Livet..

.. som Luleå hockey supporter lever just nu!
ALDRIG sedan luleå gick upp i elitserien (nu snackar vi slutet av 1970 talet!) har dom startat så bra.. herregud de e bara njuta!
Och alla som säger "Luleå brukar ju starta bra för att sedan tappa.." Ha.. Luleå har precis en tvärtomtrend.. vi brukar vakna till liv först efter jul! Så detta ser ju onekligen bra ut!



Med detta tackar jag för mig ikväll, sängen väntar och skola imorn på universitetet!

CIAO

/EMMA

Det här med idol2010

Jag älskar ju Idol. Har nästan fått in en fin liten rutin på kvällarna med kvällsintag och fodring i stallet runt 19.15-19.45 och sen järnet hem, slå på tebryggaren och så prick 20.00 bänka sig framför tv:n med fruktskålen och en kopp te! Tyvärr bryts rutinerna ikväll då de är hockey, men om de är nått som slår idol så är de ju Luleå HF=)

Favoriter i idol före kvalveckan var:

Alice
Jay
Björn
Geir
Olle

Nu efter att 3 av dessa hunnit uppträda har två fallit bort lite i mina ögon. Både Alice och björn kändes inte okej..
Däremot kom det till en kille som jag är totalt kääär i, nämligen Daniel! Vilken underbar röst.. så behaglig.. han skulle jag gärna köpa en skiva av..

Så ja.. efter kvällens uppträdanden vet jag nog bättre men 2 favoriter är

JAY

och...

DANIEL


Linda ska vi väl egentligen inte glömma men jag tycker hon är lite grå..


Nu ska jag plugga 45 minuter, sen stallet, sen hockey, sen stallet igen och sen idol (inspelat=)

CIAO

/Emma

Världens sämsta och världens bästa hästköp..

.. hur kan de egentligen gå ihop?
Men de e faktiskt så.. beror ju inte på köpet såklart att min häst har en ligamentskada men har aldrig lyckats ha såå otur med en häst tidigare, "sämre köp" får man leta efter, ha,ha! samtidigt är det den Absolut underbaraste, och tillgivnaste häst jag ägt! Skulle säga den bästa oxå.. för hon har A.L.L.T!!! Precis när skadan kom, i början av juli då sa jag att jag skulle ge upp detta.. de blir ingen mer häst o jag hade i tankarna att ge ut på foder, sälja till avel o dyl om hon ej skulle bli bra.. Idag när man fått ännu lite mer tid med denna individ vet jag att det aldrig kommer att ske. Blir hon ej ridbar igen då behåller jag henne och avlar på, men som de känns nu kommer underbara älskade Q få vara mig trogen resten av sitt liv! Jag har aldrig och kommer aldrig få en sådan speciell och trevlig häst igen för hon är verkligen 1 på miljonen!









OCH jag har alltid sagt de.. med den stammen och ridbarheten, helt okej extriör och ett sjuhelvetes psyke är det en skam om inte Q får bli mamma i framtiden! Om de sker om 1 år eller om några år framåt återstår såklart att se och jag peronligen ser gärna att de dröjer nått år iaf=)
Men hon har ju en stam som talar för sig själv:

Quinar Z (Quidam De Revel) - Atlantus Z (Athlet Z)
Mamma är ett av Zangersheides avelsston och hon har Z-hästar hela vägen (bla Almé Z och Aloube Z)


SNYGGA PAPPAN QUINAR Z...



Superkända hingsten Quidam De Revel som farfar...




Farmorsfar är Aloube Z..


morfar Atlantus Z...




Och så morfarsfar Athlet Z



och i fjärde led återfinns denna stjärna både bakom athlet Z och Aolube Z nämligen Alme´Z..



Så nog finns de ju topphingstar i hennes stam och de är ju alltid extra skoj=)

Nej nog talat om detta!

//Emma

shopping runt 4kanten!

Idag har jag o Nicklas åkt på roadtrip till boden och luleå=) Ha, de var kanske inte så mkt nä1 var egentligen inte ute efter något speciellt alls, men köpte mig 2 linnen, hårprodukter, sims 3 prylpaket, te inne på smedjan (dom har bara bäääst te där, en av smakerna var champagne och jordgubb.. måste jag säga att de var fantastiskt gott!!??=)
Käkade lunch/middag på baan thai oxå, pekingsoppa till förrätt och stekt ris med biff till varmrätt=) Mmmm såå sjukt gott!
Ikväll har det varit erbjudande kväll på abnian så jag åkte dit och shoppade en PKtröja, sockar och 2 "bit" godisar som min häst kan sysselsätta några timmar i boxen med!
Min lilla gulla som var in på ATG igår.. världens finaste häst!

Denna kofta från abnian köpte jag.. fast de är rosa istället för blått! Hur gööööörsnygg som helst=) Blir skön i vinter som skoltröja (JA, på nian kan man faktiskt shoppa vanliga kläder oxå (fastän dom står som ridkläder=)


ja exempel på att hästklädestillverkare faktiskt tänker utanför hästvärlden är väl denna fantastiskt snygga kofta från KL:



//Emma

STORA NYHETER!!!!

Hej!!!

Har ju faktiskt två rätt STORA nyheter att berätta.. jag kanske är lite efter, haha för inrpincip så vet nog alla om detta men ändå.. nu går jag ut och skriver det här så alla som inte hört detta, sorry men jag kan inte hålla reda på allt=)=)

JAG SKA BLI MOSTER IGEN!!! Ja är de inte underbart så säg! Lille Elias ska bli storebror och jag ska bli moster för andra gången! Känns bara så bra! Så i slutet av februari början av mars lär en liten ny stjärna komma till detta jordeliv!

NICKLAS HAR SÅLT SITT FÖRETAG!!! Ja så de kan gå va.. ha,ha.. nej han har alltså sålt sin del av Älvsbytaxi från och med första oktober=) konstigare än så är det inte!


Sist tänkte jag bara säga, eftersom jag vart otroligt icke-party-emma sista tiden så beror det INTE på att jag är gravid=) Jag har bara haft en anti-alkohol-period ett tag som säkert kommer gå över (eller så gör den inte de och då fick jag väl bli nykterist då=)


Nu.. IDOL =)

Promenad i skogen med Nicklas och Sigge=)

Ja idag tog vi med oss lilla Sickan i skogen (bara 100m från oss är de jättefina spår och gå efter i skogen) så vi slääppte lös de lilla charmtrollet och han tyckte d var aaaaaningens obehagligt.. Varje gång han kom för långt efter oss började han jama och försöka "hoppa" ikapp oss för sigge han kan inte rikgit röra sig smidigt i skogen;)
Nu är han totalt döende.. ligger här bredvid mig och lär nog sova resten av denna dag!

Min hals  är ngt bättre. Honungsvatten och halstabletter är AochO=) Däremot blev jag rätt snuvig nu, men å andra sidan, säg när man inte är det=)

Imorn väntas det praktik hela dagen, tisdag ATG med Quibbl och tro jag de är pluggdagar ons och praktik tors och fredag! Jag trooor iaf mitt schema ser ut så=)

Förövrigt har denna Tomas Ros inte skrivit nått nytt blogginlägg, jag vääääääääntar!

Ja just de.. jag tittade på hus (idag igen) I Luleå då såklart, insåg att om jag får en fin lägenhet så tjaa kanske.. jag som annars vart så anti men idag hittade jag en som ligger rätt centralt men inte MITT i centrum.. ooch den var så mysig och stilren!=)


allvarligt, titta vilket fint kök..



 

en liten söt matplats om man bara är 2..



och vardagrum med utrymme för större matplats om man vill!


ett av sovrummen (totalt 3 sovrum)



en stoooor och rymlig hall..



och en fin inglasning (våning 2)


Ja och så är de en toalett med badkar, inget märkvärdigt och 2 sovrum till. en 4.a alltså på 102kvm! De e såhär jag vill  bo, ha,ha;) fast jag e ju mest en husmänniska men ska jag bo i lägenhet då ska den så ut typ såhär=)

Ha,ha bor jag här har jag:

500m till Coop Arena
3km till universitetet
2 km in till centrum (shopping/smedjan)

helt enkelt de perfektaste;)

//Emma


Jaha Tomas Ros..

.. vad ska du säga nu då? Att luleå efter 5 matcher fortfarande bara spelar på enbart tur eller? Att dom spelar en tråkig och defensiv hockey? att du tycker dom ska åka ut ur elitserien för att dom inte "hör hemma där".. herregud jag avskyr aftonbladets hockeybloggare. för han verkar avsky Luleå.. och helt ärligt, han kan inte ha sett speciellt många luleåmatcher.. suck! Jaja.. på nått sätt känns de bara bättre och bättre varje gång dom vinner för någon gång måste väl mannen där erkänna "okej, jag har fel.. Fan vad bra ni är Luleå!!"

Ja nog om de, luleå vann, mot regerande svenska mästarna.. Jag hade stora planer på och se matchen, jag hade stora planer för hela helgen men har sjukt ont i halsen så jag e snällt hemma och sköter om mig själv! Förmodar jag fick detta då jag gick till stallet i torsdags! De var så otroligt fint väder, men blåste rätt mkt.. så ja.. för lite klädd e väl inte helt ovanligt.. *smack* sa de bara så låg man där.. är ju ablout inte de minsta sjuk.. helt enkelt bara halsont som fan=)

Har blivit bjuden på middag hos mamma idag vilket var underbart gott! Och så hallonpaj till efterrätt, de kan inte bli bättre:)
Till hockeyn (som spenderades hos syster) så köpte vi 3 olika dipper, morötter, blomkål och gurka och doppade hej vilt!! Värst på o doppa var helt klart Elias som nog hélst hade velat bada i dippen om han fick;)

Nej jag ska ta och gå och läsa lite fina kommentarer från luleås vinst, sen väntar sängen och många timmars sömn tack=)



///EMMA

Och så flög de iväg..

.. ja hej och hå vad dagarna springer!

Har vart i luleå hela dagen igår och idag! Från morgon till drygt 16! Skönt o plugga lite seriöst med Linda och Johanna! Har faktiskt knaprat oss igenom alla 4 "plugg tentor" i mikrobiologi, immunologi och infektionssjukdomar! Rätt bra om jag får säga det sj! Hm.. dock förstår jag inte alla svar jag skrivit men, men.. de var en annan sak=) Om en två veckor så ska vi nog se att de känns bättre!! Har ju iaf kommit in i det hela och börjar sakta kunna måla upp en bild framför mig!!

Annars har de vart hockey igår.. 3:e matchen för luleå denna säsong och även 3:e vinsten! Herregud, jag e nääääästan mållös och de känns som att jag inte ens vet hur de är att förlora;p ha,ha.. nej snabbt kommer man ner på jorden och förluster kommer o komma, MEN dessa 9 poäng kan ingen ta ifrån oss och att vi leder elitserien i dag i detta nu, kan ingen heller ta ifrån oss! Efter morgondagen kan annat ha hänt men i nuet leder vi och är oslagbara;)

Imorn ska jag faktiskt bara (ja bara o bara) plugga hemma! Ta o gå igenom alla "pluggtentor" till omvårdnashandlingar! De är 3 stycken o lär ta minst sagt hela dagen!!

Helgen är planerad och spikad in i minsta sekund;) De e så livet ska vara när de är som bäst, DVS inga luckor att fylla igen ;)




Nej TV och sen stupar vi i säng!

/Emma

Lite vackra bilder mitt i bedrövelsen

Ja lite underbart fina bilder på min förra häst Pelle som fotografen linda tagit (http://www.lkfoto.se)













Sista bilden bjuder jag på=)

Jag försöker plugga..

de går ungefär katastorf dåligt!
Har svarat på en sisådär 2 frågor.. ha,ha.. jag tar mig verkligen ingenvart!
Mina tankar snurrar mest runt detta val!
Jag e förbannad på ren jävla svenska!
Jag e så besviken på vårt land
Jag är besviken på de svenska medborgare som ingenting förstår..
Sverigedemokraterna i riksdagen som vågmästare?? Hur kunde detta gå till?

Främlingsfientliga? Är det de vi är nu?

Nej jag är besviken och jag hoppas MP väljer och sammarbeta med Alliansen.. de är inte något val, de e fan MP ansvar om dom inte vill ha in sverigedemokraterna i majoriteten.. jag vet inte.. nyval skulle göra allt värre! jag tror SD skulle få fler röster.. de enda som skulle kunna gå är om ungefär en sisådär några % av sossarna kan gå över till blått för o rädda sverige från SD!

Nej nog spekulerat!
Jag är glad att sossarna inte vann i Älvsbyn iaf! Får vi hoppas FP,C och V lyckas bilda majoritet tsm här uppe! Det behövs!

Sist, Mona Sahlin kan ta och avgå nu! värre siffor för sossarna har inte skådats sen 1919! säger de mesta;)


jag lägger mig ned och gråter!

De e så förjävligt.. att SD blir vågmästare var ungefär de värsta som kunde hända! Jag hoppas verkligen alliansen lyckas lösa detta.. just nu känns de ju inte roligt alls!
Förbannade idioter och rasister dessa SD!
USCH

Jag säger då de..

.. gillar ni inte hockey kan ni sluta läsa direkt för de kommer handla mestom hockey i framtiden, tro mig=)
Hur har jag överlevt våren och sommaren utan detta??
jag har ju redan nedräkning till på tisdag då vi möter MoDo borta!
Sen tror jag att Luleå gjort en värvning av klass i Janne Niinimaa!!
Var otroligt osäker på denna 35 åring (som gjort grymt många NHL matcher) men jag tar nog tillbaka min osäkerhet! Visst, de har bara gått 2 matcher men killen (som dessutom är back) har redan hunnit med och skrapa ihop 5 poäng!!! herregud! Otroligt!!
En någort yngre Niinimaa i NHL=)


Sist.. årets bästa ramsa är här:

Luleå - olé olé olé
Är från Norrbotten å är stolta över det
För länge sen - blev vi nummer ett
Å vi är det än - tabellen oavsett


Den är på nått sätt otroligt fin och jag älskar att vi sjunger att vi e stolta över o vara från norrbotten! För det är då iaf jag!!!

/Emma


Det är känslor från den gamla och goda tiden!!!

Hej!!

Igår var det då hockeydags.. jag säger då de, tur man inte är gjord av socker! Vi (Jag, Simon och Emil) skulle vara superseriösa och supertrogna fans och gå den årliga marschen.. Åkte in till Luleå vid 14.30, då regnade det så mkt på vissa ställen att jag kröp fram i 50 för att man inte såg ett jota!
Väl framme for vi och åt på Ban Thai.. Mmm, tog stekt ris med biff vilket fick mig att täka tillbaka på Thailand1 grymt gott! =)
Sen gick vi och sökte ponchos på Åhlens men dom hade bara dyra (hade tänkt köpa mig engångs) så ä vad fan.. vi e ju inte gjorda av socker! Marchen gick av stapeln vid 17.30.. regnet föll från himlen men vi sjöng, vi skrattade och vi hade otroligt trevligt hela vägen fram till arenan!
Väl på plats var det en underbar stämning! Och vilken match sedan!!
Herregud.. Luleå hockey spelar den hockey som varit saknad i så många år! Dom spelar medett högt tempo och de bara smäller överallt! trots den lilla storleken (för vi e ju ett Bumbibjörnslag utan dess like) är den ingen som är rädd och mesig i närkamperna!
Matchen vanns med 5-3 mot Skellefteå vilket kändes extra bra! En vinst e alltid underbart och mot skellefteå blir de såklart + i kanten då de är de närmaste derby vi kan komma=)

Efter matchen promenerade vi in till stan igen då bilen var parkerad där! Sen bar de av hemåt ooch en rätt tidg kväll (eller ja.. var ju hemma strax före 23 så tidig o tidig.. runt 01 somnade jag iaf=)

IDAG är det Valdag! och jag e så peppad!! Ska följa valvakan ikväll/natt så får vi se.. Enligt sista underöskningen vinner alliansen på dryga 50%, rödagröna får 43% och sverige demokraterna får inte ens tillräckligt för att ta sig in! Detta vore ju en dröm på reeeen och skäääär svenska! Inga SVERIGE DEMOKRATER i riksdagen!!!


Först blir det dock lite plugg, sen ska jag iväg till stallet, sen blir det röstning och så i em/kväll ska vi iväg oxh äta gott hos mamma och pappa då min underbara far fyller år imorgon!!!

//EMMA





Varför blått?

Mina argument (som bara är de jag själv tycker)

Därför tycker jag ej om de röda:

1. De vill höja skatten!

2. De vill sänka taket ännu mer på vi som studerar och vill ha ett extra jobb då dom anser att vi inte ska jobba någonting alls om vi studerar inprincip.

3. Införa kilometer skatt vilket är idiotiskt förr oss upp i norr som är beroende av bilen för att inte tala om Nicklas som har de som yrke.. han blir ju rätt hårt drabbad i så fall!

4. Höja A-kassan vilket jag tycker är fel. Sist de röda var i makten kunde du tjäna mer på o vara arbetslös än o jobba heltid.. De är INTE okej!


Ja detta är väl de stora frågorna.. ser jag till de blå vill de i dessa fall:


1. Sänka skatten

2. Ta bort taket helt eller höja ordentligt på studernade då som anser att kan man både jobba och studera samtidigt ska man ha full rätt till det!

3. Ingen kilomterskatt här inte!

4. Behålla a-kassan som den är.. de ska inte vara Guld och gröna skogar att vara arb. lös.. inte att man ska behöva gå på gatan men klarar jag mig på fullt bidrag och lån totalt 7900:-  i månaden (utan större problem o jag har häst dessutom)  bör alla arb. lösa oxå kunna överleva på en mindre summa.



Ja.. visst jag kan hålla med om att de blå ibland är hårde mot arbetslösa o dyl, men vi har det BRA i sverige som de är.. herregud, vi är ett I land och våra problem är egentligen små!!


Annars då med skola, vård och omsorg.. de säger rätt likadant hela bunten om jag ska vara ärlig! bort med arb lösheten, bättre skola, bättre vård och omsorg, blablabla..


/Emma



Fredagar är bästa dagarna!

Hej hej!

Fredag är över, lördagen är här vilket innebär att när jag vaknar imorn lär de inte vara många timmar innan jag får åka in o se hockey! Obeskrivligt vad jag längtar efter att få stå på coop! Hoppas på bgra väder då jag tänkte ha mina nya superskor;) Dock inte om de regnar för dom e inte direkt vattentåliga på ovansidan:)

Annars började min dag tidigt då Simon sov här o skulle iväg med universitetsbussen! Men tog två flugor i en smäll så när jag likaså var uppe tog jag ju stallet på morgonen! har som dåligt samvete över allt extrajobb min häst kräver då hon e inne dygnet runt!! Hemma SKULLE jag ta tag i pluggandet men de ville sig inte idag. Totalt 30 min tror jag.. Illa, illa men ibland går de bara inte!:)
Åt lunch ute med mamma och Nicklas på Centrum! Mkt trevligt, älskar o luncha ute.. Lunch e godare än middag för de e oftast lite "lättare" så man inte blir illamående mätt;)
Kvällen har tillbringats hos erika och Tommy med IDOL, och surrande och en fantastiskt god lingonkaka! Tänk om man hade fått Erikas begåvning i köket.. Jag får vara glad jag kan göra makaroner och korv! Ha,ha!

Det är val på Söndag!Jag e så taggad och har nog helt bestämt mig nu! Mest taggad är jag nästan för kommunen där jag håller alla tummar och tår att Socialdemokraterna inte vinner.. För försvinner byaskolorna tappar vi befolkning vilket innebär att gymnasiet läggs ned vilket i sin tur leder till ännu färre befolkning och mindre jobb och de hela är bara en lååång ond cirkel! Suck.. de e inte lätt detta! Men tänkt efter allesammans och rösta för framtiden i Älvsbyn, inte vår undergång!

Jag som varit röd som liten och även förra valet har faktiskt gått o blivit blå! KLARjävla blå skulle jag säga (utan att jag sj förstått hur det gått till;)

//Emma


ELITSERIEN!!

Är äntligen , äntligen, äntligen igång!
Kan inte beskriva med ord hur mkt jag längtat efter vardagen med hocket i livet flera kvällar i veckan=)
Premiär borta mot SSk och vi VANN med 3-1.. otroligt fartfylld hockey.. en hel del o slipa på visst, MEN jag tror på rönnqvists hockey och jag tror på Luleå!
(Rönnqvist e UNDERBAR;)

Raffl gjorde dessutom mål och visade var skåpet ska stå=) På lördag smäller de på riktigt, LIVE i luleå=) Börjar med middag och sen ska vi och flera hundra pers marschera till coop och se matchen. Häftig uppladdning=) Och så möter vi SAIK så derby direkt! Å vad jag längtar till lördagen nu!




Nej simon sover här inatt så ska vara lite social!!

CIAO

IDOL!!!!!!!!!!!

De är ingen som skulle vara sugen på o se IDOL live i Luleå i november??=) Biljetter från 195-595 kr=)

Mammografin i Luleå idag!

hej!

Idag blev det tidig uppstigning! Var i Luleå redan 07 för o vara i stadsviken på mammografin! Var.. Hm.. inte nått jag tror jag vill syssla med iaf. Kanske roligare om man får göra mer än och stå och titta på, men ändå.. enformigare än polar nästan;)

Slutade iaf till lunch och då drog jag hem och shoppade, haha! Har tänkt köpa lite mer kläder o ett par vinterskor men slutresultatet blev 2 tröjor och ett par svindyra skor! Jag är så less på o få ont i fötterna och i benhinnorna och ländyggen bara pga av min skada då jag hela tiden överbelastar vänster benet då höger är så svagt. Så ja de blev ett par skor som känns som en dröm att ha på sig!! Så kosta vad de kosta vill, men som min pappa sagt, Är de något du ska investera dyra pengar i så är det BRA skor för de kan hjälpa en hel kropp! O de e ju sant.. att få skor som hjälper en att slippa ryggbesvär, knäont, fotproblem o dyl.. De Går ju! Om skorna då kostar någon tusenlapp så är de ju ändå värt de ELLER HUR?? =) Så jag känner mig nöjd faktiskt! Sen att skorna inte är göööörsnygga är ju en annan femma. ser ut som joggingskor fast dom e "klumpigare sula"

Lånade även lite böcker på biblioteket så jag slipper läsa kurslitteraturen innan sängdags!

Nej nu ska jag sova. Imorn blir de lika tidig morgon då sunderbyns sjukhus väntar och mammografikliniken (dvs de som är under eller haft behandling) intressant o se om inte annat o kul o träffa några från klassen som gör VFU på vanliga röntgenavdelningen!=)

//Emma

Blodprover, gravtest och röntgen..

.. så såg min dag ut idag! Fått ta lite blodprover vilket var superskoj! Börjar bli tuffare på o sticka nu=)
Sen har jag fått ta gravtest vilket var en ny upplevelse.. ha,ha!=)
Röntgat hur mkt som helst! Men fick bla ta hand om alla lungor och fötter idag.. de e så KUL detta!;)
Imorn mammografin. ska vara i luleå kl 07. suck måste åka hemifrån kl 06.. de e typ som o jobba på polar med skillnad att jag e hemma efter 17 istället för 14;) Ska dock bli intressant o se hur de går till och så!

Annars e de mest plugg plugg plugg.. känner mig rätt tråkig för förutom min VFU pluggar jag, är i stallet eller ser IDOL!

Mer än så hinns inte med.. förutom torsdag då, för då börjar hockeysäsongen!!! JAG LÄNGTAR så sjukt mycket=)

Nej nu ska jag fixa lunchen till imorn och sen hoppa isäng så jag e hyffsat utvilad imorn!

CIAO

//Emma

Helgen är över..

..VFU är här och även pluggandet!
Idag började jag redan 07.30, så slutade 15.30! Nice=) Dock var min hjärna hela överkokt då jag sköter alla lungor, fötter och händer "själv" nu. Min handledare är ju med mig hela tiden så att jag ej gör fel men tar hand om allt från början till slut.
De e rätt mkt för min lilla hjärna och komma ihåg, allt från o hämta patient, presentera sig och göra u-data till att ställa in röntgenmaskinen, justera, exponera, skära bilder, skicka iväg och sen godkänna och ja.. en hel vetenskap! Jag börjar förstå varför det krävs drygt 1 års VFU för oss på röntgen;)

Fick ett mkt speciellt fall idag då en asylsökande kom och skulle röntga lungorna. Denna kunde inte ETT ord svenska eller engelska. verkligen NOLL. Så att först få patienten att förstå att den skulle ta av sig på överkroppen, sen hur han skulle stå och de SVÅRASTE av allt är när patienten skulle förstå att "Då tar vi ett djupt andetag... och håller andan" Ha,ha.. de mesta går genom att chestikulera och använda sig av miner och teckenspråk och jodå.. bilderna blev mkt bra men de får en att få en tankeställare, de är inte så lätt alla ggr=)


Annars då, jo jag har köpt en grimma till Quibbl och liniment (typ liniment iaf=) hade fått in så sjukt snygga KL och PK kläder på abnian att jag tror jag dööör!!! Jag bara måste in och shoppa ågon dag (fat jag har sagt åt mig själv att de inte ska inhandlas nå förrän Q e frisk.. Hm, till mig själv måste väl ändå räknas som OK, för jag e ju inte den skadade av oss;)

Nej nu ska jag plugga lite och sen väntar lite TV tittande och en MKT tidig kväll för Emma

CIAO!

Kan inte Q bara vara frisk..

om två veckor när de är återbesök.
Vill rida min underbara Prinsessa igen!










/Emma

Bilder..

Idag buder jag på bilder på nått av husen vi "utomhus tittat på" har ju sett bilder på nätet men kul o se i verkligeheten oxå! Blir ju som sagt inte dessa hus då vi inte ska flytta nu men ungefär nått sånt här vill vi gärna bo=)

Hus 1






Detta hus diggar jag VERKLIGEN!!! Underbar utsikt, en söt liten pool alldeles lagom o är mkt trevligt även invändigt med jacuzzi o stora ytor bla=)


Hus2






Detta hus gillar jag oxå, MEn kan tycka poolen är onödig! Jag tittar VERKLIGEN inte på en hus med pool, men fastnade för allt invändigt på detta o även en mkt stooor tomt och dubbelgarage! Utomhusjacuzzi finns oxå och är såklart ett + i kanten:)

Hus 3




Ett rätt "vanligt" hus. Trevligt invändigt men är inte på nått sätt speciellt. Gillar kanske inte läget lika mkt som på förra husen då detta är med lite mindre tomt.



SÅ vem vet. såhär som nått av husen ovan kanske vi bor om 1 år eller så!=) den som lever får se.. vi kanske lika gärna bor kvar i k-träsk 10 år till! Man ska ALDRIG säga ALDRIG men Luleå har alltid lockat;)


NU ska jag ta och plugga och vara duktig!

CIAO

//Emma


Husköp i Luleå?

Hej!

Dagen är lördag, Emma har pluggat mikrobiologi och känner att de e en grymt tung kurs vi satsat på;) Dock e de bara bita i de sura äpplet och försöka förstå nått iaf.. har ju någgra veckor kvar så förhoppningsvis ska man börja förstå lite mer så smånigom;p

Annars då. Har haft morgon o kvällsjour i stallet. Oj vad de e stor skillnad på o ha fullt eller halvfullt stall! De går bara så fort på morgonen nu!! Superskönt faktiskt!
Sen har jag och Nicklas kikat på hus i Luleå! Ja vi gick på promenad här under dagen och fick för oss att eftersom vi pratat lite om Luleå o Nicklas har lite planer där för framtiden så tänkte vi att vi kunde kika på dom hus jag hittat på hemnet. Sagt o gjort.. vi åkte iväg för o få oss en blick hur och var dom låg. Insåg oxå fort att några hus var abslout inte som jag tänkt mig;) men då vet man de. Många tomter var verkligen så små (mindre än minst) o grannar till höger o vänster framåt o bakåt.. nej tack!
Men nått av husen e fortfarande fina. Inte för att de lär bli köp nu, men de e bra o vtea ungefär hur priserna ligger och lite sånt! Sen såklart få en uppfattning om var kallaxbyn ligger, rutvik, porsön osv.. Tro mig. Jag är VILSE i Pannkakan i Luleå!


Larsson har vart förbi här ikväll o surrat oxå! O nu e kl på tok för mkt för o sitta här!!

Morgondagen ser ut o bestå av mkt plugg och stalljour på morgonen!

CIAO!

Quibbl OTL Z

Lilla Quibbl var tillbaka på kliniken igår.. de var inte bra.. de var iof bättre men inte alls bra.. o nu börjar veterinärerna liksom ge upp. Sj vill jag inte ge upp. Jag greppar i allt som går att greppa i..varje litet halmstrå för att Q ska få fortsätta behandlas. så länge de går framåt. Hon e faktiskt knappt halt med grepp mer.. sist var hon drygt 3 gradigt halt! men de tycker ändå de häner för lite.. suck, kan bli less på ATG som liksom "ger upp" så fort!!

Pluggat har jag oxå gjort igår.. och just nu sitter de en stor Mikrobiologibok framför mig och skriker!! Är inte motiverad men de e bara ta tag i de ändå!!!

Gårdagskvällen spenderades med IDOLFREDAG!! Vår tradtionella superfredag!! Äntligen är den igång. Var hemma hos oss och jag hade fixat en massa fika så de var mkt mkt trevligt! =)

Nej nu ska jag plugga mikrobiologi och sen ska jag tröstshoppa lite på CDON!!

//Emma

Luleå vann och Emma försvann!

Luleå vann ikväll!! Träningsmatch bara men ändå.. mot ett av finlands bästa lag. helt okej om vi säger så=)

Har vart på VFU idag med. tränat mkt på o ställa in rätt, och jo då lite börjar falla på plats! Jag skulle dock vilja ha ännu längre VFU. hela hösten helst;)
Stuckit för första gången.. (heter de stuckit?) Jag har lärt mig o sticka idag iaf. gick över förväntan o inga misstag. Undra om jag kanske är en mönsterstudent.. jag tror minsann de, ha,ha!

Plugg plugg plugg imorn och kliniken med Quibbl.. gruvar mig för typ allt då jag bara vill att Q ska vara fräsch och att min hjärna ska sluta koka över=)

IDOL.. jag älskar de!! De gör liksom min dag:D

anonyma kommentarer

... sluta vara anonyma när ni skriver kommentarer.


Oj vad jag fick ont i kroppen helt plötsligt..

..psykisk smärta heter de visst!

Jag gjorde något dumt idag på VFUn.. jag erkänner jag skulle inte ha gjort de för hela kvällen har jag gått och sett dessa bilder framför mig..
Jag och min handledare hade de lite lugnt strax före lunch idag så hon lärde mig datasystemet, så ja då skulle jag klicka in personnr och saker och jag tar mitt eget, upp kommer en lista med röntgen jag gjort. Jaha sagt o gjort VI måste ju bara titta på de! Min handlerae frågade vad som hänt o jag svarade snabbt att de var en ridolycka. Sen läser jag första sk akutremissen

"Ung kvinna inkommer efter allvarligt hästolycka. Befarar suspekt bäckenfraktur"

Ha.. sen så tar vi fram Multitrauma CTn.. har alltså skannat hela kroppen. Jo allt ser rätt så fint ut tills vi kommer till mitt bäcken. (för att ni ska förstå så är bilderna tagna i tunna "korvskivor" rakt genom kroppen i en CT röntgen)

Min handedares uttryck efter bild på bild på bild:

 "ser du här är en fraktur rakt av.."

"och här kommer en till fraktur"

"men titta hela benet e ju vinklat helt fel!"

"Men gud, här ligger de bitar flera cm från sitt ursprungsläge.."

"De e ju dussin med benbitar överallt"

"HUR allvarlig var din olycka?"

"Men hela nedre delen av bäckenet e ju oxå trasigt"

"Överlevde du detta?"

ha,ha så fortsätter bilderna.. de e ofattbart. jag har aldrig sett annat än en vanlig röntgenbild på min olycka och såklart efter operationerna.. har aldrig sett och även fått förklarat alla bilder såhär..
Jag fick MKT MKT ont i mitt bäcken.. de liksom trasades sönder igen och jag ville inprincip gå och spy..
USCH och fy vilka vidrigt otäcka bilder... Jag som ändå fått se mkt bilder och där lärarna visat "skräckexemplar på frakturer.." hm jag tror dom ska få låna mina bilder.. man kan inte tro att jag kan GÅ idag om vi säger så.. och kanske blev jag än en gång påmind om vilken tur jag har som kan gå.. som trots ett handikapp lever och mår bra. Smärta får man lära sig och leva med och ja.. allt tar ju något gott med sig och de jag def tar med mig från detta är att jag lever och de ska jag nog tacka någon där uppe för!

TACK och Sov Gott!

/Emma

Då har man tagit sitt första porträtt..

.. på insidan av kroppen! De blev ett par mkt snygga lungor om jag får säga det sj! Började ju min VFU idag och vi ska ha omvårdnadshandlinagr vilket betyder att vi ska lära oss att "kalla in patienter, förbereda för röntgen osv" ha.. jag har fått göra allt o mkt mer! Kastades in i hetluften direkt men klarade de otroligt bra om än hjärnan snurrade! Fick ta min första röntgenbild i slutet av dagen med min handledare som assistent bredvid mig! Oj vad skoj de var o vrida, peka, ställa in, justera o allt. Mmm stolt e jag=) Grymt kul att få göra så mkt oxå..
De enda jag tycker är lite jobbigt är att du känner så otroligt många. Nu e man ju i en proffesionell roll men ändå, de e folk man känner igen från skolan, o allt möjligt. Älvsbyn är ju rätt litet!

IDOL startade idag! De firade jag o Karin och Erika hemma hos just Erika med det givna: TEDRICKANDET!! tack du människa som uppfann denna dryck!=) Idol var som vanligt suveränt, jag e salig o vill att de ska bli morgondag och ett nytt avsnitt av mitt abslouta favoritprogram genom tiderna!!!

Nej nu ska jag faktiskt ta och varva ned lite, se några minuter TV och sen väntar sängen! Upp 07 imorn (sovmorgon!!) och en heldag på röntgen men förhoppningsvis nya spännande uppdrag:D

//Emma

Sak strax ha lektion..

över internet! Superbra uppfining detta=) sitta live med hela klassen o läraren med webcamera o headset! så skönt o slippa in till luleå, om än jag kan tycka att redovisningar o dyl e skönare o göra på plats och även låånga skoldagar (08-16)

Så på förmiddagen har jag hunnit ringa och prata o göra upp lite planering ang min VFU, tvättat, handlat och shoppat lite på Mim! Blev 2 tröjor. När jag gick på konsum kände jag bara "jag smiter in på mim när jag handlat färdig en snabbis bara" o glad över de. Billigt blev de oxå, under 400:- för en kofta och en långärmad tröja:) Ska ta och fixa mig minst 2 par nya skor oxå. Ett par under de kallaste månaderna och ett par att gå i (men som gärna får vara lite snygga sådär så man kan ha dom till vardags med lite=)

Nej nu ska jag sätta igång våran självgående dammsugare, stänga in mig i kontoret o när skoldagen e slut (16.15) hoppas jag att huset skiner flott;)


//Emma

Om Emma..

.. Kikar på hus och utlandsresor då är allt bara som de ska=) Har tittat typ hela dagen känns de som. satt o räknade på en florida resa 18 dagar med flyg o boende (o även hyrbil) för endast 18000 per person! och superfina hus oxå.. dock liiite dyrare så vi lämnar de så länge=)


Fort Lauderdale i Florida skulle jag gärna åka tillbaka till..


och såklart Disney World...


..och Tampa Bay..


.. och varför inte Miami!!=)


Gårdagskvällen var supertrevligt hos Erika o Tommy (ja de blev att vi for) kom hem efter 02 och tog mig en lång sovmorgon idag till efter 10!

Imorn är det skola via internet till 14.30 och sen ska jag nog iväg o prata ang VFU!

Nej nu ska jag o Nicklas se en film vi hyrt!

CIAO

Jag är kluven i 2 delar..

.. den ena delen vill lägga sig på soffan, slå på OTH och äta godis heeeela kvällen. Den andra delen vill åka till Erika på fest (nykter dock) men de var länge sedan jag träffade "gänget". Hm, funderar en stund till. ska hur som helst platta håret och få någon mat i magen oavsett vad som tänkt hända=)

Idag var jag upp o pysslade med Q i typ 2 timmar. jag borstade, friserade och bara myste på. De var en av de bästa stunderna på länge.. och de tyckte nog Q med. hon stod som ett ljus hela tiden och verkade ha saknat sin matte lite. Ja jag kan ju ärligt säga att jag inte varit världens bästa hästägare sista månaden. de har blivit snabb borstning o visitering men aldrig nå mer.. usch känner mig som en dålig människa men igår (efter den där kvällen med stallet) så fick jag tillbaka lite go igen! så jo.. allt kommer ordna sig. På ett eller annat sätt ska allt bli bra och behöver Q 1 år på sig för o bli helt återställd, då e jag beredd och ge de till henne. Allt för min älskade häst!

Lilla Q i våras:)






//Emma


Jag ska ALDRIG röka i hela mitt liv..

.. och jag menar ALDRIG! Har tagit 2 bloss som mest och mer kommer det ALDRIG o bli.. efter veckans genomgångar så tänker jag inte heller någonsin sola solarium, dricka alkohol, åka utomlands eller någonting annat!
Jag kommer bli psykiskt sjuk av denna linje alltså;)

Nej skämt å sido. Vi har haft första inneveckan i skolan, grymt kul o träffa alla och kul med lite plugg och skola igen=)
Vi har haft lektioner i omvårdnad (lyftteknik bla) och så mikrobiologi, immunologi och infektionssjukdomar! Grymt grymt intressant... tror på allvar att ett liv som forskare i framtiden kanske är nått för mig.. när jag känner att jag jobbat färdigt som ssk alltså=)
Men.. vi har gått igenom hur tumörer bildas, varför och hur vi får hudcancer (UVstrålningen), exakt HUR farligt de är att röka, solarium, bröstcancer.. ja herregud.. de har vart grymt intressant men oxå skrämmande! Däremot är cancerforskningen betydligt mer framåt än jag trodde.. närmare en lösning än jag trodde oxå.. eller lösning, men ja en mer eller mindre lösning iaf! Intressant värre!
De här med virus däremot.. usch och tvi, obehagligt och ännu mer skrämmande!

Ja nog om skolan! Har lektion via internet på måndag och sen ska jag ut på praktik!!! v37 blir de mammografin i sunderbyn bla=) hur kul som helst o äntligen få komma ut lite i verkliga livet!!!



Förra helgen (ja vi hoppar raskt bakåt i tiden) var jag ju hoppdomare på ÄRF.. Oj, att de var sådär kul hade jag helt glömt bort! Jag saknar hästlivet (ridningen, gemenskapen) sååå mkt.. de blir ju inte alls lika mkt när hästen min vilar hela tiden!!
Ikväll hade vi middag med hela ÄRF som tack för den fint genomförda tävlingen, och de var bara sååå trevligt! De e sådär de ska kännas och vara med stallfolk!
Min häst ska ju in om precis en vecka.. e såå nervös för prinsessan min. jag vill inget hellre än att hon ska bli frisk!


Ja och val är de ju snart oxå1 jag vet hur jag röstar i kommun o ladsting (blir olika dock) MEN riksdagen e ännu oviss.. lutar ju mer åt ett håll än de andra, och oseriösa partier som piratpartiet och sverige demokraterna skrattar jag bara åt.. sämre genomtänka planer får man leta efter (jaja vi e ju alla olika i prioriteringsfrågor i samhället=)

Måste bara få tipsa om dessa fantastiska böcker. De är dom bästa böcker jag läst!! OUTSTANDNING!
Det är en serie om så läs dom helst i ordning=)





Dom är så bra att de fan inte går o beskriva, LÄS dom gott folk=)

Ska faktiskt ta och göra ingenting. Kl e snart 22 och en thekopp och TV:n lockar allra mest. helt färdig efter denna skolvecka (06-18)

//Emma






RSS 2.0