En regnig måndag..

.. och där tog energin slut! haha, nä inte riktigt men det e tråkigt med detta regn.. dessutom har jag haft en pissdålig natt med bara 2-3 timmars sömn=) Nog om de, jag överlever!
Kontoret är färdigstädat.. återstår en stol och en kontorsmöbel där inne, men den måste ju monteras ned så jag ska avvakta med det tills jag vet om den ska till källaren eller till nått kontor som Nicklas surrar om=)

Ett besök hos min BM har jag hunnit med idag.. Allting var (som det varit än så länge) bara bra! Toppen värden men jag skulle nästan önska att mitt blodtryck ville stiga liiiiite.. blir otroligt lätt påverkad av hur barnet ligger i magen då trycket e så litet, och börjar känna av yrsel lite, men mitt blodtryck vill tydligt stanna kvar på en riktigt låg nivå. Min BM tyckte de var positivt för det tyder på att man är tränad och mår bra i kroppen om det ej stiger så jag får väl vara glad ändå!!

Ja mina värden i siffror:
v30+3
Blodtryck: 90/60
Järnvärdet: 125
Vikt: + 0.7kg (totalt 3.5kg)
Bebis hjärtslag: ca 148
Magmåttet: 30cm, 3 cm sen sist för lite mindre än 3 veckor sen!

Lite snabba jämförelser från de ggr jag varit på besök visar ju på ett stabilt och låg blodtryck som inprincip legat stilla:
100/60
100/60
100/55
96/60
90&60

som sagt.. inga tecken på höjningar direkt=)

Bebis hjärtljud däremot... varierar kraftigt (vilket dom säger är bra för de ska ju ändras rätt mycket beroende på om dom sover eller ligger stilla=)

160
140
152
128
148

Så någon uträkning av kön utifrån hjärtslag som man säger att man kan göra känns ju omöjligt med denna filur=)

Ja min vikt.. skrattar nästan åt att det bara är 3.5 kg! Shit vad lite! Men BM tyckte de var fullt normalt om hon såg till mig som person och så.. hon trodde jag skulle sluta på en vikt runt 8kg totalt om jag inte drog på mig en massa vätska då förstås! sen väntade jag ju inte någon bebis på 4000gr direkt.. ganska liten kändes den när hon kände efter hur den låg i magen! Har ju alltid varit inne på att den ska vara liten.. typ 3000gr och det verkar ju stämma nu oxå!
Däremot hade den lilla i magen vänt sig nedåt och fixerat sig där oxå.. så där ser man!

Ang förlossningen så kände jag verkligen för någon dag sen att beslutar specialist mödravården att jag har ett fullstort bäcken och att mätningarna ser bra ut då hoppas jag och tror själv på en vanlig förlossning. Jag är inte ett dugg rädd, känner mig mer peppad inför en sen grej.. för dom som fött normalt säger ju att det är världens grej.. en riktig upplevelse! Så jag litar fullt och fast på vad läkare, specialister och barnmorskor vill göra.. vården idag är så långt utvecklad och visar det sig att det inte går kan en förlossning avbrytas och snitt göras utan problem så!

Nä nog snackat om detta! Mycket om denna graviditet skriver jag ju för min egen skull, tycker de e jättekul och se hur värden och allt ändras under dessa veckor!

Hopp i säng! Mamma hämtar upp mig före 07.00 imorn så!

//Emma




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0