Måndag = pluggdag!

Hej!

Oj så trött jag var när väckarklockan ringde imorse 06.00! Suck, men de var bara upp o åka till skolan.. har tentapluggat med Lina, Linda och Johanna! FAKTISKT så känns de rätt bra.. börjar känna att poletten mer och mer börjar trilla ned.. de man e mest orolig över nu inför tentan på fredag det är ju att man ska blanda ihop allt.. vissa ord e rätt lika (ureter, uretra, uretrus) 3 helt olika ord men ack så lika=) men, men..  imorn blir det oxå en hård pluggdag och efter onsdag hoppas jag att allt sitter!=) sen har jag sommarlov på fredag efter tentan=) ja jag ska ju jobba såklart men de e ändå lite såhär som förr.. för de känns verkligen som man får lov igen=)

Har gått en promenad med min underbara lilla häst ikväll! de var otroligt skönt och så är hon så mysig och glad och gå med=) 

nej nu ska jag bege mig mot sängen och fortsätta min läsning av Stephen Kings CARRIE..  riktigt bra har den börjat så jag hoppas de håller i sig!=)

//Emma

JOKKMOKK!!!!

Helgen har ju vart i Jokkmokk!
En riktigt bra helg om jag får säga de sj!=) och så e de ju så kul att vi e några storhästryttare nu:) nu böjar de bli lite som på den gamla goda tiden:)
Lilla Quibbl har då lekt tävlingshäst x 1000! Ja hon tycker de e roligare o tävla än vad jag gör:) ha,ha och då tycker man de e kul!

Första klassen:
Ja min häst var laddad till tusen.. hon gick knappt att få kontroll på ha,ha,ha.. så banan gick.. hm låt oss säga i något övertempo! De var lite för mkt kamp för att de skulle kännas bra men de som var kul var att hon var så grymt positiv, hoppade vattenmatta och kombination utan problem.. de kändes BRA!
var iaf dubbelnolla men skämdes lite efter min ritt som säkert inte såg helt prydlig ut (ha,ha,ha) jag bjuder på de!

Andra klassen (dag 2)
efter en dag i jokkmokk hade Quibbl lugnat ned sig och kändes mer som vanligt.. lite extra laddad men inte så att de kändes jobbigt, nästan bara positivt! så då red vi en mkt fin grundomgång och slutade efter omhoppning 3:a! Ha.. nu såg de minst sagt trevligt ut tror jag=) I domartornet hade dom sagt: "den där hästen skulle jag oxå vilja äga:) alltid kul o höra, men hon e ju så söt så jag förstår dom!=)
Ärevarvet gick (oj,oj,oj) hon trodde nog de var galoppbana minst sagt.. o inte kunde hon skritta in till banan.. jaja, jag bjuder på att hon e sådär pigg, jag ser de BARA som positivt då min förra häst inte alltid ens ville gå in på banan.. här har jag en häst som inget hellre vill än o få sin galoppsignal:D

Jag har ju bara väääärldens bästa häst!!!=)


TACK!!!

TAck så mkt för alla presenter och de trevliga "kalasandet" i¨går=)

Nu bär de av till Jokkmokk och min och Quibbls debut i tävlingssammanhang!

//Emma

Min dag igår!

Ja igår fyllde jag ju år=) kändes som ingen lyckats missa de, herregud facebook och mobilen kändes överhettade minst sagt:D TACK för alla gratulationer!!!
Min dag började 07 med att ta bussen in till Luleå, där vi träffades hos lina och pluggade! Hon har ju fått hem en valp förra veckan så hon ville ej lämna den=) måste jag säga att hennes hundar (franska bulldogs) var bland de sööötaste jag någonsin sett! riktigt fulsöta sådär!
Svea är den bruna, och Klara den vita=) 
Var riktigt trevlig o plgugga hos Lina!=) sen åt vi lunch på stan och 15 tog jag bussen till Älvsbyn!
Väl hemma direkt till jobbet som började 17.00 och jobbade till 21.30!=)
Jag har verkligen låtit mig firats denna dag, ha,ha=)
Jag o Nicklas köpte faktiskt godis och hyrde film där vid 22.30 så de var ju mysigt de iaf=)

Nu ska jag ha lektion över internet!

CIAO

//Emma

Ännu en helg har sprungit sin väg!

Jag tycker inte ens man hinner blinka så e helgerna över!
Helgen har dock vart mkt bra.. LUGN vilket jag behöver för närmaste helgerna blir INTE lugna=) Äntligen drar ju tävlingssäongen igång och de har jag verkligen sett framemot.. samtidigt innebär de miiindre fritid, men och.. de e ju detta jag (bland annat har häst för..) jag e tävlingsmänniska har alltid vart o kommer alltid och vara det!
Fredagen bestod av plugg i skolan och kubbpremiär och filmtittande!
Lördagen bestod av sooovmorgon, hoppträning på ÄRF (med mig sj och Q) och så kom de hit ett gäng och surrade på kvällen!
Söndagen bestod av soooovmorgon, plugg och goomiddag hos mamma och pappa! Har ridit ut en sväng med Q oxå, hon var som vanligt pigg men ändå rätt sansad=)

O just de ja.. jag fyller ju år här i veckan, tänkte bara meddela att jag inte är tillgänglig på min födelsedag=) jag ska vara hos Lina och plugga hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen oxå.. sen e de bussen hem och åka upp till ÄRF där jag jobbar kväll mån-tors! Så min tanke är att jag ska kolla upp när jag e lite mer ledig, he,he.. aldrig typ=) men jag lovar o fixa ihop en dag o bjuda på lite fika iaf! o tååårta för de e min egna favorit på grattisbordet:D

Ne, nu ska jag dricka en kopp the och se TV en stund.. nicklas sover sen 1 timme tillbaka.. han börjar jobba 03.30 imornbitti:) såå skönt o veta när hans väckare ringer att de bara är o somna om för de e mitt i natten:D de är faktiskt en underbar känlsa, ha,ha!

Ingen bild på någonting idag.. nej jag har ingen ny bild o bjuda på så de får bli ett inlägg utan!!:D

//Emma


Min häst..

var så otroligt fin o hoppa ikväll!!!!
Var bara de jag ville säga=)
Poletten har börjat (observera börjat) trilla ned.. än e de en lång bit för mig o vandra men ett steg på vägen har jag tagit!!

//Emma

ILLA!!!

.. å Omark som gjorde en sån härlig straff! o så slutar de såhär snöpligt.. SUCK!

jaja, bronsmatch o spela om.. den ska vi bara vinna!!!


Gårdagen

Hallojsan!

Gårdagen bestod av en sisådär heeeldag på skolan minst sagt.. 07-17.30! sen blev det stallet och så kom ett helt gäng förbi och vi hade årets första kubbspelande! Hyrde en film (helt okej faktiskt..) och så surrade vi på! Blev rätt sent så jag vara väl i säng där runt 01.30!=)
Ja idag tog jag en riiiiktig sovmorgon, jag bara sov o sov o sov! Sen har jag hunnit plugga ca 45 min.. hade inte tänkt plugga allt för mkt denna helg faktiskt! liiite ledig måste man få vara men en timme eller 2 per dag känns ganska lagom! de e ju så mkt som ska in i hjärnan. dock vara gårdagens plugg riktigt nyttigt då vi hade både skelett och "pusseldockor" att använda oss av.. de e lite lättare i verkligheten än o kika på bilder.. men de som e mest tjorvigt de e ju fortfarande alla latinska namn! =)
Ikväll ska jag hoppa med lilla Quibbl.. de e ju tävling om prick en vecka liksom! shiiiit!=)

Nej nu ska jag ta o åka ned på byn o fixa oss lite lunch!

//Emma

jävla stadsmaran!

kom till skolan o har pluggat heeela dagen! Gått riktigt bra o börjat förstå lite mer! Var bra med en internetlekion med Johan igår oxå.. få svar på lite funderingar!

Dock e jag måttligt arg just nu.. hade planerat o ta 15 bussen hem.. perfekt o vara på byn till 16 hinna med stallet i lugn o ro.. så jag står o väntar redan 14.15 på bussen från universitetet till stan.. skulle gå 14.30.. ingen buss kommer, kl 14.45 ger jag upp.. då visar de sig att dom spärrat av vägen (vilket ingen av oss säkert 15 personer som stod o väntade visste något om) jävla luleå stadsmaran,de e deras fel.. så nu blev jag kvar o får ta 16.35 bussen från universitetet istället! hemma 17.30.. de e fan 1 1/2 timme senare än min planering.. låter kanske inte allt för mkt men kvällen bli ju faan kortare.. suck suck! tror min lilla pålle får en kortare o lugnare tur idag då vi  var ute o kantrade igår! riktigt trevligt o hon var grymt loss och fin.. fast pigg såklart:p
Jaja ska ta och söka upp lite ord medan jag sitetr här i dryga timmen till o väntar på bussen!

Trevlig helg!

//Emma

de måste ha blivit något fel!!!

för nu har vi haft GOVÄDER sen i lördags.. nu snackar vi om 25 grader i skuggan minst varje dag sen dess.. strålande sol o herreguud vad de e trevligt! Jag e inte ens avundsjuk på dom som e utomlands dagar som dessa.. varför resa iväg när solen redan är här??=)

Nej jag ska upp till stallet en snabb sväng nu och sen blir de och plugga hela förmiddagen (eller de som e kvar av förmiddagen!) i eftermiddag är de skollektion över internet och ikväll jobbar jag! o när jag slutat jobba DÅ blir det att åka upp o rida=)

Ha en underbar dag i solen allesammans och passa på o njut för vem vet när vi får detta väder igen!=)

Jag lääängtar till augusti och vår traditionella kräftskiva i a-träsk!!!


och så längtar jag efter att Sara ska komma hem..


OCH Nathalie såklart!



///EMMA

minilördag idag då!

Jaha o de firades med plugg på förmiddagen.. hade behövt plugga mer men har sovit en timme på eftermiddagen på grund av en blixtrande jobbig huvudvärk.. jag e grymt känslig vad gäller o ha ont i huvudet nämligen:)
Krattat färdigt har vi oxå, och så har jag vart på lååång uteritt med cecilia, så skönt vi skrittae o trvade till avaträsket o sen en bit uppför berget! grymt skönt (o de tyckte hästarna med) min lilla prinsessa kändes otroligt fräsch o mjuk vilket e klart positivt efter 3 dagars vila.. hon brukar annars vara rätt tjafsig i början pga av sin energi:D
Nu ska jag ta mig lite kvällsthe och så ska jag se WILD KIDS! lite omväxling från OTH.. jag bara älskar Wild kids.. Hur söööta e inte barnen som är med=)




//Emma


de märks så tydligt..

.. när man pressat sig själv lite för mkt sista tiden.. hade inga tider att passa idag vilket resulterade till 10 timmars sömn utan att ens vakna en enda gång.. o när jag vaknade var de av en telefon som ringde.. men 10 timmar!!! HALLÅ när hände de senast utan att ens vakna en gång.. typ i spädbarnsåldern eller.. Måste ta o varva ned lite, men de e så lätt att man tackar ja till jobb bara för att.. nästa vecka e jag redan inbokad 4 dagar.. + att jag ska o tävla 2 dagar.. jaha där försvann den veckan alltså! suuuck.. dessutom har jag terminens klart tyngsta kurs i mina händer.. dygnet räcker inte till och motivationen bara sjunker för allt roligt som "fritiden" ska ta..
man är faktiskt inte elak som tackar nej till jobb, men jag känner mig verkligen så dålig som människa när jag ej kan jobba..
Jaja, nu ska jag fortsätta plugga en stund o sen ska jag kratta färdigt denna gård (Nicklas den jäveln smiter ju bara från krattningen:p)

//Emma

nu så..

nu har jag pluggat färdigt för denna kväll! En riktigt nyttodag har de blivit, och syrran har hunnit vara förbi på fika med elias!!=)
nej jag känner mig duktig dagar som dessa.. Och imorn, ja då får vi se om jag lyckas vara lika duktig.. ska försöka (utöver pluggandet) att kratta färdigt.. halva gården e ju typ klar och Nicklas e ledig imorn så de blir nog bra!!
En kopp the, och OTH nu då=)



/EMMA

sådärja!

en mkt bra dag där jag hunnit vara flitig o än e kl inte speciellt mkt ens!=)
Pluggat, plugggat o pluggat.. o när jag inte pluggat så har jag satt ihop utemöblerna, städat o skurat altanen! så nu har vi möbler där ute oxå=) börjat med krattningen men egentligen känns de mer som nicklas grej=) just nu kokar jag då snart upp efter en heldag ute.. härligt är de men varmt som bara den! sista dagarna har vi haft dryga 26-28 grader i skuggan o strålande sol! hur underbart är det inte=)

nej jag ska ta o plugga lite till.. sen ska jag gå ut o riva upp lite döda blommor o fixa iordning inför sommarens blommor som förhoppningsvis ska inhandlas här i dagarna!

Min häst har fått sova ute 2 dagar i rad  nu o hon verkar då mkt nöjd över detta! =) ska få vila imorn med (3 dagar) så blir de superhårdkörning sen:) snart e de ju dags för första tävlingen:D

//Emma

Trött, sliten och panikslagen..

men de har vart en rolig helg med filmys hos karin, anderskurs, 3-årstest, jobb, jour och ett mkt LIDANDE pluggande som jag får äta upp imorn då jag bokstavligen kommer plugga hela dagen! MINST! förhoppningsvis e de bra väder så kan man sitta ute!
Min fot har sagt NEJ men nej tack idag.. tror den gick i strejk nu ikväll för nu e den rätt uppsvälld och gör lite lätt o lagomt ont:/ Jaja, de som inte dödar härdar ju heter de och jag tänker fan inte vika ned mig för detta.. vill min fot krångla så gör de men blanda inte in mig!!!:)

Nej, TV:n en stund.. och sen väntar sängen i ett hus på säkert 30 grader.. tror de börjar vara dags att inviga källaren för år 2010 snart.. tacka vet jag att den finns.. gud vad de e skönt o sova där nere när solen gassar som mest=)


visst ser de sommrigt värre ut detta.. 15 maj. helt otroligt!!


//Emma

lite bilder från dagens träning=)

hej!

Ja då var de fredag, har bara vart i stallet från morgon till  kväll, kikat på kurs o ridit sj=)
Gick helt okej.. känner att hinderögat inte e de bästa just nu.. måste ta och komma igång med hoppningen på allvar nu.. annars kan vi ju fortsätta lattja på 0.90 e all evighet! de e så synd de ska vara så svårt o hitta folk o träna med!! hallå! kom igen nu=)
De bästa var ändå anders kommentar "Din häst älskar och hoppa men jag tror fan du älskar de ännu mer"=) ja jag var väl lite taggad:D
Här kommer iaf några bilder på Världens sötaste Lilla Quibbl som Erika Grönlund så snällt fotat!!





nu e de bara ladda för mogondagen med en red bull och OTH=)

//Emma


värmen håller i sig..

.. fortfarande varmt! var så härligt o rida ut på eftermiddagen i solskenet! har kommit en sisådär 3 droppar regn nu ikväll, hade nästan önskat på mer så paddocken e lite mindre dammig imorn till kursen! Åh vad skoj d ska bli o rida kurs=) däremot behöver min häst ett bad före! herregud hon e mer brun än vit/grå=)

Sitter just nu och försöker plugga.. men  de e så mkt mer som e roligt.. typ o se hockey vm, surfa runt på nätet, OTH (åh de e bara världens bästa serie=) vilken säsong e du på nu Karin??=)
Men jag känner mig rätt duktig.. kan hela bäckenets delar, hela armen, och handen och bröstkorgen.. låter kanske inte så mkt men bara i bäckenet har vi väl en isåsdär 20 delar, ha,ha,ha.. räcker de inte att bäckenet heter pelvis.. måste vi dela upp de sen??=) o handen.. 27 delar senare.. herregud vad vi människor är invecklade=) hjärnan däremot.. måste jag ta o sätta mig ned o ta itu med.. själva delarna går ju bra men sen alla "lager" hit o dit, aqvedukter o gud vet vad! ha,ha,ha, de e roligt nästan alla ggr!

ha, jag bjuder på en bild på MIG sj.. eller inuti mig sj! för första gången kan jag titta på denna bild o känna att.. "hm, jo jag förstår faktiskt en hel del"=)


Måste ta tag i gården oxå, kratta klart.. fixa rabatterna och så.. OCH köpa blommor=) hi,hi.. förra året handlade vi blommor för 2-3 tusen.. de e såååå mysigt! o iår kommer de bli flera! oj,oj.. de e mkt som ska göras men allra först en dusch, lite till pluggande och sen OTH då.. :)

En av anledningarna till att OTH e så bra stavas: Chad Michael Murray!!=)


//Emma

oj vilket väder!

tjihoo, har suttitute o pluggat med lille sigge hela förmiddagen! guud vad underbart väder! jag hoppas på lika bra väder imorn! ska strax upp till stallet! rida ut i det underbara vädret! sen blir det kycklingsallad till middag,mmm=)

förövrigt e foten ngt bättre.. kan ju bero på tabletterna jag äter oxå, men de e skönt o slippa smärta ibland=)

nej ut o junta av vädret, en dag som denna e man glad man slipper jobba!!!=)

Å kom just på.. traditionen om att bada före examen.. ni e väl på även iår??=)

//Emma

problem som skapar smärta..

jaha då var man här igen.. vart o ridit idag.. min häst vara grymt pigg men inte så kontigt med tanke på att hon vilat fre-sön!  Galoppa av henne lite i slutet, hone  så fin lilla gullan.. däremot hände något som aldrig hänt förr,  halva mitt ben dog när jag red i slutet... menar inte att de blev jobbigt, utan jag tappade känseln helt från knät o ned.. sjukt obehagligt.. o e ej helt tillbaka än, 4 timmar senare..  börjar ha sjuka smärtor i detta ben snart.. vette fan om jag kanske måste åka o kolla upp de.. igår hade jag en stor knöl mitt på foten.. de bara knastrade under den.. (ja knölen e kvar idag med.. ) o sista 2 veckorna har jag vaknat flera ggr per natt av att de ligger o hugger så man nästan inte vet vart fan man ska ta vägen.. GAAAAH jag blir galen.. o hur mkt tror ni dom kan svara på om jag åker in till vårdcentralen.. typ ingenting.. jag e bara så jävla rädd att de faktiskt hänt nått..
nej ta lite tabletter nu, se lite TV och försöka att inte belasta benet mer för denna dag!

Imorn ska jag PLUGGA!=)

//Emma

En helg i Umeå

Japp, tillbringade ju helgen (fredag em-sön em) i Umeå på ridskolan.. var iväg med Susanne o sålde! riktigt trevligt.. o så kul med så mkt KL folk=) jag bara älskar när människor går omkring i dessa underbara kläder:D
Bott på hotell har vi oxå gjort, med hotellfrukost (Mmmm) o ätit jättegod mat! de har vart en riktigt bra helg helt enkelt!!!=)
O så roligt o se tävlingarna! Superskoj att Piteå tog sig till final till strömsholms, sånt sker ju inte var dag!=)

Idag ska jag fixa min hästs licerns, så jag kan anmäla till lite tävlingar.. ska även upp o dressyra i ridhuset och så hade jag tänkt städa o plugga lite ikväll=)
men först ska jag skumma igenom de 60 blogginlägg jag tydligen missat denna helg:) lär ju bli o skumma för annars får jag nog sitta här hela dagen:)

//Emma

Anatomi!

Herregud, om jag inte har valt rätt linje kommer jag aldrig o göra de heller! inom sjukvården hör jag verkligen hemma!! detta e bland de roligaste jag gjort! Anatomi, fysiologi .. GAAAH de e sjukligt mkt vi ska kunna.. allt på latin dessutom bara för att krångla till de=) o svårt är det! herregud, jag kan ju inte ens delarna på svenska.. men å andar sidan, detta e ju KUL att plugga till. de är intressant att veta delar på skelettet, de är intressant att veta hur och varför blodet gör som de gör.. men jag säger bara en sak till er.. se till att ni för fan har bra blodtryck, o dyl.. jiises de e som obehagligt när dom förklarar hur de ser ut.. hur proppar bildas o sånt! så snälla folket, håll er till de normala!

Måndag, tisdag och onsdag har vi bara haft lektion på lektion på lektion.. om skelett, nerver, artärer och vener! typ!
IDAG däremot hade vi massor med labrationer! vi dissekerade bla grishjärta, lunga, lever, struphuvud, aorta och de var vidrigt men intressant.. luktade inte fräscht:p Sen har vi haft HLR (betydligt seriösare och bättre än gymnasiet) och så har vi haft palpation (pulsmätning på olika ställen) tävling med Mr skelett 1 och 2 (mitt lag vann), och så blodtrycksmätning på varandra!! värsta skoj! Jag vill bara ut och jobba nu:)

men till hösten börjar jag terminen med 3 underbara veckor på praktik!!!

sitter o väntar på att bussen ska komma.. fick sluta 1 timme tidigare idag, alltid skönt men innebär ju en timmes väntetid innan bussen ens kommer:/ jaja, passa på o surfa runt här för de har man inte hunnit med sista dagarna kan jag säga!

Imorn har vi redovisning, och sen dra jag till UMEÅ hela helgen med Sus! ska bli jätteroligt, och skönt o bo på hotell=)

bilden nedan.. nu snackar vi inte om att kunna dessa delar.. vi snackar om att kunna en sisådär bara 27 delar i en hand, allt på latin.. ha,ha... låt oss säga att de inte ens går att uttala!


8 av benen i handen har följande namn:
Scaphoid
Lunate

Triquetrum
Pisiform
Trapezium
Trapezoid
Capitate
Hamate

TÄNK er att kunna över 200 ben med dessa namn.. + alla artärer, vener, och never.. tjohalopp de var min majmånad=)

//Emma

lenaträning!

halloj!

Så var det söndag.. har tagit mig en hörlig sovmorgon till kl 10 idag!!! så skönt! sen har jag duschat min otroligt rena häst... skimmlar e vackra, men de är ett rent helvete o hålla dom rena!!
Red för Lena nu i eftermiddags.. min häst var så fin!!! hon e så grymt ridbar alltså! o så e de så bra för nu har lena verkligen börjat ställa krav på en, och de gillar jag skarpt!!=)

Ikväll hade jag tänkt ta de lugnt... hyra film kanske.. nicklas e ju oxå ledig!=)

Till veckan blir de tufft.. lär inte ha många minuter till övers om man säger så!! Jaja, de e kul o ha någonting att göra iaf:D

//Emma

Underbara Valborg!

Igår var det ju valborgs... började med o göra bort min egen häst kl 07, sen började jag jobba på ÄRF 08 vilket var riktigt roligt då de var så länge sedan! tur att jag hade praktikanterna för jag hade inte koll på riktigt allt:p
men, men de gick då bara bra!
När jag väl kom hem 17.30 var de bara göra sig irodning, hoppa i duschen o sen kom folket!!! Fy faaan vad trevlig kväll.. vet inte vad jag ska säga, men de var såå länge sedan de var en sånhär "hemmamysfest".. vi hade de trevligt, grillade fantastiskt god mat ute (såklart) här trotsar man vädret=) sen hade vi sommarkläder (steffen i shorts, ha,ha,ha) och firade in sommaren! Jag har hittat min underbara tvillingsjäl vad gäller Magnus Uggla i Malin=) nej de var helt enkelt fantastiskt trevligt igår! så där trevligt så de nästan e lite oförskämt=)

Idag mår jag som vanligt alldeles utmärkt=) så jag har städat hela huset från alla sand och sånt som drogs in igår i o med grillningen, så har jag ätiti en kanongod frulle och straxska jag bege mig till mamma o pappa för middag och hämta hem vår lille son som man saknar så mkt på morgonen då man vaknar o han inte ligger i sin lilla korg nedanför sängen!=)

ikväll hade jag tänkt rida Quibbl men vi får se.. regnet öser verkligen ned så nja.. ska upp till stallet iaf, så får vi se resten=)

ha en underbar 1 maj allihop!

//Emma

RSS 2.0