Florida Del 5

ja så har vi äntligen kommit till det dom flesta av oss längtat mest efter: Harry Potter Landet!!!
Det var precis såå bra som jag ville ha de.. fanns 3 åkattraktioner varav jag åkte en.. inne i slottet! Supersnyggt gjort med 4D effekter inne i karusellen!
Dom hade verkligen satsat, här fanns hela hogsmead uppbyggt med bla Ollivanders, Restaurangen Tre kvastar, godisaffären Sonkos, m.m!! Slottet var uppbyggt så att en av attraktionerna gick därinne och för att ta sig till den fick man gå en rätt bra bit inne i slottet!! Där hade dom byggt upp Dumbledores kontor, ett par klassrum, korridorer med tavlor som såklart pratade på väggarna, m.m!! Kändes som att du var på Hogwarts på riktigt!!!
Ja.. jag bjuder på lite bilder.. för en bild säger mer än tusen ord!! Fast bilderna gör inte detta rättvisa.. det andas magi om hela stället när du är där på riktigt!!!
 
När man kommer in på Universal of Adventure så ser man slottet på andra sidan sjön!! Ser ut och vara goode nära men det är minst 1km till de harry potter landet från där jag står och tar kortet=)
 
och "kliver man in" genom portarna till Harry Potter landet!! Rätt in i Hogsmeade!!
 
Hogsmeade!!!
 
Honungsöl och Pumpajuice såldes här!!=)
 
Honungsölen smakade grymt bra tyckte vi alla=)
 
Ollivanders!! Nog de grymmaste på hela stället när han lät folk "prova ut trollstavar".. var mkt likt de som sker i boken när Harry ska prova ut sin stav!!
 
Hogsemade från "andra hållet"=)
 
Zonkos skämt och godisbutik!!
 
Tre kvastar!! Här åt vi en supergod lunch!!!
 
Hogwartsexpressen!!
 
 
Detta får avsluta del 1 i harry potter världen! Är sååå mkt kort så nästa inlägg från resan blir från harry potter landet del 2 med hogwarts och lite "runt skolan"=)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0