Året var 2012

Ja årets som gått, vilket fantastiskt år! Det är ett sånt år som nog aldrig kommer igen.. Många år kommer säkert vara minst lika bra, men de blev ju ett spciellt år på många sätt.. på många BRA sätt! Ett år att minnas, 2012!!
Vi tar det från start med
 
JANUARI
Det var den första månaden på året, vi gick ut och berättade för de flesta (familj och vänner) att vi väntade barn! Ett fantastiskt härligt besked att få berätta. Fick höra lilla Amandas hjärtslag för första gången (tydliga snabba slag på runt 160/minut)
Största delen av Januari spenderades annars i Gällivare hos Andreas då jag gjorde en del av min praktik på sjukhuset däruppe! (och INTE glömma, det serveras fantastisk mat i Gällivare!!!!=)
 
 
 
FEBRUARI
I februari fick "övriga" veta om att vi skulle bli föräldrar.. Detta hade faktiskt inte spridit sig så mycket så det blev rätt mycket grattanden när följande skrevs på facebook den 16 februari:
Har varit till en specialist idag ang min bäckenskada och framtida barnafödande! Läkaren passade även på att göra ett UL och allt såg bara bra ut med lilla bebisen så nu packar jag väskan och drar till Florida på lördag!!!!:)
Ja februari var händelserik, förutom att jag fick se Amanda på ultraljud (heeelt övertygad om att det var en liten grabb) så åkte vi ju även utomlands till Florida tillsammans med Stina, Kajsa och Andreas!
En underbar resa som innehöll sol & bad, god mat, shopping, disney, och mycket mycket mer! ÄLSKAR ju verkligen Florida och längtar till Amanda ska få åka dit med oss!! Herregud vad barnkläder jag kommer shoppa nästa gång!! OCH vad underbart att få åka på Disney med barn!!!!
 
 
MARS
En ganska stor del av Mars tillbringades också utomlands i Florida!
Väl hemma var det ganska mycket skola som hägrade då det både var uppsatser som skulle in samt en obligatorisk innevecka med lab!
Ett rutinultraljud gjordes också. Vi valde att inte ta reda på könet, och mig kan man ju inte lita på för jag trodde (förutom precis i början av graviditeten) att det var en liten grabb därinne;)
 
 
 
 
APRIL
Vi renoverade upp det gamla skräprummet till ett kontor.. var verkligen på tiden att vi fick ett ordentligt kontor med bäddsoffa och extra TV (ja och så kontorsmöbler till Niklas företag såklart!!
 
 
 
 I April åkte Jag och Sara även till Mora och sålde hästprylar för Nian.. sjukt rolig resa (och sjukt att jag orkade sitta i en lastbil på tjocken i 80 mil enkel väg..=) Allra bäst var maten på hotellet.. mmmm=)
 
MAJ
Jag fyllde 25 år, vilket kändes bra! Bli lite äldre och klokare! Firades inte alls speciellt utan med vänner och familj, lugnt och skönt!
Min häst började tjocka på sig ordentligt och faktiskt kunde man ana en liten mage på henne nu=)
Jobbade lite (både nian och som hoppdomare) men annars var det mycket plugg inför sluttentorna (4 stycken terminstentor!!)
 
 
JUNI
Slutetntorna skrevs den 1:a och sen gick jag på mammaledighet!! Ja lite i förväg, länge sen man fick ett "sommarlov" men det var underbart!
Erika och Robin döpte deras lilla son Samuel och överraskade oss alla med ett bröllop i samma veva! Såå mysigt och trevligt, men framförallt enkelt. Ett sånt enkelt bröllop kan jag verkligen oxå tänka mig att ha! Det behöver inte vara 2 års planering och 300 gäster för att det ska bli bra liksom=)
 
 
Fölvakande började oxå.. jag och Sara hade de så trevligt i Sollas lilla stuga fast speciellt mycket sömn blev det inte.. som tur var satte Q vaxproppar då vi vakat i 6 dygn, det var sista juni..
 
 JULI
Ja juli började med ett föl för redan den 1:a tittade lilla Quinta ut! Fort och smidigt gick det för min pärla att få fram min nästa superstjärna!!
 
 
I början av juli gjorde jag oxå en MR för att kolla bäckenet, man kan snabbt fram till att det inte skulle vara möjligt för mig att föda naturligt så ett kejsarsnitt planerades in till den 1:a augusti! Nu var det ju nära!
Den 19:e juli var jag och handlade mat för årets kräftskiva.. den vi tidigare lagt flera veckor för att JAG skulle kunna vara med! Allt var tipp topp, jag hade handlat mat för en sisådär 14 pers och såg mycket framemot morgondagen..
ja den morgondagen blev den bästa dagen i mitt liv.. fast speciellt många kräftor blev det ju knappast! Vaknade med värkar och efter lite övervägande åkte vi in för en "koll" och 45 minuter efter det var lilla Amanda ute!!
Vår älskade lilla dotter som valde att komma ut lite tigare än beräknat, den 20/7-2012 kl 20.00!
 
 
AUGUSTI
Det blev mycket bebismys denna månad! Fantastiskt hur fort man fann sig i rollen som mamma, och hur enkelt och självklart det var! Innan hade jag ändå funderat mycket kring den rollen, svårt att sätta sig in i, men det visade sig att det var nog bara det mest naturliga som bara finns!
 
 
Fölvisninng hann jag också med och lilla Quinta gick ju och vann!!! Bästa hoppföl i norrbotten 2012, erhöll diplom och fick bla 9:a på galopp!! Helt underbart och hon är ju givetvis min framtida stjärna (hoppas jag!!=)
 
 
 SEPTEMBER
En lugn månad, med mycket barnvagnspromenader och surr med kompisar som oxå fått barn!
Hockeysäsongen startade ju upp och givetvis har jag ju fått en hockeytockig dotter (??) ja de återstår ju att se, men jag klär då henne i Luleå hockeys kläder och hoppas hon inte går på pappas sida och börjar hejja på AIK;)
 
OKTOBER
Barnvakt för första gången i dryga timmen då jag äntligen fick klippa håret (hade bokat klipptid den 23 juli.. ja den avbokades för då låg vi ju på BB=)
Jag var nog lite nojjig i början och kände väl inte heller ett behov av att lämna bort henne, hon var ju trots allt bara 3 månader gammal=)
Upp på hästryggen bar det oxå, första gånge  på nästan 1 år!! Fick sinnesjukt mycket träningsvärk, men fick tillbaka suget än mer så ska se om jag inte kan hitta en häsat att rida på typ 2 ggr i veckan här mot våren=)
 
NOVEMBER
Superrolig mammagrupp på folkan startade vilket gör att ALLA måndagar ALLTID är uppbokade=) Tycker de e så kul att få träffa andra mammor och bebisar i ungefär samma ålder!
Biobesök blev det oxå i Luleå med fina vänner!
Min underbara faster från jokkmokk gick bort efter en lång tids sjukdom så det blev begravning och ett av de få mörker under detta år faktiskt!
Min mormors tvillingbror fyllde 80år vilket firades i Luleå, underbara älskade Hans!!=)
 
DECEMBER
Det var julbord på storforsen, lilla julafton hos mig, sedvanliga uppesittarkvällen den 23:e, julafton, underbara mellandagar och ett helt fantastiskt nyår!
Ja december månad var fullspäckad från dag 1 till dag 31=)
 
 
 Ja ett helt fantastiskt 2012 (där det mesta fokus blev på min lilla tjej såklart=)
 
//Emma
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Karin

Men lilla snuttan!!!! Så pluttinuttig och söt! :D
Roligt att läsa om ditt år :)

2013-01-15 @ 22:13:04
URL: http://tjofftjoff.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0