Uv dräkter och solskydd!

Ja dryga 2 veckor kvar till vi åker till USA!! Första gången Amanda ska resa lite längre än "bara Italien"=) Och framförallt till ett betydligt varmare land.. Vissa dagar räknar jag absolut att de kommer vara runt 30 grader.. och i snitt runt 27-28 så de e bara förbereda!
Har införskaffat solskyddsfaktor 50 till lillan samt hela 3 UV dräkter! 
2 kroppsdärkter och ett par shorts + tröja! Shortsen gillade jag då det är inbyggd badblöja!!! Har ju faktiskt testat både engångs och "flergångs" och är 1000 ggr bättre med en riktigt badblöja! Sitter bättre, är inte så förbannat tunga och torkar fantastiskt snabbt + att dom är lätta att rengöra=)
Sen har vi 2 solhattar och 1 keps samt 2 glasögon så hoppas jag vi med detta har skyddat så mkt som möjligt=)
 
Denna från Lundmyr kommer hon bla få ha med sig! Hur fin var inte den då??=)
 
Puuh, men det är mkt att tänka på och som ska med.. handlade en hel påse från apoteket med allt från alvedon till plåster och sårtvätt igår! Lika bra att vara förberedd!!=)

3 klänningar och en födelsedag!

Hipp hipp hurra! Igår fyllde min sambo år!! 7:e gången han firas av mig! Första gången då var vi i Dominikanska Republiken.. tänk då hade vi bara varit tsm dryga halvåret och nu är vi snart uppe i 8 år!!!
Födelsedagen firades väldigt lugnt och trevligt med familj och vänner! Mkt OS och tårtätande samtidigt, hehe=)
Snart rullar jag nog fram.. har väl ökat en 18 kg i vikt sen i fredags efter både fika, operatårtor och smörgåstårtor! MEN de e ju såååå värt de! Idag till middag fick de bli smörgåstårta och kvällsfikat blev en operatårta!=)
 
Måste bara få visa dessa 3 fantastiskt söta klänningar som Amanda fått av sin mormor under senare tid! Är lite större storlek så dom lär bli bra mot sommaren/hösten! Bara älskar dom alla 3!!!
 
Ni vet i den här familjen får man nog passa på och ha klänning på de lilla livet för hon kommer definitivt INTE bli en prinsessa! Är man ute och går kan hon stanna vid varje bil peka och säga "BIIIIL" !!!
Ja det Är mkt "bil" och mkt "muu" (djur) i hennes värld! Fast hennes djur "kör hon ofta runt med som racerbilar".. hehe!!! Påminner väldigt mkt om min syster faktiskt! Ska bli kul att se hur det utvecklas senare=)
 

sjuuukt!!!

OS guld i damenras stafett idag! Helt sjukt! Jag skrek hysteriskt.. jag fällde en liten tår och fy fasen vad härligt det var! Lite kul måste jag även få tycka att det är att Norge var såååå dåliga.. de brukar liksom vinna med 1 minut i stafetterna=)
 
Och imorn är det herrarnas.. som på pappret är en av guldfavoriterna! TYVÄRR är jag på repitionskurs för min hoppdomarlicens så jag missar de.. MEN jag har bestämt mig för att helt enkelt slå av radion i bilen, inte kolla internet och undanbett alla ev sms:are för jag kommer spela in hela dramatiken och se den i efterhand (sisådär vid 18 snåret..) bara hålla tummarna att det inte lyckats läcka ut någonstanns! Ja jag ska även be kursdeltagarna imorn att vara tysta om resultatet hehe=) jag tror jag faktiskt kan ha en 50% chans att lyckas att inte veta resultatet.. och de vore ju bara för häftigt.. då blir det ju "live fast ändå inte"=)
 
 

Har ni ett av Sveriges vanligaste namn på ert barn?

2013 föddes ju en hel drös med kids, och här är det populäraste namnen just för 2013.
TJEJ
1. Alice
2. Maja
3. Elsa
4. Ella
5. Julia
6. Ebba
7. Alicia
8. Olivia
9. Alva
10. Wilma
 
POJKE
1. Lucas
2. William
3. Oskar
4. Oliver
5. Hugo.
6. Charlie
7. Liam
8. Alexander
9. Axel
10. Elias
 
Ja... tjejnamnen tycker jag är givna.. "riktigt typiska namn senaste åren", däremot killarna.. Axel? och Oskar? Hade ingen aning att de namnen var såååå poppis!
 

Vanligaste flick-dubbelnamnen som gavs 2013 

1. Tuva–Li 
2. Nova–Li 
3. Anna–Maria 
4. Tuva–Lisa 

Vanligaste pojk-dubbelnamnen som gavs 2013

1. Abdul Rahman 
1. John–John 
1. Carl–Axel 

 

Ja då vet ni!!=)

 hihi, i Rom förra året=) Blir lite utlandsbilder.. ni vet vi taggar ju för fullt för floooorida!

Den där hjärtedagen!

Ja jag har väl skrivit det förr, men alla hjärtans dag är inte en speciell dag.. det är ju betydligt trevligare att bli hitta på något en annan dag på året!=)
Denna dag har varit väldigt lugn och lite mys med dottern! Påbröajd3e dagen redan 06.00.. ja ingen sovmorgon här inte=) Tandläkaren på förmiddagen (vilket gick bra.. inga hål och visdomständer som växer som dom ska=) Amanda fick vara med mormor sin på skolan när jag var hos tandläkaren då nicklas jobbade förmiddag! Efter tandläkaren tog vi vagnen upp på byn (jag och Amanda) uträttade lite ärenden och sen bar det hem och skotta lite! 
 
Till "frunch" fick Amanda en härlig fruksallad och jag en kopp te och en lugn stund i soffan med OS tsm med dottern som var väldigt nöjd över frukten och jag väsligt nöjd över att se OS och längdskidorna! handen på hjärtat så började jag gråta vid intervjuerna efter målgången... både Johan Olsson och Daniel Rickardsson har en tuff höst/vinter bakom sig.. och ja framförallt Rickardsson som miste sin vän i bilolckan i somras.. Fint att de både fick vinna både silver och brons idag.. sååå värda detta!
 
Till middag blev det ju (vilket jag skrev i förra inlägget) inbakad lax med mjukost örter tsm med stekt sparris och potatis! Faktiskt riktigt gott! Vi har kommit fram till att nu är det dags att "rensa frysen".. ja ni vet man bara handlar och handlar på erbjudandena i affären.. haha, tror jag räknade till 20 laxfileér a 125 gr så de blir Lax varje vecka fram till sommaren lr nå, hehehe=)
 
Sist: Faktiskt kom Nicklas hem med blommor idag! Väldigt gulligt och väldigt trevligt! men jag lovar att jag inte tillhör det 53 % av tjejerna som enligt en undersökning skulle dumpa sin kille om de inte fick en present/blommor/choklad på alla hjärtans dag! MEN: Jag älskar verkligen att få blommor, oavsett dag=)
 
Hoppas ni alla haft en bra dag!!
 
//Emma
 
Såhär såg Amanda ut i mitten på feburari förra året=)
 

Det blir inga barn...

Ja.. vi har funderat fram och tillbaka ett bra tag nu, men i och med att Amanda kom till världen blev väl beslutet mer och mer rätt.. lilla Flisan får leva sitt kattliv utan att bli mamma.. så igår kastrerades lilla hjärtat i gammelstad. Allt gick bra men de är en trött och lite ledsen tjej här hemma.. Känns dock som ett bra beslut. Vi har varken tid eller kan ge Felicia den ro hon skulle kräva och hur fin hon än må vara vill jag inte pula i henne p-piller i flera år till.. cancerrisken är ju väldigt hög hos honkatter som äter p-piller och de vill vi ju inte riskera att hon får!!
 
Sötaste Flisan!!
 
Foto: Linda karlström såklart=)

okej vi tar det från början...

kändes som artt mitt förra inlägg fick människor att reagera som att jag mer eller mindre är undernärd...
Till fakta.
När Amanda föddes gick jag ned ganska direkt min målvikt.. nöjd och glad och kunde trycka det mesta.. men efter amningen rasade jag UPP i vikt.. inte bara ett eller två kg.. utan 8 kg!!! Mitt bmi låg hips vips på 25 vilket är gränsen för "övervikt".. Jaja tänker ni alla, men vem bryr sig..
Nä kanske jag egentligen inte gör.. ett par kg extra gör väl inget.. OCH det gör det INTE heller om det inte varit för att min kropp tar sååå jäääävla mkt stryk varje dag.. Många (ja alla) fattar inte att jag har smärtor i bäcken, rygg och högerben/fot dagligen! Det går inte en enda dag utan smärta.. jag klagar inte, jag har lärt mig att leva med det.. däremot blir ju smärtan högre ju mer jag går upp i vikt.. 8 kg extra är rätt mkt på en kropp som smärtar för varje extra gram.. det kanske finns en anledning till att min kropp självmant inte gick upp så mkt under graviditeten, jag vet inte.. det enda jag vet är att jag bör väga mellan 56-58 kg för att må optimalt! Och anser ni då att jag inte ska kämpa tillbaka dit? Ju mindre smärta jag har ju bättre mår jag ju som person.. däremot inte sagt att jag bör väga 54 eller ännu värre 52.. då skulle kroppen säkerligen få ännu ondare.. de gäller ju att hitta en balans så att inte musklerna förtvinar på köpet...
 
DESSUTOM: Jag går inte på en diet.. jag har ändrat mina matvanor:
 
* Ändrat mina frukostvanor till gröt med frukt/bär istället för limpor, rostat bröd och baugetter..
 
* Minskat sockerintaget med ca 75 %
 
* Slutat äta godis
 
* Sluta småäta utan ha "fasta" måltider och hålla på de i den mån det går.
 
Jag mår själv bättre.. jag är piggare.. med drygt -6kg är kroppen gladare än på länge och jag behöver inte 8 timmars sömn längre.. ge mig 5-6 timmar så är jag som ny.. och jag är övertygad om att det har till stor del med kosten att göra!
 
Så.. lite smått irriterad men hoppas ni alla fått er en liten tankeställare.. jag "bantar" inte för syns skull utan för min kropps hållbarhet och för min hälsa.. jag är bara 26 år och med den bakgrund jag har får jag vara tacksam så länge kroppen håller ihop!
 
P.S: Dagens middag blev inbakad lax med stekt potatis och sparris.. till efterrätt äppelknyten i filodeg och 2 stooora glas coca cola! Så.. jag kan unna mig.... jag har inte anorexia.. och jag hetsbantar definitivt inte!!

OS hockeyn är igång!

Ja kanske de mest spännande och intressanta på OS har dragit igång.. det stora dragplåstret Hockeyn! Ja herrarnas hockey.. sorry damerna, men hockey är en tuff och fysisk sport och damerna får inte ens tacklas.. det tar liksom bort halva sporten...
Sverige vann öpnningsmatchen mot tjeckien och nu väntar betydligt lättare motstånd i gruppspelet så slutspel ska väl knappast vara svårt att fixa=)
 
 
Har hunnit färga håret ikväll oxå.. väldigt välbehövligt! Sparar ju ut luggen så någon klippning får vänta till efter utlandet och salt och solslitaget! Tänk, snart åker vi! shiit.. 3 1/2 vecka kvar.. och med tanke på att det är OS i 1 1/2 vecka till lär dagarna bara springa iväg! Jag hinner knappt andas tror jag=)
 
På tal om TV.. vad ser ni alla på för program egentligen? Själv följer jag både farmen, familjen annorlunda och tv-serien Tjockare än Vatten! Den sistnämnda är väldigt väldigt bra! Lite mörkare, lite mer allvar = meeeee like!
Snart börjar ju Lets Dance oxå! Tjihoo, det e bra.. herregud börjar nog bli aningens åldrig, hehe=)
 
Måste bara tips om WASA:s fullkornstoast! fyyy fasen vad gott bröd. Gjorde Chili Corn Carne till middag och hade ju givetvis vitt bröd till.. och köpte detta lite "nyttigare" bröd gjort på surdeg och 90 % fullkorn! Det var en 10 poängare!!! I vanliga fall äter vi inte ens mjukbörd just nu.. ja bröd överhuvudtaget utan de e gröt som gäller till frukost med frukt/bär! 
 
Ja på tal om vikten.. har faktiskt gått ned 5,8 kg sen 1 januari! Det är jag väldigt imponerad över! framförallt eftersom jag inte ens själv anser att jag går på diet.. Det där med socker är förjävligt=) Fast jag har tryckt en semla både idag OCH igår.. livet är väl till för att njutas om än jag försöker undvika sliskigheterna i största möjliga mån=)
Godiset går däremot fantastiskt bra! Ja de är ju inte ens svårt.. haha, skrattar nästan åt att det redan är mitten av februari och jag har inte ätiti godis på 7 veckor!!
 
Nä nu ska detta spretiga inlägg få sitt slut, hehe! 
Dags och natta hästarna innan jag själv ska hoppa ned i sängen!!
Amanda i Rom förra våren=)

En mkt bra helg!!

Ja denna helg var nog bland de bättre på länge! För det första: VINTER OS!!! Men som jag lääängtat! Och dessutom med två silver av både Kalla och Hellner (ja jag är ju lite smygkär i Hellner.. eller kanske av hans förmåga att lyckas när det gäller och förmågan att ta ut sig till max!!
Vädret har oxå varit på min sida denna helg. Fredagen (som jag alltid) så länge jag ej får rycka in någonstans är ledig på började med en promenad på 90 minuter med Amanda i vagnen. Underbart, fick hon sova ute och jag fick motion och bara slappa till musik! Lördagen tillbringades oxå en hel del ute fast då med snöskottning.. puuh, snöade rejält men Amanda njöt av och springa på gården och jag fick motion av att både springa efter henne och skotta bort snön=)
Idag har jag och syrran varit på promenad när barnen skulle sova lunch! Trevligt och bara njuta när mätaren visar på runt 0 heeela dagarna!
 
Ja och såhär har det sett ut på morgonkvisten.. jag i soffan och Amanda i sin sacco! Kanske inte lika nöjd över att se OS (för Tv är tråkigt i hennes värld) däremot tycker hon om och mysa i saccon efter frukosten=)
 
 
Idag lyxade vi till det på morgonen. Amanda bjöd på sovmorgon till 08.50 och som tack för det bakade vi scones till frukost vilket lilla damen verkligen uppskattade!!=)
 
Nä nu ska jag och bästa sambon se lite TV tsm.. ett avsnitt av walking dead tror jag! Ja de e tur söndagskvällarna finns för vi har då knappts setts nått alls i helgen då han jobbat typ 12 timmars pass!
 

RSS 2.0