Min drömresa DEL2

Efter att vi fått vårat bagage så hämtade vi ut hyrbilen! de blev en ljusblå Chrysler Sebring Cab! Rätt fulsöt på nå sätt, men de jag njöt över var att de var just en cab! Ställde in GPS:en på hotellet i Fort Lauderdale och körde dit utan problem på en gång! Däremot reagerade vi verkligen på trafiken, de var på vissa ställen 12 (!!) filiga vägar 6 åt varje håll... sinnessjukt!
Efter att ha checkat in på hotellet (låg precis vid havet!) var kl runt 20, vi var totalt döda (svensk tid 02 på natten) så de blev bara thaimat och sen stupade vi i säng!

När vi vaknade dagen därpå så blåste de utav bara helvete! Nicklas frågade en av våra hotellgrannar (som dessutom var svenskar) om de brukar blåsa såhär mkt, och då fick vi till svar att stormen IDA var i närheten! Jaja, de var ju varmt ändå, men vid havet blåste de sjukt mkt så vi tog oss en tur med bilen o tänkte vi kunde shoppa. Hittade en hel del affärer och shoppingen var sinnessjukt grym! vi åkte tillbaka till hotellet för mer pengar ganska snabbt:)
Shoppade så enormt mkt, nicklas hittade bla 6 par jeans, 3 par skor, skjortor och tröjor. Jag köpte bara 2 par jeans, en hel del tröjor men gud så mkt annat! julprydnader, julklappar till mamma, pappa, syrran, Sara, evelina, och julia. Elias fick sig hur mkt som helst! han har minst 8 inslagna paket hör hemma:) ljuslyktor, mussehanddukar, hudvårdsprodukter från Victoria Secret, och massor med cdskivor! fynda lite Michael jackson, Disney och blandskivor!!  och massor massor mer! Vi var Totalt galna och under 2 hela dagar såg vi inget annat än kläder, smink och prydnader! Hade kunnat köpa 100ggr mer men bagagaet har ju tyvärr begränsad maxvikt..:p kanske tur å andra sidan!

 Efter 2 hela dagar med shopping började stormen IDA att ge med sig lite, men de blåste fortfarande rätt mkt så vi bestämde oss för att fara till MiamiMetroZoo som är ett av USA största Zoon (tro mig, de tog flera timmar att gå igenom! de var iaf ett jättebra zoo med precis alla djur man ville se! Nu har man ju sett de flesta på Zoo lr i vilt tillstånd (kenya) men jag e alltid lika sugen på och se dom igen och igen ooch igen!:) Jag var ju mest facinerad av dessa zebror. Har ju sett dom i vilt tillstånd i kenya, men jag älskar dom så mkt! sjukt coola djur och SNYGGA!

Ja här nedan e då en av zebrorna!:)




En annan sak som var roliga med detta Zoo var att man fick komma jättenära girafferna! Så vi fick lite sallad i handen och sen fick man traska uppför en liten "kulle" så man kom i samma höjd som dessa gigantiska varelser! och ja, såhär nära giraffer har jag då aldrig vart förr:)





Fanns mkt vidriga djur, gröna, blåa, svarta, gula grodor, stora håriga spindlar och dödande ormar.. sprang nästan förbi hela området och tog mer eller mindre kort i farten, jag tååål inte vidriga djur:) men denna blå groda tänkte jag ni kunde få se.. om jag inte minns helt fel var den mkt giftig!





Gillade även denna snygga vita tiger! flera ggr vackrare än de gula! (ursäka att bilden e lite suddig)




Ja de var väl Zoo i de stora hela. fanns ju på tok för många djur, kommer inte ens ihåg namnen på hälften:)

Dagen efter MiamiZoo hade vi en halvdag på stranden. IDA hade gett sig iväg till Key West (den kom aldrig in hela vägen till oss.. tuuur de med tanke på blåsten när den var på väg) dock såg man att de inte var helt vindstilla för vågorna var underbart stora! så de blev lite volter och omkullkastningar i vattnet när man missbedömde var dom skulle slå, men åh vad skoj de är=)
Fin strand, fin botten, inga försäljare, bra temp i vattnet! med andra ord, en mkt mkt bra beach (Fort Lauderdale)
Sista dagen i Fort Lauderdale bestod av lite shopping, och utforskning. de kändes som man inte ens hade tid och sola!
Jag ÄLSKAR FLORIDA.. tänk er ett Sverige fast med 1miljon ggr mer utbud i affärerna, med snygga kläder, märkesgrejor, och så på de.. BRA PRISER!!! moms ooch skatt i USA e ju hur låga som helst (för låga eg) men man kan shoppa en hel del för 30% av priset i sverige! sen har dom bra väder, och bra mat! att gå ut ooch äta kött (typ en stek och så) e rätt dyrt.. räkna med 400 minst per person! men att äta kina/Thai/grekisk/pasta/pizza är billigare än sverige!
Supertrevligt folk! Inte påflugna med mkt hjälpsamma och vänliga!  



En bild här ovan på Vackra Fort Lauderdale, som även kallas USA:s Venedig! supermysigt med kanalerna efter Las Olas Boulevard!

Dagen därpå hade vi tillbringat 6 hela dagar i Fort Lauderdale och de var dags att ta vårat pick och pack och dra mot Tampa Bay för NHLhockey och senare vidare till Orlando och Disney World!!

Fortsättning Följer... (Moooot Disney!!)

//Emma



















Trackback
RSS 2.0