Det här med hästar!

Läste ett fantastiskt inlägg för någon dag sedan som jag var tvungen att dela på facebook, men tänkte dela det här med!
Det handlar om tjejer och hästar! Många föräldrar som inte håller på själv med hästar har kanske svårt att förstå och framförallt vill inte att ens barn ska rida..
men detta inlägg stämmer så bra in och lyfter verkligen fram de fantastiska med ridsporten och vad den gör med alla tjejer!
Så alla ni som har barn som vill rida, läsa detta och förstå att hästar är mer än något pnuttinuttigt och sött..
Puffar lite extra på Sara i detta inlägg (hehe)
så sätt dig ned och läs varför Melissa ska börja med hästar=)
http://iarelisa.blogspot.se/2011/01/om-varfor-tjejer-egentligen-rider-och.html
 
 

Viktnedgång

Ja just de.. Har ju glömt berätta om min fortsatta viktnedgång. Sakta går de nedåt men målet var att nå målvikten runt 1 advent och dit kan jag nog nå!
Men tyvärr är jag inte så duktig på att inte äta godis och fika! Men jag försöker att äta bara 1-2 ggr i veckan, typ fre och lör!
Sen är vi fortfarande duktiga på att äta nyttiga middagar här hemma.
Just nu står vikten på -5,6 kg och målet är -8,5kg så en bit på vägen är jag ju:)
Träningen däremot är rätt kass.. Att cykla till stallet kommer knappast på tal längre då både kyl och halka + mörker är det mer eller mindre livsfarligt! Hade gärna motionssimmat men vill ju få nån med mig och sambon eller jag måste ju ha Amanda!
Jaja, eftersom jag iaf inte ökar i vikt eller står helt still unnade jag mig faktiskt lite produkter från nordicfeel idag!
Dom hade bl.a. Superkampanj på dessa hårspray, ordinarie paketpris i butik runt 450:-, jag betalade idag 159:-!!

Dessutom fick en body mist och en body lotion från Victorias secret följa med hem samt en mascara! Älskar Victorias secrets hudlotioner.. Dom luktar himmelskt gott!!



Nä det är väl en dag imorn med, bara börja tänka på refrängen!

Kuoma skorna!

Haha såg på Laila bagges blogg att hennes son Kit oxå hade Kouma skor, och Laila själv skrev "Kouma, som förövrigt är världens bästa vinterskor för barn!"
Så ja om måste ju vara bäst:)
Grymt lätta att dra på vilket får många tummar upp av mig!

Idag har jag annars haft skola via nätet! Opponerat på en uppsats och sådär! Gick bara fint! 
På morgonen gick jag och Amanda på promenad i det fina (om än lite kyliga vädret!) ingen snö som synes där vi gick men mig gör det inget! Den kan få vänta ett tag till:)



Morgondagen bjuder på hemtenta i statistik, bläää, men har på mig till 1 november så tänkte ta lite åt gången hehe:) 
C-uppsatsen behöver oxå fortsättas med, suck känns som de är mkt nu!



Libero

När Amanda föddes var det pampers som gällde.. Libero var hårda och hon pissade därför ofta igenom.. Vid 3-4 månader vände de plötsligt och libero blev de bästa.. Och är det än! Supernöjd över deras blöjor och up and go är ljusår bättre ån pampers!
Gick då med liberoklubben! Alltid skoj att beställa nått roligt därifrån! 
Dagisskivan är en grej jag är riktigt nöjd över, mysiga låtar sjungs av barn och dagisfröken! Dessutom för mig nästan helt nya låtar! Amanda diggar skivan stenhårt så stor tummen upp för den!


Två handdockor har vi oxå fått från libero! Jättefina! Vi har humlan och nyckelpigan:) längst ut åt båda hållen på bilden:)

Dessutom har jag beställt lite babysaker som skallra och dyl samt en fin bok:)


Så ni som väntrar eller fått barn, gå med i liberoklubben för att få gratisprover, presenter Och kunna köpa saker för blöjorna ;)

En bra helg!

Trevlig helg som nu går mot sitt slut! 
Fredagskvällen och idolmyset gick av stapeln i Piteå hos Sara som även blev grattad av oss:) grattis på födelsedagen än en gång!! Nu är du oxå 26 (puuh nästan åldersnojja juh;)
Sov hos mamma och pappa sen fre-lör med Amanda som bestämde sig för att göra morgon 05.15!! Detta efter att ha bajsat den tiden.. Ja jag vet inte sist Amanda sket nattetid men de e säkert 6-8 månader sen! Tur jag har en morgonpigg mamma som tog amanda så fick jag sova en stund till, hihi:)
På lördag vid lunch tog jag och mamma en härlig promenad med Amanda i vagnen som sov i drygt 2 timmar! Så vi hann med och shoppa en fuskpolo på HAPPY, lite mat på Coop och en mkt god lunch + fika på café Storgatan! Kvällen tillbringade jag själv vilket var ganska skönt, gillar att vara själv på kvällarna ibland! Gick och sov redan vd 22.30 och fick en lyxig sovmorgon då Amanda sov till 09.15:) 
Idag har jag tillbringat större elen i stallet med hagebygge och lite annat pyssel! Sen blev de middag ho svärföräldrarna och äntligen drog även SOLSIDAN igång!! Tjihoooo:)
Ja för er som undrar har sambon varit på en riktig jobbhelg från fre-kväll till sön morgon så vi har knappats setts förrän idag på em!  Fast när han är hemma hela veckorna ses vi rätt mkt ändå:)




Sist.. Jag faller nästan själv av stolen av detta men förra söndagen såg jag en actionrulle!! Och den var sjukt bra! Olympus has fallen! Har ni inte sett den så är de rättan tid att göra det nu!!!!




Å vad hemskt

Läser just på kuriren.nu om en mamma med barnvagn som blivit påkörda av en bil... Barnet (bara 3 månader gammal) har livshotande skador och är förd till Astrid Lindgrens sjukhus för vård.. Jag får en så stor klump i magen.... Nä usch, stackars familj... Och stackars mamma och bilförare.. De här vädret är ju värst för hur många har vinterdäck på sina bilar?!
http://www.kuriren.nu/nyheter/?articleid=7006732

Nä jag håller tummarna de går bra och att det lilla barnet överlever

Nu ska jag sova men bjussar på en bild på Amanda i en av mina favoritklänningar!
Kanske inte så bra bild på A men man ser ju klänningen iaf:) gillar att de är 
Turkost och lila och inte så överdrivet med rosa;)




NTM

Dig har vi äntligen köpt vintersport till Amanda! Har avvaktat så länge som möjligt men nu är vintern nära så idag drog vi till ntm på byn och handlade skona! Märket visste jag sen tidigare så det var mest egentligen rätt storlek vi var ute efter:)
Skorna blev ett par kuoma då alla som haft dom rekommenderar dom! Varmaste på marknaden och framförallt LÄTTA!
Var sugen på dom röda men blev svarta (med lite diskreta motiv!) matchar allt och alla;)


Fyndade även ett tunt fleeceställ att ha under overall eller just nu under regnstället! Jättefint och härligt material! Gillar verkligen denna butik som vi ganska ofta handlar på! Bäst utbud av bernskor har dom då alla ggr:)

Annars har jag pluggat lite idag och så har Amanda bast med kusinerna en stund! Herregud vad roligt Amanda och Elias har redan nu! Tänk om nått år då åldersskillnaden "ebbar ut" lite:)

Nä nu ska jag dricka te och se lite tv!

Känner mig glad!!

Har ju som de första vet påbörjat en plan (pm) för min slutuppsats! Första PM är klart och mkt nervöst då man aldrig gjort nå liknande! Lämnade iaf in till min handledare och fick tillbaka superbra respons! Dels tyckte hon de var bra skrivit och hade gett fantastik feedback! Oj vad nöjd jag känner mig, både över att ha fattat grejen med PM och äntligen kommit igång, men framförallt över att min handledare känns så otroligt engagerad, hjälpsam och duktig! Har verkligen insett nu hur otroligt viktigt de är med en BRA handledare när man gör ett sån stor uppsats!
Nä ikväll är jag bara nöjd och glad! Dessutom är jag ganska klar med alla uppgifter så det blir en låååånghelg tors em-mån fm då de väntas innevecka:)


Haha har inga bilder på paddan nästan så en nyfödd och gosig 4 dagars tjej fick duga:)


Hurtigt värre!

Ja kanske inte motionsmässigt men idag har jag verkligen inte legat på latsidan! Drygt 8-9 grader och uppehåll innebar att jag och Amanda (läs jag) har burit bort möbler, tagit ned allt blomster och krukor och även varit till soptippen med en miljon kartonger;)
Amanda fick även ta sin middagslur i vagnen utomhus i stallet.. Fixade jag där under tiden hon sov:)
Inne har vi hunnit tvätta två tvättar, dammsugit (ja min robot då) och skurat hel huset! Känns som man inte suttit still många sekunder men de var skönt å fixa och dona lite! Har haft en mkt nöjd dotter som tillbringat större delen av dagen utomhus:)
Såhär söt var hon idag,. Redo och gå ut (vilket även Sigge var;)



RSS 2.0