11 månader med dig!

Fatta att min lilla lilla tjej redan blivit 11 månader! Snart är det 1års kalas som står för dörren! Sååå mysigt!! För att göra en "kort" sammanfattning av hennes utveckling senaste tiden så är jag lite förvånad över hur mkt hon fortfarande utvecklas! Känns som att man som skulle trappa ned därefter krypandet och sittandet, men nä de fortsätter hända grejer varje dag känns de som!
 
Sömnen är som vanligt helt problemfri. Runt kl 19.30-20.00 får hon pyjamas och välling, därefter borstar vi tänderna och lägger ned henne i sin säng, pussar God Natt och lämnar rummet - KLART! Hon somnar alltid själv och sover hela nätter (äter frukost mellan 06-07 (vilket hon gör i sängen sin, ibland somnar hon om, ibland inte) så morgon görs mellan 06-08.
Sover 2 ggr per dag, ca 1 1/2-2 timmar totalt, även där oftast i sin säng, men ibland i vagnen om vi är ute (fast hon sover gärna inte i vagnen mer.. för nyfiken för sånna saker=)
 
Maten är bara bra, hon äter mycket som vi äter och känns som att barnmaten snart är ett avslutat kapitel. Jag är ju lite fjollig med saltet och stekt mat men i övrigt knaprar hon i sig precis allt! ÄLSKAR mat, och äter med bra aptit, men säger ifrån när hon är mätt vilket Tack Gode Gud äntligen började ske! Detta har ju inneburit en enorm skillnad vad gäller de där med att spy.. Nu snittar nog Amanda endast 1 liten spyfläck dagligen.. kanske en matsked stor (på sin höjd) Oj vad de är skönt att se ett slut! Dregglisarna är undanstoppade (HURRA!!) och klädombyten sker inte 14 ggr per dag längre!
 
I övrigt är Amanda en ganska snäll bebis (jag har som insett att hon nog är jättesnäll och icket så krävande) visst är hon energisk, men ingen du går och bär dygnet runt, inte rädd för främlingar eller för att sitta i sitt rum och leka själv.. Oftast på morgonen sitter hon därinne i uppemot 30 minuter och filosoferar med sina leksaker (och blöjor!) Ja det finns nog inget så kul som att studera blöjor (oanvända alltså=) Efter att vi barnsäkrat hela huset med grindar, bort med sladdar och alla vassa kanter på bord och dyl kan hon krypa omkring bäst hon vill här hemma.. trodde vi! dessvärre lärde hon sig nyligt att ta sig uppför soffan.. och nu klättrar hon på.. ALLT! Det är soffbord, tvbänk, soffor, katternas klätterställning och så sent som i förrgår hittade jag henne i barnvagnen! Japp dit hade hon klättrat upp och satt sig! Haha, de e bara se upp!
 
Talet är ungefär som ett barn på 11 månader, det är mycket sitt "eget språk", mamma och pappa säger hon ofta, och mycket dä-dä-dä och pekar på "vad som helst"=) Hur mycket av det hon förstår av det hon säger vet jag inte. Läste en barnbok för nån vecka sedan och där stod det att många barn kunde säga flera ord före 1 års ålder men att de allra flesta inte visste vad dom sa utan härmade någon annan eller sa något dom lärt sig! Lite så känns de väl oxå, hahaha=)
 
Titta på lampan är kul när man frågar vars den är, och klappa händerna.. men nåde dig om du klappar händerna tillbaka.. då blir det sura miner, hehehe!
 
Går gör hon inte, och har sagt länge att de gör hon inte före 12-13 månaders ålder.. tror de stämmer bra, för nu har hon börjat stå mer och mer själv, och ibland ställer hon sig upp helt självmant ochg har tagit 1 steg innan hon försiktigt sätter sig på rumpan! Balansen är väl lite sisådär, så 1-2 månader bort är nog en ganska bra gissning tror jag=) 
Enda sedan hon lärde sig krypa blev ju de där med att gå otroligt ointressant, fram till för 2 veckor sen ungefär.. så vi får väl se=)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0