8 månader!!

Tänk att det gått 8 månader sen Amanda föddes nu.. det är helt sjuuukt.. 8 underbara och helt fantastiska månader!
Mycket har hänt sen den dagen hon bestämde sig för att titta ut, och mycket händer just nu!

Det är en bestämd liten tjej med fasta rutiner, sover 2 ggr per dag (känns dock som att det är nära till 1 gång per dag.. idag sov hon faktiskt bara en gång så..) vi får se, tänkte hon får fasa ut de själv som hon vill ha det! Tar ju hellre att hon sover en gång vid lunch runt 2 timmar än 2 kortare stunder, men vi får se.. är ibland ett jäkla liv och gorm där vid 16 då hon ska sova sin andra gång.. ibland gråter hon helt hysteriskt så ja.. hon kanske inte behöver så mycket sömn!
Å andra sidan är de ju få barn som sover nattetid som lilla tjejen gör! Förstår inte hur det kunde bli så bra men vi sover jämt helt nätter! Från 20.00 till ca 07.30, ibland vaknar hon runt 06 och vill äta frukost (välling) och ibland efter 07. Vaknar hon runt 06 somnar hon ju alltid om så före 06.30 gör vi då aldrig morgon (än så länge!)
Annars vaknar hon inte nattetid för att få tutten eller liknande utan hon sover som en klubbad säl! Skönt de för både mamma och pappa=)
Sover i egen säng gör hon oxå alltid och somnar varje kväll själv. Efter vällingen lägger vi bara ned henne och lämnar henne själv så somnar hon av sig själv utan gorm eller gråt. Skönt! Hoppas de håller i sig!

Jaja nog skrytet om sömnen, men hon var ändå lite bökig när hon föddes och tyckte hon åt många nattmål länge innan de gav sig (hon var ju inte extrem men jämfört med andras barn tyckte jag hon åt mycket=) Jag tar igen de nu kan jag väl lugnt säga!!!:)

MAT är GOTT! Allt är gott, precis allt! Från att ha varit en kräsen liten tjej som bara ville ha fruktpuré är det gott med både fisk, kyckling, kött, m.m! Välling är ändå favoriten vilket hon äter morgon och kväll. Amningen går... sådär.. mest för att Amanda kort sagt inte är så intresserad mer.. så det är ibland lite ersättning som gäller, vissa dagar är verkligen nästan omöjliga. Jaja, vi kämpar på ett tag till, iaf tills vi varit till Rom.. då kan vi sakta fasa ut dom sista 2 målen till ersättning lagom till 9 månader!

Ja en glad tjej med bra rutiner och inga problem med magen (förutom att hon spyr vilket hon säkert kommer göra till vuxen ålder, hahaha) nä det har blivit bättre, men det handlar ju mycket om att känna av HUR mycket jag kan mata henne.. hon säger inte direkt ifrån när hon är mätt utan skulle lätt kunna äta det dubbla.. och ja.. då fattar ni ju alla vad som händer sen=)

Storlek på kläderna är 68 och framförallt 74. Mycket 68 börjar bli undanstoppat, så snart måste jag nog dra en liten sväng på stan och inhandla några fler pyjamasar i större storlek då 3/4 är i storlek 68 just nu=)
Följer sin kurva (som även är själva medelkurvan ganska precis) liiite längre än snittet men annars bara bra!

Är det nått denna tjej däremot INTE gillar så är det att bli påklädd och att ligga på skötbordet! Herregud det är en kamp varje dag, men får hon någon spännande leksak att studera går det att lura henne ett par sekunder iaf!
Att bli lämnad själv när man är nyvaken är inte heller poppis, då vill hon helst att man ska sitta bredvid henne på golvet en stund. Att åka i vagnen är okej, men inte i hundra timmar.. det är lite för mycket energi i denna lilla kropp för att bara sitta still!!
Att sitta i knät är verkligen jobbigt.. som en liten mask, ingen mystjej här inte!

Tar sig fram gör hon, fort går de.. inte! haha, ganska skönt så länge de går i snigeltempo!
Drar sig upp mot möbler, vissa till knästående andra till stående på fötterna (i sängen i sitt rum blandannat;)
Sätter sig upp själv från liggande utan problem och ramlar inprincip aldrig när hon sitter nu.. märks hon har betydligt mer kontroll på kroppen jämfört med bara ett par veckor tillbaka!

Gillar sin gåstol väldigt mycket! Jagar omkring på dom stackars katterna, och tuggar gärna på gardiner och mina blommor lever ibland ett farligt liv!

Annars är hon en enkel tjej, jag hinner med mycket på dagarna då hon gärna roar sig själv långa stunder! Lite bortskämd är man just nu känner jag, men bara njuta man vet ju aldrig när det vänder!

Pratar gör hon mer än gärna.. ungefär dygnet runt.. haha lär knappast bli en blyg tjej om hon fortsätter såhär..
Första riktigt ordet har även kommit.. inte fan var de mamma, hahaha.. nä du pappas flicka upp i dagen så givetvis blev det pappa (baupa) säger hon ungefär 100 ggr per dag! men inte gråter jag floder för de;) Även mamma har hon ju sagt (ma-ma-ma-ma) och något som kanske kan tydas som ett "Hej" men vet inte riktigt än om jag kan klassa de som det;)

Nog talat, kan väl avsluta med att det känns som man är inne i en riktigt bra period just nu.. fasta rutiner, duktig på att äta/sova, snäll och glad för det mesta.. ja vi får väl se när och om det blir ändring på detta! För är det nått jag lärt mig så är det att allt går i vågor!!

/Emma


Kommentarer
Postat av: Sara

Det är samma här med sovrutinerna dagtid. Vid fyra är det mycket grin och gnäll och hon börjar klättra i sängen istället för att sova. :P Så snart är det nog bara en sovsväng! :) Var glad hon sover. Jag håller på att bli knäpp! snart ryker nappen... :P Och här kan man inte lämna henne många sekunder. Hon är sååå snabb. Och ska krypa uti kattmaten HELA tiden, men nu har vi gjort ett hinder. haha :P Och i famnen ålar hon också. Amanda och Melissa verkar vara lika på många plan men olika på många. :) Kul att se hur det varierar. Men jag önskar vi hade era nätter. haha Nä nu måste jag nog sova så jag orkar med morgondagen :)

Svar: Jo visst är de skoj och se hur lika men ändå olika barn i samma ålder är! Ser man ju på mammaträffarna.. så lika men ändå inte! och hur vissa är sååå snabba i utvecklingen, andra sååå sega och helt plötsligt har de vänt.. den sega har gått om den snabba, haha!
ouzzo.blogg.se

2013-03-23 @ 00:10:57
URL: http://saraah.blogg.se/
Postat av: Karin

Sötunge!!

2013-03-24 @ 10:46:52
URL: http://tjofftjoff.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0