Luleå

Idag drog lilla familjen ill Luleå och hämtade en ny bil:) ja till Nicklas företag då, men den går som privatbil i två veckor innan den klistras och får all utrustning;)
Blev lite shopping till lillan, ett par vantar, en kofta och en sjukt söt uggletröja från kappahl:) var bara tvungen och köpa, dessutom behöver hon ju lite långärmade tröjor nu:)

På tal om Amanda.. Har blivit rätt snorig.. Fattar inte att man kan ha så Mkt snor i näsan när man väger 10kg... Halva barnet måste bestå av snor, hahaha!

Morgondagen består av möten för Nicklas, jag ska ha n pluggfri dag och mysa med bästa tjejen! Hoppas på bra väder för skulle behöva få bort sommaren från trädgården innan första snön faller:)

Nä hopp i säng!
Visst är uggletröjan sööööt:)



Nu är det freeeeedagsmyyyyys!!!

Ja inte idag då.. Nu är det söndag men i fredags startade det "riktiga" fredagsmyset igång med första idolkvällen! Förra veckan var en liten smygstart då det var kval till fredagsfinalerna men nu är det alltså äntligen igång!! Det är så trevligt och mysigt att ses på fredagskvällarna! Man är glad, avslappnad och njuter av helgen och ledigheten (ja dom flesta iaf:) sen äts det alltid något gott och så surrar man och ser idol om vartannat:) 
Hemma hos oss har det från första början (nu snackar vi många år tillbaka) alltid blivit att vi oftast är och efter att Amanda kom till världen är det supersmidigt att vara här! 
Och då jag blivit utsedd (av Stina) till sk Idol-värd fick jag av henne en present igår, mmmm vad det ska dofta gott de kommande idolkvällarna här hemma hos oss:) 
Nä nog om de, ville egentligen bara skriva att jag älskar idol och fredagsmys men de har ni nog redan fattat!!:)

Sist, Kevin Walker kan gärna få stanna länge i tävling så man har lite ögongodis i TV-rutan:)


Me Too

Shoppade loss lite på byn idag till Amanda! Igår rensades nämligen i hennes garderob, samtliga kläder i storlek 74 fick åka ned i kartonger och alla bodys utom 3.. Hade säkert 15 bodys i storlek 80 men vi använder de ju aldrig nästan så sparar dom till ett ev syskon! Kan ju tillägga att jag inte köpt en enda body i storlek 80 själv, haha 90% har jag fått av syrran och får man ett barn som är större och har den storleken före 1 års ålder så förstår jag man kör bodys men jag känner verkligen inte för det mer.. Smaksak tror jag för känner folk som har bodys på sina 2 åringar! Jaha tur vi är olika:)
Hur som, lite långärmade tröjor/tunikor/klänningar nu i höst/vinter har jag börjat söka (storlek 80-86 vilket jag gissar hon har typ hela vintern!) 
Hittade massor fint men det på bilden var det som fick följa med hem:) jag är ju inte miljonär om än jag önskar det ibland;) alla plagg utom 1 är från Me Too! Jag bara älskar det märket! Nästan så att jag tror de är ett favvismärke på barnkläder!
Måste oxå ge en stor tumme upp till barnbutiken HAPPY här på byn som jag tycker har det bäst utbudet på barnkläder i hela Norrbotten! Dom har sjuk många fins märken, bra baskläder och stort sortiment! Såååå kul!!!



Ekologiskt eller inte!

Efter att Amanda kom till världen har mitt synsätt på ekoloigsk och kravmärkt mat ökat avsevärt! Förr var jag knappast brydd, men efter att fått veta hur farligt det faktiskt är för småbarn att äta tex en icke kravmärkt banan får jag nästan panik när jag ser folk köpa det till sina småbarn! Faktiskt är det bevisat att de gifter som finns i frukt och grönt som int är kravmärkt/ekologiskt odlat, är sånna gifter som småbarn inte klarar av att bryta ned och det är kort sagt inte hälsosamt eller på nått sätt bra att ge sina barn annat än det ekologiska! 
Så här hemma finner man endast kravmärkt frukt och grönt! och COOP är fantastiskt bra på att ta hem detta.. både äpplen, päron, banan och vindruvor är bara några exempel och goda är dom ju oxå! Ica får verkligen tummen ned då ingen frukt är kravmärkt!
Visst är det kontigt, vi är så noga med vissa saker med våra barn, men att tänka kravmärkt och ekologiskt.. nä tyvärr är det inte så många som gör det..
OCH dessutom ska vi väl värna om en god miljö=)
Så tummen upp till alla föräldrar som tänker på sina barn och även på sig själva.. OCH miljön=)

En bra helg!!

Ja helgen som varit var en riktigt trevlig tillställning! Fredagen bjöd på första IDOLmyset sen sååå länge! Jag bara älskar att IDOL är tillbaka=)
Fick även träffa Karin, Stewen och Lilla Ella för första gången! Herregud så bedårande liten tjej! 
 
Lördag bjöd på gomiddag hos syrrans Sambo, hockey och därefter filmkväll med fina vänner! Såg "The Call" som verkligen var en topp film! Ni som inte sett den, gör det!!! 
 
Idag har det varit hästen dag i stallet så jag har tillbringat ett par timmar där, sett lite träning, pysslat med hästarna och snackat skit på ljugarbänken=) Kvällen bjöd på paltmiddag hos svärföräldrarna vilket var såååå gott! tyckte Även Amanda som tryckte hur mycket palt som helst=) 
 
Nej en trevlig helg, och nu är jag peppad för en pluggvecka innan nästa helg är på ingång! Då blir det Fredagsmyyyyys med IDOL igen=)
 
 
//Emma

När katten är borta dansar råttorna på bordet!

Japp det är väl så sant som det var sagt=) Min syster är ju i Kroatien tillsammans med äldsta sonen och mina föräldrar denna vecka. Så igår var jag och åt middag med syrrans sambo och sen såg vi hockey tillsammans! Haha, det kanske låter konstigare än vad det var, men jag tycker de är så härligt att man faktiskt lärt känna varandra på ett så bra sätt.. det är inte alls konstigt att umgås med min systers sambo liksom! Och de är väl skönt!! Dessutom är han grymt duktig på att laga mat, framförallt renkött vilket det bjöds på igår=)
 
Ja så i och med att min syster OCh föräldrar är borta innebär det helt plötsligt huset fullt! Jag blev kattvakt till 4 katter och dessutom har jag hand om 3 hästar! puuh, det är tur dom kommer hem på söndag igen=)
 
Bra verkar dom iaf ha de och syrran som inte varit utomlands sen hon väntade Elias för snart 5 år sen förjtänar verkligen lite semester från allt=)
 
Mina favoriter=) Vad vore livet utan er!!
 
 

handledaree, check!

Japp, var lättare än jag väntat och få handledare. Min topp 3 lista jag hade gjort över dom 3 jag ville ha slog in med bästa tänkbara då handledaren jag allra helst ville få till mitt exjobb tackade ja! Känner mig jättenöjd och en stor sten har lättat. Jag både tror och hoppas hon kan hjälpa och vägleda mig bra inom detta! Det är ju faktiskt A och O att få en bra och engagerade handledare och dessutom inom rätt område för min uppsats!
 
Så förutom att jag checkat av både ämne och handledare till detta har jag haft ganska bra motivation och gjort färdigt 2 av 3 arbeten som ska in om drygt 2 veckor! Känner jag vill göra bort det så att fokus under nästa vecka och v40 kan ligga på ett bra PM inför exjobbet! Men just nu håller jag tidsplanen.. ja jag ligger till och med lite före min egen tidsplan=)
 
Mycket pluggsnack just nu, men det är mycket plugg i fokus här hemma! Fast i måndags var jag till Sara och Melissa på en trevlig em/kväll! Vi strosade i affärer med gnälliga barn (hahaha) och åt middag ute!=) En massa te och gofika bjöds det oxå på hemma hos Sara och kidsen har börjat upptäcka varandra på ett annat sätt nu! Tänk vad mysigt om typ 1-2 år då barn verkligen börjar leka med andra barn på "riktigt"=)
 
Annars mår vi bra!
 Amanda hon som växer så det knakar.. och händer saker gör det ju fortfarande hela tiden:
 
* Har kommit in i en mycket jobbig "skrika period" då hon testar både sin egen och vår hörsel tror jag=)
 
* Hennes nya favoritord är "OJ".. det sägs ungefär 100 ggr på en dag här hemma..
 
* Tänderna sprutar ut inne i munnen, 8 framme och minst 4-5 som precis spruckit igenom..
 
* Tandborstningen är fortfarande en stor skrika-gråta-gnissla tänder upplevelse.. tycker hon borde inse att det inte speclar någpn roll, men den där tjurigheten.. den måste hon fått från pappa :p
 
* Sover själv nere då vi nu flyttat upp på loftet igen. Går utmärkt (tacka babyvakten slipper man nojja sig) men hon sover klockrent och har hitills inte vaknat mitt i natten och gråtit eller så! 
 
* Klättrar ta mig tusan överallt.. jag fattar inte alltid hur hon lyckas.. =)
 
Nä nu ska jag strax sova! Det är en dag imorn med=)
Amanda med en riktig favoritleksak i rummet.. ett piratskepp med minst 10 olika knappar att trycka på som spelar både musik eller låter som det gör på ett skepp med kanonkulor och dyl=) 
 

Newbie

Ett märke som både har ris och ros! Mycket klänningar är ju noll stretch = hatobjekt för mig! Min dotter är ingen docka och ganska lekfull, klättrar, ålar, springer.. Ja ni vet.. Tycker därför att en hel del av deras kläder är jättesöta.. Men på en typ docka;) blev därför jätteglad när jag idag på kappahl hittade en hel del fina mjuka och följsamma kläder! Lite varmare stuk!! Hade gärna köpt flera plagg men min plånbok ekade ganska tomt så en "vinterklänning" och ett par "vintertights" var de som fick haka på hem! Den där bodytiden känns snart helt förbi.. Har inte köpt nån på ganska länge.. När dom börjar gå tycker jag de faller dig naturligt att gå över mer och mer på tröja/tunika/klänning på överdelen! Fast de e väl en smaksak kan jag tänka mig:)


Totalt slut!

Puh efter först en vecka med flera arbeten och nu denna innevecka med seminarier, föreläsningar och laborationer kan jag säga att jag är sluuuut! Hjärnan är totalt död och med en c-uppsats hängande i hasorna ska de bli skönt med en helg då jag inte ska plugga!! Nästa vecka ska jag fixa en handledare till min uppsats och påbörja ytterligare ett av totalt 4 arbeten som ska in V40! Helt ärligt fattar jag inte vad som hänt, förr tyckte jag de var ganska lugnt och plugga.. Men nu pluggar man ju typ dygnet runt och de blir ju nästan hysteriskt, hahaha!!
Blir en tidig kväll.. Typ senast 22.30.. Ska se lite TV men är själv ikväll (amanda är ju såklart hemma) så passa på och sova kanske:)
Sist DALLAS har äntligen börjat om! Jäklar vad bra serie:)


Nordicfeel

Gjorde en beställning från nordicfeel i början av veckan och idag kom paketet!! Mkt nöjd! billigt, gratis frakt och snabb leverans! Brukar ju passa på och handla bed head i USA men nu är de ju 1 1/2 år sen vi var där sist och produkterna räcker ju inte huuur länge som helst;)


En effektiv dag!

Ja idag har jag hunnit höra mkt! Lämnat in 2 av dom 4 arbetena, haft föreläsning i 3 timmar och pluggat lite både före och efter föreläsningen! Dessutom har jag cyklat 2 mil, ridit Loffe (Lydias häst) och hunnit färga håret!
Ja vi kan väl säga att jag inte suttit ned och rullat tummarna iaf:)
Nu ska jag dricka en kopp te, se lite TV och innan läggdags blir det och läsa igenom ett kapitel i denna fantastiskt spännande bok.. ;)


Välkommen till Holland!

Satt och surfade runt och hamnade på en blogg om en mamma som fått en son med downs syndrom.. hittade denna text som hon fått av en vän ett par veckor efter sin sons födsel. Detta skrev Emely Pearl Kingsley 1987 om att få ett handikappat barn, Fantastiskt vacker skrivet...

När du väntar barn är det som att planera en fantastisk semester - till Italien. Du köper en packe resehandböcker och sätter igång med att planera vad man skall uppleva och se. Colosseum, Michelangelos staty David, Venedigs gondoler. Du kanske lär dig några användbara fraser på italienska. Allt är väldigt spännande.

Efter några månader av otålig väntan kommer slutligen den stora dagen. Du packar väskan och ger dig iväg. Efter några timmar landar planet. Flygvärdinnan kommer in och säger: "Välkommen till Holland!"


"HOLLAND?" säger du. "Vad menar du med Holland? Jag är bokad till Italien! Det är meningen att jag skall vara i Italien. Jag har hela mitt liv drömt om att resa till Italien."
Men det har skett en ändring i resvägen. De har landat i Holland och du måste stanna där.


Det är viktigt att förstå, att du inte har kommit till ett förskräckligt, motbjudande, smutsigt ställe, fyllt av fattigdom, svält och sjukdomar. Det är bara till en annorlunda plats. Så du måste ge dig ut och köpa nya resehandböcker. Och du måste lära dig ett helt nytt språk. Och du kommer att träffa en helt ny grupp med människor, som du aldrig annars skulle mött.

Det rör sig bara om en annorlunda plats. Det går lite långsammare än i Italien. Men då du varit där ett tag och hämtat andan, ser du dig omkring och börjar märka, att Holland har väderkvarnar. Holland har tulpaner. Holland har till och med Rembrandt.

Men alla du känner reser fram och tillbaka till Italien och alla skryter om hur fantastiskt underbart de haft där. Och under resten av ditt liv kommer du att säga: "Ja, det var meningen att jag också skulle dit. Jag hade planerat det."


Och denna smärta kommer aldrig, aldrig försvinna, därför att saknaden av drömmen är en väldigt betydelsefull saknad. Men om du tillbringar resten av ditt liv med att sörja att du inte kom till Italien, kommer du aldrig att kunna njuta av de fantastiska, underbara upplevelser, som Holland har att erbjuda.


Då var jag tillbaka!

Känns som igår jag tog uppehåll från LTU men idag var jag tillbaka! Ny klass, ny termin och mycket plugg.. Dom säger ju att uppsatsen tar mycket tid och de känner jag nog redan nu att den kommer göra!
I veckan har vi få inte nån mjukstart, 3 inlämningsuppgifter varav en består av att läsa en bok om vetenskapsteori och sedan skriva 2 egna frågor och besvara dessa.. På varje kapitel! Ja 22 kapitel senare.. Gaaah! Känns att man lever (fast de e kul, intressant läsning om än vetenskapsteori kanske låter rätt trist;)
Ja jag har ju på mig till fre kl 13 så de ska nog gå bra! Har hunnit hyfsat långt i den boken idag.. Var de ju bars övriga uppgifter oxå;)
Nästa vecka är det innevecka, kul och träffa klassen, ha lite HLR (barn/baby) och seminarium!

Amanda är förövrigt frisk, som jag misstänkte var det den klassiska 3 dagars febern så igår var hon alldeles röd flammig på kroppen men idag är nästan allt borta!

Kost och motion går bra! Jag cyklar, går eller försöker träna lite här hemma..
Det är faktiskt sjukt härligt att ta ut sig lite! När jag cyklar (1 växlad cykel, inte bra) brukar jag trampa allt jag bara orkar sista dryga backen från lillstrand och hem.. Ni vet så när man kliver av cykeln skakar liksom benen.. Den känslan e ganska skön, och så Dover jag mkt mkt bättre när kroppen fått röra på sig lite!

Nä nu sängen! Plugg imorn och kanske en promenad med lillbruden om vädret tillåter! Det finns mkt fördelar med att plugga på distans:) framförallt när man har en liten tjej här hemma!


RSS 2.0