Detta vill JAG göra..

Här kommer en 1-10 lista på utflykter/parker/shower/m.m som jag gärna gör under en resa till just Florida.
Jag har dock valt att inte sätta dessa punkter iordning=)

1. DISNEY WORLD!
Ja vem vill INTE till Disney World! Dessa 4(!) olika parker med musikaler, häftiga åkupplevelser, parader, shower med alla figurer, m.m.. Det är ju bara ett måste om man väl har tagit sig till USA och Florida!


2. Universal Studios!
Det är ju här man kan åka alla häftiga åkattraktioner som är byggda mycket från filmer (Som The Simpsons, Mumien, Jurassic Park, E.T, m.m) MEN det är ju även här vi hittar Harry Potter Landet och flera shower spelas in här varje vecka!!


3. Blizzard Beach
Ett jättestort vattenland uppbyggt i "snö landskap".. hur coolt som helst!


4. Wet´n Wild
En av Disneys egna vattenland!!! Klassas som topp 10 av de bästa vattenlanden i världen!


5. Arabian Nights
En superhäftig show med hästar där du äter middag (plankstek, oxfile, m.m) och ser en show på drygt 90 minuter med ren akrobatik, och hästhållning i världsklass! Citat från deras hemsida "Upplev magin och spänningen av att se våran svarta hingst Walter Farley i ett Liveframträdande med Prinsessan Scheherazade."



6. NHL hockey
Är man i USA ska man självklart se hockey, oavsett intresse!=) Mäktig upplevelse och mkt mer underhållning än elitserien!



7. Kennedy Space Center!
NASA:s rymanläggning kort och gott! Här får du en rundvandaring rutn hela anläggningen, se och uppleva en riktigt rymdfärja, museum, bilder och massor att uppleva!


8. Everglades
Ett jättestort naturvärldsarv som skyddas av UNESCO. Är ett sk. träskområde där du kan åka "airboats" och se den vackra naturen, de många krokodiler som lever i området, m.m! Sägs vara en grym upplevelse!


9. Sawgrass Mills
Världens största Outletstore!!!! Ett måste för alla shoppingsugna! Här finns nåt för alla, kläder, skor, konst, smink/parfym, heminredning, leksaker, sportartiklar, elektronik mm. Det finns både riktiga märkesbutiker och outletbutiker. Över 350 affärer totalt!!!!
Shoppa loss i märken som CK, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Guess, Banana Republic, Puma, Victorias Secret, Lacoste, Adidas, Nine West.. Listan tar aldrig slut och du kommer skratta åt det sinnessjukt låga priserna!!!


10. Sol och Bad!
Det är inte för inte Florida kallas "The Sunshine State", här visar sig solen närmare 360(!!) dagar om året med ett härligt och lagomt varmt klimat med en medeltemperatur på 25-28 grader! Känd är även hela kusten (Fort Lauderdale och Mimi framförallt) för den fantastiska stranden som både sladdas och städas varje morgon!!


Ja, sen finns de ju hur mycket mer att göra, men en 1-10 lista blev det!
Key West, bio, museum, Sea World, Miami Metro Zoo, m.m. .. listan kan göras lång vad mer som man kan tänkas göra i Florida men en hel del har jag redan gjort och behöver inte göra igen och sen vet man aldrig vad som väl händer när man är på plats!

/Emma

Kommentarer
Postat av: Karin

Ååååååhh!! (vet inte vad mer jag ska säga)

2011-11-03 @ 21:45:42
URL: http://tjofftjoff.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0