Att resa med barn!

Jag har suttit och knåpat ihop ett inlägg om vad vi tänkte på innan och under resan med Amanda. mest för att ha kvar i framtiden och ev framtida barn.. man glömmer fort vad som kanske var grymt onödigt eller så!
 
Före resan:
 
* se till att barnet är grundvaccinerat 2 ggr (helst 6 månader alltså)
* Glöm ej fixa pass! och både mamma och pappa ska närvara hos polisen och skriva under papper!
* Kolla upp ev andra vaccinationer eller rekomendationer om landet
* Kolla med flygbolag så att det ingår barnvagn i bagagepriset
*Boka AIRSHELLS (superbra väska/bag för vagnen! inte en skråma och billigt och smidigt var det oxå!!)
 
 
Att ta med till resan:
* Kläder (efter behov. vi hade 1 1/2 plagg per dag + massa dregglisar och 1 pyjamas per natt!
* Blöjor, tänk MER än vad som går åt dagligen.. 
* Våtservetter, även här mer än normalt..
* Vattenkokare, perfekt att koka vatten (från flaska såklart) och ha med i en termos, till vällingt/ersättning.
* Liten termos, till välling/ersättning.
Doseringsburk till välling/ersättning
* Barnmat, vi valde att bara ha med mat/puré som ej skulle värmas, frukt/youghurt, m.m... inte så lätt att hitta micro överallt om man säger så=)
* Sulky, vi köpte en bättre begagnad som var LÄTT och liten/smidig med bra förvaring! 
* regnskydd till sulkyn, vi använde de till citycrossen, fungerade jättebra=)
*Sjuk-kit bestående av Alvedon, vätskeersättning, plåster, handdessinfektionsservetter, termometer, nässug, koksaltlösning.
* En egen kudde. hade den både i hennes säng (så de luktade lite hemma) samt i sulkyn då den inte alls är lika ombonad och mjuk som vanliga vagnar (hon sov ju oftast både sin lunch och middagslur i vagnen så=) Hon sov även med den på planet vilket var skönt, blev de lite mjukare=)
* Nappar i massor! Tror vi hade med oss typ 8 stycken! och så napphållare! ETT MÅSTE om man har napp=)
*Nappflaskor
* Barntallrik, sked och haklapp.
* 2 filtar, en fleece och en tunn bomull. dessa sov hon oxå med på natten (luktar ju lite som hemma)
* Leksaker (hade med oss för mycket.. de e lätt och roa en bebis och Amanda gillade både boardingkorten och muggarna på flyget mer än sina egna leksaker!
* Solhattar och solglasögon. solhatten var perfekt när solen lyste, hon var nöjd och glad och ingen sol i ansiktet. hatar ju solglasögon (precis som sin mamma, haha=)
 
Flyget:
Vi reste med flyg efter Amandas sovtider (så gott det gick!) Ganska viktigt då det är en stor fördel om dom kan sova en eller ett par timmar på flyget! Tog med välling och gav efter att vi kommit upp i luften, en tunn bommullsfilt, MJUKA och SVALA kläder (blir VARMT av att ligga i knät på en..) en liten kudde så att det blir mjukare för hennes huvud än min arm! Gick ju över förväntan att flyga och det känns jättebra inför en nästa gång!
 
 
 
Övrigt:
Dagarna fick ju läggas upp för Amanda så att säga. Vi valde att gå ut och äta middag efter kl 19.30 så att hon kunde sova sig genom hela restaurangbesöket i sin vagn (ett tips är att ta med särskilt "draperi" till vagnen så det blir lite mörkt och avskilt för barnet). Hon sov alltså för det mesta genom middagarna vilket gjorde att vi fick äta i lugn och ro, annars fick man ju anpassa aktiviteter och dyl, men tyckte de gick jättebra! Tar man med barn på resan så blir det ingen "vanlig" resa.. jag skulle aldrig heller kräva att mamma eller pappa skulle ta ansvaret för henne då det är VI som skaffat barn, inte mina föräldrar!! Var ju otroligt skönt att ha dom med (och roligt såklart) men tar man med barn på resan så tycker iaf jag att man ska ta sitt ansvar, annars kan barnen få stanna hemma! =) Speciellt mycket ut av resan hade hon ju inte men hon var aldrig gnällig så rätt nöjd över all uppmärksamhet och alla intryck var hon nog=)
 
Vi valde att låta henne sova med oss, mycket för att hon skulle känna sig trygg i en ny miljö (tror inte hon ahde brytt sig iof men de kändes bäst så=)
 
Vädret var ju lagom varmt för lilla tjejen, ingen superstekande sol att vara rädd för vilket var skönt, sen är hon ju en hejjare på att både äta och dricka så där hade vi ju redan från början ett stort +!!
 
Ja det var väl de stora hela!
 
//Emma
 

Fantastiska helg!

Ja ibland är helgerna bra, och ibland är dom helt otroligt bra! Denna helg tar lätt samtliga rekord för detta år!!
 
Började redan i fredags med att fira Sara (eller firat henne har vi gjort men hon fick sin present av oss igår!) En 3 rätters middag på Luleås i SÄRKLASS bästa restaurang, köpmangatan 16! Ni som inte testat den, GÖR DET!!! Shit, oxfilén går inte av för hackor direkt! åt pilgrimsmusslor till förätt (mycket gott) och efterätten blev choklasmoussetårta! ALLT görs från botten, glassen, såserna, ja precis allt! Det är så fräscht och gott, superlugnt och jättemysigt och fint inrett! 
Efter en mycket bra middag gick vi vidare till biosalongen där vi såg Evil Dead! Huuu ganska obehaglig, men jag överlevde=) Hemma vid 01 på natten efter en sån där superlyckad kväll med mycket surr, skratt och god mat!!
 
Lördagen började med liten firande då jag (hipp hipp hurra) fyllde år! Ja herregud, ganska kul att fylla år! Dels får man fika en massa goda tårtor och annat smaskigt! Sen får man en massa besök och så presenter (ja de ÄR kul att få presenter=)
Jag fick bla en tassimo + lite smaker då, en jättesöt "byxklänning/shorts" till Amanda, och en liten fågel har viskat nått om en robotdammsugare.. eller var det en ipad?;)
Underbara färger till lilla tjejen!!
 
Efter att ha blivit firad på förmiddagen drog jag på mig partyskorna (nä okej, inte riktigt men nästan) och drog in till Piteå för möhippa (Sara som ska bli fru här i juni!) 
Mycket trevligt om än jag fick lov att avvika innan kvällen var riktigt slut då Nicklas skulle iväg och jobba på krogsvängen! 
Söndagen fortsatte i födelsedagsfirandets tecken då mina fina vänner kom och blev kvar ända tills jag fick schasa hem dom och åka på söndagsmiddag hos mamma och pappa! Morsdagsfirande blev både födelsedag och morsdag i ett.. men det fungerar ju bra det med=)
 
Tyvärr har jag varit dålig på att fota så mkt denna helg.. lite mat finns på instagram men det är nog allt.. tur andra är bättre än mig så blir det gjort ändå=)
 
Ja mer fullt upp med bara roliga upplevelser är nog svårt att trycka in på en helg=)

Om veckan kanske kunde få ett par extra dagar?

Ja hej och hå! Veckorna flyger iväg! Har redan gjort färdigt min angio placering i sunderbyn och har nu bara MRT kvar i Piteå! 50% av de jag hade kvar att göra från förra året är redan gjort.. jag hann då inte ens blinka! 
Kul och nyttigt! Uppdatera sig lite efter ett lite längre break! 
Dessutom skönt och komma ut lite! På måndag väntar som sagt Piteå och MRT under 3 veckor framöver!
 
Förutom praktiken är de ändå fullt upp, idag har jag tillbringat heeeela dagen i Råneå som hoppdomare, nästa helg är det verkligen fullt ös medevetslös från fre-sön (jag fyller ju då bla år, Tjihoo=)
Ja och helgen efter de ska jag till jokkmokk på domaruppdrag fre-sön så hur jag ska hinna andas före den 6/6 återstår att se=) Fast jag gillar när de är mycket.. om än de kanske är lite väl överdrivet på den varan! jaja tråkigt lär jag ju då inte ha närmsta tiden=)
 
Ja och på tal om att fylla år! Min önskelista är inte 3 mil lång, kanske istället lite åt det dyrare hållet=)
 
1. Robot dammsugare (endast neato duger.. den som fått klart bäst i test och som givetvis råkade vara dyraste på mrknaden...)
 
2. Tassimo kapselmaskin (vilken modell kvittar har jag insett, den kommer ändå knappt synas då jag redan hittat en plats för denna fina lilla maskin=)
 
 
 
3. I pad.. ja en platta hade ju inte varit helt fel! Vi har ju faktiskt (chockernade nog) ingen liten "padda" här hemma ännu (fast vi e ju inga tekniknördar heller=)
 
 
Nä nu ska jag göra min undewrbara lilla dotter sällskap uppe på loftet.. kudden känns mkt lockande just nu!
 
//Emma

Tassimo?

Ja alla ni med tassimomaskiner (känns som halva befolkningen=) Vad ÄR skillnaden på dom olika maskinerna? typ T20 eller T40? skiljer ju ändå i pris.. den billigaste tassimo för drygt 500:- och den dyraste för närmare 2000:-
Vad har ni för erfarenhet alla tassimoägare??=)
 

Jag lever faktiskt!

Hej och hå! 
 
Blev visst ett litet uppehåll här! Har haft rätt fullt upp (ur en positiv synvinkel.)
Har ju i snart 2 veckor haft praktik i sunderbyn! Så mammaledigheten är tillfälligt över.. men om 4 veckor går jag på mammaledigheten igen=) Och så är jag ju ledig 3 dagar i veckan (praktik 4 dagar.) 
Underbart skönt att få komma ut lite! Känner mig piggare (fast ändå tröttare) men hjärnan mår bra av att få surra med lite annat folk och tänka på andra saker=) 
Roligt är det, är just nu på anigografin där man går in i kärl och sätter stent, gör ballongsprängningar, m.m.! Har även fått gå upp på operation en dag och imorn ska vi på dialysen! Mest för att få en större förståelse varför patienterna kommer till oss och hur det ser ut "längst hela kedjan" så att säga=)
 
Däremot hinner man ju inte med så mkt på praktikdagarna. Stiger upp vid 05.30 och är hemma runt 17.30 för det mesta. Bara upp till stallet och sen är det inte många timmar kvar av dagen! Men som sagt, jag njuter faktiskt lite av att få komma mig ut. Har ju ändå varit hemma 11 månader nu=)
 
På tal om utbildning.. känns så otroligt bra att jag valt ett så pass intressant yrke! Att jobba på sjukhus känns definitvit som nått jag ser framemot och det är väl det som är viktigt vad gäller jobb, att man ska gilla sitt yrke! Man ska inte ha ångest över jobbet, känna sig stressad eller misstrivas! Visst jag har ju lån nu men det är ju alla gånger värt det med tanke på att jag får göra nått som är roligt! Vi tillbringar så stor del av livet på jobbet så därför känns de extra viktigt att man älskar sitt jobb! 
 
Nä ska fortsätta städa, lite storstädning så här en mulen kristihimmelfärds och Amanda sover middag!
 
//Emma

RSS 2.0