13 fantastiska månader

Japp, idag blev Amanda 13 månader, tycker det har hänt mycket på bara 1 månad.. ja kanske det där med att hon börjat gå gjorde det hela att det kändes som att mycket hände=)
Ja går gör hon som jag skrev i ett tidigare inlägg.. men förutom att gå är hon en hejjare på att klättra. För några dagar sedan klättrade hon upp på köksbordet.. hon har börjat dra stolar mot möbler för att ta sig upp eller nå dit hon vill.. mycket irriterande;) måste snart göra som min syster, hon knöt fast alla stolar runt bordsbenen i bordet hahaha=)
Fast förutom att klättra på stolar, bord, soffor och allt som går älskar hon när man öppnar grinden till trappen så hon får klättra upp.. vi tycker det är ungefär liiiika kul (not) att gå där bakom henne upp och ned.. upp och ned... upp och ned.. och sååå arg när grinden stängs och hon inte får gå i trappen mer=)
Har faktiskt börjat komma mer humör när hon inte får som hon vill, men å andra sidan är hon riktigt sjukt bra att roa sig själv.. en favorit är bobbycaren som hon kör runt i vardagrummet med hur mkt som helst, men förutom den älskar hon sin "prata nalle" som hon går och bär med sig för det mesta! Kommer nog bli en sån där snuttis nalle är jag rädd, den snackar ju 24 timmar om dygnet, hahaha jag kan alla sånger utan och innan=)
 
Sömnen är bra, riktigt bra.. 19.30-08.30 i snitt (äter välling vid 06-07 på morgonen och somnar om en stund sen) och middag drygt 1 1/2 timme! Däremot har hon börjat bli lite mer gnällig att lägga.. inte hysterisk men lite ledsen (den där medvetenheten märks den kommer mer och mer)
 
Äter bara vanlig mat nu, mjölk är vl sådär att dricka men till pannkaka och plättar brukar det gå bra! Äter det mesta, fast räkor är ingen hit.. inte heller broccoli, fast övriga grönsaker (framförallt tomater) skulle hon kunna äta ihjäl sig på=)
 
8 tänder fortfarande, vassa jävlar som ibland råkar bita mig i fingert om jag ska ge henne nått smaskigt=)
 
Pratar mest gogga fortfarande, det är HEJ, MAMMA, PAPPA, TITTA, DÄ som används mest, tycker mig höra en form av TACK ibland, men det är som sagt mest gogga i munnen på henne=)
 
Ja som höres, fortfarande en sånt snällt och enkelt barn, fast när hon är trött är hon inte att leka med=)
Faktiskt har hon börjat lämna katterna ifred.. ibland får hon för sig att sigge är en häst, hon sätter sig grensle på hans rygg och sliter i nackskinnet på stackarn som lägger sig platt mot marken och spelar död.. haha, det är faktiskt liiiite synd om honom=)
det är den här nallen som är superfavorit här hemma=)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0