PARIS resan!

Hej!

Till Paris resan våran!
Landade ju söndagkväll, tog tunnelbanan (lätt o hitta till stan men sen var det bara ta taxi=) så vi gick rätt omedelbart och lade oss!
MÅNDAG
Upp måndagmorgon och med en karta över Paris i högsta hugg straskade vi iväg! Lätt och hitta med en bra kartläsare som Nicklas, efter dryga 1,5km kom vi till floden Seine och därifrån såg vi Louvren! VÄRLDENS största byggnad.. eller längsta byggnad iaf!
Var otroligt vacker och gå därinne, se alla målningar, statyer, skulpturer och dyl!














Vid lunch var vi dock less och begav oss ut och till Notre Dame!!
Häftigare kyrka får man nog leta efter!!!
Ja och efter Notre Dame så gav vi oss hem till hotellet, duschade och sen blev det middag!







Jag tänder ljus för alla som gått bort från denna tid..



TISDAG
Tisdagen blev gångarnas gå dag! herregud vad vi gick, började med att gå till eifelltornet och såklart upp! Vi gjorde de klassiska och GICK trapporna upp! Herregud vad benen var trötta innan man var uppe, men de ska vara äkta så då fick det bli så!









Efter tornet gick vi mot Triumfbågen vilken var en vacker liten pryl mitt på vägen;) Gick sedan efter Paradgatan Champs Elysees och sen hemåt! Ja de lät ju inte så mycket men vi gick utan problem över 2 mil under tisdagen=) Middagen blev på en mycket fin fransk restaurang!=)







ONSDAG
Disneyland!! Tjihooo! Som jag längtat.. och som jag blev.. besviken?! Ja lite besivken.. Dock enbart för att man jämför med DisneyWorld! Det är en HELT annan sak.. som sagt jämföra ett LAND mot en VÄRLD.. så tja.. dåligt var de ju inte och abslout att det är ett måste om man nu väl reser till Paris! men de var ju så lite figurer som sprang omkring och rätt få bra åkattraktioner! Dock hade de ju tower of terror=)=) Hela dagen på disney world och disney hollywood studios!!









Kanderade äpplen.. som i snövit=)





Här är inne i min favoritaåkattraktion: The Twilight Zone: TOWER OF TERROR!!









TORSDAG
Gick mest okring runt i stan! Shoppade lite, de e så dyrt så du köper inte så mkt.. gick och åt på kvällen på en mycket mysig restaurang vid eiffeltornet, de var som härligt då de lyser upp så fint på nätterna!!
















FREDAG
Hemgång!!


Summa kardemumma vilken fantastisk Stad!! Vi hann ju med alla måsten och ändå gå okring och bara slappa, äta glass och njuta av vädret som var soligt och varmt alla dagar!

Lite tips om man tänkt resa dit:
* Bo centralt.. det är bättre att betala lite mer och bo i "smeten" annars får man ta taxi, buss, tunnelbana och de blir ju i slutändan lika dyrt! Vi bodde inte på ett jättebra hotell, men mycket centralt och fräscht!

* Det är DYRT i Paris! De e sviiindyrt i Paris, 1 liter vatten kan du lätt få betala 30:- för, att åka taxi till7från flygpalsten runt 500:- för 2-3 mil, unnar du dig en god baugette så kostar de 100:-, de e liksom inte gartis.. dessutom betalr du skatt på hotellet trots att du redan betalat de så de e mycket pengar som går åt!

* Åker man till Paris ska man ha BRA skor, vi gick som sagt 1,5-över 2 mil per dag och tro mig de känns i fötter och ben!

* Notre Dame, Louvren, Eiffeltornet, Alexander den III bro, Triumfbågen och DisneyLand är MÅSTEN om man väl tar sig hit! Det är dock rätt enkelt och ta sig överallt/hitta!

*Det är nästan alltid långa köer till eiffeltornet, Louvren, Disney Land, Notre Dame så var beredd på att köa upp till 2 timmar...

/Emma

Avslutar med en sån där klassisk hoppbild som alla mina vänner verkar tycka är ascoola;) Denna gång är det Nicklas som visar sin galna glädje över att vara på Disney Land!


Kommentarer
Postat av: Karin

Åh vad roligt att läsa om eran resa!! Jag vill också till Paris :D bra med lite tips. :) Haha och vilken härlig bild på Nicklas!!

2011-04-29 @ 10:51:08
URL: http://tjofftjoff.blogg.se/
Postat av: sara

Ja mycket bra du skrivit om tips att se:-) vad hade ni för karta?vi bor också mitt i stan:-) vad kostade sevärdheterna? Vad bör jag ha med i fickpengar;-)

2011-04-29 @ 22:24:54
URL: http://saraah.blogg.se/
Postat av: Sara

jag åker med sassa :) i mitten på maj! :) onsdag är vi framme vid ett på dagen å lördagkväll åker vi hem så vi är i sthlm på natten ;) trodde jag skrivit det men den kommentaren kanske inte kom fram :)

2011-04-30 @ 13:00:16
URL: http://saraah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0