1 års bilder!

Vi var ju till Linda och tog koprt veckan före Amanda fyllde år.. här kommer några av korten!!=)
 

En solig vecka!

Ja ingen missade väl förra veckans underbara väder! Vi badade nog nästan varje dag!
Vi har hunnit bada i Arvidsträsk, Aldersjön, Pålsträsk och Skellefteå (vitbergsbadet!)
Underbara dagar med mycket god mat, surr och gemenskap med vänner och så har ju lilla Amanda fått plaska på vilket givetvis är jätteroligt! Hon har inte fått sin pappas badkruksegenskap, hehe=)
Förutom en massa bad, sol och utemat har kvällar och helgen inneburit tjejkväll i Piteå och PDOL (utan Amanda=) promenader och film/spelkvällar!
Ja jag tackar sååå för den gångna veckan!!
Det är redan tisdag och denna vecka har börjat lika bra som förra (om man bortser från vädret=)
Igår hade vi spelkväll och muyste hemma hos mig då det var Malins sista kväll här uppe.. nu har hon åter lämnat för Göteborg;( 
Idag drog jag till stan på lite shopping, fyndade till Amanda inte mindre än 3 koftor/tröjor, ett par byxor och en regn/vindjacka för 200:-!! Inte illa, köpte dock alla kläder (utom jackan) i storlek 86, då det var varmare klädesplagg för vintern! Perfekt kunna fynda lite! På tal om de.. kom just på jag har flera overaller i runt 86, borde ta upp och se hur dom ser ut nu mot vintern till Amanda, fick en massa av en vän från stallet och en av mamma vänninor förra året.. hm, jag kanske slipper köpa någon vinteroverall iår med andra ord!!! :D
 
Nä dags och sluta ordbajsa.. 
men nu vet ni hur mina (och Amandas) senaste dagar sett ut=)
 

2 köttätande dinosarier!

hahaha, min systers son Elias 4 år skulle för första gången sova i sin nya säng i sitt rum igår. När han skulle gå och lägga sig var det ju lite pirrigt och nervöst så syrran frågade om han ville ha ett mjukisdjur i sängen? Till svar får hon då "Nej men gärna två köttätande dinosarier!!"
Hahaha måste varit dagens bästa=)
 

1 års kalas!

Här inne är de lite glest med inlägg men med tanke på en fullspäckad vecka och bra väder finns de bättre sysslor än att sitta vid en dator!
 
I lördags (för 8 dagar sedan alltså) fyllde vår lilla tjej 1 år!
Herregud, ett helt år har hon blivit!
Känns som igår hon föddes fast när man ser på den inte så lilla tjejen mer inser man vad tiden går. Nästan 30cm har Amanda växt på 1 år, 76,5 cm lång och dryga 9800gr.. det är annat än den lilla tjej på 3285gr och 48cm som tittade ut den 20 juli för ett år sen!
 
Ja kalasde gjorde vi hela dagen, släkt, vänner och familj! Fantastiskt trevligt! Vi tackar så mkt för alla fina presenter och för att ni ville komma förbi och gratta vår tjej på hennes 1års dag!
Bjuder på lite bilder och låter dom tala mer än tangentbordet=)
 
 
 
 
 
 
 
 
MAn måste ju äta upp ALLT på tallriken=)
 
 
 
//Emma
 

Lunch!

Oj vad de är skönt när ens barn kan äta allt som vi äter! Idag är de ju strålande härligt väder.. Blåser liiite för mkt men annars, äntligen sol! Så jag och Amanda gick ut och åt lunch i det fina vädret!
Vad det blev? Nått så enkelt som fil, müsli, banan och jordgubbar:)
Amandas tallrik, ser ganska gott ut va?:)


Lycksele

Ja, vi har ju hunnit vara i Lycksele denna vecka! En liten minisemester sön-tis=) 
Vädret hade väl kunnat vara trevligare, visst inget spöregn men kylan som dragit in över hella norra Sverige är ju inte alls speciellt trevlig!
Mysigt har vi ändå haft, badat, gått på djurparken, åkt karuseller, ätit god mat och bara umgåtts!
Låter bilderna tala denna gång, och sätter punkt för skrivandet här=)
 
Amanda spanar in björnarna!
 
 
Skoj och klappa getter!!
 
 
Hm, undrar om man kan klättra in till dom söta hamstrarna??=)
 
Matpaus för mammabjörn och hennes ungar=)
 
Haha, järven (eller bjärven hehe) var coolast av alla.. vilken spexare alltså=)
 
små grisbebisar !!!!!
 
 
Jag och Elias redo för lite karusellåk=)
 
Hello!!
 
 
 
 

Det där med kön:)

Alltså jag måste vara världshistoriens sämsta kännare! När jag var gravid var jag sååååå övertygad om att jag väntade en kille! Inte att jag visste som många säger men min känsla sa kille.. Hade jag rätt? Eh NÄ!
Min vän Erika väntar nu barn och även där var jag sådär bombsäker på en tjej.. Efter ultraljudet: en pojke!
Ja de värsta är att jag har känt mig heeelt övertygad i nåda fallen men haft fel..
Haha jag har dålig känsla inser jag;)
Så KARIN, eftersom jag är övertygad om att du väntar en pojke vet du ju redan nu innan bebis är född att de visst är en liten tjej hahaha!!!!!

En bild på dagens frukost, tillägnat dig Karin;)


Emmaljunga

Japp de e tydligt jag inte är helt ute och cyklar när jag säger att Emmaljunga är bäst.. Senaste testerna visar att det faktiskt bara är Emmaljunga som uppfyller alla säkerhetskrav! Lite skrämmande att ingen av övriga märken klarade detta.. Tex fick populära brio bara 2,6 poäng av 5 möjliga.. (Bla med kvävningsrisk som en säkerhetsanmärkan..)
Emmaljunga hamnade på 4,6 poäng..
Sämst fick TFK jogger med 1,1 poäng!
Intressant test där man förutom hur dom är att köra och handskas med i olika miljöer gick igenom olika labrationstest med rycktest av handtaget, kvävningsrisk, rullband och hållbarhet i 30 mil mm!!
Vill ni läsa mer om testet köp senaste VI FÖRÄLDRAR!!
Men jag har sagt de förr och säger de igen, Emmaljunga är klart bäst ( och nu har jag stöd från tester oxå hehehe)


iPad

Fick en iPad idag av Nicklas!! Åh jag är sååå nöjd och bara älskar den redan:) 
Lätt och komma igång och snabbt och surfa jämfört med vårdat sega bredband på datorerna:) 
skulle bara testa skriva från paddan lite och de verkar ju gå galant:)
nu ska jag surfa vidare!! 
Ciao!

Ny mat och sovklocka!

Japp, för ett par dagar sedan introducerade jag en ny mat och sovklocka till Amanda.. kände att hennes kvällar blev lääängre och läääängre.. och tycker väl att 20.30-21.00 började bli väl sent att hoppa i säng.. så nuförtiden hoppar vi eftermiddagsvilan! Går jättebra, vi skjuter upp förmiddagsluran dryga timmen så hon sover en gång och de är runt 12-13 tiden! Däremot sover hon itne längre vilket jag trodde hon skulle (kanske kommer) men runt 1 timme! MEN till det bästa, igår kvällade jag 18.45, idag kl 19.00! Ja tanken var att kvällen skulle flyttas till 19.00 och det har fungerat sååå bra! Är jättenöjd då man får bra ut av dagen med henne och dessutom hinner man göra mycket mer på kvällarna! morgon de gör vi aldrig samma tid, men runt 07, ibland 06.30 och ibland så sent som 08!!
 
I förrgår gick hon förövrigt sina första steg.. 4 stycken.. och har fortsatt med detta.. 2-4 steg (men varken balansen lr teknik är 100% så går gör hon ju inte riktigt än kan jag tycka! =) och det är fortfarande betydligt roligare att krypa än stå och gå=)
 
IDAG har vi haft en härlig lördag ute hos Nicklas föräldrars stuga i Nyträsk, ätit god mat och haft de lugnt! Nu ska jag fortsätta med trapphelvetet och så smånigom väntar väl sängen!!
 
Sist: Plockade första jordgubbarna ikväll, tjihoo!! och sååå mkt godare dom är jämfört med dom köpta!!

Umeå tripp och tävlingsdags!

Ja i onsdags drog vi ju (Jag, Sara, Sara, Erika och Stina) till Umeå och överraskade Karin på en försenad födelsedag=) Det blev först lunch ute på ett Cafe, jag åt en fantastiskt god macka med brie och rabarbermarmelad!
 
därefter lite surr och soffhäng och avslutningsvis middag på Allstar! Fantastiskt trevligt och lagom "häftigt" för en stackars höggravid som dessutom dras med en blodpropp i benet:/
En härlig och lååång dag, åkte före 08 och var hemma vid midnatt=)
GOD MAT PÅ ALLSTAR!!!
 
 
Idag (fredag) har Amanda tävlat för första gången! Det ska ju börjas i tid så hon fick vara med i Knalleloppet runt lomtjärn.. ja, det var nog mest jag som deltog hehehe men sin första medlaj fick hon runt halsen.. sötungen=)
 
 
 
Efter loppet blev de nog för mycket att ta in, för såhär insåg jag att hon satt på väg hem från byn.. inte hängde hon ut för och se vad som hände direkt=)
 
 
Trappen går däremot seeeegt.. var lite mer besvärligt att vika in mattan än jag räknat med (då mattan e lite hård så att säga..) men vi tar de sakta men säkert.. så bliur de nog bra! ett trappsteg om dagen typ... men e ju bara 3 steg så=)
 
Nej, nu ska jag gotta ned mig i soffan resten av kvällen!!!
 
 

En sväng till stan!

febern kom aldrig fullt ut.. skönt.. fast förkyld e jag=) Känns som jag varit de konstant sen slutet av april nu..
Så idag när regnet föll från en grå himmel, drog jag och mamma till stan (med amanda) och shoppade lite! Skulle egentligen BARA ha lite målarfärg till lilla trappen som jag bestämt mig för att piffa upp! Beställt trappmatta till den och målar den vit! Resultatet kommer upp så småningom=) Men förutom denna målarfärg så fick Amanda ett par skor, jag köpte en hel drös med nya tesorter på theshoppen, en supeeeersöt muminbody på REA på barnens hus fick oxå följa med hem, likaså en bordslampa till kontoret och lite annat smått och gott!
Bäst var ändå en rullgardin till Amandas rum! Har googlat runt lite efter en mysig typ Nalle Puh rullgardin men är fan inte beredd och slänga ut 600-800:- för en liten rullgardin som ändå ingen ser=) Tråkigt, men blir ju dyrare när fönstret är 140cm brett.. Jaja, jag fyndade en på Rusta.. var nedsatt från 600:- till 275:-.. så det var ju bara slå till.. men när vi kom till kassan kostade den bara 150:-!!! Hallå hur billigt var inte det då!!! MYCKET billigare än dom jag köpte på IKEA till vårt rum.. dessutom jättebra (visade de sig) med blackout funktion.. det negativa.. HELLO KITTY.. ett märke jag har liite svårt för.. men ärligt.. för 150:- hade den lätt kunnat åka upp även i vårat sovrum! Skitsamma liksom, hahaha
hahaha, så det där med att vara genustänkade det dog visst idag.. fast jag kan ärligt säga att hade de funnits pixars bilar eller Batman hade de lika gärna åkt upp för de priset! Barnvänligt och gulligt blev de iaf=) OCH chockrosa.. hehe.. men som jag sa i början, är ju nästan ingen som kommer se den ändå så=)
Ja här har ni en bild på den.. trots Hello Kitty känner jag mig nöjd med mitt fynd, hehe=)
 
 
 
Gjorde ett byte med min mamma idag, jag fick hennes lekhage/inhängnad och så beställer jag EN grind åt henne istället.. ganska bra deal om ni frågar mig! Skönt få nått ordentligt runt trappen + att min lilla robot till dammsugare får åka in bakom staketet så att stackarn får vila från Amandas eviga knapptryckande.. jag tror att Amanda ser dammsugaren som sin bästa vän... när den låter!!=)
 
Ja sist, Amandas rum.. börjar se ut som ett rum faktiskt.. lite småsaker som ska på plats + att en av väggarna är helt tom.. jag har total idétorka.. var först inne på en stor tavla bara tillsvidare.. i och med att skötbordet står där (och de ska ju så småningom bort) vill jag inte göra för mycket på den väggen ännu.. sen blev jag sugen på att måla en randig vägg.. men nä.. jag vet inte.. den får nog vara vit ett tag till.. och kal.. haha.. har en stor lasse åberg tavla som jag kan slänga upp i brist på annat=) 

RSS 2.0