ger vadå? Enligt mig ingenting förutom att du kan köpa en massa rosa eller blå kläder inprincip.. Jag kommer bli lika glad och lika stolt oavsett om det är en liten kille eller tjej därinne... så här får man glatt vänta till augusti innan vi vet=)

*Nicklas tror att det är en liten kille, jag tror att det är en kille idag och en tjej imorn, min BM tror att det är en tjej så tja.. vi är rätt delade i våra åsikter så de e ju roligt;) Brukar drömma mycket fina drömmar om att jag får mitt lilla barn i famnen, och det roliga är att ungefär varannan gång är det en kille och varannan en tjej så även mitt undermedvetna är mycket tveksam till könet=)

* Namnförslagen är redan spikade. haha, kom otroligt lätt överens och har både 2-3 tjejnamn och 2-3 killnamn, får vi väl se vad det väl ser ut som när lilla livet kommer ut!


* Mitt lilla barn i magen älskar räkor, inlagda saltgurkor, citroner, mjölk och hinkvis med frukt och BÄR! Jag dööör om jag inte får göra en riktigt frukt/bär smootie typ dagligen känns det som.. hallon, banan, apelsin, björnbär, blåbär, mango, annanas, ja ALLT!

* Mitt lilla barn i magen gillar däremot inte kyckling, och köttbullar. Det vänder sig nästan i magen vid tanken på detta=)


Med detta vill jag bara än en gång säga att jag och Nicklas nog är världens lyckligaste människor just nu!

kramar //Emma

länge sen sist!

ber om ursäkt för det!
Det händer bara så otroligt mkt i mitt liv just nu att jag inte ens vet var jag ska börja=)
jag kan väl säga att de ska uppdateras flitigt i veckan, men vi har inget internet som fungerar hemma så är inte alltid så lätt, och inte så prioriterat heller, haha=)
Håll utkik, imorn lovar jag o fixa ut ett inlägg med lite mer info om livet mitt under sista månaden=)

RSS 2.0