En kort men en mycket bra helg!!

Helgen har varit kort;) kom hem fredagkväll och strax åker jag uppåt mot Gällivare igen.. känns något motigt, men, men.. är ju kortvecka där så e ju hemma onsdagkväll igen=)

Fredagen bestod av middag hos syrran (19.30) och så såg jag hockeyn.. sen var det nästan sängen direkt.. totalt utpumpad.. sov nästan 11 timmar så det behövdes!=)

Lördagen var en ända stor tejsnacksdag då vi först träffades hos Karin (där även Nathalie var) och fikade, sen bar det iväg till Sara i Piteå för en tjejkväll med middag och mest en massa surr;) Hemma runt midnatt så det var bara sängen direkt!

Idag har jag inte gjort många knop.. har mest försökt ha lite kvalitetestid med stackars Nicklas som jag knappt hunnit se, så vi har ätiti go frukost och sett film hela morgonen!
Nu väntar stallet, sen middag hos mamma innan jag drar uppåt landet igen!!

Ciao

//Emma

Något nytt, något gammalt!

Hej!

Skola idag.. labbar mest hela dagen, skoj=)
Passade på att shoppa lite innan jag drog hem oxå, nya underkläder, te och en supersöt tesil (en anka som guppar omkring I koppen, hehe=)
Har ätiti tahibuffé lunsh två dagar på rad nu.. mmm=) däremot åt jag så mkt idag att jag fick magknip och är fortfarande mätt (9 timmar senare!!) hahaha!

Nej nu ska ta och hoppa i duschen!

/Emma

Tack svenska folket!

Oj,oj,oj... tack tack tack svenska folket för att ni (ja jag var en av dom) som röstade fram Rolf-Göran Bengtsson till jerringpriset! och med den största marginalen genom tiderna! Fan han vann med dryga 44% och då är det 8 pers som delar på dessa %!! Det ÄR mäktigt, och stort!
Kul att ridsporten får komma fram i Sverige oxå.. rolf-göran vinner Em guld, han ligger just nu på 1:a plats i världscupen OCH är rankad 1:a i världen i hoppning! Ja ni fattar själva, HAN VAR VÄRD DETTA!!

och här är han tillsammans med hästen som han tog sitt EM guld på.. Ninja La Silla!

FANTASTISKT!!!!!!!!!!!



Nu till något annat, idag startade en ny termin.. jag går numera termin 5 (!!) i skolan! Japp.. 2 år ÄR avklarade, 1 år är kvar! har haft fysik föreläsningar idag (ja om MRI) det har vart mycket snack om protoner och resonans och atomer hit o dit.=) Tungt  men på ett sätt rätt intressant!

Nu till något helt (okej ganska) annat.. i fredags kontaktade jag akademiska sjukhuset i Uppsala för att begära ut mina journaler därifrån! Dom landade i postlådan IDAG, snacka om bra service, de var ju knappast så att jag M-Å-S-T-E ha dom nuuuu utan mer att jag ville ha ut dom;)
När man läst 4 hela terminer som rtgssk så lär man sig många latinska uttryck, du lär dig förstå mycket som står i journaler och dyl.. därför var ju detta SUPERINTRESSANT för mig!
Det stod först om när jag skrevs in, ni vet allmäntillstånd och puls typ.. det roliga var att det står att jag är "vid mycket gott mod, glad, positiv" haha, hur fan lyckades jag vara vid gott mod och må BRA efter dessa omständigheter;)
Hur som haver.. det roliga kommer till operationsdelen.. det står ju mycket utförligt hur dom gjorde.. "öppnade upp, skar bort muskulatur och hur dom försökte bända tillbaka vissa delar.." coolt och läsa!!
Det som inte var lika coolt och som jag själv inte förstått förrän NU ikväll är att operationen inte var 100% lyckad.. det lyckades inte reponera bäckenet fullt ut som de ville utan vissa delar är ej på sin "normala position" än idag.. inget jag känner av så mycket.. men det kan ju komma med barnafödande eller med stigande ålder såklart.. inget o grubbla över nu, men lite obehagligt ändå.. bara vetskapen om det..
Jag ska skriva upp några små stycken direkt från journalen någon dag, fantastiskt kul läsning även för den icke insatta för det är ändå skrivet på ett bra och ganska försvenskat språk;)

Nej nu ska jag strax hoppa i sängen, det är en skoldag imorn med, bara stiga upp före fan!

//Emma

Söndagen den 15 januari 2012

Idag är det söndag, klockan närmare 22 på kvällen. Har varit en bra dag, älskade mamma fyllde år så vi har varit där och ätit smörgåstårta, prinsesstårta och fikat.. jag rullar snart fram=)
Dessutom har lilla Q gått exakt halva sin dräktighet nu.. japp.. 5 1/2 månad för att vara exakt! så det närmar sig.. hoppas nu bara allt e bra och att lilla fölis vill vara kvar därinne (och att den är kvar).. inte så lätt o veta och framförallt när det inte syns så tydligt på många hästar förrän mot slutet!

Annars har det varit en lugn dag, mycket stall då jag både fixat frukost, middag och kväll till de små liven! Ikväll fick Sigge följa till stallet, eller han satt i bilen och stirrade med sina blå ögon på de stora hästarna=) Han e kaxig i bilen minsann men inte utanför;)

Imorn skola, skönt dock att vi börjar först 12.30! lite lugnt första pass.. sen e de 8-16 resten av veckan med bara föreläsningar.. kommer ha en döende hjärna på fredag!=)

nej nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag och Niklas se film innan läggdags!

//Emma

Året som gått i lite bilder och ord!

En snabb och kortare resumé av 2011, ett bra år, men ändå ett mellanår på många sätt och vis!

Januari Gick i filmens tecken, vi hade ett sjukt filmmaraton där vi såg film i 10,5 timmar, åt massor med mat och beställde pizza, en sån där dag som är totalt omöjlig att glömma!
(En bild på en av alla våra fredagskvällar.. konstigt egentligen vi inte gick upp mer i vikt;)


Februari fick jag kontakt med Q:s förra ryttare och fick bla veta en hel del om hennes bakgrund och att hennes riktiga namn är: Quibbl Of The Lowland Z=)


Mars så blev jag MOSTER igen, till en underbar och bedårande söt liten Isak! Han är en kopia av mig som liten (därav varför han e sååå bedårande såklart;)


Mars var även månaden då Luleå historiskt tog sig vidare till semifinal med ett lag som egentligen inte ens skulle platsa i elitserien!


April var månaden då jag äntligen fick besöka Paris, mitt drömmars resmål sen så många år tillbaka! Att jag fick uppleva våren i Paris och dess romantik med den man älskar allra mest gör knappast saken bättre! Paris är ett fantastiskt romantiskt resmål!


Maj var månaden då jag gjorde bort en av mina nyårslöften, tog bort ett födelsemärke på ryggen=) Vi tingade även en underbar liten kattbebis vid namn Snowdollz Funtastic Felicia


Juni hade vi de bästa dagarna på hela året, det var sååå varmt så vi låg på badmadrasser i krokträsk hela dagarna, snackade skit, solade, njöt av vädret och åt jordgubbar!! Dessutom anlände till sist lilla Flisan till oss=)


Juli bestod av en grym avskedsturné av The Ark på PDOL, vi åkte karuseller, njöt av att vara nykter och åt megagod festivalmat!


Augusti hade vi kräftskiva med badtunna och hela köret hemma hos oss! Grymt skoj och mycket mycket gott!!!


September bestod av praktik i Gällivare vilket var sååååå roligt! Bodde hos Larsson och hade många trevliga kvällar och mycket god mat!
Här är en bild då jag försöker slå Hellners rekord uppför hoppbacken;)


Oktober gick också i Gällivares tecken, och här stötte jag till och med på VÄRLDENS BÄSTA HELLNER en dag uppför dundret!


November var en riktigt shoppingmånad då vi bla köpte ny TV, dammsugare, digitalkamera, färgskrivare, m.m.. Ja MediaMarkt hade ju kommit till stan!!!


December var en månad med mycket mys framför TV:n med alla vänner! Julafton var fantastisk och nyår likaså!
Syrran, jag och brorsan en december för ett X antal år sedan=)


Sådärja! En K-O-R-T sammanfattning av det roliga med detta år 2011.. de tråkiga händelserna försöker jag lägga bakom mig, det är inget jag vill minnas och tänka på!

2012 kommer bli ett bra år.. Jo jag tror verkligen det, nää jag VET det, sådeså!

//Emma


det e verkligen tråkigt här..

ingen som kommenterar trots att de e folk här inne (för mycket enligt mig)
vad ska jag skriva för att ni ska bli uppmärksamma?

* Jag har vunnit 1 miljon på triss?

* Jag och Niklas ska separera?

* Jag är gravid?

Allvarligt.. det e stört tråkigt här just... nu..


Nog om det.. min helg har varit lugn och skön.. ja än en dag kvar, på måndag börjars 4(!!) nya kurser samtidigt! Mastigt värre!
Jag är less på skolan, vette fan hur jag ska lyckas med uppsatsen.. ja jag gruvar mig redan nu och det är nästan ett år bort.. just nu vill jag inte plugga.. det kanske vänder, men just pluggandet är inte roligt alla gånger.. dock ska praktiken bli superskoj så hoppas jag hittar motivation till pluggandet genom den=)

Utlandet närmare sig (kanske?) man ska väl aldrig ropa hej förrän man hoppat över ån (eller vad man nu säger) Jag längtar så efter SOL och några + grader.. gärna runt 20-25, jag däremot längtar inte efter sol och bad, konstigt värre, men en utlandsresa för mig (efter alla länder man besökt) har insett att det e sällan en toppensemester består av mest sol och bad! det är det här med att upptäcka och se saker som e de mest spännande och maten och så lite sol o bad på de.. tror de kommer dröja länge innan Emma åker på en sol och bad semester 2 veckor.. ja kanske aldrig mer sker, fast jag ska väl aldrig säga aldrig=)
Därför är mina nästa drömresmål resmål som
*New York
*Rom
*London
*någon härlig ö i Grekland/Italien där det finns massor att se och göra=)

Ja.. de lär dröja innan jag åker nästa gång (efter denna gång) men, men..



lite renovering på G!

Ja vi renoverar ju fulrummet här hemma nu! Tapeter beställda.. de vita tapeterna är hemma redan och den randiga fondväggen skulle komma imorn eller fredag så kanske Niklas syster kan tapetsera till helgen! Blir nog en IKEA tripp nästa helg isåfall=) inhandla lite kontorsvaror och göra rummet mysigt o hemtrevligt=)
Idag har vi iaf hyrt en slipmaskin till golvet! Det är ett gammalt trägolv (från då huste byggdes -46) och de behövdes slipas.. har ett eller två varv kvar o slipa ned + att de ska oljas in, men de gör vi efter tapetseringen!
MEN, hör o häpna.. emma som är såååå duktig har ju tagit bilder på rummet.. så ni får se lite skillnad! Ja ni får bara golvet just nu, väggarna kan ni få när det har kommit upp nått annat än rivna tapetväggar=)


Ja ni ser ju själva hur förjävligt de var=)
Här kommer en bild efter att vi (läs Niklas) slipat 3 varv!



Nu är det grymt dammigt på glovet så ser lite fläckigt ut, men med två varv till och en olja på detta kommer nog golvet bli som nytt! Alla fula rispor och målarfärg som fanns på golvet är borta=)

Ja jag kan ju tillägga att det är min andre hälft som stått för slipjobbet, jag har sett TV, ätiti pizza, tryckt godis och pillat navelludd jag;)


ha, lovade bilder på gardinerna men de blev ingen bra kvalitet från iphonen!
men, jag bjuder på bilderna från hemsidan istället, beställt från textilonnet.se=) myket nöjd, både över kavlité på gardinerna, enkel och snabb levernas och bra priser;)


och så de gröna gardinerna ser ut typ såhär;)


kul med färg i mitt annars så vita kök/matrum!

sen kan jag bara visa ungefär hur tapeten kommer se ut i rummet..
denna e grön, vi har en med en typ av rödfärg i istället för grönt.. me ungefär såhär... ska ju tapetseras såhär.. ger ett större och längre intryck av hela rummet!


sådär ja! Nu kan ni ju knappast klaga över mitt bildlösa inlägg, hehehe=)

//Emma

ljuset i tunneln!

Lite dåligt med inlägg men har tentavecka + seminarievecka i veckan så de e fullt upp! Nu är dock de mesta klart.. alla rapporter inlämnade, 4 av 5 är rättade och alla är godkända=)
Dessutom hade vi redovisning idag. jag och en i klassen hade fått uppgiften att berätta om förebyggande av vårdskador, hur vi hanterar anmälningar o lite om Lex Maria! Efter redovisningen fick man gå ut med läraren för ett litet samtal och det löd enbart i superlativ=) Skönt då jag inte gillat det jag redovisat senaste gångerna, lite revansch! Fick klart VG och hon tyckte man hade en bra röst, ett riktigt chefsämne, hahaha=)
Nu inväntar jag alltså rättning av en rapport och så en hemtenta/onlinetenta på torsdag 8-14 typ! Sen e denna kurs färdig!
DET SKA BLI SKÖNT!
Nästa vecka (v 3) är det innevecka heeeeela veckan och sen e de gällivare 4 veckor som gäller så de e full rulle igen! Mest troligt slutar jag praktiken ons eller torsdag v.7 och fredagen v.7 åker vi (som det ser ut nu) till lite varmare breddgrader=)

Julen är borta sen en tid tillbaka.. allt utom gardinerna.. jag har beställt nya och idag kom dom! Supernöjd! Kände för någon ny färg i köket så blev (hör och häpna) avakadogröna (ja färgen heter så) en varm mossgrön färg. ska ta kort, tycker själv dom e grymt fina! Och jag som INTE är grön av mig=) Inne i själva köket blev det en härlig vit hissgradin med ett tryck och text på.. neutralt, fint och simpelt!

Nej nu ska jag dricka en kopp te och se den där "jävla vampyrserien"=) Sara har lurat mig så jag e mega fast=) Till o med Nicklas följer ju serien, hahaha!=)


//Emma

Löften till nyår!

Jag brukar i regel bara ge löften som "njuta av livet" osv.. MEN iår har jag även ett annat löfte (ja jag har redan börjat med det faktiskt) men det är att INTE dricka alkohol "bara för att". Missta mig inte, jag är ingen nykterist, men varför ska jag sitta och dricka vin till en middag för att de ska se fint ut.. det är varken gott, eller bra för kroppen!
Så mitt löfte är att dricka alkohol till fester (så gärna) men inte vinglas till maten eller skåla med alkohol! För jag kommer aldrig lära mig tycka det är gott.. jag har verkligen gett det lååång tid, meeeen.. det blir bara värre;)
Å andra sidan, fester? när hände de senast? hahaha.. vi börjar bli för gamla för sånt här.. herregud.. vi är FÖR städade.. ja jag är 24 på utsidan, men som Simon säger känns jag närmare som 45 egentligen, hahaha!
Så det är väl dags vi lever upp till ryktet "bara 24 år, än är livet ungt", för när vi fyller 25 då jävlar e ungdomens tid förbi;)

Hade gärna gett ett löfte om att träna, och få bra kondition, men sorry det kommer ju aldrig att ske! så länge jag håller den vikt jag har nu (med ett BMI på 22) är jag nöjd.. träna de kan någon annan få göra!


Förövrigt har jag gått två år i skola nu... 2 år!!!!! 1 år kvar sen är jag klar.. herreguuuuud tiden går för tillfället FÖR fort!

Nej nu är det dags o hoppa i säng, har en massa ärenden och tider o passa imorn och på kvällen är det hockey både luleå och JVM final så det är uppladdning som gäller då juniorerna spelar först 02.00 på natten!!

/EMMA





Vilken fantastisk jul!

Ja vilken fantastisk jul-mellandagar och nyår det varit iår!!
På julafton Var vi med dom man ville vara med.. enda som saknades var brorsan som jobbade i Stockholm..
God mat, underbart sällskap, mys på hög nivå och en hel hög underbara presenter! Jag blir så glad.. detta är nog bästa julen på många många år.. hela dagen var bara så bra=)

Fick på tok för mycket saker=) nästan så man får skämmas;) och precis allt man kan önska sig=)

Mellandagarna har varit bra! juldagen gick i filmen och sällskapets tecken! Med andra ord INGEN sprit, kräkningar och illamåenden;) Var här hemma tsm med Malin, Simon, Stina och Larsson och hade det supermysigt! Såg bla denna roliga komedi:


Mellandagarna gick annars i ett trevligt tecken där vi bla hade lilla julafton (fick ett spel "det borde man ju veta") och så har man bara umgåtts och haft det trevligt! Sport hör ju oxå till, både TOUR DE SKI och JVM + elitserien då=)

Nyårsafton firades med Niklas, Andreas, Mattias, Simon, Karin, Sara, Malin och så mig själv såklart!! God mat, trevligt sällskap.. ja behövs det så mycket mer egentligen? Vi spelade spel, surrade till efter 04.00 på morgonen då alla (utom larsson o hedblad) sov över! Jag och Simon + Malin (ett tag) såg JVM och vilken match!! Somnade först efter 07.00 och vaknade 10.30, lagom mör och pigg!!=)
Men.. trött gick de ju knappast och vara för vi åt ju frukost framför TV:n och såg Aladdin!!! Huuuuur hög mysfaktor som helst!

Ja ni får ursäkta mina "mys" ord, men jul-nyår har varit som ett stort myskalas=) På morgonen hade ju även alla (som äger) en one piece så det var verkligen inte uppklätt;)

Nu är det snart trettondagsafton! Shit var tog tiden vägen?

//Emma


den årliga listan=)

En lista jag gjort sen jag startade bloggen, kul o gå tillbaka o se faktiskt, så gör den allesammans vettja!
(Alla ni som undrar vad jag egentligen gör vaken 01.30.. det är inte så konstigt i sig men med tanke på antalet timmars sömn under nyår förstår jag inte varför jag ej kan sova...!!!!!!)

2011
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Det gör jag alltid, inga stora saker kanske, men det var ju en annan femma=)
2. Höll du några av dina nyårslöften? Att ha ett fantastiskt år och njuta av livet? ABSOLUT!
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Min allra käraste syster fick ju lilla Isak i mars!
4. Dog någon som stod dig nära? Min farmor och en gammal barndomsvän..
5. Vilka länder besökte du? Frankrike (Paris!!) 
6. Är det något du saknat år 2011 som du vill ha 2012? Saknat är fel ord, men såklart man alltid önskar sig saker som inte alltid går som de vill!
7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas? 7
8. Vad var din största framgång 2011? Att jag tagit mig ett helt år längre i skolan. har gått 2 år på universitet, och jag har klarat alla tentor och rapporter än så länge!
9. Största misstaget? Måste ha vart att jag ej stod på mig o krävde en bakterieodling på min häst från andra semineringen.. men hon tog sig till slut och är ju dräktig nu!! 
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Inte så mycket förutom min vanliga vardag, sen hör feber/förkylning och sånt till under ett helt år!
11. Bästa köpet? Lilla Flisan såklart!!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Haha, måste lätt ha varit min häst. förutom veterinärkostnader, måndashyror, försäkringar och dyl blev hon ju även betäckt och det är ju inte direkt gratis!
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? När jag fick träffa Isak för första gången, han var sååå liten och såå otroligt söt!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011? Kanske The Arks populäraste låtar då de hade avskedsturné bla i Piteå!
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? För det mesta var jag superglad, men sen kom besked som gjorde min vardag lite mörkare för stunden!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Unnat mig en resa under sommaren kanske, fast annars är jag rätt nöjd.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Ingenting!
18. Hur tillbringade du julen? Hos mina föräldrar hela dagen lång tillsammans med Niklas, Syster, Tommy, Elias, Isak och Kurt!
19. Blev du kär i år? Jag är väl alltid kär, annars skulle jag göra slut! Ett förhållande bygger på kärlek!
20. Favoritprogram på TV? Idol, Robinson, och Fångarna på fortet!
21. Bästa boken du läste i år? Det har varit dött på läsarfronten så säger nog en ungdomsbok jag lånade hem för att bara ha nått att slappna av till mellan tentapluggandet. Hette "SMS från Soppero"=)
22. Största musikaliska upptäckten? Det var svårt, tror jag säger ingenting!
23. Något du önskade dig och fick? Ja allt!!
24. Något du önskade dig men inte fick? Nej, jag försöker leva lite i nuet, inte planera för mycket utan låta ödet bestämma! Ju mer vi önskar desto besviknare blir vi när det inte blir som man tänkt sig eller planerat/önskat.
25. Vad gjorde du på din födelsedag 2011? Hade besök av vänner och familj. Tog det mycket lugnt bland tårtor och bakverk!=)
26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? det som sker det sker och så var det tänkt från första början! Man får leva utifrån det!
27. Hur skulle du beskriva din stil år 2011? Som det flesta andra år.. jag har gärna på mig det som är skönt och bekvämt, utan att vara gräsligt fult. Modemedveten är jag väl knappast, men helt baki flötet är man ju inte!
28. Vad fick dig att må bra? Nicklas, min familj, vänner, och mina underbara djur Sigge, Flisan och Lilla Q!
29. Vilken kändis var du mest sugen på? Josh Duhamel utan tvekan!!!!!!
30. De bästa nya människorna du träffade? Fått in ytterligare några trevliga människor i klassen som av olika anledningar haft studieuppehåll!!

RSS 2.0